Sunnifisert eplekake med utregnet næringsinnhold

Hei og god lørdag! 

I dag, 17.oktober, feires Epledagen her til lands og i den forbindelse blir det sunnere og næringsrik eplekake her på bloggen. I stedet for sukker er det brukt sukrin og sukrin gold, i stedet for hvetemel er det brukt havremel og det er også brukt kesam da dette gir et saftigere bakverk-resultat. 

Oppskriften er inspirert av en oppskrift fra matbloggeren Linda Stuhaug. 

Du trenger: 

2 egg
60 gram sukrin 
80 gram havremel (knus havregryn hvis du ikke har havremel)
130 gram kesam (jeg brukte mager kesam)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver (eller bruk frøene fra 1-2 vaniljestang)

Eplefyll:
2 epler
1 ts kanel
2 ss sukrin gold

Pisk eggedosis av egg og sukrin, bruk en håndmikser – det tar noen minutter å få en luftig eggedosis. Vend forsiktig inn kesam i eggedosisen og tilsett deretter tørrvarer. Bland sammen til en jevn røre – du kan eventuelt tilsette noen spiseskjeer med vann/melk hvis du synes røra er tørr, men jeg hadde ikke noen problemer med dette. Ha røra i en form med bakepapir (Jeg brukte en ildfast form på cirka 15×18 cm fordi jeg ikke har en firkantet kakeform, dette gikk helt fint 🙂 )

Skjær opp eplene i båter og bland disse sammen med kanel og sukrin gold i en boks. Ha boksen i mikrobølgeovnen i 1,5-2,5 minutter slik at eplene blir karamelliserte. La eplene avkjøles litt før du dytter de forsiktig inn i kakerøren. 

Stek kaka på 175 grader i cirka 25 minutter. (Sjekk kaka etter 20 minutter, steketiden varierer fra ovn til ovn).

La kaka avkjøles før du nyter et kakestykke slik som det er eller med for eksempel vaniljekesam. Denne kaken kan fint oppbevares noen dager i kjøleskapet, eventuelt fryses.

Hele kaken inneholder kun cirka 720 kcal (deler du kaken i åtte biter inneholder ett stykke kun 90 kcal), hele 40 gram protein, 18,2 gram fett og 90 gram karbohydrat (0 prosent tilsatt sukker). 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg