Kjøttfri mandag: Spicy gulrotsuppe

God mandag! 🙂

Høst er “tid for suppe” for mange og i dag står det en mettende og supergod vegetarisk suppe på menyen. Denne suppa fikk jeg servert i forrige uke på “veggismiddag” sammen med to venninner og NAM NAM NAM!!! Denne er virkelig supergod og alt annet enn kjedelig. 

Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg:

Olje med nøytral smak til steking (for eksempel rapsolje)
1 stor rødløk, grovt hakket
4 hvitløkfedd, grovt hakket
1/2 rød chili, finhakket
2 ss revet ingefær
600 gram gulrøtter, i biter
1 ss spisskumminfrø, knust i morter eller spisskumminkrydder. 
200 gram røde linser (skyll linsene før du har de i suppa)
1,2 liter grønnsakskraft/buljong
1/2 ts kajennepepper (smak til)
Saften fra 1/2 lime (smak til)

Fres løken i litt olje til den er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og spisskummin, og la det få surre i noen minutter. Tilsett gulrøtter og røde linser.  La dette surre i cirka ett minutt før du tilsetter kraft og deretter gir hele suppa et oppkok. La suppen koke til gulrøttene og linsene er møre, cirka 10-15 minutter. Så bruker du en stavmikser til å blande sammen suppa til den får en jevn konsistens. Smak til med kajennepepper og eventuelt litt salt, og deretter med litt limesaft.

Server suppa med en klatt rømme eller yoghurt og et godt brød. 

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg