Kjøttfri mandag på forskudd: quorn med indisk buttersaus

Hei!

Ny uke og ny kjøttfri mandag i morgen! Derfor kommer det en vegetaroppskrift til inspirasjon til morgendagens middag:

Quorn med indisk buttersaus

Denne er helt sykt god! Ganske mild, men man kan jo bare spicy den opp med litt finhakket chili/chilipulver eller lignende hvis man ønsker det. 

Uansett så er dette en hjemmelaget indisk middag som MÅ prøves. Jeg er egentlig ikke en stor fan av indisk mat, men denne retten var bare YUMMY!! 😀

Ingredienser (2-3 porsjoner):

250 quorn (kan byttes ut med kikerter, tofu eller lignende. Evnt kyllingkjøtt hvis man MÅ ha kjøtt)
1 løk
1/2 hvitløk (4-5 fedd) 
2 cm ingefær 
1 stor tomat 
1 rød chili
2 ts korianderpulver
1 ts garam masala 
1 ts gurkemeie
0,5 ts nellik 
2 ss tomatpuré 
1,5 dl usøtet soyamelk 
1 ss maizena
1 dl cashewnøtter + 1 dl vann
Frisk koriander til servering (kan sløyfes) 

Stek quornbiter/tofubiter i en stekepanne sammen med litt olje til de er gylne. 

Finnhak løk, chili og ingefær, press hvitløksfedd med en hvitløkspresse og ha alt oppi en gryte. La surre i noen minutter. Tilsett koriander, garam masala, gurkemeie og nellik, la putre noen minutter.  Ha oppi tomatterninger og tomatpure og la det hele koke opp. og tomaten i terninger. Skru ned varmen og la det småkoke i ti minutter. 

Visp sammen soyamelk og maizena i en bolle. Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin eller blender. Ha i vann og kjør noen sekunder til. Hell soyamelkblanding og nøtter over i gryta sammen med det andre. Smak til med salt. Ha i quornbitene. Server med frisk koriander, naanbrød og ris. 

Enjoy! 😀

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg