Kjøttfri mandag: thailandsk red curry med tofu

Hei og god kjøttfri mandag!

I dag er det middagstips med tofu. Tofu er laget av soyabønner og blir også kalt for “bønne-ost”. Dette er en fullverdig proteinkilde på lik linje som for eksempel melk, egg og kjøtt, i tillegg til at du får i deg blant annet B-vitaminer og jern.

Prøv det for eksempel i gryteretter, pastaretter, wok og lignende retter man bruker kjøtt.

Jeg har blant annet prøvd tofu i red curry thaigryte og yummy!

RedCurry-sausen lager man enkelt selv med følgende ingredienser:
1 boks kokosmelk (400 ml)
3 ts red curry paste (mindre hvis du ikke ønsker det så sterkt
1-2 ss fiskesaus
3 stk limeblader
1 ss sukker
1/2 stk chili
2 ss koriander (kan sløyfes)

Stek først curry paste i en kjele og tilsett deretter kokosmelken, rør godt rundt. Smak til med fiskesaus og limeblader (disse skal ikke spises, brukes kun for å sette smak;) ). Tilsett ønskede grønnsaker og tofubiter. Dryss over koriander like før servering. (Jeg byttet ut koriander med cashewnøtter 😉 )

Server med ris eller nudler.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg