hits

februar 2015

Yoghurt

Hei og god lørdag. 

Min lørdag frem til nå har gått slag i slag med:
08:30 - frokost
09:30 - 11:00 - trening
12:00 lunsj
12:30 - 14:00 - Husarbeid (les: vasking og støvsuging av leilighet, klesvask x 2, skifte på seng og oppvaskmaskinsdate.)
14:00 - til cirka nå: Hjemmekontor med mail-svar, sortering av bilag og faktura til regnskapsfører.

16:30: Zzzzzzzzzz..... 

Neida...

Joda.

NEIDA! Så lenge jeg ikke camper i sofaen så skal jeg klare å holde meg våken litt til før jeg tar kvelden. Haha! 

Anywaaaaay, det er sikkert mange av dere som har fått med dere "yoghurtdebatten" i barnehagene de siste ukene. Vel, jeg skal ikke si mye om den, bortsett fra at når det gjelder smak så kan jeg virkelig anbefale disse:

Alpro Vanilje og Yoplait Double 0% Protein Plus med sitronsmak. Altså, yuuuuum <3 Den sitronyoghurten er som å spise fromasj og fikk flere terningkast 6 i Side2-redaksjonen da vi smakstestet i forrige uke. 

Så bare tar jeg med noen enkle punkter som kan være greit å se etter når du skal sammenligne yoghurter, bare fordi jeg er "ernæringsnerd":
Mye protein og kalsium trekker opp. Ekte fruktbiter og kostfiber er også positivt.
Mye tilsatt sukker trekker ned. For de som også er opptatt av kcal, så kan det også være store forskjeller i kcal-innhold i de ulike yoghurtene, og ikke minst begerstørrelse. Og yoghurt med "topping" vil da gi flere kcal enn lignende yoghurtvarianter uten topping. 

God lørdag ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

Ah, jobbglede

AH, FREDAG! Og min fredag startet med en veldig hyggelig beskjed på det tradisjonelle fredagsmøtet på jobb:

Jeg fikk sjokoladekake for å være "Årets mest leste journalist i Nettavisen 2015" .
(hittil i år altså ;) DET er stas det ;p ) 

Så da blir det garantert sjokoladekake til kvelds og forhåpentligvis skikkelig kaketrykk på trening i morgen ;)

Vel, så var jeg jo i Molde fra onsdag til torsdag der det også var utrolig hyggelige jobbnyheter, men mer om det i løpet av våren. Uansett så blir det i alle fall nok å gjøre på meg fremover og det setter jeg selvfølgelig enorm stor pris på og synes det er kjempegøy. 

Innimellom jobbmøte og venting på fly fikk jeg tid til en liten (men tung...) treningsøkt også:

3x3x75 kg i knebøy

og 3x3x101kg i markløft

Det tok sin tid det. He he.

Noen bilder fra nydelige Molde:

 

Og selvfølgelig noen bilder fra hotellfrokosten (det er jo obligatorisk).

Nå venter en helg der jeg skal SOVE og TRENE.... ....og med litt hjemmekontor da. ;) Det må til det også - og i tillegg er det slutten av måneden, noe som betyr sortering av bilag og regnskapspapirer. Bah.

Men helg er helg, og nå blir det først hjemmelaget pizza og sjokoladekake <3

- Silje Bjørnstad - 

Inspirasjon og motivasjon til treningsglede og sunn helse: DetNye ShapeUp <3

 

Hei! 

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere så frilanser jeg for bladet DetNye Shape Up - et treningsblad med stoff som fokuserer på treningsglede, helse, kosthold og velvære. Vi snakker alt i fra treningsprogram og inspirasjonssaker til ukesmenyer og mattester. Treningsmote og skjønnhet er også med i bladet.

Det som jeg nok liker aller mest er ærligheten som skinner igjennom og det at bladet ønsker å fremme et sunt og positivt selvbilde. Det skal ikke handle om utseendet og vekt, det handler om balanse og inspirasjon. Så uavhengig av form og «sporty-ness» så er det deilig å synke ned med et blad i handa som motiverer deg, både psykisk og fysisk. Jeg forsvinner i alle fall i en helt annen verden når et nytt Shape Up blad dumper ned i postkassa mi og en ekstra god følelse er det jo når mine egne artikler er med i utgaven ;) Jeg har lest Shape Up i maaaaange år og å få kunne bidra med artikler bladet er faktisk en liten jobbdrøm som har gått i oppfyllelse.

Så er du interessert i Shape Up så kan jeg anbefale å sjekke ut disse tilbudene. Prisen for Shape Up i butikk er 69 kroner, mens her kan du få både 5 og 12 utgaver MED GAVE til en sterkt redusert pris, vi snakker både 66 og 70 prosent ;)

Så jeg sier bare ENJOY! :)

- Silje Bjørnstad -

Film: pullups med ekstra vekt og energikick

God onsdag (eller LilleLørdag som noen kaller det).

Jeg starter ikke jobbdagen min før i ettermiddag da jeg faktisk skal ut å fly - jeg skal en tur til Molde i forbindelse med jobb der jeg blir til i morgen ettermiddag. Høsten 2014 var jeg jo prosjektleder for "Kantinesatsing i videregående skoler i Møre og Romsdal" der sluttproduktet skulle leveres til jul - noe det selvfølgelig også ble :) Men nå er det altså litt mer som skjer videre på det prosjektet, og det er så gøy!! Så da blir det nok noen måneder til med "min lille jobb-baby" - noe som jeg er så utrolig glad og takknemlig for. 

Så i dag kunne jeg egentlig sove lenge, men kroppen min våknet halv åtte og var lys våken og klokka 9 var jeg på trening. Det ble en digg økt der jeg blant annet prøvde pullups med ekstra vekt for første gang (Chins med ekstra vekt har jeg jo trent litt på før, men pullups er overhåndsgrep, chins/chinups er underhåndsgrep og er en litt lettere kroppshev-versjon :) )

Dagens økt ble:

3settx5reps med 5 kg ekstra i pullups:

video:5pullups5kg

Så måtte jeg bare teste om jeg klarte 10 kg, det gjorde jeg. Det var seigt, men det gikk så vidt. Og dette var altså etter de tre første settene med pullups med 5x5kg ekstra... ;p (Så tok jeg 2settx5reps uten ekstra vekt etter dette igjen).

video:3pullups10kg

Ellers så ble det 3settx5repsx27,5 kg + 10repsx20kg i skulderpress:

2x12 pushups + 2x8 pushups med 5 kg ekstra:


Og så ble det litt roing, dumbell flies og biceps curl. 

 

 

Det fortjener en fornøyd speilfie og happy-face:

Endorfinruuuuuus <3

Etter to timer med overkroppstrening ble det lompepizza til lunsj:

YUM! Blir aldri lei dette her ;)

Nå må jeg pakke og komme meg til Gardermoen - Molde next! :D

Ha en herlig onsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Film: Pers i dips og chins med 17,5kg ekstra

Tjohei!!!

I går hadde jeg en helt fantastisk treningsøkt. Er helt utrolig hva en helg med to hviledager, sjokolade og Grandiosa kan ha å si gitt :p 

Neida, det ikke bare blitt ferdigmat og godteri, men restitusjon kombinert med riktig og ikke minst NOK energipåfyll er viktig. Og ikke minst så er er det deilig å få bekreftelse på at vektoppgangen de siste årene faktisk også er muskelmasse - for i går tok jeg ny pers med chins med ekstra vekt. Det ble 2repsx15kg og 1rep med 17,5kg ekstra. Målet er å klare 20 kg ekstra i løpet av våren :)

Jeg har nok gått opp 5-6 kg siden jeg klarte min første chins, og har jevnt og trutt økt både i forhold til styrken og kvaliteten på repetisjoner (mer kontroll og stødigere reps) selv om jeg nå altså har noen kilo til som skal også skal dras oppover. Ikke at kiloantallet på badevekta har noe å si, men jeg vet at mange jenter henger seg opp i det og er redd for å spise nok mat, særlig i forhold til fremgang i styrketreningen. Jeg er jo av den typen av at jeg tenker "yes, nå blir det ekstra "trøkk" på trening i morgen" hvis jeg spiser noe som mange klassifiserer som "usunt" (les: iskrem, sjokolade, pizza, etc), fremfor å bruke energi på å få "dårlig samvittighet". Grøss, For som jeg har sagt så uendelig mange ganger før: Det er ikke ett produkt eller ett måltid som er med på å avgjøre om du har et sunt og variert kosthold. Det er helheten og det totale matinntaket over tid som har noe å si. Så det så.

Anyway, tilbake til min endorfin-rus i går.

Her er 17,5 kg ekstra: 

video:175kgekstrachins

Og ny pers med 20 dips - 3 mer enn forrige gang jeg testet. 

video:img2213

Dette er forøvrig et bevis på at mye også sitter i hodet. Faktisk så skulle jeg her bare sjekke teknikk og kjenne på dipsstyrken etter at skulderen min de siste månedene ikke har vært helt samarbeidsvillig, men nå begynner ting å kjenne ut som før igjen. Så jeg tenkte at jeg i i alle fall kunne prøve over 10 dips. Da jeg klarte de første 10 så tenkte jeg at dette kjentes jo bra ut, så nå skal jeg jaggu prøve å sette ny pers. Så kom jeg til 14, og det var tungt. Men så kom jeg til 16, og så 18, og da var jeg så innstilt på å klare 20 at det ikke var snakk om å gi seg da jeg først var så nære. Så ble det 19. Og akkurat 20 der jeg så vidt klarte å presse meg opp, men jeg klarte det! Og denne dips-persen var i tillegg etter benkpress og chins-ene. Med andre ord, så ble det en passe digg syrefest i armene mine etterpå, og det ble ikke noe arm- og skuldertrening på meg i dag for å si det sånn ;p

Men poenget er at det er så JÆVLA digg og ikke minst gøy hver gang man blir litt sterkere, litt bedre teknisk, litt flere repetisjoner og så lignende. Det er bare så innmari ubeskrivelig. Jeg "konkurrerer" jo bare mot meg selv og målet er å stadig slå meg selv, noe som gjør at jeg ikke trenger å "stresse" med å rekke det ene eller det andre. Det er min trening, mine mål, mine personlige rekorder og min endorfinrus som står i sentrum og det er det som betyr noe for meg og som gir meg så uendelig mye. 

Ha en sporty uke! :)

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Grønnsaksgrateng med cottage cheese

Hei!

Ny uke og ny mandag betyr ny kjøttfri mandag.

Dagens kjøttfrie rett er grønnsaksgrateng med cottage cheese - en smakfull rett rik på grønnsaker som egentlig lager seg selv i ovnen! :)

Jeg brukte i tillegg fryste grønnsaker så da slapp jeg å bruke tid på å skjære opp disse (bortsett fra rødløk), selv om jeg egentlig synes ferske grønnsaker smaker bedre enn fryste, men noen ganger er det jo så lettvint å gjøre det på denne måten! :)

Til en stor ildfast form:
1 pose wokblanding
1-2 ss smør
1 rødløk
1 liten pose brokkoli- og blomkåltopper
ca 1,5 dl matfløte
1 boks cottage cheese
Ca 2 dl revet ost
Salt og pepper
 

Fordel grønnsaker i bunnen av den ildfaste formen (legg gjerne noen smørklatter sammen grønnsakene). Fordel cottage cheesen over grønnsakene før du har over noen ekstra brokkoli- og blomkåltopper.

La dette varmes i stekeovnen på 220 grader i cirka 15 minutter. Ta ut formen og ha over fløte, krydder og løk.

La dette varmes ytterligere 10 minutter før du har over revet ost og lar det steke til osten har smeltet (ca 15 minutter). 

Enjoy! :)

- Silje Bjørnstad - 

Meg akkurat nå:

Hei!

Her er jeg da, på en søndag:

Kontor, databriller. kaffe og Side2! :D

Det er helgejobbing på meg - det betyr kontortid og treningsfrie dager, men fri og en skikkelig god-treningsøkt i morgen mandag!

Men da får det bli litt Instagram-oppdatering i stedet:

1) Sol i trynet og skikkelig påskestemning opp til Grefsenkollen
2) Kulinaris - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah <3
3) Bøy på mandagsmorgen KLOKKA ÅTTE!
4) Finnskogen <3

5) Soloppgang på Finnskogen en februarmorgen
6) Ut på tur med verdens beste Lexie og herlig skiføre!
7) Jeg bidrar med to saker i den nyeste utgaven av Shape Up! :)
8) Lexie feirer bursdag <3

9) Rusa på egen jobb: nettopp holdt kostholdsforelesning på Politihøgskolen 
10) Markløft :D
11) Greit å jobbe under produktlanseringer - vareprøvene strømmer på til Side2-kontoret og jeg digger det!
12) Pullups-pers på Condiz med 13 stk.

Ha en herlig søndag videre! :)

- Silje Bjørnstad -  

Løp og kjøp Shape Up

Hei!

Da var jeg tilbake til Oslo og da jeg hentet posten i går så hadde den nyeste utgaven av DetNye ShapeUp kommet i postkassa. Jeg bidrar med 2 artikler i denne utgaven, "and they both even made the front page". ;)

Første sak handler om selvtillit der 10 kjente sporty kjente jenter forklarer litt om hva god selvtillit betyr for dem og hvordan de bygger selvtillit. De som er intervjuet er Inger In Dubai (Inger Houghton), Funkygine (Jørgine Vasstrand Haagensen), Lene Alexandra Øien, Nora Mørk, Camilla Herrem, Kari Traa, Alexandra Joner, Kristine Weber, Anne Marte Sneve og Nadya Khamitskaya. En herlig gjeng med andre ord! :D

Den andre saken handler om baseløft; Knebøy, benkpress og markløft. Her er det styrkeløfter, personlig trener og AFPT-foreleser Erle Engmark som er eksperten, mens styrkeløfter Kristin Bakkeli er modell. TippTopp-folk det også og fotoshooten vi gjorde i desember var så gøy!

Jeg abonnerer på bladet og får derfor utgaven litt tidligere i postkassa, men det er i salg fra 23.februar i kiosker og butikker, så løp og kjøp! Alltid masse herlig inspirasjon og tips i DetNye ShapeUp og det er så gøy å kunne frilanse for de! :D

I dag har jeg derimot vært på Side2, noe som også er "drømmejobben". ;D I dag har jeg blant annet satt i gang test av nye godteri- og snacksprodukter slik at hele redaksjonen måtte prøvesmake og bedømme blant annet nye sjokoladeplater, potetgull, proteinbarer og saft. Hihi. 

Og så møtte jeg og kollega Guro personlig trener Martin Norum for å lage et par treningssaker - mer om det da artiklene er publisert, men stikkord er "dynamisk oppvarming" og "hardgainers (mange opplever at det er vanskelig å gå opp i vekt - hva slags tips og råd finnes?)

 

- Silje Bjørnstad - 

Dette...

... er sånn heeeelt OK å våkne opp til!

Klokka 8:30 i dag tidlig våknet jeg til solskinn og perfekt skitur-vær. Så da prøvde jeg å finne Lexie for å sjekke om hu var like gira som meg på å komme seg ut:

"Stå opp nå?"

"Neia"...

"Seriøst..." 

Men da vi kom hit så tror jeg at hun var ganske så fornøyd likevel! ;D

Alt bare stemte i dag, temperatur, skiføre og ved 10-tiden var vi helt alene bortover de snødekte jordene.

Så prøvde vi oss på noen selfies:

Det funka sånn passelig. ;p

Senere i dag reiser jeg tilbake til Oslo der det i kveld blir middag og kino med to venninner. YES; vi skal se "Fifty shades of grey". Det er jo en må-se-film til tross for lunke anmeldelser og mindre interessante trailere. He he.

Ah, må bare dele denne godbiten av en fiskemiddag også: 

Sitron&kryddermarinert salmalaks med potet&gulrotstappe, stekt søtpotet og stekt løk.

Aaaaaw, så digg!

Vel, Oslo, here I come. Finnskogen - takk for nå. <3

- Silje Bjørnstad -  

Sunne, sukkerfrie og saftige eplevafler

Slik begynte dagen min: Våknet kl 9 av en overentusiastisk hund klar for skitur. Så da ble det skitur da.  

Det blåste helt sinnsykt i dag og med motvind den første halvdelen føltes det nesten ut som jeg var langt oppå fjellet. Tilbake ble det derimot mer aking i skisporet enn skigåing - helt greit det også ;)  Uansett var det veldig deilig med en formiddagstur ute i frisk luft, noe jeg er sikker på at denne klumpen også syntes. 

Her er forresten et par bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring til Lexie som ble 4 år, hehe.

Litt sløyfepynt og pakke måtte det jo bli. 

Etter skitur ble det vafler til lunsj - eplevafler for å være mer eksakt, og de ble så saftige, søte og gode!

Så er det meg og denne slumpingen da, men sånn cirka så ble det omtrent følgende til 4 plater:

0,5 dl skrödmjöl (Fant det i skapet her, og det er tydeligvis noe svensk mel laget av ristede havrekjerner, men du kan fint havremel eller en annen meltype)
0,5 dl lettkokte havregryn
1 egg
Cirka 1 - 1,2 dl melk (kan bruke kefir)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 eple
Et lite dryss med søtningsstoff cirka 1/2 ss, men denne kan sløyfes, eventuelt bruke sukrin/sukrinmelis/sukrin Gold eller lignende. 

Bland alle ingrediensene sammen bortsett fra eple. La røren svelle i 10-15 minutter og tilsett revet eple. Stek vaffelplater og server med ønsket tilbehør.

Disse ble så søte, saftige og gode at de fint kunne spises alene, men så fant jeg brunost i kjøleskapet så da ble det eplevafler med brunost.

Yum!

Enjoy!

Det er forresten "Pannekakedagen" i dag, noe jeg fikk vite etter at vaflene var fortært. Men men, det er jo neeesten det samme da. 

Uansett så kan jeg anbefale søtpotetpannekaker eller disse proteinpannekakene hvis du ble gira på pannekaker!

- Silje Bjørnstad - 

Mandag: Våkna kl 8, trening kl 9, skitur kl 12

Ny mandag og ny uke!

Jeg er jo hjemme (sier alltid hjemme enten om jeg er hjemme på Finnskogen eller hjemme i Oslo ;p ) på landsbygda og startet dagen alene her:

Aaaaah - digg.

Sa da ble det både bøy, benk, utfall, skulderhev og ny pullupspers før klokka var 10! 

Jeg KJEMPA meg 13 pullups i dag (evnt dro-hoppa-meg-til, om du vil, og jeg var over med haka etter "nest-siste-hopp, men jeg måtte bare dobbelt-forsikre meg slik at jeg hoppa en ekstra gang ;p ). Det var helt spontant, men jeg måtte bare teste styrken og de siste pullups-persene med forrige perser på 11 og 12 stk ble satt her, så det har nesten blitt en tradisjon nå. Mihi. Og selv om den siste repetisjonen sikkert er tvilsom så ER HAKA OVER og når det gjelder pers så er det haka-over-repetisjoner-som-teller. Så det så. :D

video:img1931

Det ble deilig syrefest i armene mine etterpå i alle fall.

 

Etter en økt med styrketrening reiste jeg hjem og bytta ut treningstights med skibukse, og styrkeløftsko med skisko, og tok med meg Lexie ut på skitur. Gjett om hun var fornøyd a, hun koste seg så fælt :) I tillegg så har hun bursdag i dag, så jeg får skjemme bort bursdagshunden litt ekstra i løpet av ettermiddagen. 

FIRE ÅR er denne godklumpen nå<3


Det er jo kjøttfri mandag, og jeg driver å skal lage meg biff til lunsj... Haha! Snakk om kjøttfri-major-fail, men slik går det når man får beskjed om å spise opp mat før det går ut på dato, så ukas kjøttfri-dag blir flytta til senere i uka.

Det betyr jo ikke at jeg ikke har tips til vegetarretter og kjøttfrimandag-middagstips! Hva med for eksempel kikertgryte med kokosmelkeller lun quinoasalatovnsbakt paprika eller kanskje tortillapizza vegetar?

Ha en herlig mandag videre! Nå må jeg starte jobbdagen ;) *Hjemmekontor-styre-sjæl-mandag* <3

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Hjem!<3

Aaaah, 2,5 timer i bil fra Oslo til Finnskogen og rett ut i skogen <3

Jeg er nemlig hjemme hos mams og paps for å være hundepasser, så da blir det hjemmekontor her de første dagene av neste uke:) og det er heeeelt greit. Jeg måtte stoppe opp da jeg var ute i sted, bare for å høre at det var så stille som det var. Ikke en lyd! :D og FRISK luft - ikke sånn "frisk-luft-men-med-flere-tonn-bileksos-byluft". Deilig!!!

Vi to<3 ha en fin søndag videre!

Film: min valentinesdate med chins og markløft

Well heeeello saturday!! :D

Da hadde det plutselig gått noen dager før man ga livstegn fra seg via bloggformatet, men alt er som normalt med tipptopp stemning. Det har bare vært noen travle dager med både jobb og andre avtaler. 

I går var jeg forresten ute å spiste på et nytt sted, Cafe Stamboul på Torshov her i Oslo, som tilbyr både tyrkisk og meksikansk mat. Og det var virkelig den beste middagen jeg har spist på lenge.

Jeg hadde marinerte kyllingspyd med tomat, salat, tzatziki, bulgur, champignon, stekte potetbåter og pitabrød, det var seriøst SÅ utrolig digg!

Så mange deilige smaker uten at det er for mye krimskrams og "spesielle-eksklusive" ingredienser. Så ble det film og Kulinaris til dessert da vi kom hjem  - jeg eeeeeelsker iskrem. Særlig de fra Kulinaris og Ben&Jerrys. Aaaaah.

I går prøvde vi Kulinaris med Kokos og Vanilje&Cookies -  og ja, det var jo bare en ting å si om det: YUM! 

I dag har jeg tatt heeeelt jobbfri og den beste starten på en lørdag er med formiddagstrening. 

Det ble hovedsakelig markløft og chins i dag, to av mine favorittøvelser <3 Og skal si det var god trøkk  i dag også, sikkert på grunn av iskrem-loading i går kveld og smaksprøver av diverse produktnyheter i løpet av uka;p

For på Side2 har det kommet inn diverse mat- og drikkenyheter som skal testes i løpet av neste uke.

Tror du jeg er fornøyd eller? Og når jeg fikk posen med Swebar-produkter er jeg sikker på at det lyste stjerner ut av øynene mine, for jeg er STOR fan av Swebar og pleier å kjøpe det hver gang jeg er i Sverige. Men nå kommer altså Swebar-produktene også i norske dagligvarebutikker :D 

Tilbake til treningssnakket og overskriften; det ble blant annet 3settx2reps12,5kg + 10 + 6 + 6 chins og 3x3x95 kg i markløft. 

2.settet i markløft:

video:95kg3x3

10 chins:

video:10chins

Siste sett med 12,5kg:

video:125kgx2


Så nå er denne skrotten fylt opp med endorfinrus og "fornøyd-med-sæ-sjæl-følelse" for resten av dagen. Snart får jeg venninnebesøk :D

Ha en herlig lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Film: onsdagstrening - chins med ekstra vekt

Hei!

Som jeg nevnte på mandag så var jeg med på å teste "PT-Smallgroups" i forbindelse med Side2-jobb og her er artikkel-resultatet med videosnutt av økta:

- Denne type trening er fantastisk bra

I dag var det tilbake til egentreninga (det er jo det jeg trives best med) og da ble det blant annet chins med ekstra vekt (10kg: 5-3-4-3-3 reps + 5kg: 4-4-4 reps),  utfall på gulv, skulderpress, enarmsroing, biceps-curl og pushups. 

video:5chins10kg

 

"Biceps curl"..... Kanskje den kleineste øvelsen jeg vet om :p Men variasjon er jo bra, så da får man "curle" i vei ;p

Pushups/armhevinger:

"Kysser med gulvet" :p

Nå er det hjemmekontor og jobbings som gjelder for resten av ettermiddag!


Ha en strålende onsdag!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Morgentrening og kjøttfri mandag med Polarbrød-pizza

Hei og god mandag!

Jeg startet dagen på Sterk Trening med litt bøy og benk og 5x5 pullups (+ hip thrust - siden de hadde sånn fancy hip thrust apparat), før det ble treningstest av gruppetime med PT (personlig trener) i forbindelse med jobb!

Her er en bitteliten smakebit av noe av det jeg og to andre Side2-journalister fikk bryne oss på. (Guro til venstre, meg til høyre)

video:img2764


Med andre ord så ble det en aktiv mandagsformiddag for min del!

Men mandag betyr også kjøttfri mandag og dagens kjøttfrie mattips er "Polarbrødpizza Vegetar". <3 (Every day is pizza day!! :D )

Her tar du rett og slett polarbrød (av den grovere varianten, for eksempel fullkorns-polarbrød) og har deretter på litt pizzasaus/ketchup/tomatpuré og ønsket fyll (veggisfyll på kjøttfri mandag da så klart ;)

Jeg hadde på rødløk, champignon, paprika og fersk mozzarellaost, og et dryss med oreganokrydder.

Yum! 

3 stk av disse var ikke så dumt... ;)

Enjoy!

Ai, forresten, fått med dere saken om matnyhetene som kommer i butikk 16.februar? Les artikkelen min her:

Her er årets matnyheter - Grandiosa Deluxe, superrask kjøttdeig, kyllingpops og power-yoghurt er noen av produktnyhetene.

PRODUKTNYHETER I FEBRUAR 2015: Finner du noe som frister?

- Silje Bjørnstad - 

Søndagstur og søndagstaco

Ah, SOL!

Og sol+søndag betyr søndagstur i skogen. <3

Det var virkelig påskestemning å gå opp til Grefsenkollen i dag.

Blå himmel, bekker som hadde begynt å smelte og selvfølgelig varmende sol rett i fleisen. 

 Utrolig deilig!

Etterpå ble det tacorester til lunsj. Kan man bli lei taco? 

Jeg synes i alle fall det er like digg hver gang, og det kan jo varieres i omtrent det uendelige. 

Ellers så blir det hjemmekontor resten av dagen for min del. Det er en del som må gjøres og forberedes før ukesstart. Men begynnelsen av uka lover i alle fall bra - jeg starter nemlig mandagsmorgenen med en treningsøkt og test av "Gruppetime med PT"  på Sterk Treningssenter i forbindelse med Side2-jobb, og på kvelden er jeg invitert bort til "kjøttfrimandag-tapas". :D

Ha en herlig søndag!

- Silje Bjørnstad - 

Ukas høydepunkt

er dette:

Markløftøkta! (Kjører for tiden et program med en markløftøkt i uka).

Så i dag ble formiddagen via til markløft med 5x5x95 kg og litt benkpress og pushups før det straks er klart for ukas siste jobbvakt på Side2.

Etter trening trener man påfyll og i dag ble det denne godbiten av en salat:

Krydderstekte kyllingbiter med osteterninger, røde bønner, agurk, mais og paprika.

Litt mer sånn "man-tar-hva-man-har-salat" - men digg ble det :D

Det er alt jeg rekker - tiden flyr!

Ha en herlig fredag og GOD HELG!!!

- Silje Bjørnstad - 

Fra Instagræææm:

Hei og hopp!

I dag blir det Instagram-updates og litt tilbakeblikk på de siste ukene som har gått. 

1) Fra jobblivet i Mexico :D
2) Treningstest med PT og fotfatter Mariann Deila - god start på jobbmorgenen! :)  Les sak her. 
3) Hjemmelaget "Thai red curry suppe"
4) MARKLØFT <3

5) "Ha det bra Mexico" - etter 11 dagers jobbtur var det på tide å vende kursen hjemover igjen, rett fra 30 varmegrader til 10 minus. Brrr!
6) Knebøy <3
7) TreningsTRØKK. Fra første "ordentlige" treningsøkta på 11 dager grunnet jobbtur til Mexico (det var begrenset med treningsstudio ute i jungelen gitt).
8) Wannabe klatremus-apekatt

9) Søtpotetpannekaker - oppskrift her.
10 Hjemme hos verdens beste firbeinte venn, Lexie <3
11) Throwback Thursday: Jeg savner Mexico - her vurderte jeg å rappe Paradise Hotel-kula. ;p Neida. Joda. Neida. 
12) Sesongens første skitur! Endelig - and it was goooood :)

 

På Instagram heter jeg fortsatt siljebjornstad87

Ha en fin torsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

Min type frokost

Hei!

Onsdag og vi er halveis i jobbeuka allerede. 

Min dag startet med den obligatoriske frokosten med hjemmelagde proteinpannekaker, bær, vaniljekesam og et dryss med Natreen (søtningsmiddel) - perfekt powerfood før en formiddagstrening for min del. 

Jeg har nevnt disse favorittpannekakene flere ganger tidligere og originaloppskriften finner du for eksempel her.

Nå lager jeg derimot en forenklet versjon bestående av:
2 egg
1/3 boks mager cottage cheese
Kardemomme
Kanel 

Bland sammen alle ingrediensene og stek 2 middels store pannekakelapper i en stekepanne på middels varme. 

Yummy-heaven.

Spises for eksempel med fryste bær, vaniljekesam og litt søtningsmiddel <3 Og funker like godt til lunsj, middag og kveldsmat!

Naturlig rik på protein fra vaniljekesam, egg og cottage cheese, i tillegg til at man får i seg en god blanding av ulike vitaminer og mineraler fra alle de fire hovedingrediensene. Egg er jo kjent som "naturens egen vitaminpiller" og inneholder alle vitaminer unntatt vitamin C. Men her får du i deg vitamin C fra bærene i tillegg til antioksidanter og fiber. 

Så det så :)

Dagens økt ble knebøy, bulgarske utfall (hatelsk-forhold til den her ass), good morning, glute brigde og planke.

Fine løftetrynet mitt... I dont care. ;)

Silje tenker: "Pain - pain - pain - men snart ferdig og snart endorfinrus".

I morgen blir formiddagen viet til husarbeid, hjemmekontor og bilags-organisering (gruer meg allerede...) før Side2-jobbings på kvelden, med andre ord så blir det en treningsfri torsdag :)

SNART helg! 

- Silje Bjørnstad 

Pizza med søtpotetbunn

Hei og god tirsdag!

Jeg har fått litt dilla på søtpotet for tiden, den kan jo brukes til alt! Tidligere har jeg prøvd meg på både søtpotetnachos, søtpotetmuffins og søtpotetpannekaker, og i dag ble det pizza med søtpotetbunn. 

Oh yes!!! <3 

Altså, det blir jo ikke helt det samme som tradisjonell pizza med hvetemelsbunn, men absolutt et overraskende digg og sunt alternativ som MÅ prøves. Jeg har i alle fall fått en ny favoritt når det gjelder "sunnifiserte pizza-varianter" ;) Og liker du søtpotet og pizza, så kommer du til å like denne varianten :)

Søtpotetbunn:
Cirka 700 gram søtpotetmos (lages av kokte søtpotetbiter som er most med en stavmikser)
Cirka 150-200 gram havremel (kan også bruke 50/50 av for eksempel havremel og fullkornsmel eller lignende)
2 egg

Bland sammen de tre ingrediensene og rør godt. Smør bunnen over et stekebrett ikledd bakepapir og forstek i cirka 15-20 minutter (avhengig av hvor tykk du ønsker bunnen) på 200 grader.

Deretter har du på valgfritt pizzafyll og ost:

Og stek videre til osten har smeltet:

Enjoy!

Ellers så ble det en time "trene-leking" tidligere i dag. Egentlig har jeg hviledag, men når kroppen våkner lys våken halv ni og er proppfull med energi, så ble det litt overkroppstrening. 

Så da ble det:
Chins med 10 kg ekstra 4rep-4rep-3rep - vanlige chins 10rep-5rep-5rep. Pullups 3settx5rep, 3x10 sidehev, 3x6 tricepsøvelse, 3x8 arnold press, 3x8 skulderpress med stang, 3x8 roing med stang.  

video:4chins10kgekstra


Nå  er det jobbings! :D Ha en sporty tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Sukkerfrie havremelvafler

Hei og god kjøttfri mandag!

Dagens kjøttfrie rett er havremelvafler som ikke krever mange ingredienser og som går kjemperaskt å lage. I tillegg er de fri for hvitt sukker, havremel og melk for de som eventuelt ønsker å unngå det/er allergikere etc.

Oppskriften er som vanlig laget på slump, men sånn cirkamål er:
2 egg

105 gram havremel (fås på dagligvarebutikk eller lag selv ved å male havregryn i en blender. Bruk glutenfrie havregryn om du har glutenintoleranse)
1/2 ts bakepulver
Vann til ønsket konsistens (kanskje cirka 1 dl? Men prøv deg frem med 0,5 dl først, og deretter litt og litt til du får vaffelrøre-konsistens:) ) 
1/2 - 1 ts Kardemommekrydder 

Ønsker du litt søtere vafler kan du for eksempel tilsette 1 ts agavesirup eller litt søtningsmiddel. 

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i cirka 10 minutter før du steker de i et vaffeljern. Pensle jernet med litt smør eller olje med nøytral smak (for eksempel rapsolje) før du steker vaflene. 

Jeg fikk tre plater av denne oppskriften.

Spis med ønsket tilbehør (Fredrik syntes det smakte godt med hvitost på, mens jeg nøt en herlig vaffelporsjon med vaniljekesam, litt sukrinmelis og halvvarme bringebær <3

Enjoy!

Så ble det litt trening på mandagsformiddagen også:

5x5x60 kg i knebøy, 5x5x42,5 kg i benkpress, 5settx6repsx90 kg i hip thrust, 3x10 rygghev, 10x3 mageøvelse og 3x10xdips.

Dette var første gangen siden november og skuldersmell-skade jeg har tatt tosifra dips, og det gikk så fint at det ble 3 sett, uten smerte! :D

video:10dipsfebruar


Ha en strålende mandag! Jeg har kveldsvaktuke på Side2 så jeg stikker straks på jobb :)

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Sesongens første skitur

I dag ble jeg med verdens beste Lexie ut i skogen med ski på beina - sesongens første skitur for meg faktisk! Og det var så digg!:) Det ble cirka en time i herlig frisk skogsluft sammen med pappa og hu firbeinte.

Nå er jeg tilbake i Oslo og i morgen er det ny (kjøttfri) mandag og ny uke! Ha en fin søndagskveld:)

Matbloggtoppen Matprat