Kjøttfri mandag: Sunne søtpotetmuffins

Hei og hopp, det er mandag! 😀

Og ny kjøttfri mandag. 

Dagens vegetaroppskrift er ikke en middagsrett, men noe som fint kan spises etter middag som en dessert og også som et lite snacksmåltid/mellommåltid/kveldskos.

I dag har jeg nemlig prøvd meg på muffins med søtpotet og jeg sier bare YUM!

Oppskriften ga 10 små muffins og jeg slumpet meg frem, men her er i alle fall cirka oppskrift:

1 stor søtpotet
Ca 1,3 – 1,7 dl havremel (Knuste havregryn).
2-3 ss vaniljekesam
1 egg
1 egghvitte
1 ts bakepulver
1/2- 1 ts kanel
1 ts kardemomme
2-3 ss søtningsmiddel (jeg bruker Natreen, og 2-3 ss var mer enn nok. Søtpoteten i seg selv er jo ganske søt, så smak deg frem) 


(Havremel lager du enkelt ved å knuse havregryn i en blender).

Kok søtpotet i små biter. Fjern skallet (ofte enklere å fjerne skallet etter at søtpoteten har kokt, men du velger selvfølgelig selv om du skreller den før du koker den eller tar av skallet etterpå). Mos den kokte søtpoteten med en stavmikser. Tilsett egg + eggehvitte og bland godt sammen. Deretter tilsetter du vaniljekesam, bakepulver, kardemomme og kanel. Smak deg frem med søtningsmiddel. Til slutt har du oppi litt og litt havremel.

Fordel røren i muffinsformer og stek de på 175 grader i cirka 25-35 minutter, avhengig av ovn (Jeg brukte 35 minutter).

Nyt de som de er eller server med for eksempel litt vaniljekesam eller lignende. Disse ble farlig gode!!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg