Ukens sunne søtis: Kokospannacotta

God mandag! Jeg starter like så gjerne uken med en dessert/snacks-variant og da i form av hjemmelaget kokospannacotta.

Jeg elsker smaken av kokos og denne pannacottaen er superenkel å lage i tillegg til at den smaker himmelsk!

Til 2 porsjoner trenger du:
1 gelatinplate
1 dl kokosmelk (ekte, ikke lettversjon)
1 dl yoghurt med vaniljesmak (eller yoghurt naturell)
1 vaniljestang
1 ts honning (kan sløyfes)
Biter av fersk frukt eller bær

Legg gelatinplaten i litt kaldt vann og la det stå i fem minutter til gelatinen har blitt myk. Klem av vannet og ha den løse gelatinplaten i en kjele sammen med kokosmelken. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene oppi kjelen. Varm opp blandingen til gelatinen har løst seg opp, men det skal ikke koke. Avkjøl blandingen og fjern vaniljestangen før du tilsetter yoghurt og honning. Fordel i to glass og sett kaldt i minst 3-4 timer. Topp med fersk frukt eller bær like før servering.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg