hits

februar 2014

Film: Markløft 100 kg

Hei!

Da var det jammen fredag igjen og snart helg! :)

I går på trening testet jeg spontant ny pers (1RM) i markløft da målet om å løfte 100 i denne øvelsen har vært et mål L E N G E - og i går gikk det! :D  (@54kg)

Og ja, det ble filmet, men....

Først og fremst så vil jeg bare påpeke at jeg er veldig klar over at teknikken i dette løftet er litt ute å kjøre og at jeg nesten "angrer" på at jeg testet et maksløft etter 3 tunge sett med 3 rep på hvert sett på 87,5 kg (snakk om solid oppvarming liksom - hø hø hø). Men selvfølgelig er jeg jo veldig glad og fornøyd med at det gikk opp når man først tar et så spontant perseløft

Så, here we go: 

video:100kg marklft

(Mihi, sjekk det glade uttrykket til den jenta når hun står og holder 100 kg i hendene ;) )

Jeg burde helt klart ha satt meg dypere allerede i bunnposisjonen og "skytet hofta og brystet mer frem" i begynnelsen av løftet, men tross alt så holder ryggen seg faktisk rett i selve løftet, og jeg merker at sumomarkløft er mer "skånsomt" for min del sammenlignet med tung klassisk markløft. Men for all del,ikke bruk dette som en veiledning til hvordan man gjør sumomark...

Så bare for å påpeke nok en gang hvordan det som oftest ser ut når jeg trener markløft så har jeg med et klipp til hvor jeg tar 2repx85kg med bedre teknikk:

video:marklft85kgx2

Så det så.

Pers er pers, og pers betyr selvfølgelig perse-bilde-med-armene-opp-i-være-og-et-digert-glis:

Ha en herlig fredag og GOD HELG! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Enerikick - maten og treningen som booster energinivået ditt

Hei! I den nyeste utgaven av DetNye bidrar jeg med en artikkel om "maten og treningen som gir deg energiboost". 

Artikkelen består av femten mindre tekstbiter med inspirasjonstips og råd om trening og kosthold relatert til hvordan du kan få kroppen din ut av "vinterdvale" nå som det nærmer seg vår.

Et lite utdrag får du her:

ENERGIKICK
Mistet piffen? Vi har tipsene til hvordan du kan boosta energinivået ditt 

Jeg er så utrolig heldig og glad for å kunne ha min største lidenskap og hobby som jobb - nemlig å formidle og å inspirere innen ernæring, trening og helse. 

Det er kanskje en del av dere som lurer på hvordan min jobbhverdag er, så jeg tenkte jeg kunne forklare litt mer om det. 3-4 dager i uka jobber jeg i redaksjonen Side2.no som er en del av Nettavisen.no. Her skriver jeg om både kosthold, trening, kjendis, livsstil, blogg og aktualitetsstoff. En dag er man kanskje på et fagseminar om sosiale medier eller helsemesse, mens en annen dag er man på pressefrokost, pressevisning eller premierefest relatert til for eksempel et TV-program eller motestoff. Andre ganger er det både smakstest og test av nye treningstimer eller kanskje intervju med alt i fra en som lever av å blogge til en som jobber som politiker. Det er i alle fall liten tvil om at man får være med på mye gøy som Side2-journalist! :D

I tillegg har jeg et enkeltmannsforetak med hjemmekontor 1-2 dager i uka. Én dag kan jeg sitte med klienter (jeg har konsultasjon gjennom både mail og direkte møte), regne ut næringsinnhold i ulike oppskrifter og matretter, reise på presseturer, lage matplan for andre, skrive frilansartikler, svare på ernæringsspørsmål fra kunder, holde foredrag, skrive bokomtaler/bokanmeldelser etc. 

Med andre ord så har jeg selv valgt en en kombinasjon hvor jeg kan jobbe med både ernæringsutdannelsen og medier&kommunikasjon-utdannelsen samtidig som jeg hele tiden lærer noe nytt og utvikler meg selv og min kompetanse - noe som alltid har vært planen og noe som jeg ikke angrer et sekund på. 

Jeg har alltid blitt opplært til å "gutse på" og å gå for det jeg tror på 100 prosent. I tillegg er jeg "irriterende positiv" og optimistisk og i stedet for å tenke "Æsj, nei, det går sikkert aldri bra" eller "Nei, dette er det ingen som vil lese/høre om", så har det hele tiden vært "Men det har jeg ikke gjort før, så det må jeg jo prøve!" eller "Dette har jeg aldri prøvd, så det går sikkert bra!"

Det kan sies at jeg heller aldri har vært redd for å åpne kjeften eller å snakke med nye mennesker. For eksempel det å tale foran en hel haug med ukjente er noe mange synes er skummelt og ubehagelig. Selv liker jeg å tenke at dette er jo en genial mulighet til å fortelle alle disse menneskene hva jeg kan/hva jeg har funnet ut/hva jeg mener kan gjøres bedre, og så videre. Hvor ofte er det man har flere titalls, ja, kanskje hundretalls av menneskers oppmerksomhet rettet mot seg liksom? Her er det bare å benytte muligheten når man kan og brøle ut! ;) (Ja, også hjelper det selvfølgelig å bruke litt kroppsspråk, gå litt rundt på scenen/gulvet, ha med noen visuelle hjelpemidler, bruke enkle metaforer og "knagger" som hjelper folk med å huske de mest konkrete og sentrale punktene,  og gjerne slenge inn en spøk eller to hvis det passer seg).

Er det én ting jeg alltid får høre av venner og bekjente så er det "Du er så utadvendt ut! Du blir kjent med nye mennesker overalt". 

Og ja, det stemmer nok ganske greit det! ;)

Med andre ord, tro på deg selv, stol på din kompetanse og tenk positivt uansett hva som skjer. Selv om du vandrer i en hinderløype så kommer man alltid i mål til slutt;)

- Silje Bjørnstad - 

Do you even #Instagram

Yes I do!

Og her er de siste bildene som har blitt lagt ut der:

1) Knebøy-pers (80kg) og benkpress-pers (45kg) for et par uker tilbake. 
2) Freia Påskeegg er selvfølgelig på plass i butikkene, flere uker og måneder før påskeferien er her. 
3) Lexie-kos <3
4) Matkos med fruktfat, taco og vaniljekesam med bringebær

5) Vareprøver på nye produkter fra Nidar
6) På jobb i forbindelse med artikkel om kroppsvekttrening
7) Bøy&Benk! <3
8) Knebøy-supersett.... *puh*

9) Smakstest på jobb av godisnyheter! Les mer her: - Fullstendig feil kombinasjon! Fysj!
10) Artikkel om "maten og treningen som gir energi" i DetNye (mer om denne i morgen!)
11) Sumomarkløft
12) Har som alle andre blitt utfordret på Instagram med å legge ut 5 bilder med temaet "hobby". Dette er bilde 3/5 med "mat" som stikkord: Spise-lage-prøvenyeting-leseom-læremerom ENOUGH SAID. ;)

Ellers så har jeg spist og prøvd flere matprodukter i løpet av hele arbeidsdagen i dag. Vi i Side2/Nettavisen har nemlig testet noen av de nye ferdigrettene og kjappe middagsløsninger som er blitt lansert i butikkene nå i februar. *METT*. Lenker til artikkelen når den er publisert! Havregrøten fra Fjordland var en av overraskelsene for å si det sånn! (Jeg var også en av de som bare "ferdiglaget havregrøt - really?" Men den kommer nok til å overraske mange) .

Instagramkonto: siljebjornstad87

Oh well, back to work! :) Ha en herlig onsdag :D

- Silje Bjørnstad -

 

Film: Tirsdagstrening og sunn hamburgertallerken

God morgen/formiddag:)

Litt treningssnakk og matprat nå på formiddagen før jobbings. 

Er nå inne i uke 2 av knebøy-mengdetrening. 

Knebøy med boks 10repx35kg, 8repx37,5kg, 6repx37,5kgx5sett:

video:boymedboksuke2

Så ble det blant annet skråbenk med 31kgx5x5 (hihi, sjekk de søte små 0,5kg-vektene mine som jeg henger på låsen.. *rett skal være rett*):

video:skrbenk31kgx5

Også ble det litt glute brigde med 80kgx10rep - 85kgx10rep - 90kgx10 rep:

Så var den treningstimen over!

Over til en fristende burger med salat, kesam og ristet polarbrød (extrem) som hamburgerbrød. Jeg brenner for at hverdagsmaten skal være sunn, næringsrik og ikke minst GOD. 

Så enkelt kan det gjøres. Bytt ut de lyse hamburgerbrødene med noe mer fiberrikt, lag dine egne burgere av karbonadedeig, velg salat/grønnsaker som tilbehør fremfor fritert pommes frites eller lignende og vips så er hamburgertallerken helt klart godkjent som tirsdagsmiddag.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Vegisterkaker

Hei og god kjøttfri mandag!
Ukens kjøttfrie middagstips er "vegisterkaker" - og disse er skremmende like som medisterkaker, både i smak og utseende!

Denne tallerkenen ser kanskje kjedelig og grønnsaksfattig ut, men her er det blant annet både blomkål, kålrot, havregryn, potet og ris - med andre ord en hel haug med gode og nyttige næringsstoffer.

 

Til 2 porsjoner:
1 dl hvit ris + 1/2 ts salt 
1/2 stor blomkål
1 dl små havregryn
1/2 ts malt ingefærpulver (eller litt fersk revet ingefær)
1 ts revet muskatnøtt
Evnt salt og pepper 

Kok opp ris sammen med 1/2 ts salt. Hakk opp blomkålen i små buketter og kok til disse er møre (hell av vannet når de er ferdige). Ha den ferdigkokterisen, blomkålbiter, havregryn og krydder i en stor bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre dette til en jevn blanding.

 Form små vegisterkaker og stek de i olje/smør til de er gyllenbrune på begge sider. 

Som tilbehør kan du ha det man pleier å ha til medisterkaker/kjøttkaker. Jeg hadde kålrot-potetmos laget av 3-4 små poteter og 1/2 stor kålrot og brun saus. 

Skjær opp i biter og kok til de er blitt møre. Hell av vannet, tilsett 1 ts smør og litt matfløte/melk og bruk stavmikseren til å lage en glatt pure.

 

Enjoy!

Oppskriften er fra Veganmisjonen - masse godt vegetarsnadder her! :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: dips i ringer og PIZZA

Tjohei og gooood søndag! :D

En liten treningspers i dag med dips i ringer på 10 stk. Eller, jeg har egentlig alltid testet pers så hadde jo forsåvidt ikke noe å sammenligne med... 

video:dips10ringer

Litt vinglete bein i noen repetisjoner, men jeg har en helt annen kontroll nå enn bare for noen uker siden. Da var jeg jo ute og "svømte" med albuene, men de er tettere inntil kroppen nå og tettere skal det (MÅ det) bli for å få til den derre muscle up-en jeg drømmer om å klare... 

Og denne gangen blir det obligatorisk juble-strekke-armene-opp-i-været-perse-bildet (kan ikke skuffe to ganger på rad Geriatriks?!;) ):

Ellers så ble det sumomarkløft (3x3x85kg - "deload phase", skal teste 1RM i løpet av de kommende ukene...)

Men det er lenge siden noen matbilder nå, så her kommer et lite tips til den deilig pizzakombinasjon: kyllingfilet + rødløk + paprika + fersk mozzarellaost (og ananas fordi jeg er en av de som digger ananas på pizza). 

Fersk mozzarellaost er så digg! Både i salater og smeltet på pizza og lignende. <3

I morgen er det en ny kjøttfri mandag og "vegisterkaker" står på menyen! ;) Oppskrift kommer i morgen. 

- Silje Bjørnstad - 

Film: lørdagstrening

Hei og god lørdag!

Jeg startet min lørdagsformiddag med en kjapp treningsøkt. Her ble det blant annet supersett i knebøy med 55kgx3settx6rep - 30-40 sekunders pause - 50kgx3settx5rep:

video:kneboysupersett

Så ble det benkpress med 30kgx5 - 32,5kgx5, 33kgx5, 35kgx5, 37,5kgx5.

video:benk375x5

Og deretter chins med 8-11-8-8-10 reps. Snart klar for ny pers-test igjen jo!! FJORTEN er pers, FEMTEN er målet for 2014!!! Så da jeg har klart det blir det full fokus på muscle up!

:D

Og til de som har sett "sintetrynet" mitt på fremsiden av Nettavisen i formidddag så sier jeg bare "hva gjør man vel ikke for levere optimalt på jobb?!" ;) Men jeg er ikke sint, bare veldig fokusert og konsentrert. ;)


Les saken her: 

- Tenk at man blir så sliten av så lite

Ha en deilig lørdag og helg! 

- Silje Bjørnstad -

Dette fikk du ikke sett på TV

God fredagskveld!

Jeg har nettopp kommet hjem etter både jobb og en særdeles herlig biffmiddag på "Nygaard Steakhouse" med fem andre her i Oslo. 

På jobb i dag har vi hatt godistest og resultatet blir publisert på Side2.no i morgen!


(Copyright: Paul Weaver - Mediehuset Nettavisen)

Her er noen av de andre sakene som jeg har jobbet med i uka som har gått:

Det er ikke alt som egner seg på TV - Side2 var til stede under The Graham Norton Show i London 

(Copyright: BBC)

Dette er de mest populære vitaminbombene - Stadig mer trendy med søtpotet og bær

 

Og les også denne saken jeg skrev for Treningsforum.no:

TINE satser videre på treningsmat


(Copyright: TINE)

- Silje Bjørnstad - 

Kroppsvekttrening

God torsdagskveld!

Her har dagen gått i ett siden jeg stod opp og her er litt av hva jeg har drevet med på jobb i dag: 

Jeg har vært på Fitness Xpress og tatt bilder og intervjuet en PT angående kroppsvektstrening. I tillegg har jeg jo så klart fått kjørt meg litt selv også. 

Dette er i forbindelse med Side2.no så jeg legger ut link da sakene er klare og blitt publisert på nett! ;)

Jeg fikk prøvd med ulike øvelser både i ringer, på gulvet og i stang. For å si det sånn, denne kroppen er stiv som en stokk og har ikke alltid helt kontroll på alle bevegelser som skal utføres! ;p 

Men fy søren hvor gøy det er å prøve noe som ganske så ukjent og bare få ny respekt for kroppsvektøvelser. 

Her er en smakebit av treningsbilder med noen fantastiske herlige ansiktsuttrykk.


Haha. Jeg kan le nå da jeg ser bildene. Jeg lo ikke like godt da bildene ble tatt.. ;)

Nå er det litt sen middag her, men med pizza på menyen er det verdt det!

I morgen har jeg forresten planlagt smakstest av nye godteprodukter (inkludert kjeks og potetgull). Helloooo sukkerkick og blodsukkerfall-kropp klokka 14 sier jeg bare. ;p

- Silje Bjørnstad -  

Film: Formiddagstrening <3

Heeei! I dag kjennes det ut som kroppen min har ligget i dvale i flere uker for så å våkne med et digert glis og proppfull av energi. DET ER SÅ DEILIG :D

Ingen tvil om at denne skrotten her liker best å trene på formiddagen så rett etter frokost ble det trening før hjem igjen med OL-sprint på TV og hjemmekontorjobbings :D

Dagens økt bestod av blant annet "saktebøy med boks og stopp", med så aaaaltor mange sett... ;p (37,5kgx8settx5rep). Neida, det er bare uvant å gå ifra 5x5 og 3x3 til dette, men ingen tvil om at det er sunt og bra med litt variasjon for videre progresjon. ;)

video:bymedboks

Så ble det hipthrust med 70kgx10rep - 75kgx9rep - 80kgx8rep - 85kgx7rep - 90kgx6rep. Her er settet med 85 kg:

video:hipthrust85kgx7

Benkpress med 33kgx5x5:

video:benk5x33kg

Og ellers ble det stående roing og 3x3 sakte-pullups. 

Nå: Endorfin-ruuuus og OL-gull til Marit Bjørgen og Ingvild F. Østberg! :D

HA EN SPREK OG HERLIG ONSDAG! 

- Silje Bjørnstad - 

Deadlift - Dinner - Dessert

God tirsdagskveld :D

Her ble det en kjapp treningsøkt etter jobb med blant annet sumomarkløft (82,5kgx3settx3rep - 55kgx3settx6rep) og chins (7-10-7-7-10) og rygghev. 

I morgen har jeg hjemmekontor og på ettermiddagen blir det venninnemiddag. Vi skal lage "vegisterkaker"! Høres spennende ut ikke sant? :D

Ellers så ble det enkel og rask middag i dag, men fortsatt næringsrik og sunn. 

Hamburger med stekt løk, grønnsaker (fryste wokgrønnsaker) og tomatsaus (hermetiserte tomater med oregano- og basilikumsmak). Det trenger nemlig ikke å være så komplisert eller tidkrevende for å få til en sunn og næringsrik middag med masse deilige, forskjellige grønnsaker - i denne porsjonen var det løk, tomater, minimais, gulrøtter, brokkoli og sukkererter  (Og 1 vannkastansje?! Ha ha, sjekk bildet;) )  

Og selvfølgelig dessert:

En god haug med vaniljekesam med bringebær og et dryss av sukrinmelis på toppen. <3

- Silje Bjørnstad - 

Nye YT-produkter og "Styrk Sjokolademelk"

Hei og god tirsdag!

Som jeg har nevnt i et tidligere blogginnlegg er det i februar mange produsenter som lanserer nye produkter. Noen av årets matnyheter er påleggssalater med yoghurt fra Mills, Grandiosa Helmax med ostebunn, ketchup søtet med stevia, perleost fra Synnøve Finden og Fun Light med kiwi/jordbær. '

Meieriprodusenten TINE lanserer også nye produkter og på hjemmesidene dere kan man lese at de blant annet prøver seg med nye YT-varianter som restitusjonsbar med sjokolade/banan, YT mellommåltidsbar med søt og salt sjokolade, YT Proteinrik Smoothie og Styrk Kakao.

 

Les mer her: Vinterens produktnyheter

   
Ingen tvil om mat matprodusentene har hivd seg "protein-trenden" med markedsføringsord som for eksempel "sunn og proteinrik" "treningsmat" og lignende som herjer for tiden... 

Jeg elsker jo uansett å prøve nye produkter, så kommer helt sikkert til å prøve noen av disse nyhetene i tillegg til andre nye mat- og drikkevarer som kommer i butikkene i disse dagene. 

*Matvrak* :D

Ha en herlig tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Mandagstrening

Tjohei! For det første, SÅ UTROLIG DEILIG det er å se sola igjen! :D Etter jobb ble det en treningsøkt og det var nesten som jeg følte at jeg trente utendørs en varm sommerdag. Slik går det når man tar knebøy-racket som står midt i sollyset. ;)

Når det gjelder knebøy-trening så er det nå lette vekter og mange repetisjoner som gjelder for denne skrotten de kommende ukene. I dag ble det blant annet 30kgx8, 32,5kgx10 og til slutt 35kgx6repx4sett - med stopp på boks:

video:knebymedboks


Så litt glutebrigde med 70kgx10repx3sett:

video:glutebrigde70kjgx10

Og så ble det skråbenk, floor press og dips i ringer. 

Ellers så kan jeg anbefale denne saken med Lene Alexandra Øien som er noe av det jeg har skrevet på jobb i dag:

- På det laveste var fettprosenten min på 13,5

Nå er Lene Alexandre redd for at "Strong is the new skinny"-trenden har gått for langt. 


(Copyright: Mediehuset Nettavisen, Lene Alexandra Øien (Instagram). 

Ha en fin kveld videre! :)

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Kikertgryte

Hei og god (kjøttfri) mandag!

Som jeg nevnte i går er dagens kjøttfrie middagstips hentet fra kokeboken "Den grønne veien mot Det hvite kjøkken" som ble kjøpt et par år tilbake. 

4 porsjoner
ca 4 dl kikerter (hermetiske eller kokte)
2 gule løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
300 gram sopp
2 fedd hvitløk
1 ss karri
2 ss olje
2 dl grønnsaksbuljong
1 beger creme fraiche (du kan fint bruke den magre varianten)

(For ekstra smak kan du tilsette for eksempel mer karrikrydder, spisskummin, chili eller paprikapulver)

Hell av vannet til kikertboksene og skyll kikertene godt under kaldt vann. Kok deretter kikertene til de er myke. Fres løk, paprika, sopp, hvitløk, karri i olje. Ha i buljong og kikerter. Hvis du ønsker en tykkere gryte kan du for eksempel bruke maizenna eller johannesbrødkjernemel. Avslutt med å tilsette creme fraiche. Server med salat og godt brød. 

Jeg har selv laget denne retten flere ganger, men fant ikke noe bilde i farten, så får det bli et "bok-bilde" denne gangen:

(Denne ser også hakket mer delikat ut enn de tallerkene jeg har servert... Litt grønt på toppen av rettene koster så lite, men gjør så mye!)


Enjoy!

- Silje Bjørnstad  

SPA-søndag

God søndag!
Klokken 10 i formiddag hadde jeg funnet badetøy og badekåpe...

...og var rimelig klar for dette:

Helt alene i basseng-og-badstue-avdelingen på Finnskogtoppen Velværehotell. :D

Det ble både svømming og boblebad samt dampbadstue og "vanlig" badstue før jeg nøt 80 minutter med massasje. Gjett om denne kroppen er sånn passe salig nå a... ;)

Så var det lunsj og Finnskogtoppen har seriøst den beste  lunsjbuffeten jeg har vært borti. Så masse deilige friske salater, varme og kalde grønnsaksretter, kalkunbiter i ulike sauser, wok, hjemmelagde dressinger og bare så utrolige mange fantastiske råvarer og smaker. <3

Ren, sunn, god og næringsrik mat! 

I dag kunne vi velge mellom blant annet kikertsalat, panert squas, krydderstekte potetbåter, cottage-cheese-blanding, kalkun i karrisaus, kalkun i sursøtsaus, grønnsaker woket med ingefær og hvitløk, kikertsalat, marinert gulrot&persille-salat, eple&selleri-salat, reddik&blomkål-blanding og en hel haug med andre nydelige godsaker. 

Dessert var blant annet varm fruktkake og hjemmelaget yoghurtsmoothie med jordbær, banan og hakkede nøtter. <3

Jeg er så fan av maten at jeg tidligere har kjøpt en kokebok med oppskrifter fra Finnskogtoppens kjøkken. "I Det hvite kjøkken er man opptatt av at maten skal være sunn. Men sunn mat er ikke mye verdt om den ikke er god. Det er minst like viktig for velværet".

Det kommer forresten en oppskrift fra boka i morgen i forbindelse med kjøttfri mandag! 

Men sjekk ut Finnskogtoppen på nett, det kan absolutt anbefales å ta seg en tur dit, enten man foretrekker å overnatte eller komme innom på hel- eller halv velværedag.

"Finnskogtoppen velværehotell, et sted som gir deg mer energi, økt fysisk og psykisk velvære, god og sunn mat, spennende kurs og mange behandlingstilbud".

Ha en herlig søndagskveld videre :)

- Silje Bjørnstad - 

Hjemmekos

 

GOOOOD LØRDAG! :D

Denne helga har jeg tatt meg en tur til hjemtraktene og blant annet hilst denne sjarmklumpen:

Her nyter jeg late timer med OL-sendinger på TV og Take-Away-kinamat... ;)

Fritert kylling i sursøt saus (var stor nok porsjon for å si det sånn!) + vårrull = STAPPMETT. <3

Men det blir litt kosetrening også, samt litt jobbing med noen artikler og vennebesøk. Med andre ord så flyr tida like fort her som alltid!

 

Alene i styrkeavdelingen på en lørdags formiddag er heeeeelt OK! :D

Og i morgen blir det enda mer "slappe-av-nyte-fridager-tid" for da skal jeg og mamma på "Finnskogtoppen Velværehotell". :D
Vi har bestilt "halv velværedag" som innebærer 5 timer med avslapning i ulike basseng, badstue og boblebad. I tillegg er det treningsrom og ulike gruppetreningstimer man kan slenge seg med på. Man kan også bestille behandlinger for kropp, ansiktspleie, føtter og/eller massasje. Jeg har booka meg 80 minutter "antistress-massasje":

ANTI-STRESS

En perfekt massasje for deg med stresset hverdag. Man masseres på stressområdene med varme avslappende eteriske oljer. Behandlingen myker opp spente muskler. Behandlingen starter med grønn leire på ryggen for å stimulere blodsirkulasjon og lindre muskel- og leddsmerter.

Aaaaaah, det blir så digg det! Og så er det lunsj eller middag inkludert, samt frukt og kaffe/te. Snakk om deilig søndag a!?

God helg til dere alle :)

- Silje Bjørnstad -

Laks med urtesmør, blomkålmos og ovnsbakte grønnsaker

En kombinasjon som virkelig kan anbefales er fiskefilet med urtesmør som bakes i ovn.

Sammen med en grønnsaksmos så blir dette så saftig og godt at man ikke å tenke på eventuell saus eller dressing:

I tillegg ble det ovnsbakte grønnsaker bestående av søtpotet, kålrot, persillerot og sellerirot. Skjær opp grønnsakene og legg i ildfast form sammen med noen små smørklatter eller litt olje, salt og pepper.

 Bakes i ovn i cirka 25 minutter på 190 grader til grønnsakene er blitt "myke og møre".

Blomkålmos er også et enkelt tilbehør som i tillegg kan piffes opp med for eksempel ulike krydder/urter eller sennep. Kok blomkålbuketter i vann til de er blitt møre, hell av vannet, tilsett litt melk/fløte og 1 ss smør. Bruk en stavmikser til å få en glatt puré. 

I denne varianten hadde jeg litt gressløk i blomkålmosen, yummy! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Film: 80kg i knebøy og 45kg i benkpress


God torsdagskveld! 

I ettermiddag ble jeg med Fredrik (ja, han har skjegg, og ja trynet hans forsvinner snart i skjeggveksten, men ifølge han selv forsvinner ikke ulla før han oppnår ett mål han har satt seg når det gjelder trening....) på Bjølsen der Oslo Styrkeløftklubb har lokaler. Her er det så utrolige dyktige mennesker hvor alle motiverer og tipser hverandre i tillegg til at det er "ordentlig utstyr" med jernskiver, bedre vektstenger og ikke minst skikkelige benkpress-benker. (Og grunnen til at jeg har på meg "superundertøy" skyldes at det er relativt kaldt i lokalene der... ;)

Så siden jeg da hadde mulighet til å ta en økt her i dag samtidig som jeg har hatt to dager uten trening, så ble det mer eller mindre et spontant forsøk på både knebøy-pers med 80 kg (+2,5 kg) og benkpress-pers med 45 kg (+2,5 kg) @53 kilo. 

Utrolig synd at det ble så dårlig vinkel på videoene, men som jeg har sagt før, et filmbevis er i alle fall bedre enn ingen filmbevis. 

video:80kgboy

Ikke så lett å se, men bare har med et stillbilde for å vise at det er "godkjent dybde" på bøyen... ;)

video:benk45kg

For min del er det veldig gøy at benken gikk såpass greit, for den er det lenge siden jeg har økt når det gjelder 1RM med de spagettiarmene mine. ;p Og det er så deilig når man følger treningsprogrammet og kroppen responderer slik at man når de målene man har satt seg.  

Nå blir det nok en del mengdetrening fremover (lave vekter, flere repetisjoner i hvert sett),  i alle fall når det gjelder knebøy. Så blir det full fokus på sumomarkløft, chins og muscle up den første tiden som kommer i alle fall. 

Obligatorisk perse-strekke-håndene-i-været-bilde får jeg nesten ta i morgen, jeg skal skåne dere for "nydusja-håret-i-handkleturban-rødsprengt-i-trynet-bilde". ;p

Men at både kropp og sinn er i en herlig endorfinrus i denne skrotten nå er i alle fall noe jeg kan garantere. 

 

- Silje Bjørnstad - 

 

Siste fra Instagram:

Her er de siste "selfie-trenings-matvrak"-bildene fra denne fronten:

1) Sumomarkløft <3
2) "Keep on rollin`" (Var grisestøl i hele overkroppen i fem dager etterpå med denne magetrening-dagen....)
3) ...og folk mobber meg fordi jeg spiller Extra!!! ;) Fullt brett ga en fin pengepremie på 36,820 kroner en helt vanlig tirsdagskveld)
4) Pannekakefrokost <3

5) Double-date med sumomarkløft og knebøy ;)
6) Fikk hyggelig besøk på kontoret av "Freia-dame" som hadde med seg vareprøver på nye produkter.
7) Ny pers med 14 chins! :D 
8) Jobbtur til London og innspilling med Graham Norton Show.  

9) Energikick og dingling i dørkarmen hjemme.
10) Me-time <3
11) Sumomarkløft med 77,5kgx5x5 for et par uker tilbake
12) Homemade burger - bygger i høyden! :D

Min Instagramkonto er fortsatt siljebjornstad87

Ha en herlig torsdag! :D

- Silje Bjørnstad - 

 

20 timer i London

Heeeellooooo!! :D

Da er jeg tilbake i Norge etter tjue timer i Englands hovedstad. På sånne jobbturer går det jo som regel i ett og det har det gjort denne gangen også. Med andre ord, på jobbreise blir det naturligvis sjeldent tid til sightseeing eller shopping ;p Men fy søren så utrolig kult det var å være på Graham Norton Show LIVE!

(Alltid kjekt med reservert plass ;) )

Det kan virkelig anbefales om du skal til London. Innspillingen varte i godt over 2 timer så det sier seg selv at det er mye som blir klippet bort og som aldri blir vist på TV ;)

I går var det i tillegg en ganske så heftig sending der gjestene ga MYE av seg selv. Gleder meg til å skrive sak fra denne opplevelsen altså! Gjestene i denne episoden var Matt Damon, Bill Murray og Hugh Bonneville. 

(Fikk møte programlederen sjøl etter sending)

I dag ble det hotellfrokost (eeeeeelsker hotellfrokoster) før hjemreise og obligatorisk Starbucks Mocca Frappuccino på flyplassen:

Fruktsalat <3

Omelett, surdeigsbrød og grillet tomat

Butter&marmelade

Og gjett om jeg er klar for ettermiddagstrening i morgen etter to dager treningsfri?! :D

Ha en fin onsdagskveld! :D

- Silje Bjørnstad - 

 

Trening i heimen

Hei! Jeg er på vei til London, men tenkte å booste inn litt treningsinspirasjon på morgenen. Det er nemlig ikke så mye som skal til for å få bevege litt på kroppen og få opp pulsen. 

Ikke trenger du masse fancy utstyr heller - kroppen din i seg selv er i utgangspunktet et verktøy som kan utfordres og brukes på uendelig mange måter. I tillegg trenger det ikke å ta lang tid!

På under en halvtime hadde jeg gjort unna 5x5pullups:

10x3pushups:

 

og 8x3x12kgmanualer floorpress:

 

Har du ikke vekter kan du for eksempel bruke bøker eller fylle opp 1,5 liters flasker med vann, bruk grytekluter som "slides" til å gjøre for eksempel utfall eller magetrening, ta dips til en benk eller stol, goblet squat med vekter, bare for å nevne noe av det du kan finne på. Lenge leve kreativiteten! :D

Nå er det LONDON BABY! 

Have a lovely tuesday! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Guess what?

I morgen reiser jeg til London for å se på "Graham Norton Show" forbindelse med jobb. 

Jeg og et par andre journalister fra andre medier tar turen til Englands hovedstad og blir der til onsdag. Dette tror jeg blir veldig bra - og det kommer selvfølgelig sak på Side2 i løpet av de neste ukene. ;)

Eller så har intervjuet med "proteindama" Kristine Weber blitt publisert i dag.


Les mer her: - Søtt betyr nødvendigvis ikke usunt eller en dårlig vane

Også fikk jeg hyggelig besøk av en annen dame på jobb i dag, nemlig "sjokoladedame" fra Freia som hadde med seg noen vareprøver av deres nye produkter som lanseres nå i februar. Disse skal selvfølgelig testes nærmere i "Side2 tester matnyheter" i løpet av måneden, men jeg tok med meg noe stæsj hjem også:

Noe som frister? Selv er ikke jeg den største sjokolademumsen, men det er alltid gøy og spennende å smake på nye produkter så jeg klager ikke ;)

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Vegetartaco

Ny uke og ny kjøttfri mandag for min del!

Dagens kjøttfrie middagstips er vegetartaco.
Jeg har brukt quorn-deig som erstatning for kjøtt (smaker utrolig digg og ligner veldig på kjøttdeig/karbonadedeig i konsistens), men jeg kan også anbefale tomatbønner eller andre bønner som erstatning for kjøtt.I min tacosalat er det isbergsalat, quornbiter, paprika, ananas, mais, ost og tacosaus <3

 

Ellers så gjør du som vanlig, blander bønner/quorn sammen med tacokrydder og vann og serverer med ønsket tilbehør.

 

Et annet tips er vegetar-burritos:

Da pakker du inn quorn/bønner i tacosaus sammen med ønskede grønnsaker i lefser og legger disse over i en ildfast form. Strø over ost og gratiner burritosene på 200 grader i cirka 10 minutter - til osten har smeltet.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

Laksemiddag og banan-softis

Aaaaah, for en perfekt kombinasjon:

Urte&chilimarinert laksefilet med rødkål, blomkålris og ovnsbakte grønnsaker (gulrot, persillerot og purreløk).

Med andre ord en skikkelig sunn og deilig smaksbombe.

Laksen bakes i ovn i 17-18 minuter (opptint). Blomkålris lager du enkelt ved å rive blomkål på et rivjern og stek blomkål-risen i stekepanna sammen med litt olje. (Tilsett gjerne urter, gressløk eller hvitløk for mer smak hvis ønskelig). Grønnsaker deles opp og legges i ildfast form sammen med 1-2 ss smør som stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter avhengig av hvor store grønnsaksbitene er. 

Banan-softis:

Skjær opp en god moden banan i biter som du har oppi i en blender sammen med 1-2 ss sukrinmelis og cirka 0,3 dl melk. Kjør rundt til du får en jevn blanding. Tilsett mer søtning hvis du ønsker, men for min del gjør både bananen og sukrinmelis denne blandingen søtt nok.

Sett "isen" i fryseren i 45-60 minutter til den har fått en kremaktig softis-konsistens. YUMMY!

(Jeg klarte ikke å vente i 45-60 minutter og måtte nyte denne godbiten allerede etter en halvtime.. Hehe. Derfor er min litt mer "flytende", men fortsatt like digg!)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Film: Ny pers med 14 chins

Ny makstest på chins i dag, og det til og med hjemme i dørkarmen. ;) Og jeg fikk kjempa meg til ny pers med 14 stykk. 

Utrolig dust av meg å ikke slå på lyset i alle rom, men ett videobevis er i alle fall bedre enn ingen videobevis. :p

video:14chins

Litt vinglebein på de siste repetisjonene, men med utstrakte armer og haka over på alle repetisjoner blir det godkjent pers. ;D

Og grunnen til at jeg "jukse-jumper" 1-2 ganger på slutten er bare for å forsikre meg at haka faktisk er godt over.

Obligatorisk juble-strekke-armene-opp-i-været-og-nyte-ny-pers-følelsen-bilde:

Jeg ble faktisk så overrasket og glad at jeg begynte å grine av glede. Ha ha! Dere vet: "Den følelsen". ;p

Vel, 15 chins er ett av mine treningsmål for året, så da er det bare å fortsette med program og spesifikk chins-trening noen uker til.  ;)

Senere i dag kommer det middagstips med fisk og banan-softis-dessert.

 

Og ja, forresten, GRATULERER MED MORSDAG TIL VERDENS HERLIGSTE MAMMA:
Ha en strålende søndag!

- Silje Bjørnstad - 

Film: lørdagstrening med dips i ringer og muscleup-trening

Wow,  er det noe jeg har lært så er det å lytte til kroppen. For i går annonserte jeg vel at jeg skulle ha en energifylt og lang treningsøkt, men etter at jeg var ferdig med knebøysettene så fungerte hverken hodet eller kroppen noe særlig til å fortsette økten. Så etter tretti minutter gikk jeg faktisk hjem og bare hvilte store deler resten av dagen. Jeg var helt sinnsykt stiv og støl etter "mage&ryggtrening-torsdag", så i hele går kveld lå jeg rett ut på sofaen med varm nakkepute i håp om å løsne opp litt. 

Og hviledag med varmepute satte nok kroppen min pris på for i dag har jeg bare hatt en helt fantastisk økt med blant annet benkpress 40kgx4settx3rep, sumomarkløft 80kgx5x5, stående roing med 5 rep opp til 35 kilo....

...og ikke minst så har jeg dinglet i ringer :D

video:6dipsringer

Her er blant annet en "dinglesett" med 6 rep (tok 3settx6rep), samt at jeg trente litt på muscleup i ringer med strikk, 4repx5sett.

video:muscleuptreningstrikk

Dette er femte og siste settet, og man ser ganske greit på siste repetisjon at armene begynner å bli slitne ;p 

Men ååååh, for en deilig følelse det er å merke at ting går fremover til tross for at treningsøkter ikke alltid går som planlagt. Jeg vil helt klart heller trene bra og gjøre gode økter fremfor å gjøre ting halveis med en daff kropp som kan øke risiko for dårlig teknikk og skader bare for å "trene". Med andre ord, hviledag i går med takeaway pizza til kveldsmat var nok ikke så dumt gitt. ;)

Nå er det lørdagslaks med hjemmelaget "banan-softis" til dessert. Detaljene får dere i morgen! Ha en herlig OL-lørdagskveld! :D

- Silje Bjørnstad -  

Health, Fitness & Beauty

Hei og god lørdag!

Jeg ville bare tipse om "Helsemessen 2014" som arrangeres denne helga i Telenor Arena utenfor Oslo.


Her vil det blant annet bli "Fitness trendshow" med siste nyheter fra treningsbransjen, presentasjon av ulike kostholdsfilosofier  blant annet ("5:2-dietten", "Smart Food" og "Raw Food), Poledance-show, Yoga-Convention og masse annet som kan være med på å gi ny inspirasjon i til en sunnere og mer energisk hverdag! :D

Les flere detaljer om programmet her

Selv starter jeg lørdagsformiddagen med en treningsøkt sammen med kjæresten før det blir noen timer med hjemmekontor og artikkelskriving senere i dag. Med andre ord, en lørdag som passer meg perfekt. Planen var egentlig å ta en tur hjem til mamma, pappa og den firbeinte, men da jeg hørte rykter om kjøkkenoppussing utsetter jeg denne turen til neste helg.... ;p

Ha en herlig lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Fiske-fredag? Slik gjør du fiskemiddagen supergod

 

God fredag! Her får du tips til tre geniale og lettvinne fiskeretter som jeg håper frister! :)

Ovnsbakte fiskeretter passer ypperlig som både hverdagsmat og helgemiddag. Det er en enkel måte å tilberede fisk på, samtidig som det smaker kjempegodt. Maten lager praktisk talt seg selv og du kan selv variere med grønnsaker og annet tilbehør.
Fisk og annen sjømat har et høyt innhold av viktige næringsstoffer. Særlig fet fisk er kjent for sitt høye innhold av viktige omega-3-fettsyrer og vitamin D. Maten fra havet er også en ypperlig proteinkilde som vil gjøre deg god og mett samtidig som du får i deg vitamin D, vitamin B12, selen og jod.

Ovnsbakt torskeform med dijonsennep

Dette er en skikkelig god alt-i-en-fiskeform som ikke krever mye arbeid.

3 porsjoner

400 gram torskefilét
500 gram wokgrønnsaker eller andre frosne grønnsaker 5-6 små poteter
Dijonsennep
Dill
Sitron
Eventuelt litt salt og pepper

Start med å koke potetene i cirka 10 minutter. Legg de frosne grønnsakene i bunnen av en ildfast form. Skjær torskefilétene i terninger og legg oppå grønnsakene. Del de kokte potetene i to og fordel mellom fisken. Fordel klatter med dijonsennep (eller den sennepstypen du måtte foretrekke). Dryss over dillkrydder, salt og pepper. Stek former på 225 grader i 30-35 minutter til fisken er gjennomstekt.
Ovnsbakt fiskefilet i aluminiumsfolie

Ved å pakke fisken i aluminiumsfolie beholder du all kraften og fuktigheten i fiskestykket. Her kan man selv velge hva slags fisk man vil bruke, men laks er en klassiker.

2 porsjoner

2 stk opptinte fiskefileter (cirka 150-200 gram per pers)
2 gulrøtter
1/4 purreløk

Legg fiskefiletene i hvert sitt folieflak. Skjær opp grønnsakene i ringer og legg sammen med fisken. Legg en liten smørklatt på toppen av hver fiskefilet og eventuelt litt dillkrydder hvis du ønsker. Pakk sammen foliepakkene (med skjøten opp) og legg de på et stekebrett. Foliepakkene stekes midt i stekeovnen på cirka 180 grader i 15-20 minutter. Er fisken frossen økes steketiden med 10-20 minutter avhengig av størrelse. Server med ønsket tilbehør, for eksempel lettrømme, risotto eller potetmos.
Ovnsbakt laks med sitron og soyasaus

2 porsjoner

300-400 gram laksefilet, uten skinn og bein 2 ss soyasaus
2 ss olivenolje
0,5 stk sitron
salt og pepper

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg laksefiletene i en ildfast form. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper. Ha over revet sitronskallskall og saften av 1/2 sitron, og bak i stekeovnen i cirka 10-12 minutter.

Server med kokte eller ovnsbakte grønnsaker, nudler, ris eller en frisk salat.

Tips: 1 teskje sesamfrø på fiskefiletene før steking smaker ekstra godt. 


Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Jobbings med "Smart food" og "Sunnere og sterkere med proteinrike mat"

Wow, i dag har jeg hatt en helt fantastisk dag på jobb. Jeg vet godt at jeg er utrolig heldig som har en jobb hvor jeg kan kombinere min utdannelse og kompetanse med personlige interesser og ting jeg virkelig selv brenner for. Slik som i dag, da jeg først intervjuet Lars Grini som for noen år tilbake ble frelst av såkalt "Raw food"-kosthold (der man ikke spiser mat som er varmebehandlet over 42 grader. Mye nøtter, grønnsaker og frø i et slikt type kosthold). Han har nå kommet opp med noe han kaller for "Smart food" som han forklarer er at 50% prosent av maten man spiser er raw food - altså at man spiser "vanlig mat", men at man hovedsaklig får i seg mer av rå grønnsaker. Mer informasjon kommer i artikkel på Side2 -  jeg skal lenke til saken når den er publisert! ;)

Uansett, han hadde jo med masse deilige smaksprøver fra raw food-verdenen, blant annet sjokoladekuler, brownies og knekkebrød med forskjellige smak (purreløk, thai, curry):

 

Senere på kvelden var jeg på foredrag med Kristine Weber og Martin Norum og Benjamin Christensen.

 De har skrevet bøker og snakket blant annet om trening, kosthold og ikke minst hvordan man kan ha et sunt forhold til dette og sin egen kropp. 

Her var det også deilge smaksprøver med gulrotmuffins og "Snickers-cake-pops" fra Kristine Weber sine oppskrifter som fokuserer på proteinrik og sukkerfri mat.

Disse var også veeeeldig gode. Jeg har intervjuet Kristine om hennes nye bok "Sunnere og sterkere", den saken kommer i løpet av neste uke og jeg skal selvfølgelig linke til den også.

Så nå sitter jeg her mett og fornøyd og klar for tidenes treningsøkt i morgen.

Jeg har en date med både sumomark, knebøy og benkpress <3

Ha en fin kveld videre:D

- Silje Bjørnstad -  

Sjelden magetrening

Hei!

Jeg har nettopp kommet hjem fra en kjapp time med trening. Det er virkelig ikke ofte jeg kjører egen dag med mage- og ryggøvelser (kjernemuskulaturen får kjørt seg ganske greit under baseøvelsene), men i dag ble det slik dag. Har en helt annen kontakt med magemusklene allerede.... *støl*.

Det ble glutebrigde, rygghev med og uten vekt, samt at magen fikk kjørt seg med "pallof press", "ab wheel", "crunch" i  red cord, og planke. 

Nå er det jobbings, først intervju med en som skal snakke om "smart food" på Norges største helsemesse "Health - Fitness - Beauty" som arrangeres på Telenor Arena denne helgen. 

Les mer om Helsemessen og programmet her

Ellers så skal jeg jo på foredrag med Kristine Weber og Martin Norum senere i kveld (i forbindelse med jobb) der temaet jenter, styrketrening, kosthold og matlaging. En perfekt kombinasjon med andre ord! :D

Regner med at intervjuet med Kristine Weber kommer på Side2 i løpet av neste uke :)

Ha en herlig og sprek torsdag! :D

- Silje Bjørnstad -

Karbonadedeig-middag med grønnsaksboost

Hei!
I dag ble det sen middag (og sent blogginnlegg, hø hø hø), men her kommer hvertfall et smakfullt middagstips stappfullt av ulike grønnsaker som ble improvisert frem i kveld:

Karbonadedeig i mild paprika&tomatsaus servert sammen med salat og kålrot-gulrot-stappe.

Paprika&tomatsaus til 300-400 gram karbonadedeig:
1 løk
1 fedd hvitløk
1 boks tomater (gjerne med smak, jeg brukte med smak av basilikum og oregano) 
1 rød paprika
Eventuelt paprikakrydder, hvitløkspulver eller chilipulver/chili

Skjær opp paprika og løk i strimler og stek i en kjele sammen med litt olje/smør til det har blitt mykt. Knus hvitløksfedd med en hvitløkspresse og ha oppi kjelen sammen med boksen med tomater. La sausen putre 5-6 minutter. Smak eventuelt med hvitløkspulver eller paprikakrydder, eventuelt chilipulver/finhakket chili for å få sausen sterkere i smak. 
Deretter bruker du en stavmikser til slik at det blir en glatt saus før du tilsetter ferdigstekt karbonadedeig/kjøttboller. 

Den oransje stappa lager du enkelt ved å koke biter av ønsket mengde gulrot og kålrot (ca 1/2 stor kålrot + 3 gulrøtter til 2 porsjoner). Når grønnsakene er blitt myke heller du av vannet, tilsetter 1 ss smør og cirka 0,25 dl melk/fløte og bruker stavmikseren til alt får en stappeaktig konsistens. ;)

Server med for eksempel hvitløksbrød og salat. 

Fra denne retten får du blant annet i deg deilige vitaminer, mineraler og antioksidanter kålrot, gulrot, løk, tomater, paprika og hvitløk (og eventuelt salat), samt protein av høy kvalitet, jern og B-vitaminer fra karbonadedeigen. 

Og ikke minst så smakte det jo utrolig godt! I tillegg så ble dette tryllet frem på under 20 minutter. ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Dinner på Dinner

Mmmm-mmmm!

I dag ble det middag og dessert på restauranten "Dinner" her i Oslo, og NAM!

Jeg spiste en rett som visstnok het "Gong cio ao jo si" (mhm..!) som omtales å være en av spesialitetene fra Szechuan. Dette er finstrimlet oksekjøtt som tørrsteker og serveres med grønnsaksstrimler, grønne asparges og den klassiske vineddiksausen fra Szechuan. 

Venninnen min spiste en vegetarrett med en kombinasjon av årstidens grønnsaker som serveres både i tempura-style og wokket med ingefær.

Desserten var en herlig smaksbombe med sjokoladefondant, hvit sjokolademousse og iskule med smak av grønn te.

Det er så deilig med herlige råvarer som tilberedes med nye måter og smaker man ikke har smakt før. For min del inspirerer sånne matopplevelser bare til enda større matglede og ikke minst motivasjon og inspirasjon til når man selv står på kjøkkenet. :)

Ha en herlig kveld!

- Silje Bjørnstad - 

Kjempeenkel, hjemmelaget hamburger

Hjemmelaget er best, det er bare sånn det er. Mer smak, mer av de gode næringsstoffene og ikke minst så er det jo GØY når det man lager blir så bra.

Her er oppskrift på skikkelige digge, saftige "monsterburgere" laget av karbonadedeig:

400 gram karbonadedeig
1 egg
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd 
Eventuelt salt og pepper 

Hakk løken i små biter og knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse. Bland alt sammen i en bolle og form hamburgere etter ønsket størrelse. (De burgerne jeg lagde ble nok rundt 200 gram per stykk, he he he). 

Det er kanskje stekingen som er det mest utfordrenende her, men jeg steker burgerne på middels til sterk varme i 2-3 minutter med litt smør på hver side først. Deretter steker jeg de videre på middels varme i cirka 10-12 minutter. Snu burgerne 3-4 ganger i løpet av denne tiden. Så skrur jeg av varmen helt, eventuelt har på veldig svak varme, og lar burgerne "hvile" i panna i 2-3 minutter.

Denne gangen ble det ciabatta istedet for hamburgerbrød, en kombinasjon jeg absolutt kan anbefale! :)

(Bygger i høyden... ;) )

Server med ønsket dressing og salat.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Sjokoladekake-i-en-kopp laget på 2 minutter

O holy sjokoladekake!

Dette ble dagens dessert og det beste er at denne ble smelt sammen på under 2 minutter. Jeg bare måtte ha noe sjokoladeaktig etter middag i dag og da ble det "kjapp og enkel proteinrik sjokoladekake-i-en-kopp". Nemlig!

Jeg slumpa jo (som alltid), men følgende ingredienser med cirkamål ble:

2 ts kokosmel
1,5 ts bakepulver
1 eggehvite
1 scoop proteinpulver med sjokoladesmak
2-3 ts kakaopulver
Melk til "kakerøre-konsistens" (Tipper cirka 7-8 ss melk, men tilsett litt og litt og rør rundt før du har i mer slik at du ser an konsistensen).
Smak til med søtningsmiddel 

Bland alt sammen i en bolle eller kopp og sett i mikrobølgeovnen på full varme i 1-2 minutter. 

Rykende fersk "sjokoladekake-med-litt- sånn-kakerøre-konsistens-i-midten" er servert.

 Ikke la deg skremme av "mindre-pent-utseende", for dette var så godt det. :D Og mettende!

Hadde jeg Instagrammert denne så hadde den selvfølgelig blitt markert med *hæsjtægg-proteinrich-healthy-sugarfree*. Hvis noen skulle være i tvil ;p

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Verdens beste pannekaker

Kjøttfri mandag = pannekakemandag!

Disse har jeg skrevet om før, men de er så gode og mettende at de fortjener nok et blogginnlegg. Spesielt i dag, siden det er kjøttfri mandag og dette som er min kjøttfrie middag i dag. 

Jeg lagde (protein)pannekakene i går og kjørte dobbel-trippel porsjon når jeg først var i gang, noe som resulterte i 10 pannekaker. :D 

Cirka mål for 5-6 middels store pannekaker:

4 egg
1 eggehvite
65 gram havregryn
1/2 boks cottage cheese
0,5 dl melk
Kanel
Kardemomme

Putt alt oppi en blender og "wroom wroom" til du har fått en glatt pannekakerøre. 

La røren svelle i 12-15 minutter før du steker på middels varme i litt smør.

 

"Pannekakefabrikken"

Server med bær og søtningsmiddel eller syltetøy.

Dette spiser jeg til frokost every single day. Det holder meg god og mett leeeeenge, både på trening og frem til lunsj når jeg er på jobb.  

- Silje Bjørnstad - 

Film: Energikick

Søndag + Treningsfri + Energikick = Ti minutters hjemmetrening og chins-leking i Iron Gym.

Dagens økt med 5 sett skulle være følgende 7-10-7-7-minst 10.

video:hjemmetreningchins

Dette er siste settet og minst 10 ble akkurat 10... ;) Så blir det nok en liten chins-test i slutten av neste uke eller uka etter der igjen. 13 er pers, neste mål er 14, minst 15 er målet for 2014. :D

Ellers så får dere er herlig sniktikk på morgendagens "kjøttfri-mandag-middag":

Fristende? ;p

Dette er faktisk noe jeg spiser daglig, oppskrift kommer i morgen! ;)

- Silje Bjørnstad - 

"Sunnere og sterkere" med Kristine Weber

Hei og gooood søndag!
For noen uker siden så nevnte jeg at jeg hadde fått tilsendt noen bøker i forbindelse med jobb, og en av disse var "Sunnere og sterkere" skrevet av Kristine Weber.


(Besøk bloggen til Kristine Weber her)

Boka er en oppfølger av boka "Sunn og sterk med protein" og ønsker å være inspirasjonskilde til sunn og god mat, samtidig som boka også inneholder treningsprogram, forslag til ukesmeny og motiverende tekster med viktige punkter det kan være lett å glemme i en hektisk hverdag. 

Nå til uka skal jeg faktisk på foredrag å blant annet høre på Kristine Weber snakke om boka og hennes "kostholds- og treningsfilosofi" samt intervjue henne i forbindelse med en artikkel til Side2. Det gleder jeg meg veldig til! :)

Boka har fokus på oppskrifter som er proteinrike og som både er gluten- og sukkerfrie. Jeg er jo et dessertmenneske deluxe, og særlig sunne, næringsrike desserter er noe jeg brenner veldig for, og det er mange av godbitene fra boka som jeg definitivt skal forsøke meg på. 

Appelsin- og sjokolademuffins: 

Marmorkake med banan og sjokolade: 

Bringebærmuffins med hvit sjokolade: 

 

I tillegg er det middagsoppskrifter som inneholder fisk, kjøtt eller som er vegetariske.  For eksempel "baconsurret kylling med epleskiver og spinatdressing", "sesampanerte fiskepinner", "falafel med guacamole".

Denne dama er i hvertfall en stor inspirasjonskilde når jeg selv står på kjøkkenet og forsøker meg frem med nye oppskrifter og smakskombinasjoner. 

- Silje Bjørnstad - 

 

Film: Lørdagstrening <3

Endelig lørdag og endelig en treningsøkt uten å måtte tenke på at man skal rekke en avtale eller noe lignende, men bare egentid med musikk i ørene og vekter <3

Spontant pers-forsøk på trapbar førte til 112,5 kg @53kg. Men jeg skal ikke pushe det med nytt 1RM-forsøk annenhver uke lenger nå.

video:trapbar1125kg

Ja, det går opp, og jeg holder ryggen rett, men det var tungt. (Sjekk høyrebeinet som starter "riste-dans". ;p) I tillegg hadde jeg ikke akkurat ladet opp optimalt til perseforsøk i dag heller. Men gøy at det gikk og et bevis for meg selv at mye sitter i hodet, for kroppen kjentes ganske tung og slapp ut i dag. 

Ellers så ble det skråbenk, muscleup med strikk (som heller ikke fungerte noe særlig bra i dag), knebøy og stående roing. 

Men jeg er likevel fornøyd med lørdagen så langt og etter-trening-følelsen er like god som alltid. Ikke minst "ny-pers"-følelsen. :D Nå er det 2-3 lompepizzaer som har blitt bygget i høyden med flere "etasjer med fyll" som skal nytes. ;) 

Tomatsaus, karbonadedeig, paprika, mais, ananas, rødløk, ost og oregano. Og selvfølgelig brokkoli ved siden av. 

Ha en herlig lørdag! :D

- Silje Bjørnstad -

Matbloggtoppen Matprat