hits

januar 2012

Oslo

Helg:

Jobb

Bursdagsfeiring

Flytteprosess del 1.

Ergo: Liten tid til meningsløs blogging.

Men god helg til alle! :)

- Silje Bjørnstad -

Elg. I flertall.

Må bare vise noen bilder fra gårsdagens "elgsafari", he he. Tror jeg tilsammen så et tyvetalls elger, gøy!!!:)

Kall meg gjerne rar, men elg er faktisk ganske underholdende å se på.;)

"Kyllingnachos med smak av salsa og ananas"3-4 porsjoner

300 gram kyllingfilet i biter
1 boks mais
1 boks ananas 
Paprikakrydder
Gulost
Salsasaus (Jeg bruker en variant fra Old El Paso)
Nachochips/Tacolefser 


Stek først kyllingbitene slik at de blir gjennomstekt. Krydre kyllingen med paprikakrydder.
Bland dette godt sammen før du tilsetter mais, ananas og salsasaus. La alt varmes i 6-7 minutter. Velg selv om du vil ha nachochips eller tacolefser.
Med nachochips bruker jeg en ildfast form som jeg legger kyllinggryta oppi sammen med stående nachochips pluss litt ost på toppen. La dette gratineres i stekeovn på cirka 160 grader til osten er smeltet. Eller så putter du kyllinggryta oppi en varm tacolefse. Server med grønn salat, agurk og lettrømme.


Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

Jeg er blitt ukependler.

Jeg er kommet meg hjem til mamma og pappa nok en gang - sånn går det når man leker nomade og bor litt her og litt der. Men snart er det 1.februar, og det er "moving day". 

Hvis folk i Oslo synes det er kaldt i hovedstaden så aner de ikke hva de snakker om. Her er det faktisk minus 20 for øyeblikket og det er jo bare spådd enda kaldere utover uka. "Great".

Men det er jo greit å komme hjem en tur også. Og en av de beste tinga med å være hjemme er å gå rundt på butikken med mamma og hun spør "hva vil du ha til middag?" samtidig som hun betaler for ingrediensene.

Så i morgen har jeg bestemt at vi skal ha "kyllinggryte med smak av salsa og ananas" - oppskrift kommer i morgen! Den er så god samtidig som den kan brukes som "hovedingrediensbasis" sammen med ris, eller tacolefser, eller så kan man lage en nachochipsform. Vi får se hva det blir i morgen.

Enn så lenge så skal jeg sitte her og skjelve innpakka i lue og skjerf. Neida. Joda. Nesten.og selvfølgelig være lekekamerat med Lexie. Hun er helt vill etter å leke med blant annet denne gummigrisen (som i tillegg lager sånn deilig pipelyd...):- Silje Bjørnstad - 

Teriyaki-wok

Wok er genialt - man kan variere i det uendelige med grønnsaker, kjøtt og woksaus, og ikke minst så er det sunt, godt og kjapt å lage. 

Prøvde meg på teriyaki-wok i helgen, da med ferdig teriyakisaus (fra blue dragon) og den kan anbefales!


3 porsjoner

300 gram kyllingfilet
1/2 paprika
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1 boks minimais
1 boks vannkastanjer
2 gulrøtter
1/2 brokkoli
Teriyakisaus 

 (Fryste grønnsaker er (nesten) like bra som ferske, men jeg synes helt klart at ferske råvarer smaker mye mer enn fryste, og ferske grønnsaker blir mer "crispy".)
Skjær opp rødløk i strimler og stek dette i ca 1 minutt sammen med knust hvitløk (bruk hvitløkspresse). Del opp kyllingfileten i biter og ha oppi stekepannen/wokpannen. La kjøttet bli gjennomstekt før du har oppi resten av grønnsakene og teriyakisaus. La dette varmes i cira 7-8 minutter slik at sausen får satt smak i ingrediensene. 


Server med kokt ris.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Som ernæringsfysiolog...

.. skal man blant annet veilede og hjelpe andre med å få et sunnere og bedre kosthold og dermed en sunnere og bedre kropp som igjen vil forbedre din livsstil.

Det er utrolig hvor stor tiltro folk får til deg når du sier at du studerer ernæring, men dette må jo betyr at det er et tema folk engasjerer seg i, og det er bra! Ett av de hyppigste tilbakemeldingene jeg får er selvfølgelig "Hva bør jeg spise for  å gå ned i vekt og se bedre ut da?" (og gjerne også "hva synes du om lavkarbodietten?" men det kan vi ta i et annet innlegg.)

Nå er jeg halveis i bachelorgraden min og er derfor ennå ikke kompetent med å sette opp kostholdsveiledning osv, men jeg vil poengtere at ett av mine mål som fremtidig ernæringsfysiolog er at personen skal trives med kostholdsplanen som blir satt opp. Fordi dette synes jeg liksom forsvinner litt når man snakker om det å ha et sunt og variert kosthold. 

 Folk har jo ulik smak og da hjelper det ikke å anbefale å spise masse av supergrønnsaken brokkoli hvis man virkelig ikke liker dette. Dette eksemplet ble veldig banalt, men poenget mitt er at du skal ha en livsstil med et kosthold hvor man gleder seg til å spise mat - ikke grue seg fordi man vet det venter noe man ikke liker bare "fordi man har lest i et blad at det var sunt eller lignende".

Det er kanskje derfor jeg er rimelig trygg på at dette er noe folk trenger - individuell veiledning av en ernæringsfysiolog. 

Se for eksempel bare på hvor populært det er blitt å ha personlig trener. Folk vet jo at det er sunt å trene og folk vet jo hvordan man trener. Men allikevel er folk villige til å betale flere hundre kroner for 55 minutter med en som skal motivere deg, hjelpe deg og som skal tilpasse et eget treningsopplegg for DEG.

Det samme gjelder for kosthold - folk vet hva som er sunt og folk vet hva som ikke er sunt. Allikevel er det mange som sliter med å finne et sunt og variert kosthold de kan leve med. Det er ingen tvil om at man trenger flere ernæringsfysiologer, både nå og hvert fall i årene som kommer. Overvekt og diabetes type 2 er bare noen av utfordringene det blir flere tilfeller av, men også allergier og matintoleranse er noe som preger hverdagen til mange og som derfor trenger en mer spesifikk og tilpasset diett. 

EKSEMPEL: Det hjelper lite å "være på slankern" i tre måneder med en diett man leste i et eller annet ukeblad hvis man går tilbake til gamle vaner etter å ha gått ned antall ønsket kilo. Jeg vet du har hørt det før, "Kostholdsendring handler om en livsstilsendring", men det er faktisk sant. Det er ingen tvil om at alt starter i hodet og at det er mange psykiske faktorer som spiller inn. Dette kunne jeg også ha skrevet en hel del masse om, men det kan jeg ta senere. 

Så når folk kommer til meg og spør "hva er sunt å spise da?", så tror jeg de fleste ofte vet at sukkervarer, ferdigmat, brus osv er noe man ikke bør spise/drikke for ofte, men at det er en grunn for at de norske kostrådene anbefaler å spise mer frukt og grønt, helkorn, fiber, nøtter, mindre mettet fett osv. Det er visst bare veldig vanskelig å praktisere dette for mange, og jeg gleder meg til å møte folk og forklare dem hvorfor/hvorfor ikke de skal spise ditt og datt samt motivere og gi dem en forståelse av hvor mye ditt kosthold betyr for din kropp - både fysisk og psykisk.

Sånn, det var bare noen tanker - enn så lenge, god helg!

- Silje Bjørnstad -  

Sunnere pizzasnurrer

Kan disse friste til helga kanskje? Det burde de for de er meget gode. :)

Pizzasnurrer ca 18 stk:

Deig:
3 dl lunket vann
1/2 pakke gjær
2 1/2 dl sammalt hvete grov
4 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss olivenolje

Fyll:  
400 g karbonadedeig
1/2 løk
2 dl lettere gulost, revet
1 glass pizzasaus/tomatpure
Oregano

(Ta gjerne på mais, paprika, sopp eller dine egne favorittingredienser)

Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Finhakk løk og stek denne sammen med karbonadedeig. Tilsett pizzasaus/tomatpure i karbonadedeigen og bland sammen.  Kjevle deigen til en avlang firkant, ca 30 X 40 cm. Smør karbonadedeigblandingen utover og ta på ost (la det bli igjen litt ost). Rull sammen til en pølse og skjær i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over resten av osten.Etterhev pizzasnurrene i ca 10 minutter og stek dem på 225 grader i 10-15 minutter. En pizzasnurr er cirka 120-130 kcal.


Det her er noe helt annet enn papirsmak-grandiosa-pizzasnurrer for å si det sånn. Ikke at det skal så mye til...

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: det ER vinter..

Sånn ser det ut på landsbygda når d blir snø og minusgrader. Og til tross for kulda så er det så utrolig deilig å gå tur i dette været! Så ikke sitt her og les blogg, kom dere ut!!;) er jo også ekstra deilig å komme inn igjen etter en time ute i eskimo-klima.

Ka skjedde?

Aiaiaiai, hva skjedde med at JEG  nesten begynte å bli en av de derre hverdagsbloggene som skriver om meningsløse trivielle ting og strikke-aktiviteter. DET må det bli slutt på.

Jeg husker tilbake til den tiden der jeg faktisk skrev halvmorsomme innlegg om spørsmål som dreide seg om hvor mye julestemning gir deg det egentlig å tørke seg i ræva bare fordi sauene på Lambi toalettpapir hadde fått på seg nisseluer i desembermåneden, eller frustrasjoner over idiotiske Rema1000-kunder som tror at kassadamer automatisk kan brukes til både hobbypsykolog og kokk ved å  komme med løsninger på diverse jobbproblemer og "jeg-vet-ikke-hva-jeg-skal-ha-til-middag-VET-DU??"- statuser.

Jeg skal komme tilbake på det nivået. 

Jeg begynte å blogge i 2007 og da var det fortsatt ganske så nytt. Dette var tiden før det braket løs med "dagens outfit?" og mammabloggere. som vil at alle skal se hvor søøøøøt nettopp DERES nyfødte baby er. Hey, they all look the same for me...... 
Men jeg begynte å se på hvordan blogging utviklet seg til å bli en del av det sosiale nettverket og ikke minst muligheten og det potensialet som ligger i en blogg.  Og jeg snakker ikke om i kommersiell sammenheng, men den muligheten du har til fremstille deg for både ukjente og kjente. 
Som jeg skrev i et tidligere innlegg:

"Jeg for min del ønsker å bruke dette potensialet i en blogg til å si noe om hvem jeg er, både privat, men også jobbmessig. Så man kan jo si at min blogg blir på en måte en CV som kontinuerlig oppdaterer seg: Bloggen gir et inntrykk av hvem jeg er, hva jeg interesserer meg for, og ikke minst hvordan jeg skriver og uttrykker meg - noe av hovedegenskapene til en journalist.

Målgruppe og kvalitet er viktigere for meg enn kvantitet: jeg vil heller ha et fåtall lesere som får noe ut av å lese bloggen min en tusen lesere som "bare er innom". Enten det dreier seg om en underholdningsbehov, inspirasjon eller noe annet jeg kan bidra med.

Også er jo blogging gøy! Jeg håper jo at folk er inne på bloggen min og på en eller annen måte smiler av det de leser. Og i tillegg er det alltid stas å dele erfaringer, kunnskap og tips fra ekte personer og ikke bare retoriske reklametekster og fancy produktbilder."

 Les mer: Ønskereprise - Hvorfor blogger du?

Så nei, nå er det slutt og tilbake med det jeg faktisk skal bruke bloggen min til. Å underholde og å informere. (Det kan jo være så mangt, alt er relativt så tenkte at dette var et trygt utgangspunkt) Uansett så skal jeg prøve å forholde meg til "trorjegskrivermorsomt-innlegg" samt innlegg om kosthold, oppskrifter og relevante ego-opplysninger som for eksempel hvor i verden jeg er for tiden samt hva jeg bruker livet mitt til. (Ja, folk spør!)

Det handler vel mer om det å finne sitt eget uttrykk.

Nå er første grunn for at jeg blogger for at jeg liker å skrive og jeg er bare nødt faktisk. Da er det jo samtidig greit å jobbe som journalist, hø hø hø.  Også er jeg seriøst bare helt rå på touchmetoden! "Se-på-tastaturet-mens-man-skriver" funker ikke lenger. Her skal det multitaskes! Så å skrive blogginnlegg samtidig som jeg kaster tennisball med hund, drikker kaffe, spiller wordfeud og leser dagens lokale papiravis er ikke noe problem.

Samtidig så håper jeg jo etter hvert at bloggen kan være med på å vise hvem jeg er for potensielle arbeidsgivere, nettopp derfor peiler jeg det mer inn på ernæringssaker og lignende, noe som jeg skal bli bedre på igjen etter hvert. Det er bare det med den derre tida som skal strekke til da vettu.

STATUS: Jeg  skal jo flytte 1.februar etter at forholdet mellom meg og eksen ikke var noe å satse på. (Ja, det var jeg som gjorde det slutt, og ja, det er viktig å poengtere for selvfølelsen min, ha ha nok en gang)

Nå for tiden er jeg hjemme på Hanshaugmoen hos mamma og pappa siden leiligheten i Oslo ikke var et underholdende sted etter at TV, internett, møbler og relevante kjøkkenting forsvant. Her er det et titallsminusgrader (Les: ISKALDT), men absolutt meget stas å være hjemme med mamma som butler og turglade gordon settere.

Så, det er litt sånn kaostisk stemning om dagen om hva som skjer osv, men jeg LOVER at det kommer flere oppskrifter, kostholdsinnlegg og lignende som faktisk flere har etterlyst (wheee) etter at flytting og lignende er gjort. Takk for tålmodigheten lissom. ;)

- Silje Bjørnstad - 

 
"Snur verden ryggen til deg, så snur du ryggen til verden" - Løvenens Konge. 

Sorry!!

Beklager at jeg er så dårlig på å oppdatere her om dagen.  Men det skjer ikke så veldig mye spennende uansett altså.

Jeg jobber som sagt 8-16 på Side2.no for tiden og etter jobb er det også som regel middag, av og til trening, av og til sosiale sammenkomster. :)

Og ikke minst avslappings-etapper på sofaen.


Uansett så blir det andre boller neste uke, jeg aner faktisk ikke hva jeg gjør eller hvor jeg er. Forklarer til uka.

Jeg jobber helgen på Side2.no også - så noen bykveld denne helga blir det nok ikke. Men det var rimelig gøy forrige lørdag! 

På fredag er det forresten Lifestylemessa på Telenor Arena - jeg og en jobbkollega skal dit for å lage noen saker, tror det er veldig mye interessant å se på der! :) Messa er hele helga så ta turen om du har mulighet.

 

Ha det fint så lenge,

- Silje Bjørnstad - 

Søndag..

Og ingen beskrivelse er godt nok.

Slapper av hos Elin og anne marthe:) det ble sent i går....

Så kaffe er helt nødvendig.

God søndag. For min del blir det en avslappende dag.

Mobilblogg: new shoes.

Ja, jeg har skodilla. Det har jeg arvet etter moren min. Men se som sier at sko ikke gjør deg lykkelig, de har bare ikke peiling på hva de snakker om. God helg!;)

Status:

Det har jo skjedd en del de siste ukene så her er en kort oppdatering om hva som skjer i tiden fremover:

- Jeg skal ta neste halvår av ernæringsstudiet på nett. Ergo så får jeg sjekka selvdisiplinert og strukturert jeg kan være.

- Jeg flytter til et ny leilighet 1.februar sammen med ei venninne. (Blir fortsatt i Oslo)

- De neste to ukene arbeider jeg fulltid på Side2.no - de lanserer en ny seksjon neste uke, så følg med! :)

- Etter 2,5 mnd er kneet mitt helt fint igjen og jeg har begynt på igjen med etterlengtede steptimer på Elixia og tredemølleaktivitet. DET gir energi det.

- Eller så er jeg bare i generelt veldig godt humør om dagen tross mørketid og minusgrader.

- Også ja, en ting til, jeg har fått helt dilla på wordfeud.... Og jeg er rå. Er noen keen på et spill så er det bare å si ifra ;)

2012 har akkurat begynt, du kan forme det akkurat som du vil! Det er en herlig tanke det.
- Silje Bjørnstad - 

 

Fuglemat og sjokoladedessertFlere detaljer om en vellykket nyttårsmiddag (som ble laget av undertegnende hvis det skulle være tvil) :

Hovedrett var helstekt kalkunbryst med en heller spontanlaget marinade bestående av honning, sitronsaft, paprikakrydder, havsalt og pepper. 
Tilbehøret var ovnsstekte poteter marinert med hvitløk, olje, salt og pepper. (Etter ønske fra han andre som skulle ha mat :) ) Også hadde vi kyllingsaus, gulrøtter, rødkål og friske agurkskiver. 


Til dessert var det "sjokolademousse med vaniljesauslokk". Selvfølgelig med en obligatorisk espresso.

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat