februar 2017

Dette bør du spise før og etter trening

Hei!!!

Jeg fikk tips om at Side2.no hadde en sak tidligere denne måneden hvor jeg uttaler meg om matvalg før og etter trening. Det er ikke alltid jeg får med meg sånne ting selv, hehe, så da er det fint med folk som sier ifra.

Uansett, jeg svarte på disse spørsmålene for flere uker siden, så det er nok hovedgrunnen til at jeg ikke har fått med meg at artikkelen nå er blitt publisert. 

Les hele saken her

Kort oppsummert så trenger det ikke å være så komplisert, og spis i alle fall noe etter at du har trent. Kroppen trenger påfyll for å bygge seg sterkere, raskere og så videre! Uten bensin på tanken går det liksom ikke så fort fremover ;)

Et sitat fra meg som jeg også synes det er viktig å understreke:
- Husk at alle tips og råd basert på andre personer, er nettopp det det er; det er som regel råd basert på egenerfaring og hva de opplever som det beste for sin kropp. Det er fint å bruke det som inspirasjon for å finne ut hva du liker. Men det er ikke noe magisk med med ett treningsprogram eller en konkret matvare.

Ha en sporty uke folkens!



- Silje Bjørnstad - 

FOTO: Tiril Guttorm

Ny skolehelg

Denne helgen er det skole fredag, lørdag og søndag som gjelder for min del og denne gangen det også litt praktisk undervisning. Følg meg gjerne på Instagram (silje_bjornstad) og Snap (silje1987) for hyppigere oppdateringer for bloggen blir nok ikke førstepri de neste dagene. ;)

Ellers så var jeg og Susanne på nye Asker Treningssenter i Asker i går. Her fikk vi omvisning av hele lekeplassen og dette er et SVÆRT treningssted med så mange forskjellige muligheter! I tillegg til å ha tradisjonelle styrketreningsområder og kondisjonsapparater så har de blant annet egen smoothiebar/café, eget yogarom, løpesal, spinningssal, gruppetreningsrom, de driver og bygger SPA- og bassenganlegg, det kommer klatrevegg og jeg og Susanne fikk leke oss i corssfit-boksen helt alene! :D

Ja, så har de Norges lengste monkeybar, også kjent som Tuftegangen. Her måtte jeg så klart leke litt apekatt og jeg klarte faktisk hele "stigen" på første forsøk. Det var en gang jeg ikke klarte å henge i en sånn stang en gang liksom... Så det har da skjedd litt på både styrkefronten og grepet de siste årene.


Ellers så sier jeg og Susanne GOD HELG på denne måten:

- Silje Bjørnstad -

Test av matnyheten "Flow Appelsin"

Som jeg har nevnt tidligere så har det kommet flere matnyheter i butikkene de siste ukene. I går skrev jeg om den nye brunosten med sjokoladesmak fra Synnøve Finden, som jeg ikke var særlig begeistret for (smak er jo individuelt!). En annen matnyhet fra meieriprodusenten er Flow med appelsinsmak og sjokoladebiter. Og som jeg har nevnt tidligere så er jeg veldig svak for kombinasjonen sjokolade&appelsin. Så dette var en deilig smaksopplevelse for mine ganer. Flow er et yoghurtlignende produkt og ifølge Synnøve Finden er dette "produkter man kan nyte med god samvittighet, de er perfekt som mellommåltid, dessert eller en liten belønning."



Ja, jeg er enig i at Flow-produktene passer fint som dessert eller en liten belønning, men sett fra et ernæringsmessig perspektiv vil jeg nok anbefalt en yoghurtvariant med noe høyere proteininnhold og lavere innhold av tilsatt sukker som mellommåltid. I tillegg har en porsjon Flow Appelsin over dobbelt så høyt kaloriinnhold som for eksempel et porsjonsbeger med Skyr eller Kvarg, faktisk hele 282 kcal ber peger. Sammenlignet med Skyr/Kvarg så bidrar et porsjonsbeger med cirka 130-140 kcal.

Flow Appelsin
Ingredienser: 76,4% Yoghurt (pasteurisert melk, pasteurisert fløte, melkeproteiner, yoghurtkultur), 14,6% appelsinblanding (sukker, appelsinjuicekonsentrat, appelsinskallbiter, stivelse, stabilisator: pektiner, aroma, gulrot ? og eplekonsentrat, surhetsregulerende middel: sitronsyre, kalsiumsitrat, konserveringsmiddel: kaliumsorbat), 9% mørk sjokolade ( 49,5% kakaomasse, sukker, dekstrose, emulgator: soyalecitin)

Næringsinnhold per 100 gram:
171 kcal
10,2 gram fett
14,8 gram karbohydrat
4,7 gram protein
(Ett beger er på 165 gram)

Men når det gjelder smaken så kvalifiserer dette absolutt til en dessertvariant for min del. Deilig og forfriskende appelsinsmak uten at det blir for kunstig som blandes sammen med sjokoladedryss med akkurat passe kombinasjon av sjokoladesødme og mørk-sjokolade-bitterhet. NAM! Yoghurten har også en fin konsistens som hverken er "tørr" eller "for bløt". Den er herlig kremete og fyldig. Denne kan jeg fint kjøpe igjen, som dessert eller helgekos altså! Som et mellommåltid metter dette for dårlig for min mage og jeg er ikke enig i at dette skal brukes som et mellommåltid på farten. Dette er en kose-seg-yoghurt. Så Flow Appelsin får derfor litt minus på grunn av dette samt at det også trekker litt ned at produktet har et relativt høyt kcal-innhold per enhet sammenlignet med lignende varianter på markedet. 

Alt i alt: Terningkast 5
 

- Silje Bjørnstad -

(Produktet er levert fra Synnøve Finden til meg som vareprøve, men dette innlegget er skrevet på eget intiativ og er ikke et betalt eller avtalt blogginnlegg!)

Søtpotetpizza

Hei!

Jeg har lagt ut innlegg om søtpotetpizza tidligere, men etter at jeg delte et bilde av min mandagsmiddag på instagram så var det flere som spurte om oppskrift og fremgangsmåte.

Så her er reprise av min variant:

Til cirka 2 porsjoner trenger du:
1 stor søtpotet (cirka 400 gram)
1-2 egg
Cirka 100-130 gram havremel (Juster mengden etter størrelsen på eggene og hvor "våt" røren er)
Oreganokrydder (Her kan du selv bruke det krydderet du selv ønsker så klart, eller ikke har )
Valgfritt krydder som for eksempel oregano, chili, paprikapulver, presset hvitløk etc

Slik gjør du:
Skrell søtpoteten og skjær den opp i terninger. Kok terningene i vann til de har blitt møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å lage søtpotetmos. Tilsett egg, havremel og krydder. Bland godt sammen og smør røren utover et stekebrett ikledd bakepapir. Forstek bunnen på 200 grader i cirka 15-20 minutter, avhengig av hvor tykk bunnen er. Stek gjerne bunnen på nederste rille for å få den sprø. Avkjøl bunnen helt før du har på ønsket pizzafyll, ost og tomatsaus. Stek videre til osten har smeltet, cirka 10-12 minutter. Server gjerne søtpotetpizza med salat.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Test av ny brunost med sjokoladesmak

Hei tirsdag!

I disse matnyhet-tider blir det en del innlegg om nettopp disse nylanseringene og i dag er det den nye sjokoladebrunosten fra Synnøve Finden som står i fokus.

Osten heter "Sjokobrun" og er altså brunost med smak av sjokolade. Ingredienser er melk, myse, fløte, kakaopulver, farge og sjokoladearoma.


Næringsinnholdet per 100 gram er relativt vanlig brunost.

Næringsinnhold per 100 gram:
449 kcal
29 gram fett
38 gram karbohydrat
9 gram protein

Jeg personlig liker godt tradisjonell brunost og jeg liker også sjokolade. Likevel, å kombinere disse to i ett produkt kan jeg ikke si har vært det jeg har savnet i ostedisken, men Synnøve Finden skal ha pluss for innovasjon og nytenking. 


Når det gjelder min personlige mening om smaken til denne nye osten så er ikke dette et produkt jeg kommer til å bruke penger på i fremtiden. Ja, det smaker brunost, og ja det smaker sjokolade, men likevel synes jeg denne hadde en MEGET kunstig plastikksmak og jeg får ikke akkurat følelsen av å spise ost. Hverken det å maule osteskiver eller ha det som pålegg på brødmat passet i alle fall ikke mine smaksløker og preferanser. Kombinasjon av brunost og sjokolade var ikke noe for meg. Jeg har også hatt to venninner på besøk som har fått smakt på osten og hun ene var nok litt mer positiv enn meg og gir osten et terningskast 3, men hun ville ikke ha med brunosten hjem da jeg sa hun kunne få den. He he. Mens hun andre hadde en smaksopplevelse mer lik min. Med andre ord, hun var ikke fan.

Det er ikke det at osten er direkte vond, men det blir bare rart og kunstig, og ikke noe som frister til gjentakelse.

Samlet gjennomsnittlig terningkast 2 fra tre testpersoner.

Men det er også andre matnyheter fra Synnøve Finden, blant annet Flow Appelsin med sjokolade - og her ble jeg solgt. Mer om denne nyheten i et nyttblogginnlegg i morgen!

- Silje Bjørnstad -

Nye proteinpuddinger!

Hei! Ah, for en fantastisk digg helg som ble avsluttet med makstest av knebøy, benkpress og markløft søndag ettermiddag.

Her er det resultatet:

Men tilbake til overskriften; jeg og Fredrik var på storshopping i Sverige før vi tok en treningsøkt og her så jeg blant annet noen Proteinpuddinger som jeg ikke har sett før. Så for meg var de i alle fall nye. Blant annet disse:

Og jeg ELSKER alle sånne sjokoladegreier med appelsinsmak og denne nye fra ProPud var bare HIMMELSK! NAM!

Den med jordbærsmak har jeg ikke smakt på ennå. Jeg fant også to andre varianter fra samme produsent med granola og smakene "Apple Pie" og "Banana Chocolate", men disse ble ikke med i handlekurven denne gangen. Rett og slett fordi jeg hamstret de med sjokolade- og appelsinsmak (og fordi handlekurven var fullstappet fra før av), samt at jeg personlig ikke er så gira på tanken av granola i proteinpudding... Men det er meg da! De smaker sikkert digg uansett og man trenger jo virkelig ikke å ha oppi granola hvis man ikke vil så klart.

LES OGSÅ GJERNE DETTE TIDLIGERE INNLEGG OM PROPUD: Proteinpudding - hva er greia?

- Silje Bjørnstad -

"Jeg logger av data og sosiale medier...

...for å logge på livet" - som det så fint heter. Denne helgen har jeg sett frem til lenge. Nå stikker jeg og Fredrik på hotell og spa for å bare slappe av, nyte god mat og kvalitetstid det neste døgnet. Vi har begge ganske varierende arbeidstider på grunn av jobbene vi har, og frihelger for oss er virkelig ikke en selvfølge. I alle fall ikke dette halvåret hvor jeg går på skole annenhver helg. Faktisk så skjer det noe hver eneste helg frem til juni-juli fra nå av, og for all del, det er bare koselige og morsomme ting som for eksempel bryllup, jobb (ja, jobb er morsomt!!!!;) ), bursdagsfest og lignende, men denne helgen blir det kun oss to - og jeg skal legge jobb og skole helt bort. Og det skal bli ganske deilig å bare reise litt bort og ikke tenke, bare nyte.


 

God helg!
 

- Silje Bjørnstad -

Matnyhet: Silje tester "4-korngrøt" fra Fjordland

God fredag!

Det er ingen hemmelighet at jeg er stor fan av matnyheter og tidligere denne uken fikk jeg tilsendt en del vareprøver fra ulike produsenter, blant annet Fjordland.

Og blant deres produktnyheter nå i februar finner vi "4-korngrøt", en grøt laget med 100 % fullkorn av rug, hvete, havre og bygg, og den er uten tilsatt sukker. Grøten kan spises både kald og varm, og kommer i praktisk 2-pakning.

Ingredienser: Helmelk, 13,5 % kornblanding, salt.  (Ja, that´s it!! Det er ikke nødvendigvis slik at "alle" ferdigmatprodukter inneholder lange ingredienslister med "skumle E-stoffer" og andre ukjente ingrediensnavn).

Næringsinnhold per porsjon:
183 kcal
6,5 gram fett
22 gram karbohydrat
7,6 gram protein
0,6 gram salt
2,8 gram kostfiber

Min mening:
Jeg spiste grøten kald rett ifra skålen og synes denne var skikkelig digg! Jeg er generelt veldig glad i grøt og er også glad i å tilsette noen form for søtning, for eksempel bær eller søtningsstoff, men denne grøten var veldig god slik som den var. Den kan nok være litt "rustikk" i smaken for noen, men jeg synes det er positivt at det kommer en grøt på markedet som er en god blanding med den litt søte nøtteaktive havresmaken kombinert med en litt mer rustikk-jordaktig smak av rug og bygg. I tillegg likte jeg godt at grøten har god tyggemotstand og for meg var dette et perfekt mellommåltid som mettet godt til neste hovedmåltid. Ernæringsmessig mener jeg også at grøten har et godt næringsinnhold hvor fullkorn bidrar med langsomme karbohydrater og fiber, du får en god grøtsmak uten tilsatt sukker og porsjonsskålene utgjør en mengde som tilsvarer et smart og praktisk mellommåltid. Denne kan jeg fint kjøpe igjen!

