Proteinrik og kjapp pizza uten gjær og hvetemel

Hei fredag!!

Lyst på fredagspizza, men så har du ikke klassisk pizzamel som hvetemel eller gjær i kjøkkenskapet? Det var nemlig det jeg var gira på denne ettermiddagen og derfor slengte jeg sammen en herlig og proteinrik pizzabunn som heller ikke trenger å stå å heve! 😀

Som vanlig så slenger jeg bare sammen ett-eller-annet, slik at det nok en gang blir cirkamål på oppskriften: 
Til cirka en langpanne:
50 gram havregryn/havremel
150-170 gram fibramel
100 gram kikertmel
1-2 ts bakepulver
1 egg
1-2 ss rapsolje
1 – 2 dl lunkent vann (Ta i litt og litt slik at deigen henger sammen, men samtidig er litt klissete)

Bland alle ingrediensene sammen og bland godt.

Smør deigen utover et stekebrett ikledd bakepapir og la bunnen steke i 7-8 minutter på 230 grader. Imens kan du ordne istand pizzafyllet. Jeg hadde karbonadedeig, rødløk, og selvfølgelig ost og pizzasaus på min pizza, samt oreganokrydder.

Når bunnen har blitt stekt  i 7-8 minutter så tar du på pizzafyll og ost. Stek videre til osten har smeltet (cirka 12-15 minutter). 

Denne pizzaen ble faktisk overraskende god og ikke minst mettende, og den var klar på under en halvtime!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg