hits

Blogg

6 happenings i kalenderen som lyser i vintermørket

Hei tirsdag! Det er ingen hemmelighet at kortere dager med mindre dagslys og lavere temperaturer er noe som påvirker energinivå, humør og motivasjon for mange, inkludert meg. Jeg merker svært godt at det stadig blir mørkere og mørkere når man våkner om morgenen og når klokka tikker mot ettermiddag. Men i stedet for å sitte inne å klage eller tenke at "nå blir jeg bare inne i sofaen, under pleddet, de neste månedene", så er jeg ekstra bevisst på å komme meg ut i de få timene det er dagslys fordi jeg vet det gir meg så mye. Og jeg blir ekstra takknemlig for å ha en jobb som gjør at jeg i stor grad kan styre jobbdagene på egen hånd, og dermed komme meg ut på dagtid for å nyte frisk luft.

I tillegg blir jeg ekstra påpasselig på å faktisk tenke positivt og ikke minst fokusere på å se frem til ting som skal skje som jeg gleder meg til. Jeg liker å se fremover og de dagene som er grå og mørke så begynner jeg å se på kalenderen.

- Hyttetur til Norefjell
Førstkommende helg blir det hyttetur sammen med supervenninne Hanne til Norefjell. Jeg er SÅ klar for en helg med total avslapping med denne dama her. Hytta vi skal på har jeg vært på to ganger før, og jeg vet vi kommer til å få det så hyggelig og gøy!

- Lattergalla-show med kjæresten
Jeg er veldig glad i standup og i slutten av november har jeg og Fredrik billetter til Lattergalla-show i Lillestrøm som da blir en helaften med god mat og mye latter.

- Julebord med jentene
I år er det jeg som skal være vertinne for årets julebord med venninnegjengen - og når verdens beste vennegjeng samles kan det liksom ikke gå gærent.

- Jule-bake-verksted med venninne
Sandra som jeg jobber sammen med på STERK, og som virkelig jeg ikke hadde klart meg uten på STERK, er utdannet konditor og baker, så når hun inviterte til jule-bake-verksted var ikke jeg vond å be.

- Julefeiring hjemme
Sier bare: spillkvelder, mammas julemat, familietid, å være sammen med Lexie og Perle, FERIEMODUS.

- Vinterferie til Thailand med kjæresten
Jeg er avhengig av å reise til et sted med sol og varme i løpet av mørketiden, og denne vinteren reiser jeg og Fredrik til Thailand i februar. Flere detaljer om denne turen skriver jeg i et annet blogginnlegg.

Altså, jeg kjenner det kribler av godfølelse i hele kroppen av å bare skrive om disse høydepunktene som kommer på rad og rekke i tiden fremover - og dette er jo egentlig bare noe av moroa som venter i ukene fremover :D

- Silje Bjørnstad -

 

Da var man kommet hit...

...til det punktet hvor man har fylt 31 år og man virkelig ikke kan nekte for å være inne i 30-åra. I helgen feiret jeg nemlig bursdag med kjernen av familien og den beste bursdagsgaven var at både mormor (81 år) og bestemor (98 år) tok turen for å besøke meg. Det er virkelig noe jeg ikke tar for gitt, for det er ikke barebare for disse to å bevege seg, kanskje spesielt ikke nå i kaldt, grått novembervær. Begge de to er (heldigvis) friske i hodet og har både humøret og humoren på plass, men jeg vet at det å sitte i en bil over lang tid når man har kommet opp i årene, samt være lenge borte hjemmefra tar på, både fysisk og psykisk.

Jeg hadde altså en veldig fin og uhøytidelig feiring med familien, inkludert vovsene, og jeg kjenner jeg allerede gleder meg kjempemasse til å komme hjem til jul.

Fremover er det mye som skjer, i alle fall i helgene. Neste helg skal jeg på hyttetur til Norefjell, og så er man straks i gang med julebord, julelunsjer, juleverksted og det hele. Men plutselig så er det faktisk juleferie!

Men vi tar en dag om gangen, og i dag er det mandag, så her er det bare å svinge seg rundt å sette i gang med jobbuken. Det blir 3 lange jobbdager på STERK som personlig trener mandag, tirsdag og torsdag, mens på onsdag skal jeg på seminar hele dagen med Antidoping Norge.

Fredag er det hjemmekontor og ikke minst avreise til Norefjell.

Ha en strålende uke!
- Silje Bjørnstad -

5 guilty TV-pleasures...

...for min del akkurat nå for tiden får du i dette innlegget her. Høsten er jo gjerne en typisk tid for mange hvor man trekker mer inn i sofaen, under pleddet og foran TV-skjermen. Ikke minst er det også på denne tiden det gjerne er premierer på mange TV-show og serier.

De programmene og seriene jeg følger med på ser jeg via nett - da kan jeg også se på dette når jeg vil, hvor jeg vil. Jeg og Fredrik har nemlig ikke TV-kanaler da vi klarer oss fint med Netflix, TV2 Sumo og NRK nett-TV.

De 5 programmene jeg følger med på for tiden er:

Team Ingebrigtsen - NRK
En fantastisk serie om storfamilien Ingebrigtsen som lar oss TV-seerne får følge med i deres hverdagsliv både når det gjelder trening, hjemmebane og konkurranse. Det er så imponerende og fascinerende å se hvordan de brødrene Jakob, Henrik og Filip sjonglerer familieliv med det å være toppidrettsutøver, ikke minst når det er pappa Gjert som er trener. Det er jo mange meninger om denne måten å leve på, og ikke minst mange meninger om Gjerts måte å være trener på. Her er det ingenting som skal gjøres halveis, men det er i alle fall ingen tvil om at noe riktig gjør de jo med tanke på deres resultater og progresjon. Jeg er i alle fall en av dem som digger det!

Jakten på kjærligheten - TV2
En salig blanding av pute-TV og god underholdning er det jeg får av å følge med på denne serien. Også er er det jo selvfølgelig superkoselig å se folk som finner tonen og ikke klarer å holde følelsene inne. Så er det gøy å se hvordan ulike mennesker takler det å komme inn i nye situasjoner og arbeidsoppgaver. En annen grunn til at jeg like å følge med på denne serien år etter år er at det er så EKTE og viser mye positivitet.

Bloggerne - TV2
Oh yes - jeg synes det er både spennende og underholdende med denne bloggverdenen som mange nå lever i 100 prosent og rett og slett tjener gode penger på. Det at deres liv er så fjernt fra min egen hverdag og at deres utfordringer er noe helt annet enn det jeg møter på i min jobb, er vel noe av det som gjør det så interessant - noe som kan være ganske frustrerende og fascinerende på samme tid ;)

Elgorado - NRK
Fra bloggerne til Elgorado - hehe! Dette er rett og slett en dokumentarserie om livet til skogens konge hvor vi får lære mer om hvordan elgen lever, dagens elgstamme i Norden, jakt, tam-elg etc. Mulig det er Finnskogen-genene mine som har gjort at jeg finner denne serien interessant, men elgen er jo virkelig et morsomt dyr å studere og å prøve å forstå!

Suits - Netflix
Du vet - en av TV-seriene hvor du bare forsvinner inn i en verden hvor du slipper å tenke, analysere eller gruble. Du bare får servert spenning, underholdning og drama. (Og pene mennesker i flotte klær som du kan nyte synet av).

- Silje Bjørnstad -

Kan jeg få dette i reprise?

Jeg snakker om sommerferien 2018 - for fy søren for en helt fantastisk og deilig ferie det har vært hittil. Selvfølgelig har det utrolige sommerværet bidratt til at årets feriedager har vært så bra som de har vært, men så klart har jo de jeg har vært sammen med, steder jeg har vært og nye ferieminner hatt mest å si. De siste dagene har jeg vært på hytta til mamma og pappa i Trysil, og jeg har faktisk ikke tilbrakt så mye tid her på sommerstid. Det har hovedsakelig vært påskeferier, og noen helgeturer her og der, så i år fikk jeg virkelig en sightseeing i "vårt eget hytte-nabolag". Og det er jo bare så utrolig fint her!

En dag gikk vi Skagsvola som visstnok blir omtalt som "Trysils svar på Besseggen". Dette er en fin og familievennlig tur som tar rundt 2,5-3 timer med nydelig utsikt som virkelig kan anbefales hvis man er i nærheten av Trysil eller Engerdal. Les mer om turen her. 

Ellers så har jeg nytt landskapet rundt hytta sammen med Perle og Lexie, og også her har det blitt flotte turer til noen fjelltopper her og der. I tillegg fikk jeg vite at det var et sted som het Skarbekkstupet med en foss ikke langt unna hytta som var verdt å sjekke ut. Det var virkelig bare helt eventyrlig å gå rundt i skogen denne kvelden med innlagt dusjstopp og drikkestasjon:

Jeg har til og med bada i en fjelldam disse dagene jeg har vært på hytta - for varmt har det vært der også. 

Nå skal jeg nyte noen dager hjemme hvor jeg fortsetter i feriemodus med litt besøk, boklesing, husarbeid etc. NYT sommerferien mens dere kan :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Årets sommerferie

Hei mandag!

Nå er det noen få uker med jobbings igjen før jeg tar tre uker sommerferie - og det kjenner jeg at jeg er rimelig klar for. Det er altså de tre siste ukene i juli jeg trer inn i feriemodus og årets ferieplaner er vel egentlig å ikke ha noen konkret plan, men heller ta det litt på sparket. Jeg og Fredrik håper å få tatt turen opp til Folldal hvor det forhåpentligvis blir noen toppturer i fint sommervær, og i tillegg så er det et par småting som bør fikses på når det gjelder hus og heim (LES: terrassevask + beising og lignende). Ellers så tror jeg det blir veldig væravhengig hva vi gjør og hvor vi havner. Vi har ikke booket noen tur eller overnatting noe bestemt sted, og mest sannsynlig blir vi nok i Norge. Hvis været blir slik som det har vært de siste ukene, så vil jeg uansett bare nyte sommer-norge ass. <3

For meg er det viktigste å bare kjenne på den følelsen med at jeg ikke trenger å tenke på jobb - og bare være i feriemodus, og selvfølgelig henge litt med vovsene da ;) 

Jeg og Susanne har forresten spilt inn en ny podcast-episode, som antakeligvis blir publisert i løpet av uken. Angående podcast så vil det bli noen endringer nå fremover. Susanne ønsker nemlig ikke å fortsette som programleder for BedreTrent Podcast (dette er av naturlige årsaker med tanke på studier og yrkesretning etc, så her er det null hard feelings eller interne konflikter for de som eventuelt måtte tro det, hehe), men jeg har uansett ambisjoner om å holde liv i podcasten med gjester og snakk om trening, helse og kosthold. Har du tips til tema eller gjester så send meg gjerne en mail eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Ha en strålende uke!

- Silje Bjørnstad -

Reiser bort fra Norge på 17.mai

Da er tre intensive PT-jobbdager ferdig og i morgen er det 17.mai - noe som naturligvis betyr feiring av nasjonaldagen for mange. 17.mai er jo feiring for min del også, men i år blir det feiring i utlandet siden jeg og venninne tar en liten miniferie til Sveits fra 17.-20.mai. Sånn går det når to stykker som er like gærne på å reise finner ut at man skal benytte fridagene til å komme seg litt unna hverdagen, går inn på norwegian.no og finner rimelige flybilletter til et land ingen av oss har vært i før. Så i morgen går altså turen til Genéve hvor planen er å nyte sightseeing, god mat, avslapping og forhåpenligvis også bittelitt trening. 

Uansett; JEG ER KLAR!

Ha en riktig god 17.mai og pinse folkens!

- Silje Bjørnstad - 

En drøm går i oppfyllelse

2018 starter bra når det gjelder jobbfronten for å si det sånn! :D Boken vår "Slik former du kroppen - med styrketrening og kosthold" er nå ute i butikk og jeg og Susanne er i full gang med å lage foredrag/presentasjon og planlegge boklanseringseventer.

Følgende datoer og steder er bestemt:
Oslo - STERK Helse & Trening 24.januar klokken 18:00.
Flisa - Bjørkheim 29.januar klokken 18:00.
Asker - Asker Treningssenter 4.februar - mer info kommer!


(FOTO: Ann Kristin Engebakken)

Så er det Shape Up Convention 17.februar hvor jeg og Susanne skal holde både foredrag og workshop med treningsøkt. Først skal vi snakke om "Back to basic - styrketreningen som funker". Så blir det mer praksis med "Rumpetreningen som gir resultater".

Men nå, tilbake til overskriften. Jeg har i flere år drømt om å arrangere egen treningsreise og i 2018 vil det skje!!! Jeg er så gira og så glad for å kunne fortelle om dette! Sammen med PT-kollega Sandra Johansson inviterer vi til en inspirerende treningsuke på Rhodos 12.-19.august hvor du garantert vil oppleve massevis av energi, mestringsfølelse og treningsglede. Vi reiser sammen med turoperatøren Apollo. Denne turen passer perfekt for jenter som ønsker å få mye ut av treningen samtidig som du også vil få god tid til å nyte avslappende sol- og strandliv. Vi bor på et hotell med en haug av treningsmuligheter og daglige treningsøkter (alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige) som gjennomføres med meg og Sandra som instruktører. Øktene består av felles styrketrening, sirkel-økter, crossfit-inspirert trening, boot camps, HIIT, trening med minibands, mobilitet samt felles morgentur med gange/jogging.

Her er et eksempel på hvordan en dag kan se ut:

  • 07.30 Felles morgentur
  • 08.30 Felles frokost
  • 10.00-10.45 Utendørs sirkel-økt
  • 10.45-17.00 Egen tid på stranden, på shopping eller hvv du måtte velge
  • 17.00-18.00 Felles-økt med minibands
  • 18.00-18.30 Felles-økt med fokus på mobilitet
  • 18.30-19.30 Egen tid
  • 19.30 Felles middag

Les mer om turen og påmelding her (BEGRENSET ANTALL PLASSER). Når det gjelder påmelding så sender man først bare et registreringsskjema, uten å betale noe, så tar Apollo kontakt. DETTE BLIR SÅ BRA!!!

 

- Silje Bjørnstad -

Status:

Ferie :)

Nyter livet på Tenerife - tilbake i Norge 19.desember. Adios!

Ny podcast-episode er publisert!

I en ny episode av BedreTrent Podcast har jeg og Susanne intervjuet treningsprofilen Kine Krøs.

Kine har lang erfaring i treningsbransjen og jobber for tiden på Asker Treningssenter. Hun har tidligere konkurrert i både bodyfitness og athletic fitness, mens de siste årene er det crossfit som har blitt prioritert. Den spreke 30-åringen forteller blant annet om treningsformen crossfit, hvordan hun selv trener og spiser, hennes mål med treningen og mye mer!

Jeg og Susanne snakker om egentrening, og avslører tittel og innhold på boka deres som utgis neste år. I tillegg svarer vi på lytterspørsmål om sine tips og råd for å arbeide med online coaching innen trening og kosthold.

Hør episoden her og på iTunes:

Ellers så gleder jeg meg så sykt til helg - jeg skal nemlig hjem til Finnskogen og blant annet feire mæ sjæl (ha det bra 20-årene, hello 30-årene.... #bursdag).
God helg ;)

- Silje Bjørnstad -

Noe nytt? neeeeeh

Vel vel vel - ny uke og nytt blogginnlegg ;) Jeg VET det går evigheter mellom hvert innlegg for tiden, men bedre sent enn aldri var det noen som sa en gang. 

Uansett så har det ikke skjedd så veldig mye nytt eller spennende på denne fronten altså. Jobb og trening går som vanlig i hverdagene, mens i helgene er det litt mer sosialisering med venner og familie som prioriteres. De siste helgene har jeg og Fredrik vært på tur til Skaugumåsen samt tatt kravene for idrettsmerke (spenst, hurtighet, utholdenhet og styrke) for å nevne noe, og førstkommende helg skal jeg endelig hjem til Finnskogen. Feiring av min 30-årsdag er det som står på planen, og så skal jeg selvfølgelig nyte fjell skogsluft sammen med vovsene <3

Ellers så nærmer det seg husovertakelse, Syden-ferie, og jul, og ikke minst boklansering etter jul! :D Men det er mye som skal ordnes før den tid, så det er jo det jeg bruker hverdagene til når jeg ikke er på Sterk og jobber som personlig trener. Alt i fra organisering av flytteprosjekt 2017 med leilighet og det hele, artikler som skal leveres, kundeoppfølginger og så videre. 

Kort oppsummert; Travelt og nok å gjøre - LES: alt er som vanlig ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

Vektklubb, styrketrening, podcast og sykkeltur

Jada, dagene ruller og går de! Jeg starter mandagen med en sykkeltur til i marka, nærmere bestemt til huset jeg og Fredrik flytter til senere i år. Værforholdene var upåklagelige og hellandussen for en fantastisk frisk og deilig start på en ny uke dette var! Nydelig høstsol, minimalt med vind og noen kilometer på sykkelen resulterte i nesten to timer på sykkelsetet denne formiddagen.

Ellers har jeg de siste dagene jobbet som både PT, og PT-smallgroup-instruktør i helgen, vært på redaksjonsmøte sammen med resten av "VG Vektklubbs ekspertpanel", trent bra styrkeøkter, spilt inn ny podcast med Susanne hvor Inger Houghton aka "Inger In Dubai" var gjest, ryddet og vasket leilighet (visning førstkommende onsdag), og vært på en fantastsisk 3-retters med Fredrik i regi av Flying Culinary Circus og AEG (Bakt kveite til forrett, indrefilet til hovedrett og sjokoladefondant med bringebærsorbet til desser) - sånn, det var noe av det som skjer i mitt liv for tiden, hehe!

Med andre ord: det er aldri noe vanskelig å få tiden til å gå, fordi det er ALLTID noe som kan/bør/må gjøres ;)

Ey, forresten - jeg ble intervjuet av Nettavisen for litt siden hvor jeg skulle si noe om 5 matvarer som ofte kan bli "misforstått" - eksempelvis mørk sjokolade som mange tenker at man kan spise så mye man vil av fordi det er "sunnere" enn vanlig melkesjokolade.*

Et par sitater fra meg i artikkelen:

- Det vil alltid være noen produkter og matvarer som er bedre og sunnere enn andre på grunn av et høyere innhold av gode næringsstoffer, men det kommer jo også an på hva man sammenligner matvaren med, og ikke minst mengden man spiser og hvor variert kosthold man har, sier Bjørnstad.
- Om en mat- eller drikkevare er sunn eller ikke må settes i en helhetlig kontekst der man ser på sitt totale matinntak og kosthold.

Les hele saken her.

Nå er det møte og PT-timer som gjelder for resten av mandagsplanen! Ha en fin uke :)

- Silje Bjørnstad -

Trening og flytting

Ah, denne helgen her har vært etterlengtet. I går hadde jeg besøk av Susanne og vi to fikk endelig spilt inn en ny podcast-episode igjen. Den vil bli publisert i begynnelsen av oktober måned. I denne episoden er det kosthold og ernæring som er hovedtemaet da vi hadde dyktige Juma Iraki som gjest. 

I tillegg så trente jeg og Susanne på Sterk Helse & Trening og jeg kan faktisk ikke huske sist vi tok en økt sammen - den dama gir meg definitivt ekstra energiboost. Derfor passet det fint med markløft-lørdag og tunge løft når man har verdens beste markløftmotivator i samme rom ;)

I dag, søndag, så begynner rydde-og-flytte-kaoset i forbindelse med huskjøp og (forhåpentligvis) leilighetssalg. I dag bor jeg og samboeren i en 3-roms på Disen/Grefsen i Oslo - her ser dere bilder fra prospektet når vi kjøpte i 2014 - og vi har ikke gjort noen store endringer annet enn å ta med våre egne møbler. Så hvis dere kjenner noen som er interessert i dette boligområdet så kommer denne fine leiligheten snart ut til salgs :)

Ellers så prøver jeg å nyte det fine høstværet mens jeg kan, iført min nye skalljakke fra Kari Traa (som sitter P E R F E K T). Men nå må jeg komme i gang med rydding og første fase av flytteprosjektet 2017.... Banankasser, foreldrehjelp og kaos er tre fine stikkord for dagens søndagssysler - og uansett om en flytteprosess aldri er noe som blir sett på som "gøy", så vet jeg at det kommer til å være så verdt det når vi er i hus. Jeg gleder meg så sykt!!! 

 

Ha en strålende søndag!

- Silje Bjørnstad -

Vi har kjøpt hus!

Hei!

Det er blitt fredagskveld og den uken her har mildt sagt vært en berg-og-dal-bane av de sjeldne - uten at jeg skal gå nærmere inn på det nå. For tidligere har jeg nevnt at en stor avgjørelse er blitt tatt og det er på tide å avsløre den nå:
Jeg og Fredrik har kjøpt oss hus!!!!

I dag tidlig var vi i kontraktsmøte med selger(ne) og i slutten av november tar vi over den ene delen av en tomannsbolig på Skytta - cirka 20 min med bil unna her vi bor nå på Disen i Oslo. Boligen har 3 etasjer med blant annet egen garasje, sportsbod, to terraser og en veranda, egen hageflekk, tre soverom, stort kjøkken med integrerte hvitevarer (og side-by-side-kjøleskap som jeg har drømt om i 10 år :p), et bad med badekar og et mindre bad med dusj og peis. Ikke minst er det like ved marka (lysløypa er bokstavelig talt 1 minutt unna) og boligen ligger i et boligfelt uten gjennomgangstrafikk med utsyn mot skogen og ingen naboer.

FY SØREN hvor fornøyd jeg er med det kjøpet her, og FY SØREN for en hektisk periode det blir fremover...

I tillegg til vanlig jobb og bok-lansering-jobbings, så skal vi nå altså flytte og ikke minst også selge den boligen vi bor i. Meglermøter, visninger og flytteesker vil dominere "fritiden" min fremover, men jeg vet det vil være så verdt det når vi er kommet i mål. Ikke minst har vi også en ferie i desember å se frem til (vi er tydeligvis glade i å bruke penger denne høsten....), og når vi reiser på den ferien så har vi allerede bodd et par uker i det nye huset, og det er bare noen få dager igjen til jul når vi kommer hjem.

Jeg husker jeg trodde våren 2017 var travel, med tanke på PT-studier og bok-manus-fotoshoot-og-så-videre-jobbings kombinert med vanlig jobb, men denne høsten blir tydeligvis ikke noe mindre stressende da for å si det sånn. Men hei - det er vel greit å ha noe å finne på si! :D Vel, i morgen skal jeg i alle fall sove litt lenger enn til 7 - så nå (b)logger jeg av her, og lar resten av fredagskvelden bestå av regnskapsjobb (LES: finne kvitteringer, bilag og kontoutskrifter for siste måned og sende det til regnskapsføreren...).

Så blir det podcastinnspilling og trening med beste Susanne i morgen! DET gleder jeg meg til :D

GOD HELG!

- Silje Bjørnstad .
 

Positivt stress

Hei mandag!

Hvis jeg skal beskrive den kommende uken med ett ord, så må det bli KAOS. Men jeg har i det minste håp om et organisert kaos. Møter, PT-kunder, bokmanus-korrektur, bedriftstimer og artikkel-deadlines (1. i hver måned betyr alltid deadline og innlevering av siste månedens regnskap for min del) skal gjennomføres, og når alle avtaler må endres én dag så påvirker jo det gjerne resten av uken også. Men det er jo bare en del av hverdagen, og en del av livet - og alt går jo selv om det er mange avtaler og mennesker å forholde seg til. På torsdag er det begravelse og det å være tilstede her vil være førstepri uansett, og når ting ikke kan gjennomføres som planlagt så er min erfaring at samtlige involverte har full forståelse for at avtaler må endres og flytte på. Folk er fine ass <3

Jeg har de siste ukene fått flere spørsmål om det kommer nye episoder av BedreTrent Podcast - en podcast om trening, helse og kosthold som jeg lager sammen med Susanne Soydan. Planen er å starte på igjen i løpet av oktober måned og allerede nå kan dere sende inn spørsmål - legg igjen en kommentar her på bloggen, eller send en mail på kontakt@siljebjornstad.no

Gjesten vår dennen gangen er Juma Iraki som har en bachelorgrad i ernæring og en mastergrad i sportsernæring, og som for tiden er i full sving med et forskningsprosjekt på Norges Idrettshøgskole. Juma er også foreleser og har fagansvar for ernæringsemnet på Akadamiet for Personlig Trening. Fun fact: Når jeg og Juma snakker sammen på telefon så går det alltid minst 1 time på hver samtale - jeg er sikker på vi kunne ha prata sammen flere dager i strekk om alt mulig rart fra både kosthold og oppskrifter, til hus og søvnutfordringer. Juma er superdyktig i sitt fag og generelt en veldig, veldig bra type, og jeg gleder meg til å spille inn podcast med han.

Så er det bokmanus da - nå er vi i gang med en ny korrekturrunde (jeg har seriøst mistet tellinga her), og denne gangen på papirformat! Det er noe heeeeelt annet å faktisk se boka på trykk og ikke "bare" på PDF-fil på mail. Wow altså - jeg er så fornøyd med hvordan ting blir og ser ut. Jeg kan knapt vente til å dele resultatet (ok, jeg fikk sommerfulger i magen av å bare skrive det her nå!), og en smakebit av boken vil dere få i løpet av oktober måned. :D
Ellers så er offisiell lanseringsdato 8.januar 2018.

Puh! Høsten er i alle fall travel nok - men det er jo egentlig sånn jeg liker det også. Litt sånn stress-hverdag med en positive attitude. Positivt stress er det vel noe som heter? ;) Jeg har også fått noen henvendelser med forespørsler i forhold til online oppfølging. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å ta inn flere online-klienter akkurat nå, men er dypt takknemlig og ydmyk over mailene! Så hvis du skulle ha noen spørsmål om dette og evnt mulig oppstartsdatoer så er det bare å spørre altså.

- Silje Bjørnstad -

Skriveterapi

Jeg har sagt det før; skriving for meg er terapi. Det har det vært lenge og det er det fortsatt. Dette er en av mine verktøy for å sette ord på følelser jeg ikke klarer å beskrive verbalt. Skriveterapi er jo blitt et ganske kjent uttrykk som brukes i mange ulike sammenhenger, for eksempel ved stress og sykdomstilstander for å nevne noe.

Denne uken her har vært ganske hektisk og bananas, på både godt og vondt. Forrige helg var det topptur med ingen stressede tanker og bekymringer i hodet, kun nytelse og følelsen av at livet er på topp akkurat nå. Så kan ting snu raskt når man kommer tilbake til hverdagen og "det virkelige liv". Glede blir til bekymringer og til slutt blir bekymringer til sorg. Midt i uka får jeg et plutselig et høydepunkt av en ganske uventet, men hyggelig beslutning, noe som jeg skal komme tilbake til i et senere blogginnlegg - akkurat nå er det uansett ganske ubetydelig i det store og det hele (nei, jeg er ikke gravid og har heller ingen planer om det for de som måtte tenke i de baner) . Så er det en ny dag med å holde maska på jobb og i hverdagen generelt, og akkurat det går greit for min del - jeg klarer (til en viss grad) å koble på jobbe-Silje nesten uansett situasjon, jeg er tilstede når jeg må og leverer også 100 prosent når jeg skal. Jobbe-Silje er pålogget enten det er på Sterk Treningssenter eller jeg har hjemmekontor eller skal i møter. Jeg har et bokmanus i papirformat som skal korrekturleses, kommenteres og granskes, jeg har artikler som skal sendes inn før deadlines og jeg har andre plattformer som kontinuerlig skal fylles opp med nytt innhold. Dette går også greit - helt til det bare sier stopp. Og da mener jeg skikkelig stopp. Lørdag formiddag knakk jeg sammen - bokstavelig talt. Du vet, når man begynner å strigråte og hulke slik at man gisper etter luft, etterfulgt av skikkelig karusellmigrene som gjør det umulig å stå oppreist. Det var først nå kroppen min "hadde tid" til å faktisk kjenne på følelser som har vært innestengt de siste dagene, og alt bare eksploderte på null komma niks når jeg endelig hadde en dag fri til å tenke på andre ting enn jobb, deadlines og mailer som må besvares. Å miste noen og akseptere at noen har gått bort er alltid vondt, og det å være involvert når noen nær deg er i en stor sorg vil naturligvis påvirke en selv også. Jeg hater å bli påminnet om døden. Jeg hater døden og jeg er livredd døden. Den har kommet så brått på så altfor mange ganger og jeg vet den vil komme igjen og igjen. Det er vel derfor jeg også er så tydelig på å leve i nuet.

Som jeg så fint fikk høre i dag: "La følelsene komme - det hjelper". Og følelsene mine kommer blant annet når jeg nettopp skriver. Samtidig får jeg forklart meg til mange på en gang uten å måtte si noe mer konkret om hvorfor jeg kan virke litt fraværende akkurat nå. Når det er sagt; det går helt fint, men jeg vet jeg får migreneanfall når kroppen ikke er på topp. Og akkurat nå er ikke kroppen på topp. Bølger av sorg og vonde følelser velter inn når jeg minst aner det,  og det tar både krefter og energi, noe jeg vet jeg bare må akseptere.

Og en annen viktig ting som min kjære samboer sa i går: "Man må bli flinkere til å fortelle folk at man er glad i dem og hvor mye de betyr, før det er for sent."

Det koster så lite, men betyr så mye. Det gjør godt å si, og det gjør godt å høre.

:)

- Silje Bjørnstad -

Karma got me like...

Én uke etter å ha løpt Toughest Hinderløp i Holmenkollen ble lørdagen i går tilbrakt på sofaen og i senga for å si det sånn. Jeg mistenker nemlig at et par iskalde bad og flere timer med kald og våt kropp har ført til en finfin høstforkjølelse med litt ekstra.

Snørrete hals og nese, perioder med megasvette og frysninger om hverandre og en noe forhøyet kroppstemperatur har bidratt til en veldig rolig helg. Jeg har ikke trent siden onsdag (ikke har det fristet heller) og har sovet flere titalls timer, men i dag har jeg i alle fall kommet meg ut for å gjøre min plikt som norsk statsborger; nemlig å bruke stemmeretten min. Så da fikk jeg i det minste tatt meg en tur ut i frisk luft og det var deilig! 

Men jeg har ikke bare brukt tiden til å sove og snyte meg med X antall kleenex - jeg har fått lest det nyeste Shape Up og kan trygt anbefale å få tak den freshe septemberutgaven som er i butikk fra og med neste uke! Her er det, som alltid, masse påfyll av freshe og sunne oppskrifter, artikler om mental trening og helse, nye treningsprogrammer og øvelser, intervju med freshe treningsjenter og mye mer. Selv bidrar jeg med fire saker i denne utgaven: Treningsprogram for kontorkroppen, intervju med håndballspiller Amanda Kurtovic som forteller om en vanlig matdag for henne, 10 jenter som forteller om deres "must" i treningsbagen og 20 tips til basisvarer på kjøkkenet. 

Enjoy!

Nå skal jeg bruke de siste helgetimene til å fortsette sofaslitingen i håp om at jeg får til å starte en ny uke med en treningsøkt med en opplagt og energifull kropp.

- Silje Bjørnstad - 

Tilbud på fantastisk treningstights

Nytt treningstøy kan gjøre underverker for treningsmotivasjonen - det gjør det i alle fall for meg! Jeg har de siste dagene testet Feminine Figure Seamless Tights fra BeyondFeminine og maaaaaaaaaaaan - disse er nice!!!!

Jeg har testet de ut i både tung styrke som knebøy og markløft, samt mer høypuls-sirkler med blant annet kettlebell swings og dumbbell snatch - og disse sitter altså så behagelig på skrotten uansett hva slags bevegelser man gjør. De er også superdigge å bare ha på seg hjemme i hvilepuls-modus. Materialet er supermykt samtidig som det puster godt og med et høyt liv vil ikke tighsten skli ned - og det er jo ganske alright å faktisk ha ting på plass når man trener ;) Med andre ord er dette en ny tighsfavoritt!

Les mer om tightsen her: beyondfeminine.no

Nå får du også mulighet for 20 prosent avslag hvis du bruker rabattkoden silje20 før 10.september! En perfekt høstgave til dæ sjæl for å kickstarte treningsmotivasjonen nå i september som jo er den første høstmåneden.

You are welcome ;)

- Silje Bjørnstad -

(reklame)

Effektiv kettlebelløkt på kun 25 min!

Eller "Bjelleklang med Bjørnstad" som Susanne kalte det. ;p I dag var jeg nemlig en snartur til verdens beste Susanne i Asker som hadde invitert meg til utendørs både kettlebelløkt, "musikalinnspilling" og grillmat-lunsj.

Med to kettlebells på 12 kilo og en kettlebell på 18 kilo så økten vår sånn ut:
Oppvarming to runder:
A1) Inch worm
A2) Lengdehopp
(Vi trente ute i hagen og brukte dermed "hagelengden" til å bestemme antall reps og hopp)
+ en gjennomgang av øvelsene vi skulle trene i AMRAP-runden (As Many Round As Possible) før vi satte på timeren på 20 minutter.
Øvelsene i hoveddelen var som følger:
A Gående utfall med kettlebell i hver hånd
B 20 kettlebell swings
C 15 thrusters
D 12 high pull på hver arm
E 10 reps på hver arm - renegade row

Konseptet med AMRAP er enkelt og greit å gjennomføre så mange runder man kan på en viss tid - og vi gjorde det slik at vi kjørte annenhver gang på hver øvelse. Det vil si at når Susanne trente kettlebell swings, så hvilte jeg før jeg begynte med thrusters og så videre. Vi rakk å kjøre igjennom tre runder og fikk både puls og svettetryne av denne kjappe og effektive "quick fix"-runden. Digg!

I tillegg ble det spilling på piano i kombinasjon med sang - bare sjekk Susannes Instagraminnlegg her ;p

Nu er det PT-jobbings resten av kvelden - love it!
- Silje Bjørnstad - 

Finnskogen

Meg, skogen og to vovser - da er det bare å nyte de siste feriedagene :) snakkes :)

Det som ikke skal skje, har skjedd

For en fantastisk avslappende helg det har vært! Dette gjorde godt for både kropp og sinn, og alt har bare vært så herlig!!! Topptur i upåklagelige forhold, perfekt selskap og en hytte som bare var helt drøy med tanke på både utsikt, inventar og atmosfære. Når man ser at hytta man skal være på de neste par nettene heter "Idyll" så er liksom lista lagt - og det leverte så til de grader!!!Men, karma is a bitch, for når jeg først tar fri får jeg tydeligvis svi for det også. For da jeg kom hjem søndag ettermiddag og skulle sette meg ned med macen og jobbe litt, så ville ikke laptopen fra 2012 skru seg på. Et blinkende spørsmålstegn var det som kom frem, og long story short; et kjapt googlesøk resulterte i en forståelse av at "harddisken er klikk", noe som igjen førte til en ukontrollerbar skjelving i hele kroppen. Jeg ble ekstremt kvalm og jeg måtte brekke meg flere ganger over toalettskåla. Det er slik kroppen min reagerer når jeg virkelig får en dårlig følelse inni meg - og nå var det virkelig noe på gang som jeg ikke likte...  

Så ringte jeg Apple teknisk kundeservice, og etter å ha forsøkt cirka 20 ulike "livredningsforsøk og håp om back-up-løsnng"  så er det bare å konkludere med at "harddisken har kollapsa". Rett og slett. Det betyr; alt jeg hadde på macen er borte. Jeg ble faktisk dårlig nå bare av å skrive den setningen. Den hyggelige Apple-teknikeren på telefonen forklarte at jeg fortsatt har en mulighet til å redde alt som er der ved å betale det han omtalte som "koster flesk", til firmaer som er eksperter på å redde informasjon og alt som er på macen, men siden han flere ganger understreket at dette er "ganske så dyrt", så kjenner jeg at det ikke er fristende til å sjekke ut en gang. Macen min har aldri vært syk, jeg har ikke lastet ned noe eller hatt virus eller lignende. Den har aldri fått noen skader, blitt sølt på, falt i gulvet eller lignende. Jeg skal sende den til service da den er under 5 år gammel (Takk Apple for deres 5-års-garanti), så forhåpentligvis vil jeg slippe å måtte betale noe selv her, eventuelt slippe å punge ut for en ny mac. 

Så ok, hva gjør jeg? Jeg har mistet flere tusenvis av dokumenter av tidligere og nålevende artikler, bilder, forelesninger, powerpoint-presentasjoner, kundemaler og mer enn jeg orker å analysere. 

For nei, jeg hadde ikke backup (men jeg tenker jo alltid på det som alle andre....:p ), så her snakker vi om å lære "the hard way". Så når det er sagt; Nei, det er ikke synd på meg. Og det kunne vært så mye verre. Men det var utrolig dårlig timing det her... For 1.juni er en typisk "innleveringsdag" med bilag, kvitteringer og lignende til regnskapsfører, deadlines for en rekke artikler, det er deadline for innlevering av endelig bok-manus og det er oppstartsdag av flere nye online-klienter.  
Det er sabla mye ekstrajobb som må gjøres nå og det er så dritkjipt å vite at jeg har mistet arbeidsprøver, tidligere artikler, huskelister, gamle forelesninger fra ernæringsstudiet, gamle powerpoint-presentasjoner (har dog en del på minnepenn), og så videre.

Og hva kan jeg gjøre da? Legge meg ned å gråte? Gi blaffen i alle artiklene jeg skal levere innen deadline 1.juni? Sette "stopp" på kundeoppfølginger med matplaner og treningsprogrammer jeg hadde laget til de som har oppstart 1.juni? Nei, det er ikke slik verden fungerer. Jobbhverdagen og livet går videre, og i stedet for å bli frustrert og hjelpesløs så snur jeg om på situasjonen og tenker som følger:
- Takk for at jeg er en journalist som sender sitatsjekk til kildene mine når jeg skriver saker, slik at de artiklene jeg ikke har levert, heldigvis er å finne på mail. Det er faktisk bare 1 artikkel jeg må skrive på nytt, fordi jeg ellers har 5-6 andre artikler sendt ut på mail som jeg kan ta "copy/paste" fra.
- Takk for at jeg har online backup med kundeoppfølginger, og kjipt for meg at jeg ikke hadde registrert alle nye klienter der ennå. For det er jo da en jobb som må gjøres igjen. 
- Takk for at jeg har en regnskapsfører som har oversikt på regnskap og at jeg ikke fører dette selv i excel, og dermed hadde mistet alt.
- Takk for at jeg ikke hadde eksamen og dermed mistet hele eksamensbeskrivelsen min.
- Takk for at Fredrik har en stasjonær PC som jeg kan jobbe på i tiden fremover hvor jeg er uten laptop. Og takk for at Fredrik tar vare på turbilder og lignende.
- Takk for at Susanne har kontroll på bok-manus og det som hører med her, og at vi også har dette på flere mailer i tilfelle noe skulle skje.

Så ja, gratulerer til meg som ikke har tatt back up, men jeg kan i alle fall bruke min erfaring til å minne andre om at det er en smart ting å gjøre, samt at det å sende dokumenter til seg selv etter hvert som du jobber med ulike ting ikke er så dumt i tilfelle det først går gærent - kanskje spesielt nå i disse eksamensperioder. 

Så takk til min egen kropp og hode som gjør at det ikke rabler for meg, men at jeg faktisk bruker dette som ekstra motivasjon til å "ta det lungt", og bruke timene i døgnet fornuftig. I natt satt jeg oppe til halv fem og var, om jeg får si det sjæl, jævla effektiv og våken. For når man ikke tror man kan bli mer effektiv, så har jeg tydeligvis et ekstragir jeg ikke visste om. Hehe! Så artikler og kundeoppfølginger blir det selvfølgelig uansett. Og mestringsfølelse og jobbglede trumfer trøtte øyne og et oppgitt hode i dag. 

:)

Og for de som ikke har skjønt poenget her; Ta backup a folkens. ;p

- Silje Bjørnstad - 

Svosj!

Wow - denne helgen var nestsiste undervisningshelg for PT-studiet og nå er det bare 1 undervisningshelg igjen, og bare 1 måned til teoretisk og praktisk eksamen.

Hvor ble våren av liksom?! Og sammen med en hel del (les: litt for mye til tider) jobbrelaterte ting som skal fikses (som selvstendig næringsdrivende er det alltids noe å gjøre), så er det fortsatt (og har vært en lang periode nå) meget hektisk! MEN det går fortsatt superbra og jeg har fortsatt hodet over vann selv om jeg noen ganger har følelsen av å ligge å duppe litt under vannflaten. "Jobber best under press" er i alle fall noe jeg fint kan kjenne meg igjen for å si det sånn. Likevel skal jeg holde ut fint til juli måned for da har jeg bestemt meg for å ta en (velfortjent om jeg skal si det sjæl) sommerferie. Oh yes! Og i år skal en liten turdrøm gå i oppfyllelse for en naturglad fjellgeit som meg. Vi snakker roadtrip til Lofoten med et vennepar med vovs i bobil, i 10 dager. Om vi kommer til å bli god kjent a! Haha! Men herregud så gøy vi kommer til å få det også. Jeg blir supergira bare på tanken. Så bare tanken om ferie, toppturer, midnattssol og en helt fantastisk natur gir meg litt ekstra energi for tiden.

Og med det ønsker jeg alle en fantastisk uke!

- Silje Bjørnstad -

Matbloggtoppen Matprat