Terningkast 5

Grøten får terningskast 5 fordi jeg synes Havregrøten fra Fjorland er hakket bedre når det gjelder smak, men dette er jo min personlige smaksmening. Jeg er glad i søtsmak og ren havregrøt har rett og slett ha en "mildere og søtere smak".

Jeg har også testet andre matnyheter som jeg kommer til å skrive mer om i senere innlegg. Blant annet Brunost med sjokoladesmak, nye yoghurtvarianter og ferdigmiddager.

- Silje Bjørnstad -

(Produktet er levert fra Fjordland til meg som vareprøve, men dette innlegget er skrevet på eget intiativ og er ikke et betalt eller avtalt blogginnlegg!)
 

Ja, det er forskjell på chins og pullups

For et par dager siden skrev jeg om hva som egentlig er forskjellen på en splittknebøy og en utfall. En annen øvelse jeg opplever mange navn-forvirres av er kroppshev, også kalt pullups og chins. Hovedforskjellen på disse to er grepet, og med ulike grep vil det også være forskjell i aktivering av ulike muskler som jobber. I pullups tar man rundt stangen med overhåndsgrep (pronert grep), mens i chins bruker man underhåndsgrep (supinert grep). Man kan også trene kroppshev med nøytralt grep, da er håndflatene mot hverandre. På grunn av grepsforskjell og gjerne også breddeforskjell i grepet, vil det som nevnt være noe forskjell på hvor mye de ulike muskelgruppene i arm og rygg aktiveres samt det å ta hensyn til nakke- og skulderhelse. Og det er jo greit å vite når man arbeider med å sette opp treningsprogram med ulike øvelser individuelt tilpasset til ulike kunder som har forskjellige mål.

Pullups utføres med overhåndsgrep og gjerne litt bredere grepsbredde sammenlignet med chins:

Chins utføres med underhåndsgrep og med en smalere grepsbredde, og en annen viktig ting som er verdt å være klar over er at mange som øver til å klare sin første kroppshev opplever at denne varianten er enklere å starte med.

Her viser jeg chins med hjelpestrikk:


- Silje Bjørnstad -
 

Ny podcast-episode ute nå!

God onsdag!

Da er det blitt publisert en ny episode av BedreTrent Podcast hvor jeg og Susanne er programledere. I denne episoden var jeg mildt sagt i feberrus og jeg burde nok egentlig ha holdt meg innendørs denne dagen, men ny podcast-episode ble det og episoden ble veldig morsom og inspirerende om jeg får si det sjæl!

I denne episoden har vi snakket med Benjamin Christensen som for tiden er aktuell med boken «Sterkere ? fra trent til veltrent».

Boken har han skrevet sammen med sin kollega Martin Norum. De to står også bak bøkene "Styrketrening for jenter" og "Bygg muskler".

Benjamin er en dyktig og anerkjent personlig trener og naprapat. Her blir det blant annet masse inspirerende prat om trening, smerte og rehabilitering, den nye boken og viktigheten av kildekritikk. I tillegg avslører Benjamin hvordan han selv trener og spiser, og om utfordringer han har møtt på i løpet av de siste årene, blant annet en skade han fikk under en benkpressøkt.

Hør episoden her.

Og det jobbes med å få podcasten over på iTunes til de som har spurt om det!

- Silje Bjørnstad -



 

Ja, det er forskjell på utfall og splittknebøy!

Jeg er opptatt av å formidle korrekt informasjon som bidrar til god forståelse. Dette mener jeg også er viktig i treningsbransjen, ikke minst for personlige trenere, gruppeinstruktører og andre treningsveiledere. Likevel er det enkelte begreper som ofte blir brukt feil og kanskje spesielt når det gjelder bruk av øvelsesnavn. Så er det sikkert noen som tenker «ja, men spiller det noen rolle da?», og i en PT-time har det kanskje minimalt å si at man for eksempel kaller en chins for en pullups selv om det er kroppshev med supinert grep (underhåndsgrep).

Men når man skal formidle informasjon enten det er til en person eller til større grupper, i forelesning, i sosiale medier, media eller lignende så er det jo greit å bruke riktige ord og begreper for å unngå unødvendige misforståelser?! Ikke minst er det å ha kontroll på riktige navn på øvelser viktig når man setter opp treningsprogram til andre og man kanskje setter opp et spesifikt program med tanke på en konkurranse eller lignende. Da er det viktig å ha oversikt over øvelsesnavn og begreper for å kunne trene mer spesifikt til det man faktisk vil bli bedre på samt å fokusere på overføringsverdi og godt kontakt med de konkrete muskelgruppene man ønsker å jobbe med. Når jeg for eksempel skriver matplaner til klienter så skriver jeg ikke laks og mener egentlig torsk, eller kjøttdeig mens jeg egentlig mener karbonadedeig. Det kan virke som bagateller og pirkedetaljer, men flere upresise ord og uttrykk kan i det store og det hele ha en viktig betydning for mål og resultat.

Det er særlig noen øvelser jeg ser går igjen når det gjelder feil bruk av begrep og øvelsesnavn. Populære øvelser som utfall og splittknebøy er ett eksempel. For er det forskjell på disse to? Ja, definitivt! En viktig forskjell her er at splittknebøy er en stasjonær øvelse hvor man til enhver tid har to faste kontaktpunkter. I en utfalløvelse flytter man beina slik at man til tider har kun ett bein i bakken. Når man utfører utfall kan du tenke at du «faller» på ett bein i en bestemt retning.

For eksempel i utfall fremover tar du ett steg frem og «faller fremover», og i utfall bakover «faller du bakover» på ett bein. Du kan selvfølgelig også «falle» utover til siden, skrått bakover og skrått fremover, alt avhengig av hvilket plan du jobber i. Ulike varianter av splittknebøy og utfall stiller ulike krav til aktivering av muskelgrupper, balanse og styrke, så vær bevisst på hvilke øvelser du bruker på deg selv og dine kunder og hvorfor, og ikke minst bruk korrekt navn på øvelsen.

Derfor er dette en BULGARSK SPLITTKNEBØY (som mange kaller for bulgarske utfall), men her står du med beina på samme sted under hele bevegelsen. Du "faller ikke" fremover, bakover, til siden eller går bortover her.



Dette er et eksempel på en utfalløvelse; UTFALL BAKOVER (her fra stepkasse). I denne øvelsen "faller" du bakover med ett bein, altså du flytter det ene beinet i en bestemt retning.



Håper dette var en grei og lettforståelig forklaring på forskjellen mellom utfall og splittknebøy! Andre øvelser jeg har inntrykk av ofte blir blandet sammen er pullups og chins, og glute brigde og hip thrust. Mer om forskjellen her senere i uken!

Ha en sporty tirsdag :)

- Silje Bjørnstad -

Sterk start på ny uke

Hei!

Denne helgen har det vært bloggfri på grunn av 3 nye undervisningsdager med Akademiet for Personlig Trening og PT-studier. Så selv om det er stille på bloggfronten av og til så er nok det bare et tegn på at det går i ett på andre arenaer! ;)

Uansett så prioriterer jeg å trene og det minner meg om et fint sitat en personlig trener til meg under et ShapeUp-treningsintervju en gang: "Det er like viktig å prioritere treningsavtaler som andre avtaler". Og for meg er det veldig sant og veldig riktig. Det er på trening jeg kobler ut, samtidig som jeg henter ny energi. Nå for tiden er det skikkelige tunge økter også for min del og da er det enda viktigere for kroppen å få i seg nok mat, restituere nok og å sove bra for å nevne noe. Og akkurat nå funker ting veldig fint.

Jeg har planer om å teste 1 repetisjon maks på knebøy, benkpress og markløft i slutten av uken, og i formiddag hadde jeg den siste markløftøkten før en eventuell makstest. 3x3x125 kg på stanga:


Knebøy og benkpress kjennes også sterkt og fint ut for tiden, så gjenstår det å se om det klaffer den dagen jeg tenker å forsøke å makse.



Så, det var bare en kjapp oppdatering fra meg! Nå må jeg løpe videre til neste avtale og jobbings. Podcast-innspilling, fotoshoot, VG-artikkel og muskelanatomi-puggings er noe av det som står på agendaen denne uken.

Ha en strålende uke!
- Silje Bjørnstad -

ENDELIG kan jeg fortelle om dette

Gooooood torsdag!

Fin og tabloid overskrift ikke sant? Men den er bare veldig ærlig, for det jeg nå skal fortelle om har jeg hatt så lyst til å rope ut lenge! Høsten 2016 gikk jeg fra å jobbe femti prosent som selvstendig næringsdrivende og femti prosent som fast journalist i Side2/Nettavisen til å satse 100 prosent på meg selv og mitt eget foretak. Les mer i dette innlegget: Jeg har sagt opp jobben min

En av de jobbprosjektene jeg virkelig ville satse på var å skrive bok sammen med verdens beste jobbkollega, treningspartner og venninne Susanne Soydan. Bokidéen startet allerede på våren og i løpet av sommeren hadde vi skrevet ferdig et par kapitler som vi ønsket å sende til et forlag for å høre responsen. Etter sommeren fikk vi beskjed om å levere resten av bokmanuset og i løpet av høsten har vi begge jobbet med å skrive bok for å bli ferdig før jul. Og nå er det blitt bestemt at det faktisk blir bokutgivelse av vårt lille bokprosjekt som har vært vår felles jobb-baby de siste månedene!!! Hvor kult er ikke det?! I januar 2018 skal boken være ferdig og selv om vi ikke ønsker å avsløre for mye så handler det om smart trening og kosthold (kanskje ikke så overraskende for de som kjenner til oss, hehe) - egentlig litt sånn "back to basis og det som faktisk fungerer" fremfor å hoppe på ulike trenddietter for hver gang en ny måned starter. Det trenger ikke å være så komplisert og denne boken er en bok vi selv skulle ønske at vi hadde når vi begynte å interessere oss for styrketrening og ernæring. Uansett, dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg husker at jeg som liten en gang sa til mamma og papppa at jeg skal gi ut min egen bok, og nå skal det skje. Jeg har jo faktisk gitt ut en bok tidligere i forbindelse med et ernæringsprosjekt i samarbeid med Møre og Romsdal Fylkeskommune, men den boken er forbeholdt til videregående skoler i det fylket. Så det blir jo litt annerledes nå.

Altså, det siste halvåret har seriøst vært helt sykt for meg når det gjelder jobb og det blir bare bedre og bedre. Og det siste året har også vært helt fantastisk. Jeg ble kjent med Susanne for 1,5 år siden i forbindelse med at jeg skulle stille i athletic fitness.

Siden den gang har vi hatt utallige treningsøkter og gode samtaler sammen, vi har konkurrert sammen i fitnesskonkurranser i Sandefjord, Oslo, NM og i Stockholm. Vi har stått på pallen sammen, vi har vært på shoots sammen. Vi har vært på charterferie/jobbtur sammen til Gran Canaria. Vi har gått turer sammen og snakket løst om alt og ingenting. Vi er kollegaer i BedreTrent.no hvor vi blant annet lager Podcast sammen. Og nå jobber vi sammen som forfattere og har en felles jobb-baby.



















Det å følge magefølelsen og å virkelig satse på meg selv og mine valg er et av de beste avgjørelsen jeg noensinne har tatt. Jeg er virkelig så takknemlig for alt jeg opplever og får være med på, og jeg gleder meg sånn til alt som venter.

Følg oss gjerne på instagram:
@silje_bjornstad
@susannesoydan

- Silje Bjørnstad -

Slik trener jeg for tiden

Det er en stund siden forrige treningsoppdatering fra meg, men kort oppsummert så er det bra energi og trøkk for tiden. Jeg styrer mitt eget treningsprogram og det er særlig knebøy som bli prioritert. Når det gjelder knebøy kjører jeg nå et 3-ukers-knebøy-boost-program med noe som kalles for Smolov Jr. Denne har en egen app hvor man enkelt legger inn 1 repetisjon maks hvor da appen regner ut kiloene du skal løfte. Smolov Jr er ikke et program for nybegynnere, det er mange tunge løft og høyt volum. Det er ganske heavy økninger fra uke til uke også, så her er det viktig å faktisk kjenne etter hvordan kroppen føles og at teknikken ikke svikter. I tillegg er det også viktig å prioritere nok søvn og restitusjon mellom disse øktene, og ikke minst å spise nok. Jeg testet Smolov Jr-programmet for frontbøy for noen år tilbake og økte vel 10 kilo, hvis jeg ikke husker feil, på 3 uker på 1 repetisjon maks.



 

Smolov Jr er altså "hovedbasen" i treningen min for tiden, men det er mye annet snacks også. Sumomarkløft går også veldig bra for tiden og i går løftet jeg 3x3x122,5 kilo - 122,5 kilo er det jeg faktisk har som stående 1 repetisjon maks i denne øvelsen, men det er jo en evighet siden jeg forsøkte å makse og jeg er åpenbart god for flere kilo her nå.

Dips og kroppshev, da i form av chins, blir det også en del av for tiden og det er ikke så gærent rent styrkemessig her heller. Jeg kjører øvelsens med ekstravekt og jeg har faktisk aldri trent tyngre vekter på den kroppsvekten jeg har nå.

Sist gang jeg trente med lignende vekter så veide jeg 6 kilo mer og 6 kilo mer å dra på merkes i kroppsvektøvelser! Så gainsa legger seg riktig i alle fall - haha!

I tillegg til baseøvelser kjører jeg en del isolasjonsøvelser for armer og skuldre fordi jeg ønsker at disse områdene skal bli mer markerte. Typiske øvelser jeg trener flere ganger i uken er varianter av biceps curl, triceps press, sidehev med manualer og i kabel og skulderpress. Men jeg er altfor dårlig til å trene spesifikke kjerneøvelser, så morsomme tips til magetrening mottas alltid med stor takk!

- Silje Bjørnstad -

Ukens sunne søtis: Kokospannacotta

God mandag! Jeg starter like så gjerne uken med en dessert/snacks-variant og da i form av hjemmelaget kokospannacotta.

Jeg elsker smaken av kokos og denne pannacottaen er superenkel å lage i tillegg til at den smaker himmelsk!

Til 2 porsjoner trenger du:
1 gelatinplate
1 dl kokosmelk (ekte, ikke lettversjon)
1 dl yoghurt med vaniljesmak (eller yoghurt naturell)
1 vaniljestang
1 ts honning (kan sløyfes)
Biter av fersk frukt eller bær




Legg gelatinplaten i litt kaldt vann og la det stå i fem minutter til gelatinen har blitt myk. Klem av vannet og ha den løse gelatinplaten i en kjele sammen med kokosmelken. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både vaniljestangen og frøene oppi kjelen. Varm opp blandingen til gelatinen har løst seg opp, men det skal ikke koke. Avkjøl blandingen og fjern vaniljestangen før du tilsetter yoghurt og honning. Fordel i to glass og sett kaldt i minst 3-4 timer. Topp med fersk frukt eller bær like før servering.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

 

Treningsnyhet i Norge: Terra-Core

Hei og god lørdag! For noe uker siden fikk jeg spørsmål fra Klubben.no om jeg hadde lyst og mulighet til å stille opp på en fotoshoot i forbindelse med lansering av et helt nytt treningsprodukt her i Norge. Og det sa jeg jo selvfølgelig ja til. Klubben.no holder nemlig til hvor jeg opprinnelig er i fra (Åsnes kommune i Hedmark) så jeg kjenner flere som jobber her, i tillegg til at jeg bruker flere av deres produkter i min treningshverdag. Og da er det bare hyggelig å kunne stille opp på sånne ting! Treningsprodukter både jeg og Fredrik bruker i fra Klubben.no er for eksempel balansepute, treningsstrikker, minibands, treningsmatter og massasjeruller.

Men tilbake til fotoshooten og det nye treningsproduktet som heter Terra-Core. Her får du både stepkasse og balansetrener i ett, og ifølge Klubben.no har du over 250 bruksmuligheter med Terra-Core!

Dette er hva Klubben.no skriver om produktet:
Terra Core er et allsidige produkt for å trene både balanse, styrke og kondisjon. Terra Core kan fungere både som vektbenk, balansetrener og en stepkasse i ett og samme produkt.

  • En step og en balansetrener
  • En mulitfunksjonell treningsbenk
  • Kan brukes på begge sider
  • Gir muligheten til mer enn 250 treningsøvelser
  • Har grep til øvelser på undersiden
  • Har feste til treningsstrikk på undersiden
  • Pumpe medfølger
  • Øvelseplakat medfølger
  • Instruksjons DVD medfølger
  • QR kode med øvelser og program på produktet
  • Har høy kvalitet, tåler høy slitasje over tid

Personlig har jeg god tro på Terra-Core vil blir populært i et gruppetreningskonsept, nettopp fordi du har "alt-i-en-boks" hvor man kan få trent både balanse, stabilitet, styrke og utholdenhet. Her kan man enkelt tilpasse og justere etter sitt utgangspunkt og nivå, man kan enkelt flippe over kassen avhengig av hvilke øvelser du ønsker å trene, du kan feste strikker og så videre.

Her er noen eksempler på øvelser, og tro meg, de er mye mer utfordrende enn det kan se ut som! På grunn av ustabilt underlag får du virkelig testet både balansen, kjernemuskulaturen og stabilitet samtidig i mange av øvelsene!

Brystpress med strikk:

Brystpress med beina opp:


Pushups:

Pushups med andre siden opp:

Båten (mageøvelse) med bøyde knær:

Båten med utstrakte bein:

Diagonal-hev:


God trening!

- Silje Bjørnstad -

(Foto: Klubben.no)

Flere matnyheter: Vaniljesaus Zero, Kesam Pasjonsfrukt og Sjokolademelk med kokossmak

God fredag!

Like etter at jeg la ut gårsdagens blogginnlegg med matnyheter fikk jeg en mail fra TINE som nå har avslørt hva de kan friste med av nyheter nå i februar.


Mine personlige favoritter som jeg er veldig spent på er Vaniljesaus uten tilsakk sukker, Kesam med pasjonsfruktsmak og ikke minst sjokolademelk med kokos!









 

Andre nyheter fra TINE er Iskaffe Dulce som er sesongens "limited ediotion" med smak av brasiliansk kaffe, norsk melk og karamell. Tine Iste lanserer smaken Dragefrukt og ellers er det et par yoghurtnyheter; Sprett frukt & grønnsaksyoghurt og TINE Yoghurt Fyldig med jordbær, pasjonsfrukt, eple&guava. Kesam Mager Naturell er tilbake i mindre størrelse som de fleste kjenner fra før av; Beger på 300 gram. Biola relanserer sesongvarianten Rips og Vanilje og Noisy Vår har denne sesongen smak av jordbær og rabarbra.

Les mer om vårnyhetene fra TINE her.

- Silje Bjørnstad -

Matnyheter: Nå kommer brunost med sjokoladesmak og aleo vera-yoghurt!

God torsdag!
Tre ganger i året er det "vareslipp" i dagligvarebutikkene og det betyr MATNYHETER!! :D Jeg digger nye produkter og er alltid nysgjerrig på hva slags nyheter produsentene kan friste med. Vareslippene er i februar, mai og september.

Jeg har fått noen mailer fra ulike produsenter allerede i tillegg til at jeg var på frokostevent med Alpro i går der de presenterte to av sine nyheter.

Her her noen av matnyhetene som jeg gleder meg til å smake på!

Yoplait Gresk Yoghurt uten tilsatt sukker. Disse kommer i smakene sitron, skogsbær, kokos og vanilje.





Alpro Go On: plantebasert mellommåltid som ifølge produsenten kan sammenlignes med kvarg. Disse kommer i to smaker: Solbær og Pasjonsfrukt.



Fjordland 4-korngrøt: Grøt med bygg, havre, hvete og rug - laget med steelcut-korn.



Fra Synnøve Finden synes jeg det var mange interessante smakskombinasjoner for å si det mildt! Blant annet så kommer det nå en brunost med sjokoladesmak (!) og Gresk Yoghurt med aloe vera. Personlig har jeg mest tro på Gresk Yoghurt med pæresmak og Flow Appelsin. Jeg gleder meg til å smake!

Jeg skal tipse om flere matnyheter etter hvert som jeg får info og bilder fra produsenter!

- Silje Bjørnstad -

Hjemmelaget fruktnøttsjokolade

Hei!

"Fruktnøtt" er kjent for mange og i industrien er det Freia som står bak denne sjokoladen. Men du kan enkelt lage din egen variant med både mer nøtter og tørket frukt samt med en mørkere sjokoladetype.

Du trenger:
200 gram mørk kokesjokolade
1 dl tørket fruktbiter og rosiner
1 dl valgfrie nøtter

Hakk opp sjokoladen og smelt dette i et vannbad mens du rører rundt av og til.

Når sjokoladen har smeltet har du den oppi en ildfast form og tilsetter de andre ingrediensene. Sett dette kaldt i kjøleskapet i 3-4 timer til sjokoladen har stivnet.

 

Skjær opp i passe store biter og NYT!

TIPS: Ha noen biter med hjemmelaget fruktnøtt-biter i veska eller sekken - perfekt energipåfyll når du er på farten og det er lenge til neste hovedmåltid!

Enjoy!

Forresten, i morges var jeg på frokostevent med Vibeke Klemtesen og Alpro der vi blant annet fikk info og smaksprøver av gamle og nye Alpro-produkter.








 

Mer om disse produktene og andre produktnyheter som kommer nå i februar skriver jeg om i morgen!


 

- Silje Bjørnstad -

 

 

 

hits