Magevennlig granola

God torsdag!

Både granola og müsli er populære korn- og nøtteblandinger som er populære alternativer til for eksempel frokost, toppings på smoothies eller som ingrediens blandet sammen med yoghurt. 

Hovedforskjellen mellom müsli og granola er at granola er bakt i ovnen og ofte søtet med honning, juice eller sukker. De tradisjonelle müsliblandingene er vanligvis ulike korntyper som ikke er bakt i ovnen, og ofte tilsatt tørket frukt og nøtter. 

Her får du en oppskrift på en næringsrik lav-fodmap granola med masse god smak. Bruk det for eksempel som topping på smoothiebowl, som frokostblanding sammen med melk/yoghurt eller rett og slett som snacks.

Lav-fodmap er en diett som hovedsakelig er tenkt som et verktøy for mange med irritabel tarm, men oppskriftene kan selvfølgelig brukes enten man har irritabel tarm eller ei! Uansett er denne granola-varianten sunn og god! 

 Les gjerne mer om dette i intervjuet med Julianne Lyngstad som jeg skrev for Side2 tidligere i år

Du trenger
3 dl havregryn
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl hakkede mandler
0,5 dl olje (for eksempel kaldpresset olivenolje, eller kokosolje hvis du er glad i kokossmak)
0,5 dl lønnesirup

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og fordel deretter utover et stekebrett ikledd bakepapir. Stek på cirka 125-150 grader i 40-50 minutter. Vend gjerne om granolablandingen under steketiden. Oppbevares i en lufttett beholder.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg