Ukens sunne søtis: Karamellisert eplecrumble med vaniljekesam

Som jeg nevnte tidligere i dag så skal jeg begynne med en nye serie her på bloggen: “Ukens sunne søtis”. Dette vil være sunne, søte og kalorivennlige fristelser med naturlig næringsrike ingredienser. Selv er jeg et skikkelig dessertmenneske og jeg elsker følelsen av noe søtt etter for eksempel middag. Men for at det ikke “skal bli for mye av det gode”, så er jeg fan av å eksperimentere frem litt mer næringsrike alternativer, uten at det går utover smak eller matglede.

Med andre ord så slår jeg et slag for sunne hverdagsdesserter!

I dag er det eplecrumble som jeg håper kan friste. Det passet nemlig perfekt siden jeg nettopp fikk tilsendt tre ulike krydder fra Helios: Vanilje, Kardemomme og Kanel. 

Til en porsjon:
1 eple
Vaniljepulver
Kanel
2 ss mager vanilje kesam
1 ts sukrin gold
10 gram store havregryn
8-10 mandler, hakkede
 

Skjær eplet i båter og dryss over kanel og vaniljepulver.

Bakes i ovnen i cirka 20 minutter på 200 grader. Jeg bruker små, ildfaste paiformer til å bake eplene i (følg med underveis slik at eplebåtene ikke blir brent). Samtidig rister du hakkede mandler og store havregryn lett i en varm panne til det får en gylden farge. Tilsetter deretter 1-2 ts sukrin gold som smelter.

Skru ned varmen og bland nøtter og gryn i “sukrin gold-karamellen”.

Server lune eplebåter med crunchy og karamellisert havregryn og mandler sammen med mager vaniljekesam. Hvis du ønsker kan du drysse over siktet sukrinmelis for en “ekstra touch”.  

Næringsinnhold per porsjon:
Cirka 199 kcal
28 gram karbohydrat
8 gram protein
5 gram fett

Vaniljekesam bidrar med blant annet fullverdig protein, mandler gir deg flere vitaminer, mineraler, fiber og protein, havregryn og eple bidrar også med blant annet fiber og ulike vitaminer og mineraler. 

Server i de formene du baker eplet i, eller ha over i et glass, en skål eller en asjett. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg