Kjøttfri mandag: Curry in a hurry

God (kjøttfri) mandag. 

Tidligere har jeg tipset om både grønn og rød curry, og denne gangen er det gul curry som står på den vegetariske menyen. 

Dette er den mildeste curryvarianten av disse tre (rød er sterkest), og personlig er jeg størst fan av den grønne. Men det er jo deilig med litt variasjon og i tillegg er denne megaenkel å lage selv. 

Du trenger – 2-3 porsjoner:
2 toppede ss med gul curry paste
2 ts fiskesaus
1 boks kokosmelk
1-2 dl vann/grønnsakskraft
1-2 ts limejuice
1 ts palmesukker (eller annen sukker)
1 halv stor løk
2-300 gram qournbiter (sopp-protein)
Diverse grønnsaker (jeg brukte frosne wokgrønnsaker)


Stek qournbiter i en stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Wok grønnsaker lett i en wokpanne. Ta ut grønnsakene og ha i halvparten av kokosmelken og curry paste. Fres i noen minutter og tilsett deretter quornbitene. Ha i resten av kokosmelken og spe med vann/grønnsakskraft til ønsket tykkelse. Ha i oppskjært løk, palmesukker, fiskesaus og limejuice. La det småkoke i 25-30 minutter, ha i grønnsakene de siste 5-10 minuttene. 


Server med ris eller nudler.

Og en liten klassisk dessert som en søt avslutning (som jeg synes er veldig deilig etter et litt sterkere måltid):

Fruktsalat med vaniljekesam <3 Denne lager du når gryta står og godgjør seg 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

4 kommentarer
    1. Hei! så kjempegodt ut, men lurer på hvor du kjøper quornbiter? Finner fe ikke på Kiwi iallefall.. 🙁

    2. Maria: Hei!
      Jeg får i alle fall tak i quorn på Meny-butikker her i Norge og de har de sikkert på lignende fullsortimentsbutikker (og helsekostbutikker muligens), ellers hamstrer jeg når jeg er i Sverige.:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg