hits

mars 2013

Hei ny pers: markløft 90 kg
video:img6606

(Ja, jeg skriker som en mann på slutten der, men det er bare fordi jeg er happy. Og jeg er også klar over at ryggen ikke er den beste!!!;) )

Makan til ustrukturert trening den siste uka, men herlighet hvor mye energi jeg har hatt. Og det viste seg når jeg tok en treningsøkt nummer 2 klokka 21-22 i kveld og bare bestemte meg for å ta ny pers i markløft: 90 kg (KV: 52,5) . Jeg SKAL klare tresifra før sommeren... :p 

Så litt internt:

Mamma, denne her er til deg: "obligatorisk spenne-armer-og-strekke-de-ut-i-siden-happy-face-pågrunnav-ny-pers-bilde"

Nå har jeg nettopp skrevet treningsprogrammet for neste uke... Jeg skal prøve å holde meg til det... Men med like mye energi som en duracellkanin kombinert med et sabla godt humør, ja, så er det vanskelig å ikke presse seg litt. Hehe :D 

Også bare noen bilder fra kveldstreningen sammen med to av gutta jeg har trent sammen med den siste uka. Vi har hatt det så sykt gøy på trening og i påskeferien! :DViktig med litt underholdning mellom øktene også... :DHAHAHA!! "Medium, minst, størst".

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Perfekt 1.påskedag-søndag: sol, blå himmel, trening, kalkun og fruktsalat

Soling på trappa med frisk luft rett i trynet og god radiomusikk i bakgrunnen.

Gåtur i skogen. Halleluja som jeg gleder meg til snøen er smeltet helt bort og jeg kan begynne å jogge på skogsstiene igjen! :D

Trening helt alene. Ingen kø, ikke no stress og ingen "tøffe-gutta-som-tror-de-trener-seriøs-styrke-men-som-egentlig-ikke-har-peiling-på-hva-de-driver-med-hei-feil-teknikk-mennesker" å irritere seg over. :p <3

Kalkunfilet-middag med grønnsaker, ovnsstekte poteter og hjemmelaget kalkunsaus alà mamma.

Og til dessert: Hjemmelaget fruktsalat med vaniljekesam. 

DET er søndagen sin det!! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Påskeaften 2013: seriøs og useriøs trening, proteinbrownie-party og sosialisering med to- og firbeinte

"Hvem kan være inne å trene i det fine påskeværet?!" tenker sikkert noen. Men faktisk så er det ikke så dumt å reise på trening når "alle andre" er på fjellet/påskeferie for da har man jammen hele senteret for seg selv:

Vi var noen til altså og etter cirka to timers "seriøs følge-programmet-sitt-trening" så ble det testing (les: utfordring) av en del mageøvelser og jeg fikk blant annet bekreftet at balansen min ikke er helt på topp. Hehe.

Anyway, etter trening ble det servert hjemmelaget iskaffe (NAM!) og vi satte i gang med å lage proteinbrownies.

Her skulle det testes ut ulike smaker av ulike proteinpulver (de bøttene er ikke mine altså, hehe):

Tror vi prøvde ut fire forskjellige smaker, blant annet "cookies&cream" og "mocca-latte".

Konklusjon: Bruk proteinpulver med sjokoladesmak.

Yum! Oppskrift finner du her. 

Det ble trening for de firbeinte også:

video:img6564

Og litt kos selvfølgelig:

Hu her er så søøøøøøøøøt! :D

I morgen reiser jeg tilbake til Oslo! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Banan-pannekake-lapper

Til 4-5 middels store lapper: 

2 egg
1 eggehvitte
1/3 boks cottage cheese
2 ss havregryn
0,20 dl melk
1 moden banan
Kanel/kardemomme (kan sløyfes)

Bland sammen egg og cottage cheese. Mos bananen med en gaffel og ha oppi. Tilsett melk og havregryn og eventuelt krydder.

Stekes på litt over middels varme i en stekepanne sammen med litt smør. Snu lappene når massen har stivnet på den ene siden - ha tålmodighet ;)

Server med bær og søtningsmiddel. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Årets påskeferie-langfredag: trening og utenlandstur

Det er så utrolig deilig å være på trening uten å ha noen som helst stressfaktor i hodet som tanker på at man skal rekke jobb eller burde vært hjemme og lest på skolepensum. Er det ferie så er det ferie, og jeg har en påskeferie som passer meg perfekt. 

Nå for tiden er jeg hjemme i Solør hvor dagene fylles opp av 2-3 timers "sosialtrening" på Condiz, gåturer ute i påskesola, gode måltider og herlig Solør-sosialisering med folk jeg egentlig ikke kjenner. :p

"Hengende beinhev - duostyle!" :D

I tillegg ble det utenlandstur i dag (les: Sverige) og obligatoriske proteinbarer og karbonadedeig var noe av det som ble med hjem til Norge:

Til tross for at jeg ikke er med familien på hytta i fjellet eller kjæreste ("working 9 to 5") så har jeg faktisk en veldig digg påskeferie! (les: mentalt-forberedt-på-egoistisk-sette-seg-selv-i-sentrum-tid). 

God helg! :)

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Påskedessert: Sukkerfri appelsinfromasj med marengsfluff (65 kcal per porsjon)

Eksperimenterte litt på kjøkkenet i går og fant ut at appelsinfromasj måtte være en perfekt dessert nå i påsken. Denne er kjempeenkel å lage, samtidig som den ikke inneholder sukker og sammen med marengsfluff ligger på kun ca 65 kalorier per porsjon! Og smaken? Y-u-m-m-y!!! :):):)

Appelsinfromasj - 2 porsjoner
2 eggehvitter
Sukrinmelis (smak deg frem)
Saften fra 1/2 appelsin
3 gelatinplater
 

Stivpisk eggehvitter sammen med sukrinmelis. Legg gelatinplatene i kaldt vann et par minutter før du klemmer ut vannet og legger platene over i litt kokende vann (0,5-1 dl vann). Bland inn gelatinvannet inn i eggehvitt-sukrinmelis-blandingen. 

 

Klem saften fra en 1/2 appelsin oppi og rør rundt. Fordeles i to skåler og settes kaldt i kjøleskapet i 45-60 minutter. Appelsinfromasjen bør spises samme dag som du lager den.

Jeg fordelte denne basisrøren i to ulike deler og lagde 1 porsjon appelsinfromasj og 1 porsjon sitronfromasj. Da med noen dråper sitronessens og litt sitronsaft fra flaske. Det ble også veldig deilig og jeg tror at med saften fra en fersk sitron blir det enda bedre ;)

Jeg lagde også marengs av 2 eggehvitter og sukrinmelis. Deretter fordeler du røren i "små marengsflekker" på et bakepapir (jeg brukte muffinsformer da det var tomt for bakepapir). Stekes på 175 grader i cirka 15-16 minutter og deretter 5 minutter på 100 grader, men følg med etter 12-13 minutter da steketiden vil variere avhengig av hvor store marengsfluffene er. 

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Hjemmelaget protein-brownie i mikro

Dette er kanskje den beste og enkleste brownien jeg har laget noensinne. Oppskriften er lånt herfra: Proteinbrownie - the one and only

Til en brownie:

1 eggehvitte
3 ts bakekakao
3 ts kokosmel
1 scoop proteinpulver med sjokoladesmak
1/2 ts bakepulver
Søtningsmiddel - smak deg frem (i den opprinnelige oppskriften står det 3 ts sukrin) 
Litt vann

Bland alt oppi en bolle og ta oppi litt og litt vann til det blir en deigete konsistens. Putt på plastikk over bollen og sett den i mikrobølgeovnen på full guffe i 1,20 minutt.

"Ta-raaa":

Næringsinnhold:

212 kcal
- 32 g protein
- 6 g karbohydrat
- 6 g fett

Det går fint an å eksperimentere med litt kaffe, mer sjokolade, hakkede nøtter eller andre ingredienser i denne browniedeigen - tro meg, du blir fort hekta! :D Yum!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Intervalløkt og hjemmelaget proteinbrownie før klokka var blitt 11

God morgen og god skjærtorsdag:D

Kroppen min skjønner tydeligvis ikke forskjellen på feriemodus og hverdagsmodus for den siste uka har  jeg vært lys våken mellom sju og halv åtte hver eneste morgen selv om jeg egentlig kan sove så lenge jeg vil. 

Men på en annen side så er det jo ganske så digg å stå opp, hvertfall når energilagrene holder på å sprenge, sola skinner og man bare kan gjøre akkurat det man har lyst til. :D

"svettis"

Jeg er hjemme i skogen en tur (LES: Flisa/Åsnes/Solør) og her er det tredemølle i huset, noe som jeg setter stor pris på. Før klokka var ni hadde jeg inntatt en kongefrokost bestående av "banan-pannekake-lapper med bær"......

....og før klokka var 11 i dag og hjemmelaget protein-brownie til restitusjonsmåltid:

 

Jeg sier bare MMMMM-MMMMM!! Oppskrift kommer senere i dag! :)

Ha en flott torsdag og nyt påskeferien! 

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Film fra dagens trening: Chins-moro - chins med ekstra vekt

I dag har vært en knalldag på treningsfronten. Først klarer jeg ny pers i benkpress (det jeg faila på forrige uke), og bare for å være sikker på at det er godkjent så gjør jeg det to ganger... Hehe.

Deretter prøver jeg med på chins med ekstra vekt. Dette har jeg ikke forsøkt før så jeg hadde egentlig ikke peiling på hvor mye jeg ville klare.

Derfor begynte man pent og pyntelig med 5 kg ekstra:

video:img6407

"Lett".... Hehe.

Så 7,5 kg ekstra:

video:img6409


Og deretter 10 kg ekstra (haka ER over = godkjent!:) ):

video:img6410

Og jeg kunne jo bare latt som ingenting og sagt at jeg ikke hadde brydd meg om det:

"Frøken Uskyldig":
Men med så mye energi i kroppen og god treningsdag er det obligatorisk med "strekke-ut-armer-energikick-bilde":Ha en energirik og deilig påskeferie videre! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

"Personlig trener-smoothie"

En skikkelig sunn og næringsrik smoothie som ble improvisert frem av Fredrik i går:

Putt følgende i en blender: 

Ca 150 gram fryste bær (blanding av bringebær og jordbær)
1 dl melk
1/2 boks skyr vanilje
En skvett grapefrukt-juice
1 ts lakseolje med appelsinsmak
Litt søtningsmiddel (smak deg frem)

 

Her snakker vi høye doser av ulike næringsstoffer: masse deilige vitamin, rik på protein, antioksidanter fra bær,  og ikke minst det som nå omtales som "den hemmelige ingrediensen": 

Lakseolje med appensinsmak: 
 

Til tross for fiskeolje i smoothie, den ble så god!!! Det er jo en genial måte på å få i seg for eksempel viktige omega-3-fettsyrer på: "kamuflere ekkel fiskeolje-smak". :D

Enjoy! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

1-ukes-kosthold med en vri - inspirasjon eller utfordring? Hvem er med?! :D

Mange ønsker å bli sunnere og få et mer næringsrikt kosthold og får å få til dette gjelder det å ikke "gape over for mye" om gangen: "På mandag begynner jeg med mitt nye kosthold: jeg skal ikke spise godteri, spise 5-om-dagen hver dag, kun drikke et glass vin på lørdag" og så videre.


Vel, mange har vel erfart at store og plutselig endringer ikke er så lett å holde i lengden og for å få inn nye vaner og kostholdsrutiner må man ha tålmodighet og ta ett og ett skritt om gangen. 

Så for at man ikke skal pøse på med hundre ulike nye mål og ønsker så kan det kanskje være en ide og  prøve en uke med litt forskjellige konsepter for å skape både variasjon og sjekke motivasjonen til seg selv?

Mange har for eksempel en vegetarisk dag i uka, en-to dager som man alltid lager fisk til middag og lignende, det er ingen tvil om at planlegging er alfa og omega :)

Her er et eksempel for hvordan en slik uke kan se ut:

Vegetar-mandag: Å spise vegetarisk er positivt for både dyr, miljø og din egen helse. Tips og inspirasjon til oppskrifter og matalternativer finner du for eksempel på nett på ulike matsider og blogger.   

Sukkerfri-tirsdag (da snakk om tilsatt sukker): Tilsatt sukker bør begrenses til under 10 prosent av det totale energiinntaket i løpet av en dag. Brus, godteri og saft er de største kildene til tilsatt sukker i nordmenns kosthold, men husk også at bakverk, kjeks, yoghurt, sjokolademelk osv også er produkter med tilsatt sukker - er det mulig å få til en dag uten produkter med tilsatt sukker? Dette skal hvertfall jeg teste ut i løpet av neste uke!! :D

Null-rødt-kjøtt-onsdag: Et av de norske kostrådene råder oss til å begrense mengden av rødt kjøtt og bearbeidede kjøttprodukter til 500 gram per uke da dette anses å gi en økt risiko for kreft i tykk- og endetarm. I tillegg inneholder bearbeidede kjøttprodukter ofte en god del salt, nitrat/nitritt og en del mettet fett. Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, sau og storfe. 

Fiskemiddag-torsdag: Det anbefales at man spiser fiskemiddag minst 2 ganger i uka. Har man 1 fast "fiskemiddag-dag" er man i hvertfall på god vei! :) 

7-om-dagen-fredag: De norske helsemyndighetene anbefaler minst "5-om-dagen" som er med på å gi grunnlag for en god og sunn helse. Men hvorfor stoppe der?! Mange sliter allerede ved å dekke de 5 porsjonene (meg inkludert noen dager), men hvis man har en dag man virkelig er innstilt på å "sprenge" denne "grensen" så vil man kanskje oppdage at "5-om-dagen" de resterende dagene egentlig ikke er så vanskelig likevel? :) "7-om-dagen" er herved inne på min liste for neste uke! :DAlkoholfri-lørdag / sjokoladefri-lørdag: For de som bare MÅ ha sjokolade på lørdager eller ikke klarer å styre alkoholinntaket sitt en lørdag kveld kan dette kanskje være en spennende utfordring? Det sitter i hodet folkens ;) 

Sunn-dessert / sunn-bake-søndag: Søndager er gjerne "bakedag" for mange og det er jo kjempeflott at man lager sitt eget brød og bakst fra bunnen av. Men mange oppskrifter inneholder ingredienser som enkelt kan erstattes av sunnere og mer næringsrike alternativer.  Det finnes så mange herlige og sunne alternativer der ute - google deg frem til fristende oppskrifter og bilder som inspirerer deg til å prøve noe nytt! :) 

Etter hvert kan man jo kanskje få inn en fast dag eller to i uka (fast fiskemiddag-onsdag eller 7-om-dagen-mandag eller hva det nå enn måtte være) og etter en tid så er dette blitt en vane som du rett og slett ikke tenker noe lenger over fordi det er blitt en vanlig greie i ditt kosthold og livsstil. 

 

Kom gjerne med tilbakemeldinger og tips til andre "kostholds-dager" man kan teste ut! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Ovnsbakt fiskefilet med søtpotetmos og grønt tilbehør

Til 2 porsjoner

2 stk fiskefilet 
1 liten smørklatt
1 stor (eller to middels store) søtpotet
1 skvett melk
Grønne grønnsaker (jeg brukte rosenkål, aspargesbønner og brokkoli)
Dillkrydder

Legg fiskefiletene i en ildfast form og legg en smørklatt oppå. Stekes i ovnen i cirka 20 minutter (fryste fiskefileter trenger nok litt lenger tid!) på cirka 180-200 grader.

Søtpotetmos:
Skrell søtpotene og skjær opp i terninger. Kok i en kjele med vann til bitene er blitt møre. Hell av vannet og tilsett litt melk samtidig som du lager en glatt puré med en stavmikser. (Søtpoteter er naturlig søtt og godt i smak at jeg ikke synes fløte eller smør er nødvendg for å få en god puré. Anbefaler derfor melk til å lage en jevn mos).  

Kok ønskede grønnsaker som du serverer ved siden av. Krydre fisken med litt dillkrydder før servering - namnam!

Enjoy! 

Senere i dag kommer det et innlegg som heter:  "1-ukes-kosthold med en vri - inspirasjon eller utfordring? Hvem er med?!" :D  

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Bypåske: trening + venninnedate = grei avslapping

Er det mulig å ikke like været for tiden?! 

Jeg har kommet meg i feriemodus og nyter ikke-stressede treningsøkter på Elixia kombinert med litt sosiale sammenkomster her og der. I dag ble det te/kaffe+nøttesnacks-date på Tea Lounge - Grünerløkka sammen med ei venninne. Tror vi satt der i to timer og bare skravla om alt og ingenting. 

Merker at det er påske i Oslo hvertfall, menneskemengden er betydelig redusert både på cafeene, i gatene og på treningssenteret. 

 

Nå er det klart for fiskemiddag for min del, oppskrift kommer i morgen - nyt mandagskvelden!:)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

25. mars - Vaffeldagen: Naturlig rike proteinvafler, lavkarbo-vafler, vafler uten sukker/hvetemel
I dag er det den store Vaffeldagen som feires rundt omkring i verden. Her får du derfor tips til 3 ulike vaffeloppskrifter:

Naturlig rike proteinvafler (ca 6 plater:

4 egg
1/2 boks cottage cheese
5 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
Kardemomme/kanel (kan sløyfes)
1 ss søtningsmiddel (smak deg frem, avhenger av hva slags søtemiddel du bruker, for eks Natreen, sukrin etc) 
Smør/olje til steking 

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i femten minutter før du steker vaflene i vaffeljern. Bruk smør/olje til å smøre jernet før du steker platene. 

Vafler - Lavkarbo (10-12 plater):
4 egg
4 ss sukrin
3 dl seterrømme 
0,8 - 0,9 dl mandelmel
2 ts bakepulver 
1 ss fiberhusk 
Kardemomme/kanel (kan sløyfes) 

Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter seterrømmen og bland godt. Ha oppi det tørre til slutt og la røren  svelle noen minutter. Ta ca 1 ss røre til hver plate, og dette gir tynne vafler, men de er så mektige og gode!

Vafler uten hvetemel og sukker, med vaniljesmak/kokossmak/sjokoladevafler
4 store egg
100 gram smeltet smør
3-4 ss havregryn
1 ss søtningsmiddel (for eks natreen/splenda)
1/3 beger rømme (eller cottage cheese)
En skvett melk (se ann konsistensen på røra)
Ønsker du å tilsette litt ekstra smak på vaflene kan du tilsette for eks: 2-3 ss kokosmasse, 2 ss proteinpulver med vaniljesmak eller sjokoladesmak, 1 ts vaniljepulver eller lignende)

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør rundt. La røren svelle 15 minutter før du steker de i vaffeljern. 

ENJOY!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fra lompepizza til lompeburritos

Lompepizza fra tidligere uke ble brukt som inspirasjon til dette forsøket med lompeburritos - og jada, det funker!;) Som fyll brukte jeg stekte kyllingbiter med strimler av rødløk og paprika, blandet med litt salsasaus og ketchup.

Så pakker man inn fyllet i lomper, legger i en ildfast form og strør over revet ost og eventuelt ønsket krydder. Gratineres i stekeovn på 200 grader til osten er smeltet.

Server for eksempel med grønn salat, noen agurkskiver og maiskorn ved siden av :)

Enjoy! ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mobilblogg: Running in the dark

Min lørdagskveld: Energikick rundt 21-tiden = en liten joggetur langs Akerselva med et par ustabile bein som prøver å jogge-stable seg bortover glattisen, dere vet den Disneyfiguren Bambi...? ;) 

Uansett, frisk luft og musikk i ørene under fullmåne og stjerner en lørdagskveld er virkelig ikke meg imot etter 8 timer på jobb tidligere i dag.  

Håper alle har en finfin kveld :)- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fylt, ovnsbakt paprika - en klassiker

Fylt paprika med karbonadedeig toppet med ost er noe jeg har spist MYE. Også er det jo en genial måte til å kvitte seg med eventuelle pizzafyllrester, oste-stumper, halvfulle tomatsausglass etc.

Så i går forsøkte jeg meg med følgende fyll:

Karbonadedeig
Rester av Dolmio Pastasaus
Rødløkstrimler
Mais
Ketchup
Fersk mozzarella.

Stek karbonadeigen og tilsett deretter ønsket fyll og tomatsaus. Skjær av topp og bunn av en paprika og "rens" den for frøene innvendig. Sett paprikaen i en ildfast form, ha oppi fyllet og topp med ost. Stek i stekeovnen på 180-200 grader i cirka 20 minutter, eller til osten har smeltet.

Så lettvint! Nesten så man kan kalle det "paprika-pizza", det er sikkert noe kidsa synes høres spennende og godt ut samtidig som de får i seg grønnsaker! ;)

ENJOY!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Nye perser, påskesol og middag-for-1.

Hei påskesol! :D

Digg å åpne døra og få sola rett i fleisen! :D

I dag var det ENDELIG var det tid for en liten uhøytidelig makse-test igjen, og joda, ny pers i både knebøy (selvfølgelig med godkjent "ass-to-tha-grass"-dybde og markløft er jeg fornøyd. Når det gjelder benkpress ble det tangering av forrige pers og det er litt irriterende siden armene mine egentlig har vært i fyr og flamme den siste uka. Med med pers i både pullups og chins tidligere i uka (+ 2 rep av maks for nøyaktig 1 uke siden....) er de forståelig nok fortsatt litt slitne, så da tar jeg det igjen neste gang! ;)

I tillegg traff jeg liksom ikke energi-toppen da jeg var på treningssenteret, men da jeg kom hjem derimot, da kom energikicket til tusen så da ble det noen "kose-pullups" og "vaske-leiligheten-trening"på hjemmebane i tillegg.. ;)Ellers så jobber sambo denne fredagskvelden så dermed blir det middag for 1 ala. På min fredagsmeny står det følgende i kveld: "Fylt, ovnsbakt paprika gratinert med mozzarella-ost og salat".

I helga jobber jeg på Side2 så følg med der! :)

Ellers så ønsker jeg alle en riktig god påske og en herlig ferie til de som allerede har begynt påskeferien.

Og selvfølgelig god fredag og god helg! 

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Lompepizza - så kjapt, så godt!

Her er et alternativ til "pitapizza", "ferdigbunn" og "lettvinte ferdigpizzaer" - nemlig lompepizza! Dette var så digg! Og helt latterlig enkelt og kjapt å lage:

Du trenger:
Lompe
Ketchup/tomatpurre/pizzasaus
Ønsket fyll
Ost
Evnt oreganokrydder  

Lag lompepizza slik som du ville ha lagd en vanlig pizza: Bunn - ketchup - fyll - ost - krydder og smack inn i ovnen på cirka 180-200 grader i cirka 10-12 minutter til osten har smeltet. MÅ prøves, lompe som pizzabunn var virkelg noe som falt i smak hos meg hvertfall! :)

Her har jeg brukt kalkunskinke og paprika som fyll, men kyllingfilet+rødløk+paprikastrimler var også en digg kombinasjon: 

Kanskje dette blir fredagsmiddagen i kveld? 

Enjoy!


- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Superenkle hjemmelagde proteinbarer (med sjokoladesmak, uten sukker)

Mulig de ikke ser så veldig fristende ut (rett og slett fordi jeg ikke har tålmodighet til å lage de 100%perfekt osv...;)) , men tro meg - disse ble SÅ gode!

Til to søte små proteinbarer:

25 gram proteinpulver med sjokoladesmak (funker sikkert med annen smak også ;) Proteinpulveret jeg brukte hadde også sjokoladebiter - yum!)
10 gram mandelmel
En melkeskvett

Evnt smeltet sjokolade til å dyppe barene i.  

Bland sammen mandelmel og proteinpulver, tilsett deretter bittelitt melk til deigen henger sammen og du kan forme to barer.

(Blir deigen for klissete tilsetter du bare litt mer proteinpulver/mandelmel) Sett i fryseren 20-25 minutter eller oppbevar i kjøleskapet.

For mer "proteinbar-look" smelter du sjokolade som du kan dyppe barene i og deretter sett kaldt slik at sjokoladen stivner, men jeg hadde ikke tålmodighet til dette etter at jeg tok en smaksprøve (Mine kom aldri til kjøleskapet en gang...;p ). Da forsvant barene like kjapt som de ble lagd... ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: 10 CHINS BABY! Endelig! :D

"DEN følelsen"!!!!! :D :D :D

6 pullups-pers på søndag, 10-chinups-pers i dag og endelig er det tosifra målet nådd! Med ny pers må det selvfølgelig obligatoriske "happy-face-strekke/spenne-opp-armene-opp-i-lufta-superglede-bilde" til:

Litt vinglebein her også, men haka er over på alle! (Sjekk siste repetisjonen for hvordan jeg bare henger der og dytter meg over stanga et par ganger bare for å forsikre at den er godkjent...  Lol...;p ) Forrige gang jeg forsøkte meg på 10 chins ble det så vidt 9,5 - i dag var det noe helt annet: 

video:10chins

De hjemmelagde proteinbarene fra i går gjorde tydeligvis susen i dag... :p (Oppskrift kommer i morgen istedet)

"KA-ching"! Dette er uka for ny perser tydeligvis... :D Blir spennende å se hvordan det går med mark-bøy-benk-makstest på fredag....!

Me happy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

"Crazy-dog-is-showing-off" og hjemmelagde proteinbarer


Et stk sliten-kosesyk-hund som ikke helt skjønner at hun egentlig er litt for stor til å ligge i fanget... <3

Den hunden her er virkelig noe for seg selv, og kan noen forklare meg hvorfor det er så fantastisk gøy å slenge en ball veldig fort i trynet sitt gjentatte ganger? 

Bare ta en titt her:

video:img6178

Men veldig greit når dyra kan underholde seg selv da hvertfall! :D

Senere i dag kommer oppskrift på hjemmelagde og sukkerfrie proteinbarer med sjokoladesmak. Prøvde meg på disse i går kveld og de ble så gode!! :)

Ha en flott onsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

"Stikker rumpa mi ut nå?"Akkurat som jeg bryr meg. Og det synes jeg ingen andre skal bekymre seg over heller. Det er kanskje det siste jeg tenker på når jeg står i min egen verden og er på treningssenteret for å trene. ;p Og lurer du på om du faktisk har riktig teknikk så spør noen som vet hva de driver med. Eventuelt ta å film deg selv for å se hva eventuelt gjør feil/bør bli bedre på. I tillegg er det ganske så underholdende med alle de forskjellige ansiktsuttrykkene som dukker opp underveis! :p "Hei dobbelthake, trippelhake, myse-øyne, trutmunn og pop-out-eyes!!" :D

I dag ble det litt kose-styrke-trening (les: lett økt) med smallbenk og sumomark (bilde) samt litt leking i redcore med fokus på mage og rygg. 

Det er så fantastisk deilig å være omtrent helt alene på trening! Jeg sier bare formiddagstrening er best! :D 

Og ja, jeg har blitt Instagram-hore, and I love it!;p Lexie sier forresten "hei" i ekte "Elvis-leppe-sløve-øyne-smil". Hun er ikke med på styrketrening, men synes det derimot er mye morsommere å gå tur i skogen eller å kaste ball.Seriøst, det må jeg filme, jeg har aldri sett en hund være så vill etter en ball-leke noensinne. Hu blir helt gæren og det er så hysterisk morsomt å se på. Film i morgen! :D

Ha en herlig tirsdagskveld :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Marinerte kyllingspyd med maispuré

Maispuré gir måltidet et litt søtlig preg og passer bra til de fleste kjøttretter, særlig grillretter. Den kan fint brukes til å erstatte/variere saus/dressing! ;) Try it!

Maispuré - 2 porsjoner
1 boks mais
1 ss smør
0,25 dl melk eller fløte

Varm opp maiskorn og melk i en kjele men ikke la det begynne å koke. Tilsett smør og bland dette i mais-melk-blandingen og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. 

Smaker godt til for eksempel marinerte kyllingspyd og kokte grønnsaker. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: 6 pullups med artig "teknikk og sprellebein"

Det er tydeligvis "CondiZ" som er stedet for å gjøre pullups-pers. Forrige gang jeg var hjemme klarte jeg endelig 5 stk, og i går klarte jeg 6! :) MEN da filma jeg selvfølgelig ikke, og null videobevis holder liksom ikke.

Så det første jeg gjorde da jeg kom på trening i dag var selvfølgelig å rigge opp mobilkamera og satse på at 6 pullups gikk like lett i dag som i går. Vel, jeg klarte faktisk 6 stk i dag også (uten oppvarming!), men teknikken er jo virkelig ikke den beste og jeg lo meg i hjel da jeg så filmklippet for første gang. :D Anyway, jeg vet selv at de 6 jeg klarte i går så mye bedre ut, og jeg er uansett fornøyd med å klare "2 maks-rep" med cirka 20 timers mellomrom.

Her er underholdningen:

video:6pullups2

Grunnen til at jeg vipper så mye med haka på den siste er rett og slett fordi jeg vil at det skal synes at den er godkjent, bedre å være sikker enn å "satse-på-at-det-ser-OK-ut."

Uansett, resten av uka blir litt sånn "kosetrening" da jeg har planer om "maks-test" av diverse øvelser på fredag. Og jeg er så klar!! :D

Ha en fantastisk mandag! 

Jeg er hvertfall fornøyd med starten på uka! :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Digge og sunne bananmuffins uten sukker og hvetemel, med kesam-topping

Til cirka 5 stk:

40 gram mandelmel
1 stor moden banan
1 egg
1 ss original kesam
2-3 ss sukrinmelis
1/2 ts bakepulver
Litt kanel og kardemomme 

Pisk egg og sukrinmelis. Mos bananen godt med en gaffel og ha oppi blandingen. Tilsett alt det tørre og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer. (Mandelmel absorberer mye væske, så tilsett eventuelt litt melk eller mer kesam om du synes røren blir for tynn).

Stek på 180 grader i cirka 12-15 minutter (Følg med etter 12 minutter, og det er mulig muffinsene trenger 4-5 minutter ekstra avhengig av hvor mye røre det er i muffinsformene. 

 

Som kakeglasur prøvde jeg meg frem med kesam+romessens+sukrinmelis og kesam+vaniljepulver+sukrinmelis. Ha på topping når muffinsene er avkjølt. Personlig synes jeg vanilje-glasuren smakte best! :)

Du kan selvfølgelig fint bytte ut banan mot andre frukter eller bær i muffinsrøre, for eksempel blåbær/bringebær, eplebiter, sitronskall + sitrondråper etc. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Den "nye kostholdstrenden"? Protein-protein-protein....De siste månedene har det stadig blitt mer og mer snakk om "proteinrik mat", "proteininntak i forhold til trening", "proteinpulver, "protein av høy kvalitet" etc i mediene, i blogger og generelt i sosiale medier. 

Protein er bygget opp av 20 ulike aminosyrer der 8 av disse kalles for "essensielle". Det vil si at kroppen ikke klarer å produsere disse selv, men må tilføres gjennom kosten. Protein er derfor en viktig og nødvendig energikilde. Dette er fordi protein har en betydelig mettende effekt (er derfor gunstig ved ønske om vektreduksjon), protein bevarer muskelmasse ved energiunderskudd og vi trenger rett og slett protein til oppbygging av muskler, reperasjon og vedlikehold av cellene i kroppen. Protein er også nødvendig for dannelsen av hormoner, antistoffer og enzymer. 


(Fra Olympiatoppen)

Hvor mange gram/kg kroppsvekt man trenger daglig vil variere fra person til person og i forhold blant annet energiforbruk, mål med trening og så videre. Videre synes jeg det derfor er viktig å påpeke at man ikke skal "hive seg på en trenddiett" (uansett hva slags kosthold det er snakk om) bare fordi det virker kult eller populært. 

Eksempel: Ikke drikk proteinshakes bare fordi  "alle andre gjør det" og uten å tenke noe mer over hvorfor man selv gjør dette. Og bare for å være tydelig så sier jeg ikke at det er noe galt med å bruke proteinpulver nå, for slike type produkter kan være gull verdt fordi som vet hvorfor de bruker dette og ikke bare fordi eventuelt måtte "se kult ut": for eksempel så er proteinpulver noe som kan være med på å øke inntaket av protein eller for å gå opp i vekt for de som sliter med å få i seg nok protein og energi gjennom maten, eller så kan en proteinshake kan være en grei erstatning til et måltid om man ønsker å gå ned i vekt da protein virker mettende. Det kan også være en grei erstatning hvis man er på farten og ikke har tid til å lage seg et ordentlig måltid osv (selv er jeg jo en storforbruker av produktet energibarer fordi jeg synes dette er et lettvint alternativ som et mellommåltid). Men poenget mitt er altså: Vit hvorfor du spiser som du gjør og la ditt kosthold være slik at det fungerer optimalt for deg og din kropp. 

Hvis jeg kan bruke meg selv som eksempel og hvordan jeg har tilpasset mitt kosthold til MEG og MINE BEHOV det siste året: Rene råvarer, minst mulig sukker, masse forskjellige grønnsaker og minst mulig bearbeidet mat er generelt en kost som uansett har preget mitt kosthold de siste årene, men detaljene har selvfølgelig endret seg avhengig av egne erfaringer, trening (i forhold til kondisjon/styrketrening samt mengde) og så klart hva man selv liker best og synes man fungerer best med:

* For cirka ett år siden var det mye løping på tredemølle og inntak av riktige karbohydrater og minst mulig fett som preget mitt kosthold. Det ble mye småspising innimellom hovedmåltidene for å holde energinivået oppe og stabilt.  
* I høst var jeg med på Lavkarbo-Høyfett-diett-forskningsprosjekt og jeg fikk erfare at "fett ikke er farlig" og som gjorde deg god og mett lenge. Etter at prosjektet var over fortsatte jeg å spise mer fett i forhold til karbohydrater enn det jeg hadde gjort tidligere, men nå med enda mer fokus på riktige og sunne fettsyrer.
* Etter noen måneder med mye fett og lite karbohydrater forstod at for best mulige resultater og progresjon er et riktig kosthold like så viktig som selve treningen, særlig da styrketrening (ja, jeg har også blitt bitt av DEN basillen....). Kostholdet mitt nå består nok derfor eksempelvis mer av flere høykvalitetsproteinrike matvarer (endelig fått inn fisk i kostholdet!!) enn tidligere i tillegg til at mye frukt er byttet ut med bær. 

Men tilbake til proteiner: ja de er nødvendige for gode resultater innenfor treningssjangeren, men like viktig er det også å kunne noe om kvaliteten på de ulike kildene, for hva er egentlig  "protein av høy kvalitet"?

"Høykvalitets-protein" er matvarer med mange essensielle aminosyrer og når en matvare inneholder mye av disse vil dette si at proteinkvaliteten er god. Animalske proteiner er ofte mer komplett og rikere på essensielle aminosyrer sammenlignet med vegetabilske proteiner.Eksempler på mat som har høy proteinkvalitet er derfor fisk, kjøtt, fugl, egg og melk. 

Vegetabilske proteiner får du fra for eksempel kornvarer, linser, bønner, soya og nøtter. Her er ikke proteinkvaliteten like bra i hver enkelt råvare som de animalske matvarene, men kombinerer du ulike plantematvarer blir proteinkvaliteten bedre, så derfor kan vegetarianere klare seg fint uten å spise kjøtt. 

Så igjen vil jeg få frem følgende: Hver enkel må finne ut hva som fungerer for seg og sin livsstil. Spis sunt, spis godt, spis med god samvittighet 
-----> Finn din balanse du kan leve med

Forresten, i morgen kommer det oppskrift på disse herlighetene: Bananmuffins uten hvetemel og sukker:

God søndag! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Hjemmelagde miniburgere med mager-coleslaw: Sunn, digg og proteinrik

 

Til 2-3 porsjoner:

MINIBURGERE:

400 gram karbonadedeig
1/2 rødløk
1-2 fedd hvitløk
1 egg
Salt&pepper
 

Skjær opp rødløk i biter og bruk et hvitsløkspresse til å knuse hvitløksfeddene. Ha alle ingrediensene oppi en bolle og bland godt sammen.

 

Form små burgere med hendene og ha de i en stekepanne sammen med litt smør, stek noen minutter på hver side til burgerne har fått stekeskorpe - på middels varme.

MAGER COLESLAW 
2 små gulrøtter
1/3 hodekål
2 ss sennep
Ca 2/3 boks vanlig kesam
2-3 spiseskjeer av "sylteagurksaft" 
1 ss sitronsaft
1-2 ss sukrin 

Bruk et rivjern til å få strimlet gulrot og skjær opp hodekålen i strimler. Ha oppi en bolle og tilsett kesam. Bland godt sammen. Tilsett deretter sennep, sitronsaft og sylteagurksaft før du smaker til med sukrin. 

Coleslaw er som regel basert på majones og creme fraiche, men i denne varianten er fettet byttet ut med proteinrik kesam ;) Sunt, godt og mettende! 

Næringsinnholdet i denne type coleslaw:

Næringsinnhold for hele middagen: Coleslaw + minihamburgere (uten agurk/paprika/sylteagurk som det er på bildet):Enjoy!

I kveld kommer det forresten et innlegg om proteiner: "Den nye kostholdstrenden?"

- Silje Bjørnstad - 
 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

"Hei elgen" - har hatt en relativ innholdsrik og varierende lørdag

Først en liten "teaser": Hjemmelagde miniburgere med proteinrik og mager coleslaw - oppskrift kommer i morgen! ;) Jeg sier bare YUMMY!

Ellers så må jeg bare fortelle om formiddagens hendelse i forbindelse med en uskyldig tur i skogen sammen med hunden. Joda, jeg hadde et heller uønsket møte med Fru Elg med barn som plutselig dukket opp fra intet. Mens jeg og hunden tusler og går langs veien krysser nemlig to digre elg-dyr plutselig veien foran oss. Min første reaksjon: "Skrik". 

Elgens reaksjon: Legge ørene bakover og se rart på meg.

Min neste reaksjon: Snu, snakk høyt (det vil si synge-skriking i dette tilfelle) og ikke få panikk (LES: løp hjem). 

Elgens neste reaksjon: Tusle videre inn i skauen.

Så det var ikke så skummelt allikevel, men adrenalinpumpa ble hvertfall satt i gang. Samtidig så burde jeg visst at skogen i dag er heller en risiko-sone når det gjelder å gå tur: MYE nysnø som har lagt seg på bakken trekker jo elgen ned til veiene... 

Anyway, jeg ønsket jo selvfølgelig medfølelse og forståelse fra en eller annen der jeg stod med hjertet i halsen og en bjeffende bikkje. Så siden mine to foreldre fant ut at de skulle ta seg en ferietur til Singapore og deretter Australia i to uker og satte meg som hundevakt regnet jeg med at mamma ville gi et kult og sympatigivende svar...

Melding til mamma:

Det var ikke noe særlig mer "trøst" å hente fra Fredrik: 

Men men, ellers har det blitt en tur til CondiZ (fantastisk bra harrynavn på et treningssenter?!;p) og jeg trives så utrolig godt der. Lite folk, bra utstyr, null ventetid og en haug med tips-plakater og motivasjons-ord her og der:

 

Jaja, det blir en heller rolig og avslappende lørdagskveld for denne kroppen hvertfall!  Ha en fin kveld! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Lørdagsmorgen: Proteinpannekaker, snø, nytt treningstøy og vitamin D+revmatoid artritt


Dagens frokost: Proteinpannekaker av følgende: 1/2 boks cottage cheese, 3 egg, kanel og kardemomme. Toppet med fryste bær og søtningsmiddel. Jeg tror jeg har spist dette til frokost hver dag de to siste ukene. Hehe, det er så digg! Og holder deg god og mett lenge :)

Bildet er fra Instagram-kontoen min: Siljebjornstad87

Ellers så har jeg vært oppe siden klokka sju i dag (et viss hundevesen var lys våken og i usedvanlig godt humør tidlig på morgenen, så da var det bare å stå opp.. Sove-lenge-på-lørdag-er-tydeligvis-oppskrytt... Deretter har jeg sittet 2 timer med bacheloroppgaven og er så godt som ferdig og klar for å sende inn 2.utkast! :D Så da er det bare å håpe på at det ikke er mye som må rettes på før jeg kan levere inn den endelige, ferdige versjonen. 

Jeg skriver om forholdet mellom 25(OH)D (altså vitamin D) og revmatoid artritt (leddgikt). Problemstilling: Kan vitamin D påvirke sykdomsaktivitet ved etablert RA, og har vitamin D-status betydning for risiko for å utvikle RA?

Etter hvert skal jeg gå en lengre tur med hunden og ikke minst ta meg en tur til "CondiZ" - hvor jeg nå har skaffa meg 1-ukes-abonnement for de dagene jeg er hjemme. Hehe, egentlig er det bare mulig med månedsabonnement, men med litt kontakter i lokalmiljøet mikset med VIP-behandling ordner det seg! :p

Det må bare slutte å snø litt først. For sjekk hva jeg våknet opp til i dag:

Og fortsetter det slik må noen komme å brøyte veien her... Jeg NEKTER å måke hele veien ned til postkassa med snøskuffe liksom. Å ta for seg gårdsplassen klokken 7.30 på morgenen var mer enn nok :p

Også må jeg bare vise frem den nye treningstoppen min som jeg fikk av verdens herligste kjæreste :D 

"Nike-running-dri-fit"

Uforventede hverdags-overraskelser er best! Og når en treningsglad energifreak får nytt treningstøy snakker vi toppscore. :D

Ha en helt fantastisk deilig og sprek lørdag! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Hjemme: 23 minus(!), vovsekos og elgsafari

Så "varmt" var det i går kveld da jeg kom til hjemkommunen.... 23 minus!!?!? Jaja, det er i hvertfall blå himmel og sol på dagtid. Og da er det gøy å reise på elgsafari på ettermiddagen! :D

De er så kule! Her inni skauen har man "foringsplasser" til elg på grunn av blant annet at mye snø kan gjøre at de trekker seg til veiene. Også er det jo en underholdningsfaktor inni bildet her også... ;D

Ellers så er jeg fortsatt i bachelormodus og bruker dagene til skriving også er jeg jo barnevakt for det dyret her:

Bortskjemt? Neida..... <3<3<3

Ah, også har jeg skaffet meg "1-ukes-abonnement" på et lokalt treningssenter (of course;)), og jeg har selvfølgelig vært innom der i løpet av dagen, og jeg tror jeg aldri har hatt mer energi på en styrkeøkt noensinne. Men mer treningspjatt i morgen! Back-to-writing....

Ha en flott fredagskveld:) 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Hjemmelaget proteinrik pizza med hjemmelaget pizza/hvitløksdressing (lavkarbo)

Pizzadressing/Hvitløksdressing

Ca 1/2 boks kesam
1 ss gressløk
1 stort hvitløksfedd 
Salt og pepper 

Brukt en hvitløkspresse til å knuse feddet oppi kesamen, tilsett gressløk og smak til med salt og pepper.

Ønsker du mildere hvitløkssmak tilsetter du mer kesam, og ønsker du mer hvitløkssmak/gressløksmak tilsetter du mer av dette. Sunn, kjempegod og enkel dressing som passer til det meste, men spesielt pizza ;)

Og oppskriften på denne herlige pizzabunnen finner du her. 

Forslag til pizzafyll:
400 gram karbonadeig
1/2 paprika
1/2 rødløk
Ost
Masse oregano 

Server pizza med salat og hjemmelaget dressing og spis med god samvittighet! ;) Tommel opp for sunn, næringsrik og ikke minst et smakfullt pizzamåltid! :D Yumyum!
Enjoy! :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: "Handkle-pullups"

video:handklepullupsfredrk

Tja, her er forslag til en annerledes pullups hvis man ønsker nye utfordringer/varianter i denne øvelsen! :)

Fredrik leker seg jo..... Også var det min tur:

video:handklepullups

Litt svakere og litt mer upresis i bevegelsen for å si det sånn, men min største utfordring er rett og slett gripeevnen.  Allerede etter den første ser du at jeg sklir nedover og da svir det fort i henda, hehe.  Så hittil kjører jeg bare to og to repetisjoner til jeg har blitt sterkere i selve grepet og fått inn teknikken! ;) Men gøy er det hvertfall! :)

- Silje Bjørnstad - 

Og husk: Helt fersk og nyopprettet Instagram-profil og følg-meg-knapp finner du her: Instagram  - Brukernavn: siljebjornstad87

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

På InstagramDa har jeg (endelig) fått skaffet meg Instagram-profil gitt og brukernavn er siljebjornstad87. "Do YOU want to follow me...?" (Blunkesmilefjes)
I så fall, min profil og følg-meg-knapp finner du her: Instagram 

Profilen ble opprettet i går og hittil er det bare blitt "instagrammert" to bilder, men jeg merker allerede at dette fort er noe man kan bli veldig hekta på så det kommer til å være aktivitet der fremover for å si det sånn! Stikkord for hva som sannsynligvis kommer til å dominere Instagram-profilen: Matbilder, treningsinspo, egobilder (bare innrøm det, kropp og tryne er det folk vil se...), funnypics (denne sjangeren inkluderer mye! ;)), Fredrik (?... Joda, gutten jeg er håpløst fortapt i fortjente et eget punkt), friends&family <3
Senere i dag kommer det forresten "treningsfilm" med en pullupsvariant ment som inspirasjon og tips hvis man ønsker variasjon i den øvelsen ;)
Og i kveld reiser jeg hjem til Flisa for å være hundepasser en ukes tid, men før den tid står trening, bacheloroppgaveskriving og hjemmelaget pizza på menyen! :D
Ha en flott torsdag, snart helg allerede igjen. Tiden bare "svosj!"
- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Kinesisk kylling&nudelwok

Til to porsjoner:
300 gram kyllingfilet
1/2 rødløk
1/2 rød paprika
Blomkål&Brokkolibuketter (eller andre valgfrie grønnsaker)
1 ss østersaus
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1 pakke eggnudler

Skjær opp kyllingfilet og stek i olje/smør, tilsett strimler av rødløk og paprika, pluss 1 ss soyasaus. Kok nudler etter anvisning på pakken og kok grønnsakene. Varm opp en wokpanne (eller en annen/ren stekepanne) sammen med 1 ss soyasaus og 1 ss østersaus og tilsett nudlene (sil av vannet først...) og fres disse i cirka 30-45 sekunder før du tilsetter resten av ingrediensene. Wok dette i 1-2 minutter og tilsatt sesamoljen til slutt før du woker alt i cirka ett minutt før retten er klar til servering. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Ah, jeg har savnet denne følelsen! (med film: "treningslek i parken")

(Bildet ble tatt i går kveld: perfekt temperatur, lite folk, dine egne tanker,  musikk i øret og tonnevis av energi... DEN følelsen ;) )

Et sikkert vårtegn for min del må være de berømte energikickene mine som kommer på kvelden og som bare gjør at jeg må ut å få frisk luft og løpe fra meg - dette skjedde i går. Og fy søren hvor mye jeg har savnet å jogge ute! Det har vært mye styrketrening i fokus det siste halvåret, men jeg merker at det likevel ikke kommer til å bli noe mindre jogging utendørs i år, bare snøen og isen blir helt borte.  Selv om det fortsatt er en del "risikosoner" med litt-for-glatte-partier gikk beina mine av seg selv og i sitt eget tempo i går kveld - DIGG! 

Og da begynte jeg å tenke etter hvor utrolig herlig det er at våren er på vei og at det nærmer seg sommer. Jeg gleder meg masse til blant annet:

Å gå tur i fjellet under rød kveldssol: 


Å jogge i skogen hjemme og nyte synet av grønn skog og vann:


Å jogge rundt uten store jakker, med solbriller på nesa og musikk i øret <3

Å ligge bekymringsløst på en solseng under en skyfri himmel, enten det blir i utlandet eller her hjemme i Norge:

Å gå lange turer med verdens herligste hundevesen:

Å kaste ball med samme nydelige hundevesen:Å spille basketball (LES: vinne) fra morgen til kveld i "21-turnering" sammen med Fredrik, og ikke minst så gleder jeg meg til å kunne være med på leking i Torshovparken! I fjor måtte jeg bare være tilskuer siden jeg ikke klarte å svinge meg hit og dit eller løfte meg opp i stativene. I år er situasjonen litt annerledes og jeg skal lett være med på å ta chins/pullups etc! ;D

(Forresten, i slutten av filmklippet ser du hva som skjer når man skal være tøff i trynet og hoppe opp for å henge i en basketballkurv....  "IKKE prøv på dette hjemme!" ;p)

 

Ah, lysere tider og sol gjør utvilsomt noe med energinivået og humøret - happy thoughts people... ;D 

Nyt onsdagen!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Ovnsbakt torsk med kokosmelkcurry

Til 2 porsjoner

2 stk torskefilet
1 boks kokosmelk
1 liten rødløk
1,5 ss karripulver
Ulike valgri grønnsaker (Jeg brukte 1/2 pose selskapsblanding og 1/2 pose aspargesbønner)


Pensle fiskefiletene (tinte) med litt olje, salt og pepper. Stek de i stekeovn på 180 grader i ca 10-12 minutter.

Mens fisken stekes lager du kokoscurry: Kok grønnsakene. Skjær opp rødløk og stek løken til den blir myk sammen med litt olje/smør og karripulveret. Tilsett boksen med kokosmelk og la det koke opp.Tilsett de kokte grønnsakene i sausen og la alt stå og varmes i noen minutter. Server sammen med torsken og dryss gjerne litt ekstra karripulver på toppen.


Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Slik vet du om kostholdstips og ernæringsartikler er holdbart

For det første, ikke tro på alt du leser. Vær i utgangspunktet skeptisk til det du leser om kosthold som er publisert i en avis eller på en nettside der det er en "wannabe-ekspert" eller en journalist uten faglig bakgrunn som har fått publisert noe bare for å skape litt blest og høye lesertall. I dag er det dessverre altfor lett å kalle seg "kostholdsekspert" (eller ernæringsfysiolog for den saks skyld) fordi dette ikke er en beskyttet tittel. Med andre ord, det er ingen som krever at du faktisk er utdannet for å få denne tittelen. Men et helgekurs med en innføring i "hva er et sunt kosthold" eller "egenerfaring" er virkelig ikke det samme som å gå 3 eller 5 år på en høyskole/universitet der man virkelig går i dybden på fagstoffet, både teoretisk og praktisk. 

Norsk Forening for Ernæringsfysiologer (NFE) jobber hele tiden med å få "ernæringsfysiolog" til å bli en beskyttet tittel og jeg håper de kommer i mål så fort som overhodet mulig! :)
Uansett, her er noen gode tips til hvordan du kan avsløre hva som er holdbart og hva som er mer vrøvl da det gjelder fremstilling av kosthold og ernæring i mediene, vær skeptisk: 

1) HVEM uttaler seg? Og hva slags bakgrunn og referanser har denne personen?

2) Mirakelkurer og trenddietter - råd som lover raske løsninger

3) Advarsler om farer ved bruk av enkeltprodukter (For eks: "Så mye melk kan øke risiko for kreft")

4) Artikler basert på en enkeltstudie - gjerne da bare "copy&paste" fra utenlandske tidsskrifter uten å selv vurdere innholdet i studien.

5) Piller og kremer som lover at du blir strammere både her og der i tillegg til at du får mer energi, flottere hud etc. Bare ikke kast bort pengene dine på sånt. Da du for eks kjøper en "slankepille" er det ofte med anbefalinger om hvordan du bør spise og hvor mye du bør spise av både det ene og det andre og at du bør være minst 30 minutter fysisk aktiv hver dag.... Er ikke dette i seg selv ganske så avslørende? Hvis du gjør alt som står i pakningsvedlegget og du skulle oppleve å gå ned i vekt samtidig som du endrer matinntaket og kosten, er det da egentlig den pilla som er skyld i disse endringene....?

"Really.....?" 

Husk at et kosthold er mer enn bare det å spise. Mat er en del av livsstilen og er knyttet til både sosiale sammenhenger, tradisjoner, vaner og den mentale helsen. 

Det handler om å finne en balanse, bruke sunn fornuft og ikke minst så er kosthold noe som er personlig og må derfor tilpasses individuelt. 

Sånn, det var dagens lille oppfordring fra meg...;)

Nå er dette trynet her klar for trening! Og selvfølgelig mer bacheloroppgave-skriving i ettermiddag og kveld.

Ha en flott tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Det enkle er ofte det beste?! "Pizzafyll"-middag....;D

 

Oi oi oi... Det her er neste litt for ille, men dette var altså min middag første dagen i en ny uke: 

Karbonadedeig med tomatsaus på paprikabåter med mais toppet med smeltet ost.

Hmm, næringsinnholdet ble ikke det verste når jeg tenker etter faktisk - med blant annet masse deilig C-vitamin fra paprika, bra med protein fra karbonadedeig, antioksidanter, vitaminer og mineraler fra tomatsaus. Også kalsium fra ost! Hah!

Og det viktigste av alt: Det går kjapt, er kjempeenkelt, inneholder naturlige råvarer og ikke minst smaker DIGG! :D

Men denne uka blir det nok litt lettvinne middager med tanke på at jeg er i bachelormodus og bruker mesteparten av dagen og sitte i min egen verden. Så da tager man hva man haver.. ;)

Ha en bra mandag folkens! :D Etter to dager totalt treningsfri er jeg så j.... klar for å kjøre en tung styrkeøkt i morgen <3 JA!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

48 toalettruller, 10 kg karbonadedeig og proteinbarer <3 Gjett hva jeg har brukt søndagen til...

Joda, jeg har vært i Sverige! Hehe... En ellers helt nydelig søndag med klar og blå himmel ble brukt til og kjøre Oslo - Norbysenteret - Oslo med harryhandel over grensa.  Men uansett, nå er fryseren fylt opp av både karbonadedeig, kyllingspyd, fryste bær, wokblandinger, laks og torsk mens kjøleskapet oppbevarer blant annet noen hundre gram roastbiff og ramlösa (farris). (PÅ DET FØRSTE BILDET: Fredrik gikk "bananas" i Godisbiten med 1,2 kg smågodt så det er hans pose dere ser der. Jeg holder meg til proteinbarene ;) Men det skal sies at mannebeinet ikke spiste noe form for godteri (sjokolade, smågodt, drops etc) i hele fjor og det var visstnok flere år siden han hadde kjøpt smågodt i Sverige..)  

Og ikke minst så er skapene fylt opp av Lambi toalettruller, vaksepulver og oppvaskmiddel slik at man ikke behøver å tenke på det de neste månedene for å si det sånn....

Sverigetur ass - gøy er det jo. ;)

Dagens middag ble kinamat og retten "biff chop suey" - kan noen fortelle meg hvordan man lager sånn "ordentlig kinamat" hjemme?! Det er jo så godt! :D

Ha en fin søndag! ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Etter trening: Supersalat stappet med vitaminer, mineraler, sunne fettsyrer og protein av høyeste kvalitet

 

Sjekk ut denne digge herligheten!!! En smakfull, sunn og METTENDE middag som passet perfekt etter trening i går. 

1 porsjon:

150 - 200 gram kyllingfilet
Krydderblanding (for eksempel paprikapulver, spisskummin og grillkrydder)
1 kokt egg
1/2 boks mais
1/2 rød paprika
1/5 agurk
1/4 isbergsalat
2-3 ss ristede pinjekjerner 

Stek kyllingfileten som du krydrer med ønsket krydderblanding. Samtidig koker du egg mens du skjærer opp grønnsakene. Ha deretter alle ingrediensene over på en tallerken og til slutt drysser du over ristede pinjekjerner. Med så mye godt og så mye god smak kan du fint bare glemme dressing! ;) Yummy!

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Frappuccino og WroomWroom

Da man først er på Gardermoen og har muligheten til å nyte en Mocca Frappuccino ække jeg vond å be... ;)

Lørdagen startet med en herlig treningsøkt på Elixia før det bar til Gardermoen for å hente en bil. Mine foreldre fant nemlig ut at de hadde lyst til å ta seg en "liten" utenlandstur for noen uker tilbake - noe som resulterte i booking av tur til Singapore og Australia! Jeg ble ikke misunnelig i det hele tatt..... Nå har jeg vært i både Singapore og Australia før, men skulle gjerne ha blitt med denne gangen også!

Uansett så er det jo kult at de har lyst til å reise dit, og enda kulere er det at jeg nå er "bileier" de neste to ukene! :D Wroom-wroom!

Neste uke reiser jeg dessuten hjem for å være hundepasser, noe som passer meg utmerket siden det nå blir bacheloroppgave-jobbing som prioriteres i ukene fremover.

I kveld skal jeg TA DET ROLIG. :) I morgen blir det Haldentur med en svipptur innom utlandet. (LES: Sverige...)

God lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

VIDEO: Til de som trenger utfordringer i push-ups....

.....de kan for eksempel stille seg på hendene og teste hvor mange push-ups de klarer da:

video:img5850

Fredrik her leker seg med 15..... Jeg klarte ikke 1 en gang, hehe. Så jeg holder meg foreløpig til den vanlige varianten og varierer heller med bredt og smal grep! Men alltid greit med litt inspirasjon! ;)

En annen  push-ups-variant som også er mer utfordrende enn standardtypen er "diamant-grepet":Ha en flott og energisk lørdag!:D

- SIlje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Jobb: Idol og artikkel om mat som stresser kroppen

God kveld! Her har jeg tilbragt de siste timene av fredagskvelden: Idolsending på Chatau Neuf i Oslo. 

Nu er jeg klar for å ta helg!!!

Også slenger jeg med en artikkel som kan være verdt å tenke over ;) 

Denne maten stresser kroppen din

 I morgen kommer det et videoklipp som jeg håper kan inspirere til treningslyst! ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Derfor bør du spise mindre av pølser og bearbeidet kjøtt

LES DENNE ARTIKKELEN FRA NRK.NO:

Pølser øker faren for tarmkreft 

Man skal jo som kjent være skeptisk til artikler basert på en studie, men to viktige faktorer som kan være greit å legge merke til er deltakere i studien og tiden på prosjektet: Jo større utvalg (antall deltakere) og desto lenger tid forskningen har pågått så vil det også være større sjans for at de funnene som blir funnet er statistisk signifikante og dermed reelle. 

I denne studien ble en halv million mennesker fulgt (fra hele Europa, også en gruppe nordmenn) og hver person ble fulgt i snitt i 13 år - så her er det myeinformasjon og data som har blitt registrert og vurdert. 

NRK.no skriver at de som spiste mer enn 160 gram behandlet kjøtt daglig, omlag to pølser, hadde 44 prosent større sjanse for å dø innen 13 år, enn de som kun spiste 20 gram. 

Nesten 10.000 av personene i studien døde av kreft, mens 5500 døde av hjerteproblemer. Ifølge en av forskerne fra studien kunne man unngått 4000 tilfeller av tarmkreft om folk spiste mindre enn 10 gram behandlet kjøtt i uka. 

Så begrens inntaket av bearbeidet kjøttprodukter (for eksempel bacon, farsemat, pølser) da dette ofte inneholder blant annet mye fett og salt, velg heller naturlige råvarer (for eksempel rene og magre kjøttprodukter og hvitt kjøtt)

Også en herlig gladnyhet fra samme nettside:

Kosmetikk kan ikke lenger testes på dyr

 

Uansett, jeg er på vei ut for å ta en treningsøkt før kveldsvakt for Side2 - i kveld blir det Idol-jobbing! :)

Fy søren hvor digg det er å åpne utgangsdøra og få sola rett i fleisen! :D Men de derre minusgradene trodde jeg vi var ferdig med... 

Ha en flott fredag og god helg! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

I går: trening på Magnat Center. I dag (og i morgen): møte med Idol-deltakerne. Herlig jobbuke!


(Copyright: Mediehuset Nettavisen / Silje Bjørnstad )
Da er jeg tilbake på kontoret etter pressemøte med Idol-deltakerne i ettermiddag.

Les saken her:

- Det er det indre som teller. Men «Idol»-gutta er enige om at nysingle Tone Damli er ganske så pen å se på.

Også kommer jo treningssaken fra Magnat Center i løpet av de neste ukene. Er litt usikker på når den blir publisert, men skal linke til den når den er ute på nett:)

Her er hvertfall noen artige bilder fra gårsdagens treningssenter-test:


(Copyright: Mediehuset Nettavisen / Guro Holmene)

Mer om hva jeg testet og gjorde får du svar på når artikkelen er ute ;)

Å være journalist er mildt sagt GØY og VARIERENDE! :D Digger jobben min!

Ha en super torsdagskveld! :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Ovnsbakt laks med sitron og soyasaus

Til en stor ildfast form:
4-5 laksefileter
4 store gulrøtter
1/2 purreløk
5 ss soyasaus
4 ss rapsolje eller olivenolje
1 sitron
Dillkrydder
Evnt salt og pepper, eller andre krydder 

Skjær opp gulrøtter og purreløk som du legger i bunnen av en ildfast form. Legg over fiskefiletene. Bland sammen soyasaus og olje som du pensler over fisken og har litt utover grønnsakene. Deretter river du skallet av en sitron (kun det gule!) som du fordeler over sammen med sitronsaft.

Dryss over dillkrydder og eventuelle andre krydderier. Sett i midten av stekeovnen og stekes i cirka 20-25 minutter på 180 grader.  

Serveres for eksempel med ris, blomkålpure eller pasta.   

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Skikkelige digge og sprø ostesmørbrød - 2 varianter

Ostesmørbrød som kveldsmat er undervurdert, og med ordentlig fyll blir man jo god og mett også! ;) Samtidig er det en veldig grei måte å bli kvitt de siste, tørre brødskivene og eventuelle oste- og kjøttrester.

På den ene skiven tar du for eksempel litt sennep (gjerne dijonsennep) og skinkepålegg, mens på den andre tar du på karbonadedeig og ketchup. Topp begge skivene med ost og oreganokrydder og stek i stekeovn på 180-200 grader i cirka 10 minutter (til osten er smeltet). Å "grille" skivene i stekeovn gir skikkelige gode og crunchy ostesmørbrød! :D

 

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

På fremsiden av Dagbladet: "Sjokkfunn om lavkarbo" (Resultater fra LCHF-prosjekt)

Jaja, så fikk avisa Dabladet smelt opp en ganske så heftig og "skremmende" forside på bakgrunn av lavkarbohøyfett-diett-forskningsprosjektet jeg og 16 andre jenter var med i for noen måneder tilbake. At avisene vinkler informasjon på sin egen måte for å selge flest mulig fremsider er jo ikke no nytt. Og noen ganger kan det derfor være greit med en liten "oppklaring" - eventuelt tilleggsopplysninger for de som ikke måtte lese hele artikkelen i avisen, men bare ser dagens forside.

Samtidig vil jeg få frem at studien er fortsatt under arbeid, og resultatene er derfor foreløpige. 

Fra artikkelen i Dagbladet:

" - Det gjennomsnittlige vekttapet var to kilo på de tre ukene de gikk på dietten. Det vi likevel så var at etter bare en uke på normal diett gikk deltagerne opp igejn 56 prosent av dette vekttapet. Noe av forklaringen kan være at når du kutter karbohydrater i kosten så vil glykogenlagret i muskler og lever tømmes. Vi har rundt 500 gram glykogen lagret i kropen, og hvert gram biner rundt tre gram vann. Når du tilfører kroppen karbohydrater igjen vil glykogenlagrene fylles og væsken kommer tilbake og vekten går opp igjen, forklarer Ditta Valsdottir" (forskning- og prosjektsleder).

" - De fleste studier av lavkarbo er gjort på overvektige personer i forbindelse med vektreduksjon, og vektreduksjonen forbedrer mange av de parametere som lavkarbo forverrer. Derfor fremstår resultatet av slike studier bedre enn det i virkeligheten er. Resultatene fra denne studien, og tidligere studier, viser at du skal være forsiktig med lavkarbo, og sjekke blodverdiene dine når du går på en slik diett, sier overlege Kjetil Retterstøl."

I tillegg var jo jeg selv på informasjonsmøte med forskningsleder og de andre deltagerne i forrige uke, så her kommer de viktigste resultatene:

HENSIKT MED STUDIEN

Formålet med prosjektet var:

1) Undersøke effekten lav-karbohydrat/høy-fett-diett på insulinsensitivitet og lipidprofil hos unge, friske, normalvektige kvinner etter tre ukers periode på LCHF-diett.

2) Undersøke om en akutt treningsøkt (60 min sykling) kunne øke insulinsensitiviteten dagen etter.

RESULTATER

* Etter tre uker på høyfettlavkarbo-diett (minst 70E% fra fett) så ble det sett negative endringer i kolesterolverdiene med signifikante forskjeller i total kolesterol, triglyserider og LDL (det "dårlige" kolesterolet). Endringer i forholdet mellom HDL/Total kolesterol var ikke signifikant. MEN vi alle deltagerne har tatt prøver i ettertid som viser at verdiene er tilbake til det normale og at vi fortsatt er sunne og friske. 

* Ja, deltagerne fikk ned i vekt, men vekten økte igjen etter 1 uke på normalt kosthold (cirka 56% av vekttapet)

* Økning i insulinsensitivitet etter en akutt trening uteblir etter 3 uker på LCHF-diett. Insulinsensitiviteten på dag to blir faktisk dårligere, men det skyldes sannsynligvis kombinasjonen av LCHF-diett og "glukose-sjokk" fra OGTT dagen før. 

Til slutt vil jeg bare få frem at det alltid er viktig å huske på at det vil være individuelle forskjeller og flere faktorer som påvirker eventuell risiko både for det ene og det andre. Og det kostholdet og livsttilen som passer DEG best er ikke nødvendigvis det samme som venninna di eller en arbeidskollega. Veldig enkelt sagt: Man må finne ut hva som funker for seg selv og sin kropp, og som bidrar til at man er frisk og rask.

Og ikke minst: Folk må lære seg til å være kritiske til fremsider og ikke dømme eller påstå noe etter å ha lest en overskrift - og dette gjelder kanskje spesielt i forhold til forskningsstudier som blir fremstilt på denne måten. En ting er funnene i studien som blir publisert, men kan resultatene til 17 deltagere som går på LCHF-diett i kun 3 uker (uten noen nærmere forklaring på hva slags type fett som blir spist osv), brukes til å generalisere til befolkningen ved å stå på fremsiden til en av Norges største aviser som skremselspropaganda?....  

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

PÅ JOBB: Har snakket litt med "skandaleblogger" Christian Burmeister i kveld..

Jeg har vært på innspillingen av Anne-Kats talkshow i kveld, og i den forbindelse intervjuet jeg en av gjestene, nemlig Christian Burmeister som har blitt rikskjendis de siste dagene etter et viss blogginnlegg:


(COPYRIGHT: Mediehuset Nettavisen / TV Norge)

LES SAKEN HER: - Det er jo barn involvert

Ellers så er det en litt annen morsom artikkel jeg skrev tidligere i dag dere kan lese: menn lyver tre ganger mer enn kvinner:

"Nei, jeg ser ikke på andre kvinner" - Se hva kvinner og menn lyver mest om!

Med andre ord så har kveldens jobbvakt vært ganske så allright og varierende - i morgen er det blant annet en treningssak som står på menyen :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dette er naturlig «supermat»

Her er en kostholdsartikkel fra Side2:

Disse 10 matvarene bør du spise mer av

Det er ofte mye skriverier og meninger om mat som omtales "supermat" - for eksempel spirulina, hvetegress og andre fancy ingredienser i form av pulverposer og kosttilskudd. Dette er selvfølgelig helt greit og mange føler seg mye bedre av slik mat, og for andre kan dette være en fin erstatning til å få i seg vitaminer og mineraler som kan være vanskelig å dekke gjennom sin vanlige kost.

MEN det finnes naturlige råvarer som også bør omtales som "supermat" - rett og slett fordi dette er matvarer som er næringsbomber på grunn av sitt høye innhold av flere ulike vitaminer og mineraler. Eksempler på dette er for eksempel brokkoli, nøtter, hvitløk og havregryn. (Flere eksempler i artikkelen).

Så tommel opp for naturlig og næringsrik mat du kan få kjøpt i dagligvarebutikken og bruke i ditt daglige kosthold uten noe mer hokus-pokus!

Jeg er på jobb og skal straks på innspilling av TV-showet til Anne-Kat Hærland. Bloggeren Christian Burmeister er en av gjestene, så det kan bli en interessant sak å dekke :)

<3 my job i kveld også<3

I morgen starter jeg arbeidsvakta mi ved å sjekke ut et nytt treningsstudio - mer om dette i morgen!

 

Ha en fin kveld videre :)

- Silje Bjørnstad - FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Pannekakefrokost - trening - jobb

God formiddag!

Her er frokosten inntatt, treningsbagen pakket, matpakke ordnet og energinivået er så fylt opp at det renner snart over. Så nå er jeg straks på vei ut døra og til Elixia før kveldsvakt på Side2! 

Forresten, de gangene jeg jobber kveldsvakt så føles det ut som at jeg er konstant småsulten og jeg kan sitte å småsnackse hele vakta uten å egentlig tenke over det. Så derfor er det greit å være forberedt ved å ta med seg litt restemiddag (spagetti & kjøttdeig + en pakke snacksgulrot jeg kjøper etterpå) og et par mellommåltider:

Jeg har god forståelse for at folk som jobber 8 timer på et kontor 5 dager i uka har lett for å få noen kilo ekstra for å si det sånn. Derfor: PLANLEGGING av måltider er viktig og det eneste som funker for min del! ;)

Ellers så har jeg virkelig helt dilla på disse pannekakene med fryste bær, en herlig frokost som gjør meg mett lenge og som gir meg energi til det trøtte trynet mitt på morgenen. I tillegg er det minimalt med tidsforbruk og ingredienser som trengs.

De minner meg om vafler sånn smaksmessig, bare at disse inneholder mer protein som metter bedre og som er mye sunnere. 

Til 3 små pannekaker:

3 egg
Cirka 1/3 beger mager cottage cheese
Kardemomme
Kanel

Miks alt godt sammen i en bolle, stek i en middels varm stekepanne med litt smør og server med fryste bær og litt søtningsmiddel.

 

Ha en herlig tirsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Er det mulig: Kort historie om en idiot fra dagens treningsøkt

Må bare dele en opplevelse fra dagens trening:
Var klar for å kjøre første"ordentlige sett" på knebøy og psyka opp med full guffe på musikken i øret er jeg helt i min egen verden, gjør meg klar til å løfte av stanga med 50 kg, løfter av og tilter uforståelig noe sinnsykt til venstre. Hvorfor?
Joda, fordi en eller annen idiot har klart å henge en 10-kg-vektskive på den ene siden mens jeg tydeligvis har vært helt i min egen verden i forberedelse for løftet....
Jeg hadde til og med "sikra med klyper" på sidene - hvordan i all verden skal det være mulig!? Å ta feil av hvor vektskivene skal henge og en vektstang som er i bruk liksom.... Jeg ser og hører om mange rare ting folk soser rundt med på trening, men i dag tok kaka...
På en annen side så liker jeg å se positivt på ting, og min aggresjon ble til energi og ekstra fyring resten av den treningsøkten for å si det sånn...!

Vel, apropos treningsidioter, her er en sak fra Side2 en kollega skrev i helgen:

Tabbene du ikke vil gjøre på treningsstudio

 

Selv sitter jeg på kveldsvakt og skriver en sak om "Naturlig supermat" som blir publisert senere i kveld eller i morgen.

I løpet av uka tror jeg det blir treningssak fra et nytt treningssenter - i love my job! :D

Ja, også har jeg fått nye visittkort: (jeg har bevisst redigert bort tlf-nummeret mitt på bildet altså.. :) )

Ha en flott mandag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Lunsj/middagstips: Mettende og god salat med nygrillet kylling

Du vet da du går inn på butikken, begynner å bli litt sulten, passerer kjøttdisken og kjenner lukten av nygrilla kylling? Nam!

Så her har du forslag til en kjemperask, sunn, god og mettende salat som egner seg både som en stor lunsj eller middag.

Til 1 person:

1/2 grilla kylling (denne kommer til å holde deg mett lenge... ;) )
1/3 isbergsalat
1/2 boks mais
1/5 agurk
1/2 rød paprika 
50-75 gram revet ost

Fjern skinnet fra kyllingen og rens den for brusk og bein. Skjær opp salat, agurk og paprika og legg alle ingrediensene på en tallerken. Dryss over revet ost og nyt smakene fra ferske grønnsaker og ikke minst fra det lune og møre kyllingkjøttet.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: Prøv denne: Slik kan du teste kjernemuskulaturen din, søndagstrening <3

Litt kosetrening på en søndag i et styrketreningsrom med kun to personer er helt greit. :D

"Skeptisk...?"


video:img5829

Anyway, legg deg ned på gulvet og sjekk hvor langt du kommer med enne "Core-testen"... ;) Ligg helt flatt på gulvet med hender og bein strekt ut. Kom deg opp ved å hjelp av fingertuppene og tærne samtidig som du strammer alle muskler i hele kroppen... Jeg selv har ikke sjans til å komme meg opp på denne måten, mens Fredrik leker seg som bare det. Hmrf.

Ha en herlig søndagskveld! Neste uke jobber jeg kveldene på Side2 så svipp innom der!! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Brokkoligrateng med ost og skinke

Til 2-3 porsjoner:

1 stk brokkoli
100 gram skinke
1/2 rød paprika
3 ss purreløk
2 egg
1,5 - 2 dl ost
0,5 dl melk
0,5 dl matfløte
(Johannesbrødkjernemel til sausen hvis ønskelig)
Diverse krydder om ønskelig (for eksempel salt, pepper, muskatnøtt)

Skjær opp brokkolien og kok brokkolitoppene i cirka 4-5 minutter. Hell av vannet og legg de over i en ildfast form sammen med purreløk, skinkestrimler og paprika. 

Lag saus av melk, fløte og eggeplommene og kok på lav-middels varme (Ønsker du tykkere sauskonsistens kan du tilsette litt johannesbrødkjernemel). Tilsett 1/3 av osten i sausen, stivpisk eggehvittene og vend disse forsiktig inn i melke-eggeplommeblandingen til slutt.Hell sausen over i den ildfaste formen og dryss over resten av osten. Stekes på cirka 180-200 grader i cirka 15 minutter (til osten har smeltet)

Enjoy!- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Hallo vår, energi og superlørdag!

Å jadda, nå er våren på vei og hvem får ikke energi og blir i godt humør av å vandre ute i DENNE herlige solvarmen?! 

Jeg har allerede gått to turer i dag med solbriller på nesa, vinden i håret og med et godt smil om munnen. På formiddagen var nemlig mamma og pappa innom en snartur, og da ble Lexie (hunden) igjen her 1,5 time, så da ble det en herlig gåtur langs Akerselva for både tobeint og firbeint. 

På ettermiddagen var jeg en en time på Elixia og tok en rolig treningsøkt før jeg gikk hjemover i stedet for å ta trikken - bare fordi været var så deilig. 

Snille mammaen min hadde med seg blant annet karbonadedeig fra Sverige, så i dag ble det tidlig middag og klassikeren "Spagetti Bolognese" (med salat ved siden av så klart! ;p ). Av en eller annen grunn synes jeg svensk karbonadedeig smaker bedre enn den norske!? Mulig det er fordi den er mer "malt opp" eller noe. Namnamnam! :)

Resten av lørdagen består av null planer, noe som egentlig er helt greit. Ha en flott kveld! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dessertsmoothie med smak av sjokolade

Til en stor porsjon:

2 dl melk
7-8 fryste jordbær
1 god moden banan
1 strøken ts kakaopulver
Evnt søtningsmiddel (smak deg frem)

Ha alt oppi en blender og kjør til smoothien har fått en jevn konsistens. Sett i fryseren 20-25 minutter for at den blir ekstra kaldt. 

Tips: For enda mer sjokoladesmak bytter du ut den vanlige melken med sjokolademelk. Yummy!:) 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Videofilm fra trening: fail på 10 chins i går (klarte 9 da...), men ny pers i markløft i dag! :D

DEN FØLELSEN HER!!! 

Det her er meg i et nøtteskall: hvis jeg failer i noe jeg hadde satt meg som mål så må jeg få opp igjen psyken ved å mestre noe annet/nytt dagen etter.... Så da testa jeg 1 maks repetisjon i markløft i dag og da ble det 5 kg pers uten at det var noe særlig planlagt! :) Og DET er en følelse jeg kan like... Hehe! Det "å konkurrere mot seg selv" er mye morsommere enn å hele tiden sammenligne seg med andre.... ;)

Og ingenting er som å være på Elixia en formiddag eller tidlig ettermiddag sammen med de få andre som også bruker å trene på dette tidspunktet og bare psyke hverandre opp til å yte sitt beste. :D 

Så da fikk jeg to av gutta jeg har blitt kjent med der til å fyre meg opp før maksløft-test, og det funka jo som bare det:

video:mark85

:D (Jeg er ikke sint her altså, jeg er bare veldig konsentrert selv om jeg ser ut som ei sur kjerring... Viktig å fokusere vettu ;) )

Ryggen er for all del ikke den beste på vei opp! (Krum rygg i markløft = NEI NEI NEI, så ikke bruk denne videofilmen til inspirasjon for å se på teknikk for å si det sånn.. ;p Vit hva du driver med før du tester kroppen din på denne måten). Men stanga og vektene kom seg opp så det er i alle fall et godkjent 85-kg-løft :) 

Og da er det obligatorisk med "Armene-rett-ut-i-været-og-glise-bredt-pose-bilde", rett og slett fordi jeg bare er så fornøyd. Så nå tar jeg helg med god samvittighet! HAH!

- Silje Bjørnstad -


FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Åpen skole: Kroppsanalysetest, VO2-maks-test, foredrag og goodiebags

(Fredrik er klar for å teste kondisen... ;) Han gjorde det faktisk ganske bra også - flink :p )

I går var det "Åpen skole" på Atlantis Medisinske Høgskole. Jeg var her i cirka tre timer og fikk blant annet med meg et par foredrag, besøkte diverse stands (og fikk selvfølgelig smaksprøver - digger det!), goodiebag, kroppsanalyse-test og så fikk typen testa seg på mølla og tatt en VO2-maks-test (maksimal oksygenopptak).

De som hadde stands var blant annet Juice-Plus, SiO (studentskipnaden i Oslo), Tine YT, noe selskap som markedsførte en ny trantype (som ikke smakte tran!!! Jeg ble faktisk veldig positivt overrasket av dette produktet), ulike næringsdrikker og et par andre jeg ikke fikk tid til å sjekke ut.

<3 smaksprøver

Goodie-bags er nice: Shapeup-blad, ulike energibarer, smaksprøve på næringsdrikker, YT kesam, Dekadin Hals med mer.

Denne formiddagen har jeg faktisk tilbrakt på jobbkontoret, men nå er jeg klar for en god og lang treningsøkt!

Ha en flott fredag og god helg :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Matbloggtoppen Matprat