hits

januar 2010

Precious.

I dag skal jeg se Precious på kino! Det skal være en skikkelig bra og sterk film som sies er garantert til å vinne oscarpriser.
Info hentet fra nettet:
"Precious er 16, stor som en låvedør  tjukk på den måten kun en amerikansk diett av fritert kylling og syltelabber kan gjøre et menneske. Hva verre er: Hun er for andre gang gravid med sin egen far, og kan verken lese eller skrive.
Precious lever i et inferno av vold og bitterhet. Når hun ikke spiller lotto, røyker sigaretter eller ser på spørreprogram på TV, sirkler moren Mary de skitne rommene som en psykotisk panter. Fornedringen er absolutt: Precious blir slått, utskjelt, tvunget til å hjelpe sin egen mor onanere. Når hun ligger, som regel etter å ha blitt slått eller sparket overende, fantaserer Precious om et liv på de røde løperne. Hvit, vakker, tynn og populær. Elsket."


Filmen har fått fantastiske anmeldelser og sies å være en sterk og sosialpornografisk historie som slår deg helt ut og får deg til å ringe moren din og si "Takk" når du går ut av kinolokalet.
Også Mariah Carey har en rolle som psykolog i filmen.


Så i ettermiddag er det chick-flick-hours på Ringen Kino, og vi skal jaggu i DELUXE-salen også! Dette vil si store, bevegelige skinnseter med eget bord og snacks&drikke-meny. Me like. 

Ha en fin søndag!

- Silje Bjørnstad . 

Ullared; Helt fantastisk sinnsykt.

Ullared er en dokumentarserie om et megastort varehus sør for Gøteborg i Sverige. Dette varehuset har ALT og er virkelig et shoppingmekka med svært lave priser for både svensker og nordmenn.

Serien er svenskprodusert, men sendes nå på TVNorge på mandag 20.30, og absolutt verdt å få med seg. For maken til sære, underholdende, gærne, og egentlig også en del stakkarlige personligheter på shoppingtur skal man lete lenge etter.


En familie som man følger i TVserien bruker to uker av sommerferien sin på å campe ved dette senteret for så å shoppe hver dag disse to ukene. De handler for 50.000 kroner, og i løpet av disse to ukene kjøper og hamstrer de alt for det kommende året! Nei, det er ikke kødd. De handler husholdningsartikler, klær til barn og voksne, vaskemidler, shampoo, hermetikk, fryseposer, oppblåsbart badebasseng, fotballer, egentlig bare alt som er. Denne familien har med seg flere telt som de bruker til å oppbevare alt de handler til de skal reise. Jeg er spent på å se hvordan de skal få med seg alt hjem i siste episode for å si det sånn..

Også er det flere helt unike karakterer man blir kjent med i serien, og det er øyeblikk, kommentarer og personer som bare er priceless, det kan ikke beskrives - bare sjekk ut TVNorge mandager 20.30 for genial TVunderholdning! 

 

- Silje Bjørnstad - 


Køen inn til senteret da det skal åpne en regnfull sommerdag.

Nye sko, ny klokke, by Nelly.com

I dag var jeg på lanseringen av Nelly Shoes av "motehuset på nett": Nelly.com. (pga jobb)

Var sinnsyke mange kule sko der, og vi som var der fikk velge et par sko som vi kunne få! Så etter en tøff avgjørelse endte jeg opp med et par beige kilehælsko. Egentlig hadde jeg kjempelyst på sånne pumps med superhæl, men jeg har ikke sjans å gå normalt på de uansett, så de hadde bare blitt stående i skapet.
Og disse skoene er ikke dyre heller. Prisen ligger på mellom 199 - 599 NOK. Dette er noen av skoene som blir årets vår- og sommertrend. Fikk dessuten informert at beige er sesongens store skofarge! 

   
  


I tillegg fikk vi en klokke som skal brukes som et kjede, og siden jeg har klokkedilla passa det meg helt fint. Også fikk vi selvfølgelig snitter og mineralvann.I love my job. 

- Silje Bjørnstad - 
 


Back in business. (soon)

YEEEEES! Etter å ha vært på nok en kiropraktortime i dag får jeg lov til å jobbe i morgen, men jeg måtte pent ta meg pauser hver time, og IKKE stresse. Hah, enklere sagt enn gjort.
Uansett så blir det digg å være sosial igjen og føle at man gjør noe nytte i hvertfall! Må bare være litt forsiktig for jeg har fortsatt to låsninger i nakken, så jeg skal tilbake til kiropraktor igjen på fredag.

Så håper jeg det er veldig lenge til neste gang kroppen plutselig bestemmer seg for å streike.

 
Hodet tilter hvertfall ikke så mye til høyre lenger, og jeg er så superklar for å komme opp av sofa og oppstabla pute-berg, og tilbake til jobb og sosial deltagelse! :D

- Silje Bjørnstad - 


En jævel i forkledning.

Musikk og radio er en fin ting, og de siste dagene har jeg fått dilla på Elvis-sangen; Devil in disguise.


"....You look like an angel 
Walk like an angel 
Talk like an angel 
But I got wise 
You're the devil in disguise 
Oh yes you are 
The devil in disguise...."


"Thank you. Thank you very much."


Check this out! :)

Oh yes, sjekk ut min underholdning for de neste dagene:Min kjære Joakim hadde med seg omtrent halve bladhylla til meg, alt i fra TOPP og Norsk Ukeblad til Costume (med den heite JENNY SKAVLAN på fremsiden) og Interiørmagasinet. Også hadde han med seg kvikklunsj i XXL-plate: "Kvikklunsjkjeks med et dryss havsalt". For min del smakte det bare kvikklunsj, bare med litt mer sjokolade liksom. Noen andre som har smakt denne?

Uansett, det skal hvertfall ikke mangle på lesestoff de kommende dagene! :D

- Silje Bjørnstad -

En ny versjon av begrepet "3-dagers".

Etter tre dager på rad hos kiropraktor og knekking av virvler og ledd, skal jeg nå faktisk ikke tilbake før på onsdag! Det vil si, ingen knekke-ledd-time i morgen.
Men i dag gikk kiropraktoren faktisk løs på nakken min! Det var bare et par lette knekk da, fordi vi bare må vente til å ta i ordentlig, men det betyr i hvert fall at det går fremover. MEEEEN, kiropraktoren kunne ikke si om han ville slippe meg til jobb på torsdag, det måtte han vurdere på onsdag. For desto tidligere man begynner å bevege på seg og spenne de musklene og leddene som er låst, desto verre kan det bli og det tar selvfølgelig også bare lenger tid å bli helt frisk igjen.

Men, nok med synes-synd-på-seg-selv-stemning. 

Takk for norske ukeblader, aviser, RachaelRayShows og Friends-DVD-boks. 
Og takk for nydelig kjæreste som omtrent er blitt min egen personlige assistent og tar med seg magasiner og blader av alle slag. 
Og takk for at mamma vil betale mobilregningen min som var den verste på mange år. 

Så, det var dagens egen-tillate økt på mac`n for i dag..
Som kiropraktor-Christian sa: "Dette blir jo fantastisk blogg-material! Nye erfaringer, nye knekkelyder, sykemelding og greier!!" 
Jeg klarte nemlig å mumle "Dette må jo bli en blogg" første timen jeg var der, noe som tydeligvis ble husket hos den hyggelige kiropraktor-hunken. 

- Silje Bjørnstad - 


Hva skjedde?

Helga ble virkelig ikke som planlagt..
Som jeg skrev forrige innlegg så våknet jeg i går med låst nakke og rygg og kom meg ned til akutt kiropraktorvakt. Ble jo gal av å ligge å stirre i taket etter to timer, så var like greit å sjekke om noe kunne gjøres.


Og resultatet ble:
Time med knekking av noen ryggvirvler og ledd.
Samt en ny time i dag med mer knekking av ryggvirvler og ledd.
Samt min aller første sykemelding EVER, og forbud mot databruk og generelt kontorarbeid.
Og enda en ny time og oppfølging i morgen....
Diagnose: Noe fancy på latinsk som betydde låst rygg og nakke, som er så ille at kiropraktoren må løse opp knuter og årsaken til smertene i puljer. Og nakken min ville han ikke røre en gang fordi det var så betent, anspent og låst. 
Jeg får altså ikke lov til å jobbe eller å leke meg på mac/PC på minst tre dager.

What to say. What to do. 
Ikke får jeg jo da egentlig lov til å blogge heller.. Frust.
Jeg kommer til å bli gæren. Hater å føle meg så hjelpesløs og som en skakk-kjørt dust. Det ser seriøst ut som jeg har blitt påkjørt tre-fire ganger der ryggen virkelig ikke matcher med nakken som igjen ikke matcher med hodet.. NICE!
Men derfor trenger jeg tips til hva jeg kan finne på de neste dagene. Er allerede ganske lei av å stirre i taket og irritere meg over alle fluene som ligger daue i taklampa som jeg ikke var klar over.


Jeg har forresten aldri hatt ryggproblemer, bare litt småstøl nå og da. Men om man har vondt og føler seg stiv og støl, så ta probleme på alvor. For å plutselig våkne opp å bli sånn som jeg er nå unner jeg absolutt ingen. Om man uansett har bruk for en kiropraktor så anbefaler jeg Akutt Kiropraktikk i Vika. (Oslo.) Superflinke, superhyggelige, superdyktige, superkoselige, tja, dere skjønner greia, rett og slett et supert alternativ! :) Og lenge leve IBUX.


- Silje Bjørnstad - 

Au-Au-Auu...

I dag skjedde det noe jeg virkelig ikke kunne forestille meg skulle skje. Og hvertfall ikke nå, ikke i dag, passer så fantastisk dårlig!

For da jeg våknet i dag tidlig så reiste jeg meg opp og så sa det plutselig KNEKK og jeg skreik og bare "hva skjeeeer?!". Også begynte jeg å grine fordi det var helt vannvittig vondt. Og hipp hurra, jeg har fått tidenes verste kink i nakken... 
Og den dagen her passer det bare ikke, egentlig passer det vel aldri å få kink eller muskelsmerter, men  jeg skulle på jobb halv ti.  Og jeg kom meg faktisk dit, men ble faktisk sendt hjem igjen klokka ti. Jeg har faktisk skrevet min første egenmelding i dag, jeg er så godt som aldri syk. Er jo egentlig ikke syk nå heller, bare føler meg som en ubrukelig, frustrert og irritert dust som ligger i senga, titter i opp i taket og gruer meg til å prosjektet "løfte-hodet- og-stå-opp-fra-senga".

Så etter og ha vært innom apoteket for å kjøpe krem mot muskel/ledd-smerter og en pakke ibux, måtte jeg bare ta taxi hjem igjen etter en halvtimes jobb. Orka ikke å gå til bussholdeplassen for å ta bussen. Det er helt sinnsyke smerter, jeg har liksom ikke opplevd å ha så vondt i nakken, det bare brenner nedover ryggen og ut i venstre arm. Dette fører til at hodet mitt tilter til høyre og jeg kan liksom kun se til høyre. Med andre ord, jeg ser ordenlig lur ut.

Etter en sympatisamtale med mamma så fant jeg ut at det er bare å sjekke ut diverse kiropraktorvaktordninger. Om noen klarer å gjøre noe eller ei vet jeg jo ikke, men  jeg  er bare nødt til å få noe kraftigere smertestillende enn ibux. Så snart skal jeg igjen ta taxi ned til en kiropraktor-klinikk i Oslo sentrum der jeg har fått time, og jeg ønsker meg selv lykke til og god bedring.
Det her merker jeg fort blir en dag jeg kommer til å bruke mye penger. Unødvendig mye penger på unødvendige kiropraktortimer og taxiturer på grunn av en totalt unødvendig nakkekink.
Men ellers så håper jeg alle har en nydelig helg!:)

Mvh
Klage-Silje
Her er jeg med det synes-synd-på-meg-selv-blikket.. hehe, hakke klart å sminket meg eller børsta håret i dag en gang, så unnskyld unnskyld.
Skal man legge på varmt eller kaldt når man kink i nakken? Og noen andre tips for hva som kan få smertehelvette til å forsvinner raskere? 

Endelig ny mobil! Meeeen...

... jeg har ikke fått lekt no særlig med den ennå. 
Den ligger til lading, og jeg orker faktisk ikke å begynne å sette meg inn i den nå, tar det i morgen. ;) Uansett så er den nå hvert fall hentet og klar til bruk etter og ha tilbragt noen dager på postkontoret.

Også har jeg fått nytt nummer av både Woman og KK, så etter jobb i morgen er det selvopplæring med ny mobil, kvalitetstid med nytt lesestoff og en stor kopp te som gjelder. 


Ellers så er det jobbhelg for min del, men i løpet av helga skal jeg på Disney On Ice-show i Oslo Spektrum. Jeg har vært på det én gang tidligere, men DET er mange år siden det. Det jeg husker er mange bråkete barn som var høye på sukker og løp rundt samtidig som de maste om å få ditt og få datt mens de slurpa i seg noe slush-lignende vann-is og sveiva noe i lufta som lagde lyd og blinket i forskjellige farger. Med andre ord, det gjorde nok inntrykk.
Uansett, jeg tror det kan bli gøy og det er alltid imponerende med folk som danser og hopper rundt i store kostymer samtidig som de går på skøyter.

God helg!

- Silje Bjørnstad - 

Jobb i dag: ca. 14 timer og supergøy! :D

I dag:
Jobb side2: 08-16.00
BPA-jobb: 16 -18.00
Jobb side2 - Costume Awards: 18.30 - 22.00
GØY GØY GØY!
Og utrolig lærerikt. 
Mange nydelige og kjente mennesker på Costume Awards, Jenny Skavlan, Pia Tjelta, Bertine Zetlitz, Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson for å nevne noen. De to siste der spilte sine kjente roller som bloggerne Tina og Bettina under prisutdelingsshowet, blir aldri lei av de to. :)
Noen av prisene som ble utdelt:
Årets beste skobutikk: Bianco
Årets beste hudpleiemerke: Clinique
Årets blogg: www.hanneli.com 
Og hvem som ble årtes best kledde mann og kvinne kan dere lese om på side2, men kan røpe at blant de nominerte var Celina Midelfart og Sivert Høyem. 
I morgen mååå jeg få henta den nye mobilen som bare ligger og venter på postkontoret.
Resultatet av et mer eller mindre impulskjøp på en nettbutikk klokka 8 for to dager siden:

En nokia 2720, etter 10 måneder med slide-telefon er jeg snart tilbake i min klapptelefon-fetisj. ;p

- Silje Bjørnstad - 

Praksis hos side2

Yes! Endelig er vi i gang, for på mandag startet jeg min praksisperiode på 9 uker hos side2, og jeg stortrives allerede. Det er selvfølgelig en del å sette seg inn i, men jeg har relativt frie tøyler og har fått mye inside-informasjon om ditt og datt.

I dag har jeg vært på pressevisning for musikalen Spring Awakening, GØY! Noen kjente navn som er med i skuespillerstaben er Adil, Lena Kristin Ellingsen og Geir Kvarme.

Les saken her.
I morgen fikk jeg spørsmål om jeg ville være med på Costume Awards 2010, og selv om det er utenfor min arbeidstid må jeg jo bare bli med på kjendisparty innen skjønnhet -og moteverdenen. GØY GØY GØY!

Tiden bare flyr mens jeg er på jobb, og det her virker bare kjempestas og lærerikt.
- Silje Bjørnstad -Motereportasje?

Som en del av et journalistoppdrag har jeg fått i oppgave å lage motereportasje eller noe lignende for våren 2010.
Jeg har fått med meg at 80-tallet med skulderputedressjakker, horisontale striper, kjoler, og gjennomsiktige plagg er noen av trendene som vil prege tiden fremover, men hva tenker folk generelt om vårmoten 2010? Hva er lov/ikke lov? Vil buksedressen fortsatt være gjeldende? Hva med sminke og hår? Og accessorier som vesker, hårbøyler, smykker? Og ikke minst, hva med sko? Og solbriller? I det hele tatt, moten våren 2010.


Gi meg dermed gjerne supjektive tips og inspirasjon! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Norske talenter auditionrunder

I dag har jeg vært på jobb, og jeg har vært publikum på audtion-runde for Norske Talenter 2010 her i Oslo, og det måtte jo bare bli underholdende.
Med Thomas Giertsen, Mia Gundersen og Alex Rosén som dommere og med 1300 personer som publikum i gamle Operaen/Folketeatret, var vi klare for å bli underholdt av imponerende afrikansk dans, flammeblåsere i Matrix-frakker, damer med fiolin og lange skinnstøvletter, og ikke minst GT-SARA!! :D Dama er 85 år gammel, synger og spiller ganske så bra og ikke minst er hun kjent for sine vitser som "er litt på kænt`n" som hun selv sier. Hun har blant annet vært gjest på Senkveld, og hun er blitt veldig populær for sine grove historier.

Norske Talenter kommer på skjermen igjen på TV2 i mars måned fikk vi vite. Med andre ord, det har vært en bra søndag og en bra kveld. Og for all del, det har vært en bra helg ellers også, ja rett og slett en ganske bra uke.
I morgen starter min praksisperiode hos side2, og jeg gleder meg vanvittig mye. Mandager er en bra dag, det er tross alt den første dagen i resten av uka! 

Ellers så har jeg nok fått müslibrød-fra-Kaffebrenneriet-dilla igjen, etter å ha vært på Kaffebrenneriet på Aker Brygge 2 dager på rad i forbindelse med jobben. De er og blir nydelige. 


Banabrød fra Kaffebrenneriet er også sinnsykt godt. Det er vel egentlig en formkake, men heter bananbrød. Uansett, try it!

- Silje Bjørnstad - 

Det regner kjøttboller mens vi venter på Alice og Johnny.

Filmen "Det regner kjøttboller" hadde premiere i går, og jeg har sett den har fått terningkast 4 og terningkast 6 fra ulike anmeldere. Fra meg blir det en firer. Filmen vil jeg si er "lett underholdning" og jeg er nok litt utenfor målgruppa, men man kan ikke unngå å bli fascinert av de fantastiske de de sterke og fargerike animasjonene. Så skal det jo sies at man merker filmen er fra Amerika, for det handler i bunn og grunn om mat. For mye mat, for lite mat, sardinfisk-hat, kjempemaiskolber, frittgående kyllinger uten hode, og spagettitornadoer. Også er det selvfølgelig Hollywood-oppskriften med helt/skurk og the traditional lovestory, så sånn sett kan det jo ikke gå galt ;) Filmen er morsom og har mange artige figurer. Den er verdt kinobilletten, så gå å se den på ordentlig storskjerm og 3D-briller!;)  For min del faller den i kategorien en typisk og god familiefilm.

Jeg elsker jo 3D, og kan nesten ikke vente til premieren på disneyklassikeren Alice In Wonderland som kommer i mars! Der er også selveste Johnny Depp med,  i 3D-versjon!!! 
- Silje Bjørnstad - 

3D - We like!

Etter å ha sett filmen "Se opp!" og "Avatar" i store kinosaler med mindre kledelige 3D-briller, så er jeg igjen klar for ny 3D-film i morgen - Det regner kjøttboller. (Det er faktisk premieredagen i morgen)


For 3D gjør virkelig bildene og filmen bare enda bedre. 
Jeg husker første gangen jeg opplevde 3D-effekten for real, det var da jeg var i Disneyland og så på 3D-showet "Honey, I shrunk the audience". Det var en fantastisk opplevelse, og de hadde jo også i tillegg stoler som bevega på seg og liksom-slanger rundt beina dine. Jeg var helt med for å si det sånn.


Jeg vet jeg ikke kler briller, så jeg gidder ikke å prøve en gang. Men dette er altså mine egne 3D-briller som må tas med på kino i morgen! For som sagt, film i 3D og i tillegg på storskjerm, det liker vi!
Alle må forresten se Avatar, og jeg tror filmen Det regner kjøttboller også kan være ganske morsom og underholdende. Har hørt rykter om skumle kjempemais og uforutsigbare kjøttboller. GØY, gleder meg! :D

- Silje Bjørnstad - 

Halvt hvaforno?!

"Halvt hai. Halvt rokke. Halvt motorsag".
Dette var forklaringen man fikk da machomann Trond Andre skulle forklare hva slags rart fiskedyr han hadde sett på et program på National Geographic for ikke så lenge siden. Andre ord og uttrykk han kom med var: "Ja, sånn saghai. Sagrokkehai? Saghaifisk?" 
Jeg og Joakim måtte jo bare finne ut hva i all verden denne gutten prata om, så jeg satte i gang mine google-skills med søkeord: Hai Rokke Motorsag.
Topptreff: Lokalnyhet fra Arendal.
Nytt forsøk: Hai Typer Sag.
Topptreff: Wikipedia Hai
Nytt forsøk: Saghai.
Topptreff: SAG-HAI - no kinesisk eller japansk ord..
Ah, her måtte kreative løsninger til, og hva med å bare oversette saghai til engelsk: Sawshark. Og der kom det bilder og informasjon om fisken bestående av 50% hai og 50% rokke, og en nese forma som et motorsagblad. Helt fantastisk! 
Har du sett noe så merkelig? Hvordan i all verden har denne fisken blitt til? Hvor har han den motorsagblad-nesa fra?! :D
Hehe, like morsomt er det å titte på hammerhaien. Ah, de er helt fantastisk vittige. Og de har jo øyene sine på hver sin side av hammerhodet sitt, tipper de har bra sidesyn..
Uansett så er haiene er tydeligvis i slekt med verktøykassa, særlig hammere og motorsager. Helt utrolig fascinerende. 

- Silje Bjørnstad - 

Jeg vil...

Reise reise reise!
Selv om ekstremkulda er på vei til å slippe taket og det "bare" er rundt 10-12 minusgrader i Oslo om dagen, så er det fortsatt kaldt. I Melbourne i Australia er det hetebølge, og ei jeg kjenner som bor i Adelaide hadde 41 varmegrader å svette i på søndag. Jeg elsker varme, jeg elsker å reise, og jeg elsker å oppleve og å se nye steder og mennesker.
Så derfor har jeg så fryktelig lyst til å reise etter at bachelorgraden forhåpentligvis er i boks etter dette siste semesteret. Det er ikke sikkert det passer i tilfelle det skulle dukke opp et aktuelt jobbtilbud eller noe annet, og man trenger jo også penger for å betale reise og opphold om jeg bestemmer meg for å forlate landet et par måneder. Men det er klart det frister!
Steder jeg kunne tenkt meg å reise til de neste årene er:
Sør-Amerika
Mauritsius
Hawaii
Thailand
Kina
India
Jeg har også lyst til å reise tilbake til USA, Australia, og Afrika, man får jo aldri opplevd og sett nok av sånne store områder uansett.

Backpackerjentene utpå tur i 2007, her i Mexico med litt for store hatter og med litt for mye Corona-inntak.

Sydney Harbour Bridge

Las Vegas - gjengen: 2 gale norske jenter og 3 gale britiske gutter fikk til mye gøy.

Nyyyydelige Rarotonga. Vil definitivt tilbake hit også..

Men jeg har sjekka litt ut og det er faktisk ikke så himla ille priser for 2 uker her og 2 uker der på ulike steder jeg vil til.
For eksempel kan man få et ganske så bra hotell og flybillett tur/retur for rundt 10-15.000 kroner for 2 uker på for eksempel Hawaii, i Thailand og Mauritsius. 
Også har jeg veldig lyst til å reise til Amsterdam og Praha. Videre kunne jeg tenkt meg til Polen, Østerrike og Italia. Og sånne turer trenger jo ikke å være mer enn en langhelg, og det finnes som regel ganske rimelige billetter på Norwegian og RyanAir. Så om jeg velger å reise på kortere distanser så er det kanskje mulig å opprettholde en jobb der man tar seg en ferieuke nå og da, samtidig som man vender tilbake til arbeid og penger da ferien og reisen er over.
Det er ikke noe annet som er mer interessant og lærerikt enn å reise ut i verden, møte nye mennesker, nye kulturer og nye opplevelser. Med andre ord, jeg skal og vil uansett reise masse i løpet av de kommende året, og anbefaler alle om å gjøre det samme! :)

- Silje Bjørnstad - 

TVNorge vs TV3

På TV3 og TVNorge skal det nå gå et program halv åtte mandag - torsdag der 4 kjendiser skal lage middag (3-retters) til hverandre, underholde, gi hverandre poeng og konkurrere mot hverandre hvem som er den beste kokken og verten:
CELEBERT SELSKAP på TV3, og 4STJERNES MIDDAG på TVNorge.


Konseptet er akkurat det samme, bare at det er Anders Hatlo som er kommentator på TVNorge, og Alex Rosén som er kommentator på TV3. Også har TVNorge med seg kokken Ole Martin Alfsen som bedømmer kjendisenes kokkeprestasjoner underveis.

Så, hvilken kanal får mest suksess og flest seertall? Jeg vil tippe TVNorge fordi de kjørte nøyaktig samme konsept også før jul, og publikum vet allerede hva de får og er kjent med at dette konseptet "tilhører" denne kanalen. Det er også én mindre reklamepause på TVNorge, og selv om begge voiceover-mennene har slitsomme stemmer er Alex Rosén hakket verre enn Anders Hatlo. Og hvis man vil se begge kan man se Celebert Selskap gratis på webTV, mens TVNorge tar betalt for se tidligere programmer på nettet. Ergo man ser TVNorge på TV`n da programmet blir sendt, mens man kan se Celebert Selskap på TV3s hjemmesider senere.
Men én ting er sikkert, gøy blir det, og det er digg å ha noe annet å se på klokka halv åtte på kvelden hvis man er hjemme og man ikke er HotelCæsar-fan.

Hvilket program foretrekker du? :)Middags-tips

Vil gjerne dele min superdeilige og enkle oppskrift som var dagens middag bestående av:
ca en halv brokkoli
50 gram kokt skinke (Del opp som du vil, strimler, firkanter eller lignende)
FERSK mozzarellaost (Jeg bruker én hel pakke til meg selv fordi jeg elsker mozzarellaost, ca. 125 gram!!) :-O
Paprika (Rød, grønn eller gul etter hva man liker, i fine strimler)
Eventuelt krydder og ketchup
Eventuelt litt matfløte

Kutt opp brokkolien i mindre stilker/biter og kok i 1-2 minutter. Legg så de kokte brokkolibitene i en ildfast form og fordel kokt skinke og paprika oppå brokkolibitene.

Skjær opp mozarella og legg på toppen. Ha eventuelt på krydder og ketchup. Alt skal bare gratineres i ovn til mozzarellaosten er herlig smeltet, ca 10-12 minutter ved 225 grader midt i ovnen. Husk å bare sjekke ofte slik at du får den som du liker og at osten ikke blir svidd.
 
You need a lot of good mozzarellacheeeese. 

Jeg bruker å bære dæsje med litt av hvert og i dag ble det litt hvitløkssalt, litt oregano og litt løkpulver.

Klar for ovnen! (Synes man det virker for tørt kan man bare tilsette litt fløte, men mozzarellaosten gir også fra seg væske så jeg bruker aldri det for da blir det bare en rar og ekkel saus med mozarellaostvæske og fløte)

FINITO! Min ble dessverre bittelittegrann for mye stekt i dag, men det smakte ganske digg for det. :D
Ellers i dag:
Jobb
Skiskyting på TV. Fellesstart menn, og Ole Einar Bjørndalen vant! :)
Trening m/badstue og solarium 
Og mer jobb senere i kveld. Men nu er det middag, sofa og TV. :D
- Silje Bjørnstad - 

Jobb&Spa-lørdag

I dag har jeg vært på spa-opphold så godt som hele dagen sammen med jobbgjengen og samtidig som jeg egentlig har "jobba." Vi var på Quality Spa og Resort Son der man kan gå rundt å deige seg i tøfler og badekåpe hele dagen, og det anbefales!.
Vi hadde bestilt dagpakke der det var inkludert lunsj, fri tilgang til basseng/badstue/sauna, og enten kroppsmassasje/ansiktsbehandling til hver av oss. Men jeg fikk begge deler fordi det var ei som måtte melde frafall og hennes time var allerede bestilt og betalt, så dermed ble det loddtrekning. Og jeg som aldri har flaks i sånne situasjoner ble jammen trekt. Så dermed ble det én time ansiktsbehandling med tusen ulike oljer og kreme, og ansiktsmassasje, samt én time med kroppspeeling, skrubb, massasje og oljeinnpakning. Deilig deilig deilig.

"Green room". Her fikk man ubegrenset med frukt og grønnsaker, vann, kaffe, te og juice. Man kunne ligge å slappe av i de kingsize og myke sofaene med et blad eller avis. Ellers gikk man rundt å prøvde ulike basseng og badstuer og dusjer. Var både "cold-bucket-shower", tradisjonelt boblebad og utendørs sauna for å nevne noe.

Dette er hovedbassenget.

En av de mange dusjene som gjorde ditt og datt.
Det har vært en superdag og synes alle hvertfall burde vurdere å reise til dette nydelige hotellet med nydelig beliggenhet. Tar bare 45 minutter med bil fra Oslo.

Hotellet ligger like ved havet så er sikkert kjempefint å være her om sommeren også. Sjekk ut: Quality Resort&Spa Son

Nå er det snart på`n igjen med jobb og kveldsvakt for min del. Akkurat det gjør meg ingenting, men det er så sinnsykt kaldt å gå uuuut!! Men men, enjoy your saturday!

- Silje Bjørnstad -

To av mine favorittsanger.

Hallelujah av Nick Cave & The Bad Seeds: Se og hør den her.

Lyrics:
On the first day of May I took to the road
I'd been staring out the window most of the morning
I'd watched the rain claw at the glass
And a vicious wind blew hard and fast
I should have taken it as a warning
As a warning As a warning
As a warning

I'd given my nurse the weekend off
My meals were ill prepared
My typewriter had turned mute as a tomb
And my piano crouched in the corner of my room
With all its teeth bared
All its teeth bared All its teeth bared
All its teeth bared.

Hallelujah Hallelujah
Hallelujah Hallelujah

I left my house without my coat
Something my nurse would not have allowed
And I took the small roads out of town
And I passed a cow and the cow was brown
And my pyjamas clung to me like a shroud
Like a shroud Like a shroud
Like a shroud

There rose before me a little house
With all hope and dreams kept within
A woman's voice close to my ear
Said, "Why don't you come in here?"
"You looked soaked to the skin"
Soaked to the skin Soaked to the skin
Soaked to the skin

Hallelujah Hallelujah
Hallelujah Hallelujah

I turned to the woman and the woman was young
I extended a hearty salutation
But I knew if my nurse had been here
She would never in a thousand years
Permit me to accept that invitation
Invitation That invitation
That invitation

Now, you might think it wise to risk it all
Throw caution to the reckless wind
But with her hot cocoa and her medication
My nurse had been my one salvation
So I turned back home
I turned back home I turned back home
Singing my song

Hallelujah
The tears are welling in my eyes again
Hallelujah
I need twenty big buckets to catch them in
Hallelujah
And twenty pretty girls to carry
them down
Hallelujah
And twenty deep holes to bury them in
Hallelujah
The tears are welling in my eyes again
Hallelujah
I need twenty big buckets to catch them in
Hallelujah
And twenty pretty girls to carry them down
Hallelujah
And twenty deep holes to bury them in


Nine Crimes med Damien Rice: Se og hør den her

Lyrics:
Leave me out withthe waste
This is not what I'd do
It's the wrong kind of place
To be thinking of you
It's the wrong time
For somebody new
It's a small crime
And I've got no excuse

Is that alright?
Give my gun away when it's loaded
Is that alright?
If you don't shoot it how am I supposed to hold it
Is that alright?
Give my gun away when it's loaded
Is that alright, yeah, with you?

Leave me out with the waste
This is not what I'd do
It's the wrong kind of place
To be cheating on you
It's the wrong time
she's pulling me through
It's a small crime
And I've got no excuse

Is that alright?
Give my gun away when it's loaded
Is that alright?
If you don't shoot it how am I supposed to hold it
Is that alright?
Give my gun away when it's loaded
Is that alright
Is that alright with you?

Is that alright?
Is that alright?
Is that alright with you?
Is that alright?
Is that alright?
Is that alright with you?

No...

Unn deg spa! Særlig i denne vinterkulda.

Da er det fredag igjen, og jeg har vært og besøkt side2s lokaler og bestemt at jeg skal begynne i praksis 18.januar. Gleder meg så utrolig masse, virka som en topp gjeng å jobbe sammen med og bare er så klar for å lære meg og være med på nye ting!:)

I kveld er det jobb til kl 00.00, og i morgen er det også jobb. Hele jobbgjengen skal faktisk på spa til Quality Spa&Resport i Vestfold som et slags julebord på etterskudd. Så skal begynne å jobbe 8, vi drar fra Oslo 9 og skal henge i badekåper, tøfler og i bassengogspa-avdelingen til kl 17. Inkludert er 50 min kroppsmassasje eller 50 min ansiktsbehandling og lunsj, samt fri bruk av ulike bassenger og badstuer.
Jeg elsker SPA, man har bare en helt fantastisk velværefølelse i hele kroppen flere dager etterpå. 
Men siden jeg da skal jobbe sent i kveld og skal opp tidlig i morgen fikk jeg tilbud om å ligge over, noe jeg takket ja til. Da slipper jeg å luske rundt i kulden i Oslo sentrum sent i kveld og i morgen tidlig, og jeg får jo sovet litt lenger i morgen. Ja, jeg er glad i jobben min. :)
Og alle burde unne seg en SPA-behandling av og til, enjoy og god helg!

- Silje Bjørnstad -

Nike-vintersko og Ulvang-pannebånd!

Hva skjer når forelesningen blir avlyst og jeg drar ned til byen bare for å sjekke ut et kontorlokale?
Jo, jeg finner ut noe jeg trenger og går inn for å finne nettopp det. Og i dag fant jeg ut at pannebånd er kjekt å ha i kulda og som litt avveksling til lua som bare gjør håret mitt til en skikkelig antenne.
Dermed bar det inn på XXL Sport, og de hadde faktisk veldig mye fint. Blant annet kolleksjonen til Kari Traa er jo helt rå! Men jeg kom meg fint igjennom avdelingen med Kari Traa-produkter og diverse annet stæsj. Helt til jeg kom til skoavdelingen. Og jeg fryser jo alltid på føtter og fingre, så sku bare kikke litt i tilfelle det var noe som fristet. Det var det jo, og resultat etter 15 minutter på XXL:


Totusen spenn fattigere, men 2 par nye vintersko, begge fra NIKE, og to nye pannebånd fra Ulvang rikere. Greit å ha i både svart og hvit farge vett.. Men etter denne 15-minutters spontanshoppinga i første og eneste butikk jeg var innom, reiste jeg bare rett hjem igjen. :D

Så dermed fikk jeg det var jeg ute etter, pluss et par supervarme og supergode vinterstøvlettersko. Med andre ord, en god start på en god dag! Så vinterkulda og snøkaoset som visstnok skal vare 2-3 uker til kan bare komme, i`m prepared.

Og nå kom jeg på en ting til jeg trenger, skoskap!

- SIlje Bjørnstad -

Back to reality - and I like it.

Da var man i gang igjen da, men det er egentlig helt greit.
Idag:
Skole
Jobb

Imorgen:
Skole
Jobbe dobbelt

Fredag:
Møte
Jobbe dobbelt

Lørdag:
Jobbe dobbelt, dvs:
"Julebord/jobb" - Jobb og SPA heeeele daaagen, men er min jobbhelg i tillegg so i don`t mind ;)

Søndag:
Jobb

Med tanke på denne timeplanen tror jeg resten av uka vil bestå av mye jobbing.. Men jeg elsker jobben min og trenger penger! :)
Også tror jeg jammen at jeg må begynne ganske snart på bacheloroppgaven etter dagens undervisning.. For jeg er ikke kjent for å starte tidlig, men nå må jeg bare. Så det så. Også blir det praksisperiode i side2-redaksjonen i løpet av våren - DIGG!! Gleder meg sinnsykt til det.  

"Side2 er Norges største livsstils-og underholdningsmagasin på nett med fokus på helse, livsstil, sex, samliv, trening, mote og kjendis."
Med andre ord, journalistikk som passer meg perfekt! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Nyttårsshopping? Resultat: eggkoker og konvektorovn baby!

I dag skulle jeg på nyttårssalg-loffing for å se om det var noe jeg kunne kuppe. Var jo forståelig nok veldig mange andre som hadde samme tanke som meg, så jeg orka rett og slett ikke å gå igjennom salgsstativene i de tradisjonelle butikkene som VeroModa, BikBok og h&m. Men én ting skulle jeg gjerne ha, eggkoker! :D
Så gikk til Clas Ohlson for å se om de hadde noen som var aktuelle, og det hadde de. Og mens jeg var der fikk jeg øye på ulike varmeovner. Og for tiden så er det som kjent ganske så kaldt ute, og selv om fyringsovnene på veggene i leiligheten står på max så lever de sitt eget liv, og 18-19 grader innendørs er et par grader for kaldt for min del. Så derfor ble det eggkoker og en såkalt konvektorovn! Og ettersom denne konvektorovnen var relativt diger å drasse rundt på videre i vindusshoppinga så reiste jeg likesågjerne hjem igjen. Så slipper jeg også dårlig samvittighet for masse unødvendig salgskjøp på ting jeg sikkert ikke hadde brukt uansett. Og i stedet har jeg det godt og varmt og kan få perfekt kokte egg når det skulle passe meg.Men så har jeg begynt å snuse litt på mobiltelefoner, for jeg kunne tenkt meg en ny mobil ettersom tastaturet på den jeg har nå veldig snart blir heeeelt ubrukelig.
Og det er jo ingen hemmelighet at jeg er nokia-fan og klapp-telefon-fan, så disse to er ganske aktuelle kandidater:


Nokia 2720


Nokia 2760

Er det noen som har noen tips og råd, eller erfaring med noen av disse? 

- Silje Bjørnstad - 

Månedskort for student..

Skal man kjøpe seg nytt månedskort og man er student kan man ikke bare svippe innom Narvesen eller andre billett-utsalgssteder, man MÅ til Trafikanten eller Penelope bokhandel for å få tak i et nytt. Why? Don`t ask me,
Men uansett så var jeg i den situasjonen at i går måtte jeg har meg nytt månedskort da mitt gikk ut for to dager siden. Dermed bar det ned til Trafikanten og klokka var 18.30. Og jeg var ikke den eneste som hadde et ærend eller to på Trafikanten denne ettermiddagen.
Check this out:

Og det er fire ulike kø-billett-system her, og jeg trykka på "Billett-kjøp/Billett-informasjon OSLO" og fikk kølapp nr 139:


Status på min kø?

Ja, den øverst til venstre hjørnet: 015.
Intet mindre enn 124 stykker foran meg i kø... Jeg fikk jo nesten sjokk og måtte bare le. Men jeg måtte ha månedskort, og jaggu skulle jeg stå der og vente. Og det gikk faktisk fortere enn forventa fordi det var nok mange som hadde trekt kølapp og bare gitt F... da de så den tilsynelatende lange ventetiden. Så etter en halvtime hadde jeg fått meg nytt månedskort, men bare et spørsmål:
Hvorfor selger ikke månedskort for studenter på alle andre manuelle steder der man kan få kjøpt billetter? Forstår jo at det ikke går ann å kjøpe på automater da noen skal sjekke studentnummer og sånn, men fjortissen bak Narvesenskranken klarer vel dette like bra som den gamle dama på Trafikanten?!

- Silje Bjørnstad - 

Ny header. Check.

Hittil i dag:
Diverse opprydding av alt mulig rart: Check.
Cleaning av rom: Check.
Skifte sengetøy: Check.
Vaske klær: Check.
Ny header: Check.
Side2: Check.
Bankkonto: Check.

Utsatt til i morgen:
Bestille frisørtime.
SOL.
Vasking av bad.

Så i kveld:
Nyttårssalg?
Fikse nytt månedskort.
Kino - Avatar. Selvfølgelig i 3D-versjon. :D

Har hørt den er bra? Har egentlig veldig lite peiling på hva den handler om, annet enn at det er noe space ship-menneskelignende vesener i rollene, eller noe? - Silje Bjørnstad - 


Huskeliste

Siden jeg har lagt meg og det er så langt til nærmeste POST-IT-blokk, så skriver jeg ned morgendagens huskeliste i min egen interne stikkordsform her:

1) Bestille frisørtime
2) Kjøpe nytt månedskort
3) Side2
4) Snakke med Svein 
5) Nyttårssalg baby
6) Kjøpe eggkoker og spill?
7) Rydde&vaske kåk
8) SOL
9) Bankkonto

Sånn. Er det noe jeg har glemt som burde fikses første normale dag etter juleferien?

Da kan jeg vel sove. Good night.Oslo.

Etter noen dager i Tenerife, noen dager hjemme og noen dager i Grimstad er jeg tilbake i Oslo, og egentlig veldig klar for hverdagen. For selv om det er digg med ferie så synes jeg det også er digg å komme tilbake i jobb, se igjen venner, og bare vanlige rutiner. And I like it here in Oslo. 
Men hvor er jeg om et halvt år da jeg forhåpentligvis har en bachelorgrad i medier og kommunikasjon?
Er jeg i jobb?
Er jeg på vei til Asia for en liten backpackertur?
Eller er jeg på en annen reise?
Er jeg fortsatt student?
Er jeg i Oslo?

Hva er jeg. Hvor er jeg? Og ikke minst, hva skal jeg videre?
Alt jeg vet er at man må njuta livet mens man kan! :)

Så i første omgang, enjoy 2010.

- Silje Bjørnstad - 

Nyttårsforsett?

Nyttårsforsetter er oppskrytt, men det er jo gøy å late som. Alle vet jo at de fleste nyttårsforsettene ofte blir brutt relativt kjappere enn planlagt, but here we go. Man kan jo prøve noen måneder. Uker hvertfall. En helg skal man hvertfall klare.

1) Ikke begynne å bite negler
2) Spise mindre tyggis. (Ja, jeg har et seriøst avhengighetsproblem, og jeg tygger ikke, jeg SPISER tyggis. Gjerne hele pakka på én time uten å tenke over det en gang. Også tygger og slafser jeg veldig mye uten å tenke over det selv, meget pent.)
3) Drikke mer vann
4) Ikke bruke unødvendig mye penger på takeawaykaffe eller müslibrød fra Kaffebrenneriet (Denne går faktisk strålende allerede.. (Har fått dilla på bananbrød fra Kaffebrenneriet i stedet, mens kaffen blir laget med varmt vann og Nescafe i heimen!:p)
5) Ikke fryse (Hah, as if)
6) Ikke tilbringe masse unødvendig tid hos Oslo Legevakt. 
7) Huske hvor jeg legger ting. (Gjerne nøkler og mobil som er jævlig vanskelig å finne noen ganger)
8) Reise. Maaaasse! :D
9) Også trenger jeg definitivt en ny mobil før jeg blir gæren.


Det er en begynnelse hvertfall. 
Gi meg gjerne forslag og tips hvis det er noe annet jeg burde føye til! :)
Og da sier vi som Fatso: Sjalabais!

- Silje Bjørnstad -  

Takk.

Jeg ville bare si takk til Silje Østby Aaland. Takk for at du fins.
:)


You are the only one. DuOchJag. Thaaaank yooou.Og igjen: Godt nytt år til alle, hipp hurra og joy for 2010.


- Silje Bjørnstad - 
Matbloggtoppen Matprat