hits

Proteinrundstykker (med utregnet næringsinnhold)

03.05.2016 - 19:00 6 kommentarer

God tirsdag!

Noen har tydeligvis fått dilla på rundstykker for tiden... ;) Havre&kesam-rundstykker i går, og proteinrundstykker i dag! Og de var faktisk enda bedre enn gårsdagens variant. Denne gangen hadde jeg nemlig oppi litt oregano for litt ekstra smak og det kan helt klart anbefales!

I likhet med havre&kesam-rundstykkene er også dagens rundstykker av den sunne og smakfulle sorten. Disse er naturlig rik på protein, langsomme karbohydrater og fiber, og i tillegg er de superenkle og kjappe å lage!

Til cirka 9 rundstykker:
1 stor boks med cottage cheese (jeg brukte den magre varianten)
4 egg
Cirka 350 gram havregryn (Her kan du fint bruke en blanding av havremel og havregryn, men jeg lagde med store havregryn og det gikk helt fint det også). 
En klype salt
Valgfritt smakstilsetning som for eksempel oregano, soltørket tomat, revet parmesanost, hakkede urter eller lignende. (Kan sløyfes)Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, unntatt havregryn. Jeg blandet og rørte alt godt sammen med en gaffel. Tilsett litt og litt havregryn til du får en deig som henger sammen, men som fortsatt er litt klissete. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin eller lignende for å blande sammen deigen, men jeg syntes det gikk helt greit å bare bruke en gaffel og rå armstyrke ;p Form til rundstykker og legg på et stekebrett ikledd bakepapir.

 

 

Stekes på 170-180 grader i cirka 25-35 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med de siste minuttene slik at baksten ikke blir brent.

 

Avkjøl og nyt rundstykkene som de er, som tilbehør til suppe, salat eller lignende, eller med godt pålegg.

Disse MÅ dere bare prøve!!!

Næringsinnhold per rundstykke:
218 kcal
14 gram protein
25 gram karbohydrat
6 gram fett

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

6 kommentarer

Passion4health

03.05.2016 kl.19:06

Det så ikke dumt ut:)

Kristina B.

03.05.2016 kl.19:36

De er KNALLGODE. Selv liker jeg de med litt mindre havregryn. Da blir de ganske flate og myke, men jeg liker smaken av cottage cheese :D

Pernille

03.05.2016 kl.19:48

Mmm, dette så veldig godt ut :)

Helene Viktoria

03.05.2016 kl.20:01

Lagde sånne selv i dag, smakte helt fantastisk :) kan så absolutt anbefales :)

Hanne

03.05.2016 kl.20:13

Hehe. Er det ikke akkurat den samme oppskriften som Linda Stuhaug la ut 8 timer før deg? :p

Silje Bjørnstad

03.05.2016 kl.20:32

Hanne: Eh, nei?

Skriv en ny kommentar