hits

januar 2013

Hvis du trenger å le i kveld: Silje og hverdagsutfordringer part 1

Utfordring: Sette på nytt sengetøy.

1) DEN FØLELSEN i det øyeblikket du skal legge deg og finner ut at du glemte å sette på nytt sengetøy da du tok av det gamle tidligere på dagen...

2) DEN FØLELSEN da du finner ut at du forsøker å sette på et laken som er 1,20 på en 1,50 seng...

3) DEN FØLELSEN da du setter på dynetrekk nummer 1 som er for kort til en 2,20 dyne...

4) DEN FØLELSEN da du setter på dynetrekk nummer 2 som du helt til slutt finner ut er satt på med vrengt side....


"Really....??!?!!!"


"Sømmen skal ikke være på denne siden.... Note to myself: Kjøp aldri mer sengetøy som har kliss lik farge på begge sider....."

Og da alle punktene på en gang... DA har man fått nok hint til å skjønne at det tydeligvis ikke er meant-to-be at du skal sove med noe sengetøy denne natta.

Så da får man være fornøyd med et laken som sitter 25% prosent på og vrengt dyne... Zzzzzz.

- Silje Bjørnstad -

Stekt fiskefilet med grønnsaker og rømmedressing toppet med ristede pinjekjerner og dill
Til 1 pers:

1 fiskefilet
Grønnsaker (Jeg brukte ertebukker, gule og oransje gulrøtter, brokkoli og blomkålbuketter fra en pose fryst grønnsaksblanding.)
1-2 ss pinjekjerner
Dillkrydder
Rømmedressing (se forslag til oppskrift her, eller lag din egen favoritt)

Stek fisken i en stekepanne og kok eller bak grønnsaker i ovnen. Legg grønnsaker nederst på tallerken og legg fisken oppå. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne i 1-2 minutter. Husk å rist i panna ofte så de ikke blir brente! Deretter topper fisken og grønnsakene først med herlig rømmedressing før du drysser over pinjekjerner og masse dillkrydder.  

Dette er min fiskemiddagfavoritt til nå! Så utrolig masse deilige og RENE smaker, yumyumyum! :) 


(Fiskefileten er der altså, den er bare dynka med herlig rømmedressing og pinjekjerner ;) )

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Helloooo proteinpannekake-breakfast!!:)))

Proteinpannekake med vaniljekesam og fryste bær. DET er en god start på dagen det! :) Denne gangen hadde jeg tålmodighet nok til å la pannekaken faktisk ligge lenge nok slik at det var problemfritt å snu den også :D

Oppskriften finner du i et tidligere innlegg: Klikk her.

Naaaaam!

Senere i dag kommer oppskrift på fiskemiddag med grønnsaker og rømmedressing toppet med ristede pinjekjerner og dillkrydder!Ha en flott torsdag!

 

- Silje Bjørnstad -  

De derre karbohydratene, tilsatt sukker, sukkerarter og hva pokker er sunt og ikke sunt?

Jeg skjønner godt at folk blir forvirra når de prøver å forstå næringsdeklarasjonen på ulike matvarer. Og jeg forstår også at folk blir enda mer forvirra når de prøver å forstå forskjellen på de derre ulike karbohydratene og "naturlig" og "tilsatt sukker" i ulike produkter. 

Men jeg tenkte at jeg likevel skulle ta utfordringen med å prøve å forklare noen begreper og komme med noen tips om hvordan du vurderer en matvare er sunn eller ikke når det gjelder karbohydrater og sukker. For det første, alle type karbohydrater er ulike typer sukkerarter. Vi har for eksempel melkesukker (laktose), sukrose (det som er "hvitt" sukker), fruktose (finnes naturlig i frukt) etc. Forskjellen på de ulike sukkerartene er blant annet hvordan de er bygd opp strukturmessig og også dermed hvordan de vil påvirke blodsukkerstigning.

De fleste karbohydratene i fra maten blir spaltet til monosakkarider i tarmen og etter absorpsjonen kommer glukosen (altså monosakkaridene) over i blodbanen (og det er  dette som kan kalles blodsukker). Enkelt sagt er det tiden det tar før glukosen kommer over i blodet som avgjør om karbohydratene i maten kan kalles "langsomme" eller "raske". 

Enkelte former for karbohydrater regnes som ufordøyelige og vil derfor bidra minimalt med energi og gi svingninger i blodsukkeret, for eksempel kostfiber. 

* Stivelse er fordøyelige polysakkarider som i utgangspunktet blir tatt opp langsomt fra tarmen, ergo gir jevnere økning i blodsukkeret. MEN stivelsesholdig mat kan også gå igjennom en raffineringsprosess og dermed miste sine verdifulle næringsstoffer som nettopp blir omtalt under "raffinert sukker" lenger ned. Mat som inneholder ubehandlet stivelse er i utgangspunktet "langsomme karbohydrater", men for eksempel ved oppvarming kan strukturen endre seg slik at produktet får andre egenskaper. Et klassisk eksempel er poteten. Når du koker poteter vil stivelsen endre karakter og når poteten kjøles ned igjen omorganiserer karbohydratene seg nok en gang. En kald potet gir faktisk langsommere og lavere blodsukkerstigning enn en nykokt potet, men begge variantene vil gi deg vitaminer og mineraler. Her kommer man også inn på temaet "glykemisk indeks", les mer om det i et tidligere innlegg her. Men det er når man begynner å tukle med poteten i form av fritering og lignende at vitamin- og mineralinnholdet virkelig synker drastisk. (For eksempel potetgull og pommes frites).

 

* Videre kan man dele opp de ulike sukkerartene i to kategorier:

1) URAFFINERT SUKKER: Denne gruppen er det som er naturlig sukker i en matvare, altså ikke noe som er tilsatt eller behandlet. (For eksempel karbohydrater i frukt.)

2) RAFFINERT SUKKER: Her blir mat med sukkerarter behandlet i en kjemisk raffineringsprosess og sukkermolekylene mister sin kompleksitet og dermed endrer de også form og kvalitet: Dette er det som kan kalles for "tomme kalorier" fordi prosessen har fjernet fiber, vitaminer og mineraler. Dette er altså energi uten næring - ja, du får i deg kalorier, men minimalt av viktige næringsstoffer. Eksempler på dette er hvit ris, hvetemel, loff, og lys pasta. Sammen med hvitt sukker blir dette fort tatt opp i kroppen og blodsukkeret vil stige raskt, men også falle raskt ned igjen. 

Derfor bør karbohydratene dine komme fra uraffinerte produkter. Dette er for eksempel varer som fiberrike fullkornsprodukter, havregryn, bønner, frukt og grønnsaker. 

* Så er det næringsdeklarasjoner. På et produkt kan det for eksempel stå følgende:

Karbohydrater: 20 gram hvorav sukkerarter 10 gram

Dette betyr IKKE at produktet har blitt tilsatt 10 gram hvitt sukker, men dette er  10 gram i en eller annen form for sukkerarter. (for eksempel en frukt som ikke inneholder tilsatt sukker, men som har sukkerarter fordi det finnes der naturlig). Da dukker selvfølgelig spørsmålet opp om hva de resterende grammene er - og ofte er dette stivelse, men det er ikke spesifisert, så her har matprodusentene en jobb å gjøre da ulike sukkerarter kan påvirke blodsukkerstigningen forskjellig. 

* Det kan for eksempel da stå "tilsatt sukker 3%". Her har produsenten tilsatt sukker i en vare i tillegg til at det eventuelt finnes naturlige sukkerarter som opprinnelig er i produktet fra før. Ikke alle produsenter oppgir det så enkelt og greit som "tilsatt sukker" for dette kan også inngå i betegnelsen "sukkerarter" uten noe mer spesifisering.

Derfor må man gå videre på næringsdeklarasjonen og se nærmere på ingredienslista:

EKSEMPEL: Skyr Frukt Vanilje vs Skyr Granateple & Bringebær

Aha, to tilsynelatende ganske like produkter ikke sant?MEN leser man næringsdeklarasjonen faktisk så inneholder denne ene Skyr-varianten 8,8 gram tilsatt sukker noe som tilsvarer 4,4 sukkerbiter! (1 sukkerbit = 2 gram) 


Skyr Bringebær & Granateple har riktignok "Karbohydrater 6,7 g hvorav sukkerarter 6,1 gram", MEN dette er da naturlige sukkerarter.


På Skyr Frukt Vanilje derimot ser man derimot at det står "karbohydrat 16 gram hvorav sukkerarter 14 gram", og går man på ingredienslisten ser man at det står "sukker 5%".

En stk Skyr Frukt Vanilje veier 175 gram, og 5 prosent av 175 gram = 8,75 gram. Altså sukkerinnholdet utgjør 8,8 gram (rundet opp) av totalen på 175 gram. 1 sukkerbit veier 2 gram, ergo 8,8 gram delt på 2 = 4,4 sukkerbiter i et sånt beger. (Hang dere med på den? ;) ) 

For å være sikker på at jeg hadde forstått dette riktig sjekka jeg opp næringsinnholdet i en matvaredatabase, og joda, det stemte:Men nå er det jo selvfølgelig ikke meningen at man skal stå å regne på dette og virkelig analysere hver og enkel matvare (Det er vel bare for spesielt interesserte som synes det er gøy. Ja, jeg er en av dem). Så hvordan i all verden skal du vite om matvaren er sunn, inneholder mye tilsatt sukker eller hva som er det mest næringsrike valget? Jo, i tillegg til de derre karbohydratene bør du da tenke over følgende: 

* Står ingrediensen "sukker" i ingredienslista er dette det samme som "hvitt sukker/tilsatt sukker/glukose", og desto mer det er av en ingrediens desto høyere oppe på lista står den. (Den ingrediensen det er mest av står først og så videre).

* Inneholder produktet andre næringsstoffer som for eksempel vitaminer, antioksidanter, fiber etc? (For eks brus vs juice - både brus og juice inneholder en god del sukkerarter og er også ganske likt kalorimessig, men i juice får du i deg mer vitaminer og mineraler)

* Velg rene og naturlige råvarer som ikke har gått igjennom en behandlingsprosess. 

* Inneholder produktet mye kalorier eller usunt fett? (for eksempel transfett)

* Hvordan vil produktet påvirke blodsukkerstigningen? Karbohydrater som fordøyes langsomt er å foretrekke, men blodsukkerstigningen påvirkes også av flere faktorer som for eksempel hvordan måltider er sammensatt. God huskeregel: mye fiber, pro­teiner, sunt fett og tykkere konsistens bidrar til et jevnere blodsukkerstigning og bedre metthetsfølelse.

* Hvordan er kostholdet ditt generelt? Du må se på helheten. Et produkt i seg selv vil ikke avgjøre om du er sunn eller usunn. 

 

Håper dere ble litt klokere! :)

- Silje Bjørnstad - 

Sukkerfri skumkake - hele oppskriften er på 160 kcal

 

Sukkerfri skumkake/kokosbollekake

3 eggehvitter
5 ss sukrin
5 plater gelatin
Noen dråper vaniljeessens (jeg hadde ikke dette og brukte vaniljepulver, funket utmerket! :) )
0,5 dl kokende vann  
3 ss kokosmasse  

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Visp eggehvittene stive og bland inn sukrin og vaniljeessens/vaniljepulver litt etter litt. Deretter klemmer du vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet og rør rundt. Ha i gelatinvannet i en tynn stråle i eggehvitemassen og visp kraftig. Hell massen i en springform (eller brødform som jeg brukte siden jeg ikke hadde noe annet) og dryss kokosmasse over. Sett kaken kjølig og den vil stivne etter 25-30 minutter. 

Om du ønsker kan du også ha på smeltet sjokolade for at det skal bli "ordentlig" skumkake/kokosbollekake og deretter strø kokos over før du igjen setter den kaldt. Men siden jeg ikke er sjokoladefan velger jeg heller et sunnere alternativ, nemlig å ha bær ved siden av. Mumsemumsemums! Hele kaken gir kun 160 kalorier (uten glasur, sjokolade eller lignende), det vil si at 10 biter gir hver 16 kcal. For godt til å være sant? Neida, bare et bevis på at det finnes sunnere og bedre alternativer enn ferdiglagde og masseproduserte transfettmuffins og kaker som er sukkerbomber. ;)

Kaken kan selvfølgelig også lages som kokosboller! 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

(Oppskriften er lånt fra Kristine Weber sin blogg.)

Jeg er dopa på endorfiner

Oppdatering:

- Jeg får besøk fra England i februar og jeg skal leke turguide samt vise dem  (LES: Guttegjeng på 4....) hvordan man står på snowboard! Og det skal bli AfterSki-Partey!

- Eksamensmotivasjon-utenlandstur er BOOKET. Mer om når og hvor i løpet av uka;) Tre frøkner skal hvertfall kose seg på tur! 

Kjersti (til venstre i bildet og meg selv til høyre...) som jeg var på "jorda-rundt-reise" sammen med i 2007 er den ene som skal være med, mens den andre søtingen er Eli Mette:


(Det her er noen år siden.... hah!)

- Jeg får ny samboer! (Tenkte det er likesågreit å bare annonsere det til alle her så slipper jeg å forklare og fortelle den samme historia til alle bekjente.... Hva en blogg ikke kan brukes til gitt.  Men også mer om det i løpet av uka for de spesielt interesserte... ;p )

-  Og i kveld: 2timers-standupshow på Latter:

Me happy <3
Ha en flott tirsdagskveld!


- Silje Bjørnstad - 

Tips til treningslåter

Uansett om jeg er på treningssenteret, jogger ute eller har hjemmetrening så er musikk i ørene  et must for min del! Her er noen av sangene som går igjen på Spotify hos meg for tiden:

Jennifer Lopez Feat. Pitbull - Dance Again

Kings Of Leon - Sex On Fire

Swedish House Mafia

Will.i.Am -feat Britney Spears - Scream & Shout

Sak Noel - Loca People

Will.i.Am - This Is Love 

David Guetta - She Wolf

Laurent Wolf - Walk The Line

Scooter - One

Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together 

 


Bildene er fra da jeg og min herlige venninne (og interaktive treningspartner ;) ) Ann-Marie var i Dubai i desember. Vi var som regel alene på treningsrommet og da kobla vi like gjerne opp høytaler på iPhone og storkoste oss med høy musikk mens vi holdt på.  DET var gøy det! :D

 

- Silje Bjørnstad - 

Hamburgerbrød - lavkarbo

Det er kanskje rett og rimelig at jeg legger ut oppskriften på hamburgerbrød jeg helst bruker (som en slags del 2 fra forrige blogginnlegg) siden jeg ikke er fan av fabrikkproduserte ting der hovedingrediensene er hvetemel og sukker. Nei, da setter jeg heller pris på hjemmelaget og vellaget og ikke minst næringsrike alternativer! ;) Også smaker det jo så mye bedre! Denne oppskriften har jeg lånt fra fotballfrue.no. 

Til 4 STORE hamburgerbrød trenger du:
6 egg
1 ss fiberhusk 
1/2 ts salt
200 gram philadelphiaost
1/2 ts bakepulver
6 ss linfrø
Oregano
Solsikkefrø 

Skill eggeplommer fra eggehviten, men ta vare på hvittene. Pisk eggeplommene til de er blitt lysegule og luftige. Tilsett philadelphiaost, fiberhusk og salt og bland godt sammen. Deretter pisker du eggehvittene stive. Ha oppi den gule blandingen og vend forsiktig inn. Ha oppi bakepulver og linfrø og bruk en slikkepott til å blande i store bevegelser. 

La massen hvile i noen minutter. Deretter legger du 8 like store deler av deigen på et brett ikledd bakepapir. På 4 av delene strør du på oregano og litt solsikkefrø (eller sesamfrø). Stek brødene på 200 grader i 15 minutter, men følg med underveis og ta dem ut når du er fornøyd med fargen. 

Kan love deg at det å stivpiske eggehvitter for hånd er god trening for armen!!

Disse er skikkelige kingsize, "fluffy" og digge hamburgerbrød! :D Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

Hjemmelaget hamburger ala Silje&Fredrik-style

Til fire 100grams-burgere:

400 gram karbonadedeig
1 egg
1/2 løk
1-2 hvitløksfedd
Evnt salt og pepper
Hamburgerbrød
Aiolidressing
Grønnsaker: For eks agurk/paprika/salat/tomat

Putt karbonadedeigen i en bolle og tilsett egget. Bland godt sammen. Deretter har du oppi oppskjært løk (biter) og presset hvitløksfedd (Disse to ingrediensene gir knallgode burgere!!). Rør godt sammen, bruk gjerne henda til å blande. Smelt smør i stekepanne og form 4 burgere med hendene som du steker på middels varme. Snu burgerne etter 2-3 minutter på hver side i cirka 12-15 minutter (Selv om de ser ferdigstekte ut er det viktig at de får ligge lenge nok til at kjøttet er gjennomstekt!) Etter femten minutter bruker du en kniv til å skjære litt i en burger for å sjekke om de er ferdigstekte.

 

 

Rist hamburgerbrød i brødrister, ha på aiolidressing, burger og grønnsaker og NYT alle de deilige smakene :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

Oppskrift: Omelettrull. Og søndagskveld ala Silje

Her kommer oppskriften på "Omelettrull med valgfritt fyll". 

Til 1 person:
2 egg
0,25 dl lettmelk
2 ss cottage cheese

Fyll:
4 skiver kjøttpålegg (jeg valgte kalkunskinke naturell
4 skiver ost
Valgfritt med grønnsaker: for eks paprika, agurk, ananas, tomater, sopp, løk etc
Gressløk (kan sløyfes)

Visp sammen egg og melk. Til sett cottage cheese og bland godt sammen (bruk gjerne blender om du har, jeg droppa det denne gangen). Hell røra i en middels varm stekepanne med smeltet smør eller olje, skru ned varmen litt til og la omeletten stivne helt til du snur den og  steker den andre siden.  Husk tålmodigheten ;)

Legg på valgfritt fyll, rull sammen og nyt! :)

Ellers så består denne søndagskvelden av hjemmekontor (skrive 2-3 saker for Side2.no), lage treningsplan for neste uke (nå har jeg fått min herlige PT-kjæreste til å lage styrketreningsprogram for meg også - whohoooo!), samt finne ut hva slags avtaler og planer man har for de neste dagene. (Jeg er AVHENGIG av huskelapper på mobilen og kalenderbok.)Og ikke minst: Jeg blogger. Selvfølgelig. Og tar obligatoriske "se-så-søt-jeg-er-når-jeg-smiler-og-ser-dypt-inn-i-kamera-med-uskyldige-øyne-og-legger-hodet-litt-på-skakke"-bilder som skal postes på bloggen fordi folk liker å se hvordan du ser ut.

Vel... Den egentlig sannheten etter to timers hjemmekontor, organisering-og-planlegging og ikke minst chinup-pauser:Nemlig!

video:chinups6

Med andre ord, en herlig og effektiv søndag!

 

- Silje Bjørnstad - 

Søndag <3

 

God søndag!

Ah, jeg er stor fan av søndagene der man virkelig ikke trenger å stresse eller skal rekke både det ene og det andre. En av de beste tingene jeg kan gjøre å reise på trening, ha god musikk i ørene, bare konsentrere deg om deg selv og virkelig nyte en god økt uten å tenke på at man skal på jobb, lese pensum eller rekke noe om tretti minutter. For da er det virkelig du som skal være i fokus - det er din tid og tiden for å bare glemme eventuelle bekymringer og andre ting men bare fokusere på å kjenne at kroppen jobber og masseproduserer endorfiner. :D LOVE IT!

Ellers så er det jo SNØ-KAOS, igjen. Men pokker, heller litt mye snø enn en hel haug med minusgrader. Når kommer det snøfreser-drevne-biler til dette landet?...

Anyway, nå MÅ jeg ha noe mat. Prøvde meg på omelettrull med ost&kyllingpålegg. Ble det digg kommer oppskrift senere i kveld ;)

Nyt søndagen!

- Silje Bjørnstad - 

Kyllingwok med verdens enkleste (og faktisk også den beste og mest smakfulle) woksaus

Jeg er STOR fan av naturlige og rene råvarer fordi det smaker SÅ mye bedre og er mye sunnere enn behandlet mat som er tilsatt for eksempel salt og sukker. Dette ødelegger jo de gode smakene!

Så her er et forslag til en kjempeenkel og rask wok med masse deilig smak uten at du trenger verken mange eller "fancy" ingredienser.

Til 1 person:
1 stk kyllingfilet
1/3 rødløk
1/3 rød paprika
1/4 squash
1-2 hvitløksfedd
2 ss soyasaus
olje til å steke i 

Skjær opp kyllingfilet i biter og stek i en nøytral olje. Deretter skjærer du rødløk og paprika i strimer og deler opp squashen i terninger. Ha oppi grønnsakene når kyllingen er gjennomstekt. Sausen er enkelt og greit 2 ss soyasaus + 1-2 fedd hvitløk (avhengig av hvor glad man er i hvitløk :) ), men du MÅ ha hvitløkspresse slik at hvitløken blir ordentlig delt opp. ;) Bland sammen soyasaus og presset hvitløk oppi resten av woken, bland godt og la alt stå å varme seg i 5-6 minutter slik at smakene virkelig får satt seg. Ikke undervurder denne før du har prøvd ;)

Er du glad i litt ekstra sterk mat tilsetter du litt finhakket chili + bittelitt finhakket chilifrø: HOT! 

 

Server med ønsket tilbehør. Jeg er veldig glad i supergrønnsaken brokkoli siden den er ekstra rik på vitaminer og mineraler så jeg spiste bare 1/2 brokkoli ved siden av, pluss at jeg drysset  over en neve usaltede cashewnøtter. NAM! Så enkelt, så raskt, så sunt og så sabla godt og smakfullt! 

Enjoy!
- Silje Bjørnstad - 

Denne smaker som sitronfromasj

Jeg har fått helt dilla på Skyr i det siste, og denne er den nyeste favoritten: Skyr med sitronsmak. Det var virkelig som å spise sånn sitronfromasj-dessert! :D Nam.

Ellers så er det jobbelørdag for min del!

Kos dere i snøen eller les følgende Side2-saker:

Disse barna spiser mindre snop

Burger King kaster hamburgere etter funn av hestekjøtt

Finansstudent vasser i jobbtilbud etter denne frekke jobbsøknaden


 

- Silje Bjørnstad -

Jobb - Trening - Lavkarbopizza og Idol

Tiden i dag har som vanlig bare sust avgårde. Plutselig var klokka 16 og da var man ferdig på jobb og rett på trening og "Cardio Energy" før det ble lavkarbopizza til middag og Idol på TV. 

Denne pizzaen er så digg! Fyllet er kyllingfilet, rødløk og paprika toppa med masse oregano. SE OPPSKRIFT I ET TIDLIGERE BLOGGINNLEGG HER.

Nå gjelder det å nyte siste rest av kvelden før man er klar for jobb igjen i morgen. 

Mett og fornøyd! :)

Hamsteret Fluffy sier også hei. 

Omnomnomnomnom :)

Ha en flott fredagskveld og husk å titte innom Nettavisen.no og Side2.no! 

- Silje Bjørnstad - 

Kyllingspyd-salat med ovnsbakte krydder-squashskiver

Ovnsbakte skiver av squash med ulike krydder er et tilbehør som kan brukes til MYE, eller du kan bare spise det som snacks. :)

Tidligere denne uka lagde jeg meg salat med kyllingspyd og nettopp sånne squashskiver - nam. Jeg innrømmer at jeg ikke kan ta æren for kyllingspydene denne gangen da de er fra denne svenske pakningen:

"Kyllingspyd med peanøttsaus". 50 stk i en pakning som du oppbevarer i fryseren og bare varmer opp i stekeovnen i 15 minutter. De kan absolutt anbefales!

Ovnsbakte squashskiver:
1 squash
Valgfritt kryddet (For eksempel grillkrydder, oregano, timian, paprikapulver etc)

 Skjær opp squashen i litt tykkere skiver og legg de på bakepapir på et stekebrett. (Du kan la skivene "tørke" litt på et tørkepapir i noen minutter først for å redusere litt av vannmengden, da blir de litt mer «crispy».)

Krydre med ønsket krydder over skivene og stek i stekeovnen på 225 grader i cirka 20-25 minutter. (Avhenger av hvor myk eller crispy konsistens du vil ha, men etter 20 minutter er de litt harde i kanten og mykere mot midten :) )

 

Til dessert: Verdens enkleste "bær-is-smoothie":
200 gram fryste bær
1-1,5 dl melk
Søtningsmiddel

Putt alt i en blender, hell smoothien oppi et glass og NYT.

ENJOY!

TIPS: Pakk resten av squashen i aluminiumsfolie før du legger den tilbake i kjøleskapet. Da holder den bedre på fuktigheten og "tørker ikke" ut så fort. :)

- Silje Bjørnstad -

 

Ovnsbakt fiskefilet med appelsinsaus

Til 2-3 porsjoner:

200-300 gram fiskefilet 

+

Appelsinsaus:
1 appelsin
1/2 ss smør
1 ss hvetemel (jeg bruker johannesbrødkjernemel)
1,25 dl melk
1/2 dl ferskpresset appelsinjuice
Salt og hvit pepper
1/2 buljongterning (enten fisk- eller grønnsaksbuljong)

Stek fisken et par minutter på hver side før du legger den i en ildfast form. Lag sausen ved å smelte smør,  spe med melk (blandet sammen med 1 ts johannebrødkjernemel eller hvetemel) og appelsinjuice og rør ut buljongen. Smak til med salt og pepper og la sausen småkoke i cirka 10 minutter. 

Hell sausen over fisken og legg over et par appelsinskiver (fjern skallet rundt). Stekes i cirka 20 minutter ved 175 grader. Server med ønsket tilbehør. Jeg hadde blomkålpure og kokte brokkolibuketter som tilbehør, det kan absolutt anbefales! Blomkålpure lager du enkelt ved å koke opp blomkål i en kjele med vann, hell av vannet og tilsett 1,5 ss smør + 0,5 dl dl melk (eller fløte). Bruk en stavmikser til å få en jevn og glatt blanding. Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Mellommåltid - MatEtterTrening - Dessert? Jeg har fått dilla på...Cottage cheese! Dette produktet er jo genialt! Kan brukes til MYE samtidig som det metter godt. Den har lavt fettinnhold, er ikke tilsatt sukker og rik på proteiner. En av mine favoritter for tiden er 1/2 boks cottage cheese blandet sammen med litt kanel og søtningsmiddel samt noen bær på toppen. Dette smaker like godt både før og etter trening, som et lite kveldsmåltid, frokost eller rett og slett som en liten dessert etter middag. 

Noen eplebiter, bananskiver eller litt nøtter og tørket frukt er bare noen andre eksempler på hva du kan blande oppi cottage cheese-boksen. 

 
Namnamnam!

I kveld blir det fiskemiddag med oppskrift hentet fra denne boka: "Den grønne veien mot Det hvite kjøkken" (faktisk så er det oppskriften som er bilde på fremsiden der.. :-) ). En kokebok jeg kjøpte en gang jeg var på velværedag på Finnskogtoppen Helsesenter. 

"I Det hvite kjøkken er man opptatt av at maten skal være sunn. Men sunn mat er ikke mye verdt om den ikke er god. Det er minst like viktig for velværet", er et sitat hentet fra boka.
Jeg kunne ikke vært mer enig.

Ha en flott torsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Resultater fra kroppsanalyse + tilbud til DEG om kostveiledning og kroppsanalyse.

Tjohei, da var denne dagen blitt til kveld også og snart er det jo helg igjen. Skal si tiden flyr om dagen.

I dag tidlig var det tid for 12-ukers-kontroll for LCHF-deltakerne. Det ble tatt fastende blodprøver (sjekke totalkolesterol, LDL, HDL) samt blodsukkermåling. Deretter var det InBody-test (kroppsanalyse) og selv om jeg ikke kan si noe om veldig konkret tallene fra dagens test så kan jeg si så meget som at de få kiloene man mistet under de 3 ukene man levde på LCHF-dietten, de er på plass igjen og vel så det (1 kg pluss i tillegg til det jeg veide før forsøket for min del faktisk) og BMI er i kategorien normal. Men fettprosenten min har derimot gått ned 3 prosent fra forrige måling som var i november. (Mer eller mindre ganske ubevisst, men med riktig styrketrening og riktig kosthold over lengre tid så skjer det ting gitt...)

Det vil bli infomøte for oss som har vært med om LCHF-prosjektet der vi får vite alle resultatene og konklusjonen i løpet av februar måned. Whooo! En ting ble allikevel avslørt i dag, og det var at etter KUN 3 uker med HØYFETT-LAVKARBO-diett så hadde kolesterolnivået (både totalkolesterol, HDL og LDL) i blodet steget betraktelig hos alle som har vært med. Meget interessant! ;) Uansett, flere detaljer kommer altså senere! 

KAMPANJETILBUD: 

Skolen jeg går på, Atlantis Medisinske Høgskole, samarbeider med Bryn Legesenter med å ha en studentklinikk der studentene selv kan prøve seg som ernæringsfysiolog i praksis. Og nå har studentklinikken et veldig bra tilbud, nemlig kroppsanalyse og 2 x kostholdsveiledning for bare 200 kroner! (Gjelder til 31.01.2013) Til vanlig koster en konsultasjonspakke 300 kroner og en kroppsanalyse bruker å ligge rundt 500 kroner på et treningssenter eller lignende. Med andre ord, dette er faktisk et veldig bra tilbud uten å være altfor subjektiv.  :) Jeg har ikke begynt å praktisere ved studentklinikken ennå, men jeg regner med at jeg skal prøve meg i løpet av våren. Ellers så er det jo bare å ta kontakt med meg direkte på mail også hvis det er noen som har noen spørsmål til en (snart ferdig utdannet) ernæringsfysiolog ;)

Er du interessert og vil sjekke ut mer om dette tilbudet - klikk her!

Kroppssammensetningsanalyse er måling av muskler og fett ved bruk av bioimpedansemåler Tanita MC-180. Her får du målt blant annet vekt, fettprosent, muskelmasse m.m. Kostholdsveiledning kan for eksempel gå ut på å kartlegge ditt spisemønster og hjelpe deg med å sette sammen et sunt og balansert kosthold tilrettelagt for deg og din livsstil. Det kan også være råd om ernæring ved graviditet, ammende, eldre, barn og unge og så videre. Eller om du ønsker å gå opp eller ned i vekt, har noen spørsmål om kosthold tilpasset trening og fysisk aktivitet og så videre.

Studentene ved studentklinikken vil gjennomføre denne praksisen under veiledning av autoriserte, kliniske ernæringsfysiologer ansatt ved skolen.

(info nedenfor er hentet fra nettsiden til Atlantis Medisinske Høgskole)

En konsultasjonspakke innebærer minimum to konsultasjoner, videre oppfølging kan deretter gjøres per e-post eller telefon.

Ved den første konsultasjonen gjøres blant annet en grundig kartlegging av klientens situasjon/problem. Både kosthold og spisemønster varierer mye fra person til person, og for å kunne gi best mulig råd og veiledning er det viktig å få en god og nøyaktig oversikt.

En til to uker etter første besøk, kommer klienten tilbake til ny konsultasjon. Det legges nå en plan for videre kosthold,  samt råd om hvordan du best kan tilpasse deg eventuelle endringer i spisemønster. Forankring av realistiske forventinger, mål og motivasjon er også en viktig del av behandlingen.  Resten av kvelden fra min side er satt av til sofa og Idol. Auditionrundene er jo det morsomste! Ha en flott kveld!

(Ja, jeg klarer faktisk å sette meg ned en gang i blant og bare senke skuldrene..... ;)) 

- Silje Bjørnstad - 

Middagstips: karbonadedeig med ostechips

Verdens enkleste og raskeste ostechips:

Høvle tykke osteskiver som du bretter i to og legger på en tallerken med bakepapir. Krydre med valgfri krydder (for eks oregano/paprikakrydder/grillkrydder etc eller ingenting for den saks skyld), og kjør på full guffe i mikrobølgeovnen cirka 3 minutter (tiden vil variere avhengig av mikrobølgeovnvariant, men ikke bli redd da osten begynner å boble, det er det den skal gjøre;) ). 

Server som snacks, til tapasbordet eller som tilbehør til middagen. Gårsdagens middag: Karbonadedeig med tomatsaus og paprikastrimler, kokte brokkoli og blomkål-buketter og ostechips. 

Enjoy!
- Silje Bjørnstad - 

Energikick-tirsdag og ostechips

AH! Deilig! Sol + blå himmel = På tide å finne frem solbrillene igjen! Og selv om det er bikkjekaldt ute gir dette nydelige vinterværet meg bare drøssevis med energi! :) 

I tillegg blir det så herlige farger på himmelen når det begynner å mørkne.

Ellers så er middagen fortært, som i dag inneholdt blant annet ostechips. Oppskrift og middagstips kommer i morgen! 


Yummy-yummy-yummy!!

I morgen tidlig er det forresten 12-ukers-kontroll på LCHF-deltakerne. (Les mer om LCHF-prosjektet jeg var med på høsten 2012 her). Vi skal ta blodprøver og InBody-test (kroppsanalyse med vekt, fettprosent, muskelmasse, vannprosent i kroppen med mer).

Nå må jeg løpe videre til venninne-date med shopping (det vil si, hun skal shoppe og jeg er med som moralsk støtte... eller noe) og kino senere på kvelden. Skal se "Historien om Pi" i 3D, håper den er bra! Med andre ord, her går det unna som vanlig. ;)

Ha en flott tirsdagskveld!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

 

Videoblogg: Chin-ups.

JEG MÅÅÅÅÅTTE BARE... 

Da Lene Alexandra "briefer" med at hun tar 5 chins fra november til januar så kan jeg vel også.... (Se filmklipp av hu her)

(Bare at jeg klarte mine første fem før 2013 da....)

Og da man i tillegg har fått beskjed om å bare O V E R E K S P O N E R E seg selv og by på det man har å by på via bloggen, here we go: 

video:chins


November: 0.

Før nyttår 2013: 5

Før nyttår 2014: ? Mer enn 5 hvert fall ;)

Jeg VISSTE at Iron Gym-leketøyet skulle vise seg å være en god investering... :D For all del, jeg er så fullstendig klar over at dette i seg selv ikke er noen "major kick-ass" prestasjon, men det bare beviser nok en gang da (både for meg selv og Lene Alexandra for den saks skyld) at hvis man vil få til noe så er det bare å begynne å trene på det. Og en dag behersker du det du en gang ikke trodde var overhodet mulig en gang, og DEN FØLELSEN - DEN er så priceless!! :))

Ellers så blir det nok lite med videoblogging fremover altså. Men ett unntak for å fyre opp motivasjonen (både hos meg og forhåpentligvis hos flere) er på sin plass! 

GOD TIRSDAG! :D

- Silje Bjørnstad - 

Da har man testet "raw food""Raw food gryte bestående av grønnsaker, urter, soltørket tomat, oliven, salat og diverse "raw food"-ingredienser." 

I kveld har jeg testet ut en ordentlig "raw food-rett" på Eger Cafe her i Oslo. Dette var verraskende bra, friskt og det var mye deilig smak! I tillegg til min gryterett hadde de "raw food pasta" (jeg fikk en smakebit og denne også var veldig god) og "raw food suppe". Det var også egen dessertmeny med to raw food-kaker, sjokoladekake og ostekake.

Denne gangen ble det sjokoladekake laget av blant annet kakao, valnøtter, fiken, og dadler. Veldig god og saftig kake, og ikke minst m e k t i g!

RAW FOOD: Rå, ubehandlet og vegetarisk mat som ikke har blitt varmebehandlet over 41 grader celcius. De som spiser raw food hevder at ved å spise slik mat bevarer man mer av næringsstoffene og man ødelegger ikke enzymene i maten. 

Vel, "raw food"-fanatiker eller ikke, det kan uansett anbefales å teste ut en rett eller to! :) Forresten, det er blitt så sabla kaldt ute nå!!!! Skal si det er en meget frisk start på uka! Anyway, ha en flott mandag :)- Silje Bjørnstad -

"Mitt største ønske er at noen sier jeg er tynn"

Sitatet er fra et TV-program jeg så i går, "Supersize kids", og kom fra en seks år gammel jente som veide 38 kilo:

- Mitt største ønske er at noen sier jeg er tynn. For da er man ikke feit og har stor mage".

Programmet handlet som du sikkert forstår om overvektsproblematikken som stadig rammer flere barn og unge, og ikke minst stadig flere yngre barn.  

Moren til seksåringen sa blant annet:

" - Det finnes ikke nok informasjon der ute til å vite hva som er sunt for barna å spise. Jeg vet grønnsaker er sunt, men det vil ikke barna mine ha".

Da det i tillegg vises et klipp der seksåringen og hennes mor skal spise ute og moren leser på menyen og sier:

" - Du kan velge mellom kyllingnuggets, eller fish & chips?" der det er det seks år gamle barnet, som tydeligvis vet hva som er sunt og ikke sunt, svarer med følgende:

"- Nei dumma, jeg vil ikke ha noe av der for alt er jo frityrstekt".....

ja da kjenner Silje at hun blir provosert.... Vel.. for å bare starte et sted:

Et barn er altså ikke den personen som handler inn maten, lager maten eller serverer maten. Ergo, hjemme må foreldrene ta ansvar. Selv om foreldrene ikke er direkte tilstede når barnet er i barnehagen, SFO,  skole eller hvor det nå enn måtte være, så er det fortsatt foreldrene og foresatte som har hovedansvaret for hva barnet spiser. Man bestemmer over sitt eget barn og dermed mulighet til å påvirke matinntak og matvaner i ulike sosiale kontekster, selv om man ikke er der akkurat da barnet skal spise/drikke.

 

DERMED MÅ FORELDRE/FORESATTE OG RESTEN AV FAMILIEN GÅ FORAN SOM GODE ROLLEMODELLER VED Å FOR EKSEMPEL:

 

* FOKUSER PÅ Å ETABLERE SUNNE VANER TIDLIG I OPPVEKSTEN, IKKE FOKUSER PÅ VEKTREDUKSJON ELLER SETT BARNET PÅ "EN SLANKEKUR". 

* Øk inntaket av grønnsaker - mer grønt til middag, frukt som mellommåltid, grønnsaksstaver og oppskjært frukt til snacks.

* Det sies at man må smake på en ting 10-12 ganger for at man skal akspetere smaken hvis barnet (eller deg selv for den saks skyld) viser tegn til at han eller hun ikke liker det som blir servert. Derfor - tålmodighet er et viktig stikkord. Variasjon og kreativitet er to andre viktige nøkkelbegrep. Brokkolibuketter kan moses til grønnsakspure, gulrotstaver og erter kan lage morsomme smilefjes på tallerkenen osv

* Reduser flytende kalorier ved å kutte ut brus og saft, ikke bruk juice som tørstedrikk, bytt fra lettmelk til ekstra lettmelk, VANN SOM TØRSTEDRIKK. 

* La sjokoladepålegg, syltetøy og lignende sukkerrike påleggsvarianter høre med til helgefrokosten (bananskiver kan for eks være et sunnere og bedre tips hvis barnet ønsker noe søtt på brødskiva.) Bruk magrere påleggstyper som for eks kokt skinke, kyllingpålegg, lettere gulost osv.

* La lørdagsgodt være LØRDAGSgodt - dette innebærer også bakevarer, brus, junkfood og lignende. Kutt ut godteri- og sukkerinntak i ukedagene.

* Sitter barnet mye foran TV og PC? Økt fysisk aktivitet vil hele familien tjene på. I tillegg til at dere alle får brukt kroppen mer så er det også sosialt! Sannsynligvis vil dere alle få mer energi og overskudd, bedre konsentrasjon og sove bedre om natta :)
-->Å gå (les: KJØRE) til McDonalds hver søndag som sin tradisjonelle "søndagsaktivitet" er ikke aktivitet.... Det er bare pinlig. 

I TILLEGG TIL SELVE MÅLTIDET ER DETTE OGSÅ VIKTIGE PUNKTER:


 

Overvekt hos barn og unge kan for eksempel føre til:

* Psykososiale konsekvenser
* Følgesykdommer som diabetes type 2, hjertekar-problemer, høyt blodtrykk osv.
* Overvektige barn har økt risiko for å også være overvektig som voksne.  

Så gå foran som det gode eksemplet, barn og unge kopierer vanene til de voksne og de legger merke til mer enn du tror. 

- Silje Bjørnstad - 

Lapper med herlig vaniljesmak

Ingen tvil om at jeg har fått en greie for pannekaker/lapper den siste uka... I tillegg er det gøy å eksperimentere på kjøkkenet så denne gangen prøvde jeg meg på lapper med vaniljekesam, hvem sier at kesam ikke kan varmes liksom! :D 

1 - 2 porsjoner 
1 boks med vaniljekesam (evnt spar igjen en liten klatt du kan ha oppå lappene etterpå)
2 ss lettmelk
1 egg
2 eggehvitter 
1 ts fiberhusk (kan sløyfes) 

Visp egg og eggehvitte, tilsett vaniljekesam og melk. Ha opp fiberhusk hvis du har. Har du vaniljepulver kan du ha oppi 1-2 ts med dette også for å få frem en enda tydeligere vaniljesmak. Naaaam! :) Stek lappene på middels varme, når massen har stivnet helt snur du de. T Å L M O D I G H E T er alltid viktig når man lager pannekaker/lapper/vafler-you name it, jeg snakker av erfaring... hehe.

Disse lappene ble såpass naturlig søte at du ikke trenger noe søtningsmiddel oppi røra eller på de ferdigstekte lappene. Server med bær og gjerne litt vaniljekesam. (For variasjon kan du gjerne tilsette 1 ts kanel og 1 ts kardemomme i røra også! Nam-nam!)

 

Her er det bare å nyte med god samvittighet. 

- Silje Bjørnstad - 

Ovnsbakt torsk med grønnsaker, potet og dijonsennep

 
Til 2-3 porsjoner
400 gram torskefilét
500 gram wokgrønnsaker eller andre frosne grønnsaker
5-6 små poteter
Dijonsennep
Dill
Sitron
Eventuelt litt salt og pepperFremgangsmåte:
Start med å koke potetene i cirka 10 minutter. Legg de frosne grønnsakene i bunnen av en ildfast form. Skjær torskefiléeten i terninger og legg oppå grønnsakene. Del de kokte potetene i to og fordel mellom fisken.

 

Krydre med (masse) dill og fordel klatter med dijonsennep (denne sennepstypen gir MYE smak).
Stekes på 225 grader i 30 - 35 minutter (til fisken er gjennomstekt). Server gjerne sammen med rå gulrot. YUM!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Mandelmel-muffins

0,75 dl olje (gjerne cocosa) eller 100 gram smør
180 gram mandelmel
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1/2 dl sukrin
1,5-2 dl melk (Kommer ann på hva slags mandelmel du bruker og hvor mye væske melet absorberer)
2 egg 

Visp sammen eggene, tilsett deretter melk og olje/smør (smeltet). Bland det tørre i en annen bolle før du tilsetter væsken litt etter litt. Rør godt sammen og stek midt i ovnen i cirka 25 minutter på 200 grader.  

Jeg tok i litt vaniljepulver i noen av muffinsene - det kan også anbefales! Kakene smaker faktisk enda bedre dagen etter man baker de. Da er de blitt litt "mykere".

ENJOY!

- Silje Bjørnstad -

Treningstimen «Bislett Challenge»

Da var artikkelen om "Side2 tester Bislett Challenge» publisert.

I sånne saker må man bare gi f... i hvordan man selv ser ut på bilder og heller gå for de bildene som er mest illustrative til teksten ;)

LES SAKEN HER: Denne treningstimen gir deg blodsmak i kjeften.
Konsentrert.... Det er vann som beveger seg i den dunken.... (FOTO: Guro Holmene/Mediehuset Nettavisen)

 

Har forresten møtt personlig trener Martin Norum i dag. Det kommer en artikkel på Nettavisen i kveld om "Slik får du sixpack-mage", der Martin viser anbefalte mageøvelser og forklarer hva som skal til for å frem magerutene ;)

- Silje Bjørnstad -

 

Et artig tilbakeblikk

Mens jeg satt på jobb i går gikk det plutselig opp for meg at det er ganske nøyaktig tre år siden jeg begynte i Nettavisen/Side2.no. De første 9 ukene var i forbindelse med praksisplass mens jeg gikk siste året på bachleoren i Medier & Kommunikasjon på Høgskolen i Oslo. Deretter ble det sommerjobb samme året og etter det har jeg mer eller mindre jobbet der som deltidsjournalist.

Og jeg måtte bare mimre litt for å se hvordan jeg klarte meg disse første ni ukene i "det ordentlige arbeidslivet". Googler man navnet sitt er det mye interessant som kommer opp gitt... Ingen tvil om at det var utrolig lærerikt og ikke minst GØY i hvertfall! :) Samtidig var det jo gøy å kunne eksponere seg litt i media og få slengt både navnet og tryne sitt ut på webben:

Jeg ble med og testet kickboxing: - Ikke for pinglerJeg ble med (daværende) motejournalist Trine ut i Oslos motebutikker for se etter kule blazere: Vi tester vårens blazere

Æææææh, det her er noen år siden ja!... :DSå ble det testing av årets påskegodt: Det beste påskegodtet

Jeg fikk selvfølgelig være med på diverse pressehappenings:

Elsker norsk design (Oslo Fashion Week 2010)
Dette blir årets skomote (Pressevisning for Nelly.com)
Intenst og heftid med Adil (Pressevisning for musikalen "Spring Awakening" på Oslo Nye Teater) Og ett av de første "ordentlige" intervjuene jeg husker best er med Sig Hansen kjent fra TV-serien "Dødelig Fangst". Sjefen min ville at jeg bare skulle kaste meg i det, så da ble jeg sendt i en taxi til Grand Hotel sammen med fotografen før jeg møtte noen PR-folk som viste meg veien til hotellrommet der intervjuet skulle være. Her satt det en hel haug andre TV- og produksjonsfolk som blant annet skulle passe på at jeg ikke brukte lenger tid enn det jeg hadde fått tildelt, at jeg stilte saklige spørsmål og så videre.  DETTE lærte jeg mye av det!...

- Det er et helvete

Vel, ingen tvil om at man har endret og gjerne utviklet seg de siste årene, både privat og jobbmessig! Hehe. Uansett, underholdende å tenke tilbake på hvertfall!

"Skulle ønske jeg visste det jeg vet nå for fem år tilbake" er en tanke som dukker opp i hodet mitt av og til. Og om fem nye år tenker jeg sikkert det samme. ;)

Uansett, ha en flott torsdag! Snart helg!!

- Silje Bjørnstad - 

Oppskrift: Havregryn-lapper med bærblanding

Spontanitet på kjøkkenet er viktig. så i dag prøvde jeg meg på noe som ble litt tykkere enn vanlige pannekaker, litt mindre «eggete» enn omelett, og dermed som lignet mest på lapper. Derfor navnet "Havregryn-lapper". :)

 

Dette var det jeg slengte oppi en bolle (1 porsjon):

2 ss havregryn
1,5 ss matyoghurt (eller kesam)
0,75 dl lettmelk
1 egg
2 eggehvitte
Kardemomme
Evnt litt søtningsmiddel og fiberhusk

Bland alt sammen i en bolle og stek det som lapper i stekepannen.

 

 I likhet med steking av pannekaker er tålmodighet er viktig ting... Server sammen med en herlig blanding av ulike bær sammen med 1 dl melk oppi en blender.

Dette var bare skikkelig godt! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Jeg har blodsmak i kjeften

Wow, en time på Bislett Stadion med skikkelig back-2-basic-stasjonstrening kan anbefales. Her snakker vi morgentrening, og da mener jeg ikke en halvtime på tredemølla før jobb eller å løfte på noen frivekter i 10 minutter, men virkelig ordentlig TRENING og FØLELSEN AV Å BRUKE KROPPEN.


Klokka 7 var jeg klar for å teste "Bislett Challenge"-treningstime (i forbindelse med jobb) og her var det ikke tid til noe small-talk-intervju-shit på morgenen. De morgenfuglene (meg inkludert selvfølgelig) som hadde møtt opp ble sendt rett ut på "oppvarmingsrunde" ved å løpe på løpsbanen innendørs på Bislett Stadion. Deretter gikk det slag i slag med 45-sekunders intervaller og knallhard jobbing på de ulike stasjonene. Å ta seg en pause er tydeligvis for pingler. Men nettopp det at det var såpass intenst gjorde at man glemte tiden og plutselig var 1 time gått og man var igjennom hele treningsrunden med de ulike stasjonene. Nå skal det sies at det var et tidspunkt jeg trodde jeg skulle spy og ellers hadde jeg en herlig blodsmak i munnen hvertfall halve timen, men jammen var det ikke litt deilig også. 

Silje: "Jeg har seriøst blodsmak i kjeften!!" 

Instruktørens tilbakemelding: "Deilig! Jobbe på nå!"

Jeg er hvertfall sikker på at det ble masse fantastiske bra bilder av meg som svetter, sliter og pusher som skal deles med hele Norge når jeg har skrevet og publisert artikkelen.... Gled dere!

Linker til saken her på bloggen når den publisert. :)

Uansett så var det en veldig så digg start på dagen, morgentrening er faktisk ganske undervurdert. Etter treningen var kroppen min klar for påfyll for å si det mildt så da ble det en halvtime på Kaffebrenneriet for å bla igjennom dagens aviser og ikke minst for å nyte en Caffe Latte og banan <3

 


Et stk sliten, men fornøyd morrastryne.

Nu er jeg klar for litt pensumlesing før det bærer til jobbkontoret senere i dag. Ha en flott onsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Skole - Trening - Jobb

Det er KAA-AALDT! Med det er jo deilig med litt frisk luft før man skal på jobb også. Denne uka går det slag i slag med litt pensumlesing på formiddagen og underholdende hjemmetrening på formiddagen (det er utrolig hva en sofa kan brukes til... Hei dips, skrå push-ups, utfall og planke!), før det er klart for jobbings.

Ah, i morgen skal jeg forresten "teste treningstimen Bislett Challenge" på Bislett Stadion (det er i forbindelse med jobb). 06.50 skal jeg og fotografen være der. NULLSEKSFEMTI!! Jeg er ikke vant med å stå opp så tidlig en gang eller i det hele tatt være våken på det tidspunktet, og i morgen skal jeg liksom være klar for trening på dette klokkeslettet. HAH, ønsk meg lykke til. Jeg har tro på noen interessante bilder i den artikkelen for å si det sånn. (Linker selvfølgelig til saken når den er publisert)

LES MER OM BISLETT CHALLENGE - KLIKK HER. 


(Screenshot fra bislettchallenge.no)

Ha en flott tirsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

Portrettbilder tatt av fotograf Rasmus Kongsøre og en liten "teaser"

Før jul nevnte jeg noe om at jeg hadde fått tilbud om noe gøy, noe jeg kan si litt mer om nå. Jeg har nemlig blitt intervjuet av en journalist (superflinke og kjempehyggelige Mari Lund Wictorsen) fra magasinet "Det Nye" i forbindelse med temaet "kosthold". Vi var totalt tre jenter som ble intervjuet om måten vi spiser på: En veganer, en som spiser "supermat", og jeg skulle representere "sukkerfritt kosthold". Men hva jeg sa og mente kan jeg selvfølgelig ikke si noe mer om.

Så i et av de kommende numrene av "Det Nye" vil antakeligvis denne artikkelen dukke opp, tro meg, jeg skal si ifra... hehe!

Uansett, jeg fikk tilsendt (mast meg til) noen av bildene som superflinke fotograf Rasmus Kongsøre tok i 2.etasje på "Kolonihaven" på Frogner.

Det er sånne bilder som virkelig skiller de proffe fra de "vanlige". Han har blant annet fotografert masse for det norske skilandslaget.

Sjekk ut hjemmesiden til fotografen her.

 

En annen ting som også er gøy. Samme dag som disse bildene ble tatt skulle vi også ta nye byline-bilder på jobb. Fotograf 1 skrøt av at jeg hadde så fin hud og fotograf 2 skrøt av at jeg hadde så fint hår. GØY! (Jeg fra mitt ståsted liker jo å tro at dette skyldes et sunt kosthold med rene råvarer... Høhøhø..) Uansett, vær takknemlig for positive kommentarer og plukk dem frem igjen en gang du måtte ha en dårlig dag.

Min oppfordring: Gi hverandre komplimenter i hverdagen, både kjente og ukjente. Det er så lite som skal samtidig som det gir så mye. Tommel opp for masse positiv energi!!! :)

- Silje Bjørnstad - 

"Proteinpannekaker ala PT Martin Norum"

Her er en oppskrift jeg testet ut etter tips fra personlig trener Martin Norum.

1-2 porsjoner
3 egg
2 eggehvitter
2 ss havregryn
1/2 boks cottage cheese
0,5 dl melk
Kanel
Kardemomme
(evnt litt søtningsmiddel som for eksempel natreen)

Alt blandes sammen i en bolle (eller miks alt sammen i en blender så slipper du "cottage cheese-klumper" ;) ). Kanel og kardemomme krydres etter smak, personlig er jeg stor fan av disse krydderne så jeg holdt ikke tilbake noe. (Prøv deg for eksempel frem med 1 ts først, og tilsett mer om du vil ha mer smak). Stekes i stekepanne som vanlige pannekaker. Server med fryste bær. NAM!

 

NÆRINGSINNHOLD for hele oppskriften:
Ca 541 kcal
28,6 gram karbohydrater
53,7 gram proteiner
23,5 gram fett 

 

Dette var virkelig bare utrolig digg, og mettende! :)

ENJOY!

Jeg jobber kveldsvakter på Side2.no denne uka her, så følg med der! :) Stor mulighet for at jeg skriver 1-2 treningssaker med Martin i løpet av uka også!

- Silje Bjørnstad -

Laks med gulrot-tzatziki

Perfekt og smakfull dressing som passer til både fisk- og kjøttmiddager: "Gulrot-tzatziki"

Du trenger (ca 3-4 porsjoner):

6-7 gulrøtter
2/3 boks matyoghurt
1-2 hvitløksbåter
1/2 ss olje (gjerne raps- eller olivenolje)
Eventuelt litt salt (og pepper)

Skrell og rasp gulrøttene med et rivjern. Ha oppi en bolle sammen med yoghurten. Press hvitløksfeddene og bland godt sammen. Smak til med olje, salt og pepper. Jeg spiste dette sammen med ovnsbakt laks og grønnsaker. Enjoy!

I morgen kommer det oppskrift på "proteinpannekaker alà PT Martin Norum". :D

- Silje Bjørnstad - 

Lørdagssnacks for hu som ikke hadde spist grønnsakene sine

Ingen grunn til å skylde på "hektisk" hverdag eller "ikke-planlagte" måltider når man ikke får i seg frukt og grønt. Spis det som snacks da vel!

Jeg husker en gang ei venninne som sa: "Frukt smaker jo som godteri!  Også er det sunt i tillegg!!"

Så da ble dette mitt lørdagssnop i går:  Grønnsaker og dipp <3  Spises med god samvittighet ;)

 

 

GULROT: Spesielt rik på vitamin A, betakaroten og antioksidanter. Blant annet fiktig for synet, celledeling i kroppen og for en sunn hud.

BROKKOLI: Denne grønnsaken går ofte under betegnelsen "supermat" fordi den har et så høyt innhold av viktige næringsstoffer. Den er rik på blant annet vitamin C, antioksidanter og fytokjemikaler (helsebringende plantestoffer), kostfiber, folat og vitamin K. 

PAPRIKA: En ypperlig kilde til vitamin C og antioksidanter. Fem ringer paprika dekker dagsbehovet for vitamin C!

- Silje Bjørnstad - 

Stem på pappa

Jeg har fått i oppdrag å markedsføre sivilingeniør Kent Bjørnstad (tilfeldigvis min pappa) i sosiale medier når det gjelder medlemmer til Sparebanken Hedmarks representantskap, bankens øverste organ. Så nå håper jeg på å mobilsere alle oppegående Hedmarks/Glåmdalens-sokninger til å stemme på en god kandidat til representantskapet! 
Elektronisk valg
Valget vil foregå i perioden 11. - 18. februar 2013 og du kan avgi stemme på nettet. Nærmere informasjon kommer.

  

NAVN: KENT OLAV BJØRNSTAD
Født: 16.06.1958
Yrke: Marked- og salgsdirektør

(Pappa er veeeeldig flink med tall og regnskap (noe hans datter selvfølgelig har arvet), han er også kasserer i Åsnes Jakt og FiskeForening.)

 

Alle som avgir stemme ved valget må være kunder i banken, og oppfylle disse kravene:

  • bo eller ha sitt virke i Hedmark
  • ha innskudd i banken på minst 500 kroner, og ha hatt det i de siste seks månedene
  • må være myndig
  • upersonlige innskytere må ha sete i Hedmark.

Bare myndig person har rett til å stemme - på egne eller andres vegne. Ingen kan avgi mer enn to stemmer, én på grunnlag av eget innskudd og én som representant for annen innskyter.

STEM PÅ PAPPA VED Å KLIKKE HER.

<3

 

Ellers så har dagen i dag gått til skole, trening og legevakt(!). Ikke noe farlig altså, jeg var bare med som "assistent".. :) I morgen kommer oppskrift på "fiskemiddag med gulrotdressing"!

- Silje Bjørnstad - 

 

Mobilblogg: Ble middag ute på byen i kveld også gitt....:D

Yaya`s - en av Oslos beste thairestauranter! :)

Jeg er trofast mot min "Paneng Green Curry Kylling", mens Sandra prøvde seg på noe sterk scampi-salat-opplegg. 

MAAAAAT <3

Vi er i hvertfall mette og fornøyde!! 

Ha en nydelig fredagskveld, her blir det Idol-premiere på TV og sofa. 

- Silje Bjørnstad - 

 

 

"Lilla smoothie"

Ny "smoothiefavoritt" som har så herlig farge!!

Sleng følgende i blenderen:
1/2 banan
En neve blåbær (gjerne fryste)
150 gram fryste bringebær 
2 dl lettmelk 

Passer perfekt etter trening!

Forfriskende, sunn, full av antioksidanter og særlig vitamin C, og ikke minst: NAM! :)

- Silje Bjørnstad - 

BOOTCAMP: Back-2-Basic på Elixia

Testa "Back - 2 - Basic " på Elixia i går og her snakker vi god, gammeldags stasjonsstrening og på denne gruppetimen ble jeg i hvertfall sliten ;) (I motsetning til gruppetimen "Fast, Fit & Fabulous"). Det er en god blanding av både kondisjonslvelser og styrketrening i ulike stasjoner. Man jobber i intervaller der man skal "gi alt" på de ulike stasjonene mens man har en kort pause (alt i fra 30 til 45 sekunder) før man kjører på igjen.Man arbeider også "på lag" sammen med andre, så hvis man til vanlig liker seg best i hjørnet på en tredemølle så er kanskje ikke helt dette det beste gruppetime-alternativet. 

Men timen var effektiv og man får trent hele kroppen. For min del så vil fortsatt egentrening (både når det gjelder kondisjon og styrke) være det jeg trives best med. Men alltid gøy å ha alternativer og ikke minst prøve noe nytt! ;)Bildene er fra Elixia.no

Nå venter TRE dager med obligatorisk skole (ja, inkl lørdag....). Men jeg har i hvertfall med meg ei nettstudent-venninne fra Bergen som skal bo her de neste dagene :D 

Ha en flott torsdag!

- Silje Bjørnstad - 

 

Stekt fisk med råkostsalat og hjemmelaget rømmedressing

Jeg er sikker på jeg kan gomle råkostsalat og denne dressingen til det tyter ut av ørene mine, for dette smakte godt! Sammen med en  valgfri fiskefilet og noen agurkskiver var det bare enda bedre. Prøv :)(Jeg brukte torsk, den bare falt litt fra hverandre på slutten der...) 

Hjemmelaget rømmedressing
1 dl lettrømme
0,5 dl yoghurt naturell
1 - 2 hvitløksfedd
1 - 2 ss gressløk
1 ss majones (valgfritt, men gir litt "rundere" smak)
salt og pepper 

Bland sammen lettrømme og yoghurt. Press hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og tilsett oppi blandingen. Rør rundt og til slutt har du oppi gressløk, og eventuelt litt salt og pepper. 

Råkostsalat 2- 3 porsjoner (jeg bruker 2 deler gulrot og 1 del kålrot)
5 - 6 gulrøtter
1/2 kålrot
Sitronsaft

Riv grønnsakene med et rivjern og bland sammen. Tilsett noen dråper ferskpresset sitronsaft og rør rundt. 
 
Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Da har jeg prøvd "Fast, fit & fabulous"

Jeg trener på Elixia og selv om jeg liker best å drive med egentrening, så kan det å delta på gruppetimer være gøy av og til. Men da skal det være effektive timer der jeg kjenner at pulsen faktisk stiger, kroppen jobber og jeg blir sliten. Det resultatet fikk jeg dessverre ikke i dag. 

I dag var det nemlig "VERDENSPREMIERE PÅ FAST, FIT & FABULOUS" på flere av Elixia-sentrene, og nye ting kan være spennende, men det tok ikke lang tid før jeg fant ut at denne timen ikke var helt for meg.

Beskrivelse av timen fra Elixia.no:

 


Timen varte 55 minutter og var delt opp med 10 minutters oppvarming og 15 minutter på hver av de tre delene: Fast, Fit & Fabolous.

Jeg er glad jeg trente 45 minutter styrke på egen hånd først for å si det sånn, da ble jeg i hvertfall varm.... For en halvtime uti denne gruppetimen ble jeg kald og begynte å fryse og det er virkelig ikke et godt tegn. Og tro meg, det har ingenting med at jeg ikke gir jernet da jeg skal, for det gjør jeg, men øvelsene i denne gruppetimen er virkelig noe av det minst effektive og merkelige jeg har vært borti. Å kalle en øvelse "knebøy" ved å stikke rompa si litt ut eller å ligge 5 minutter (!!!!) rett ned på bakken for "å kjenne at kroppen roer seg ned" er noe jeg kan gjøre selv hvis jeg er interessert i det. Jeg vil kjenne at jeg har brukt kroppen når jeg har vært på trening, ikke juble for "rosa girlpower"...  

Det fåtallet av "de bedre øvelsene" var blant annet spensthopp, løping-på-stedet-med-høye-knær, og "sittende-roing-med-vektskive", men til gjengjeld var dette da kun "6x15 sekunders intervaller" eller "30 sekunder jobbing og 30 sekunders pause-opplegg"... Så ellers, not so much....

Altså, for all del, denne gruppetimen passer sikkert for mange, men jeg synes blant annet at det var altfor mange yoga-lignende-øvelser og for mye "velvære-mas og -du-er-så-bra-prat". Jeg påpeker at dette er min mening og jeg sier ikke at alle vil ha samme oppfatning, men akkurat disse øvelsene i denne timen var ikke noe for meg ;)

Så sorry Elixia, her har dere virkelig bommet for min del. Jeg kommer til å være trofast med min egentrening og de mer effektive gruppetimene en gang i blant. For de med samme oppfatning og som trener på Elixia så vil jeg heller anbefale timene Cardio Energy, Cardio Express, X-Fit og Step Interval. 

Vi som var med på timen fikk forresten goodie-bags også og den var vel heller ikke så mye å skryte av. Men jeg skal helt klart kliste opp "You are fabulous"-klistremerket på speilet inne på badet. Så har jeg noe å glise av hver morgen jeg tusler inn dit med morratryne, sovesveis og mysende øyne.

Satser på at jeg blir litt mer fornøyd med "Boot Camp"-timen i morgen ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

Har du smakt denne?

SKYR Frukt & Vanilje - NAM! Dette er et skikkelig godt mellommåltid, smaker nydelig samtidig som det metter. 

Kan absolutt anbefales!

Næringsinnhold per beger (175 gram):

135 kcal
17,5 gram protein
16 gram karbohydrat
0,35 gram fett 

 

Ellers så blir det fisk til middag i dag, tror jeg skal prøve meg på fiskefilet med hjemmelaget rømmedressing og råkostsalat.... :) Skikkelig husmannskost der altså. Oppskrift kommer selvfølgelig senere i dag eller i morgen.

Skal forresten teste det nye gruppetime-konseptet til Elixia i kveld! :D "Fast, Fit & Fabelous" heter det så fint. Spennende å se om "det er noe nytt og effektivt" eller om det er samme gamle ulla bare i en ny innpakning.. ;) Også blir det "BOOTCAMP-time" på samme senter i morgen. Min mening og "stemningsrapport" om disse to treningstimene kommer;)

Ha en flott tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Marsipan uten sukker (lavkarbo-versjon)

"Julemarsipan, påskemarsipan".... Marsipan er digg året rundt! Og når man kan lage en sunn marsipan-variant er det bare å gomle i vei med god samvittighet. 

Du trenger:

5 ss sukrinmelis
5 ss mandelmel (jeg har hørt at man "ikke kan bruke fettredusert mandelmel, men det gikk da helt fint for min del....)
2 - 3 dråper mandelessens
2 eggehviter
1 ts vaniljepulver (valgfritt, men det gir faktisk en litt "rundere/mykere" smak)
 

Visp eggehvittene litt før du tilsetter mandelmel, sukrinmelis, vaniljepulver og mandelessens. 

Sett marsipandeigen i kjøleskapet cirka 1-2 timer slik at den blir litt fastere og lettere å forme.

Deretter er det bare å forme i vei. Selv lager jeg små minimarsipankuler og minimarsipanbrød fremfor å lage en stor og feit marsipangris.

Enjoy! Oppbevar i kjøleskapet og nyt en marsipankule eller to (eller tre eller fire slik som meg....) som "snacks" eller "dessert" ;)

Du kan selvfølgelig også lage litt mer variasjon ved å for eksempel tilsette konditorfarge, dyppe marsipan i smeltet mørk sjokolade eller drysse over hakkede nøtter.

 
- Silje Bjørnstad - 

Digg mandagsfrokost og grorudpalme

Oi oi oi.... Jeg er nødt til å begynne å bruke vekkerklokke igjen, ellers så kan det bli mange lange ueffektive morgener fremover. 

I dag våkna jeg 10.30, og det ble ikke sent i går en gang. Mye søvn gir morsom "sovesveis". Morsom "sovesveis" resulterer i "grorudpalme":

 

Denne uka begynner jeg for fullt med siste skolesemesteret i bachelor i ernæring. Tok en titt på pensumliste, emneplan, obligatoriske oppgaver og obligatoriske skolesamlinger i forrige uke, og det endte med at jeg bare ble kvalm og fikk vondt i magen. Men etter å ha laget meg min egen timeplan så føles ting litt mer oversiktlige og gjennomførbart. Planlegging og selvdisiplin er to viktige stikkord for nettstudenter!!!

Obligatorisk skolesamling for nettstudenter starter allerede denne uka her så her er det bare å hive i seg frokosten og begynne å forberede seg. 

 

Dagens frokost: 2 kokte egg, 4 osteskiver, 4 salamiskiver, rød paprika og agurk, og ikke minst et stort glass hjemmelaget "milkshake-smoothie".

Dette er så godt!!! Og enkelt! Putt ønskede fryste bær i en smoothie, ha oppi cirka 1-2 dl melk (se ann konsistensen), litt søtningsmiddel og trykk POWER.

Yumyumyum! :)

Ha en flott mandag!

- Silje Bjørnstad - 

Slik spiser du billig, sunt og godt

Tjohei!

Jeg skrev tidligere i uka at jeg skulle komme med noen tips til hvordan du kan få til gode og sunne matretter samtidig som du unngår de dyreste ingrediensene, så her er noen matvarer jeg mener man alltid burde ha i kjøkkenskapene:

Havregryn - Havregrøt laget på melk eller vann er raskt, enkelt, sunt og godt. Varier havregrøten ved å toppe med for eksempel søtningsmiddel og kanel, bær, tørket frukt, mandelflak eller hakkede nøtter. Havregryn kan også brukes i brødblandinger, bakverk, vaffelrøre, pannekaker og andre bakverk. Gir god metthetsfølelse og er rik på blant annet fiber, E-vitamin, sink, magnesium, jern og B-vitaminer. 

Egg - En god proteinkilde som også inneholder mange viktige vitaminer, med unntak av vitamin C. Egg er en viktig basisvare i mange retter eller være hovedingrediens selv slik som i omelett, kokt egg, eggesalat og eggerøre. 

Krydder og urter - Dette er viktige ingredienser, men som mange kanskje har lett for å glemme. Invester i et utvalg av krydderglass, ferske og tørkede urter og bruk det til å variere smaken på rettene dine. Gode krydderblandinger som jeg selv er fan av er oregano, paprikakrydder, spisskummin og chilipulver. 

Bønner og linser - En billig og god proteinkilde som kan brukes i salater, gryteretter, supper og generelt som tilbehør til middagen. Rikt på blant annet B-vitaminer (særlig folat og tiamin), jern og magnesium. 
Fryste bær - Perfekt hvis man får lyst på noe søtt. Lag for eksempel smoothies eller milkshake ved å putte en blanding av fryste bær i blenderen sammen med litt melk eller juice og eventuelt litt søtningsmiddel. Yumyum! :)


Frukt og grønt - dette ER billigere enn snop samme hva du måtte si. Et eple eller en banan koster cirka 5 kroner, en 100 grams-sjokolade koster rundt 15-20? (Jeg kjøper aldri dette så nå aner jeg faktisk ikke hva prisen er...) I tillegg er frukt og grønt selvfølgelig mye sunnere og mer næringsrikt for kroppen din.

Nøtter og frø - Nå før jul var det jo tilbud på mandler i løsvekt, men dessverre er det få butikker som har dette hele året. Derimot så kan du spare en del ved å kjøpe nøtteposer i stedet for nøtter i løsvekt. Nøtter er ypperlig å ha med seg "på farten", og de smaker også godt i for eksempel salater og wok. Solsikkefrø, gresskarfrø, sesamfrø og andre sorter har god holdbarhet og er ypperlig til å variere for eksempel brødmikser, salater og rundstykker. Dette fungerer også som god og sunn snacks!
Grønnsaksblandinger - Fyll opp fryseren med fryste grønnsaksblandinger så har du ingen unnskyldning for å ikke spise grønnsakene dine. Dette tar MAKS 5 minutter å tilberede (2 minutter for å koke opp vannet, 2 minutter for å koke grønnsaker i det kokende vannet og 1 minutt der du tømmer ut vannet og legger grønnsakene dine på tallerkenen - Schmækk! ;) )

Fullkorn - Velg fullkornsvariantene av basisvarer som pasta, ris, brød og lignende. Disse er mer næringsrike (høyere innhold av vitaminer/mineraler/fiber), metter mer og du vil få en jevnere blodsukkerstigning. 

Ikke kast mat - vær kreativ og bruk eventuelle karbonadedeigrester, fiskefileter, kyllingbiter eller hva det nå enn måtte være til å lage en ny rett! Krydre med et nytt krydder, lag en ny saus, lag en god "restemat-salat" etc. 

Og ikke minst, det handler om planlegging og hva du har tilgjengelig. Unngå usunne spontankjøp men ha en ide om hva du skal spise etter skolen, hva som fungerer som et kjapt og sunt mellommåltid, hva du skal spise til middag og så videre. Bare sørg for å ha de sunne ingrediensene tilgjengelig hjemme slik at du "ikke har noe valg", så blir det også enklere å realisere ønsket om en sunnere hverdag. ;)

- Silje Bjørnstad -

Dagens lunsj: stekt kyllingfilet med "mager coleslaw"

Du trenger ikke mange ingredienser for å lage en kjapp og sunn lunsj som er rik på smak. 

Dagens lunsj bestod av en stekt kyllingfilet med paprikakrydder og pommesfriteskrydder servert sammen med "mager coleslaw" (jeg brukte lettmajones, så derfor ordet mager) og kokte grønnsaker. Her får du i deg i sunne umettede fettsyrer fra majonesen, viktige vitaminer og mineraler samt gode karbohydrater fra grønnsakene, og mettende kvalitetsproteiner fra kyllingen. 

"Mager coleslaw cirka 3 porsjoner:

ca 1 dl lettmajones
1 lite hode rødkål
3-4 ss sennep 

Skjær opp rødkålen i strimler og ha i en bolle. Tilsett majones og sennep og bland godt. 

 ENJOY!

- Silje Bjørnstad - 

Så enkelt, så sunt også så sabla godt. 

 

Hjemmetrening? Lett!

Planen om formiddagstrening måtte utsettes da jeg rett og slett ikke fikk tid før jobb. MEN derfor er det jo så genialt at man kan kjøre en runde hjemmetrening i sin egen stue når man kommer hjem! For akkurat det er fullt mulig uansett hvor stor eller liten plass du har, og om du har diverse treningsutstyr eller ikke. 

TIPS TIL HJEMMETRENING: 

* Med utstyr: Skaff deg enkelt utstyr som gjør at du kan ta en rask og effektiv treningsøkt hjemme i din egen stue. Selv har jeg investert i diverse som for eksempel "Ab-roller", "Slyngetrening", "Iron-Gym" (og en vanlig treningsmatte for bedre underlag).


* Utstyrsfritt: MEN du trenger ikke utstyr for å trene. Utfall, push-ups, ettbeinsknebøy, hoftehev, stå-i-planke (varier mellom for eksempel side-planke og rett-planke), spensthopp og så videre er eksempler på øvelser som du enkelt kan utføre hjemme.

PUSH-UPS: 
 

SIDEPLANKE:
* Sjekk YouTube-klipp og internett for inspirasjon: Lurer du på hvilke øvelser du kan trene eller trenger inspirasjon til nye øvelser, sjekk på YouTube eller Google! Det ligger mye bra og mange tips ute på nettet!

* "Treningsspill":  I dag finnes det utallige muligheter for å leke seg med zumba, pilates og andre treningsformer ved hjelp av for eksempel Nintendo Wee, trenings-DVDer, ulike trenings-APPER og lignende. 

* Musikk: Og sist, men ikke minst, sett på favoritt-treningsmusikken på full guffe som gjør at du får lyst til å bevege på deg.

 Så kan man sette seg ned med god samvittighet og rødsprengt tryne etterpå. Jeg kommer hvertfall til å sove godt i natt...

- Silje Bjørnstad -

 

Artikkel om Kristine Weber, helsetrender 2013 og vi vil ha sunn fast food

Who! Fredag!!

Jeg sitter (ligger faktisk) i sofaen og ser på God Morgen Norge mens jeg nyter dagens første kaffekopp og frokost. Dagens første avtale er klokken 11, deretter er planen å stikke en tur til Elixia før jeg stikker på jobb på Side2! :) Her er noen av sakene jeg har produsert de siste kveldene og som jeg selv mener er verdt å lese ;)


LES KOSTHOLDSTIPSENE TIL KRISTINE WEBER SOM BLANT ANNET HAR FOKUS PÅ Å LAGE MATEN FRA BUNNEN AV MED NÆRINGSRIKE OG PROTEINRIKE INGREDIENSER:

Slik spiser norgesmesteren i bodyfitness

(COPYRIGHT: www.kriweb.no)

Vi vil ha sunn hurtigmat - I 2013 blir det enda mer trendy med fullkorn og fiberBlir dette de største helsetrendene i 2013?Ha en fin fredag, snart helg! :D

- Silje Bjørnstad - 

Hva spiser en ernæringsfysiolog?

Matvarer det går mye av er i hvertfall karbonadedeig og masse friske grønnsaker!

Greit å hamstre litt karbonadedeig når det først er 50% på kjøttet fordi det "går ut på dato i morgen". Det er jo bare å fryse pakkene eller rett og slett gjøre slik som jeg gjorde i går: Steke alt sammen, ha oppi litt ulike grønnsaker, krydder og sauser i ulike porsjoner, og dermed har man både lunsj og middag de neste dagene! Da har du spart både tid og penger (egen nistemat på skole eller jobb). Samtidig så kan karbonadedeig brukes til så utrolig mye og ikke bare sammen med spagetti eller pasta: Gryteretter, taco, hjemmelagde hamburgere, karbonader, lasagne, pizzafyll, middags-form som gratineres med ost i stekeovn, hjemmelaget kebabtallerken, i pitabrød, salater og mye mer.  

I tillegg er karbonadedeig en sunn og god proteinkilde, og det inneholder en del færre kalorier og mindre fett sammenlignet med tradisjonell kjøttdeig. 

Så noen "hemmelige ingredienser":
Oregano og chilipulver - krydder kan være det som er med på å gi matretten din et lite ekstra piff og dermed heve hele smaksopplevelsen. Oregano og chilipulver utgjør en god kombinasjon sammen med tomatsaus/spagettisaus i karbonadedeig! 

Så "hemmelig ingrediens" nummer to: Kjøttdeigsaus fra Toro som skal blandes med vann der du bytter ut halvparten av vannet med fløte. Da blir det en slags gryterettlignende konsistens og det smaker og metter mer :)

Og resultatet er her: 5 bokser med ferdig karbis-deig med tre ulike smaker:
1) Karbonadedeig med squash og paprika, kjøttdeigsaus og fløte
2) Karbonadedeig med gulrøtter, purreløk, Sopps spagettisaus og oregano
3) Karbonadedeig med paprika, squash, purreløk, Sopps spagettisaus, oregano og chilipulver. 

Dette kan enkelt varmes opp og spises som det er, eller man kan ha det som basisingrediens i gryterett, sammen med pasta/spagetti, gratineres med ost, spise det sammen med en grønn salat, brukes som pizzafyll etc. 

Andre tips til billige og enkle matløsninger i en hektisk hverdag kommer i et annet innlegg i løpet av uka! :)

Namnam! 

- Silje Bjørnstad - 

Frokost - trening - jobb

Jobber kvelden på Side2 i dag og fordelen med kveldsvakt er at man kan sove lenge, nyte lang frokost og ikke minst få tid til en treningsøkt i løpet av formiddagen da det nesten ikke er folk på treningssenteret. 

Eggerøre-frokost er inntatt, treningstøy pakket og presseblokka er klar. 

Jeg bruker fortsatt ikke briller altså, men synes det alltid er like gøy å late som siden jeg plutselig ser fem år eldre ut og mye mer "business-like". :D
God onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

"Årskavalkade 2012"

Det har jo blitt så populært med såkalte "blogg-årskavalkader", så nå har jeg også fått slengt sammen et bittelite utvalg av de minnene, hendelsene og opplevelsene jeg husker best fra året som har gått. 

JANUAR - FEBRUAR - MARS 
* Drømmefabrikken
Jeg ble spurt om å jobbe med en ny seksjon på Side2 kalt Drømmefabrikken som omhandler artikler skrevet for studenter, de som skal begynne med studier og unge mennesker i arbeidslivet. Hele måneden gikk med på å jobbe med dette prosjektet, noe som var både utfordrende, lærerikt og selvfølgelig veldig veldig gøy! Drømmefabrikken er fortsatt like aktuell i dag og det publiseres stadig nye artikler der om for eksempel utforming av CV, tips til billig og bra studentmat, utdannelse og lønn osv.


LES NOEN AV SAKENE HER:
- Det er et uredelig salgstriks 

Ikke skriv disse ordene i CV-en
Føler seg presset til utdanning
Den billigste studentmaten
Slik skal han fullføre legedrømmen

* Flytting
Jeg flyttet sammen med Eirin som jeg ble kjent med under mitt studieopphold i Spania. Jeg har ikke tall på hvor mange latterkramper vi har hatt i løpet av det siste året og ikke minst alle de uforutsigbare og morsomme opplevelsene vi har hatt. Vi bor fortsatt sammen her i Oslo og "samboerskapet" går virkelig knirkefritt. 

 

*Hyttetur til Gol 
Sammen med en vennegjeng tok vi en helgetur til en hytte i Gol. Perfekt stemning, nydelig vær og mange gode minner fra denne helgen.  
 


APRIL - MAI - JUNI

* Edderkoppene flytter inn
Et større antall "Husedderkopper" finner veien inn i leiligheten vår, til Eirins store skrekk. Men selv om de virker store, ekle og skumle så er det mange av de som virkelig har vært utgangspunktet for særdeles god underholdning. Takket være husedderkopper har jeg hatt noen av de beste latterkrampene noensinne, Eirin måtte investere i ny støvsuger og jeg har fått testet ut en helg haug kreative "fange-edderkopp-metoder".
* Vi må si farvel til Sara:
Verdens beste og herligste gordon setter blir plutselig syk og må avlives. Jeg får fortsatt tårer i øynene når jeg tenker på det siste blikket hun hadde før dyrlegen satte inn sprøyta... Sara ble 10 år gammel og hun var verdens beste turkamerat. 


* Sommerferien begynner:  
Etter eksamen hadde jeg noen uker fri før jeg skulle begynne med sommerjobbinga på Nettavisen. Hyttetur til Folldal, MYE basketball-leking, late dager i parken, joggeturer langs Akerselva og rett og slett totalt feriemodus ble prioritert. 
London: 
Jeg og ei venninne tok en weekend-tur til Englands hovedstad. Der møtte vi en gjeng jeg traff og ble godt kjent med mens jeg var ute på "jorda-rundt-reise" i 2007. En meget bra helg med meget bra mennesker. 


JULI - AUGUST - SEPTEMBER 
Bryllup i Søgne
Sammen med tre andre "gærninger" kjørte vi ned til Sørlandet for å feire bryllupet til Christer og Mette. En utrolig morsom biltur og en herlig bryllupsfest!
Tur til Tyrkia:
Årets sommerferietur ble en heller spontan tur til Tyrkia og det skulle vise seg å være et meget bra valg. Jeg og Eirin fikk i hvert fall sol og varme i tillegg til at vi slappe av MAKSIMALT denne uka i "Syden-land". 
(Rød)Brune og fine ble vi også:

Hyttetur til Folldal
Fjellturer i et nydelig landskap, totalt avslapping og masse kos sammen med Fredrik.


OKTOBER - NOVEMBER - DESEMBER 

LCHF-prosjekt
Jeg fikk tilbud om å være med på et forskningsprosjekt der man skulle leve 3 uker på lavkarbo-høyfett-diett. I løpet av prosjekttiden skulle man gjennomføre ulike tester både før og etter diettstart for så å sammenligne resultatene og eventuelle forskjeller. Vi deltakerne ble blant annet testet i utholdenhet, blodprøver med kolesterolverdier og insulinsensitivitet. Les mer om forskningsprosjektet og mine erfaringer i kategorien LCHF-FORSKNINGSPROSJEKT her på bloggen. Jeg fikk i hvertfall et nytt synt på "lavkarbo" og ikke minst så briljerte jeg mer på kjøkkenet i denne perioden enn jeg noensinne har gjort tidligere. En positiv og lærerik erfaring!
Hjemmetrening fikk en ny mening
Jeg går til innkjøp av et "nytt lekeapparat", nemlig "Iron Gym". Dette er en slags treningsstang som man kan rett og slett bare henge over dørkarmen,og like enkelt plukke ned igjen da man er ferdig med treningsøkten! I oktober hang jeg bare rett ned uten å en eneste mulighet til å dra meg opp, så begynte jeg å trene med strikk (slik som på bildet), mens før året var omme klarer jeg nå 5 godkjente "chin-ups"! :DJeg begynner å spise fisk
Etter 25 år har jeg lært meg å smake på "ting jeg ikke liker". Så nå er det fiskemiddag minst 1 gang i uka!
Dubai 
Etter eksamen i desember tar jeg og ei venninne oss en 8-dagers tur til Dubai. Dette var en helt fantastisk bra tur til et helt fantastisk bra sted. Her snakker vi kultur, strandliv, shopping og en hel masse positive inntrykk og opplevelser.  

OG IKKE MINST: Jeg ble kjent med Fredrik, og jammen klarte jeg ikke å bli hodestups forelska og bli sammen dette mannebeinet også. Utvilsomt et av årets beste høydepunkter og helt klart en av de viktigste personene i livet mitt. 

2012 har helt klart vært et veldig bra år, måtte 2013 blir like bra, om ikke enda bedre. 

1.JANUAR 2013:
Jeg hadde et håp om å få til årets første joggetur, men selv om det har vært mildvær de siste dagene er det fortsatt mye is ute gitt. Uansett så var det deilig med litt frisk luft og synet av en rødlig vinterhimmel. 

 

Igjen, et riktig godt nytt år til dere alle.

- Silje Bjørnstad - 

Nyttårsfrokost

GODT NYTT ÅR TIL DERE ALLE!!! 

For min del ble dagen feiret med trening, middag, mario-cart/Nintendo Wee, raketter i Frognerparken og sosialt samvær her og der. 

Dette spillet er så gøy!!!! Skjønner godt at folk fort blir hekta. 

Nå har jeg nettopp slengt i meg i herlig frokost bestående av grovt rundstykke, eggerøre, salami, osteskiver, agurk og paprika. Og selvfølgelig et par kopper kaffe og en redbull. Været er ganske så allright så har planer om å ta en lang gåtur ute i vintersola etter hvert med iPoden i ørene og bare nyte den siste fridagen før det er tilbake til hverdagsrutinene fra og med i morgen av. 

Forresten, husker dere at jeg sa jeg skulle skrive et par blogginnlegg om min tur til Dubai sammen med reiseselskapet Ving? Innleggene blir publisert i løpet av denne uken her eller neste :)

Ha en fantastisk 1.nyttårsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat