Næringsrik vegetaroppskrift: Lun quinoasalat

Hei!

Her kommer det en deilig og næringsrik oppskrift på en smaksrik vegetarrett, kjøttfri mandag på etterskudd, men som fleksitarianer* kan man jo selv velge hvilke dager i uka man ønsker å være veggis 😉

Denne retten inneholder masse deilige grønnsaker og jeg ble litt inspirert etter å ha skrevet denne saken for Side2.no i går, nemlig at blomkål er spådd å bli den mest trendy grønnsaken i 2015. For min del er alle grønnsaker like trendy og det er ALLTID trendy å spise grønnsaker 😉

Lun quinoasalat – 1 porsjon:
1 porsjon quinoa  cirka 1 dl quinoa og 2 dl vann (Jeg har blitt fan! 😀 Dette er et super alternativ til for eksempel ris og potet i middagen, men fungerer også perfekt i for eksempel salater. Quinoafrø er faktisk ypperlig treningsmat og inneholder alle de essensielle aminosyrene, noe som gjør den til en fullverdig proteinkilde. I tillegg er quinoa rik på fiber og frøene bidrar også med viktige omega-3-fettsyrer. Quinoa er å finne i de større dagligvareforretningene, men jeg har fått tak i min på nett: nu3.no. )
1/2 liten blomkål
1/4 squash
1/3 rød paprika
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 liten neve pinjekjerner
Olje til steking (bruk en olje med nøytral smak og god fettsyresammensetning, for eksempel rapsolje eller vita hjertego)

Kok opp quinoa som anvist på pakken. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og surr dette i en stekepanne med litt olje.

Skjær opp grønnsakene og ha oppi stekepannen. La grønnsakene bli varme og litt møre, men la de fortsatt ha litt tyggemotstand (jeg synes det er best når de fortsatt er litt “crispy”, fremfor å bli helt myke).

Hvitløk setter mye smak, så hvis du ikke er komfortabel med dette kan du få en mildere variant ved å for eksempel bruke rødløk eller vårløk. Grønnsaker bestemmer du også selv – blomkål og squash er ganske mild på smak og jeg synes dette passer perfekt sammen med sødmen fra paprika og gulrot og den litt “kvasse” smaken fra hvitløken. Sammen med pinjekjerner får du også opp innholdet av sunne fettsyrer i retten, rist gjerne pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne 1-2 minutter før servering. 

En skikkelig fargerik vitaminbombe full av ulike gode næringsstoffer 😀

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

 

*En fleksitarianer er et begrep for de som i blant bytter ut kjøtt mot et vegetarisk alternativ. Altså at du spiser et mer plantebasert kosthold, men likevel inkluderer animalske matvarer som kjøtt og fisk. Å være fleksitarianer kan hjelpe deg med å øke inntaket av frukt og grønt, og dermed øke inntaket av de gode næringsstoffene som vitaminer, mineraler og fiber.

Om det ikke passer med “kjøttfri mandag” er det selvfølgelig ikke noe i veien for å ha en “kjøttfri onsdag” en uke, og en “kjøttfri torsdag” uka etter der igjen. 😉 Men “kjøttfri mandag” har blitt et verdenskjent begrep og her kan du lese mer om dette  (norsk nettside) og her (engelsk nettside).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg