Ukas sønne søtis: Saftige eplevafler

Revet eple i vaffelrøren gir ekstra saftige og søte vafler, perfekt som sunnere kosemat eller dessert! 

Jeg brukte følgende:
2 egg
2-2,5 dl melk
1/2 ts bakepulver
1 dl havremel
1 dl grovere mel (jeg brukte grovt sammalt hvete)
1 eple
Dryss av vaniljepulver og kanel
(Tilsett 1 ss sukrin gold hvis du ønsker søtere smak, jeg brukte ikke dette)

Bland alle ingrediensene i en bolle unntatt eple – la røren svelle i cirka 20 minutter. Bruk et rivjern, riv eplet og tilsett dette i røren like før steking. Stek vaffelplater i et vaffeljern som du smører med smør. 

Server med for eksempel vaniljekesam, syltetøy og nøtter.

Disse kan også oppbevares i kjøleskapet og på kvelden kan de nytes som dessertvafler, mens neste dag kan du ta på pålegg og bruke vaflene som matpakke.


 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar
    1. Ser godt ut! Har du noen mening om eddik? Leser at noen bruker det i vaflene for å starte “fordøyelsesprosessen” (dvs at det begynne å bryte ned kornet som gjør det lettere å ta opp). Stemmer det?
      Ha en fin helg!
      Julie

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg