hits

april 2012

Mobilblogg: Matvrak

Man blir som sine huseiere...

Jeg har lagt merke til at Fluffy er relativt lik meg selv... Elsker mat, elsker å sove på de rareste steder og så har hun hvertfall to-tre energikick på kveldene. 

Og ikke minst, vi vet hvordan vi sjarmerer de fleste.   

- Silje Bjørnstad - 

Helgen...

.... har vært utrolig bra. 

Etter jobb på lørdag havnet jeg på guttevors i Stabekk: 

Så bar det til Telenor Arena og for en stemning! 90-tallsparty var utrolig bra - kan virkelig anbefales om det kommer flere muligheter! :) 

Her er de herlige personene jeg var med: 

God stemning!

Søndagen var preget av  søndagsmodus deluxe, og det var deilig det. Og ikke minst så var jo været helt nydelig!! = Særdeles godt humør.

Nå er det mandag igjen og i morgen er det allerede første mai!!? Tida bare flyr jo. Mens andre forbinder mai med masse fridager, grønn bjørk, 17.mai, russefeiring eller hva det enn nå måtte være så betyr mai kun en ting for en student: EKSAMENSMÅNED....

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Klar for 90-tallspartey.

Ta-taaaa!! 

Jobb ferdig. Prosjekt-gjøre-seg-klar-for-å-gå-ut-blant-folk-ferdig. Tog til Stabekk neste og etter hvert Telenor Arena neste! 

Vi snakker Scooter, E-Type, Dr. Bombay, Vengaboys, Daze, Captain Jack, Haddaway og flere av musikkens nittitallshelter. Whohooo!! Hadde jeg hatt de gamle Buffalo-skoa mine i Oslo hadde de lett vært kveldens fottøy. 

"Mmmmm - sexy...."Bye bye 2012 - hello 90`s!!!

Ha en fantastisk lørdagskveld - det skal jeg! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Lørdagsplaner og bærsmoothie

For det første: SOL! Det gjør noe med humøret når man endelig får litt solskinn på kroppen. Jeg skulle gjerne ha vært ute og fylt opp D-vitamin-lagrene mine, men jeg skal jobbe fra halv elleve til fire.

Og etter jobb er det klart for "We Love the 90`s 2012" i Telenor Arena, noe som jeg faktisk tror kan bli veldig gøy. Etter konserten er det planer om bytur så det kan bli en innholdsrik lørdag for å si det sånn. 

 

 

Ellers er denne smoothie-oppskriften verdt å prøve ut! Den er fra kokeboka jeg kjøpte på Finnskogtoppen noen uker tilbake.

"Toppens Bær-smoothie" 2 glass:

1 banan
2 dl fryste jordbær (eller ferske om du har tilgjengelig)
2 dl fryste blåbær 
2 dl melon yoghurt
2 dl melk

Skrell banan, del i mindre biter, kjør alle ingrediensene i blenderen og hell oppi 2 glass.

Enjoy! 

God lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Oslo

Var en tur nede i Oslo sentrum i dag, og da blant annet utenfor Tinghuset.

Surrealistisk.....

Tomhet...

og absurd er beskrivende ord for den spesielle stemningen utenfor bygningen hvor rettssaken foregår... 

Roser - favorittblomsten... <3

 

 

- Silje Bjørnstad - 

 

Tester Thai kyllinggryte fra Toro


Jeg og Eirin prøvde Thai Kyllinggryte fra Toro til middag i går. Noen av de derre pulvergrytene kan faktisk smake greit, men jeg vil ikke anbefale "Thai Kyllinggryte". Forventningene ble ikke innfridd og jeg syntes det smakte mer salt enn thailandsk. Og det er jo ingen overraskelse siden de pose-variantene inneholder mye salt.... Eirin derimot var mer positiv og hun syntes den gryta smakte godt, så man er jo forskjellig. :)

- Silje Bjørnstad - 

På Elixia: Endelig..

...har jeg løpt den etterlengta mila på under 60 minutter som faktisk ikke har blitt gjort på flere måneder... For all del, tida i seg selv er ikke så mye å skryte av i forhold til de som faktisk løper konkurranser etc, men sist gang jeg gjorde dette var i januar og da smalt det IGJEN for kneet. Begge knærne mine tok jo pause fra september til desember, og venstrekneet sa stopp i januar til februar etter at jeg var litt for ivrig etter nyttår. Så derfor har jeg bevisst holdt meg til 7-8 km på tredemølla eller brukt litt over 1 time på mila de siste ukene for å ikke risikere at det samme ville skje. Men i dag fikk jeg bevis på at tålmodighet lønner seg! Den følelsen er så deilig!!! :)

Og sånn ser man ut etterpå: Svett og rød i trynet som bare det. Det er så deilig å legge seg ned å tøye etter tredemølle-aktivitet. :D
Her er forresten grunnen for at jeg liker best å trene på formiddagen. Man slipper å stå oppå hverandre i garderoben og man slipper å stå å vente på ulike treningsapparater. Etter klokka fire-fem er det jo omtrent stappfullt overalt. 

 

Note til meg selv: Converse-skoa funker dårlig i regnvær......

God torsdag!!

- Silje Bjørnstad - 

1,5 time i butikken og uhøytidelig test av appelsinmarmelader.

Jeg er sikker på at jeg kan bruke en hel dag i en matvarebutikk og bare kikke på ulike matvarer, sjekke næringsinnhold, se etter nye produkter og så videre, det er jo så mye gøy å se på og undersøke!! :)

Og i dag havnet jeg og Eirin på COOP Obs Supermarked på Løren og vi var inni i butikken i 1,5 time. Jeg skulle hjelpe sambo med å finne "den sunneste appelsinmarmeladen" - og sånne ting digger jeg jo jeg å gjøre. Vi har flere ganger hengt noen timer i matbutikker fordi jeg har blitt så gira på å forklare ditt og datt for den stakkars venninna mi. Mi hi..

Men ja, appelsinmarmelade. Ut i fra de 6-7 alternativene som var tilgjengelig så ble vurderingskriteriene følgende: sukkerinnhold basert på hvor i ingredienslista det ble listet opp (står sukker først i ingredienslista er det dette det er mest av = Ikkje bra og den ble satt rett tilbake i hylla ;) ), hvor stor prosentandel utgjorde frukt, kaloriinhold og også mengden kostfiber da dette skilte "1. og 2.plassen". Men det ble altså Nora Naturlig Lett Appelsinmarmelade som jeg anser som det sunneste valget utifra de ulike typene som vi sammenlignet.

 

Det som kan være negativt/mangelfullt ved å sjekke næringsinnholdet på ulike matvarer at det så altfor sjeldent opplyses om den faktiske mengden TILSATT SUKKER. Og det var det også lite informasjon om på disse appelsinmarmeladene, men jeg er så heldig å ha kostholdsprogrammet Somebody.no tilgjengelig der man blant annet kan sjekke detaljer av næringsinnhold i mer enn 12.000 forskjellige matvarer. Og der var det mer informasjon om nettopp det med "tilsatt sukker" på de ulike appelsinmarmelade-variantene. Gjennomsnittlig ligger "billigvariantene"/"butikkkjedenes eget merke" på 10 gram mer tilsatt sukker enn de merkevarene. 10 gram tilsatt sukker er det samme som 5 sukkerbiter....

For eksempel har Lerum Appelsinmarmelade hele 50 gram tilsatt sukker per 100 gram!!! :-O , det samme nivået som FIRST PRICE sin variant...)

Til sammenligning har Nora Naturlig Lett Appelsinmarmelade 32 gram tilsatt sukker per 100 gram.

 

Tilbake til butikkrunden - det er ikke bare mat de har på de derre Supermarkedene, det er klær, kjøkkenvarer, fritidsting osv. Ikke minst så har de ulike merkevarer til en rimelig pris - blant annet treningstøy. Og da endte jeg opp med denne herligheten som egentlig koster rundt 400 kr i sportsbutikk, men som var satt ned til 199 spenn på COOP. 

Deilig med farger!!

 

Treningstopp fra Röhnisch

Og til slutt:

Sambo Eirin står for dagens mattallerken-inspirasjon:

Grovbrød med eggerøre m/gressløk (og salt og pepper) og skiver av røkt ørrett. Og tips fra dama selv: Melk i eggerøre gir bedre og "mykere" konsistens - "gjør den mer fyldig". Jeg for min del kan også anbefale en skvett fløte.

 

(Ikke verst det dukker opp litt fisk her... )

- Silje Bjørnstad - 

Nær-døden-opplevelse med PT

Å fytti katta som jeg fikk kjørt meg på PT-time i formiddag. Hørt om treningsformen crossfit? Vel, jeg hadde så vidt hørt om det, og i dag har jeg erfart det.

Slik trener du CrossFit

CrossFit kombinerer styrke-, kondisjons og smidighetstrening. Du skal trene så hardt og intensivt du klarer. Det gjelder å gjøre så mange repetisjoner som mulig så fort som mulig! Du skal ikke ta pauser underveis i de enkelte øktene, for pulsen skal hele tiden holdes oppe.

Å konkurrere på tid mot seg selv eller andre er et viktig element i treningen. Det får deg til å yte litt ekstra og øker motivasjonen, slik at du holder formen oppe på både kort og lang sikt. CrossFit trener hele kroppen, og det gjør at du ikke behøver å dele opp treningen i flere deler, slik du kanskje har gjort hittil. Du kan slå flere fluer i ett smekk og bli sterk samtidig som du øker kondisjonen og smidigheten optimalt.

 LES MER HER: CrossFit

Så da kjørte vi på da... Det var selvfølgelig ulike øvelser i hver "treningsbolk", men det kunne for eksempel bestå av en runde av 4 ulike øvelser på et halvt minutt hver og tilsammen 4 runder uten pause, og samtidig med 5 sekunders økning for hver runde. 

På et tidspunkt på slutten av PT-timen var jeg så dau at jeg  hadde lyst til å grine, ja faktisk.. Hehe.. Men istedet brukte jeg energien på å skrike mindre hyggelige gloser mens jeg tok de siste repitisjonene, for ikke pokker om jeg skulle gi meg. (Stabeist vett) Quote fra PT: "Har aldri hørt deg banne så mye på en PT-time før..."

Da jeg var ferdig var jeg virkelig F E R D I G. Jeg var så sliten at jeg var kvalm og svimmel, men jeg visste jo at jeg måtte ha i meg noe energi (neida mamma, det er ikke farlig.)  Så etter en halvliter sjokolademelk, banan og müslibrød etterfulgt av en halvtimes powernap på sofaen så har jeg begynt å våkne. *Energikick-ioooo!!!*

 


(Sånn følte jeg meg. Bare at jeg ikke spydde da.)

 

Her er et klipp jeg fant på YouTube om denne treningsformen. For all del, jeg stod ikke å løfta 100 kilo over hodet, men det jeg husker av timen er kettlebells, sit-ups-varianter, vektstang, spensthopp, knebøy og noen andre øvelser jeg ikke har peiling på hva heter. Det kan bli spennende å våkne opp i morgen forresten... Støl? Vondt? Oh yes. I tillegg har jeg fått en ikke-samarbeidsvillig skulder... :/

 

Uansett, CrossFit-trening er helt klart en effektiv treningsform hvor man får testa seg selv både fysisk pg psykisk. Det SKAL gjøre vondt, det er jo forbaska deilig etterpå. :D Så for all del, prøv det!! Du vil ikke angre! 

- Silje Bjørnstad - 

Rødbeter - en god antioksidantkilde

Rødbeter er ikke akkurat noe jeg har hatt for vane å spise, men det er en undervurdert rotgrønnsak! Den har en søtlig, mild smak og kan både kokes, stekes, saltbakes, gratineres eller man kan prøve seg på rødbetpure. Uansett hva slags tilberedening så husk for all del at grønnsaken kan sette MYE farge på både hender og kjøkkenbenk - evnt klær ;)

På BAMA sine hjemmesider står det at rødbeter er rik på kostfiber og B-vitamin folat. Den inneholder også en del kalium og den sterke lillafargen skyldes en kombinasjon av betacynin og betaxantin, og gjør rødbeter til en god antioksidantkilde. (Faktisk så er rødbeten den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter).

NÆRINGSINNHOLD per 100 gram:
 

Jeg prøvde meg på ovnsbakte grønnsaker i går, da med rødbeter, brokkoli og gulrot. Ovnsbakte grønnsaker er jo så digg og lettvint, og kan brukes til de fleste middager. 

Skjær rødbeter i båter og legg det sammen med gulrotstaver og brokkolibuketter i ildfast form. Bakes i ovnen på cirka 190 grader i 30-40 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene.

Enjoy! :)

 

- Silje Bjørnstad - 

 

Jeg trer herved inn.....

.... i før-eksamensmodus. Det er uka man lader opp før selve eksamensmodus-perioden. Jeg trenger nemlig en uke på å psyke meg opp. 

Så ukas planer er lesing, lesing og lesing. Og lesing. Og litt jobb. Og litt moro. For på lørdag skal jeg visst på 90-tallsparty i Telenor Arena - ikke spør meg hvordan jeg havnet oppi den situasjonen, men uansett, de to jeg EGENTLIG skulle være med måtte backe ut på grunn av "konfirmasjon-innbydelse." Ja, særlig.... ;)


Uansett, Amund - vi skal rocke 90-tallet på lørdag vi!!! 


(Jeg stemmer for at du tar med disse brillene! :D )


Jeg har allerede begynt å lade opp med låter fra E-Type og Vengaboys når jeg får ut energi på tredemølla, det er faktisk en del sanger som funker bra som treningsmusikk. Prøv;)

Og forresten, Fint at "dere-vet-hvem-dere-er" inviterer til leilighetsfest samme kveld da!!! ;)
#%#&$"!!!!!!

Men chicas - jeg møter dere ute på byen i 90-tallsrus, platåsko, mage-topp og ADIDAS knappebukser. (Dette er skjult invitasjon for andre skuelystne som har føler en trang til å se meg balansere på klumpesko på et dansegulv i Oslo sentrum på lørdag mens jeg blotter magen og knappene på knappebuksa går opp en etter en - vi snakker underholdning på høyt nivå)

  Ellers nyter jeg en ny mandag, jeg liker faktisk den dagen jeg. Ny uke med forhåpentligvis mye herlig som venter man ikke aner om en gang. Digger det! :)

Å herregud, så var det den frisørtimen. Man må kanskje bestille først. Det er et mål for uka: BESTILLE frisørtime.... 

Etterpå skal jeg leke meg med rødbeter til middag! Resultatet blir selvfølgelig dokumentert. 

 

Note to myself: Kjøp vannkaraffel. 

- Silje Bjørnstad - 

 

Søndag

Jeg regner med at det ikke er interessant med flere blogginnlegg om mitt gode humør som aldri tar slutt, energikick, løpejakker, hverdagslivet til meg og Eirin sammen egosentriske bilder.

Så derfor sender jeg dere heller til disse linkene ;)

Så mye omega-3 du bør spise.

Barn blir overvektige av TV og dataspill (ekstern linke - forskning.no)

 For de som derimot skulle være interessert i å høre om energioverskudd, eller ubetydelige detaljer i leiligheten til meg og Eirin, hvor fornøyd jeg er med livet, hamsterkos, og løpejakker smelt sammen med egosentriske bilder, les videre.

Tørkede roser er tydeligvis den nye dekorasjongreia i 2012: 

 

"Ferske" blomster funker også. (De vil jo tørke ut en gang de også.) 

Fluffy lever i beste velgående og trives fortsatt godt i hamsterballen sin. (For all del, dette er bare et av hennes leketøy. Selvfølgelig har hun stort bur med hus og matskål og vann osv for de som skulle tro noe annet. 

Ellers har jeg hatt en knallbra jobbehelg. Jeg digger jobben min! .D Og ja, jeg er fortsatt like glad i løpejakka mi fra NIKE - den kan trygt anbefales!

- Silje Bjørnstad - 

Knallbra lørdag

Jeg har hatt en knalldag på jobb denne lørdagen! Masse herlig snacks til folket - her er noen av godbitene: 

Les om dama som kan ha dødd av sin Coca-Cola-avhengighet: Drakk åtte liter om dagen 

Les om hvordan du kan få bedre hud: Disse uvanene kan skade huden din

Og les om lærerinnen som ble sparket på grunn av sin tidligere fortid som pornostjerne: Pornofortid kostet henne jobben

 

Etter åtte timer på jobb er det ingen hemmelighet at jeg er gira på å bevege på meg, og da jeg kom hjem kom jammen sola også. Så da ble det utendørs joggetur i den herlige løpejakka (ja pappa, jeg er veldig fornøyd. :D )God lørdag fra en svett og fornøyd Silje.

 

Fredag, helg, OPPLAGT!

Yes - gårsdagen var nødvendig restitusjon på høyt nivå på flere måter, noe som merkes i dag. Våknet opp etter TI timers søvn, uthvilt, nyfarga bryn, friskere og sunnere hud enn på lenge (takket være hudpleiebehandlingen i går) og ikke minst energi!! Så nå er øya oppe slik som de skal være (med det karakteristiske blikket folk sier jeg vissstnok har...) og humøret er på topp!! :D

 
Og det  passer bra, for jeg har jobbehelg hos Side2.no i helga, og i kveld får jeg etterlengtet venninnebesøk fra Kongsvinger.

Så god helg til alle. 

Kaboom! Sånn - energiboost sendt til folket.

Ellers så bør dere lese denne artikkelen som er en tankevekker:

Like stor andel overvektige i Norge som i USA.

 

- Silje Bjørnstad - 
Fylt paprika alá Silje og Eirin

Vi skulle egentlig prøve en oppskrift fra kokeboka "Den grønne veien til det hvite kjøkken. Men i stedet brukte vi oppskriften til inspirasjon og lagde våres egen variant som smakte HEAVEN. Fylt paprika er undervurdert! Det MÅ prøves. 

2 porsjoner

2 store paprika
200 g karbonadedeig
3/4 boks mais
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1-2 ss tomatpure
3-4 ss ketchup
havsalt og pepper
75 - 100 gram revet ost
 

Fjern toppen av paprikaene og skrap ut frøene. Stek karbonadedeig og tilsett hakket løk og presset hvitløk (bruk hvitløkspresse). La alt surre til løken har fått en gyllen farge før du tilsetter mais, tomatpure og ketchup. Sett paprikaene i en ildfast form og legg oppi karbonadedeigfyllet. Strø over revet ost og gratiner i ovnen på 175-190 grader i cirka 20 minutter. (Avhengig av hvor stor paprikaen er) Server med grønn salat og agurkskiver.

 

Quote: Det er jo pizzafyll i paprika med ost. NAM! Det smaker jo som pizza det her! Bare mye sunnere. Shit, jeg er mett ass. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Torsdag -forandring i planene

Jeg skulle legge meg tidlig på onsdag, stå opp tidlig på torsdag, trene, lese pensum og få 2timers hudbehandling hos Eirin.

Failed Failed Failed Failed Failed.

Jeg vil ikke si når jeg stå opp en gang. Men uansett så kom jeg meg ned til Sandaker Hud&Fotpleie hvor min sambo Eirin arbeider som hudpleier. Og det lønner seg å kjenne hudpleiere!

Jeg skulle egentlig få to timers hudbehandling, men jeg ble jo der i over fem timer!!! :D :D :D 

Superherlig sted med kjempedyktige og hyggelige folk :) Anbefales!

Det starta med hudbehandling, peeling, maske, ansiktsmassasje og hodebunnsmassasje. Snakker om å havne i drømmeland!

Deretter måtte jeg være prøvekanin for farging av vipper og øyenbryn, og til slutt ble det manikyr med shellack. 

Så for all del, dagen har vært meget god og avslappende - det var nødvendig. 

Nu er det fylt paprika på menyen, man trenger mat etter en såpass anstrengende dag.. ehhh. 

- Silje Bjørnstad - 

På jobb: Snikreklame for Side2.no

Dette er ikke meg om 70 år, selv om jeg kunne ønske det:

Les saken og se video her: Verdens sprekeste bestemor?

Forresten, jeg tar tilbake det jeg sa om "smell" og at jeg var trøtt. PT-timen i dag var gull verdt og nå sitter jeg på jobb med masse energi - igjen! :D

Og da jeg kom idag ble jeg møtt med følgende spørsmål:

Kanskje vi kunne kjøpt et gigantisk hamsterhjul til deg? Hadde vært veldig gøy JJeg stiller meg positiv til forslaget!

- Silje Bjørnstad -

 

Onsdag, dagen da smellen kom.

Jeg visste det. Etter flere dager med en hel del mindre søvn enn det jeg er vant til så våkna jeg opp i dag med hodepine og følelsen av at jeg aldri vil gå av senga. Passer perfekt at jeg skal ha PT-time om 50 minutter da. Fordi jeg kom meg opp fra senga og helt til sofaen og her vil jeg gjerne ligge et par timer..Gjesp.

Men er bare hive i seg to-tre espresso og komme seg ut. MOTIVASJON TIL SEG SELV: TRENING GIR ENERGI!!! (Med en hel del masse usynlige raketter og falske smil i bakgrunnen).

Ellers er det jobb i kveld også! :) Sjekk ut: www.side2.no 

I morgen tenkte jeg forøvrig å teste ut en av oppskriftene fra denne herlige kokeboka. 

Fylt paprika. Skal legge ut oppskrift/bilder. :)

God onsdag!

I kveld skal jeg legge meg inn i rehab. LES: Tidlig i seng.

- Silje Bjørnstad - 

Tirsdagspjatt og skuffende resultat av ADAM

Det her er min plan for dagen:

Kaffe - trening - jobb.

Forøvrig stor mulighet for at det blir flere kopper kaffe utover dagen. Uansett når jeg sovner så våkner jeg bare tidligere og tidligere. I natt sovna jeg to og våkna klokka sju... SJU?!? Men for all del, da får man tid til å lese litt også. Noe som trengs.
Og ja, jeg vet jeg skulle ha fått fiksa klørne jeg ikke har, samt klipt av meg antennehåret som lever sitt eget liv om dagen. Men så lenge ingen tar direkte skade av det (som jeg vet om hvertfall) så må det bare vente. (Prøver meg på en variant av hvis jeg skriver om det ofte nok på bloggen så innser jeg kanskje snart at jeg faktisk burde få gjort noe med det i virkeligheten også, ikke bare mase om det.)

Ehm, forresten, dere har hørt om den SMS-tjenesten "Bare spør ADAM"? Sambo Eirin gjorde nemlig det i går der hun spurte "Hvem er Eirin Rogn" og fikk et skremmende bra svar tilbake. Så da skulle jo ikke jeg være noe dårligere og prøvde selv med spørsmålet "Hvem er Silje Bjørnstad?".

Resultatet: 

FAILED!!!!! For det første er ikke Silje Bjørnstad født i 1991 eller fra Flateby. Jeg kom heller ikke til verden en solskinnsdag, det var en kjølig høstdag i november. I tillegg var det skuffende lite adjektiv eller beskrivelse av meg som person. Eirin fikk som svar at hun både var glad i å reise og at hun blant annet hadde vært på en superduper rundreise i Asia i fjor. 

Så nei, spør ikke alltid ADAM. Mest sannsynlig så er han en mann og de fleste vet at som oftest har ikke menn peiling på hva de snakker om.

 

NOTE TO MYSELF: Det er tirsdag i dag. Kjøp nye 5-ukers Extra-kupponger og vinn millioner. 

 

Peace.

- Silje Bjørnstad - 

Gjesteblogger: Fredrik Aasgaard: Restitusjonsdag vol.2

Vel, det er tydeligvis flere som har merket seg hvor snill pappa jeg har. Og siden jeg er åpen for å bruke min bloggkanal til å hjelpe andre så er nå dette innlegget viet til Fredrik Aasgaard og hans tekst. Innholdet og budskapet er tenkt til en relativ smal målgruppe, nemlig Kent Bjørnstad. Bakgrunnen ligger blant annet i mine tidligere blogginnlegg angående ønske om løpejakke, alt begynte med dette innlegget: Restitusjonsdag.
Og ikke minst denne meldingen fra Fredrik på Facebook: Jeg trenger ny treningsbukse...... Kan jeg ha et gjesteinnlegg på bloggen din så kanskje jeg får det?  

SÅ HER ER HANS GJESTEINNLEGG:

For mange var sikkert påsken lange køer, slitsomme foreldre, ustoppelige alkoholmengder og skrikende unger.

For min del var det biltur, sengesnekring og trening. Resten er fortrengt.

Jeg har i mange år slitt med søvnen, hovedsakelig med det å sovne når jeg legger meg. I år har derimot vært et bra år og jeg har hatt mange gode netter med søvn, både lange og korte, for det hender jo at jeg må stå opp tidlig innimellom jeg også, selvom jeg ikke liker det.

Det er kjipt å være trøtt. Hvis jeg ser trøtt ut så er det bare fordi jeg er sur og grinete og ikke ønsker å prate med deg.

Apropo trening,jeg trenger en ny treningsbukse! Den trofaste treningsbuksa mi gjennom mange år har raknet mer enn noen gang tidligere og jeg begynner å innse at jeg må si slaget tapt. Jeg har desperat vært på utkikk etter en erverdig arvtaker gjennom solsystemets uendelige rekker med xxl, sport1, inter, anton og gsportbutikker, men nei. Ingen av butikkene har min størrelse. Det er mulig jeg begir meg ut på internettets ukjente slagmark senere, jeg bare vet at det kan koste meg dyrt...(Kent..?) Knis.

Kjære Kent, jeg sitter her på mine knær og ber om ditt allmektige VISAkort - hjelp meg i disse tunge tider. Tenk på alle metalgjenstandene jeg har vært så flink til å flytte på alle disse årene.  Hadde det ikke vært for min iherdige innsats ville skapet fortsatt stått akkurat der det står den dag i dag. Bare jeg lukter duften av metall blir jeg jo gærn, også fortjener du å ha en kjekk, moteriktig antrukket bekjent når du drømmer om fugler, fisker og fleinsopp. Tenk, kanskje jeg til og med finner meg annet arbeid enn blotter hvis jeg får meg en bukse som ikke er åpen rett hjem.

Forresten, du er utrolig kjekk og virkelig som en utrolig varm og god mann. (Det er ikke smiger en gang, det er bare fakta).

Kjære søte snille Kent - spander en treningsbukse på meg da.

Fredrik Aasgaard.

 

 

Siden jeg kjenner pappa relativt godt så tenkte jeg å hjelpe tryglende Fredrik litt på vei. Så pappa, disse smiskepunktene er til ære for deg:


- Fredrik gjør alt for at andre skal ha det bra og deltar i fellesskapet:
- Fredrik ler alltid av mine kofferttenkende vitser og gjør mye rart for å få andre til å le. (En egenskap jeg selv har arvet etter deg).

- Fredrik er sterk som en bjørn og hjelper deg sikkert gjerne om det er noen pianoer, flyttelass eller andre tunge ting som du må flytte på.

- Fredrik hjelper dattera di med å trene styrke slik at jeg skal få en sterkere kropp. (Som vil gi meg bedre helse, minske risiko for ryggplager/nakkeproblemer, et lengre liv, bla bla bla)
- Fredrik studerer også ernæring så han har noenlunde peiling på hva vi bør spise. Og ironisk nok så fikk han meg til å spise en hamburger fra McDonalds. Og ikke nok med det, klokka var 00.24, på natta! (Forresten, "slap-in-your-face" til de som tror at ernæringsfysiologer lever på grøntfòr og hjemmelagde smoothies! :D )
- Fredrik kan gå på ski! (Så hvis du trenger turkamerat er det bare å si ifra, så fikser jeg resten)Så det så.

Blir interessant med tilbakemeldingene.

- Silje Bjørnstad -

 

Blogg-hinting til foreldre funker!!!

Jeg tar tilbake alt jeg sa om at blogg-hinting til foreldre ikke funker: Les dette innlegget.

For jeg bestilte meg løpejakke på nettet, informerte dette til pappa og fikk svar:

Og i helga sa jeg at jakka lå og venta på meg på posten så sa den snille pappaen min: "Ja, da overfører jeg bare til kontoen din." 

:D :D :D

Jeg måtte faktisk ut å prøve den med en gang og jeg er meget, meget fornøyd. Deilig å ikke bli overkokt når man først er ute liksom.. 


Elsker å prøve nye treningsklær! Skal faktisk bestille meg nye sko også, fant en nettside med gode priser på ulike treningssko - halv pris på mange av skoene i forhold til det man betaler i butikken. Og jeg må hvertfall ha et par til av de Nike Free Run-skoa, de er de beste skoene jeg noensinne har hatt - anbefales! (Og nei, de skal ikke pappa betale - det tar jeg selv.) :p

Ellers så skal jeg jobbe på Side2.no de neste kveldene, så stikk innom der ;)

 www.side2.no

- Silje Bjørnstad - 

Hvordan er det å ha PT?

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne fortelle om hvordan det er å ha personlig trener, litt om hvordan de timene er lagt opp og hva vi gjør, og selvfølgelig kan jeg si litt om det.

Hvorfor?
I januar i år begynte jeg med PT der jeg har time en gang i uka. For min del er målet med denne treningen å hjelpe/motivere meg til å trene med styrke, hovedsaklig da styrke opp kjernemuskulatur samt stabilisere kneet mitt som har vært litt kronglete tidligere i år og i fjor.

Siden styrkeøvelser aldri har vært noen stor greie i min trening så ønsket jeg også å få hjelp til å se hvordan de ulike øvelsene skal utføres. Kjipt å gjøre feil, bli skada og gjøre vondt verre liksom. Siden jeg ikke vil forholde meg til tall så har jeg aldri målt eller veid meg før/etter timene, jeg merker selv på formen og energinivået hvor mye det gir meg. Samtidig så merker jeg at styrketrening også gir utslag på kondisen. En ting er å lese om disse treningseffektene et sted, det er en helt annen ting å faktisk merke det selv - DEILIG!

Men det finnes mange grunner og muligheter ved å ha en PT - noen vil bygge opp muskler, noen ønsker å gå ned i vekt, noen vil hindre tap av muskelmasse, noen ønsker kanskje et tilrettelagt treningsopplegg til en konkurranse de skal delta i, mens andre ønsker rett og slett hjelp med motivasjonen. Som sagt, det er mye som en PT kan hjelpe deg meg. Uansett, treningen med PT er målrettet og effektiv. Man kan også få hjelp til kostveiledning av en PT, men dette bruker ikke vi tid på siden jeg selv føler at jeg hvertfall har en noenlunde grei kompetanse.... ;p


(Copyright: Elixia)

Hvordan?
Siden folk har ulike og individuelle mål og tanker så har man da også selvfølgelig ulike treningsopplegg. En PT skal tilrettelegge treningen slik at du trener de øvelsene som er mest gunstig for ditt mål.  Den første timen snakker man gjerne litt om hva du kunne tenke deg med treningen og hva du ønsker å få ut av de kommende timene. Det var spørsmål om hva slags tester jeg gjorde før jeg begynte ordentlig med PT-timene, men jeg gjorde ingen tester i den forstand. Det er ikke slik at man blir slengt opp på tredemølla og får beskjed om å løpe alt man kan i ti minutter samtidig som PT`n står ved siden av og skriker til deg. ;) 
Øvelser jeg gjør varierer fra time til time, men noen "klassikere" går igjen slik som for eksempel utfall og knebøy. Jeg gjør også øvelser med manualer og treningsapparater og PT viser alltid hvordan jeg skal utføre øvelsen - noe som er veldig greit.

Du har alltid noen til å hjelpe deg om du ikke klarer å løfte den vektstanga på plass, kommer deg opp igjen fra knebøy eller lignende, samtidig som PT`n pusher deg til å flytte grenser - noe som er essensielt for best mulig treningseffekt. Og så får du jo ros da fordi du er så flink. (Om det alltid er så fortjent er en annen ting, men komplimenter styrker selvfølelsen og gir deg mer energi, så det er jo en psykologisk effekt som påvirker det fysiske arbeidet). 

Jeg gjør 2 eller 3 runder med 10-15 repetisjoner av øvelsen (varierer selvfølgelig med hva slags øvelse og hvor mye motstand det er) med pause før vi går over til neste øvelse. Men nå har jeg begynt å kjøre "doble sett" noe som betyr to ulike øvelser etter hverandre uten pause. 

Og mange lurer sikkert på "gjør det vondt" - "får du kjeft?" - "står han ved siden av og skriker til deg?" osv.  Om det gjør vondt er jo en individuell oppfatning, men du skal gi det du har å gi der og da, og da blir man jo sliten. Men det er vel også en grunn til at man oppsøker trening - at man skal kjenne at kroppen jobber?... Også synes jeg at man helst skal være litt støl dagen etterpå for da har man da har man trent noe riktig tenker jeg.
Men om jeg blir kjefta ned?  Nei virkelig ikke, min PT gjør i alle fall ikke det. Noe jeg er veldig glad for, han pusher meg og motiverer meg til å gjennomføre øvelsen når jeg tror jeg ikke har mer å gi, noe jeg vet jeg ikke nødvendigvis hadde gjort om jeg skulle ha trent alene. 

Priser?

Ulike sentre og personlige trenere har ulike priser - sjekk ut nettsidene og følg med på eventuelle tilbud.  En PT-time på Elixia varer i 55 minutter, men flere sentre tilbyr også "express-timer" på 30 minutter.

Jeg har betalt for 10 timer for denne gang, men mye tyder på at jeg vil fortsette med dette rett og slett fordi det gir meg så mye som det gjør. Investering i egen helse vet du. 


- Silje Bjørnstad - 

To gordonsettere, en gris og en 24-åring på joggetur med totalt latterkrampe.

Det er ingen hemmelighet at disse to skapningene betyr mye for meg:

Sara:

 

og Lexie:

Så når jeg er hjemme tilbringer jeg en del tid med disse to :)

Forresten, i går tok jeg med meg den yngste av de på en liten joggetur. Og med en gordon setter som så vidt har fylt ett år der instinktet er på topp og vel så det, så kan du bare glemme å ha vanlig bånd på dyret og prøve å jogge samtidig. Hvis du ikke har kjempelyst til å få skulderen og armen dratt ut av ledd da...
Uansett, et magebelte med "strikk-bånd" og sele på hunden er et mye bedre alternativ.
Men jeg har tydeligvis undervurdert både krafta til bikkja samtidig som jeg har overvurdert min styrke til å stå i mot, for her er det ikke hundeeieren som lufter bikkja....
....her er det bikkja som lufter hundeeieren... Det dyret bare dro og dro, og lille meg med minimal styrke i kroppen hadde ingen andre valg enn å bare følge etter. Jeg har vel aldri jogga den vanlige runda der så fort noensinne, så det hadde jo sine positive sider også. Samtidig fikk jeg trent magemusklene jeg ikke har der jeg lo meg i hjel fordi jeg faktisk ikke klarte å stoppe å løpe. Det må jo ha vært et helt fantastisk bra syn der bikkja bare piler noen meter foran med meg "hengendes mer eller mindre ufrivillig bakpå". 


Jeg hadde jo ikke sjans til å ta bildet av hvordan det hele så ut, men her er hvertfall et inntrykk fra min vinkel.... 

I tillegg til å leke seg i skogen og jage fugler så elsker Lexie å leke. Det er da særlig å kaste ball eller å kaste denne gummigrisen som er ønskelig aktivitet. Noe man merker sånn cirka døgnet rundt. Jeg har et ambivalent forhold til den derre grisen...Jeg tror hun har lært det blikket fra meg....

Men nå er hjemturen straks over og jeg skal busse innover til Oslo senere i dag. 

 

Forresten, til du som lurte på dette:Svarene kommer i kveld! :)

- Silje Bjørnstad - 

Oppskriften på en herlig lørdag.

Jeg og mamma har tilbrakt et par timer på "Finnskogtoppen Velværehotell" i formiddag. Helsesenteret ligger liksom midt i skauen og tilbyr ulike velværepakker, både hel- og halvdag, 4-dagers opphold, weekend osv. Les mer på nettsidene deres, alle burde unne seg en tur hit enten det bare er et par timer eller for noen dager.Uansett, jeg og mamma fikk begge over en times behandling hvor jeg fikk anti-stress-massasje og halleluja hvor deilig (og nødvendig) det var. Jeg ble gnudd på ryggen, i nakken, i hodet og i trynet i hele 80 minutter. Tror jeg var rusa på oljer og leire flere timer etterpå.

Deretter spiste vi lunsj, en av de bedre jeg har spist noensinne faktisk.

På Finnskogtoppen ble opprinnelig maten laget etter et såkalt laktovegetarisk prinsipp, noe som innebærer at det var vegetarmat, men med innslag av meieriprodukter. Nå har de også gått over til å inkludere fisk og hvitt kjøtt og det var hvert fall ingenting å klage på når det gjaldt dagens lunsjbuffét.

Ren, sunn og god mat!!


Siden vi kom tyve minutter før lunsjen ble avsluttet ser fatene litt tomme ut, men det var flere varianter av grønnsaker, ulike salater, frukt, flere hjemmelagde olje- og rømmedressinger, pastagrateng, laks, krydrede linser, bønner, hjemmelaget potetsalat, pastagrateng, råkostsalat mm.

I tillegg har de flere ulike te-varianter som skal ha ulik effekt på kroppen. Digg var det hvertfall. 

Stekte rødbeter og brokkoli, råkostsalat, blomkålbuketter og krydret pastagrateng med ost var bare noe av det jeg smakte på, og fy søren hvor deilig det er med ekte råvarer! I tillegg får man en sånn godmett-følelse som varer lenge.  Forresten, rødbeter er undervurdert! Det skal jeg begynne å bruke mye!

(Legg merke til hvor små tallerkene er, tilfeldig? Neppe ;) Mindre tallerken-størrelse gir inntrykk av mer mat på tallerkenen, et enkelt tips i hverdagen for de som vil redusere matinntaket)

Jeg likte maten så godt at jeg faktisk kjøpte en kokebok med oppskrifter fra Finnskogtoppen: "Den grønne veien mot det hvite kjøkken - oppskrifter fra Finnskogtoppen Helsesenter". Jeg skal titte mer i den og helt sikkert komme med noen oppskrifter derfra i et senere innlegg. Jeg har så vidt bladd i den og det er mye som frister for å si det sånn. 


(Er bare å beklage et relativt sløvt "usminket fortsatt-i-massasje-transe-behandling-trynet med olje i håret"-utseende, men det måtte bare bli sånn denne gangen. De som eventuelt tar skade av det kan gi meg beskjed så skal vi nok finne en løsning/behandling)

Jeg må bare quote et herlig sitat fra den kokeboka:
"I Det hvite kjøkken er man opptatt av at maten skal være sunn. Men sunn mat er ikke mye verdt om den ikke er god. Det er minst like viktig for velværet".
Jeg kunne ikke vært mer enig.

Sånne dager og små hverdagsgleder gir bare ekstra overskudd i kropp og sjel! Så om jeg hadde mye energi fra før av så kan dere bare tenke hvordan jeg er nå. :D

Jeg har allerede overført energi til mamma, siden hun skrev følgende i en mld noen dager før jeg skulle hjem:
Så nå tenkte jeg å overføre litt energi til pappa siden dette synet møtte oss når vi kom hjem:Verdens beste pappa!


Ingen tvil om at pappa er Mann med stor M i hvertfall: Blå Pripps, verktøykasse og elektrisk drill. Så da tok jeg bilde og sa: "Nå kommer du på bloggen." (Pappa gjør alt for å bidra, jeg tror han synes det er minst like gøy som meg når det gjelder å utlevere usaklige ting om seg selv). Og vet dere hva, jeg tror den mer eller mindre ubevisste energioverføringen funka, for nå har han funnet frem sykkelklær, sykkelsko og ikke minst sykkelen. Han mumla noe om at jeg burde blogge om motorsykkelen hans siden han hadde fått start på den igjen (etter sånn cirka 2 år siden sist gang...), men jeg synes det er mye bedre om han tar seg en tur på en sykkel hvor han faktisk må tråkke for å komme seg fremover.

:D

I kveld skal vi på revy på Vermundsjøen, satt opp av lokale ildsjeler. Tror det blir mye gøy og internt der! 

Ha en fantastisk lørdag, det har jeg :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Nå er det in å spise hjemmelagde kjøttkaker

I 2012 har flere mateksperter uttalt at tradisjonelle nordiske retter vil komme mer og mer tilbake. Samtidig er folk blitt mer bevisst på å bruke rene råvarer og kortreist mat. Og det er jo kjempepositivt hvis denne utviklingen vil fortsette! Så hurra for husmannskosten!! Det er ingen tvil om at folk blir mer og mer opptatt av kosthold og vi vil vite hvor maten vi spiser kommer fra og hva det faktisk er vi spiser. 
Nordisk mat har masse spennende og smaksrike råvarer, og ikke minst så har vi så mye godt, sunt og næringsrikt - så bruk disse råvarene! Ta i bruk mer bær, urter, grønnsaker, sopp, frukt, fisk og kjøtt som du selv bruker i matlagingen. Siden jeg har ei venninne som lurte på om jeg kunne komme med noen middagstips fordi hun var så matlei her om dagen, så kommer det en liste her jeg håper vil være til inspirasjon. 

.NORSKE TRADISJONSRETTER:
* Hjemmelagde kjøttkaker med kålstuing eller ertestuing og kokte poteter/potetstappe
* Fiskeboller i hvit saus med raspet gulrot
* Seifilet med løk
* Spekemat - den norske varianten av tapas! Eggerøre, røkelaks, stuede poteter, spekepølser mm.
* Hjemmelaget lapskaus
* Får i kål
* Kokt torsk med purreløk, gulrøtter og persillesmør
* Hjemmelaget fiskegrateng
* Kokt laks med agurksalat
* Hjemmelagde grove pannekaker
* Stekt kyllingfilet med rotmos
* Kyllingfrikassé
* Kalkunfilet med rødkål og bakt potet
* Hjemmelaget ertesuppe/grønnsakssuppe/blomkålsuppe
* Kjøttpudding med kokte grønnsaker
* Pølsegrateng
* Koteletter med grønnsaksstuing/surkål og poteter og sjysaus
* Lammestek med ovnsstekte grønnsaker
* Reinsdyrsstek med rørte tyttebær og viltsaus
* Hjemmelaget gryterett med ris og salatJeg bruker ofte matprat.no til inspirasjon om jeg trenger tips og ideer til matlagingen - og der finner du oppskrifter til alle disse rettene, samt mange andre gode forslag.
- Silje Bjørnstad - 

(Kilde og copyright bilder: Matprat.no)

 

Den deiligste følelsen.

Det er å komme hjem til landsbygda på ettermiddagen og knapt komme inn døra før man vil ut i skogen med musikk i ørene og joggesko på beina.

Man kan si mye om landsbygda, men den frihetsfølelsen jeg får av denne stemningen her får jeg virkelig ikke andre steder.

Det er liksom litt annerledes å kunne jogge på helt tomme skogsstier og grusveier uten å møte en eneste annen...

Perfekt temperatur - perfekt vær.

 

Vårstemning i skauen! :)

Resten av kvelden går med til hundekos, TV-kos, biffmiddag-kos og oppladning  til i morgen. Jeg og mamma skulle egentlig på Finnskogtoppen i dag, men det ble utsatt til i morgen. Ikke meg i mot! Det blir en bra start på lørdagen. :)

- Silje Bjørnstad -

God helse - gode matvaner

En god helse handler om å kunne utføre og gjennomføre de arbeidsoppgavene og utfordringene man har i hverdagen, både psykisk og fysisk. Et godt og sunt kosthold sammen med regelmessig fysisk aktivitet har uten tvil mye å si for å ha en god helse.Når det gjelder kosthold er det nok for mange enklere sagt enn gjort. Det er mange som ønsker eller i hvert har tanker om å enten forandre eller forbedre sitt kosthold ved å få bedre og sunnere matvaner. Et viktig stikkord her er planlegging. For selv om du har store planer om å legge om til en sunnere livsstil, kan ofte handlelisten din forbli den samme. Handlingene skjer automatisk. Det er vanskelig å endre vaner, selv om du kanskje vet du burde. 

Et enkelt eksempel er når du og den/de du bor sammen sitter i sofaen en kveld og ser på TV. På bordet  står det fremme et fat med enten sjokolade eller oppskjært frukt eller grønnsaker med dipp. Mest sannsynlig forsyner du deg av dette, mer eller mindre uavhengig om du faktisk har lyst på eller ikke. Du vet svaret på hva som er det sunneste valget å sette frem. 

Det handler veldig mye om hva slags mat du har tilgjengelig hjemme.  Planlegg eller hvert fall ha en ide om hva du skal kjøpe og spise FØR du går på butikken, FØR du gå på trening, FØR du går på jobb og så videre.
I dagens samfunn er det videre dessverre altfor stort fokus på vekt, på flere mulige måter. Vi ser bilder av supermodeller og tynne Hollywood-kjendiser, samtidig så leser vi artikler om hvordan man skal unngå overvekt og ikke minst hvordan man enklest mulig måte skal bli kvitt "ekstrakiloene". Er dette god helse? Er det en god helse for kroppen å enten sulte seg i flere dager, miste muskelmasse og minske konsentrasjonsevnen ved å ikke innta mat? Eller er det en god helse å sette kroppen på "ekstremdiett" eller "2-ukers-suppekur" fordi man ønsker å gå ned noen kilo? Jeg har liten tro på at det er sunt, verken for den fysiske delen eller den psykiske delen av kroppen.

Og mye av denne informasjonen om hvordan man kan på kortest mulig tid få det perfekte kroppsideal finner man i mediene. Jeg jobber selv i den bransjen og jeg vet så inderlig godt at mye av dagens medieverden handler om tall. Det å selge mest mulig, det å ha flest lesere. Og selvfølgelig, slik må det være, men samtidig er det derfor viktig for mottaker å kunne bearbeide og klare å stille seg kritisk til den informasjonen/de bildene man får slengt i trynet.

Jeg må bare komme med et eksempel, for tidligere i uka hadde VG en forside der det stod noe lignende som:  "Spis frokost og du har mindre risiko for diabetes type 2".

Selvfølgelig er det mange positive effekter ved å spise frokost, og selvfølgelig er det godt mulig at frokost kan være en medvirkende faktor for å minske risikoen for type 2 diabetes. Men ofte blir det fremstilt så lite nyansert, for selv om du da begynne å spise frokost så betyr ikke det automatisk at du plutselig er "trygg" for denne livsstilssykdommen! Andre ting som påvirker er selvfølgelig det helhetlige bildet av persons totale matinntak, fysisk aktivitet med gener bare for å nevne noe.

Med andre ord, det er lov til å bruke hjernen og tenke over det du leser. Det er så mye mer og flere enkeltdetaljer jeg kunne ha sagt om dette, men det kunne fort ha blitt et innlegg med samme lengde som en skolestil. Uansett så tenk alltid over hvordan kan du nyttiggjøre deg av denne informasjonen til ditt eget beste. 

 

Så JA TIL  MER FOKUS PÅ HELSE! Husk forresten i disse "vekt-hysteri-tider" at det er farligere å være tynn og lite trent enn å være overvektig og være bra trent... Ironisk nok så må fokuset være på helsa uten at det går på helsa løs. Og mye starter i hodet. 

- Silje Bjørnstad - 

Helsenorge.no: Hvite uker

Denne uka lanserete Helsedirektoratet, med helsedirektør Bjørn Inge Larsen  i spissen, kampanjen "Hvite uker" som har som overordnet mål å motvirke en økende trend i alkoholkonsumen i befolkningen. 

I snitt drikker hver nordmann over 15 år nærmere sju liter ren alkohol per år og det siste tiåret har alkoholkonsumet økt med over 17 prosent her i Norge. (tall fra SSB). 

Nå er ikke mitt mål å drive noen skremselpropaganda eller no sånn, men jeg synes denne kampanjen kan være interessant fordi man får utfordret seg selv og du kan laste ned en "hvite uker-app" hvor du selv kan registrere ditt alkoholforbruk, få tips og råd, samt informasjon om hvor mange kalorier og hvor mye penger som er spart i forhold til eget gjennomsnittskonsum. Man kan også konkurrere med venner og bekjente. 

LES MER HER: HVITE UKER - HELSENORGE.NO

På disse nettsidene får du blant annet informasjon om hvordan alkohol påvirker forbrenning, trening, kaloriinnhold, sosialt drikkepress, alkohol på jobben, og ikke minst hvordan alkohol generelt påvirker kroppen. Ikkje bra..... ;)
For min del har jeg "hvite uker" året rundt da jeg ikke drikker alkohol. Noe som nesten alltid blir mottatt med "Hæ? DRIKKER DU IKKE ALKOHOL?!" sammen med to stk hevede øyenbryn mens det ser ut som de tenker: "Herregud, er det mulig å bli så teit..." eller noe. Det er nesten litt merkelig at det ser ut til å plage andre mer enn det plager meg selv...  Og hvis noen skulle lure så rablet jeg ned noen av grunnene i et innlegg for et par år siden: "Men hvorfor drikker du ikke?" (jeg skulle ha listet opp noen flere punkter og justert litt i dette innlegget siden jeg har lært en hel masse på to år, men det får jeg fikse en dag jeg har bedre tid)
Uansett, test ditt alkoholforbruk og utfordre deg selv med "hvite uker". Start allerede i dag!:)

- Silje Bjørnstad - 

"Du, jeg må si deg no"

.... den setningen ble jeg møtt med i stad da Eirin kom hjem.

Det er jo den verste setningen å få slengt i trynet uansett.

Men det var heldigvis ikke så ille som jeg først frykta. Videre gikk samtalen som følgende (Eirin med heseblesende stemme):

Eirin: Du Silje, hadde jeg vært deg hadde ikke drevet og løpt rundt her på kvelden asså.

Silje: Åh? (Frykta med en gang at den stakkars samboeren min hadde blitt utsatt eller vitne til noen voldteksmenn eller ransforsøk).

Eirin: Nei, nå da jeg gikk hjem så så jeg den styggeste verste og største grevlingen!!

Silje: Hva så?

Eirin: Ja, de er skumle da!!

Silje: Hva så?

Eirin: De biter jo til det knaser!?! Det er sant!! I gamle dager gikk de med isopor i skoene sine! Så nå må jeg begynne å gå med isopordrakt. Eller sånn potetgulldrakt som de har i den sangen "har dere mer potetgull?" Og du må få deg isopor i joggeskoene dine.

Silje: Jeg er litt målløs.... Men de hopper jo ikke på deg. (I motsetning til for eksempel frosker.....)

Eirin: Men hva blir det neste liksom? Fra "tarantella" til grevling til hva...? Kan ta på oss militær-antrekk og reise på grevlingsafari.


Hvis dere ser noen som ser slik ut i Oslo de neste ukene er det bare min herlige sambo som har fiksa seg potetgull-drakt i tilfelle grevlingangrep.

Med andre ord: Eirin er i grevlingsjokk. Derfor fikk hun ikke dokumentert det med noe bildebevis, men det har hun fått klar beskjed om å gjøre neste gang. ;)

Jeg derimot tar det hele positivt og tenker at hjemme i Åsnes er det elgsafari som gjelder, her i Oslo er det tydeligvis grevlingsafari som er tingen. 

Hva ville du valgt og møtt på? Grevling eller frosk?
Og sånn går no dagene. :) Forresten, jeg har begynt å holde "slide--that-floor-show" hver kveld klokka 22.00-23.00.  Fortsettelse følger.

- Silje Bjørnstad - 

Ta-ta!

Gjett når jeg sovna i går. Klokka to! Jeg la meg elleve og jeg var så trøtt. Men neida. Så da voldtok jeg hele word feud-lista mi i håp om at noen kunne underholde meg og det funka jo de neste timene. "Hva skulle man ha gjort uten smarttelefon og word feud".

 

Og så våkner jeg halv åtte og er lys våken. Sånn SKIKKELIG lys våken.Uansett, da får man utnytta dagen hvertfall. Har allerede rukket et par timers lesing og nå står jeg og tripper på vei ut døra for å gjøre unna noen ærender i sentrum og deretter komme meg til Elixia. Kneet mitt er i toppform om dagen og det er så herlig!! ENDELIG liksom.

Forresten, i kveld starter the Amazing Race på TV 2. Selvfølgelig meldte jeg meg selv og Eirin på, men ingen ringte oss og lurte på om vi var keen på å reise jorda rundt og gjøre kjempemasse kule ting samtidig som man kan vinne en bil og en halv mill. Neste år......... Tenk på all den gode TV-underholdninga vi ville ha bidratt med! Frøken "anti-stress-tar-det-lungt" (Eirin) og Miss "få-ting-gjort-NÅ, -gjerne-for-fem-minutter-siden" (Silje). Hadde jo vært perfekt match! Så hvis du tilfeldigvis jobber som deltageransvarlig eller researcher for the Amazing Race: I`M IN.

Og bare tenk deg trynet mitt om vi måtte ha badet med frosker eller noe. Priceless.

Men her er de heldige deltakerne som ble utvalgt:

(foto: TV 2) Jeg gleder meg til å se på hvert fall, så vet jeg hva jeg har i vente til neste runde. Jeg SKAL være med. 

- Silje Bjørnstad - 

 

Deilig deilig deilig.

Starta dagen med PT i dag og det er nesten så jeg gleder meg til å kjenne stølheten i morgen. Ja, faktisk. PT-timer er gøy!!!!!! :D

Så var egentlig planen å lese om temaet "helse&trening", men etter en times lesing skulle sambo på Elixia og plutselig var det mer fristende å praktisere teorien i stedet for å lese den... Så nå ligger jeg som en slakt på sofaen og har få planer om å bevege meg ut igjen. 

For denne sliden fra powerpointen motiverte mer til å gå ut en tur til i stedet for å sitte som en potetsekk å lese: 

Forresten, jeg skal til Flisa i helga, mest fordi jeg og mamma skal deige oss på Finnskogtoppen på fredag.

"Finnskogtoppen velværehotell, et sted som gir deg mer energi, økt fysisk og psykisk velvære, god og sunn mat, spennende kurs og mange behandlingstilbud".  Les mer om det herlige stedet midt i skauen her: www.finnskogtoppen.no

 
Vi har vært der før og da var vi der på en "halv velværedag" der vi fikk en kroppsbehandling hver, var i ulike bassenger, badstuer, treningsrom og fikk deilig middagsbuffet med frukt kaffe/te. Anbefales! Alle burde gjøre sånne ting en gang i blant, deilig for kropp og sjel. Life is good.

Denne gangen skal vi dit for hovedsaklig å få kroppsbehandling, men kjenner at jeg har lyst til å dukke litt i vannet også. :D Jeg skal forresten teste ut "80 min. anti-stress-behandling" denne gangen. Hehe, ikke at jeg er såååå stressa for tida, bare litt mye energi av og til kanskje... Uansett så tror jeg det kan bli veldig veldig deilig:

Anti Stress 

En perfekt massasje for deg med stresset hverdag. Man masseres på stressområdene med varme avslappende eteriske oljer. Behandlingen vil myke opp spente muskler. Behandlingen starter med grønn leire på rygg for å stimulere blodsirkulasjon og lindre muskel og led smerter. 


Siden jeg skal hjem en tur til helga, er det noen som joiner meg på Puls på fredag og/eller lørdag? Værmeldingene er jo ikke de beste, så spørs hvor mange skogsturer det blir.. Jeg har faktisk aldri trent på Puls før forresten, men tenkte at jeg må prøve ut det "lokale" treningssenteret når jeg først er hjemme. So let me know om noen er med. :) 

 - Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: energikick 22.47

Jepp, det er rundt 23-tiden det kicker inn.....  Energinivået vant og jeg måtte ut. Regn/snø eller ikke. Og for all del, det var  d e i l i g. Perfekt temperatur,  muligens litt for vått med tanke på perfelte løpeforhold, men desto bedre å hive seg i dusjen etterpå.  Anyway - anbefales!

Mens jeg løp i mørket kom jeg på en del ting jeg skal huske til neste tur: 

- Prøv for all del å unngå vanndammer

- Ikke tro det ikke er glatt bare fordi det ikke ser sånn ut.

- Ikke løp ned skråninger, det kan være steiner i veien som du ikke ser.

- Husk alltid refleks

- Lat som det er frosker i veien, da løper du fortere.

- Ser du noen så for all del ikke stopp, bare løp videre som pokker.

- Be Oslo kommune om å fikse lys i lyktestolpene langs Akerselva. Er jo rimelig dumt at de står der hvis de ikke skal brukes...

- Send melding til Eirin hvis du ikke er inne etter tretti minutter for å fortelle at du fortsatt lever.
"Lys-show" ved brua i Nydalen.

Nå satser jeg på å sovne før to i natt hvertfall. 

- Silje Bjørnstad - 

Siste påskeferiedag 2012

Da var påskeferien 2012 straks over. Ikke har jeg vært på noen hytte, skitur, fått frisk fjelluft eller stått på snowboard, for i år ble det bypåske for min del. Og det har faktisk vært ganske så allright det også. 

Denne uka har jeg store planer om å lese og så skal jeg prøve å komme meg hjem en tur. Der venter nemlig mest sannsynlig SPA-behandling på Finnskogtoppen sammen med mamma (jeg fikk gavekort i julegave), frisørtime, cafe-besøk med mormor og bestemor, og ikke minst turer og kos med de to gordon setterene. 

Ellers så har jeg energikick-intervaller og powernap`s så det holder om dagen. Det er faktisk så ille at jeg ikke klarer å sove om natta og 8-timers søvn er tydeligvis ikke nødvendig lenger #Sovne klokka 02.00 og våkne 08.00.

Men en god start på dagen for min del er hvertfall havregrøt, omega-3, dobbel espresso og en tur til Elixia. (Viktig at det faktisk gjennomføres i den rekkefølgen, omega-3-kaplsene må inntas innimellom noe annet så slipper man de oppstøtene.... blærh)

Og etter at jeg har vært på trening så sovner jeg gjerne en halvtime på sofaen, noe jeg aldri har drevet med før. Men like etterpå så kommer energikickene på rad og rekke igjen. Noe folk rundt meg selvfølgelig får erfare. Mihi. #Energikick-iiioooo!!
Så enten så begynner jeg å bli gammel eller så er det bare nye døgnrytme-sammen-med-sove-tider som gjelder.. Uansett, energinivået er hvertfall upåklagelig for tiden og ingenting er bedre enn det!Hva skjedde med våren forresten? Jeg måtte jo hente frem både lue,votter og skjerf da jeg skulle ut i stad. Mer snø nå = Feil.

Håper uansett at alle har hatt en nydelig påske!

- Silje Bjørnstad - 

 

Superenkelt tilbehør

Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene som vi har og den betraktes som en antioksidantbombe og supergrønnsak. Så dette er noe man bør få i seg ofte ;)

Her er et tips til hvordan du kan "piffe opp" brokkolien til hverdagsmiddagene:

Brokkolibuketter med mozzarella
Til fire porsjoner:
1 brokkoli
1 stk paprika
1 pakke fersk mozzarella (125 gram)
Del opp brokkolien i buketter og kok disse i 1-2 minutter. Hell av vannet og legg brokkolien i en ildfast form/flere små ildfaste former. Legg over paprikastrimler og biter av fersk mozzarella. Gratineres i stekeovn på ca 175 grader i 10 minutter, eller til du ser osten har smeltet, men pass på at osten ikke blir brun/hard!

Mmmmmmm!!! Så lite kan gjøre så mye. :) 

Jeg kan jo bare spise sånne former som kveldskos fordi jeg er så fan, men ellers så kan man bruke det som tilbehør til for eksempel biffretter, kyllingfilet, strimlet svinekjøtt, til tapasbordet, vegetarmiddager, til pastaretter - ja, til alt egentlig..

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Spørsmål om Atlantis Medisinske Høgskole og ernæringsstudiet

Jeg får flere mailer fra folk som har funnet frem til bloggen min via søk om skole, ernæringsfysiolog-utdanning, Atlantis Medisinske Skole og lignende. Spørsmål som går igjen i disse mailene er hvordan det er å studere med Atlantis Medisinske Høgskole, hvordan det var å studere i Spania, erfaringer, om det er interessant, spørsmål om Lånekassen etc.

Siden det er høyaktuelt med å tenke på videre utdanning og skolevalg tenkte jeg å svare på disse spørsmålene her, så slipper jeg samtidig å skrive et titalls mailer med den samme informasjonen:

Om Atlants Medisinske Høgskole:
Skolen jeg studerer på heter Atlantis Medisinske Skole og tilbyr bachelor i medisin, bachelor i ernæring, medisin grunnfag, anatomi/fysiologi. Skolen ligger i Oslo, men man har også mulighet til å ta ett eller to år ved Atlantis i Spania eller på nett. Les mer praktisk informasjon om de ulike studiene og skolen her: www.amh.no

Om ernæringsstudiet:
Jeg studerer bachelor i ernæringsfysiologi og er nå på mitt andre av totalt tre år. Det første året består ev medisin grunnfag med anatomi/fysiologi og sykdomslære. Det andre året består av grunnleggende ernærings 1 og grunnleggende ernæring 2 og det er her man begynne å lære mer konkret om kosthold og metabolismen i kroppen.

En bachelorgrad i ernæring fører frem til tittelen ernæringsfysiolog, men ikke klinisk ernæringsfysiolog. Forskjellen er at en klinisk ernæringsfysiolog har en 5-årig utdanning og er kvalifisert til å jobbe med pasienter på sykehys. Man er også bedre kvalifisert til ulike forskningsprosjekter innenfor ernæring. Med en bachelorgrad i ernæring kan man blant annet jobbe med kostveiledning til enkeltpersoner, bedriftshelsetjeneste, holde foredrag, arbeide på treningssenter og lignende. 

Om å studere i Spania:
Jeg valgte å studere første året i Spania, nærmere bestemt i Fuengirola på Costa del Sol (solkysten). Vi var vel cirka 120 norske studenter totalt i Spania og samholdet og opplevelsen der nede er noe jeg virkelig ikke ville vært foruten. Det kan absolutt anbefales!!! I tillegg er det jo veldig deilig å stå opp til sol og varme 90% av dagene man er der. :) På fritiden henger man selvfølgelig med de andre studentene og jeg kan helt klart si at jeg har fått venner for livet etter oppholdet i Spania. 

Volleyball i ettermiddagssola er heller i feil:

 Også ble det en del shopping...

Også kan man gå på mange flotte toppturer:

Studiet i Spania er delt på to semestre: 3 måneder før jul og 3 måneder etter jul.

Forresten, skal du studere i Spania bør du benytte muligheten til å reise på weekendturer til for eksempel Madrid og Barcelona, dagstur til Gibraltar, fallskjermhopping i Sevilla osv.

Da jeg var i Spania var det  undervisning fra 9-14, 4-5 dager i uka. Forleserne er de samme som de som underviser på Atlantis i Norge så all undervisning og lignende er på norsk. Foreleserne kan for eksempel være leger, ernæringsfysiologer, idrettsfysiolog og så videre. Om du ønsker å gå på skole i Spania har skolen en avtale med et leilighetshotell som ligger cirka 10 minutter fra skolen.  Se bilder fra hvordan jeg bodde i dette innlegget.

Om å studere på nett: 
Dette semesteret studerer jeg på nett. Før jul studerte jeg ved skolen i Oslo så nå har jeg egentlig prøvd de mulighetene som er mulig å prøve :) Som nettstudent er man helt klart mye friere i forhold til at man ikke er bundet til noe sted eller timeplan. Men samtidig må man være disiplinert og man må være klar over at det ikke er noe lettere å studere på nett i forhold til å gå på forelesning - tvert imot. Lag deg en egen timeplan og leseplan som du faktisk holder slik at du ikke blir liggendes etter. Du går jo på skole selv om du ikke er fysisk tilstede på skolen. :)


Som nettstudent har man flere hjelpemidler tilgjengelig. Det er ikke bare pensumbøker som skal leses, men man har også tilgang til videoforelesninger, lydfiler og forelesningsnotater.  Uansett så trives jeg veldig godt som nettstudent fordi jeg kan legge opp dagene slik det passer meg og dermed kombinere det med jobb, reise og andre hverdagsaktiviteter. 

Om Lånekassen og støtte til utdanning:
Studiene ved AMH er godkjent og gir rett til lån i Lånekassa. Atlantis Medisinsk Høgskole er en privatskole, men økonomisk sett er ikke det noe problem siden du får lån til "skolepenger" av Atlantis. Jeg tror man får cirka 45,000 kroner i begynnelsen av hvert semester hvorav ca 30.000 går må betales til skolen. Og så får man utbetalt en månedlig stipend som vanlig, dette ligger vel omtrent på 6800 kroner. (Les mer på lanekassen.no for eksakte tall og beregninger).

Om videre jobb:
Generelt i arbeidslivet tror jeg man må by på seg selv hele veien. Hvordan kan arbeidsmarkedet vite om din kompetanse hvis du ikke viser frem deg selv? Du kan ikke sitte hjemme i sofaen og tro at jobbtilbudene automatisk banker på døra hvis ikke folk vet hva du kan bidra med. Dette gjelder selvfølgelig også når man skal arbeide som ernæringsfysiolog. Og det betyr ikke at mulighetene ikke er der, man må bare gripe dem.

For min egen del vet jeg at jeg ønsker å kombinere mine to utdannelser når jeg er ferdig med bachelorgrad nummer to.

Som jeg skrev i et tidligere innlegg:
Selvfølgelig vil jeg kombinere mine to utdannelser slik at jeg kan jobbe med min journalistiske utdanning sammen med et yrke som ernæringsfysiolog. Jeg elsker det å dele informasjon, både visuelt, skriftlig eller direkte med kjeften min, enten det er her på bloggen eller i større sammenhenger. Jeg elsker å gi ernæringstips, forklare og fortelle om ulike matvarer og næringsstoffer, og å dele oppskrifter til de som ønsker det. 

Jeg er sikkert over gjennomsnittet interessert i ernæring, mat og det faktum hvor mye kosthold, mat og drikke har å si for er person og kroppen, både fysilogisk, OG psykologisk. 

Folk som kjenner meg vet jeg ikke er redd for å si noe, enten det er direkte til enkeltpersoner eller å vise deltagelse i større forsamlinger. Ja, selvfølgelig var det dritskummelt å stå foran medstudenter første gangen for å holde et foredrag, men som min veileder sa den gang og som jeg tør å påstå gjelder for ALLE: "Øvelse gjør mester". Det er bare å hoppe i det.
Nå velger jeg å se på slike type utfordringer som morsomt og en sjanse for å dele sin informasjon og eventuelle funn eller selvstendige konklusjoner DU selv har funnet ut. Og en annen ting, lurer du på noe når du sitter i et klasserom, i et møte eller i andre sammenhenger, så SPØR. Uansett. Det er det aldri noe å tape på.

Min bachelorgrad fra studiet "Medier & kommunikasjon - journalistikk" ga meg også kompetanse i det å arbeide som informasjons- eller kommunikasjonsrådgiver. Når det gjelder yrker og jobbmuligheter i fremtiden tenker jeg derfor at en "drømmejobb" for meg kunne være:

- Arbeide som ernæringsfysiolog og hjelpe med å tilpasse et kosthold til personer som har allergier, vil ned/opp i vekt og så videre, samt skrive og delta med artikler for et helseoglivsstilsmagasin eller lignende.

- Være med å fremme informasjonskampanjer på hvordan man kan bekjempe blant annet det økende fedmeproblemet her i Norge. Øke informasjonen, men også informere og praktisere løsninger for helse- og livsstilssykdommer som høyt blodtrykk og diabetes type 2. (Banalt sagt; "Alle vet for eksempel at man generelt bør spise mindre sukker og spise mer frukt og grønnsaker, men hvorfor gjør vi ikke dette da?" Jo, fordi det trengs mer fokus på det å nettopp gjennomføre dette i praksis. Å vite hva som er det sunneste valget hjelper lite når man fortsatt velger det som er minst gunstig for kroppen....Her trengs det tydeligvis hjelp.)

- Arbeide i et større selskap som informasjonsmedarbeider der ernæring og mat er den sentrale rollen. (For eksempel i Tine, Matprat.no, Bama og lignende selskaper) 

- Reise rundt på ulike instutisjoner der menneskene trenger informasjon og veiledning om hva som er et sunnere og bedre kosthold, samt VISE eksempler på hvordan de skal få til dette i hverdagen. 

Mine tanker om ernæringsstudiet: 
Til slutt må jeg bare si at ikke velg en utdanning bare fordi andre går det eller familien vil det eller lignende. Velg å studere noe du selv har lyst til. Jeg får ofte spørsmål om jeg synes det er vanskelig å studere ernærings og det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Selvfølgelig er det mye pensum og mye som skal læres, og ja, dette kan til tider være vanskelig. Samtidig er jo ernæring et fag jeg virkelig brenner for og vil lære mer om, så derfor blir det jo ikke vanskelig i forhold til om jeg skulle ha lest et fag jeg hadde hatt null interesse for.

Uansett, studielivet er herlig! Og er du usikker på hva du skal begynne å studere, eller eventuelt ikke er klar for å begynne å studere ennå, ja så ta deg et friår da? Jobb, reis, ta kurs - all erfaring vil gjøre deg rikere, og husk også at denne slags type erfaring er ikke noe du kan lære deg på en skole.
Så ikke bli stressa på grunn av for eksempel alderen din eller at "alle andre har begynt å studere så da får vel jeg også da"-tankegangen. Skolen står alltid der så den er klar for å ta deg imot da du er klar. ;)

Ellers så benytter jeg muligheten til å reklamere litt for både meg selv og arbeidsgiver:

Dere som tenker på utdanning, skole, yrke osv, dere burde lese følgende saker som jeg har skrevet i forbindelse med utdanningsvalg for Side2.

Her er det noen veldig gode tips fra karriereveileder:
- Mange ender opp med tilfeldige valg

Informasjon og tips til deg som vurderer et år på folkehøgskole: 
- Føler seg presset til utdanning

Hva med å reise til utlandet? Enten det gjelder frivillig arbeid eller "ferie":
- Man bør komme seg ut i verden

Eller utdanning/studere i et annet land:
Anbefaler å studere i utlandet

 

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Blogg-hinting til foreldre funker dårlig.

Angående ny løpejakke-ønske:

 

Jeg trodde hvertfall at mamma skulle falle for den derre "da motiverer det mer-tanken" for det er jo hun som har lært meg å kjenne på den gode følelsen man får av å tusle rundt med nye klær. 

Men jeg prøver igjen: Kjære snille søte mamma og pappa - spander en løpejakke på meg da. Tenk på alle turene jeg har løpt rundt Haukåsen og opp til Buråsdammen og "skutebana" med hundene! :D :D :D Bare jeg setter på meg joggeskoa blir de jo gærne, så de fortjener å ha en pen, moteriktig antrukket ledsager når vi møter på eventuelle elger, tiurer og naboer da vi er på skogstur. Tenk, kanskje jeg møter drømmemannen oppi der, og da gjelder det å ta seg best mulig ut vet dere. (jada, jeg vet at klærne uansett skal av etter hvert, men greit å gi et bra førsteinntrykk. Til de som hever øyenbrynene og lurer på om det har klikka for meg - neida, ikke så mye denne gangen.)

Forresten, dere er verdens herligste og beste foreldre. (Det er ikke smiger en gang, det er bare fakta).

(Og for all del, er det første gang du er innom bloggen så si hei til "selvironi" - et viktig og sentralt virkemiddel i innleggene her.)

Mine favorittbilder av meg og pappa:

Superpappa!

Og supermamma!

Er det rart jeg er blitt glad i å bruke solbriller? Bjørnstad-crew vet å beskytte øya!

Memories... 

(Han wannabe-macho-mann på noen av bildene er forresten storebroren min, og for all del, han funker han også. Men nå for tiden er han på Hawaii, så da er jeg ikke såååå keen på å kræsje han med komplimenter. #Sjalu lillesøster")

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Restitusjonsdag

For mange betyr sikkert påskeaften lammelår, påfyll av påskeegg, skitur, appelsinbåter, gule kyllinger og masse sånn påskeaktige greier. For min del er dagens lørdag en restitusjonsdag, på alle mulige måter. Jeg sier bare støl-etter-gårsdagens-trening, lei av siste-semesteroppgave-pirking-før-innlevering, og ikke minst GJESP så det holder.

De siste dagene har jeg "lidd av insomnia" uten noen spesiell grunn, og det hjelper ikke på at kroppen min er innstilt på å våkne og stå opp kl åtte/ni om morgenen uansett hvor lenge jeg er oppe natta før. I går ble det sent, igjen - men for all del, denne gangen var det frivillig. Allikevel så våknet jeg selvfølgelig før klokka var ni og jeg klarte jo ikke å sovne igjen heller. Det er noe man kjenner nå for å si det sånn. Om du synes jeg ser trøtt ut er det bare fordi jeg sover med øya oppe....Så nå har jeg ligget på sofaen og tatt powernap-intervaller, og endelig er energien tilbake. Noe som betyr UT I SOLA. :D Jeg må prøve å løsne opp litt av den stølheten også, og apropos det å flytte beina: Jeg trenger en tynn løpejakke! Men jeg har jakta etter det i hele Oslo sentrum tidligere i dag. Og det er så typisk at ingen av sportsbutikkene har igjen min størrelse.... Mulig det blir nettshopping senere på kvelden. Jeg bare vet så altfor godt at det fort kan bli dyrt... (Pappa?... :D) Mi hi hi. 

Forøvrig er dette mitt innkjøpte lørdagsgodt for kvelden:

Omega 3, proteinbar og DetNye. 

 

Kosttilskudd fordi jeg MÅ begynne å få i meg Omega 3 og vitamin D. DetNye fordi jeg fikk det av et veldig snill hankjønn (og ja, så må jeg lese intervjuet med Fotballfrue). Proteinbar "power pack XXL Classic Dark" fordi den smaker digg og er mye bedre energi enn veldig mye annet. 

- SIlje Bjørnstad - 

 

Påsken 2012 = Oppgaveskriving

Påsken 2011 tilbrakte jeg på Bali sammen med sambo og reisebuddy Eirin.


Der fikk vi begge erfare hvordan det var å ha solstikk etter litt for mange timer i steikende sol og for lite drikke... (Samt sinna toller-mann med "attitude" som skulle leke "important" og sendte meg bakerst i passkontroll-køen fordi jeg ikke sa hei.... Kan tro jeg gliste og sa hei til alle jeg møtte senere på turen)

Vi hadde romantisk middag for to på stranda i solnedgangen:

Jeg lærte å surfe!

Eirin donerte ufrivillig bort flip-floppene sine til frekke apekatter (mens jeg hylte da de prøvde å ta mine...).

Også dansa vi natta lang, solbrune og svette.I år består påsken av påsken av oppgaveskriving i Grunnleggende Ernæring 2. Vi snakker semesteroppgave. 

Men nå er jeg så godt som finito! 

Og det er så digg!  HAH! :D 

- Silje Bjørnstad

Hverdagslykke...

...er å komme hjem fra en treningsøkt, legge seg ned på sofaen, sette på favorittmusikken på maks volum, ikke tenke på noen ting, men i stedet bare kjenne på en følelse av lykke og virkelig nyte det øyeblikket der og da.
- Silje Bjørnstad - 

Mer om Solo-boller, Omega-3 med kakaosmak og sunt godteri.

Jeg er titt og ofte innom handelsbladetfk.no som er en nettside der man kan lese om blant annet produktnyheter i dagligvarebransjen, butikktester, tall og trender over folks kjøpevaner etc. Og i går leste jeg en kort sak om de berømte Solo-bollene som har fått ufortjent mye omtale her den siste uka. Uansett. 

"Den nye Solobollen er utviklet av Statoil Fuel & Retail Norge gjennom et samarbeid med Ringnes og Bakers. Den inneholder Solo-ekstrakt og karamell. Dette er en limited edition og Solo-bollen vil derfor bare være i salg i kampanjeperioden på tre uker, eller så lenge lageret rekker. Målet i kampanjeperioden er å selge 1,3 millioner boller".

Hipp hurra liksom..... Min sambo Eirin måtte jo teste ut disse bollene, og les hennes mening her: Oppfølger: Soloboller - smaker det Solo?Og mens Statoil har lansert "Solo-bolle" så har det jammen dukket opp "Stratos-bolle" på Esso. Trist - bare trist.

"Dette er en bolle som er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Nidar, Lantmännen Unibake og Esso, og som inneholder store biter av Stratos sjokolade.

Vi vet at merkevarer selger, og av de nesten 40 millioner bollene som selges på bensinstasjoner i løpet av et år, står sjokoladebolle for mellom 35 og 40 prosent. Stratos-bollen er derfor en nyhet vi forventer mye av, og den er kommet for å bli,  sier markedssjef Pernille Høsteland Solbu i Lantmännen Unibake."

De VET at merkevarer selger ja, nemlig! Så får vi se da hvor mange som blir lurt til å prøve de seige bensinstasjonsbollene, nå med Stratos-biter... Revolusjonerende.....

 

 

 

SUNT GODTERI? Men så til noe som faktisk kan være en gladnyhet i produktnyttverden: Jensen & Co har lansert det franske produktet Natural Addicts her i Norge, eller NA som det også kalles. Produktene er helt fri for tilsetningsstoffer og uten tilsatt sukker:

"NA er myke biter av frukt laget av fruktjuice og fruktpuré, og ligger i skjæringspunktet mellom sukkertøy, pastill og tørket frukt. NA finnes i en rekke ulike smaker, men Jensen & Co har valgt å ta de to mest populære til Norge: Raspberry og Strawberry. Inneholdet i posen på 30 gram, tilsvarer to epler og 14 gram jordbær eller bringebær. NA selges foreløpig i Ultra og Meny." 

Burde kanskje testes ut? :)

 Og til slutt: 

 OMEGA-3 KAPSLER MED KAKAO, for kvinner:
Jaha, nå har det kommet OMEGA-3-kapsel med kakao. I pressemeldingen står det: 
" Nordsveens nye Omega 3 for kvinner gir damene mye mer enn bare sunne fiskeoljer. Og så slipper de sure oppstøt av fiskesmaken. (Noe som jeg forøvrig kjenner meg veldig godt igjen i....) Kvinner har helt enkelt andre behov enn menn. Blant annet er det de som er gravide, de menstruerer og de tar opp en del vitaminer og mineraler i kroppen annerledes enn menn. Derfor har vi utviklet en omega 3 spesielt for kvinner. 

Biopharma Trippel Omega 3 inneholder nattlysolje, som er gunstig for huden og ved overgangsplager, vitamin d og k2, som bidrar til økt opptak av kalsium og dermed reduserer faren for benskjørhet, folat, som anbefales til alle som planlegger å bli gravide, og antioksidanter fra kakao. Derfor har vi tilsatt kakaoduft, så blir det ingen fiskeopplevelse eller fiskelukt. Foreløpig har vi ikke fått tilbakemeldinger om sure oppstøt i etterkant"

 

Tja, hva skal man tro om dette da?...

 

- Silje Bjørnstad - 

Gidder du eller?...

Dette synet møtte meg midt i veien når jeg var ute på en joggetur i sted. Og jeg vet ikke helt hva man skal tro jeg.

 

Greit nok at det finnes utrolig mange late hundeeiere som ikke gidder å plukke opp etter bikkja si, men skal man liksom applaudere fordi eieren av den som har lagt denne avføringen på bakken har klart å putte det i en pose og knyttet igjen slik at man slipper synet av den aktuelle hundekabelen?

Nei, selvfølgelig ikke. Hvordan kan det være så vanskelig å faktisk ta med seg denne posen å kaste den i søpla i stedet for å sette den igjen midt i veien for alle forbipasserende?

Hva tror de da? At det finnes egne "har-som-jobb-å-plukke-opp-fylte-hundeposer-arbeidstakere"?

 

Nei, kom igjen a, skjerpings til alle hundeeiere. Det er ikke hjernekirurgi å kunne plukke opp etter dobesøket til hunden, knytte igjen og ta med posen med det aktuelle ekskrementet. Det kan jeg underskrive på - jeg har nemlig gjort det opptil flere ganger da jeg går tur med hundene.

Sist gang var i Slottsparken da jeg var hundepasser for mamma og pappa her i Oslo. Jeg roste den minste hunden for å drite i "hagen" til kong Harald og plukket fornøyd opp det hun hadde lagt fra seg og kastet det i nærmeste søppeldunk. (Kjipt for den rumeneren som rotet i den søppeldunken liksom...)

- Silje Bjørnstad - 

Sara og Lexie - verdens nydeligste. 
Ingers lavkarbobrød

 Personlig så er jeg ingen stor brødskive-spiser, rett og slett fordi jeg ikke føler at jeg blir ordentlig mett av det og at jeg blir sulten igjen kort tid etter.

Allikevel får man jo av og til sånn "kick" at man får lyst på en spesiell matvare, og denne gangen så var det faktisk brød-radaren som slo inn. Og da var det at jeg fikk øye på "Ingers Lavkarbobrød" som jeg tenkte jeg kunne prøve.

Dette brødet inneholder cirka halvparten av karbohydrater i forhold til "vanlig grovbrød" samt er noe mer rikt på fett. Siden jeg under kostholdsregistreringen min (i forbindelse med en skoleoppgave) oppdaget at jeg ligger noe over anbefalt inntak av karbohydrater (Anbefalt er 50-60 energiprosent, jeg lå på et gjennomsnitt på 62 energiprosent) og at jeg lå under den anbefalte grensa for fett (som er 25-35 energiprosent, mens jeg lå på cirka 18-19 energiprosent), så tenkte jeg at dette brødet hvert fall ikke vil gi en enda skjevere fordeling.

 

Brødet har skravert fire av totalt fire mulige når det gjelder brødskalaen (ekstragrovt)og i tillegg en grovhetsprosent på 100%. Det blir jo ikke bedre enn det!  

Og så da, smakte det godt? Svaret er JA.  Og ikke minst, ble jeg mett av det? JA.
Mitt tips generelt til brødmat er å erstatte en av skivene ved å heller ta på ekstra pålegg (mager ost eller magre kjøttpålegg) og grønt (agurk, tomat, paprika, druer, salatblad etc) siden proteiner og fett vil bidra til å gi deg lengre metthetsfølelse.

 Så dette brødet kan absolutt anbefales.

 

 

- Silje Bjørnstad -  

Mandag

Mens andre er på påskefjellet, i skiløypa eller har dratt til Syden så ser det ut som det blir bypåske på meg i år. Noe som forsåvidt er greit. Jeg har nemlig en gedigen skoleoppgave som jeg bare må bli ferdig med. I tillegg så har jeg en del andre ærender som jeg må få unnagjort og siden tida bare flyr så blir det bare stress å reise ut av tigerstaden som betyr 3-4 timer på buss (EN VEI) og kanskje ha muligheten til å være borte maks to netter et sted. 

 

Så i stedet nyter jeg jobbing, PT-time, Oslo-sol og oppgaveskriving og er overraskende fornøyd med det. God mandag!! :) 

 

- Silje Bjørnstad - 

Ja vi elsker dette landet. (Og vi elsker uniform)

Jeg har en greie for uniformer, og da snakker vi uniformer generelt: flykaptein, army-guys, General - you name it. Tunga mi detter ut med en gang samme hva.

Uansett, så tyvlånte jeg militæruniformen til ei venninne som er i Forsvaret for tida og tenkte at "dæven jeg hadde gjort meg i militæruniform og armyboots", og poserte velvillig foran de andre her i huset.  Så nå skal jeg ringe kong Harald og be han sende meg en av disse. 

 
Neida, man skal ha respekt for landet sitt. Og for landets eget beste er det vel smart at jeg holder meg så langt unna Forsvaret som mulig. 

Men uansett, når man får på seg uniform blir man automatisk rettere i ryggen og man føler seg plutselig så autoritær. Med andre ord, det anbefales på både seg selv og andre.

- Silje Bjørnstad - 

Verdens beste huseier

Sjekk hva som kom på døra til meg og sambo! Et påskeegg til hver av oss fylt med sjokolade. Huseieren vår er bare helt genial.

Det var jo bare å hive seg på innholdet her og nå er jeg selvfølgelig kvalm, men samtidig så gira av høyt blodsukker at jeg ikke vet hva som er smartest. Å sitte stille eller å riste løs. Uansett, god påske!:)

Matbloggtoppen Matprat