Superenkel og superdigg hjemmelaget sjokolademousse

Ok, det er kanskje ikke den mest 1.januar-vennlige oppskriften, men denne var bare så digg at jeg må dele den før jeg glemmer det. Jeg lagde nemlig sjokolademousse som jeg skulle ha med meg til dessert på gårsdagens nyttårsmiddag og den ble så digg!

Oppskriften fant jeg enkelt og greit ved å google sjokolademousse og da var det en oppskrift på hjemmesidene til Tine.no som dukket opp der det var relativt få ingredienser samt at det virket lite komplisert å lage.

I TINEs oppskrift står det at dette tilsvarer 4 porsjoner, men dette ble mye mousse så denne mengden passer også fint til 5-6 porsjoner!

Du trenger:
4 egg
200 gram mørk sjokolade (som kan smeltes i vannbad)
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Skill eggene. Del opp sjokoladen og smelt sjokoladebiter over et vannbad. La dette avkjøles litt før du tilsetter 4 eggeplommer, en og en om gangen. Pisk kremfløte til krem sammen med 1 ts vaniljesukker. Bland sammen kremfløte og sjokoladeblandingen. Stivpisk eggehvittene og vend dette forsiktig inn sammen med resten. Fordel i høye glass eller passende skåler og la det avkjøles i kjøleskap minst 2 timer før servering.

Dette ble en skikkelig digg, mektig og fløyelsmyk dessert med rik sjokoladesmak!

Chocolate mousse with raspberries on a white background

Server gjerne med ferske bringebær. (Bildet er et illustrasjonsbilde fra Adobe, fordi jeg ikke rakk å ordne i stand noe fint og fancy bilde før sjokolademoussen forsvant, men fargen og konsistensen er lik som resultatet i virkeligheten 😉 )

Det eneste bildet jeg rakk å ta var av dette sjokolademousseglasset som jeg nettopp spiste som lunsj-dessert. He he.


YUM!

– Silje Bjørnstad –

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg