Kjøttfri mandag: sunn og næringsrik tortillapizza

Its a beautiful daaaay!

Og jeg starter mandagen og en ny uke med en energifylt treningsøkt og deretter energifylt jobbings – og selvfølgelig er det kjøttfri mandag!

Dagens kjøttfrie middagstips er “tortillapizza/wrap-pizza vegetar”. Det er populært med både vanlig pizza, lompepizza, porsjonspizza og så videre, og tortillapizza er også helt klart å anbefale!

I tillegg er dette en sunn og næringsrik variant fylt med grønnsaker og masse god smak!

Bruk fullkornswrap som pizzabunn (jeg bruker Old El Paso fullkornwrap (Whole What Tortilla) i medium størrelse. Dryss over de grønnsakene du måtte ønske, på denne versjonen har jeg en blanding av squash, mais, rød paprika, rødløk og stangselleri (i tillegg til tomater på boks som pizzasaus). Topp det med ost og dryss over oreganokrydder og pinjekjerner (Yes, det er digg på pizza!)

Stekes i cirka 7-9 minutter på 225 grader til osten er smeltet og tortillaen har blitt sprø og fått en brunfarge ytterst i kantene. 

Her får du i deg blant annet en hel haug med vitaminer og antioksidanter fra de ulike grønnsakene (og tomatene som blir brukt som pizzasaus), kostfiber fra både grønnsaker og fullkornstortillaen, fullverdige proteiner fra ost og sunne fettsyrer fra pinjekjerner. 

Andre næringsrike, vegetariske alternativer til pizzafyll er for eksempel cashewnøtter, sopp-protein, cherrytomater, mozzarellaost, spinat, rucculasalat, oliven, linser, champignon etc.

YUM!

Enjoy!

Ha en herlig og sporty mandag videre. 

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg