Superdigg og enkelt havrebrød med banan

Hei og god tirsdag! (Det er tirsdag ikke sant…? Nå har jeg virkelig begynt å merke jetlag-kroppen og jeg sovner ikke før tre-halv fire på natta og sover til 11-12 på formiddagen. Det kan bli interessant å se hvordan jeg er når klokka ringer 7 i morgen tidlig når jeg må opp på jobb! Hah!)

Men tilbake til overskriften. I går ble det som nevnt grønnsakssuppe til middag (og kjøttfri mandag), og mens suppa ble varm så fikk jeg plutselig bakeånden over meg. For hvor digg er det ikke med hjemmebakt brød til nylaget suppet? 😀

Den hjemmelagde grønnsakssuppa ble forøvrig kjempegod og består av vann, grønnsaksbuljong, pastinakk, gulrot, sellerirot, erter og vårløk. YUM!

Angående brødet så ble det til ved at jeg mikset sammen det jeg hadde tilgjengelig i kjøkkenskapene, slumper sammen og håper på det beste, med et overraskende bra resultat om jeg skal si det selv. Deigen lager du på null komma niks og i tillegg så brukte jeg bakepulver slik at man ikke trenger å vente på at deigen skal heve (slik den må ved gjærbakst). For å få en litt søtere smak på brødet tilsatte jeg en god moden banan, og jeg er helt sikker på at ønsker man en banankake er dette en ypperlig grunnoppskrift og man kan bare tilsette flere bananer, og litt kanel og kardemomme, eventuelt bittelitt sukker selv om jeg synes bananene gir nok søtsmak i seg selv.

Som vanlig så slumpet jeg, men dette er i alle fall cirka-oppskriften:
3 dl melk
100 gram lettkokte havregryn eller havremel
200-250 gram Fibra Fullkornsmel (Tilsett litt og litt for å se an konsistensen)
1 egg
1 liten moden banan
1,5 ts bakepulver
1 liten klype salt 
1 liten neve gojibær

Bland det tørre for seg selv. Mos bananen godt og bland sammen med melk og vispet egg. Ha det tørre oppi det våte, tilsett litt og litt. Bland godt sammen, deigen skal være litt klissete. Ha røra oppi en liten brødform ikledd bakepapir. Stekes på 180 grader i cirka 30-35 minutter avhengig av størrelse på brødform (jeg stekte i 30 minutter, men den kunne godt ha stått noen minutter til).

Når det er igjen 5-10 minutter av steketiden drysser du over gojibær og steker videre. 

Når brødet er ferdigstekt har du den forsiktig ut av brødformen og over på et kjøkkenhandkle eller en rist. Nyt lunkent havrebrød med en touch av banansmak og gojibærpynt. <3

Denne kan fint spises som den er, eller så kan man selvfølgelig ha på litt smør og pålegg. 

Et enkelt, næringsrikt og smaksrikt brød.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg