God mandag!
En ny uke starter med en ny kjøttfri mandag og dagens kjøttfri-tips og vegetaroppskrift er gratinert grønnsaksgrateng.
Her kan du selvfølgelig bruke de grønnsakene du selv ønsker og retten fungerer like godt både alene eller som siderett.
Denne varianten består av søtpotet, rødløk, brokkoli og gulrot og lages på følgende måte:
1 brokkoli
1 søtpotet
3-4 gulrøtter
1 rødløk
1 egg
1-2 ss smør
cirka 4-5 dl melk
Johannesbrødkjernemel til jevning (eller hvetemel)
cirka 2,5 dl revet ost
Skrell søtpotet og gulrøtter og skjær i tynne skiver. Skjær opp brokkolien til mindre buketter og gi disse et raskt oppkok slik at de får litt mykere konsistens. Fordel grønnsakene i en ildfast form sammen med ringer av rødløk.
Lag ostesaus ved å smelte smør og rør inn melet, det skal ikke klumpe seg. Tilsett litt og litt melk samtidig som du rører rundt slik at sausen får en tykkere konsistens. Tilsett mer mel om nødvendig. Rør inn ett egg og halvparten av den revne osten. Ha gjerne i litt muskatnøtt, salt og pepper i sausen. Hell sausen over grønnsakene i den ildfaste formen og topp det hele med resten av osten.
Stekes i stekeovnen på cirka 225 grader i cirka 20 minutter (avhenger av ovn så følg med på slutten slik at osten ikke blir brent).
Her får du en blant annet hel haug med antioksidanter, vitaminer og mineraler fra grønnsaker, samt fullverdig protein og andre viktige næringsstoffer fra ost og melk.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Zithromax For Babies cialis Acquistare Cialis Con Postepay Comprar Viagra De Calidad