hits

Enkle hverdagstips for å komme i bedre form

Hei!

I forrige uke ble jeg kontaktet av Ida i VG Vektklubb som lurte på om jeg hadde noen tips til hvordan man enkelt kan øke aktivitetsnivået i hverdagen, nå som folk flest begynner å komme tilbake fra ferien og inn i hverdagsrutinene igjen.
Her er et avsnitt fra saken:

Vektklubb-ekspert og personlig trener ved Sterk Helse og trening, Silje Bjørnstad, forklarer at hverdagsaktivitet har en positiv effekt på den fysiske helsen, men ikke minst også mentalt.

- Ikke bare føles det godt å strekke på kroppen, men mange merker også at arbeidskapasiteten og energinivået får et løft etter noen minutters avkobling fra skjerm og kontorstol.

Hun legger til at fysisk aktivitet øker humøret, man får bedre selvfølelse etter å ha brukt kroppen, i tillegg til at det gjør det lettere å ta smarte kostholdsvalg når man føler seg bedre.

- Det er selvfølgelig viktig hvis man ønsker å gå ned i vekt, sier hun.

Hele artikkelen kan du lese her.

Sjæl er jeg tilbake i tidligere vante treningsrutiner, nemlig litt færre repetisjoner og tyngre vekter. I alle fall på baseøvelser som markløft, knebøy og benkpress - and im not even sorry... :D Så får vi se om det kan bli et program med mål om å øke 1 repetisjon maks i løpet av høsten også. Det er jo alltid der jeg pleier å ende opp i alle fall, he he.

Alene på gymmet var jeg i dag også! Selv om klokka faktisk var blitt kvart over ni hadde jeg jo hele styrkeavdelingen og 1.etasje på Fitness Xpress Storo for mæ sjæl - helt greit det :D Så da ble det uskyldig happyface-selfies i speil og rolige dansemoves i pausene mellom sett. Kroppen bare føltes så utrolig bra i dag, etter å ha vært på litt underskudd av både søvn og mat den siste uken på grunn av lange og travle dager. Nok mat og nok restitusjon ass - det er noe man aldri skal undervurdere i forhold til treningsenergi og ikke minst progresjon og resultater.

Ellers har det blitt shopping på Norwegian Outlet utenfor Oslo i dag (Vestby for å være konkret), og det er jo et fint eldorado for de som er interessert i både sportsutstyr/treningsklær etc, merkeklær og lignende greier. For min og Fredriks del ble det, ikke overraskende nok, shopping i trenings og sportsbutikker som Nike Store, Bergans, Röhnisch etc. Det er alle verdt å ta en tur hvis nye joggesko, treningsklær, turtøy eller andre ting i disse kategoriene står på shoppinglista.

Styrkeøkt på formiddagen og shopping på ettermiddagen, mens det blir grillings til kvelds. DET er en ok lørdag det :D

- Silje Bjørnstad -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Matprat