Halvgrovt foccaciabrød med soltørket tomat

Foccaciabrød man kjøper i butikk er ofte av den fine varianten, men lager du det selv kan du fint tilsette litt grovere meltype for å øke innholdet av gode næringsstoffer.

Du kan sjekke ut grovheten på bakeoppskrifter på “brødskala-kalkulatoren” på hjemmesidene til Opplysningskontoret for brød og korn: www.brodogkorn.no

Her er oppskrift på halvgrovt foccaciabrød:

50 gram gjær
5 dl vann
1 ss sukker/sukrin +
2 ts salt
Soltørket tomat
1/2 dl olivenolje
ca 6 dl hvetemel
ca 6 del mel grovere type, for eksempel sammalt hvete

Bland ut gjæren i lunkent vann og tilsett olivenolje, soltørket tomat, sukker og salt. Tilsett deretter mel litt etter litt til du får en litt løs deig. Hev i cirka 30 minutter.  Så tar du deigen i en form, ha over olivenolje og saltflak over brødet. Hev i nye 20-30 minutter. Stekes på 200 grader i cirka 25 minutter.

Spises til for eksempel tapasmiddag, til suppe, lasagne, salat – det du måtte ønske.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg