Kjøttfri mandag: bakt søtpotet med mozzarella

 

Ny uke, ny mandag, men fortsatt en siste feriedag for de fleste! Ferie eller ikke, her er det hjemmekontor og ikke minst kjøttfri mandag som gjelder 🙂

Dagens vegetarmattips er bakt søtpotet med smeltet ost og kesamdressing. YUM!

Prikk søtpotet(ene) lett med en gaffel og pakk de inn i aluminiumsfolie. Bak søtpotetene i stekeovn på cirka 200 grader i 1-1,5 time avhengig av størrelsen. Kjenn litt på de etter 1 time for å sjekke om de er blitt myke. Når søtpotetene er “myke nok” presser du forsiktig slik at de åpner seg.

Legg på ønsket fyll (jeg brukte paprika og purreløk) samt valgfri ost (jeg brukte mozzarella) og la det stå i stekeovnen noen minutter til slik at osten smelter. (Her bestemmer du selvfølgelig selv om du ønsker smeltet ost eller ikke). 

Bakt søtpotet (og vanlig potet for den saks skyld) smaker godt sammen med kesamdressing/rømmedressing. Jeg lagde en kjapp variant av mager kesam, litt paprikapulver, litt grillkrydder og bitte litt ferskpresset sitron. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg