Hei lørdag!
Ah, det er noe med helgefrokost og nystekte rundstykker. Og i dag ble det saftige og digge havregrynrundstykker til både frokost og lunsj. Disse er kjempeenkle å lage og naturlig rike på både langsomme karbohydrater og protein.
Til ca fire rundstykker (gjerne doble oppskriften da du først er i gang):
1 egg
cirka 110 gram cottage cheese
cirka 110 gram havregryn
cirka 0,5 – 1 ts bakepulver
En liten skvett melk (kan sløyfes)
Denne deigen blir veldig seig og klissete, men resultatet blir supersaftige, nydelige rundstykker som metter!
Bruk en stavmikser eller rett og slett rå kraft og en gaffel eller lignende redskap til å blande sammen deigen. Unngå å bruke for mye væske da dette vil gjøre av rundstykkene ikke opprettholder formen, men i stedet blir litt flate (men de smaker like godt altså).
Etter du har blandet deigen godt sammen legger du 3-4 klumper på et stekebrett ikledd bakepapir. Stekes på cirka 190-200 grader i 20-25 minutter (avhengig av størrelsen på rundtstykkene).
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –