hits

februar 2013

Video: 10-chins-innen-februar-FAIL....

Målet om å klare 10 chins innenn februar gikk til helvette så nå er jeg irritert. :p

Ble ny pers med 9 stk da hvertfall.... Skulle så gjerne ha klart tosifra innen måneden var over, men da tar jeg det i mars! ;)

Så her er kveldens underholdning, jeg lovte jo film uansett hvordan forsøket ble:  

video:img57981

(Jeg hadde ikke varmet opp eller gjort noe spesielt før jeg testa, så litt vinglete her og der...  Og selv om hodet ville så gjerne så ville ikke kroppen være med på den siste gitt... Fuck!)

Anyway, gjelder å se det positive i det negative: 0 i november og 9 nå. :)

- Silje Bjørnstad - 


FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Sitron- og soyamarinert kylling-i-wok

Til 2 personer:

3--400 gram kyllingfilet
4 ss soyasaus
1/2 chili
saften av 1/2 lime/sitron
2 fedd hvitløk
1/2 pose wokgrønnsaker
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
1 pakke valgfri nudler 

Bland sammen soysays, sitron/limesaft, pressede hvitløksfedd og finhakket chili i en bolle. Skjær opp kyllingen i biter og legg den i marinaden i cirka 10-15 minutter. Stek kyllingen i en wokpanne eller stekepanne og tilsett etter hvert paprikastrimler og rødløk. Fres wokgrønnsakene i en annen panne (ellers blir det så mye vann i selve retten). 

Når grønnsakene er varme og crispy legger du de over i pannen med kyllingen og de andre grønnsakene. Kok nudler som anvist på pakken, hell av vannet og bland inn i kyllingwoken. 

Hell gjerne over litt ekstra soysaus og sitronsaft på retten rett før servering.

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Torsdagssyssler: åpen-skole, hovedfunnene i LCHF-prosjektet og saft med tyggissmakI går var jeg på informasjonsmøte angående LCHF-prosjektet jeg var med på i høst, der forsknings- og prosjektleder presenterte de viktigste funnene i studien. Mer om dette og disse resultatene i morgen, men jeg kan i hvertfall avsløre at lipidprofil og insulinsensitiviteten hadde signifikante endringer etter kun tre uker på LCHF-diett!!!!  Nu skal jeg straks til skolelokalene og sjekke ut programmet og diverse foredrag i forbindelse med "Åpen skole"! Senere i dag blir det venninnemiddag på "Yaya`s" - asiatisk restaurant her i Oslo.

Forresten, har noen testet "årets smak" fra Fun Light - Vannmelon!? Den var himla søt og ga meg en rar følelse av at man drikker tyggis (!), faktisk. Så favoritten er nok fortsatt "Fruktfest" for min del, men alltid gøy å prøve nye produkter!

Ha en herlig torsdag! Oppskriften på sitron&soyamarinert kylling-i-wok kommer i kveld! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Ønsker du GRATIS kostholdsveiledning hos meg eller hos noen av mine medstudenter? (rabattkode!)

På skolen jeg studerer, Atlantis Medisinske Høgskole, så er det muligheter for å prøve seg som ernæringsfysiolog i praksis ved Studentklinikken på skolen. Nå kan vi også tilby gratis kostholdsveiledning til alle potensielle studenter. 

Dette er jo en herlig vinn-vinn-situasjon: Du får møte en student som er i praksis, og vi studentene får verdifull praksiserfaring. 

Så vurderer du å studere ernæring samtidig som du har lyst til å sjekke ut hvordan det er å være hos en ernæringsfysiolog og få tips til deg og ditt kosthold? Bestill time - klikk her!

Rabattkode: Ny student

Det er også mulighet for kroppsanalyse (InBody-test som gjennomføres på en Tanita bioimpedansemåler)

Har du et spesifikt ønske om at det er jeg som skal ha konsultasjonstimen (via studentklinikken altså), eller har noen spørsmål rundt dette så send en mail til: silje1987@hotmail.com (Er du derimot ikke interessert i ernæringsstudier, men ønsker allikevel en gratis konsultasjon via studentklinikken så sender du en mail til meg, vi skal nok få ordnet det også;) )


Tommel opp for "good deals!"

INFORMASJON:

Atlantis Medisinske Høgskole tilbyr nå studentklinikk, i samarbeid med Bryn Medisinske Senter.

På studentklinikken vil høgskolens avgangsstudenter i ernæringsfysiologi gjennomføre praksis under kyndig veiledning av autoriserte, kliniske ernæringsfysiologer ansatt ved skolen.

Kostholdsveiledning

En konsultasjonspakke innebærer minimum to konsultasjoner, videre oppfølging kan deretter gjøres per e-post eller telefon.

Ved den første konsultasjonen gjøres blant annet en grundig kartlegging av klientens situasjon/problem. Både kosthold og spisemønster varierer mye fra person til person, og for å kunne gi best mulig råd og veiledning er det viktig å få en god og nøyaktig oversikt.

En til to uker etter første besøk, kommer klienten tilbake til ny konsultasjon. Det legges nå en plan for videre kosthold,  samt råd om hvordan du best kan tilpasse deg eventuelle endringer i spisemønster. Forankring av realistiske forventinger, mål og motivasjon er også en viktig del av behandlingen.

Mange tror kanskje at en ernæringsfysiolog er en person som sitter på et kontor og som hovedsaklig gir råd til folk som ønsker å gå ned i vekt, ønsker å spise mer frukt og grønt eller som lurer på hva slags knekkebrød-produkt som er sunnest.

Men det jo så mye mer vi kan bidra med! Kroppen fortjener at man har et fokus på riktig kost og ernæring gjennom hele livet spør du meg, men har du noen gang tenkt på at i ulike stadier i livet bør man tenke ekstra nøye gjennom kosten og inntaket av ulike næringstoffer/vitaminer/mineraler?

For eksempel når man er i perioder hvor man vokser og kroppen utvikler seg (barn og unge), eller når man er gravid og skal livnære et foster i ni måneder, eller når man ammer og skal fortsette å gi mat og næring til det nye familiemedlemmet, eller når man har blitt eldre og kroppen er kanskje mer utsatt enn tidligere for sykdommer og infeksjoner.

Her er bare noe av det en ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med:

* Kosthold ved ulike allergier og matintoleranse

* Kosthold til gravide og ammede

* Næringsinnhold i mat

* Kosthold til barn og unge

* Kostold til eldre (både hjemmebeboere og pasienter på sykehjem/eldrehjem)

* Kosthold til kreftpasienter

* Kosthold ved livstilssykdommer: Diabetes type 2, overvekt og fedme, hjerte-og-karsykdom, hypertensjon

* Vegetarianere

* Trenddietter

* Ned/opp i vekt

* Tips til sunne mellommåltider

* Sunnere livsstil

* Kosthold tilpasset trening og fysisk aktivitet

etc etc etc. 

 Husk også at Atlantis Medisinske Høgskole arrangere "Åpen skole" i morgen torsdag 28.februar klokken 15 - 20.

 I morgen kommer det forresten oppskrift på "sitron&soyamarinert kylling-i-wok" ;)

Ha en flott onsdagskveld! 

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Slik går det når man flytter sammen med en personlig trener

Allright, se hva jeg har flyttet sammen med:

"Floorpress" 

"Foroverbøyd roing med hantler" (jeg trillet jo rundt av latterkrampe da Fredrik først stilte seg i denne posisjonen, men jeg fikk vite det var for å hvile hodet samtidig som han kan trene begge armer samtidig, sammenlignet med for eksempel en-arms-foroverbøyd-roing som mange utfører ved å ha det ene beinet på en benk og det andre ned på gulvet.)
I stua har det nemlig kommet en bitteliten "styrkeavdeling" i form av hantler (2x12 kg, 2x20 kg, 2x30) og en søt liten kettlebell (6 kg)...

Når en treningsglad ernæringsfysiolog-journalist-energibombe har flyttet sammen med en treningsglad-ernæringsfysiolog-personlig-trener så kan det fort bli en liten treningsrunde her på kveldene med både kroppsvektøvelser, slyngetrening, leking med chins/pullups i Iron Gym-apparatet og artige utfall-varianter over gulvet, lenge leve trenings-kreativiteten! I løpet av våren og sommeren blir det nok mer treningstips og treningsinspirasjon fra oss begge!

Ha en sprek onsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Da har det begynt: Hei soving-i-intervaller, konstant hjerneaktivitet om epidemiologiske studier og massive angrep av hodepine.

Jeg har begynt med bacheloroppgaven, noe som gir visse klassiske "skolestressa-effekter" for min del. I går kveld for eksempel så var jeg stuptrøtt ved 23-tiden og la meg ned for å sove. Ved halvto-tiden på natta våknet jeg og var lys våken og begynte å virkelig kverne hjernen i form av ulike forskningsstudier, p-verdi-resultater, konfunderende faktorer, relativ risiko og odds ratio og alt det andre som man skal holde styr på i forbindelse med oppgaveskrivingen. Det endte med at jeg satt effektivt i 1,5 time fra cirka klokka halv to til tre og analyserte både kohortstudier, kasus-kontroll-studier og metaanalyser.

Men å være våken på natta gir utslag dagen derpå. For å si det sånn, jeg fikk ikke karra meg ned på trening før klokka var 15.00 i dag fordi jeg sovnet på sofaen (der lå jeg og sov i 2,5 time! Midt på dagen liksom.... Normal døgnrytme er tydeligvis oppskrytt, og ja jeg er flau).

Også var det tilbake i oppgaveskriving. Grunnen til at hjernen blir ubevisst stressa er fordi ordet DEADLINE henger usynlig over laptop-skjermen her. 1.utkastet skal nemlig leveres innen 1.mars. Men hva er den aller beste medisinen for hodepine og slappe øyne? Jo, en gåtur i det fantastiske påskestemning-været, gjerne da i tiden hvor det begynner å bli mørkt. Jeg får i hvertfall ny energi og ny giv av alle de flotte fargene, den friske luften rett i ansiktet og følelsen av at våren er på vei.

Så nå har jeg akkurat levert inn 1.utkastet med god margin! Hah!

Flere "bacheloroppgave-stressa-utbrudd" kommer nok i løpet av mars måned, så bare vent, her skal det bli underholdning i ukene fremover! ;)

I morgen skal jeg forresten på informasjonsmøte om LCHF-prosjektet jeg var med på i høst!! Spennende å høre hva slags resulater og konklusjon forsknings- og prosjektlederen har funnet ut! Jeg skal selvfølgelig bringe informasjonen videre. 

Uansett, ha en god tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Prøv disse til frokost eller lunsj - "superenkle tykke eggepannekaker"

Dette må være verdens enkleste pannekake-røre, og samtidig så digge! :D

Til cirka 3 middels store pannekaker:
3 egg
1/2 boks cottage cheese
0,25 dl melk
1-2 ts kardemomme
1 ts kanel
Eventuelt smak til med søtningsmiddel  

Egg og cottage cheese blandes godt sammen med karbdemomme og kanel. Stekes på middels-sterk varme, ha tålmodighet og ikke forsøk å snu pannekaken før røra har stivnet på den øvre siden ;) 

Server med bær og søtningsmiddel (fryste bær lagt oppå pannekakene blir etter noen minutter myke av varmen fra pannekakene og vips så har man syltetøy;) )

Yum! Proteinrik og sunn frokost som også gir deg gode vitaminer og mineraler fra både egg og bær! ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Middagstips: Lei taco? Varier med burritos (av den litt sunnere sorten og med hjemmelaget krydderblanding)

Ca 2-3 voksne porsjoner: (Jeg og Fredrik er glad i mat....)

400 gram karbonadedeig (karbonadedeig innholder mindre fett og færre kalorier per 100 gram sammenlignet med kjøttdeig)
4 lefser (gjerne fullkornsvarianter, men denne gangen skuffa jeg selv også gitt... :p )
1-1,5 dl ost (Velg en lettere variant om du er opptatt av kaloriene, jeg selv går for den originale ;))
1/2 rød paprika
1 rødløk
1 boks mais
Oregano
Spisskummin
Chilipulver
Salat
Agurk 

Stek karbonadedeig og ha oppi strimler av rødløk og paprika samt maisboksen når kjøttet er gjennomstekt. Tacokrydder fra pose er det bare å droppe da du enkelt lager ditt eget som smaker mye bedre og er mye sunnere. Du trenger ikke mange ingrediensene en gang: For eksempel spisskummin, chilipulver og oregano (gjerne paprikapulver og litt hvitløkspulver om du har det også) sammen med 0,5 dl vann og voilá! Tilsett gjerne en dæsj ketchup eller 1/2 boks hermetiske tomater for en mer sauseaktig konsistens ;)

Jeg har nevnt det før og jeg sier det igjen, 1/3 av innholdet i sånne ferdiglagde tacokrydderposer er salt.....! 

I stedet for å putte i diverse grønnsaker, ost, saus og lignende oppå kjøttet og deretter pakker det inn i et tacolefse eller et tacoskjell, så kan du her blande i grønnsakene mens du steker karbonadedeigen, da er du sikker på at du får de i deg ! ;) Jeg brukte som nevnt rød paprika, rødløk og mais, men andre ingredienser som kan passe godt i burritos er gulrot, bønner, sopp, tomater, hvitløk osv. 

Legg fyllet over i tacolefser som du bretter og legger over i en ildfast form.

Dryss over revet ost og gratiner burritosene på cirka 200 grader til osten er smeltet - cirka 10 minutter.

Server med ønsket tilbehør, jeg klarer meg fint med salat og agurkskiver. Om du ønsker kan du selvfølgelig ha litt tacosaus og lettrømme ved siden av, eller det sunneste alternativet: Guacamole! 

 Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Lurer du på noe når det gjelder det å studere ernæring?

Da vil jeg anbefale deg å sette av ettermiddagen førstkommende torsdag 28.februar! Den dagen er det nemlig åpen skole på Atlantis Medisinske Høgskole (hvor jeg selv er student) og her vil det blant annet bli foredrag, tilbud om gratis kroppsanalyse, underholdning, og selvfølglig mulighet til å snakke med forelesere/lærere/studenter ved skolen om du har noen spørsmål/tanker rundt det å studere ernæring.

Her er programmet for dagen:

15.00        Registrering

15.15-15.20:     Velkommen, Rektor Mohsen Zangani

15.20-16.00:     Prestasjonsernæring for utøvere i utholdenhetsidretter.
                          Kan mosjonister bruke de samme rådene?
                         Heidi Holmlund, Klinisk ernæringsfysiolog Olympiatoppen/Sunn jenteidrett

16.00-16.30    Pause, besøk på stands, informasjonsmøte om Atlantis Medisinske Høgskole

16.30-16.55    Muskelhukommelse,
                        Ingrid Egner, stipendiat og OL-håp i boksing

16.55-17.20    Slik kombinerer jeg medisinstudier og toppidrett,
                       Andreas Lødrup, verdensmester i kick-boksing og medisinstudent

17.20-17.50    Er det sosial ulikhet i helse?
                        Victoria Telle, ph.d. i forebyggende medisin,
                        førstemanuensis ved Atlantis Medisinske Høgskole og postdoc

17.50-18.20    Pause, besøk på stands, informasjonsmøte om Atlantis Medisinske Høgskole

18.20-18.55     Jeg hører hva du sier, men det driter jeg i" - hvorfor gjør vi ikke som Helsedirektoratet sier?
                        Ruth Marie Donovan, inspirator, rådgiver ved Ahus,
                        foreleser ved Atlantis Medisinske Høgskole

18.55-19.10    Fra dovendyr til fyrrig tyr,
                        Kjetil Johnsen, fagansvarlig helsekommunikasjon Atlantis Medisinske Høgskole og helse-blogger

19.10-19.30    Else Kåss Furuseth

19.30-20.00    Avslutning

LES MER OM SKOLEN OG STUDIEMULIGHETENE HER

Håper vi sees! ;)

Og skulle du ha noen spørsmål, men du ikke har mulighet til å stikke innom på torsdag er det alltids bare å spørre her på bloggen eller sende meg en mail. 

I kveld kommer det middagstips - mexican style! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Muffins lavkarbo - 1 kakedeig, 3 ulike smaker

I ettermiddag testet jeg ut "Nøytral Kakemix Lavkarbo" fra Easy Living og jeg sier faktisk bare YumYumYumYumYumYUM!! 

Selv om posemiksen i utgangspunktet er beregnet på en kakeform testa jeg ut kakerøren med litt forskjellige smaker i muffinsformer - funka som bare rakkern!

Så du trenger altså:

1 nøytral basisrøre + ulike smaker
1) Kakaopulver gir sjokoladesmak
2) Revet sitronskall gir frisk og søtlig sitronsmak (det ble min favoritt)
3) Noen dråper vaniljeessens eller bare den nøytrale kakemiksen  ;) 

Posemiksen blandes sammen med 4 egg, 1 dl nøytral olje og 2,5 dl vann. Blant sammen og del deretter røren i tre like store deler: En del som du har oppi 2 ts kakao, en annen del der du har oppi revet sitronskall av 1/2 sitron (kun det gule!) og den siste delen gjør du ingenting med eller eventuelt tilsetter 2-3 dråper vaniljeessens.

Fordel røren i muffinsformer og stek i cirka 20 minutter på 175 grader. 

Så kan du jo velge selv om du vil ha glasur på toppen eller ikke. Jeg prøvde meg på "Easy Living Kakeglasur Lavkarbo" og gjorde det samme her som med kakerøren: En del med kakaopulver, en del med litt revet sitronskall og en del uten noenting/1-2 dråper vaniljeessens. 

(Sett muffinsene med glasur i kjøleskapet en times tid slik at den stivner før du serverer den).

Nå har jeg spist opp 4 (!) muffins på under 10 minutter allerede.... Jeg tror jeg bare dropper kveldsmat i dag for de her var bare mumsemums altså! Nøytral kakemix fra Easy Living kan absolutt anbefales, men du kan selvfølgelig bruke "standard" muffinsrøre om du vil det, prinsippet er det samme:) 

Enjoy!


- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Stekt fisk med brokkolipure og rødløk&gulrotkompott
Til 2 personer trenger du:
2 fiskefileter

Rødløk&gulrotkompott
ca 40 gram smør
2 gulrøtter
1 rødløk
1 ss sukrin

 Skjær opp gulrøtter og rødløk som du steker på lav-middels varme i smør (det skal ikke bli brunt, men mykt og gyldent!). Dette tar noen minutter så ha tålmodighet ;) Deretter har du oppi 1 ss sukrin som du rører rundt i blandingen, la alt stå på lav varme i 2-3 minutter til slutt slik at smakene virkelig får satt seg.

("Hemmelig" ingrediens.... ;) )

Brokkolipure:
1 liten brokkoli
0,75 dl matfløte 
1 ss smør 
Kok brokkolibuketter møre, hell av vannet, ha oppi fløte og smør og bruk en stavmikser til å lage en jevn og glatt pure.  Stek fisken i stekepanne og server sammen med tilbehøret.Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Jeg hadde glemt hvor gøy det er å stå på snowboard!

Jeg har hatt en sinnsykt bra dag ute i bakkene på Tryvann og i "Oslo Vinterpark" i dag. Det var faktisk første gangen jeg var her, så etter 5 år i Oslo var det vel på tide å teste ut snowboard&slamlom-mulighetene her i byen... ;) Uansett, digg temperatur, solskinn i fjeset, nysnø i løypene og en norsk jente + fire halvgærne mannfolk fra England gir topp stemning som gjorde at tiden bare fløy avgårde. Og det er vel to år siden jeg stod på snowboard sist og i dag merket at jeg har savnet det MYE! Det er jo så befriende og herlig å bare suse nedover bakkene! :D

Her er noen bilder av gjengen i bakkene.....

 

 
....og i "lunsjpausa". ;)

Men jeg må si jeg er spent på hvordan leggene mine er i morgen. Å gå rundt i snowboardsko i 8 timer kjennes for å si det sånn!

Ha en flott lørdag folkens :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Denne dagen har jeg ventet på!!Ah, energien er på vei tilbake etter en litt "up-and-down-stress-uke" og jeg er i et så fantastisk godt humør i kveld! :D Nå skal jeg nemlig ned til sentrum og møte to "british guys" som jeg møtte for første gang da jeg var på jorda-rundt-reise i 2007. Med andre ord, det er over 5 år siden vi så hverandre!!! I tillegg har de med seg to kamerater, og i morgen skal vi som tidligere nevnt teste snowboard/slalom-forholdene! :D

I tillegg begynner det å bli skikkelig vårstemning for tiden og jeg kan nesten ikke vente med vårens første joggetur langs Akerselva. 

 

Ønsker alle en fantastisk fredag og en riktig god helg. 

 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Sunn og mettende dessert/mellommåltid/kveldssnacks

"Røde bær sammen med vaniljekesam og havrekrisp"

Dette er kosemat på høyt nivå som du kan nyte med god samvittighet.

Til en porsjon trenger man 1/3 beger vaniljekesam, 10-15 bær (kan fint bruke fryste) og 2 ss havregryn som du rister i en tørr stekepanne. (Varmer opp og lar grynene blir gyldne) 

Men pass på så det ikke brenner seg, det går fortere enn du tror! ;) Du kan også riste havregryn i stekeovnen sammen med for eksempel litt honning, kokosmasse eller sukrin - 200 grader i cirka 10 minutter. 

Jeg synes derimot dette er søtt og godt uten å måtte ha på søtningsmiddel/sukkererstatning. Mmmmmumse-mums! :D Gode karbohydrater, lite fett, rikt på vitaminer og mineraler og masse protein som gjør deg god og mett. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Leiligheten og dagens dessert

Allright, da er det endelig mulighet til å se gulvet i leiligheten igjen! :) (Ja, det er plakater fra frukt.no som henger oppe på veggen der - greit med inspirasjon hvis man ønsker å teste ut nyte frukter/grønnsaker/urter/bærtyper) Mye er på plass, men noen esker og "oppsamlings-hauger-av-ting-man-ikke-vet-hvor-skal" er det jo også igjen. 

Skulle man trenge noe å lese på vil det hvertfall ikke mangle på lesestoff og selvfølgelig er det bøker  om ernæring og trening som preger bokhyllene ;)

Favorittskiltet:

"Nå jobber Fredrik i miniSats". Hah, priceless! Det var det som hang på døra til rommet hvor man plasserte kidsa da foreldrene/foresatte skulle trene på et tidligere Sats-senter Fredrik jobba på og han da var ansvarlig. (!) Anyway, han konsentrerer seg som å jobbe som PT nå for å si det sånn ;) (Sats Storo)

<3

Og her er dagens dessert - oppskrift på denne sunne herligheten kommer i morgen! :) Apropos i morgen, da kommer det 4 Englands-boys som skal henge i Oslo hele helga og jeg gleder meg så sinnsykt til å blant annet leke "snowboard-babe" (eller ikke) på lørdag. Altfor lenge siden sist.

Ha en flott torsdagskveld :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Hjemmekontor - Hjemmeskole - Hjemmetrening.

Vel, selv om leiligheten fortsatt ikke er helt hundre prosent etter ankomsten av utallige bananesker og diverse, så har man i alle fall fått noe "kontor/skolepult"-lignende sted å sitte og jobbe! Digg!! Så her har det blitt et par timers lesing + litt hjemmekontor på formiddagen.

 

Også har det naturlig nok kommet en del treningsutstyr i hus, og her er det plutselig blitt dobbelt opp av blant annet treningsmatter, ab-roller, slyngetrenings-utstyr. I tillegg er det kommet inn en pilatesball og X antall treningsstrikker.

Dermed finnes det ingen grunn til å ikke ta seg en runde hjemmetrening for å si det sånn, så i dag har det blitt litt "oppvarming i slyngene" med pushups-varianter, pistol squat-wannabe-øvelse og planke. 


Før man hivde seg ut på gulvet og fortsatte "ordentlige varianter" av pushups og planke (den venstre overarmen min ser jo bare helt rar ut på det bildet der... jaja, underholdning er bra!), og ikke minst noen chins i Iron Gym... ;)


Så om "du ikke har tid til å stikke på treningssenteret", så har man full mulighet til å lage et lite treningsstudio hjemme ;)

Ha en energirik og herlig torsdag! :D

- Silje Bjørnstad -

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Når søtsuget kommer: sjokoladeis-variant (lavkalori&sukkerfri)

Jeg prøvde meg på noe sjokoladeis-og-vaniljeis-lignende dessert i går, oppskrift inspirert av kristine weber sin blogg (hun har så mange digge oppskrifter!) Perfekt avslutning på middagen eller på kvelden om man er lysten på noe søtt og godt, men ønsker noe som ikke inneholder for mange kalorier eller rett og slett en sunnere sjokoladeisvariant uten sukker. 

Uansett, her er det du trenger til 2 porsjoner (som jeg fordelte på 2 ulike smaker)
4 eggehvitter
4-5 ss sukrinmelis (smak deg frem for hvor søtt du vil ha det
2-3 ts kakao
Noen dråper vaniljeessens
1/2 ts vaniljepulver 

Pisk eggehvittene stive og luftige sammen med sukrinmelis. Ønsker du å prøve to smaker deler du opp blandingen og har oppi kakao i den ene, og vaniljeessensdråper + vaniljepulver i den andre. (Det smaker nok godt med moste bær også!! :)) Bland godt sammen før du setter herlighetene i fryseren og husk å røre innimellom! 

Anbefaler å spise "isen" etter 20-30 minutter. 

(Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente lenger etter at det hadde gått 20 minutter, og da ble det nesten som som sjokolademousse-is! Even better! <3 )

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Kaffepause<3

Jeg har helt dilla på kaffe latte fra Kaffebrenneriet for tiden, særlig etter trening! :) Og alltid like spennende å se hva slags fancy mønster baristaen kommer opp med.. hehe, "hverdagsgleder".... :p

 

Ellers er jeg nå innom kontoret en tur for å skrive et par saker samt legge inn bilder til et intervju. Tida bare "svosj" de dagene her. Det er nok å gjøre hvertfall med andre ord!

 

Oppskrift på "sukkerfri og lavkalori sjokoladeis&vaniljeis-variant" kommer i kveld! :)

God onsdag!

- Silje Bjørnstad -

Kjempeenkel og veldig digg fiskemiddag

Du trenger:
4 fiskefileter
3 gulrøtter
1/2 stk purreløk
2 dl matfløte
Maggi Juicy Fish krydderpose (ja, jeg juksa litt denne gangen...)

Denne "Maggi Juicy Fish"-posen kan virkelig anbefales. En ting var at det var sabla lettvint og kjapt å lage, men det smakte jo så utrolig godt også! Man bare skjærer opp gulrøtter og purreløk, blander sammen fløte og krydderposen og har alt oppi en stekepose som følger med. Deretter legger man fiskefiletene på toppen og snører igjen posen, og så "smack" inn i ovnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter. MÅ PRØVES altså, jeg som ikke er så veldig glad i fisk i utgangspunktet syntes dette smakte overraskende godt!! :D

Jeg serverte sammen med kokte brokkolitopper og dillkrydder - NAM!

Og her er dagens dessert:

Oppskrift på denne herligheten kommer i morgen! :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Tirsdagssysler

Herlig vintervær i dag, det liker man! Til tross for noe store mengder snør... Men snøen kan gjerne ligge litt til for til helga blir det snowboard-kjøring! Brettet og sko er i hus og helga kan ikke komme tidsnok! :D

I dag kommer forresten mamma og Lexie på besøk en liten tur så håper det blir en liten gåtur i sola etter hvert.

Også må jeg karre meg ned til et eller annet piercingstudio for å ta ut den tragus-piercingen som jeg vil fjerne. Den blir bare irritert av all bruken av "ørepropper-hodetelefoner" for tiden. Men kulene sitter jo bom fast så her må det tydeligvis profesjonell hjelp til.

"Betent og deilig".

Dagens oppskrift kommer senere, laks står på menyen! Også tror jeg at jeg skal prøve meg på verdens enkeleste sjokoladeis-dessert, så følg med... ;) 

Ha en nydelig tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Flytteprosess volume IIII

Her går det i etapper, men nå er hvertfall TV-bordet i hus, noe som betyr at TV-en er montert opp i tillegg til lydanlegg og DVD-spiller etc.

Nå gjenstår det morsomste: Å pakke ut alle småting fra 6737 bananesker,  sortere papirer/bøker, finne ut hvor ting skal stå for så å flytte de igjen ti ganger før man blir fornøyd. Haff.Men energien er hvertfall på plass igjen og da ble det nesten 2 timer styrke på Elixia tidligere i dag! :D Det er utrolig hva trening gjør med humøret og energinivået! Mandager er digg! <3

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Grønnsaks&nudelsuppe

Til 2-3 porsjoner trenger du: 
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1/4 paprika
2 gulrøtter
Litt purreløk
Valgfrie fryste grønnsaker (For eksempel wokblanding, lapskausblanding etc)
3-4 ss soyasaus
1 pakke nudler
Buljongterning (eller krydderpose fra nudelpakke)
Evnt litt krydder (Salt, pepper, oregano) 
Ca 4 dl vann (kommer ann på mengden grønnsaker
2 ss ketchup (! "hemmelig ingrediens" det her ;)) 

Skjær opp løk i strimler og press hvitløksfedd med en hvitløkpresse i en kjele med 1 ts smør. La dette bare stekes raskt i ett minutt før du tilsetter vann og buljongterning/krydderpose/soyasaus. Kok i et par minutter før du har oppi resten av grønnsakene, bortsett fra purreløk.

Kok dette til grønnsakene er blitt møre og ha oppi nudlene til slutt. Dryss deretter over purreløk og la suppen stå og varme seg noen minutter før den er klar til servering.  Hvis du ønsker har du oppi et par ss ketchup, dette gir faktisk veldig god smak, bør prøves! ;)

Du kan selvfølgelig ha oppi noe kjøtt også, for eksempel biter av kyllingfilet/svinefilet, pølseterninger osv. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Da kroppen sier ifra...

...at den er sliten så er det lov til roe seg ned, senke skuldrene og rett og slett bare hvile litt.

Det er som sagt bare veldig mye som skal gjøres og fikses for tiden, men jeg kommer sterkere tilbake med nye oppskrifter og lignende neste uke. Jeg skal forresten prøve meg på nudelsuppe i kveld så da kommer det hvertfall en oppskrift i morgen! ;)

I mellomtiden kan jeg anbefale disse proteinbarene som er kjøpt på Gymgrossisten.no. Greit å hamstre litt når man først skal nettshoppe... ;) De er hvertfall min nye favoritt. 

Weider LowCarbHighProtein-Bar med peanøtt&karamell-smak. Utrolig kjekt å ha med seg på farten generelt, eller som et lite mellommåltid før/etter trening.
Også hadde Lexie bursdag i går, gratulerer med 2-årsdagen din søtnos:

Oppdatering på innflyttningsprosjekt: Alle ting til Fredrik er i hus og det  F L Y T E R over av alt. For eksempel elektroniske duppedingser, diverse trening- og ernæringsbøker, og KLÆR!!... :p 

Det skal bli spennende å se hvordan man løser "mange-på-plass-problemet" til slutt. ;) Nyt siste rest av søndagen <3

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Fredag: IKEA-fiskemiddag (!), flytting og styrketrening

I dag prøvde jeg noe nytt: Bakt seifilet med potetpos, gulrøtter og hvit saus - IKEAstyle...

Og den var faktisk helt grei, men kjøttbollene er fortsatt favoritten! ;) Uansett, jeg drar ikke på IKEA for å kjøpe fredagsmiddag, neida, her er man midt i en flytteprosess og da er vel nesten et IKEA-besøk obligatorisk.

Uansett, slik ser det ut i heimen for tiden og det er ikke vits i å prøve å organisere ting en gang. Kjekkasen kommer nemlig med sine siste flyttelass i løpet av helga så da får man bare godta at man må tråkke litt i pappesker og at leiligheten ser ut som rydde-prosjekt-som-aldri-tar-slutt..

Uansett, etter IKEA-besøk ble det 1,5 time styrketrening og DET var deilig det. Utvilsomt dagens høydepunkt. 

"Dypt konsentrert og rødspreng i trynet = Digg".

Jeg jobber forresten på Side2 i helgen så stikk innom der i løpet av lørdagen og søndagen. Ellers er jeg i litt sånn "flytte-stresse-skole-jobbe-ALT-SKAL-SKJE-SAMTIDIG" modus for tiden, men men, man overlever sånne hektiske perioder også! :) Ha en god helg! :)

- Silje Bjørnstad . 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Skikkelig god og mettende pølseomelett

Til 2-3 personer:

6 egg
3 ss melk (kan byttes ut med vann)
3 kjøttpølser (gjerne mager variant)
1/2 paprika
1/2 rødløk
Gressløk 

Knekk eggene i en bolle og bland sammen med melk/vann. Skjær opp paprika, løk og pølser i biter og ha i en varm stekepanne sammen med litt olje/smør. La dette stå å surre i stekepanne et par minutter før du har oppi eggene. Skru ned varmen og la omeletten stå til den har stivnet helt. Dryss over litt gressløk til slutt og vend halve omeletten over på den andre siden.

 Server med salat/agurkskiver. Denne omeletten holder deg god og mett LENGE! :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Alle i Glåmdalen-distriktet:

Min kjære pappa, KENT OLAV BJØRNSTAD, er nå en av kandidatene til å bli med i representantskapet i Sparebanken Hedmark. Dette er bankens øverste organ og skal se til at banken virker etter sitt formål og i samsvar med lover og vedtekter. 

Det er bankens kunder som velger blant de som er nominert som kandidater og som da blir medlemmer til representantskapet. Valget foregår i perioden 11. - 18. februar 2013. 

Glåmdalen-distriktet representerer kommunene Eidskog, Grue, Kongsvinger, Nord-Odal, Sør-Odal, Våler og Åsnes. Det skal velges 2 medlemmer og 6 varamedlemmer.

Les mer om hvordan du stemmer og ikke minst, avgi din stemme her

 

Takk for oppmerksomheten :)

- Silje Bjørnstad - 

Med ski på beina og sokker på potene


Hello WinTeR WoNdErLaNd! :)Noen ganger er det helt greit med mye snø... Særlig når man kan bare spenne på seg skiene og ake bortover i skiløyper i skogen uten noen som helst forstyrrende elementer (bortsett fra et rådyr som plutselig hoppa ut fra intet midt i en nedoverbakke... Da er det artig å komme susendes med en hund som plutselig brått bestemmer seg for å løpe etter dette dyret som tydeligvis ble like overrasket som meg selv... Men det gikk faktisk bra! Alle sammen holdt seg på beina, men det er mulig hele kommunen fikk med seg det brølet mitt da jeg ropte at bikkja måtte fortsette fremover og ikke etter rådyret.)

"Håret i hestehale og null sminke + frisk luft midt i skauen = røde roser i kinna, god følelse i hele kroppen og nedstressing i en hektisk hverdag..."

Nå setter jeg straks kursen mot Kongsvinger. Der ventes "middags-date" med ei venninne før jeg toger inn til Oslo senere i kveld. Hva som står på menyen vites ikke, men blir det bra blir det selvfølgelig publisert oppskrift! :)

Også er flytteprosessen i Oslo i full gang. Min gamle sambo Eirin flytter ut i dag så jeg er meget spent på hvordan leiligheten ser ut når jeg kommer hjem, og ikke minst hvordan det blir seendes ut om noen dager. Alt jeg vet er at i morgen blir det shopping.

"IKEA generelt = ikke gøy". "IKEA på en fredag ettermiddag = døden". Men det er et bra sted å reise til når man trenger alle sånne småmøbler og hus-ting-og-redskaper... Så det er vel bare å bite tenna sammen og satse på at man slipper å være vitne til par som krangler over kjøkkeninnredningen i "bygg-ditt-eget-kjøkken"-avdelingen samt håpe at man slipper lyden av skrikeunger og masete småbarn som er lei av å måtte traske rundt i den digre bygningen sammen med "mamma-som-venter-barn-nummer-tre" og "drittlei-pappa-som-må-betale-for-møbler-han-egentlig-ikke-vil-ha".

 

Ha en nydelig torsdag folkens! (Og happy Valentine`s Day fordi som skal feire det og støtte handelsstanden med enda noen kroner på grunn av en amerikansk tradisjon som har kommet til Norge).

:D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Sunn sjokolademousse

Denne lettvinne desserten lages på under ti minutter og kan nytes med en gang. Den inneholder ikke sukker og næringsinnholdet per porsjon fra følgende oppskrift er: 

Cirka 65 kcal
Karbohydrater: 4,3 gram
Protein: 6,4 gram
Fett: 2,1 gram 

Til 2 porsjoner

2 eggehvitter 
cirka 0,2 - 0,3 dl melk (kan sløyfes - da blir det litt mer "fluffy" sjokolademousse. Kan også bytte ut melk med 1 eggeplomme)
2-3 ss bakekakao (smak deg frem til hvor kraftig sjokoladesmak du ønsker)
1 -2 ss sukrin (smak til selv hvor søtt du vil ha det)
1-2 ss sukrinmelis 

Stivpisk eggehvitter sammen med sukrin (smak deg frem på søtsmaken).

Den obligatoriske testen for å sjekke at eggehvittene er stivpisket: Snu bollen oppned og håp at blandingen ikke renner ut... ;) 

Bland sammen melk/eggeplomme og kakaopulver i en annen bolle og hell sjokoladesausen i eggehvittblandingen. Vend forsiktig inn med en slikkepott. Tilsett sukrinmelis og smak om du eventuelt ønsker mer kakaopulver/sukrinmelis i sjokolademoussen.

Hell over i dessertskåler og nyt med en gang, eller sett de i kjøleskapet cirka 20-30 minutter for litt stivere konsistens.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Pizza med ananas og tredemølle-test

 

Egentlig hadde jeg en treningsdate med ei venninne i dag, men da hun dessverre har blitt syk blir det besøket utsatt. Så da ble det en tur til Condiz for litt styrketrening, mens jeg i kveld har testet ut den nye tredemølla til mamma her hjemme. Det som før var 100% TV-stue er sakte, men sikkert blitt mer til en "trenings-TV-stue", noe jeg kan like! :D 

"Løpe litt i kombinasjon med TV-titting hjemme i stua = Helt greit!" :D

Dermed ble det 5 km med litt intervalløping og jeg ble i hvertfall varm nok...


"Svett-i-trynet-og-i-endorfin-rus"

Også har jeg helt pizzadilla for tiden, så da ble det pizza til middag i dag (igjen...;)) Og ja, det er ananas på pizzaen. Jeg har inntrykk av at det liksom ikke "det er det samme for meg om det er ananas på pizza" slik som det kanskje er med mange andre pizzaingredienser. Enten så ELSKER man ananas på pizza, eller så bare HATER man det. Jeg er definitivt en av de som digger ananas på pizza. Særlig fersk ananas.

Ey, forresten, et tips da du skal kjøpe ananas. For å se om den er moden og søt skal du ta tak i en av bladene på toppen og sjekke om det løsner lett av seg selv. Hvis ja, så er den moden og søt på smak.  

Ergo, de ananasene som ser "styggest" ut er faktisk de som er best! Så velg heller en som ser mørkebrun og litt rusten i bladene fremfor en nesten grønnfarget med mørkegrønne blader som står rett til værs. 

Og oppskriften på sunn sjokolademousse blir publisert i løpet av morgen formiddag.

Ha en herlig onsdagskveld! :D 

 

(jeg driver forresten og leker meg med nytt bloggdesign, men det er ikke 100% enda, så ha tålmodighet...;))

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Ovnsbakt torsk med smak av sitron og dillkrydder


Du trenger:

Filet av en type hvit fisk (beregn 150-200 gram per pers)
Olje (Raps- oliven eller Vita Hjertego)
Dillkrydder
Sitron
Salt og pepper 
1 blomkål
Fløte
Smør
Valgfrie grønnsaker 

Legg fisken i en ildfast form og pensle den med saften av en 1/2 sitron blandet med litt olje. Dryss over salt, pepper og dillkrydder. Stekes på 200 grader i cirka 12-15 minutter. 

Blomkålpure:

Skjær opp blomkålen i små buketter og kok til de blir møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser (eller "stamp" bukettene med en potetmoser eller lignende slik som jeg måtte gjøre i går..) og smak til med 1 ss smør og 1-1,5 dl fløte.

Server med valgfrie grønnsaker, for eksempel erteblanding og minigulrøtter.Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

5 fuckings pull-ups på "CondiZ"

I dag var jeg på treningsstudioet "Condiz" på Flisa for første gang, og jeg ble faktisk meget positivt overrasket over stort lokale med mange vektstenger og diverse apparater til både kondisjon- og styrketrening! :) Også var det billig for drop-in! Men jeg savnet musikk i høytalerne. Ikke at det gjør meg noe, for jeg har alltid med meg iPhone med ørepropper og Spotify uansett, men for de andre som trener så innbiller jeg at treningsmusikk kan bidra til å gi litt ekstra energi...;)

Måtte smile da jeg så denne plakaten. Altså, for de stakkarsene som ikke forstår en dritt, det er skrevet på solung og oversettes slik: Dere som er så innmari sterke, klarer dere ikke å rydde opp igjen vektene av stengene etter dere, da får dere ta i litt mindre. 

Selv har jeg hatt en kongedag på treningsfronten, hviledagen i går gjorde tydeligvis susen for dagens økt! I tillegg prøvde jeg meg på et nytt 5-pullups-forsøk (igjen) og JADDA! Også har jeg visst litt bredere grep (blir litt tyngre da) enn det jeg pleier så er rett og slett veldig fornøyd. Selv om selve teknikken ikke er 100% og bla bla bla.... Men pokker heller, haka er faktisk over på alle 5, ergo godkjent for min del. ;p

video:flisa

Tilfeldigvis kom jeg faktisk over dette notatet i bladet iForm i kveld:


Been there, done that... I`m just saying....

På ettermiddagen i dag ble det også en times skitur med herlig skiføre, bittelitt nysnø og perfekt temperatur. Vel, jeg skal innrømme at det er mer korrekt og si at det var en halvtime "bortover-ski-aking" siden jeg hadde Lexie til å dra meg, men de siste tretti minuttene av turen brukte jeg mine egne bein og armer til å komme meg fremover i alle fall;)Viktig med "sokker" på beina så slipper man isklumper i potene... ;)Home <3

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Kyllingwok med shiratakinudlerDa har jeg testet shiratakinudlene og jeg skal ærlig innrømme at jeg var noe skeptisk da jeg åpnet posen og helte av vannet i pakningen, for det luktet mer fiskeaktig enn "nudler-aktig"...

Men etter at de hadde blitt skylt i kaldt vann og deretter kokt i 1-2 minutter hadde den lukten forsvunnet. Nudlene er jo ikke noe særlig å skryte av når det gjelder smak så og spise kun nudler tror jeg ikke blir en stor smaksopplevelse. Men i for eksempel wok, supper, salater så er dette et fint alternativ en gang i blant. 
Min middagswok i går bestod av:
Kyllingfilet
Diverse grønnsaker (Fryste grønnsaker fra posen "bukettblanding")
Paprikastrimler
Soyasaus
Hvitløksfedd
Shiratakinudler 

Skjær kyllingfileten i biter og stek i en wokpanne/stekepanne med litt olje eller smør. Kok grønnsakene i et par minutter og ha over i stekepannen sammen med paprikastrimler når kyllingen er gjennomstekt. Deretter presser du hvitløksfedd (1 fedd til 2 ss soyasaus) med en hvitløkspresse og har oppi sammen med soyasaus. Bland godt sammen og la stå å varme seg i et par minutter slik at smakene får satt seg. Til slutt har du oppi de kokte nudlene, bland rundt og server. :)

I tillegg til å ha minimalt av karbohydrater og kalorier inneholder nudlene kostfiberet "glucomannan" og ifølge studier kan dette bidra til å senke dårlig kolesterol, triglyserider og stabilisere blodsukker. 

Enjoy!I dag er planen skolelesing, frisørtime, besøke bestemor <3 og ikke minst teste ut Drop-In-trening på det lokale treningssenteret "Condiz" på Flisa for første gang (Ja, med Z...). Ha en nydelig tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Gjett hva jeg har gjort i dag? :D

Vært hundepasser for nydelige Lexie. Og den hunden er bare så herlig og kul! :D 

Det ble så klart en lang gåtur langs Akerselva og der var det selvfølgelig en hel del interessante ender...I tillegg har det blitt en del leking med å kaste ball. Lexie blir jo helt gæren av den ballkastinga, bare se selv: 

video:img5378

Og etter noen timer ute i frisk luft ble bikkja jaggu sliten også:

På ettermiddagen ble jeg med pappa hjem til Åsnes en tur og blir her til onsdagen før jeg stikker til ei venninne og blir der til torsdag kveld. :)


"Kaffepausestopp på veien hjem"

 
"Belgisk hvit sjokolade med smak av kokosnøtt fra Stevia. Uten tilsatt sukker."

Med andre ord, en herlig start på uka! :) 

Jeg prøvde meg forresten på kyllingwokmiddag med shirataki-nudlene i dag, resultat og hvordan det smakte kommer i et blogginnlegg i morgen.

Ha en flott mandagskveld videre!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Oppskrift: Sunnere boller fylt med vaniljekesam


Til 4 små boller:

1 egg
1 eggehvite
50 gram mandelmel
1 ts fiberhusk 
1 dl vanilje kesam
40 gram sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme 

PIsk et egg med kesam og sukrinmelis. Bland deretter inn det tørre. La massen stå og svelle et par minutter. Stivpisk eggehvitten og vend dette inn forsiktig inn. Form boller på et bakepapir, eller bruk gjerne muffinsformer da deigen kan være litt løs. Stekes på 200 gradet i cirka femten minutter.

La bollene avkjøles på en rist i hvertfall 20-30 minutter. Del deretter bollene i to og fyll de opp med vaniljekesam blandet med sukrinmelis (Mmmm, vaniljekrem!:) ).Server gjerne med litt ekstra vaniljekesam og noen fryste bær ved siden av og dryss litt sukrinmelis over. Et komplett og søtt kveldsmåltid eller en deilig dessertvariant!Inspirasjon til oppskrift fant jeg på Kristine Weber sin blogg (hun har en litt annen bolledeigvariant), og som hun skriver selv, disse smaker selvfølgelig ikke eksakt likt som vanlige boller, men sunn bakst er gøy uansett og jeg syntes vaniljebollene smakte ganske så digg! :D I tillegg metta det godt i magen. (Og ikke minst tenk på alle de gode og sunne næringsstoffene man får i seg ved å faktisk spise boller av den rette varianten fremfor ugunstig sukker, næringsfattig hvetemel og "tomme kalorier"! )

Enjoy!
-Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

De berømte "nullkalori"-shiratakinudlene og søndagsenergi


Ok. Har du en dårlig søndag og det siste du vil se eller lese om er ekstremt glade og fornøyde mennesker så bør du komme deg unna dette blogginnlegget her så fort som mulig..

Det som begynte med "sein-frokost-lese-skolepensum-søndag" gikk fort over til å bli "energikick-ekstremt-happiness"-søndag da jeg tok en liten pause fra lesinga og testa formen for "dagens chinups". Noe som resulterte i ny pers og jeg er oppe i 8 stk nå! DET er en god følelse det. For meg og min kropp er det en dramatisk bra fremgang med fordi:

For det første så klarte jeg ZERO for kun noen få måneder siden (Jeg bare hang der, rett opp og ned uten sjans for i det minste å flytte meg 1 cm oppover og med følelsen av at det her kommer aldri til å gå).

For det andre så har jeg ikke trent noe spesielt program eller googlet meg ihjel for å finne gode tips. Jeg skaffet meg rett og slett "Iron Gym" og har sakte men sikkert klart å klare 1/2 chin-up, 1 chin-ups, 2 chinups osv.

Og det beste med trening og treningsresultater er at man hovedsaklig har seg selv og sine resultater å sammenligne med eller hva?! :D Så for hver eneste "ny pers" i en øvelse får jeg denne følelsen:


Den følelsen kan anbefales!

Målet er å klare tosifra antall chins i løpet av februar. Sånn, nå er det målet offentliggjort også så da får vi se hvordan det blir. Klarer jeg 10 chins blir det definitivt selvskryte-video-bevis! ;)

Ellers så hentet jeg en pakke fra Gymgrossisten i går og endelig har jeg fått tak i de berømte "Shirataki-nudlene" (pluss noen proteinbarer da selvfølgelig). 

Nudlene finnes også i pastautgave: Shirataki Fettucini og er gluten- og laktosefrie. Jeg bare digger å teste ut nye produkter så jeg er spent på hva de smaker, og om de i det hele tatt smaker noe i det hele tatt. Så oppdatering om hvordan de var kommer da jeg har fått prøvd en pakke eller to !

Ha en fantastisk herlig søndag og god morsdag til alle mødre! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Mobilblogg: verdens beste (og enkleste) pizza

Ja, jeg vet jeg har mast om denne pizzaen her før, men den er seriøst så sinnsykt god samtidig som det er en skikkelig næringsrik godbit i "high-protein-low-carb"-style. ;)

Så her kommer oppskriften på denne digge pizzabunnen nok en gang.

Pizzapunn:
1 dl revet ost
2 egg
1 ts salt
1 ts fiberhusk
1 ss toppet mandelmel
1/2 ts bakepulver
ca 0,5-0,7 dl vann 
Oregano

Rør alt sammen, ha i vann tilslutt for passe tykkelse (ikke sikkert du har bruk for alt) og ikke glem oreganokrydderet ;) Helles over på bakepapir og stekes på 180 grader i 20 min. Ha på fyllet, og stek i 10 minutter til på 250 grader. (Denne holder til 1 stk sulten person, jeg har ikke noe problem med å spise en slik porsjon alene hvertfall... ;) )

Fyllet er selvfølgelig valgfritt, men personlig anbefaler jeg pizzasaus, karbonadedeig/kokt skinke/kyllingfilet, rødløk, paprika og ost, og denne gangen ble det fifty-fifty med karbonadedeig og kokt skinke:

Det beste er at du blir sånn ordentlg godmett uten at magen står rett ut og bare rumler resten av kvelden. 

Enjoy ;)

- Silje Bjørnstad - 


FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Krydret kyllingfilet med gulrotpure

Til 2 personer:
2 stk kyllingfilet
Krydderblanding (for eksempel paprikapulver, spisskummin og grillkrydder)
5 middels store gulrøtter
1-2 ss smør
1 ss fløte
Valgfrie grønnsaker (Det ble brokkoli og aspargesbønner 
3-4 ss ristede pinjekjerner 

Del kyllingfiletene i to slik at det blir 4 tynne skiver i stedet for 2 "vanlige" kyllingfileter. Stek i smør og krydre med ønsket krydder.

Skrell og skjær gulrøttene før du koker de møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å kjøre sammen en jevn og glatt gulrotpure sammen med smør og fløte. 

Server med kokte grønnsaker og dryss over varme, ristede pinjekjerner til slutt. En H E R L I G smaksopplevelse, sunne og gode råvarer som metter:)
Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 


FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Den følelsen når du våkner opp fra powernap og ser rett opp på en edderkopp...

...den kan ikke være noe god hvis du er redd for spiders. 

Men hvis man ikke er særlig redd den lille klumpen som bæres av hele åtte (!) bein så er det vel bare koselig å våkne opp til at noen andre sier "hei" etter en liten powernap og du gir egentlig litt faen.

For i stedet du bare underholder deg selv ved å se på den lille skapningen stable beina sine i oppned-posisjon bortover taket. Hakke sett mange mennesker som gjør det liksom og som i tillegg klarer til å bygge fantastiske kunstverk av "lim-tråd" ut fra sin egen kropp. Verden og naturen er ganske fascinerende faktisk.   

Men greit, jeg skal innrømme at de derre husedderkoppene som var innom et par ganger her i fjor vår ikke var like hyggelige:


De ble liksom litt for digre til å være morsomme...

Oppskrift på krydderstekt kyllingfilet med gulrotpure kommer i morgen! :)

- Silje Bjørnstad - 

 


FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Helg


Jeg blir i så godt humør av alt solskinnet for tiden! :D Digger det! Får sånn halveis vår-påskestemning når man trasker rundt i blaut snø og solbriller på nesa.

Da var det fredag igjen gitt og jeg har i tillegg frihelg. Fredagen har hittil bestått av skolelesing, videoforelesninger og selvfølgelig trening :D

Som jeg nevnte en gang i forrige uke så er det forandringer på gang i bosituasjonen her. Enkelt forklart så vil det si at jeg blir boendes her jeg er, Eirin flytter sammen med kjæresten sin og kjæresten min flytter inn hit. Det betyr at en (snart ferdig utdannet) ernæringsfysiolog flytter sammen med en som allerede er ferdig utdannet ernæringsfysiolog og i tillegg er utdannet og jobber som personlig trener. Så hvis nå noen ønsker en kombinert matprat-treningstime-veiledning vet dere hvem dere skal kontakte, hø hø hø..

Vel, hvordan flytteprosess og innkvarting blir skal bli spennende å se. Ting skjer plutselig litt fortere enn planlagt og en utfordring blir "NOK PLASS". Vi får jo et rom ekstra som mer eller mindre ufrivillig blir noe ala kontor/walk-in-closet/wannabe-treningsstudio/oppbevaringsrom-ish. Nemlig. Med stor sannsynlighet begynner det å skje endringer i leiligheten her allerede neste uke, så jeg er spent på hvordan det ser ut her om 7-8 dager..

Apropos neste uke, den blir hakket mer travel enn uka som har vært. Stikkord er "hundepasser", "reise hjem til Flisa og besøke både den ene og andre", "Valentinesdate"-trening (i Kongsvinger!), Side2-helgejobbings, og ikke minst "bruke-masse-penger-på-TV-og-diverse-møbler".... (Og der fikk jeg bilde av flyvende dollartegn foran meg.. Eh.)  ;)

Nu må jeg finne ut hva som skal bli dagens middag. Kylling+diverse grønnsaker+pinjekjerner = Stekt kyllingfilet med gulrotpure, grønnsaksblanding og ristede pinjekjerner kanskje...?

Resultatet kommer senere i kveld eller i morgen! 

Ha en herlig fredag og god helg :D

- Silje Bjørnstad - 

Oppskrift: Lettvinn fiskelapskaus

Til cirka 2 porsjoner

300 gram hvit fiskefilet (i terninger)
400 gram grønnsaker (jeg bruker lapskausblanding fra pose - gulrot, potet, purre, kålrot)
1 buljongterning (grønnsak- eller fiskebuljong)
3-4 dl vann
Salt
Pepper
Pinjekjerner
Gressløk 

 

  • Ha grønnsaker og buljongterning i en kjele med vann og kok i cirka fem minutter. Ha oppi fisken og la det trekke til den er ferdig (cirka 10-15 minutter avhengig av varme). 

Rist et par spiseskjeer med pinjekjerner i en varm stekepanne og ha oppå lapskausen. Krydre gjerne med litt gressløk for ekstra smak. 

 Smak til med salt og pepper og ha eventuelt en klatt med rømmedressing med siden av (namnam).Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

"Frøken Effektiv" og snart 5 pullups :D

Snakk om effektiv formiddag (bare innrøm det, det er godt med selvskryt):
* Sove til halv ni 
* Kombinere en herlig frokost og 2 timer skolelesing
* 1 time hjemmekontor og skrive ferdig 3 saker som skal sendes i løpet av dagen
* Og selvfølgelig obligatoriske formiddags-pullups i håp om å klare 5 godkjente med overhåndsgrep. 

Og klokka er ikke tolv en gang! Herlig! :D

Måtte bare slenge med dette videoklippet for jeg trodde jeg skulle le meg ihjel da jeg så hvordan jeg så inderlig hardt prøver å få til pullups nummer 5 godkjent: "Vingle-litt-uskyldig-med-beina-og-OPP-MED-HAKA-OVER-STANGA-try-out", som resulterte i fail.. Hehe! Men da fikk dere litt underholdning her på formiddagen også. 

video:pullups4

Ah, sjekk hvordan jeg har så lyst da!!! Men innen februar måned skal minst 5 godkjente være på plass! :D Også er jeg spent på hvor mange chins (underhåndsgrep= jeg klarer før måneden er over. Satser på at det snart blir tosifra hvertfall!

Nu er det ut i sola og videre til mer trening. (Min form for lesepause ;) )

Ha en fantastisk torsdag! (Snart helg allerede alt....!!)

- Silje Bjørnstad - 

Godtesjuk!!?!


"Mmmmm, min!" :D

"Blir du aldri godtesjuk du?!" er et spørsmål som jeg stadig blir spurt om.

Og før jeg rekker å svare så kommer ofte spørsmål nummer to: "Kjøper du deg ALDRI sjokolade liksom?"

Svaret til spørsmål nummer 1 er følgende: Jo, selvfølgelig får jeg også den trangen til å bare "MÅ HA NO GODTEAKTIG NÅ", men jeg innrømmer gjerne at det ikke er ofte. Og da det skjer vet jeg som regel også årsaken, det kan være fordi jeg ikke har spist nok det forrige måltidet slik at jeg blir fort sulten igjen, eller at jeg har drukket eller spist mye med kunstig søtning (dette kan hvertfall ofte trigge søtsuget hos meg hvertfall, mye pepsi max for eksempel) eller at jeg rett og slett er dehydrert og ikke kjenner forskjell på sult- og tørstfølelse, og enkelte ganger kan det jo også være psykologiske eller fysiologiske grunner å skylde på (Hei PMS, skoleeksamen eller andre ting. Alle har vel sitt å stri med, men for all del, når det gjelder psykologiske problemer så vil ikke mat eller godteri være løsningen på problemet, selv om det kanskje virker sånn der og da. Bare så det er sagt ;) )

Anyway, til spørsmål nummer to er svaret "nei, jeg kjøper meg faktisk aldri sjokolade slik som for eksempel Snickers, Japp eller lignende". Blir jeg tilbudt det og jeg har lyst på så sier jeg jo "ja takk", men faktisk så kjøper jeg meg aldri sånne ting selv. MEN jeg er stor fan av protein- og energibarer, noe som kan ligne veldig på sjokolade med tanke på kaloriinnhold og sukkerarter, men her får man i seg litt annet også og da gjerne av de sunne ingrediensene slik som for eksempel mer protein, vitaminer og mineraler, fiber og mindre mettet fett. 

Ellers så har jeg selvfølgelig mine andre alternativer til søtsug-kick også. 

For eksempel "sjokoladekake-deig-ish blanding" (sukkerfritt og et sunnere alternativ til vanlig deigaktige blandinger!):
1 egg
1-2 ss kakao
1-2 ss mandelmel
1 ss smeltet smør
1 ss natreen søtningsmiddel 

Bland alt sammen i en bolle og skal man først spise kakedeig skal det gjøre ordentlig: Rett fra bakebollen og med slikkepott!
Mulig dette ikke er helt normalt for mange, men jeg er faktisk veldig svak for kakedeiger og synes kaker smaker mye bedre før de blir stekt. (Så de få gangene jeg mikser sammen denne sjokoladeblandingen så spiser jeg den opp før den eventuelt skulle ha gått inn i stekeovnen....)

Eller så er jordbær med melk og bittelitt søtningsmiddel et herlig alternativ til eventuelt søtsug eller bare som "kveldskos-digg":

Og ikke minst, smoothies og SKYR-begere,  det går en del av de i løpet av en uke. :)


(Og der fikk dere se hvordan jeg så ut i 2011 også, for ja, så gammelt er det bildet der....Poenget er at jeg har vært smoothie-fan lenge i flere år ;) )

Så det så. Det er ingen hemmelighet at søtt er godt, men for min del finner jeg mer næringsrike og sunnere alternativer til sukkerbombene som er stappet med fancy fargestoffer og formet som diamantdrops eller lignende for så og selges for 10 kroner stykket i fargerike pakninger i butikken. 

- Silje Bjørnstad - 

Gratinert karbonadedeig-og-grønnsaksform

Til en stor ildfast form (cirka 4 porsjoner)
600 gram karbonadedeig
200 gram brokkolitopper
2 gulrøtter (gjerne flere, men det var de to siste jeg hadde)
1 glass tomatsaus (gjerne hjemmelaget, eller pizzasaus som jeg hadde stående, jeg hadde oppi røkløkstrimler...)
200 gram revet ost 

(Det superenkle her er at du selvfølgelig bare kan bruke ulike type grønnsaksblandinger for variasjon, så lettvint!)

Stek karbonadedeig og tilsett tomatsausen (og eventuelt løk). Skjær grønnsakene og kok de noen minutter før du tar den oppi karbonadedeigblandingen. Legg alt i en ildfast form og strø over revet ost. Gratineres på cirka 200 grader i 8-10 minutter (avhengig av hvordan du ønsker hvor mye smeltet osten skal være).

Enkel og sunn hverdagsmat som også smaker like digg dagen etter! :D Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Sjokolademuffins uten sukker og hvetemel (lowcarb-style, kan også brukes til sjokoladekake)

For en herlig dag det har vært! Makstest var bare kjempegøy siden det ble ny pers på alle tre øvelsene (knebøy, benkpress og markløft).

Så da ble det "feiring" med sjokolademuffins denne tirsdagskvelden gitt. 

Oppskrift:

5 egg
1 dl sukrin
4 ss mandelmel
3-5 ss kakaopulver
1,5 ts bakepulver
 50 gram smeltet smør
(Gjerne noen dråper vaniljeessens hvis du har)

Pisk sammen egg og sukrin til det blir en luftig blanding. Miks sammen det tørre og ha oppi eggedosisblandingen. Ha oppi smeltet smør til slutt. Nå delte jeg opp røren i muffinsformer, men du kan fint bruke oppskriften til en hel sjokoladekake også. 

 

Stekes på 175 grader i cirka 10-12 minutter (avhenger av muffinsstørrelse, og beregn noe lenger steketid hvis du bruker en hel kakeform)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Så j.... klar for trening!:D

 
(Sjekk det lystne treningsblikket!!!.... :D )

Ah, etter 2-3 dagers treningsfri (litt ufrivillig, men mest for å lade opp kroppen til i dag) er jeg klar for ny "maks-test" på diverse styrketrenings-øvelser. Har kjørt testing med 2-mnd-mellomrom siden august nå, så da blir dette den 4.testen for å sjekke om man har blitt litt sterkere, står på stedet hvil eller om kroppen er helt ute å kjøre i dag. :p

Anyway, etter noen dager uten så mye bevegelse er  jeg så gira på å bare komme meg ned til treningssenteret! :D

Lader opp med "bringebærmilkshake" bestående av 3 dl lettmelk, 150 gram fryste bringebær og cirka 1 ts søtningsmiddel: Yum ;)

Også er det viktig med litt påfyll underveis om jeg trenger å våkne litt: 

 Wheee!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: På Delicatessen Tapas

Akkurat i "blåtimen" mellom 17 - 18 gikk jeg ut for å møte to venninner til herlig tapasmiddag på "Delicatessen Tapas" her i Oslo, og selv om er komme litt mye snø for min smak det siste døgnet så er bare lyset ute helt utrolig nydelig for tiden. Dere vet, akkurat den tiden det tar når  det skifter fra lyst til mørkt ute.Uansett, maten på Delicatessen var som vanlig helt herlig. I dag ble det litt forskjellig miks med blant annet møre skiver av entrecote, brød og aioli, spanske kjøttboller i tomatsaus, salat med bakt aubergine, artisjokk og pinjekjerner, spanske poteter og chorizopølse bare for å nevne noe ;)

Det smaker i hvertfall DEILIG! :D

Nyt mandagskvelden!

- Silje Bjørnstad - 

 

RomaRomaRomaRomaRoma.... ....og vegetarpasta-lunsj
Som jeg nevnte i forrige uke er "eksamensmotivasjonstur" nå bestilit. MÅ alltid ha en reise å se frem til og 1. - 4. juni drar jeg og to venninner til Italias hovedstad. :D

Roma og Italia har stått på reiselista LENGE så dette blir bra!!

 Vi skal leke turister og "løpe" byen rundt for å få med oss de mest populære serverdighetene  (LES: "løpe" betyr å ta sightseeingbuss... ;) ), vi skal shoppe, vi skal svette (rett og slett fordi forhåpentligvis så er det varmt der...), vi skal kose oss gløgg ihjel og ikke minst skal vi spise italiensk "Piiiizza" og "Spagetti Boloneeeesé" (uttales med italiensk aksent altså). 

Også skal vi bo på et 4-stjerners hotell som visstnok skal ligge mist i smørøyet og vi deler da et tremannsrom, det blir kos <3

Ah, reisereisereisereisereisereise :D 

Og en tur til Italia må jo feires med litt lunsj "italian style":

VegetarPasta: Pastarør med "amerikansk grønnsaksblanding med revet mozzarellaost.... MHMMMM! :D

Yum! :D

- Silje Bjørnstad - 

Les intervju med meg og artikkel om mitt kosthold i Det Nye :)Tjohei! Artikkelen om meg og to andre jenters kostholds (sukkerfri, veganer og supermat) er i denne månedens utgave av DetNye. 

Her forklarer jeg kort hvorfor jeg ikke bruker hvitt sukker i min egen matlaging, men jeg må presisere at dette ikke betyr at jeg unngår absolutt alle produkter med tilsatt sukker (DET ville vært vanskelig, jeg spiser for eksempel Skyr Sitron, diverse energibarer og av og til sjokolademelk etter trening, men totalt sett får jeg nok i meg minimalt med sukker), men det er kanskje særlig de klassiske "hvitt-sukker-tingene" som jeg tenker på, for eksempel brus, sjokolade og kaker. Dette klarer jeg meg fint uten.  

" Silje har begynt å si at hun ikke spiser for andres samvittighet. Det hun spiser er det hun selv som skal leve av.  
Det handler ikke om en diett, det er en livsstil, og normalt for min del".

Ellers så er jeg veldig fornøyd med saken altså, flink fotograf og flink journalist som får frem viktige poeng. Men når man arbeider som journalist selv, så vet jeg hvor viktig det er å be om sitatsjekk, noe jeg også fikk. Men jeg vet også veldig godt at desken fint kan redigere på sitater og for eksempel enten fjerne en vesentlig del av et lengre sitat. Så derfor vil jeg bare få frem et par ting ekstra som ikke kom med på trykk:

Som det står i bladet: 

" - Kommentarer som "Skal du ikke ha noe? Er du på slanker´n, eller?" på kino for eksempel, er en automatisk reaksjon jeg kjenner igjen. Særlig hos jenter. Kanskje handler det om misunnelse, for at jeg klarer noe de ikke gjør".
Og dette sitatet er blitt kortet ned for egentlig er også følgende setning med i det opprinnelige sitatet: "I stedet synes jeg man kan vende det til noe positivt. Sleng deg på, så kan vi være sukkerfrie sammen hvis det er dette personen ønsker." 

Det er altså snakk om hvitt sukker og for all del, jeg spiser søtt dersom jeg blir tilbudt det, som i for eksempel bursdagsselskap, men jeg bruker det altså ikke i egen matlaging.

Jeg nevner også at mange unge har lett for å gå seg vill blant alle kostholdsbloggene som finnes i dag. Og en blogger som skriver om et bestemt kosthold har ikke alltid kompetansen som trengs. Jeg vil samtidig påpeke følgende når det gjelder kosthold og livsstil generelt:

Det som fungerer for noen, fungerer ikke nødvendigvis for alle. Du må finne et spisemønster du selv kan leve med. Ikke minst er det viktig at man gjør det for seg selv og sin kropp, ikke på grunn av alle andre. ;)

God lørdag! 

- Silje Bjørnstad -

Ovnsbakt kyllingfilet med bacon toppet med smeltet mozzarellaost

Til cirka 3 porsjoner trenger du:
500 gram kyllingfilet
1 pakke bacon
1 pakke fersk mozzarellaost
1/2 rødløk
1 paprika
1 brokkoli

Stek kyllingfiletene et par minutter i stekepannen slik at den får noe stekeskorpe. Gjør det sammen med baconskivene. Legg deretter kyllinfiletene i en ildfast form. Legg på baconskiver og skiver av fersk mozzarellaost. Sett formen inn i stekeovnen i 16-18 minutter på cirka 200 grader. (Følg meg de siste minuttene slik at osten ikke blir brent)

Imens kan du starte på tilbehøret, selv synes jeg det smaker godt med strmiler av rødløk og paprika stekt i smør samt kokte brokkolibuketter.

Min kyllingform stod nok 1-2 minutter for lenge denne gangen, så osten ble bittelitt for godt stekt, men digg var det uansett! :D Herlig kombinasjon av smaker!

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Registrer deg (eller følg meg...;) ) på blogglisten.no og alleoppskrifter.no

Sunshine!!! :D Været i dag har bare vært helt nydelig, selv om det har vært noen minusgrader og til tider isglatte partier man skal stable beina sine på. Uansett, nu er det fredag og straks helg. Jeg jobber på Side2 denne helgen så i kveld blir det en rolig TV-kveld med Idol (får aldri nok av auditionrundene ;) ). 

Kveldens middag er "ovnsbakt kyllingfilet toppet med bacon og mozzarella med tilbehør". Oppskrift kommer i morgen! :)Ellers så vil jeg tipse om Alleoppskrifter.no som er en nettside hvor man kan dele oppskrifter og inspirasjon med tusenvis av andre og selvfølgelig søke opp oppskrifter med valgfrie stikkord. 

Alt på Alleoppskrifter.no er gratis, du kan legge til din egen blogg i matbloggtoppen, lagre favorittoppskrifter i egen samlig og rangere oppskriftene som ligger ute.  

Se min bloggaktivtet på alleoppskrifter.no - klikk her. 
Har du en blogg vil jeg anbefale deg å registrere denne på blogglisten.no. Denne nettsiden er et sted som gjør bloggen din synlig og den kan hjelpe bloggere med å få mer trafikk og det hjelper deg som bloggleser til å finne frem de beste og mest interessante bloggene for din. Blogglisten er med andre ord et sted som gjør bloggen din synlig. 
Blogglisten.no er knyttet opp mot Mediehuset Nettavisen, Nettavisen.no og Side2.no. 

Og på blogglisten kan man se hvilke siste innlegg som har blitt publisert samt lesertall på bloggen:

Se eksempel på for min blogg: blogglisten.no/siljebjornstad - klikk her

 

Nye produkter i matvarebutikken: Lettere fløte, Grandiosa Kebabpizza, Jarlsberg Edel, Vita Hjertego` fraìche

1.februar er årets første slippdag for nye produkter i dagligvarehandelen. Flere tusen produkter lanserers og utvalget er preget av trenger som nordmenns økte interessere for og kunnskap om mat. 

En god trend er av forbrukerne er opptatt av miljø og helse og blant de nye produktene lover produsenter mer miljøvennlige innpakninger, økologiske alternativer og produkter med sunnere, renere råvarer og mindre tilsetningsstoffer.

 Fra produsenten TINE vil de blant annet lansere den nye osten Jalsberg Edel, en lettere matfløtevariant, YT treningsbarer (utviklet i samarbeid med Toppidrettssenteret) og en lett økologisk kulturmelk. 

 

 

TINEs matlagingsserie har også fått nytt design og emballasje:  

 

 Stabburet satser stort på sin nye "papp-pizza"- Grandiosa Kebabpizza. En pizza som visstnok også kan rulles. Jeg for min del kommer nok ikke til å være en av de som er mest ivrige på å prøve denne.... Ferdigpizza? Eh, nei takk. Hjemmelaget? Jatakk. 

Andre produktnyheter fra Stabburet er Nora Hjemmelagde Moste Jordbær, Fun Light Vannmelon, Stabbuerts leverpostei med bacon og Idum Tomatketchup uten konserveringsmidler (LIKER! :) )

 

Årets største produktslipp: Kjenner den norske smaken
Vita Hjertego` lanserer produktene "Vita hjertego` Mat" - et sunnere alternativ som kan brukes på samme måte som vanlig matfløte. Denne er laget på kjernemelk, skummet melk og sunne planteoljer som ifølge produsenten skal være "hjertesunt". 
De lanserer også "Vita hjertego`Fraìche" og produktet kan brukes på samme måte som vanlig rømme og creme fraìche. 
 
Jeg har også fått med meg at TORO lanserer blant annet "Smash Vafler" og "Rotmos" og Synnyøve Finden kommer med en ny ostevariant:
 


Dette var bare et bittelite utvalg av alle de hundretalls nye produktene som kommer i butikkhyllene i disse dager. Så gjenstår det å se da, hvilke produkter som overlever og ikke. 
:)
- Silje Bjørnstad - 

 

Kilder: NTB, Stabburet, Tine, Vita Hjertego`
COPYRIGHT BILDER: Produsentene

 

 

Matbloggtoppen Matprat