hits

januar 2015

Fredagsfølelsen

Hei og god fredag og GOD HELG!

Her på Side2 er vi i alle fall klare for helg!

Selv skal jeg straks sette kursen hjemover til Finnskogen i helga, men før den tid blir det en liten kose-treningsøkt.

I dag har jeg blant annet skrevet om hvordan du enkelt kan få til en sunnere tacovariant i denne saken:
7 tips til sunnere taco Det er jo fredag og det betyr tacomiddag for mange nordmenn.

Et annet middagstips med karbonadedeig som enkelt kan gjøres sunnere er den klassiske spagetti-kjøttsaus-varianten:

Bytt ut vanlig pasta/spagetti med en fullkornsvariant, lag din egen tomatsaus ved å bruke hermetiske tomater + 1-2 ss tomatpure, grønnsaker og urter, og bytt ut kjøttdeig med for eksempel karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig.

Mums! <3

- Silje Bjørnstad - 

En enkel og sunnere dessertvariant

Hei!

Da er det blitt torsdag og snaaaaaaaaaaart er det helg.

Tidligere i uka publiserte vi en artikkel på Side2 der Side2-redaksjonen ga sine "sunne favoritter"  - med kommentar fra meg :)

En av mine sunne favoritter som jeg nevner i saken er "kesambær-skål", eller hva jeg nå enn skal kalle det. Dette er vaniljekesam med en håndfull fryste bær (for eksempel bringebær) som sammen med litt sukrinmelis eller søtningsmiddel (for eksempel Natreen) gir deg en liten skål med sunn dessert/kveldskos/mellommåltid. 

Ha vaniljekesam over i en skål sammen med bærene, sett de inn i mikroen i 20-40 sekunder (avhenger av hva slags konsistens du vil ha og hvilken mikrobølgeovn du har, så her er det bare å prøve seg frem), dryss over bittelitt sukrinmelis/søtningsmiddel, rør rundt og voilá:

En sunnere og næringsrik liten, kald, søt fristelse som bidrar med blant annet både protein og kalsium fra kesam og antioksidanter, C-vitaminer og fiber fra bringebær. Minner meg faktisk litt om iskrem :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

"Prosjekt sterk" og "21 minute body"

Hei og god onsdag!

I dag startet jeg dagen med 7-vakt for Side2 og en kopp morgenkaffe eller tre var virkelig nødvendig:

Etter et par timer på kontoret bar det videre til SatsElixia for å teste deres nye treningstime "21 Minute Body" - les mer om den timen her. 

Jeg og kollega Helle brukte dermed lunsjpausa til å bevege litt på skrotten - noe som aldri er feil :)

Her er noen bilder fra timen, men mer om vår mening og flere bilder kommer i egen sak som publiseres på Side2 i løpet av uka.Ellers så nevnte jeg jo på mandag denne uka så testet vi programmet til personlig trener Mariann Deila som er aktuell med boka "Prosjekt Sterk". 

Den artikkelen er publisert og kan leses her:

- Eneste unnskyldning er hvis du spyr

Her var det både styrke og kondisjon med i programmet. 

Min mening om programmet:

- Først og fremst så må jeg bare si at Mariann var en fantastisk PT som jeg opplevde lett forstod hva slags treningsperson man var, både fysisk og psykisk. Og jeg merket fort at denne dama vet hva hun snakker om, har både utdannelse og erfaring, og ikke minst at hun ser og forstår hver enkelt person, og tar hensyn til både utgangspunkt, ønsker og mål. Noe som igjen bidro til at hun enkelt kan tilpasse vanskelighetsgrad og nivå for ulike personer. Selv er jeg vant med å trene styrketrening der det hovedsakelig er 3-6 repetisjoner som gjelder, mens jeg denne gangen skulle få prøvd meg med litt flere repetisjoner per sett med mindre belastning, samt intervaller på mølla, til min store skrekk siden kondisjonstrening ikke akkurat er det jeg har vært ivrigst på de siste årene.
- Vi begynte med chinups kombinert med splittknebøy og som Mariann sa det så fint når jeg indirekte hintet om at splittknebøy var den «verste» øvelsen jeg visste om: «Det er vondt uansett hvor mange kilo du jobber med». Så med Marianns forståelse og motiverende støtte så kom jeg meg igjennom splittknebøyen og chinupsene før det bar videre til enarms skulderpress, roing, pushups, ettbeins-hoftehev og leg curl på ball ? alle øvelser jeg selv liker godt så derfor koste jeg meg. Og det er også tidseffektivt og smart å kjøre supersett for de som er i tidsklemma. Det som overrasket meg mest med denne testtimen var hvor mye jeg koste meg på mølla. Før var jeg en joggejente, men de tre siste årene har det vært baseøvelser innenfor styrketrening som har vært greia, da med knebøy og markløft som favoritter. Men jeg liker jo faktisk å jogge og å løpe ute når det er vår og sommer, så nå frister det helt klart med gjentakelse på mølla mens jeg venter på at snøen skal smelte. Det spørs om det ikke blir noen økter med 10 minutter på mølla fordelt med 45 sekunders løping og 15 sekunders pause som avslutning på noen treningsøkter i ukene fremover. Så kan man jo i tillegg øke både fart og antall runder etter hvert også når man merker at kondisen blir bedre. Dette er absolutt et program flere burde teste ut, både fordi det gir variasjon, er tidseffektivt og du får trent både styrke og kondisjon. 

Ha en sporty onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Sunne og søte søtpotetpannekaker uten tilsatt sukker

Hei og god tirsdag!

Ukas "kjøttfri mandag" ble til "kjøttfri tirsdag" i stedet og ukens veggis-oppskrift er denne herligheten:

Søtpotetpannekaketårn med vaniljekesam og bær.

Og ja, den smaker like digg som den ser ut ;)

Har du rester etter søtpotetmos er det genialt å bruke som ingrediens i en annen rett, for eksempel søtpotetmuffins, søtpotetpizzabunn eller søtpotetpannekaker. 

Som vanlig så slumper jeg med ingrediensene slik at jeg ikke har eksakte mål, men sånn cirka ble det:

100-120 gram søtpotetmos (skrell søtpotet og skjær i biter, kok bitene møre og mos til det blir en glatt puré med en stavmikser)
1-2 ss Sukrin Gold
2-3 ss lettkokte havregryn (eller havremel)
2-3 ss mandelmel (tilbud hos nu3.no nå)
1/2 ts bakepulver
1 egg
1 liten skvett melk (0,25-0,5 dl)
Eventuelt litt kanel og kardemomme

Bland alle ingrediensene sammen til du får en pannekakerøre med litt tykk konsistens. Smelt smør i en stekepanne og stek små lapper på middels varme, tålmodighet er viktig her ;) Etter 3-4 minutter bruker du en stekespade til å sjekke om pannekaka er stekt på den ene siden slik at du kan snu den. Begynner pannekaka å løsne fra hverandre lar du den ligge et par minutter til. 

Server med ønsket tilbehør, men jeg kan absolutt anbefale vaniljekesam og bær sammen med litt søtningsmiddel eller SukrinMelis som du drysser over.

Dette ble dagens (dessert)lunsj - sunt, digg, næringsrikt, sukkerfri og fri for gluten (bruk glutenfrie havregryn hvis du har fått påvist glutenallergi/glutenintoleranse).

ENJOY!

- Silje Bjørnstad - 

Morgentrening og 3retters med dessertsymfoni <3

Hei!

Jeg må si at min start på en ny uke har vært mer eller mindre ganske så perfekt. Jobbdagen startet med å møte superhyggelige og dyktige Mariann Deila som er personlig trener og for tiden aktuell med boka "Prosjekt Sterk". I den forbindelse skulle en kollega av meg på Side2 intervjue denne sporty dama samt få prøvd seg litt på ett av treningsprogrammene som Mariann har skrevet om i boka, og da fikk jeg spørsmål om å være med :D

Så da ble det litt styrketrening og intervaller på mølla ved 9-tiden i morges, og det var en veldig deilig økt! Jeg ble faktisk veldig overrasket over at intervall-løpingen gikk så knirkefritt som det gjorde, det var jo faktisk morsomt å løpe litt igjen! Flere bilder og mer om den saken kommer på Side2 i løpet av uka, jeg sier ifra ;)

Etter jobb ble det middag ute på Tjuvholmen ved Aker Brygge og selv om det egentlig er "kjøttfri mandag", så blir vegetarmandag flyttet til senere i uka.

Vi spiste på restauranten Mr. Bay (thailandsk og vietnamesisk cuisine)  og OH MY GOD!!!!!! Det var såååå godt, det var faktisk helt ubeskrivelig digg med så rene og klare smaker, perfekt komponert sammen. Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det. 

Jeg hadde vegetarvårruller til forrett, biff i penang curry til hovedrett og tidenes desserttallerken som avslutning. 

Altså, vi snakker dessertsymfoni med tre små søte, nydelige godbiter:

Grønn te ostekake, kokossorbet og den beste sjokolademoussen jeg noensinne har smakt. 

Fy søren hvor godt det var. Både jeg og venninna mi var i himmelen av matopplevelse-lykke. ;)

Med andre ord, Mr. Bay kan absolutt anbefales! 

- Silje Bjørnstad -

Sterk Trening

Hei og god solskinnssøndag! Sola skinner i alle fall her i Oslo og jeg er straks klar til å starte dagen med trening før det blir litt jobbings og deretter bursdagsselskap senere i dag. 

I går var jeg med Fredrik en liten tur til "Sterk Trening" - et relativt nytt treningssenter med masse herlig utstyr og bra lokaler! Jeg hadde ikke noe spesielt program som skulle gjennomføres i går, så derfor ble det bare litt "leke-trening" på ulike nivåer. 

Sånn som å leke apekatt:

video:apekatt

Eller som å ta chins med ekstra vekt:

video:img1273

Og pushups med ekstra vekt:

Og "thrusters med kettle bell":

Så må jeg bare dele denne godbiten som ble til på fredag:

Ovnsbakt kylling med bacon og fersk mozzarellaost, servert med søtpotetmos, sellerirotpuré og agurkskiver. 

YUM!!!  Perfekt kombinasjon og jeg synes alltid at kyllingen blir megasaftig når den blir stekt i ovn. 

Legg/surr bacon rundt kyllingen og la dette steke på 200 grader i cirka 5-7 minutter i en ildfast form. Ta ut formen og legg over skiver av fersk mozzarella og stek videre i cirka 15-20 minutter på 200 grader. Server med ønsket tilbehør.

Enjoy og ha en herlig søndag!

- Silje Bjørnstad - 

Min måte å neie og bukke på...

Well, hello friiiiday!!

Ah, jeg har hjemmekontor i dag, det vil si at jeg startet jobbdagen 14:30, i endorfinrus, nydusjet og i morgenkåpe...  Det ble nemlig (og sikkert ikke så overraskende) formiddagstrening i dag og der ble det blant annet knebøy med skikkelig digg trøkk, benkpress, front-splittbøy (ny øvelse for min del, prøv den jævelen hvis du ikke har gjort det før... Tror jeg kjente både 1 og 2 uskler på fremside lår jeg aldri hadde kjent før. HAH!), mageøvelse 3x20reps, planke 6x30sekunder og good morning 8x3. 

Og vi neeeeeier:

Og buuuuukker:

;)

Her er forresten "front-splittbøy":

Tok 20 kg X 6 reps jeg, det holdt for min del eller 5x5 i knebøy og skjelvende bein. 

Uansett så gikk knebøyøkta så mye bedre enn forventet og du vet, da blir man glad da. Sånn type "lukke-igjen-øynene-har-lyst-til-å-skrike-høyt-av-endorfinrus-glede"-glad:

I går kveld ble det forresten pizza fra stedet som nylig fikk terningkast 6 av VG.

Pizza fra Lofhus Samvirkelag.

Fredrik var veeeeeldig fornøyd, men jeg var faktisk ikke så imponert, og det har nok mye med at de hadde strødd parmesanost som topping over pizzaen min. Jeg er IKKE fan av parmesan - hverken på pizza, pasta eller på noe. Så det kunne de ha spart seg for.. Men pizzaen forsvant likevel den altså ;)

I kveld er det ovnsbakt kylling med mozzarellaost, bacon og søtpotetmos med sellerirot som står på menyen. DET er fredagsmiddagen sin det <3

Ha en herlig kveld og god helg!

- Silje Bjørnstad - 

Suppetorsdag: Kremet rød curry thaisuppe

Hei og god torsdag!

Da er det på tide med ukens kjøttfrie rett, selv om det ikke er kjøttfri mandag så kan man jo fint ta en kjøttfri dag senere i uka. I tillegg så er det jo "Suppetorsdag" - et begrep jeg låner fra Opplysningskontoret for frukt og grønt:

På Opplysningskontoret for frukt og grønt har vi innført begrepet "suppetorsdag" for å inspirere folk til å bruke restene man ofte får i slutten av uken til å lage deilig suppe. I tillegg til å være en fin måte å utnytte restemat på, egner suppe seg godt til å lage i store porsjoner og fryse ned til dager hvor man har dårligere tid. Suppe kan tilberedes veldig lettvint og raskt eller du kan bruke litt mer tid og få en ordentlig gourmet-rett. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke de møre i buljong og deretter servere. Hvis du ønsker å gjøre litt mer ut av det kan du bruke en stavmikser til å mose suppen med (en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin kan også gjøre nytten) og deretter tilsette litt fløte eller rømme. 

Så bli et "suppehue" du også!

Uansett, denne suppa er SÅÅÅÅ digg, inneholder masse ulike grønnsaker, metter godt og rik på smak. 

Jeg brukte følgende til cirka 3 porsjoner:
1-2 fedd hvitløk
1-2 fersk ingefær
1/2 -1 rød chili, fersk, finhakket (jo mer chili, jo sterkere, så smak deg frem for hvor mye du bruker)
3-4 ts rød chilipaste (bytt ut med grønn eller gul chilipaste for mildere smak)
3 dl matfløte
1 dl kokosmelk (Vanlig) 
1 dl lett creme fraiche 
1 klype sukker 
1/4 lime
Frisk koriander - grovhakket
Valgfrie grønnsaker (jeg brukte blant annet bønnespirer, vannkastanjer, minimais, gulrot, paprika, vårløk)

Bruk en hvitløkspresse til å presse hvitløk og ha i en kjele sammen med hakket chili sammen med litt rapsolje. Etter et par minutter tilsetter du rød chilipaste og bland godt sammen. Ha oppi fløte og kokosmelk, hold igjen litt væske for å se hvor tykk suppe du ønsker. Ha oppi creme fraiche og la suppen tykne og bli fyldig. Smak til med eventuelt mer chili/currypaste, og dryss over sukker. Ha oppi grønnsaker og la alt bli varmt. Ha oppi frisk koriander og smak til med ferskpresset lime. Ha over fersk vårløk like før servering. Tilsett mer fløte/kokosmelk hvis du synes suppe blir for tykk. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Fra Instagram:

Hei og hopp!

Jeg sovna 3 i natt også jeg, og stod opp klokka 7 for å reise på jobb og har siden da vært i halvkoma. Men etter X antall kopper kaffe og 1 Red Bull så begynner jeg faktisk å kvikne til litt nå. ;)

Så håper jeg at slipper å telle sauer til langt på natt i kveld også.

Uansett, her er siste bildesnacks fra Instagram - en god blanding med både Lexiebilder, treningsbilder, og bildeminner fra Berlin og Mexico. <3
 

1) Markløft-kjærleik
2) Mer markløft-kjærleik
3) Lille stakkars Lexie som ble påkjørt - her er hun endelig på vei hjem igjen og nå går det stadig bedre med henne, gudskjelov!
4) HAHA! Lexie var rimelig lang i maska i jula, hun fikk ikke lov til å leke eller være særlig mye ute. 

5) Fant ny Ben & Jerry`s-is i Berlin/Tyskland. "Mmmmm, iiiiiiis" :D
6) Bildeoppsummering fra nyttårstur i Berlin.
7) På jobb: Shape Up-shoot
8) Pakket og klar for Mexico!
 

9) Siden vi missa flighten til Mexico fra Dallas, så ble det en liten USA-overnatting på et hotell i nærheten av flyplass. Der hadde de et lite gym med vektstenger!! Ikke ofte jeg opplever det. ;)
10) Ah, savner varmen og dette herlige stedet allerede!
11) Helt OK arbeidsforhold i Mexico! ;)
12) Fant ringer på jobblocation i Mexico - må være det fineste stedet jeg noensinne har tatt pullups! :D

Ha en herlig onsdag - kun 2 dager igjen til helg ;)

- Silje Bjørnstad -  

Superdigg og enkelt havrebrød med banan

Hei og god tirsdag! (Det er tirsdag ikke sant...? Nå har jeg virkelig begynt å merke jetlag-kroppen og jeg sovner ikke før tre-halv fire på natta og sover til 11-12 på formiddagen. Det kan bli interessant å se hvordan jeg er når klokka ringer 7 i morgen tidlig når jeg må opp på jobb! Hah!)

Men tilbake til overskriften. I går ble det som nevnt grønnsakssuppe til middag (og kjøttfri mandag), og mens suppa ble varm så fikk jeg plutselig bakeånden over meg. For hvor digg er det ikke med hjemmebakt brød til nylaget suppet? :D

Den hjemmelagde grønnsakssuppa ble forøvrig kjempegod og består av vann, grønnsaksbuljong, pastinakk, gulrot, sellerirot, erter og vårløk. YUM!

Angående brødet så ble det til ved at jeg mikset sammen det jeg hadde tilgjengelig i kjøkkenskapene, slumper sammen og håper på det beste, med et overraskende bra resultat om jeg skal si det selv. Deigen lager du på null komma niks og i tillegg så brukte jeg bakepulver slik at man ikke trenger å vente på at deigen skal heve (slik den må ved gjærbakst). For å få en litt søtere smak på brødet tilsatte jeg en god moden banan, og jeg er helt sikker på at ønsker man en banankake er dette en ypperlig grunnoppskrift og man kan bare tilsette flere bananer, og litt kanel og kardemomme, eventuelt bittelitt sukker selv om jeg synes bananene gir nok søtsmak i seg selv.

Som vanlig så slumpet jeg, men dette er i alle fall cirka-oppskriften:
3 dl melk
100 gram lettkokte havregryn eller havremel
200-250 gram Fibra Fullkornsmel (Tilsett litt og litt for å se an konsistensen)
1 egg
1 liten moden banan
1,5 ts bakepulver
1 liten klype salt 
1 liten neve gojibær

Bland det tørre for seg selv. Mos bananen godt og bland sammen med melk og vispet egg. Ha det tørre oppi det våte, tilsett litt og litt. Bland godt sammen, deigen skal være litt klissete. Ha røra oppi en liten brødform ikledd bakepapir. Stekes på 180 grader i cirka 30-35 minutter avhengig av størrelse på brødform (jeg stekte i 30 minutter, men den kunne godt ha stått noen minutter til).

Når det er igjen 5-10 minutter av steketiden drysser du over gojibær og steker videre. 

Når brødet er ferdigstekt har du den forsiktig ut av brødformen og over på et kjøkkenhandkle eller en rist. Nyt lunkent havrebrød med en touch av banansmak og gojibærpynt. <3

Denne kan fint spises som den er, eller så kan man selvfølgelig ha på litt smør og pålegg. 

Et enkelt, næringsrikt og smaksrikt brød.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Passe digg trykk på trening i dag

Heeeeelloooo mandag!!

Da var jeg tilbake på norsk jord og i dag hadde jeg den første "ordentlige" lange økta på 11 dager, and it felt gooood (til tross for en herlig jetlagfølelse i kroppen ;) ).

Det ble 5x5x62,kg i knebøy, 5x5x82,5kg i markløft (pisslett faktisk), 10-5-6-5-6 pullups, 5x5x37,5kg i benkpress, 3x10 bulgarske utfall, 10x3 rygghev, 10x3 mageøvelse, 8x3 sidehev og SKULDER-SMERTEFRIE dips med 5-8-7 reps (Slitt med en litt vond skulder de siste 2 mnd, men nå ser det ut som den er 100 prosent igjen).

Og etter 2,5 time var jeg i endorfinrushimmelen:

Må bare ta med et klipp fra "kroppsvekttrenings-rundene" mine i Mexico også, nemlig ny pers i "chins-i-tilfeldig-tre-øvelse". (Hadde jo aldri gjort det før, så uansett så var alle reps pers.. mihihihi. Uansett, moro for meg - null betydning for deg! :p )

video:10chinsitreemexico

Ellers så er det kjøttfri mandag med sen middag her i dag. Jeg skal mekke grønnsakssuppe (etter bestilling fra sambo), og da er det denne oppskriften som gjelder. 

Ha en herlig mandag og en strålende uke! Jeg trenger 1 dag eller 2 for å "stille meg inn i Norge-modus" igjen, men jeg er i alle fall på god vei. Jeg har til og med fått jobba og sendt avgårde en hel haug med jobbmailer denne ettermiddagen. "Back in business".

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Im in love

Oooook - sjekk ut mine jobblocation for tiden a. :D Kun to dager igjen i Mexico nå, og selv om jeg er på pressetur så har man fått opplevd og sett en del også! Med andre ord, jeg har det fortsatt heeeeeelt ok!!;)

Fant Internett!

På en bedre restaurant hadde de faktisk Internett-tilgang som tillot bildeopplasting. Så her kommer noen bilder fra jobbtur i Mexico!;)

Helt greie arbeidsforhold, location og boplass!:) Har skjønt det er mye snø i Norge for tiden, i alle fall på Østlandet?! Kan ikke si jeg savner det altså. Mihihi. Jeg klager ikke og nyter hvert sekund her nede, uavhengig om jeg jobber eller tænner;)

Snakkes:)

Mexico

Her er det dessverre så dårlig nett-tilgang at jeg ikke får lasta opp bilder. Men jeg har det helt topp og kombinerer jobbings med soling, bading og herlig, mexicansk mat!:D det blir nok bildebonanza da jeg kommer hjem om en uke;) enn så lenge så kan dere sjekke ut instagram-kontoen min der jeg får lagt ut noen bilder på en god Internett-dag:) siljebjornstad87 er kontonavnet. Adios!

Mexico

Her er det dessverre så dårlig nett-tilgang at jeg ikke får lasta opp bilder. Men jeg har det helt topp og kombinerer jobbings med soling, bading og herlig, mexicansk mat!:D det blir nok bildebonanza da jeg kommer hjem om en uke;) enn så lenge så kan dere sjekke ut instagram-kontoen min der jeg får lagt ut noen bilder på en god Internett-dag:) siljebjornstad87 er kontonavnet. Adios!

Mexico

Her er det dessverre så dårlig nett-tilgang at jeg ikke får lasta opp bilder. Men jeg har det helt topp og kombinerer jobbings med soling, bading og herlig, mexicansk mat!:D det blir nok bildebonanza da jeg kommer hjem om en uke;) enn så lenge så kan dere sjekke ut instagram-kontoen min der jeg får lagt ut noen bilder på en god Internett-dag:) siljebjornstad87 er kontonavnet. Adios!

Skulle til Mexico - endte opp i Dallas

"Hi and welcome to America!"

Jammen klarte vi ikke å miste det siste flyet vårt til Mexico gitt, noe som har ført til at det blir en natt på hotell i Dallas. Helt utrolig faktisk, for vi hadde over 2 timer i forhold til "connecting flight", men med bagasjemangel, et fly fra London som var bittelittforsinka og med 3274637846 "security lines" med kilometer lange køer her på flyplassen i Dallas - USA, så stengte de gaten sånn typ 5 minutter før vi kom. 

Men jeg stiller forberedt til sånne situasjoner (denne jenta har nemlig vært ute og reist før. ;p ), så med nødvendige toalettartikler, et lite skift og iPhonelader+adapter i veska så klager ikke jeg. Bagasjen vår er det nemlig ingen som helt vet hvor er, men mest sannsynlig rakk den flyet vi skulle vært med på, så forhåpentligvis står koffertene og venter på oss på en mexicansk flyplass i morgen.

I tillegg fant jeg et lite hotell-gym her vi har booka oss inn for natta, og da MÅTTE jeg bare ta en bitteliten miniøkt etter over 21 timer på reisefot inkludert 13 timer på fly.

Så da ble det litt benkpress, sumomarkløft, lette utfall-steg, setehev og skulderpress. Kroppen og hodet var overraskende med - til tross for at jeg kun har sovet 3x2timers intervaller det siste døgnet (i sittestilling på fly).

Jeg hadde jo ikke akkurat treningstøy i håndbagasjen da, men piratbukser og Rönisch-topp funka det.

Her er klokka så vidt passert 19:30, og jeg tror jeg kommer til å sovne rimelig fort når kroppen slenger seg ned i en av disse sengene:

"Hmmm, hvilken skal jeg velge?"... :D Det sies at alt er større i USA, men to dobbeltsenger var da vel likevel litt i overkant til en person? But hey, I`m not complaining. :D

Jeg har vært i USA flere ganger tidligere og jeg digger faktisk dette landet. Dallas har jeg aldri vært i, så det ble jo også en ny erfaring. Og for de som lurer, ja, det er mange med cowboyhatter her.

Jeg elsker jo å være på reise og en annen ting jeg elsker er HOTELLFROKOSTER. Og ja, i morgen blir det hotellfrokost før vi reiser på flyplassen og prøver å komme oss til final destination.... ;)

Men alt er bra (mamma), og vi satser på å komme til riktig location i morgen.

Snakkes i Mexico (forhåpentligvis ;) )

Natta! (Evnt god morgen for dere i Norge)

- Silje Bjørnstad - 

Tar en tur til Mexico!:D

Hei!

DA var jeg i gang med pakking og reiseforberedelser for i natt setter jeg kursen til Sør-Amerika og MEXICO! Turen er i forbindelse med jobb og det er en pressetur relatert til innspillingen av Paradise Hotel (yes da!). Altså, jeg skal SKRIVE om serien og intervjue deltakerne, jeg er ikke med selv for de som måtte tro det... Selv har jeg aldri sett en hel episode av programmet, men jeg er rimelig klar til Paradise-Hotel-jobb når det betyr utenlandsreise til sol og varme midt i januar! ;) So, I`m not complaining. 

Det går rykter om at Mexico er "u-land" når det gjelder internett-tilkobling, så det er ikke akkurat store muligheter for at det blir bloggings og Instagram-updates HVER dag, men noe blir det jo!

Jeg blir borte i 11 dager og en av mine største "utfordringer" blir nok at det ikke er noe treningssenter i nærheten, slik at nå blir det kreativ kroppsvekttrening for alle penga. Ellers så er det basseng og privat sandstrand der vi skal bo, så det er nok fullt av muligheter til å bevege litt på seg ;)

Uansett så hadde jeg en skikkelig knalløkt i kveld - siden jeg ikke aner når neste treningsøkt blir. Så da ble det 2,5 time med 7x5x60 i knebøy - 3x5x80kg i klassisk markløft, 8-6-6 chins, 3x12 skulderhev, 5x5x40kg i benkpress, 8-9-10 reps med 70 kg i hipthrust, 2x8x35 kg i good morning og 3x10 mageøvelse. 

Dagens middag: Kokoscurry med grønnsaker servert med quinoa.

Anyway, det viktigste er nå pakket (LES: flipfloppere, bikini og solbriller) og jeg gruer meg til å stå opp så altfor tidilig, men gleder meg stort til å komme på plass i Me-Hi-Ko. Dette blir mitt 31.land jeg besøker (hvis jeg har telt riktig). Jeg har vært på dagstur til landet før (over USA-grensa til Tijuana), men det telles liksom ikke. Nå er det Stillehavs-kysten som gjelder! <3

Vi snakkes!

- Silje Bjørnstad - aka. "Paradise-Silje" de neste 11 dagene. 

Effektiv hjemmetrening i dørkarmen og med vaskekluter

Hei og god (kjøttfri) mandag!

Min start på en ny uke har mildt sagt ikke vært HELT som jeg kanskje sku ønske, men regner med det var flere enn meg som har hatt en litt "tøff" overgang fra feriemodus til jobbmodus igjen :p

I dag tidlig våknet jeg 5 minutter før klokka ringte og tenkte at jeg i alle fall sikkert kunne sove 4 timer til - men neida! Og jeg var stuptrøtt og har liksom aldri helt våknet før i ettermiddag. I tillegg så fant jeg ikke nøklene mine da jeg skulle gå i morges og måtte løpe til bussen og lekte "Bambi on ice" foran hele borettslaget her. Det var bare flaks at jeg ikke endte på stumpen! 

Da jeg kom på jobb innså jeg at jeg hadde glemt jobb-brillene mine, noe som resulterer i enda mer slitne øyne og trøtt hode, og da jeg kommer på treningssenteret etter jobb for å ta en etterlengtet treningsøkt så ser jeg at jeg har glemt treningstights! *Great*. 

MEN, jeg liker jo å se positivt på ting og bestemte meg derfor for å ta en skikkelig hjemmeøkt i stedet, noe som kanskje ikke var så dumt med tanke på at den første januar-mandagen etter jul så pleier det merkelig nok å være STAPPFULLT på treningsstudioene ;p

Så da ble det en deilig og SVETT økt hjemme i stua som fikk endorfinene og godfølelsen på plass igjen. I tillegg så får jeg brukt kreativiteten til å finne gode øvelser med egen kroppsvekt samt det utstyret man har tilgjengelig der og da. For om noen få dager reiser jeg til utlandet i forbindelse med jobb der jeg mest sannsynlig ikke får trent på et ordentlig treningssenter på ti dager (flere detaljer om dette i morgen), noe som betyr at nettopp kroppsvekttrening og "man-tager-hva-man-haver"-trening må bli prioritert. :)

Først ble det et nødvendig og kjapt vegetarisk "pre-workout-måltid" med stekt egg, fullkornspolarbrød og cottage cheese med ananassmak (kjøpt i Sverige):

Deretter fant jeg frem både vaskekluter og vektvesten til Fredrik (veien 10 kg), samt hengte opp Iron Gym i dørkarmen og da ble det blant annet:

6settx20rep Goblet Squat (og for å gjøre det EKSTRA morsomt så kan man ta en strikk under knærne og kjøre knebøy - det setter større krav til å presse knærne ut;) )

3settx5reps vanlige pushups + 3settx5reps med pushups-håndtak (og 3 settx10 reps med ettbeins-hoftehev):

Pullups (5-6-5-6-5 reps):

Og ikke minst VASKEKLUT-trening:

Genialt til å bruke som "cat slides" hvor du blant annet kan få kjørt kjernemuskulaturen din ved å dra armer og bein utover/oppover samtidig som du skal stabilisere mage og rygg. 

 

Silje rett-etter-at-hun-kom-hjem:

Silje-rett-etter-hjemmetrening:

:D

Ha en herlig mandagskveld! Det ER digg å være tilbake i hverdagsrutinene også, selv om det innebærer at vekkerklokka ringer så altfor tidlig. ;p

- Silje Bjørnstad - 

Tilbake til hverdagen

Hei!

Da var helgen (og juleferien) straks over og her har det mer eller mindre gått i ett siden jeg kom hjem fra Berlin sent fredag kveld. Uansett så er formen bedre og på lørdag formiddag var formen såpass bra at jeg ENDELIG nådde målet om å løfte 2xkroppsvekt i markløft. DET har jeg jobba for! :D  Jeg har videoklipp, men selvfølgelig skulle ikke videoopplastingen på blogg.no fungere i kveld, så jeg legger ut den filmen så snart det er ordnet.

Ellers så gikk gårsdagen bort til formiddagstrening, vasking og rydding av leilighet, Sverige-tur (harryhandel), en liten kvelds-treningsøkt med Fredrik og jobbing til klokka 02:00 i natt. Sånn erre når man er frilanser ;) Hehe, men det gjør meg virkeilg ingenting å bruke lørdagskvelden på det jeg brenner for, nemlig å kunne formidle og informere om trening, helse og kosthold. Denne gangen var det en aritkkel for Shape Up som skulle skrives ferdig - stikkordet her er "Baseøvelser: knebøy, benkpress og markløft". 

Vel, dagen i dag har derimot vært veldig avslappende med en liten treningsøkt og kalkunmiddag med riskremdessert. YUM!

 

Marinert kalkunfilet med kokte gulrøtter, brokkoli, søtpotetmos (søtpotet med gult fruktkjøtt kjøpt i Sverige) og fløtesaus <3

Riskrem med kirsebærkompott - ja takk :D

I morgen er det på`n igjen med jobb og alt det måtte innebære, men allerede på torsdag skal jeg jammen ut å reise igjen. Det er jobbrelatert og jeg blir borte i 10 dager, men mer om det til uka. Uansett så har jeg på følelsen at det kommer til å bli en herlig og lærerik jobbopplevelse. 

Nyt siste rest av ferien og jeg håper alle har hatt en herlig julefeiring, nyttårsfeiring og en god helg.

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: siste dag i Berlin

Hei og god ny start på et nytt år! På nyttårsaften spiste vi middag på Nocti Vagus - Dark restaurant, altså en restaurant der det er bekmørkt hele tiden. Veldig spesiell opplevelse! Man ser virkelig ingenting, meningen er at smaksopplevelsen skal forsterkes og alle de som jobber der er blinde. Maten var god, men til dessert fikk vi "champagne variations" - en dessertskål med noe som tydeligvis var marinert i champagne + noen konjakkuler, og jeg lurer på om den søte avslutningen bidro til at 1. nyttårsdag ble tilbrakt ved doskåla og i senga. For jeg drikker jo ikke alkohol og har ikke drukket alkohol på 6-7 år, og det er ikke noe annet som skulle tilsi at jeg skulle bli dårlig ettersom jeg og Fredrik har spist og drukket det samme. Så score for den... Alt bare kom opp igjen og jeg sov sikkert 3/4 av gårsdagen. Ga meg i alle fall en fin påminnelse om hva jeg går glipp av, savner ikke det akkurat!;) Vel, her er noen bilder fra turen:

Men nå er det opprydding av hotellrom, litt shopping og flyplass neste! Ha en fin fredag :) Silje

Matbloggtoppen Matprat