Sukkerfri vaniljesaus med kokossmak

God mandag!
En av de enkleste dessertene/sunnere snacksskålene som finnes må være hjemmelaget fruktsalat. Her kan du selv variere med ulike frukter og toppinger som hakkede nøtter, hakket mørk sjokolade, vaniljekesam eller annen fruktkesam, eller min favoritt; tykk, hjemmelaget vaniljesaus. 

Oppskrift på hjemmelaget, sukkerfri vaniljesaus:
4-5 dl melk (Bruk 4 dl hvis du ønsker litt fyldigere saus)
2 vaniljestenger
4 eggeplommer
45 gram sukrinmelis
20 gram sukrin gold
30 gram maizena

Snitt opp vaniljestengene, skrap opp frøene og bland både frø og stengene sammen med melk i en kjele. Kok opp blandingen på svak varme, sett til side og la det avkjøles. Blant sammen eggeplommer, sukrinmelis, sukrin gold i en bolle. Rør godt rundt og tilsett deretter maizena – pisk sammen til en klumpri blanding. Tilsett dette oppi melka. Varm opp til kokepunktet og rør godt rundt i blandingen under hele oppvarmingen. Trekk kjelen til side rett før det koker. Avkjøl og sett inn i kjøleskapet. La vaniljestengene være i blandingen og ta ut disse like før servering (jo lenger vaniljestengene er i, jo mer vaniljesmak blir det). 

Nå har du en sukkerfri og fyldig vaniljesaus. 

Hvis du er som meg og elsker kokos, og også ønsker litt mer fylde så bland inn 1 dl kald kokosmelk (ikke lett-variant), inn i vaniljesausen etter et par timer i kjøleskapet. Dette er superdigg og også perfekt for meg som ELSKER kokossmaken og vaniljesaus, samtidig som jeg nå skal gå opp i vekt igjen etter fitnessoppkjøring 😉

Denne sausen servert med oppskjært frukt og hakkede nøtter er å anbefale. Utrolig mettende, søtt og godt med næringsrik energi!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg