Tirsdagstrening og Sukrin-sjokolade

Heisann!

Treningsfri i går ga trøkk på trening i dag. Det ble litt stressende økt siden jeg skulle rekke jobbvakt, men jeg fikk gjort det viktigste: bøy – benk – mark. 😉

7x5x65 kg i knebøy

3x3x95 kg i markløft (deload phase 😀 )

Samt 7x5x37,5kg i benkpress.

En tung og digg økt for min del. <3

I går fikk jeg forresten en pressemelding om en ny sjokolade, Sukrin-sjokolade. Noen andre som har hørt om denne?

“Markedest sunneste melkesjokolade? Nå lanserer vi to nydelige melkesjokolader med lavt kaloriinnhold. Sjokoladene har en fløyelsmyk konsistens, og er søtet med Sukrin og stevia, som begge er  naturlige og kalorifrie søtstoffer. En plate på 40 gram inneholder kun 4 g  karbohydrat og 160/170 kalorier. Sjokoladen finnes i to varianter: Ren melkesjokolade og Melkesjokolade med mandler og havsalt.”



Sukrin melkesjokolade:

Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 399 kcal
Protein: 7 g
Karbohydrat: 37 g
 – herav sukkerarter: 8 g
 – herav polyoler: 27 g
Fett: 33 g
 – herav mettet fett: 20 g
Kostfiber: 20 g
Salt: 0,3 g

Sukrin melkesjokolade med mandler og havsalt: 

Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 424 kcal
Protein: 8 g
Karbohydrat: 33 g
 – herav sukkerarter: 8 g
 – herav polyoler: 24 g
Fett: 35 g
 – herav mettet fett: 19 g
Kostfiber: 20 g

Salt: 0,6 g 

 

Freia Melkesjokolade (100g)

Energi550kcal
Protein8.2g
Fett34g
Karbohydrat53g
Tilsatt sukker45g

Etter en kjapp titt på næringsinnholdet og ingredienser så kommer disse, ikke overraskende, bedre ut enn tradisjonell melkesjokolade. Men jeg er mer spent på smaken! Selv er jeg ikke kjempefan av tradisjonell sukrin i matlagingen på grunn av en “kjøllig ikke-digg ettersmak”. Sukrin gold og sukrinmelis synes jeg derimot fungerer bedre 🙂 Men nye produkter må jo prøves – skal si ifra når disse Sukrin-sjokolade er blitt smakt på og vurdert 😉

Jeg synes forresten sjokoladene har en blodpris (25 kr for 40 gram), men det er kanskje “normale sjokoladepriser”? Jeg kjøper jo aldri sjokolade, så er ikke helt oppdatert på den fronten. :p Likevel er det jo kjempefint at det stadig utvikles nye og sunnere produkter – ikke bare på grunn av at “normale folk” skal føle at de spiser sunnere, men ikke minst også for de med for eksempel diabetes får flere alternativer å velge mellom når det blant annet gjelder nettopp sjokolader og snacks. 

Uansett, alt med måte, og velg den sjokoladen du synes smaker best og kos deg med den i stedet for å utvikle en matfrykt fremfor matglede 😉 

Ha en fin kveld!

– Silje Bjørnstad –

4 kommentarer
    1. ” og velg den sjokoladen du synes smaker best og kos deg med den i stedet for å utvikle en matfrykt fremfor matglede ;)”
      -jeg digger deg!!!!! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg