hits

mars 2015

Mobilblogg: oppå fjellet med perfekte påskeforhold

Well helloooo påskeferie! Sånn så det ut da jeg kom opp til Trysil kl sju i går kveld - ganske så perfekt! <3

Altså, kom igjen a - det kan jo ikke bli bedre!:D Det har selvfølgelig blitt skitur oppover fjellet med strålende påskesol, knallblå himmel og helt vindstille hele turen, til og med på toppen. Aaaah!

Vi snakker 14 km fordelt på oppover og nedover fjellsiden i preparerte skiløyper og puddersnø utenfor løypene. Definitivt en av de fineste skiturene jeg har hatt. Med andre ord; påskeferien starter helt perfekt!!!:)

Fortsatt god påske:) Silje

Det er påskeferie. Endelig.

Hei!!!

Det er PÅSKEFERIE for min del og den starter med intensivt hjemmekontor (ja, jeg har ferie, men noen ting måtte fikses før jeg kunne reise fra byen - hehe) og en liten treningsøkt før jeg nå skal ta bussen til Trysil og opp til hytta <3

I går ble det en deilig kvalitetsøkt med kjæresten (som forøvrig tok ny raw-pers i knebøy  med 212,5 kg @78-79 kg!), og det var så sykt gøy! :D Jeg blir så imponert OG inspirert :D

For min del ble det blant annet knebøy 6x5x62,5kg + benkpress 6x6x40 kg + skulderpress 5x5x25 kg + markløft 3x5x80 kg, mens det i dag blant annet ble dips 3x10, 3x10enarmsroing, 4x6x40 kg knebøy til boks (fy så slitsomt!! hehe) og rygghev.

 

video:dipspske

NU er denne blidfisen klar for skiturer i påskefjellet. Der er det solcellepanel og ustabilt internett-dekning som gjelder. Jeg blir på fjellet til torsdag.

Enn så lenge, GOD PÅSKE!!!! :D


- Silje Bjørnstad -

Squaterday

Saturday=squaterday?

Vel, til vanlig ja, men ikke i dag siden min lørdag har bestått av jobb og bursdagsmiddag <3

Men i går ble det litt bøytrening - har ikke noe spesielt program akkurat nå, så da kjører jeg bare på med det som kjennes greit ut med tanke på hvordan kropp og hodet kjennes ut :)

Ett av gårsdagens toppsett:

2x70kg uten belte

video:2x70kgby

Og 7x60kg:

video:7x60kgboy
Men i morgen satser jeg på at det blir en deilig treningsøkt - for i morgen klokken 17 har jeg endelig påskeferie og det finnes jo ingen bedre start på ferien!

Nå er jeg pent nødt til å ta kvelden - klokka skal jo stilles, noe som betyr en time mindre søvn (selvfølgelig har jeg DEN ene helgevakta i året hvor klokka stilles frem liksom... ;p Men som en jobbkollega sa: "Men da kan vi jo gå en time tidligere".) Snakk om "Always look on  the bright side of life" a ;D

Natta ;)

- Silje Bjørnstad -

Side2 Spring Fling og SUP yoga

God morgen! Denne uka her er kanskje den mest hektiske jeg har hatt hittil i år. Nå er det straks avgårde for et jobbmøte før ny jobb kl 15 med kveldsvakt for SIde2. Apropos Side2!!!! Vi feirer 10 år i år og i går var det klart for 10-års-jubileumsfest. Alle Side2-jentene fikk hjelp med hår og sminke, og vi begynte festen allerede ved 15-16-tiden ;)

Jeg FIKK (!!!!!) en kjole av designer Kathrine Nørgård (hun har SÅ sykt mye fint) og koste meg ganske glugg ihjel med verdens beste kollegaer og andre kjente. 

Side2-dronninga sjøl og verdens beste sjef: Ingeborg Heldal
 

De fineste og flinkeste Side2-jentene <3

Ikke minst digga jeg fotoboksen (kunne vært der hele kvelden jeg... ;p )

Goodiebag(s):

Her er forresten artikkelen om SUP Yoga: - En utfordring for balansen


God fredag og god helg! :) Jeg gleder meg helt sykt til søndag klokken 17 - da har jeg påskeferie <3

- Silje Bjørnstad - 

Trening ass

Om en uke sitter jeg på hytta i Trysil eller er ute og går på ski i (forhåpentligvis) nydelig påskevær. Før den tid er det 3 hverdagsjobbvakter+helgevakt+Side2fest+bursdagsmiddag&bursdagsfest+jobbmøte som tar opp så godt som all tiden min denne uka. Jeg kom nettopp hjem fra en formiddagtreningsøkt og min første tanke da jeg gikk ut av treningssenteret var "F***, nå får jeg ikke trent før søndag kveld?!?!?!"

Og nei, jeg blir ikke stressa av den tanken, men det er bare det at jeg er så innmari glad og avhengig av den egentiden jeg har på trening. Det er jo ikke det at jeg gir ALT på hver eneste økt eller faktisk trener konstant når jeg er på trening (det er ikke uvanlig for meg å ha pauser på 4-6 minutter, og da tar ett arbeidssett med 5x5 + oppvarming fort litt tid...), men det er noe med den  bekymringsløse egentiden som bare gir meg så utrolig mye. Kombinasjonen av musikk i ørene og kroppen som jobber sammen med hodet og tankene som pusher meg mentalt er bare ubeskrivelig. Og selvfølgelig endorfinrusen etterpå. Jeg tror de kaller det treningsglede ;)

Dagens økt bestod blant annet av knebøy opp til 5reps på 70 kg + markløft 5x5x85kg + dips + good morning + hip thrust 5x5x100kg.

På fredag skal jeg i et møte som begynner kl 10 før jeg skal begynne på kveldsvakt for Side2 klokken 14. Kvelden før er det Side2-fest, men allerede nå så vurderer jeg å ha på klokka litt ekstra tidlig den dagen, bare for å få den lille egentiden som betyr så mye for meg. Og da JEG vurderer å ha på klokka tidlig for en treningsøkt, DA snakker vi stabeist. Jeg HATER å trene tidlig (alt før 9:30 er tidlig og kroppen min er bare ikke våken, mens mellom 9:30 og 13:00 er det tidspunktet jeg liker best å trene), og samtidig så ELSKER jeg å sove lenge, og jeg er avhengig av nok søvn for å fungere. He he. 

Så vi får da se da, hva det blir til på fredag ;)

Nå er det ny kveldsvakt for Side2 og den vakta begynner med test av årets påskegodt (det er TJUE påskegodtprodukter som skal smakes på og vurderes :-O) og etter det så blir det ny episode med Paradise Hotel. (I love my job :D  <3 )

Ha en nydelig onsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Film: 20 kg ekstra i chins og 130kg trapbar

God formiddag!

Jeg er tydeligvis inne i en "vil-teste-maks-vil-perse-periode" så i dag ble det ny pers med trapbar (130 kg) og jeg klarte målet med å ta 20 ekstra i chins før påske. Det er så deilig når man når de målene man har satt seg og ikke minst kjenner at man blir sterkere og at det man gjør funker. Så det så :D

video:trapbar130kg

Her flyr 130 kg opp fra bakken, det gikk så mye lettere enn det jeg hadde trodd å håpe på, slik at jeg rett og slett måtte le litt på toppen av løftet. Mihi.

Og her er 20 kg ekstra i chins. Det er vel egentlig det jeg har jobbet mest mot de siste ukene, siden Fredrik (sambo) en dag tidligere i år sa at jeg burde klare 20 kg ekstra før påske. Ja, så ble det sånn da :D

video:20kgekstrachins

Ellers så ble det litt benkpress 8settx4repsx42,5kg med stopp, skulderpress 3settx5repsx30kg og litt frontbøy med testing på hvordan styrken der ligger an.

Her er 70 kg som også gikk lettere enn forventet (maksløft er 72,5 kg fra fjor høst).

video:frontboy70kgmars

Nu er det Side2-jobbings der vi blant annet skal teste påskegodt i løpet av uka. (LES: Enda mer ekstrakalorier til treningstrøkk ;p )

Ha en herlig tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad -

Kjøttfrimandag: Schnitzeltallerken

Hei mandag!

Ny uke og ny kjøttfri mandag for min del. Dagens vegetarmattips er vegetarschnitzel (laget av soyaprotein) sammen med blomkål&brokkolimos og revet gulrot. 

Stek vegetarschnitzel i smør eller olje i en stekepanne mens du koker blomkål- og brokkolibuketter til de er møre. Hell deretter av vannet og tilsett en liten klump med smør og litt melk/fløte (ikke vær redd for fettet fra smør og melk/fløta - vi mennesker trenger fett og det bidrar også til mer smak samt en bedre og mer langvarig metthetsfølelse). Og revet gulrot sier vel seg selv ;) Ha gjerne over litt ferskpresset sitron over den revne gulroten.

Sånn, dett var dett! Jeg hadde over litt ketchup også - yum!

En enkel og deilig vegetarrett med tre forskjellige grønnsaker som metter. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Film: helgetrening med nye perser

Tjoheeeeei!!!

Wow, for en digg helg det har vært! Fredagskvelden bestod av taco og spill- og skravlekveld med et vennepar, mens på lørdag ble det blant annet gåtur i solskinnet, litt hjemmekontor og ikke minst noen deilige treningstimer helt alene med kjæresten på Oslo Styrkeløftklubb (jeg vil ha en sånn kjeller!!!!! <3)

Og der satte jeg ny pers i knebøy (90 kg) og spontan pers i klassisk markløft (jeg har jo trent kun sumo det siste året, så gøy å kjenne at man også blir sterkere i klassisk markløft til tross for at man ikke trener det... ;) )

Og her er gårsdagens 107,5kg-markløft-løft:

video:marklft1075kg

(Legg merke til "perse-dansen" i slutten av klippet! Ha ha ha! :D )


Men, eh, kremt, så var jeg liksom ikke helt happy likevel, for jeg kjente jeg hadde så mye mer inne. Så derfor måtte jeg ta 110 kg i klassisk markløft i dag. Ha ha ha....

video:110kgklassiskmarklft

Og nå angrer jeg på at jeg ikke tok 112,5 eller 115 kg.... He he, neida. Joda. Neida. Man skal være stolt og glad uansett prestasjon og ikke minst er det viktig, i alle fall for min del, å ha et realistisk mål å jobbe mot - så da tar jeg enda flere kilo neste gang! ;) Er jo fint å opprettholde en fin teknikk ved maksløft også, så jeg er fornøyd altså! :D

Også litt frontbøy-moro, lenge siden jeg har trent frontbøy nå, så det blir det nok litt mer av nå fremover:

video:frontboy50kgx5

Tok blant annet 50kgx5reps på dagens leketrening. :)

Resten av kvelden skal jeg bruke til å kosemose med denne her:

<3

- Silje Bjørnstad -

Saftige og proteinrike havregrynrundstykker

Hei lørdag! 

Ah, det er noe med helgefrokost og nystekte rundstykker. Og i dag ble det saftige og digge havregrynrundstykker til både frokost og lunsj. Disse er kjempeenkle å lage og naturlig rike på både langsomme karbohydrater og protein. 

Til ca fire rundstykker (gjerne doble oppskriften da du først er i gang):
1 egg
cirka 110 gram cottage cheese
cirka 110 gram havregryn
cirka 0,5 - 1 ts bakepulver
En liten skvett melk (kan sløyfes)

Denne deigen blir veldig seig og klissete, men resultatet blir supersaftige, nydelige rundstykker som metter!

Bruk en stavmikser eller rett og slett rå kraft og en gaffel eller lignende redskap til å blande sammen deigen. Unngå å bruke for mye væske da dette vil gjøre av rundstykkene ikke opprettholder formen, men i stedet blir litt flate (men de smaker like godt altså). 

Etter du har blandet deigen godt sammen legger du 3-4 klumper på et stekebrett ikledd bakepapir. Stekes på cirka 190-200 grader i 20-25 minutter (avhengig av størrelsen på rundtstykkene).

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Dipsy-Silje

God fredag!!! TGIF  <3

Jeg har hjemmekontor i dag, det vil si at dagen starter med en formiddagsøkt der jeg bare kan vandre rundt i min egen verden på treningssenteret - and I love it! :D

I dag ble det chins med 7,5kgx5xrepsx3sett+5kgx5repsx3sett, skulderpress med blant annet 32,5 kg 2repsx5sett, sidehev, biceps curl med stang og ikke minst 10repsx5sett med dips bare for å runde av med litt ekstra syre i skulderne liksom... 

Her er ett av dips-settene:

video:10dipsmars

Og en liten fredags-happyface-selfie:

I kveld blir det vennepar&spillkveld med tilhørende taco og fredagssnacks, mens på søndag reiser jeg en hjemover en liten snartur og jeg gleder meg sånn til å se vovsen Lexie! Altfor lenge siden sist, he he. 

- Silje Bjørnstad - 

Film: ny pers i markløft - 117,5 kg

Aaaaaaaaah, markløft.

AAAAAAAAH, markløftPERS! :D

Yes, jeg starta dagen med å dra opp 117,5 kg i markløft i dag - 5 kg per @58 kg. 

Det er gøy. Det er faktisk veldig gøy. Det gikk overraskende greit også, følte jeg hadde mer inne og god kontroll på løftet. 

video:marklft1175kg


Jeg kan ikke få en bedre start på dagen! :D

NYT ONSDAGEN <3

- Silje Bjørnstad - 

Ny artikkel i Shape Up og SUP-yoga på jobb

Well helloooo there!! 

Ah, i dag har det vært nok en finfin dag på jobb. Jeg og en annen Side2-kollega har nemlig testet SUP Yoga  på det nye trening- og badeanlegget til SatsElixia på Røa i Oslo. SUP Yoga er kort forklart yogaøvelser utført på et gigantisk brett i vann. 

 

SUP Yoga (hentet fra hjemmesidene til SatsElixia):
Med brett under oss vil alle bevegelser og balansen bli satt litt mer på prøve enn på en tradisjonell matte.

Coremuskulaturen må jobbe hardere og man blir mer bevisst i måten man utfører sine vanlige asanas. Vi fokuserer på å skape trygghet på brettene, lære litt basics om Stand up Padling og tilby en utrolig spennende og flott opplevelse på vannet! Det er bare å glede seg til avspenningen til slutt hvor vi kan ligge og duve med hendene ut i vannet og høre vannet klukke under brettene! Utstyret vi bruker er spesiallaget for SUP Yoga og derfor svært stabile. 


 

 

Hvordan det gikk og flere bilder + videoklipp blir publisert på Side2 i løpet av uka - jeg skal selvfølgelig lenke til saken herfra når den er ute ;)

Haha - de brettene var GIGANTISKE! :D

 

 

Ellers så hadde det dumpa et nytt DetNye ShapeUp-blad i postkassa mi i dag, og i denne utgaven handler det mye om hjemmetrening.

Jeg bidrar med en artikkel om "TV-trening", det vil si tekst og bilder angående hvordan du kan få til en effektiv hjemmetreningsøkt hjemme i stua di, enten når det er reklamepause eller når du ser på favorittserien din. 

Modellen her er supersøte og herlige Torunn Ytrehus (som blant annet driver Improving Lives) og personlig trener Helene fra SatsElixia er eksperten og har satt opp programmene. 

Løp og kjøp! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag middagtips

Hei og god kjøttfri mandag!

Dagens vegetar-mattips er rik på både protein (fra både quorn og quinoa) og grønnsaker (blomkål, hermetiske tomater, hvitløk og agurk) - og ikke minst så går det raskt og enkelt å lage samtidig som det smaker digg! 

Denne tallerken består av proteinrike quornbiter (sopp-protein) i kjapp og enkel tomatsaus (hermetiske tomater med urter, 1 knust hvitløksfedd og en dæsj ketchup), blomkålmos (kok blomkålbiter møre, hell av vannet, tilsett litt melk/fløte og en klump med smør. Bruk en gaffel til å mose blomkålbitene eller bruk et stavmikser), rød quinoa og agurkskiver.

Quorn-bitene stekes raskt i stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Ha de deretter oppi tomatsausen og la dette putre 3-4 minutter. Server med blomkålmos og kokt quinoa. 

YUM!

Rene og gode smaker, og et næringsrikt vegetarmåltid som metter! :)

Alternativer til quorn kan for eksempel være tofu, kikerter, bønner eller linser. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Dette:

...er bare så helt fantastisk digg!!!

Ah, endelig er våren her på ordentlig (håper jeg ikke jinxer det nå...), og det å ta på seg nye joggesko for så å løpe ut i marka, all by myself med musikk i ørene, DET gir meg en helt fantastisk deilig følelse i hele kroppen. AAAAH!

Så jeg bare lar naturbildene og happyfacene tale for seg selv ;)

 

I morgen er det kjøttfri mandag - legger ut vegetar-mattips i morgen formiddag! Ha fortsatt en fin søndagskveld <3

- Silje Bjørnstad - 

Helgens økter: good morning and all that jazz

Hei og hå!

Min helg så langt, kort oppsummert: Lørdagstrening, solskinnstur, litt hjemmekontor-jobbings, litt shopping, standup på Latter, pizza og søndagstrening. 

Og siden bloggen også fungerer som en slags blogg-logg for min del, så skriver jeg ukas viktigste øker her. Så lørdagen bestod av: 5x5x45kg i benkpress med stopp, skulderpress med stang 4settx6repsx25kg, enarmsroing 8x3, skulderhev 8x3, pushups med 5 kg ekstra 3settx10reps, 10+10+7 dips, chins med ekstra vekt (10kgx6reps + 2x4repsx10kg + 3x5repsx5kg + 5 reps). Og DEN økta kjennes i skulder- og armpartiet i dag for å si det sånn. 

I dag ble det: knebøy (3x67,5kg + 3x75 kg + 3x82,5 kg (82,5 kgx3 gikk så vidt og var bare seigt, grisetungt og jævlig), hip thrust (8 reps x 70 kg - 75 kg - 80 kg), rygghev 3x10, pullups (5-4-4-3-3-3-4-4-5), good morning 10 reps x 30 kg - 35 kg - 40 kg og bulgarsk utfall 12,5 kg x 6 reps, 10 kg x 8 reps, 7,5 kg x 10 reps.

Ka-boom. 

Fra dagens økt:

Fine duckface-trynet mitt da jeg gjør knebøy <3 (Det jeg egentlig prøver på er å holde på lufta og skape buktrykk og stramme alt som strammes kan.)
Sånn. 

Trening gjennomført og blogg oppdatert. Da fortsetter jeg å nyte søndagssola! ;)

- Silje Bjørnstad - 

- Dette er den beste hjemmelagde pizzaen jeg har smakt!

 

Det var i alle fall det Fredrik sa da han tok første bit av denne pizzaherligheten. 

Vi brukte faktisk ferdigbunn (Pizzabunn Itaiensk Type - TORO) og fyllet (som tross alt er det viktigste - "its all about the inside!" ;p )bestod av hjemmelaget tomatsaus (laget av hermetiske tomater med urter, 1-2 knuste hvitløksfedd og en dæsj ketchup), strimler av kokt skinke, rødløk, paprika, champignon og revet Jarlsberg&Norvegia-ost. Og selvfølgelig oreganokrydder. 

Jeg pleier alltid å bruke grovt fibramel til å bake ut deigen, samt la den etterheve i 5-10 minutter. Så forsteker jeg bunnen i cirka 5 minutter før jeg har på fyllet for å forsikre meg om at den faktisk blir godt nok stekt. 

 

Ha en herlig fredag, enten det er tacofredag, pizzafredag eller annen-type-middags-fredag ;)

 

 

Her er det altså pizzafredag, så gjenstår det å se hvor lang tid det vil ta å spise pizza for hu som fortsatt må drikke med sugerør og bruker 15 minutter på 1 polarbrød. Mihi. 

 

Og god helg! 

- Silje Bjørnstad - 

Sunn "sykekost"

Hei torsdag!

Siden jeg så vidt klarer å åpne kjeften og dermed også så vidt klarer å tygge på grunn av fjerning av visdomstann i går, så er lett-tygd kost å foretrekke. Og energi- og næringsbehovet skal dekkes, så derfor har dagens meny bestått av nettopp lett-tygd, næringsrik kost. Det er jo egentlig ikke så vanskelig å få til, så å lage maten er liksom ikke det største problemet, det er å SPISE som tar tid. He he. 

Men her er i alle fall noen tips til lett-tygd mat som både smaker godt og er rik på ulike næringsstoffer som kroppen trenger. 

Til frokost ble det havregrøt med melk, så her var det blant annet både B-vitaminer, betaglukaner, kalsium og jod. Mens til lunsj ble det fullkorns-polarbrød med leverpostei og agurk, og det måltidet bidrar med blant annet fiber og jern. 

Til middag ble det "sunnifisert" pølse&mos-tallerken av søtpotet- og gulrotmos og kyllingpølse (og sukkerfri ketchup) - så får man i seg grønnsakene sine også! ;) 

Og til dessert ble det jordbærsmoothie bestående av lettmelk + fryste jordbær + Natreen søtningsstoff (kan byttes ut med sukrinmelis) - noe som bidrar med for eksempel vitamin C og antioksidanter fra jordbær, og mer kalsium og fullverdig protein fra melk. 

Med andre ord - helt normal, norsk mat i et sunt og variert kosthold uten noe mer hokus pokus. Bare et lite eksempel på at jeg ikke bare spiser is selv om det sikkert kan virke sånn av og til... He he. 

Ja, også knasker jeg selvfølgelig smertestillende da, sånn at fysisk aktivitet ikke er det som frister mest siden man blir så slapp og sløv av Paralgin Forte, men noen "ufrivillige restutisjonsdager" er nok ikke så dumt av og til det heller.

- Silje Bjørnstad - 

Instagram: is og treningstrøkk

Helloooo!!!

Ah, i dag har jeg vært å fjernet nok en visdomstann hos tannkirurgen. Jeg kjente det i forrige uke at denne tanna måtte ut og at den allerede da hadde gjort stor nok skade. Og jeg hadde rett. I tillegg til å bli bedøvd, åpne tannkjønnet, fjerne kjevebein og få et sår med flere sting, så hadde jeg altså betennelse nedi der. Så etter inngrepet og etter at den tann j.... tanna endelig var ute, så ble jeg sendt hjem med både paralgin forte og antibiotika. Wheeee. :p 

Selve inngrepet er jo ikke ille, men sist gang jeg gjorde dette hadde jeg så vondt de neste dagene at jeg brukte begrepet "det kjennes ut som man føder oralt" - og jeg satt oppe og grein om natta fordi det var så smertefullt at jeg måtte tilbake til tannkirurgen for å få mer smertestillende.... Ha ha. Håper jo ikke det blir like ille denne gangen og det mest positive her er jo at man skal spise mat som er lett å tygge. I mine ører betyr det blant annet "is". :p

Og det har blitt helt absurd mye is-spising den siste uka, men så har det også gitt trøkk på trening!

Her er siste updates fra Instagram-verden:

1) Godbiter fra Sverige! ;)
2) Kom på jobb og fikk se at vi hadde fått sånn cirka 150 is fra Hennig Olsen (vareprøver til test av isnyheter). Og i tillegg hadde jeg funnet den nye Ben&Jerry`s-isen med smak av kanelbolle. Det ble is til både lunsj, middag og kveldsmat den dagen for å si det sånn.  
3) Og en annen dag fikk jeg vareprøver av isnyheter fra Diplom-Is. 
4) Dette bildet er fra i dag: "Dagens meny de neste dagene - passer bra å fortsette smakingen av alle de ulike Kulinaris-variantene. Lakris-isen var forøvrig helt sykt digg!!!"

5) Denne isen testet jeg hjemme for et par uker siden. Fløteis med smak av appelin og sjokolade - denne er også å anbefale! ;)
6) Nye vårsko. Bare fordi.
7) Overnight Oats <3 - se oppskrift her.
8) På vei til Molde i forbindelse med jobb

9) Pullups
10) Benkpress-pers med 52,5 kg
11)  Markløft <3
12) Chins med 18,75 kg ekstra

Ha en fin onsdag videre! :)

- Silje Bjørnstad -  

Pose pose pose

Hei og god tirsdag! :D

I dag har jeg blant annet vært på lansering for den nye joggeskoen for Adidas Ultra BOOST, "Den råeste joggeskoen", ifølge produsenten selv (ikke så overraskende kanskje ;) ). 

Ultra BOOST møter alle løperes behov gjennom å tilby det absolutt beste innen energirespons, naturlig støtte, komfort og stil.  

Å oppfylle atleters behov gjennom nye innovasjoner er selve kjernen hos adidas. Og det som trengs akkurat nå er mer energi, sier Eric LiedtkeExecutive Board Member, Global Brands. - Ultra BOOST er et resultat av flere års arbeid og forskning i vår streben etter å skape den beste løpeskoen noensinne. Alle adidas fremste teknologier er kombinert i en sko som gir markedsledende energirespons og uovertruffen tilpasningsevne og komfort, er noe av informasjonen som står i pressemeldingen. 

 

He he, men jeg gleder meg til å teste ut disse altså! Det er jo virkelig vårstemning ute for tiden med både bare veier, solskinn og fuglekvitter - deilig!!

Vel, jeg er jo selv stor fan av Nike-produkter (både klær og sko), så jeg får se da, hva jeg synes om den nye adidas-skoen, samt en ny adidas-treningstights og adidas-treningsgenser. 


Er det ikke noe slik de pleier å stå da? Med det ene beinet hevet slik at man kan bekkentilte litt for å skape en illusjon om bittelitt sprettrumpe? 

Haha, når jeg skal posere sånn som det her så må jeg bare overdrive, fordi det er virkelig ikke meg i det hele tatt. Så da får det bli med kleine peacetegn (peace-tegn får liksom merkelig nok alt til å føles greit ut, uansett hvordan man ser ut og poserer på et bilde) og wannabe-dagens-outfit-blogger-poseringer. 

Anyway....

På lanseringen traff jeg blant annet Lene Puntervold, en supersøt og meget dyktig personlig trener fra Optimal Trening, og som også er blogger for Side2Trening.

Sjekk ut denne dama! 

Her er forresten resultatet av smakstest av isnyheter på Side2:

- Sykt kvalmende, men sykt godt!

Legg spesielt merke til den kanelbolle-isen fra Ben&Jerry`s - den har visst vært veldig etterlengtet fra både svensker og nordmenn. 

Min personlige mening om den isen? Njaaa.. Ben&Jerry`s har mange andre digge alternativer, men er du fan av kanelbolle OG fan av is, så vil du nok like denne uansett ;)

Mine andre favoritter fra istesten er opptil flere (jeg elsker jo is....), så det får bli delt førsteplass for både Oreo, Smeltis, Creme Sommerbær, Royal Pistasj og multipacken fra Hakkebakkeskogen.  ;)

Ha en fin kveld videre!

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: vegetarschnitzel med stekte grønnsaker og blomkålstappe

Hei kjøttfri mandag!

Før helga var jeg i Sverige og kjøpte blant annet vegetariske kjøtterstatninger som blant annet quorn og vegetarschnitzel. Så dagens kjøttfrie mattips er schnitzel-tallerken vegetar-style ;)

Jeg brukte to schnitzler fra Hälsans Kök som jeg stekte sammen med champignon, rødløk og paprika (bruk de grønnsakene du har/du selv ønsker å bruke) i en god blanding med rapsolje og smør.

Blomkålstappe lager du enkelt ved å koke små blomkålbuketter møre og bruk en gaffel til å mose de til en stappelignende blomkålmos. Eller så kan du selvfølgelig også bruke en stavmikser for å lage en glattere blomkålmos, men jeg liker at det er litt motstand og større biter. 

Schnitzel og grønnsaker stekes i cirka 10-12 minutter og samtidig lager du blomkålstappa, slik at middagen er klar på under 15 minutter. Dryss gjerne over dill eller gressløk før servering. 

Enkelt, næringsrikt, mettende og godt!! :D

Har du ikke vegetarschnitzel så kan dette enkelt erstattes med for eksempel falafel eller vegisterkaker eller linseburger.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Spiser litt mer, veier litt mer, løfter litt mer!:D

Hei og god søndag! ( og gratulerer med 8.mars og kvinnedagen :) )  

Jeg hadde en meget bra lørdagskveld som jeg tilbrakte sammen med Fredrik og noen andre styrkeløftere på et treningslokale her i Oslo. Så det ble min økt nummer 2 for dagen og det endte med pers i benkpress - endelig!

Etter at skulderen min ble overbelastet i november så ble det liksom litt ufrivillig lite benkpress-trening, men de siste ukene har det gått veldig bra med både skulder og benkpress-styrken. Så da ble det 52,5 kg med stopp @58kg. Noe som er 5 kg pers - veldig deilig å få bekreftelse på man har gjort noe riktig, dvs treningsprogram med fokus på blant annet å styrke 1 repetisjon maks i benkpress, hellige restitusjonsdager for spesifikke muskelgrupper og et bevisst større matinntak ;) 

video:benk525kg

Dagens trening bestod av knebøy (3x65kg, 3x72,5kg, 3x80kg) og hipthrust (10x40kg, 10x70kg, 10x80kg), glute brigde (8x80 kg, 8x100kg, 8x110 kg), og ettbeins reverse hyper i kabel. 

I morgen er det ny kjøttfri mandag - middagstips kommer i morgen formiddag :)

Ha en fin søndag videre!

- Silje Bjørnstad 

Lørdagstrening

Hei og god lørdag!! 

Jeg startet dagen med å dra meg opp av senga, for så å dra meg opp i pullups-stanga ;)

Dagens formiddagstrening bestod av: 6pullupsX5kgekstra 3pullupsX7,5kgekstra, 5pullupsX5kgekstra, 6 pullups, 7 pullups. Så ble det skulderpress med stang 3x5x27,5kg, good morning, ensarmsroing+skulderhev, hammercurl, bicepscurl og rygghev. 

Her er siste pullupssettet:

video:7pullups

Og her er persen på 18,75kg i chins som jeg nevnte tidligere i uka, der klippet tydeligvis klarte å føkke seg opp av seg selv. Men men. 

video:1875kgchins

I går var vi forresten i Sverige der det ble obligatorisk shopping av karbonadedeig, saft, pålegg, ost og andre tradisjonelle ting. 

Men de mest tradisjonelle kjøpene er jo selvfølgelig proteinbarer, energidrikk og tyggis for min del ;)

Så ble det et par nye joggesko også - det er jo skikkelig vårstemning ute nå, så da tenkte jeg at det passet bra. Pluss at jeg også faktisk trengte nye joggesko. 

Så må jeg tipse om ny variant av overnight-oats som jeg har totalt dilla på for tiden. Prøv med Yoplait-Pasjonsfrukt&Fersken - YUM!!!!

Blande sammen på kvelden...

...klar til å spises om morgenen:

Så naturlig søtt og godt!! YUM!

Ha en herlig lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Morgentrening og ShapeUp-lunsj

Heeeeeei og god solskinnstorsdag!
Jeg har nettopp begynt jobbdagen (hjemmekontor i dag ;) ) og tenkte å vise frem noen bilder fra gårsdagens åpning av SatsElixia Røa som frister med både nytt treningssenter og badeanlegg.

Her var det blant annet både varmebasseng, boblebad, ulike type badstuer, vannsklie og egen velværeavdeling med "solsenger"  og varmebasseng. 

 

Og ikke minst:

Badeender. Mhm!

Det ble trening på meg i morges også, med blant annet (3x3x105 kg i markløft, 2x8 bulgarsk utfall, 3x8 enarmsroing med manual, 3x6 skulderhev, 10x3xroing i kabel, 10x3 mageøvelse og 12x3 dips. Ja, også ble det ny pers i 1 RM chinups med 18,75 kg ekstra. (Forrige pers var 17,5 kg, så det går da fremover da i alle fall.. hehe). 

Den filmen var det faktisk noe rart med slik at den stopper midt i, men jeg skal legge den ut senere uansett :)

Enn så lenge så blir det markløft-klippet som jeg også la ut på Instagram:

video:img2401

Markløft <3

Etter trening var jeg forøvrig på lunsj hos ShapeUp der jeg lunsjet med Cecilie og Pia (PT-Pia), og det var så hyggelig. Supre folk fra supert blad! :)

Nå må jeg tilbake til det mer fornuftige skrivearbeidet ;) Ha en fin og sporty torsdag!

- Silje Bjørnstad -

 

Jobbtrening og kroppspress-debatt

Alright - tirsdag, og snart onsdag også! Jeg kom nettopp hjem etter en lang dag ute på farten på her og der, men jeg skal ikke klage.

Dagen begynte med spontan is-spising og smakstest av nye iser fra Diplom-Is da denne bagen kom på Side2-kontoret rundt klokken 9:30 i dag.

Siden det ikke var plass i fryseren så måtte Side2-redaksjonen smake på isene før de smeltet. Mihihi. 

Så det kommer nok en sak om isnyhetene snart, må bare teste noen flere nyheter fra andre produsenter først også ;)

Ellers så har jeg og en annen Side2-kollega vært på NIH (Norges Idrettshøgskole) i dag der det var debatt om kroppspress i media. I panelet satt blant annet ernæringsfysiolog Therese Fostervold Mathisen og ShapeUp-journalist Pia Seeberg (PT-Pia), og mer om denne debatten kan du lese her:
-  Når du må trykke «unfollow», så har du allerede et problem

Etter jobb så var det middag på den meksikanske restauranten Tijuana her i Oslo, der det blant annet ble enchiladas-middag på meg. 

Og forresten, i går var jeg og testet en time hos Kettlebell Gym Oslo der jeg fikk prøvd meg på ulike øvelser med kettlebells og kroppsvekttrening. Jeg skal linke til sak når artikkelen blir publisert :)

I morgen skal jeg på SatsElixias nyåpning av treningsanlegg og badeland på Røa i Oslo - det er jeg spent på! :D

Noen "sneak peeks" lånt fra Facebook-siden til SatsElixia Røa:

Med andre ord, her flyr dagene avgårde som vanlig! 

- Silje Bjørnstad - 

Frokosten du lager i kveld

Hei og god søndag, og litt kjøttfri mandag på forskudd. Her kommer et frokostforslag som du lager i kveld og som passer fint på en kjøttfri mandag, nemlig "Overnight Oats".

Jeg har fått litt dilla. Det er jo så enkelt, næringsrikt og ikke minst GODT! Og så kan man variere det med sine egne personlige favorittingredienser når det gjelder for eksempel yoghurt, bær og topping. 

Denne herligheten er laget av følgende:
1 dl havregryn 
100 gram yoghurt med vaniljesmak (velg det du liker best selv)
cirka 0,8 dl melk (eller vann)
Eventuelt litt søtningsstoff (for eksempel sukrinmelis, sukrin gold, natreen etc)
Bær / knuste nøtter (i denne varianten brukte jeg bringebær)

Ha alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra bærene/toppingen, og rør godt rundt.

Hell over i et stort glass eller lignende, og ha deretter på ønskede bær/nøtter. Ha over plastikk og la det stå å godgjøre seg i kjøleskapet over natten. 

Og morgenen etter er frokosten klar til å nytes! Strø litt Sukrinmelis over hvis du ønsker. 

YUM! Dette gir en skikkelig digg riskrem-konsistens og smaker NYDELIG. 

Enjoy!

(Overnight oats kan selvfølgelig også nytes som lunsj/kveldsmat eller hva du nå enn måtte ønske - uansett er dette et sunt, vegetarisk og digg lite måltid).

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat