hits

april 2013

Dagens digge middag og digge dessert

I dag har jeg venninnebesøk og vi har mekka oss taco! Salat, agurk, paprika, karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder (paprikapulver, chilipulver, spisskummin), avokado, ost, mais, ananas, tacosaus, rømme. Oh yes. :D

Speltlomper og "taco-tubs". 

Dessert: sukkerfri, hjemmelaget sitrongele (fun light saft, vann, gelatinplater) med vaniljekesam og bringebær. Yum!:)

Status: METT og fornøyd!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Velg smart: Velg næringsrikt og sunt

God tirsdag! :)

I en rådgiverrolle gir man ofte tips og råd på muntlig vis, men dessverre er det for mange vanskelig å forstå hvordan teorien skal settes ut i praksis, og ikke minst hvordan informasjonen er relevant for seg og sitt liv. Selv om man får vite verktøyene til hvordan man kan forbedre seg (enten om det gjelder kosthold eller noe annet), så må man også vite hvordan man bruker disse verktøyene. Man må endre atferd, ikke bare holdninger. Fokus på riktig motivasjon er ekstremt viktig. 

Jeg har troen på at enkle, visuelle effekter er et veldig viktig verktøy i arbeidet som ernæringsfysiolog - å se konkrete bilder og eksempler som gjør at man forstår mer av "næringsstoff-prat", "hvorfor man bør velge grove brød- og kornvarer fremfor kaker og lignende", "hva det å velge næringsrikt egentlig betyr" osv. 

Mer skal jeg ikke si i denne omgang, men her er et lite utvalg av slike bildeeksempler som forhåpentligvis kan bidra til å gjøre informasjonen mer forståelig og gjenkjennelig:

 


 


 

Og hvis du ikke blir motivert og inspirert til å gjøre noe for deg selv og din helse, så tenk på at du mest sannsynlig har andre rundt deg som også vil nyte godt av fordelene:

 

Jeg synes dette bildet taler for seg og føler jeg ikke trenger å utdype noe mer.

Men det å vite informasjonen er kun ett steg i riktig retning. Neste utfordring blir å praktisere kunnskapen. Spør gjerne deg selv "På en skala fra 0-10, hvor motivert er jeg for å endre meg?". Gjør dette for eksempel 1 gang i uka og se om små grep etterhvert kan føre til at motivasjonen stiger etter hvert som tiden går. Det er du som kjenner deg selv best og dermed er det også du som vet best hva som skal til for å bli motivert til å endre vaner. 

* Finn ut hva du vil endre

* Skriv ned spesifikke målsettinger

* Se fordelene

* Få støtte

* Vær klar over at du vil møte utfordringer - finn strategier for å takle disse

 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Proteinrike sjokolademokkakuler

Dette er perfekt mumsegodt til de som er glad i både sjokolade og kaffe. Denne porsjonen her gikk ned på høykant for min del hvertfall! ;)

Til 4-5 mokkakuler: 

2 ss sukrinmelis
1 stor ss kakao
1 scoop sjokoladeproteinpulver 
Halvparten av 1 porsjon espresso
1 stor ts kesam (vanlije eller vanlig)
Evnt litt vann  

Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett kesam og espresso. Rør sammen til blandingen får en konsistens du kan trille kuler med. Tilsett evnt bittelitt vann hvis deigen er "for tørr". Min røre ble derimot bittelitt for "våt", så jeg skulle ha drysset over litt mer tørrvare helt til slutt (enten kakao, sukrinmelis eller proteinpulver). Men digg var det!! :D

Sett i fryseren 20-30 minutter eller oppbevar i kjøleskap.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Det her er grunnen til at jeg digger å skrive: TAKK DORTE! :D

(Sladda etternavnet) 

AAAH!! Da sånne tilfeldige tilbakemeldinger og kommentarer dukker opp, enten på Facebook, i direkte verbal form eller noe annet, ja, da blir jeg glad! Glad OG takknemmelig. Det må jo tyde på at man gjør noe riktig i jobben sin ;)

Komplimenter og generelt positive tilbakemeldinger er forresten virkelig noe alle bør bli bedre på - det gjør godt å høre det selv og det er godt å gi det til andre. 

 

Her er forresten litt flere detaljer om Fredriks resultat i "The Tactical Strength Challenge" fra Gøteborg på lørdag: 215 kg i markløft, 27 godkjente pullups (best av alle) og 131 snatch med 16 kg kettlebell på fem minutter. Totalt 2.plass i sin klasse. 


Og da blir man så fornøyd. 

Senere i dag kommer oppskrift på en skikkelig godtebombe, som kan nytes med god samvittighet: Proteinrike mokkakuler. ;)

Ha en flott start på en ny uke - mandager er herlige! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

FILM: 2 treningsfrie dager gjorde susen på trening i dag: 3 timer kvalitetstid på Elixia <3

På grunn av 3-dagers obligatorisk skolesamling og besøk fra Bergen ble det treningsfri både fredag og lørdag. Derfor var iveren stor etter å komme seg på trening etter at skolen var ferdig i dag. Det endte opp med skikkelig fyring på alle mulige øvelser og totalt 3 timer på Elixia.

Etter en økt med knebøy og benkpress fikk jeg lyst til å teste pullups-formen også. Noe som endte med 1 mer repetisjon enn siste pers. Selvfølgelig skal dette dokumenteres, he he - og da er det greit med kamera-crew og motivasjons-snakk:

video:8pullups

Den aller første repetisjonen ble dessverre bare halvveis filma,  men det ble totalt 8 pullups (overhåndsgrep). Håper på å ta 10 stk enten før sommermånedene, eller i alle fall i løpet av sommeren.... ;) 

Og med ny, godkjent pers er det på plass med det obligatorisk "strekke-armene-ut-til-siden-juble-følelse-bilde"! :D

Resten av økta bestod forresten av 10repx5sett pushups, knebøy-økt nummer 2 (det står i programmet jeg følger ;)), 5x5 stående "Good mornings" og 10repx3sett med valgfri mageøvelse. 

Ønsker alle en herlig søndag videre!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Trøttis og dagens middag

Nok en obligatorisk skoledag er over og i dag hadde jeg fremføring av helsekommunikasjonsoppgaven: Unge jenter og kalsiuminntak. Jeg tror det gikk ganske så bra etter gode tilbakemeldinger fra både lærer og medelever :D Etter at jeg var ferdig var lærerens første kommentar: "Hva jobber du som?"

Tok det som et positivt tegn om at det jeg leverte var engasjerende og godkjent;) (Sånn, litt selvskryt av og til er lov)

Etter skolen gikk jeg og besøket mitt ut for å spise middag. I kveld havnet vi på "Four Seasons" i Vika i Oslo. De kan virkelig asiatisk mat!! :D

Green Chicken Curry 

Nu er vi endelig hjemme igjen og vår lørdag skal bestå av velfortjent joggebukse-håret-i-en-tilfeldig-knute-slappis-bare-kose-seg-og-se-på-Friends-kveld :D

På plass i sofaen mac, kaffe og selvfølgelig smilet på plass:

Selv om jeg egentlig er litt sånn her også:

(Haha, sjekk frukt- og grøntplakatene på veggen i bakgrunnen. Inspirasjon i hverdagen er viktig.) 

Forresten, Fredrik gjorde det ganske så bra i konkurransen  "Tactical Strength Challenge" også. Jeg har hvertfall fått oppdatering om at han tok en 2.plass i sin klasse og var best av alle i pullups-øvelsen med hele 27 godkjente pullups. Yeah! Flink type - stolt kjæreste ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fikk du med deg disse sakene i går?

Tjohei!
Etter fire dagers Side2-jobbing er det nå tre dagers-skolesamling som står på planen.
Her er litt av gårsdagens Side2-snacks (LES: klikkvinnere - høhøhø)

Nei, dette er ingen spøk 

(Jeg sleit med å holde meg alvorlig da jeg skrev denne artikkelen. Holdt på å trille av stolen sånn cirka 20-30 ganger på grunn av en rekke latterkramper. Viktig å ha det gøy på jobb!:))

Hva ser du egentlig her? Nå bør du sette av noen minutter til å finne ut hva disse bildene faktisk viser. 

Og en liten helsesak: Bruker Google som lege. Stadig flere gir seg selv matvareallergi- eller matintoleranse uten å faktisk ta kliniske tester. 

God fredag og god helg! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Feels like I`m busy 24/7Energibeistet og den menneskelige duracellkaninen er oppe, våken og i godt humør som vanlig. :D

Her går det unna og dagen i dag starter NU:

Trening, jobb 14-22, få besøk fra Bergen og forberedelse til obligatorisk skolesamling (den aller siste, snart ferdig nå!:) ). Så blir det skolesnakk både fredag, lørdag og søndag. 

Det er ikke noe som heter å ha det travelt, effektivitet liker jeg å kalle det! ;) Og noen ganger så glemmer man faktisk hvor heldig man er som både har muligheten til å studere, jobbe og ikke minst føle at man har verdens beste venner og kjæreste (ja, jeg er i det klissete hjørnet i dag) så jeg føler meg bare veldig lykkelig og fornøyd om dagen. 

Mmmmm- MIN. :D

Fredrik skal forresten til Gøteborg på lørdag og konkurrere i Tactical Strength Challenge (klikk her for å lese mer). Jeg får dessverre ikke blitt med på grunn av skolesamlingen, noe som er meget bittert. Men det kommer nok nye muligheter senere. :)

Men nå må jeg komme meg avgårde på trening. Benkpress, knebøy, "dumbell fly", "french press" og "sitting good morning" står på programmet i dag. :D

Ha en nydelig torsdag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mobilblogg: ukens "fiskemiddag"

Haha, banan, marinert laks fra Meny og snacksgulrot! :) Ingen unnskyldning for å ikke spise fisk selv om man jobber kveldsvakt! :p

Og her er litt av dagens Side2-snacks.

Treningssak med Martin Norum:

Nå er det in å trene «olympiske løft»

En morsom underholdningssak fra TV-showet til Ellen DeGeneres (med videoklipp):

Programlederen kunne ikke la være å kommentere den dristige kjolen til Jennifer Love Hewitt

 

 

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Savn

Åh som jeg savner disse to raringene her.... :D Nå er jo den eldste borte, men Lexie "the Elvis-lip-dog" er jo her da ;)

SKIDRESS-hund:

:D :D :D

Lurer på om jeg ikke må ta meg en snartur hjemover neste uke gitt, hvis timeplanen tillater det. Den uka her er det jo null sjans, for her går det i trening-jobb-soving. I morgen får jeg Bergen-besøk også siden det er obligatorisk skolesamling fredag - søndag. 

Det blir litt amputert med mattips og oppskrifter den uka her, men jeg kommer sterkere tilbake neste uke! :D

Ha en flott dag :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Klar for trening og tips til treningsmusikk

 

God tirsdag! Jeg er på vei til Elixia for å trene litt med "Sheiko". Nytt treningsprogram (og ny treningstopp!) gir nye doser med motivasjon og energi! ;)

Her er litt godt og blandet fra min Spotify - topp 10 treningslåter for tiden: 

♪ Radioactive - Imagine Dragons

♪ Freestyler - Bomfunk MC`s (aldri feil med litt nittitallsstemning på trening ;))

♪ Bombo - Adelén

♪ As long as you love me - Justin Bieber (jadda.....)

♪ I could be the one - Avicii

♪ Supernova - Cir. Cus feat Julie Bergan

♪ All the things she said - t.A.T.u.

♪ Greyhound - Swedish House Mafia

♪ Feel this moment - Pitbull feat Christina Aguilera

♪ These boots are made for walking - Nancy Sinatra 

 Ha en flott dag :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Hjemmelaget kylling&pasta-salat

Det finnes mange ferdigvarianter av "kylling&pasta-salat" som er pakket inn i plastbokser og selges i butikken. Dette er et greit og sunnere alternativ når man er på farten, MEN ingenting kan vel måle seg som hjemmelagde retter, og det gjelder også kylling&pasta-salat".

Her er en variant jeg og Fredrik lagde forrige uke og som begge ble ganske så mette og fornøyde av:

Til to-tre porsjoner:
250 fersk pasta
1 grillet kylling
1/2 paprika (rød/oransje/gul)
1/4 agurk
1 crispisalat

Rens kyllingen for skinn og bein. Skjær opp grønnsakene og salaten, bland sammen med kyllingbitene i en bolle. Kok pastaen og la denne avkjøles noen minutter. Legg pasta i bunnen av tallerken og topp med kylling, salat og urtedressing.

Så godt, så enkelt.

*Blande-blande*

Sunt, mettende og næringsrikt!
Yumyum :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Denne uka: Nytt treningsopplegg, jobb, skole og besøk

MANDAG! :D Fortsatt litt trøtt i trynet, men energinivået og godfølelsen er på plass! :D 

Den uka her er planene klare:
Man - Tors: Side2-jobbing
Fre - Søn: Obligatoriske skolesamling og besøk fra Bergen

Nu er jeg klar for trening før jeg begynner på jobb. Fredrik har funnet frem en nytt 4-ukers-treningsopplegg jeg skal prøve: Sheiko mengdetrening (program excel 37). Tror det er greit med litt variasjon etter å ha kjørt det samme programmet i noen uker nå, og ikke minst så er det motiverende med nytt opplegg og litt andre øvelser. 

På skolesamlingen i helgen skal forresten alle studentene presentere en obligatorisk oppgave med tilhørende rapport for de andre i faget "helsekommunikasjon". Oppgaven gikk ut på å skape et tiltak for å fremme en god helse hos ungdom. Jeg peilet meg inn på målgruppen unge jenter i alderen 13-18 år og har fokusert på å dekke kalsiumnivået hos disse jentene. 

Det er også klappet og klart! Rapporten ble godkjent på første forsøk og jeg er bare gira på å holde foredrag NÅ! :D

Et lite innblikk fra powerpointpresentasjonen:

"Mange unge jenter i pubertetsalderen har et negativt syn på sin egen kropp og kan ha flere lange perioder der de er på slankekur uten at dette er nødvendig. Dette kan også føre til at mange unngår meieriprodukter i kosten og dette kan gi en negativ innvirkning på mineralstatus i skjelettet. Et utilstrekkelig inntak av kalsium gir ofte ikke symptomer, men resultatet er en gradvis avkalkning av skjelettet og som kan føre til beinskjørhet og større risiko for beinbrudd."

"Jeg har hentet inspirasjon fra «Mr. Melk», talsperson for TineMelk, kombinert med inspirasjon av styrketreningstrenden og uttrykket «strong is the new skinny». Med en ny kvinnelig talsperson ønsker jeg at målgruppen får en større forståelse for viktigheten ved å styrke kroppen med hovedfokus på å dekke sitt kalsiumnivå ved inntak av melk og meieriprodukter." 

"For å nå ut til mottakerne ville jeg i hovedsak tatt i bruk to kommunikasjons- og markedsføringmetoder: egen nettside og egen Facebook-side. På nettsiden vil man finne bakgrunnsinformasjon, inspirasjon, forklaringer og tips til hvordan og hvorfor kalsium er viktig for kroppen. Sammen med en Facebook-side vil nettsiden øke tilgjengeligheten for mottaker fordi man her har mulighet til å være interaktiv og dermed skape dialog mellom avsender og mottaker, samt dele råd og erfaringer med andre mottakere. Man vil også finne tekst, bilder og informasjonsvideoer som kan inspirere og oppmuntre til handling."


God mandag! :D

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

"Restitusjonssøndag" med chins- og pullups-moro (film)

For en deilig søndag!

Nydelig vær og masse god stemning. Selv har jeg møtt ei venninne og ruslet litt rundt på Grünerløkka. Planen var å besøke Mathallen, men da vi kom dit var både politi og brannvesen på plass og det viste det seg at det hadde vært en gasslekkasje så der var det stengt resten av dagen. Typisk.

Men da ble det vandring i gatene, venninnesnakk og take-away-kaffe i sola i stedet. Nye solbriller ble det også da de jeg hadde på meg plutselig tok kvelden. (H&M-kvalitet vettu, ikke akkurat "varer-livet-ut"-garanti der)

Og til tross for treningsfri og "restitusjonssøndag" så  har jeg fått rørt litt på kroppen likevel i løpet av den lille gårunden vår: 

Og senere så ble det som egentlig skulle være litt "kosetrening i Iron Gym" heller "sjekke-formen-dag" i stedet.

Hadde jeg visst at kroppen faktisk var veldig medgjørlig på de første repetisjonene så hadde jeg psyka meg opp til å ta 11 chins (se hvor lyst jeg har på den nummer 11 *Prøver-så-hardt-jeg-bare-kan-å-komme-opp-men-nei*...

video:chinsfun

Så da psyka jeg meg opp til å ta 8 pullups (nesten hvertfall) i stedet (hahaha, den åttende der er definitivt i kategorien "meget tvilsom" med tanke på en del "sprellebein-hjelp". Haka er over, men skal gi det et nytt og bedre forsøk neste gang så regner ikke det her som ny pers.

video:tvilsom8pullups

I kveld skal jeg visst på bursdagsfeiring, spørs om det ikke blir "kaketrykk" på treningen i morgen gitt. ;)

Ha en nydelig søndag :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Indisk kyllinggryte med ris, raita og papadam

Dette ble lørdagsmiddagen her i går: Indisk kyllinggryte med raita, papadam (tynne, sprø indiske "lefseflak" laget av linsemel), ris og agurk/paprika (og noen brokkolibuketter da dette er en veldig næringsrik og god grønnsak;) )

Jeg brukte ingredienser som coriander paste, kefir, yoghurt naturell og raitamiks: 

Kyllingen skal først ligge i marinade (coriander paste + yoghurt naturell) i minst en time. Deretter stekes dette i en ildfast form i cirka 15 minutter.  

(Fargen er kanskje ikke den mest tiltalende, men yummy ble det! ;) )

Man bestemmer selv også hvor sterkt man ønsker å ha det ved å tilsette mer/mindre yoghurt naturell. Jeg brukte 4,5 dl yoghurt og 1/2 glass coriander paste, det ble mer enn sterkt nok for min del ;)

Så var det raita: Raitamiks + kefir og la dette stå å svelle i 15-20 minutter: 

Papadam: Stekes på en rist på 250 grader i cirka 30-40 sekunder.

Hjemmelaget smaker så mye bedre enn ferdigvarianter ;)

Serveres med ris og papadam skal dyppes i raitamiksen ved siden av - enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Proteinrik og himmelsk god sjokoladedessert

Den sjokoladedesserten her ble til ved et mislykket forsøk til "sjokoladeprotein-godtekuler"

Den opprinnelige oppskriften:

1 scoop sjokoladeproteinpulver
4 ss kakaopulver
4 ss sukrinmelis
Litt melk/kokosmelk
Kokosmasse til å rulle kulene i

Bland sammen det tørre og tilsett bittelitt melk om gangen til blandingen får en deigkonsistens. Trill kuler, rull i kokos og sett i fryseren 15-20 minutter eller oppbevar i kjøleskapet.

Vel, det som skjedde da jeg prøvde meg på denne oppskriften var at jeg ble altfor ivrig med melken så blandingen ble for bløt/seig til å kunne trille kuler. Men i stedet fikk jeg noe "sjokoladekake-sjokoladeis"-lignende dessertdigg som ble så godt og mettende! Jeg er usikker på hvor mye melk jeg brukte, men det ble til at jeg måtte jevne ut med en ekstra scoop sjokoladeproteinpulver (ikke rart jeg ble mett....;))så oppskriften ble da:

2 scoop sjokoladeproteinpulver
4 ss kakaopulver
4 ss sukrinmelis
En skvett melk

Bland alt sammen til kakedeiglignende konsistens. Sett 5-10 minutter i fryseren og NYT den herlige smaken av sjokolade! 

 

Ikke la deg lure av utseendet, dette er pur digg sjokoladedessert på sitt beste! MMMM!!! I tillegg har proteinpulveret jeg bruker sjokoladebiter - making it even better! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Ny pers: Markløft 95

video:mark 95

(Bare så det er sagt: IKKE bruk dette som eksempel på hvordan man trener markløft. Ryggen min på vei opp ser ikke bra ut og for all del, det er ikke slik det ser ut når jeg trener mark til vanlig!!! ;) )

Men det er et godkjent løft og målet om å ta 100 kg i konvensjonell markløft før sommeren kan se ut å gå i boks! :D

Jeg er i hvertfall veldig fornøyd med ny pers i dag med tanke på at jeg lå syk for bare noen få dager siden. "Smart trening....." Eh.

Gøy var det i alle fall! :D (Fikk med meg Fredrik på Elixia i dag også, så han forsikrer seg om at alt går riktig for seg. hehe)

Resten av kvelden blir å være tilskuer på styrkeløftsstevne her i Oslo, gleder meg veldig til det :) 

Ha en flott fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Ovnsbakt fiskefilet med eplesaus

Denne sausen er veldig enkel og veldig god! Passer godt til på kylling/kalkun og til fisk.

Eplesaus:
3 dl eplejuice/eplecider
1 eple
1,5 - 2 dl creme fraiche
1/2 - 1 ts sukrin 
(Evnt litt johannesbrødkjernemel eller maizena til å gjøre sausen tykkere) 

Kok opp eplesaus, tilsett epleterninger og la eplebitene trekke i den varme eplejuicen i 2 minutter. Sil ut epleterningene og kok eplejuicen inn til det halve.

Tilsett deretter creme fraiche og kok til sausen tykner. (ha oppi litt jbkm/maizena hvis du ønsker tykkere konsistens). Tilsett de kokte epleterningene i sausen rett før servering og dryss over sukrin. 

Jeg serverte sausen til ovnsbakt torsk med dillkrydder og kokte brokkoli- og blomkålbuketter. 

Enjoy!

Forresten, til dessert skulle jeg lage "sjokoladeproteinkuler". Dette ble et heller mislykket forsøk, men i stedet viste det seg å bli noe annet sjokoladeprotein-digg (blanding mellom sjokoladekakedeig og sjokoladeiskrem!) og herrejemini så digg det var!! Oppskrift på denne kommer i kveld eller i morgen :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Hjemmelaget karbonadesmørbrød med aiolidressing


Hjemmelagde karbonader:

400 gram karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss griljermel (evnt 1/2 ss potetmel)
2 ss vann
1/2 ts muskat
1 ts paprikapulver
Eventuelt andre krydderier hvis du ønsker (for eksempel hvitløksfedd, løkpulver etc)

Alle ingrediensene bør ha romtemperatur. Kvern deigen godt enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tisettl krydder, mel og vann litt og litt til en passe konsistens, farsen skal være fast. Form karbonader og stek i smør. 

Aiolidressing:
2 eggeplommer
2 dl nøytral olje (solsikke- eller rapsolje)
1 knust hvitløksbåt (bruk hvitløkspresse)
1/2 ts sennep (kan sløyfes)
1/2 ss sitronsaft 

Visp eggeplommer sammen sitronsaft og sennep. Tilsett det knuste hvitløksfeddet. Visp kraftig mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Oppbevares kaldt. 
 

Server på grovt brød sammen med ønskede grønnsaker/salat og den deilige aiolidressingen. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

"Feberøyne" og dagens middag


"Feberøyne? neida... bare litt sløv i blikket bare..."

Det ble en relativ kjapp økt på Elixia i dag etter at jeg fikk beskjed av ei som jeg snakket med at jeg hadde "feberøyne". Hehe. Det vil si blanke litt rødlige øyne fikk jeg vite... Skal si tålmodigheten får kjørt seg om dagen! :D
Men det var rett og slett uaktuelt å reise hjem da det var "bursdagsmiddag" for ei venninne senere på ettermiddagen. 
Så dagens middag ble "Chicken Gongbao" på "Four Seasons":

Er du på utikk etter et spisested i hovedstaden kan jeg virkelig anbefale "Four Seasons" restarant i Vika, Oslo. Høy kvalitet på service og helt utrolig god og høy kvalitet på maten med masse rene smaker til en faktisk ganske rimelig pris (ca 200 for en hovedrett). 
Mmmmm... :D
- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Frokost og back in business

Endelig back in business! :D Fortsatt litt sånn bustehår, men øynene er oppe og smilet på plass. 

Dagens frokost: grønn te, eplejuice, 2 grove brødskiver med egg, kalkunskinke og selvfølgelig masse paprikastrimler og agurkskiver. 

Nå må jeg få tatt igjen litt tapt skolearbeid ettersom de siste dagene har gått med til "pleie-den-syke-kroppen-restitusjon". Rapportskriving og tilhørende powerpoint må lages - men det er null stress :)
Og gjett hvem som skal prøve seg på trening etterpå a.... :D
Ha en flott onsdag!
- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Karbonadedeig- og grønnsaksgryte med lompechips, og dagens restitusjonsmat

Karbonadedeig- og grønnsaksgryte:

400 gram karbonadedeig
1/2 rødløkløk
1/2 rød paprika 
1/4 squash
1/4 fersk ananas
1/3 glass klassisk tomatsaus 
2 ts paprikapulver
(Ønsker du en sterkere smak, blir litt sånn søtsterk chili con carne-aktig, kan du tilsette 1-2 ts chilipulver eller noen finhakkede chilifrø)

Stek karbonadedeig for seg selv, men du steker strimlet rødløk og paprika i en annen panne. Bland sammen når kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er blitt myke. Tilsett terninger av squash og ananas, paprikapulver og tomatsausen. La dette stå å småputre i noen minutter slik at smakene får satt seg. 

Lompechips:
Lomper
Litt olje
Havsalt (eller annet krydder)

Rut opp lompene og legg disse utover et stekebrett ikledd bakepapir. Pensle med litt olje og strø over litt krydder, eller ha de naturell. 

Stekes i cirka fem minutter på 190-200 grader. Følg nøye med de to siste minuttene, fra ferdigstekt til veldig sprøstekt går det fortere enn man tror. Avkjøl noen minutter og spis som snacks eller som tilbehør!

Og her er et av dagens restitusjonsmåltider for min del, og nei, jeg snakker ikke om "trenings-restitisjon". Lett fordøyelig kost og med håp om at "litt eplejuice nå om dagen gjør godt for magen". ;)

Ha en flott tirsdag!  

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

20 tips til hvordan du spiser sunt og billig.

For en søndag, jeg blir syk sånn seriøst en gang hvert femte år eller noe, og når det skjer skal det selvfølgelig skje en dag jeg faktisk hadde planer jeg har gleda meg så lenge til. Men neida, jeg er fortsatt ikke i form og har lett feber og kjører intervalløkter mellom soverommet og badet.

Uansett, noe matoppskrift i dag blir det dessverre ikke, men tidligere denne uka ble det publisert en artikkel på Side2 der jeg lister opp 20 tips til hvordan studenter (og andre for den saks skyld) kan spise både sunt og billig.
1) Se etter tilbudsvarer og bruk de billigste merkevarene i basismatvaregruppen.

2) Mange frokostblandinger inneholder mye sukker og lite av de gode næringsstoffene. Sunnere kornblandinger er som oftest både billigere og sunnere med mer fiber og mindre tilsatt sukker. Variantene 4-Korn og havregryn er bare to eksempler på et sunnere og billigere alternativ når det gjelder frokostblandinger.

3) Bytt ut pommes frites med ovnsbakte poteter - et enkelt og sunt alternativ som du kan spare noen kroner på.

4) Kyllingkjøttdeig er et rimelig og sunnere alternativ enn kjøttdeig.

5) Renskåret svinekjøtt er raskt å tilberede, det koster ikke mye og kan varieres i mange retter.

6) Bytt ut ferdigjuice med din egen ferdigpresset juicedrikk. Dette er både billigere og smaker bedre samtidig som du unngår mulighetene for å kjøpe juice- og nektarvarianter med tilsatt sukker og der en stor del av den næringsrike råsaften er erstattet med vann.

7) Spis mer fisk! Fiskefilet er et rimelig og bra alternativ til kjøtt.

8) Følg sesongene når det gjelder frukt og grønt. Har du lagringsmuligheter er høsten et godt tidspunkt for å kjøpe større mengder frukt, bær, grønnsaker og poteter.

9) Dette er en klassiker alle mest sannsynlig er klar over, men likevel kan det ikke gjentas ofte nok: vann er den beste tørstedrikken!

10) Spis egg - en god og billig basisvare. Dette er en næringsrik og god proteinkilde som kan varieres i nesten det uendelige i matlagingen.

11) Sammenlign pris per kilo. Det finner du på hyllemerkingen.

12) Frukt og grønt som snacks er så mye bedre og billigere enn chips og sjokolade

13) Ikke kast rester. Bruk restematen til niste dagen etter, eller bruk det i nye retter som for eksempel omelett eller gryteretter. Rester kan også egne seg som kveldsmat eller fryses.

14) Lag dine egne brød og knekkebrød. Ofte er bedre valg, både ernæringsmessig og med tanke på pris. Lag gjerne store porsjoner når du først skal bake slik at du kan ha et lite brødlager i fryseren.

15) Er du glad i kjøtt, men synes det er dyrt? Prøv å erstatt kjøttfyllet med bønner og linser en gang i blant.

16) Å kjøpe en morgenkaffe eller en tekopp på kiosken eller i en kaffesjappe flere ganger i uken kan etter hvert bli en stor utgiftspost. Invester i en termokopp som du kan fylle opp hjemme på morgenen og som du tar med deg på skole eller jobb.

17) Nøtter i løsvekt er et sunt mellommåltid, men det kan også bli dyrt. Kjøp heller større nøtteposer som du selv fordeler i mindre porsjoner og som du tar med deg i veska. Da får du i deg sunne fettsyrer og det blir enklere å holde et stabilt energinivå. Nøtter har også lang holdbarhet og ulike nøttetyper passer også ypperlig til å sette ekstra smak på woker og salater.

18) Det er mye godt og sunt i hermetikkhyllen. For eksempel er tunfisk, mais, flådde tomater, erter og bønner god og sunn mat for en rimelig penge.

19) Planlegging - finn ut hvor mye du skal bruke på mat hver uke og hold deg til budsjettet. Lag gjerne også en middagsplan slik at du slipper å impulshandle på sulten mage hver dag. Da er det fort gjort det ender opp med en av de mindre usunne valgene fra pizza- og frysedisken.

20) Fyll opp fryseren med tilbudsvarer av for eksempel fryste grønnsaksblandinger, bær, kjøtt- og fiskeprodukter. Et tips er faktisk å ikke kjøpe for mye av fersk frukt og grønnsaker da dette har realtiv kort holdbarhet. Da er det store muligheter for at du ikke rekker å spise det opp før du må kaste maten fordi den er blitt ødelagt.

Den originale artikkelen finner du her:

Neida, det er ikke dyrt å spise sunt

Håper alle har en fin og flott søndag så satser jeg selv på en knallstart på ny uke i morgen:)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fra Idol

Jeg har klart å blitt syk med heftig omgangssyke/matforgiftning eller hva det nå enn er. Så denne søndagen camper jeg på badet :(

Men på fredag var jeg jo på Idol-sending med to venninner, så her er et lite bildedryss derfra: 

 

Fra "VIP-rommet": gratis drikke, sjokoladefontene, chips, frukt og sjokolade. 

Ønsker alle en fin søndag og så ønsker jeg meg selv god bedring..... :(

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Lun couscoussalat som tilbehør til marinerte kyllingspyd

Lun couscoussalat:
Couscous + vann
Spisskummin
Paprikapulver
Ananas (gjerne fersk)
Paprika
Vårløk

Mengden på de ulike ingrediensene bestemmer du selv avhengig av hvor mange personer du ønsker å lage til, og om salaten er en hovedrett, siderett, forrett etc :) 

Kok couscous etter anvisning på pakken sammen med spisskumminkrydder og paprikapulver (smak deg frem). Når couscousen er blitt myk skrur du ned på den laveste varmen og tilsetter ananasbiter, samt paprika og vårløk. Bland godt sammen og la alt stå å bli varmt i cirka 4-5 minutter. 

Server som hovedrett, siderett, forrett etc. :)

 

Jeg hadde couscoussalat som tilbehør til marinerte kyllingspyd og brokkolibuketter. Sødmen fra ananasen sammen med den karakteristiske spisskumminsmaken er så digg!!! 

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Spørsmål om trening: Mitt treningsprogram - hvordan jeg trenger og hvor ofte.Forrige helg fikk jeg en mail med flere spørsmål angående hvordan jeg trener og spiser, deriblant et spørsmål om hvordan en vanlig treningsuke for meg ser ut.

Vel, for det første så er trening blitt en vane for min del. Det er ikke noe jeg ser på som "et ork". Når jeg er på trening så er faktisk dette ett av dagens beste tidspunkter og høydepunkt. Jeg er blitt avhengig av den tiden der jeg er på trening (eller jogger en tur, går på ski etc etc) der jeg virkelig setter meg selv og min kropp i fokus. Mens andre blir stressa bare på tanken av fysisk aktivitet eller trening, så blir jeg derimot "stressa" hvis jeg ikke får rørt på kroppen. Og jeg snakker ikke om usunnt stress i forhold til at man får dårlig samvittighet eller lignende ved å ikke trene, men treningen gjør meg sterkere både psykisk og fysisk. En herlig rus av mer overskudd, bedre humør, bedre selvfølelse, bedre mestringsfølelse og ikke minst mer E N E R G I. 

Så trening for meg er en viktig del av livet mitt. At jeg i tillegg har vært så heldig å fått en kjæreste som er utdannet personlig trener og som virkelig vet hva han snakker om er også noe jeg setter stor pris på. Trening og fysisk aktivitet er noe begge setter stor pris på og som er en viktig fellesinteresse for oss. 

PROGRAM: Hver søndag skriver jeg ned treningsplan for kommende uke. Jeg er avhengig av min lille finne kladde-logge-bok samt musikk i ørene når jeg skal trene. Fredrik har gitt meg tips og program innenfor baseøvelsene knebøy, markløft og benkpress + noen støtteøvelser. Hver uke kjører jeg derfor tre runder med disse øvelsene.

Et eksempel på treningsuke med disse baseøvelsene: 

Mandag: Tung knebøy
Tirsdag: Benkpress + vanlig markløft
Onsdag: Lett knebøy 
Torsdag: Smalbenk + rumensk markløft
Fredag: Middels tung knebøy
Lørdag: Tung markløft + benkpress med stopp

Hvor mange repetisjoner og hvor tunge vekter jeg har på er regnet ut prosentvis fra 1RM (1 repetisjon maksimum) i et fancy excel-ark:I tillegg har jeg noen faste støtteøvelser: utfallvarianter med splittbøy og bulgarsk utfall (HATER utfall - blir aldri komfortabel med den øvelsen der, men det må til!), ulike pushups-varianter ("vanlig" grep, smalt grep, "eksentrisk pushup"), skrå hantelpress og  ulike redcore-øvelser (arm og mage). 

Også legger jeg selv til noen andre øvelser som for eksempel frontbøy, militærpress, skulderpress med manualer, stående roing med stang, og ikke minst chins og pullups. 

Jeg trener altså ingenting i tradisjonelle treningsapparater, men kjører øvelser med vektstenger og egen kroppsvekt. 

I gjennomsnitt trener jeg nok 6 dager i uka, cirka 1-2 timer (inkludert pauser mellom settene!) tilsammen avhengig av hvor god tid jeg har og hvor mange kjente jeg snakker med i løpet av den tiden jeg er på treningsenteret ;) Jeg kunne fint ha trent 7 dager i uka, men vet det er vel så viktig å huske på at kroppen trenger restitusjon og hvile.

Nå som snøen har smeltet og det har blitt varmere i været kan jeg fint ta meg en joggetur på ettermiddagen/kvelden et par ganger i uka også. 

KOSTHOLD

Her skal jeg ikke gå detaljert inn på hvert enkelt måltid, men enkelt og greit så spiser jeg generelt normal, sunn mat med næringsrike ingredienser. Dette vil si minst mulig bearbeidet mat, velger naturlige råvarer, rene kjøtt- og fiskeprodukter, egg, bruker ikke sukker i min egen matlaging, mye bær og grønnsaker, fullkornsprodukter, proteinrikt og sunne fettsyrer fra for eksempel nøtter og rapsolje. 

Dere får jo uansett et godt innblikk i hva slags mat det går mye av gjennom oppskrifter og mattips på bloggen :) Men når det gjelder før og etter trening kan jeg gjerne si litt mer:

Frokost: Proteinpannekaker med bær og søtningsmiddel + grønn te + kaffe

Før trening/under trening: Red Bull + Banan / proteinshake / proteinbar (Det verste jeg vet er å kjenne sulten hogge til under en treningsøkt så jeg har alltid med meg ett eller annet uansett)

Rett etter trening: Proteinshake / Proteinbar / Skyr yoghurt / kokt egg + kjøttpålegg + paprikastrimler + gulrot

1-2 timer etter trening: Middag eller en sen og større lunsj.

Dette er selvfølgelig bare er et eksempel og at hva og hvordan jeg spiser varierer fra dag til dag.

Til slutt vil jeg bare si at fysisk aktivitet og det å ha en god helse betyr ekstremt mye for meg. Det gir meg så utrolig mye, jeg er rett og slett bare veldig glad i å bruke kroppen og ikke minst å se og kjenne forbedringene med å slå sine egne perser osv.


Men husk at vi alle er forskjellige, at vi har ulike liv, ulike prioriteringer og ulike hverdager som gjør at man må man finne en balanse og vaner som passer for deg og ditt liv.

- Silje Bjørnstad -   

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Jentefredag

"Hei"

Bare en kjapp oppdatering på en travel fredagsettermiddag:

Jeg er visst hjemme alene i helga, Fredrik har tatt seg en tur til Svalbard for blant annet å gå på ski og bestige fjelltopper..... (ikke spør). 

Så i kveld er jeg invitert med på Idol-sending med to venninner :) Gleder meg veldig til det, blir vel første gangen jeg er på et slikt arrangement uten at jeg skal jobbe ;p Hihi.

Men nå må jeg løpe!

Forresten, treningsinnlegg kommer i morgen! (Svar på spm om "en vanlig treningsuke for meg", "restitusjonsmat", "øvelser", etc) 

Ha en herlig fredag og god helg :)

- Silje Bjørnstad

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Proteinrik sjokoladefondant

Til en porsjon:

2 ss proteinpulver med sjokoladesmak
2 ss kokosmel (kan erstattes med mandelmel/peanøttmel eller lignende)
1 ss kakaopulver
1 egg
6 ss melk
Evnt litt søtningsmiddel/sukring etc (Jeg droppet dette og syntes det smakte ganske så godt uten)

Bland sammen det tørre i en liten bolle. Tilsett egg og litt og litt melk til blandingen får en kakerøre-konsistens. Sett i mikro på full guffe i cirka ett minutt, men sjekk likevel hver 15. sekund slik at fondanten blir "overstekt".

Mitt resultat den første gangen var bittelitt for lenge i mikroen. Fyllet innvendig skal være litt mer flytende, men smaken var det likevel ingenting å utsette på!! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Selverklært matvrak og dessertmenneske

Det er ingen tvil: Jeg er selverklært matvrak. Men "matvrak" trenger ikke å være noe negativt. For min del så blir matvrak-bekregrepet en kombinasjon av at jeg er veldig glad i å lage mat, spise mat, teste ut nye retter og ikke minst finne næringsrike, sunne og gode matoppskrifter. Med andre ord, jeg bruker mye tid på mat og kosthold, men så er jeg også over middels interessert i ernæring;) 

I tillegg til å være "matvrak" er jeg et skikkelig dessertmenneske. For mange er kanskje dessert automatisk assosiert med store og flotte kaker, iskrem og puddinger der hovedingrediensene er sukker og fløte. Vel, for min del så er dessert noe som ja, er søtt, men også noe som kan nytes uten å være bekymret for kalorier, masse sukker eller næringsfattige produkter. Samtidig så skal jeg bli god og mett istedet for å trigge frem søtsuget kort tid etterpå. Så her blir det dessertkos mer enn en gang i uka for å si det sånn..... ;) 

Her er noen forslag og inspirasjonsbilder til ettermiddagsdessert, mellommåltider, sunnere helgekos, kveldssnacks eller hva det enn nå måtte være:)

(Alle disse forslagene er uten tilsatt sukker og hvetemel. I min matlaging foretrekker jeg i stedet alternativer som søtningsmiddel, mandelmel/kokosmel, ekte kakaopulver, vaniljepulver/vaniljestang etc)

Hjemmelaget smoothie

Hjemmelaget milkshake

Hjemmelaget fruktsorbet

Varme bær med vaniljekesam

Sukkerfri gele


Smoothie-is

Fruktsalat med vaniljekesam

Skyr med bær

Lettvinn mini-proteinpannekake med bær og søtningsmiddel

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse

Proteinbrownie i mikro 

Lavkalori og sukkerfri skumkake 

Lavkalori appelsin- eller sitronfromasj

Oppskjært frukt og bær med hakkede nøtter med Skyr/yoghurt/vaniljekesam

Fruktspyd dyppet i mørk sjokolade

Røde bær med varm havrekrisp og vaniljekesam

Proteinrike bananmuffins
Oppskrifter finnes i tidligere innlegg på bloggen i kategorien "Oppskrifter". 

I morgen kommer det forresten oppskrift på denne herligheten som er nok en dessertvariant, proteinrik sjokoladefondant: 

Enjoy!

Ha en finfin torsdagskveld :)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Film: 7 pullups - pers

Skulle bare teste pullups-formen i går, noe som resulterte i 7 pullups:

video:7pullups

Joda, den siste repetisjonen er noe tvilsom pga mine herlige sprellebein, men haka er over, ergo godkjent treningspers. :p (I tillegg hadde jeg trent pullups tidligere på dagen).

Litt mer kontrollerte bevegelser enn på forrige 6-pullups-pers hvertfall. Gleder meg til den dagen jeg tar tosifra i det her jeg. ONE DAY! ;)

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Bare man vil og jobber for noe så er mye mulig. For ett år siden klarte jeg ikke en vanlig push-up en gang (!) og bare tanken på å klare 1 chins eller pullups føltes hvertfall helt uoppnåelig.

Men nu, per dags dato:

Pullups = Overhåndsgrep 7 stk
Chins = Underhåndsgrep 10 stk (skal snart teste formen her igjen også)

Gøy :)

Ha en flott dag! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Silje Bjørnstad - Ernæringsfysiolog: Ønsker du kostveiledning fra ernæringsfysiolog? Har du spørsmål om ernæring eller kosthold?

 Nå skal frøkna få orden i sakene.

Jeg er for tiden midt i etableringsfasen med hjemmeside, facebook-side, visittkort, etc og hele sulamitten som hører med angående å jobbe som en ernæringsfysiolog. "Skal man ha noe gjort får man fikse det sjøl"! :D 

Neida, men jeg har jo snakket lenge om det å starte for seg selv enten om jeg har fast jobb eller ikke, og siden det er flere av dere som har sendt meg mail angående kostveiledning og ernæringsråd så er det bare å hoppe i det. Dette setter jeg forresten veldig stor pris på! :)

Så for tiden blir det en del hjemmekontor med organisering av ulike ting, papirarbeid og i det hele tatt... Gøy er det hvertfall! 

Jeg vil etter hvert få egen mailadresse knyttet til min virksomhet, men enn så lenge er det bare å fortsette å sende mail til følgende adresse: silje1987@hotmail.com. 

Derfor vil jeg i første omgang informere om de ulike tjenestene jeg kan tilby: 

KOSTVEILEDNING - både gjennom direkte møte med klient og over Internett:

 • Ned eller opp i vekt: Individuelle kostholdsråd og veiledning.

 • Kostholdsråd: Livstilssykdommer: diabetes type 2, overvekt/fedme, høyt blodtrykk, hjerte-kar, kolesterolverdier

 • Kostholdsråd til gravide og ammede

 • Kostholdråd spedbarn

 • Kostholdsråd eldre

 • Kostholdsråd barn og unge

 • Analyse av ditt kosthold med kostholdsråd: Hvordan er anbefalingene i forhold til ditt nåværende kosthold. Hvordan er ditt vitamin-mineralnivå? Hvordan er fordelingen av karbohydrater, fett og proteiner? Gjennomsnittsinntak av kostfiber. Gjennomsnitttsinntak av tilsatt sukker. Hva bør du spise mer/mindre av i forhold til hva som er anbefalt og optimalt for deg?

 • Næringsberegning: Beregning av næringsinnhold i menyer, oppskrifter og måltider
   

  Bor du i Oslo-området har jeg mulighet til å komme hjem til deg for en veiledningstime sammen med deg (varighet ca 1 - 1 1/2 time). Det er også mulighet for pakkeløsning med oppfølgingstimer (varighet ca 30 - 45 minutter). En type pakkeløsning inkluderer også en tur på en dagligvarebutikk for konkrete tips og råd til matinnkjøp.

  JEG MENER: Det hjelper ikke å kunne teorien når man ikke kan praktisere den og tilpasse den individuelt. Derfor er det viktig å ha fokuset på hva som er et riktig kosthold for DEG og din livsstil.

  «La din mat bli din medisin»

  FOREDRAG og helsekommunikasjon: 

Jeg har også mulighet for å holde foredrag og motivasjonskurs. Dette kan for eksempel være på skoler, arbeidsplasser, sykehjem, institusjoner, ansatte i helsevesen og så videre. 

Forslag til tema kan være trenddietter, kosthold for eldre, kosthold i barnehager, lavkarbo, kosthold for en sunnere kantine etc. DU bestemmer :)

 Ønsker du mer detaljert informasjon eller har spørsmål om priser: Send en mail til silje1987@hotmail.com

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dessert: Sukkerfri gele (hele oppskriften gir ca 60 kcal)

Denne gelevarianten her smaker  seriøst bedre enn vanlig gele. I tillegg inneholder den null sukker og færre kalorier! :D Også kan man variere i det uendelig med ulike smaker i form av ulike saft-typer.

Gårsdagens dessert:

Sukkerfri gele

3 dl ublandet saft (jeg lagde to forskjellige smaker: 1,5 dl Fun Light Jordbær/Rabarbra og 1,5 dl Zero fersken/nektarin)
7 dl kaldt vann
10 gelatinplater
 

Legg gelatinplatene i det kalde vannet og la ligge i fem minutter. Deretter tilsetter du den ublandede saften og varm opp blandingen i en kjele mens du hele tiden rører rundt (det skal ikke koke!). 

Når gelatinplatene er blitt oppløst har du geleen i en ønsket form/bolle og sett kaldt. Det tar cirka fem timer før geleen har stivnet. 

Hele geleoppskriften ligger på ca 60 kalorier så dette er dessert man kan nyte med god samvittighet.

Blir det for kjedelig med bare gele kan du for eksempel prøve denne vaniljesausen fra Eldorado (pulveret blandes ut med 7,5 dl melk og gir 54 kcal per 100 gram), eller med hjemmelaget vaniljekrem, skyr vanilje, vaniljekesam etc. 

 

Og her er gårsdagens middag som også kan anbefales på det sterkeste: Ovnsbakt laks med grønnsaker og maggi-juicy-fish-krydderpose (den er så god!!!). Har skrevet mer om denne her. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Treningsfilm: en helt vanlig tirsdagkveld - seriøs og useriøs trening med Fredrik på Bjølsen

Her har jeg hengt noen timer i ettermiddag: Styrketreningsrommet til Oslo Styrkeløfterklubb :D

Og mens noen trener seriøst.....

"THAT focus...."

video:20130409171835

Chins med 11,25 kg ekstra :D

....så er det noen andre som leker "huske-bøy" med strikk og lager nye "treningsøvelser" og pushups-varianter:

Fredrik demonstrer den nye push-up-varianten "Push-iba".

Alt du trenger er bare tre manualer (2 til å støtte deg på + 1 til å henge i en strikk rundt livet), et par strikker, kjetting, treningsball og treningsbenk. 

video:img6809

Ok, så ble det litt mer seriøst på han her også:

"Dragon-abs":

video:film

Det skal også sies at Fredrik trente litt dips før i dag.....

Her med 85 kg ekstra..... (selv veier han 76 kg....) SYKT! :D 

Det er jo bare å gjette hvor jeg har fått inspirasjon og tips til styrketreningen min ifra.... ;)

Men med andre ord, alt er som det pleier i kveld også! :D Nå er jeg så innmari klar for middag og dessert! Fisk + sukkerfri gele med vaniljesaus står på menyen. Oppskrift kommer i morgen! Ha en finfin tirsdagskveld :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Søt-sterk karbonadedeigwok

Denne karbonadedeig-woken ble så god og hadde så masse deilige, forskjellige smaker!

Dette var det som ble brukt (2-3 porsjoner):

400 gram karbonadedeig
2 fedd hvitløk
1/2 dl soyasaus (kikkoman)
1/3 bunt vårløk
1/2 squash
1/2 rød paprika
1/2 fersk ananas 
Chilipulver (eller en 1/2 rød chili hvis du er glad i litt sterkere smak)
Paprikapulver 

Bland sammen soyasaus og knuste hvitløksfedd (bruk en hvitløkspresse). Rør sammen og bland inn i karbonadedeigen, la stå i ca 10 minutter før du begynner stekingen. Stek karbonadedeigen i litt olje. Skjær opp grønnsakene og ha oppi stekepannen når karbonadedeigen har blitt gjennomstekt. 

 

Smak til med paprikapulver og chilipulver/chili. La woken stå på lav-middels varme til grønnsakene er blitt myke og smakene har fått satt seg. 

 

Her får du en deilig hvitløk-soyasaus-chili-smak kombinert med sødme med fra ananas. MÅ prøves! :)

Server med nudler eller ris. Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

En helt vanlig mandagskveld: massasjerulling, handklepullups og kveldsjoggetur

Mens noen bruker kveldene til å campe i sofaen for å se på TV er det visse andre som enten kombinerer TV-titting med litt massasjerulling eller hjemmetrening. 

For som dere ser så "koser" Fredrik seg med massasjerulling og "Friends", og selv har jeg nettopp vært ute på en liten kveldsjoggetur. 

Og da ser jeg selvfølgelig blid og fornøyd ut som alltid:

Sannheten er at jeg er rødsprengt i trynet, svett og tørst:

Også har jeg lekt meg i Iron Gym.

1) Pullups (overhåndsgrep):2) Chins (underhåndsgrep): 3) Handkle-pullups:

Med andre ord, alt er som normalt ;)

Jeg har forresten fått spørsmål om jeg ikke kan beskrive en normal treningsuke og hva slags øvelser jeg trener - svar på dette kommer i løpet av uka :)

Ha en flott kveld videre - i morgen kommer ny oppskrift/middagstips!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Har du hørt om Frisklivssentraler?

 

Da jeg satt og leste i "Norsk tidsskrift for ernæring" i forrige uke kom jeg over en artikkel om en Frisklivssentral i Eidskog kommune som kunne fortelle om stor suksess.

I tillegg så arrangeres "Frisklivskonferansen 2013" i Oslo i disse dager, 8. - 9. april, så derfor tenkte jeg å skrive litt om hva dette er.

HVA ER FRISKLIVSENTRALER?

En frisklivssentral er en kommunal helsetjeneste som har som mål å fremme fysisk og psykisk helse samt forebygge og mestre sykdom. Hovedfokus er innenfor områdene fysisk aktivitet, tobakk og kosthold.
Målgruppen ved en frisklivssentral er personer som har økt risiko for, eller allerede har sykdommer eller utfordringer knyttet til fysisk og psykisk helse, men man trenger ikke være syk eller ha en diagnose for å være deltaker ved en frisklivssentral.

Det finnes om lag 145 kommuner i Norge som har etablert frisklivssentral. Her jobber for eksempel fysioteraputer, ergoterapeuter, ernæringsfysiologer, treningsveiledere etc som er med på å motivere deltakerne til å endre livsstilsvaner.  Frisklivsresept

Basistilbudet ved frisklivssentralen er frisklivsresepten, som gir en periode med strukturert oppfølging. Fastlegen, annet helsepersonell og noen NAV-kontor kan skrive ut en frisklivsresept.

Reseptperioden starter med en individuell samtale. Flere steder vil du også få tilbud om å teste den fysiske formen din. Deretter bestemmer du i samarbeid med frisklivsveilederen hva som vil passe deg videre. De fleste frisklivssentralene har gruppetilbud for fysisk aktivitet, kosthold og røykeslutt. Noen arrangerer også kurs i mestring av depresjon. 


Du kan også henvende deg direkte til frisklivssentralen uten frisklivsresept, og vil da få informasjon og veiledning ut fra behov. 
Jeg hadde hvertfall ikke hatt noe imot å jobbe som ernæringsfysiolog på en Frisklivssentral!  Tenk å få hjelpe mennesker på denne måten sammen med andre og dermed bli en del av et større og viktig team. :D
- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Lets "Rumble roll"

Til de som lurer på hva jeg driver med: Etter en rask treningsøkt etter jobb ble det litt oppmykning av halvstøle lårmuskler og ryggstivhet ved hjelp av denne saken her:

"Rumble Roller" - en slags massasjerulle som mange bruker som et verktøy til å mykne opp og lindre muskulære smerter. Det er en skikkelig "god-vond-følelse" i det man holder på, men etterpå merker i alle fall jeg forbedring. :)Massasjerullen er perfekt for egenbehandling av triggerpunkter. Mange hevder også å forbedre blodsirkulasjonen og gi en bedre restitusjon av musklene. :)

Det skal sies at det er Fredrik som er den glade eier av denne saken, men i det siste har jeg blitt en ivrig bruker også. 

Her har dere inspirasjon til hvordan en slik en kan brukes:

Ha en flott søndagskveld :)

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Jobb, trening, fitnessbilder og KAKETRYKK

Det er jobbedag i dag også for min del, her er noen av helgens godbiter fra Side2:

Hvem ble best i bikini? Fitness-debutantene viste frem sine resultater av hard trening og måneder med streng diett.

(Copyright: Fitnessbloggen.no)

Like mye næring som hjemmelaget

(Copyright: Mediehuset Nettavisen)

- Skjønner ikke helg hva jeg har gjort. Sisteplass rett inn på førsteplass.

I går hadde jeg totalt treningsfri og etter jobb var jeg i bursdagsselskap der det ble servert både middag og kaker (og himmelsk god hjemmelaget sjokolademousse....). Og ikke vet jeg om det er "kaketrykk"/"dessert-trykk" eller hva det er som gjør at jeg bobler over av energi her jeg sitter på jobb, men en ting er sikkert: Kroppen er rimelig klar for trening, så etter jobb er det rett til Elixia!!!! ;)

Ha en flott søndag!

- Silje Bjørnstad


FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

På jobb: dagens frokost og lunsj

Jobbelørdag i dag!

Men mat må man jo ha! Og kaffe....... ;)

Dagens frokost var testing av grøten som ble lansert av Fjordland tidligere i år.

Og jeg synes den faktisk var ganske så god! Og enda bedre ble den med bær! :)

Næringsinnholdet er heller ikke så gærent med følgende verdier per 100 gram:

Energi 94 kcal

Protein 4,3 gram
Karbohydrat 11 gram
Fett 3,2 gram (hvorav mettede fettsyrer 2 gram)
Kostfiber 1,6 gram
Ingredienser: Melk, 13 % byggryn, salt

Jeg kan absolutt anbefale denne her :)

Back to work!

 

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Hvis du trenger tips til hva du kan finne på i helgen:

Elixia har åpent hus på alle sine sentre lørdag 6.april! Vanligvis koster en drop-in-time rundt 200 kroner på treningssentrene. Så uansett om du er på utkikk etter et treningssenter eller ikke så er sånne tilbud verdt å benytte seg av.


Jeg synes alltid det er gøy å sjekke ut et nytt treningssenter og hva de har å tilby.
Finn et Elixia-senter du kan besøke ved å sjekke ut hjemmesidene deres her.
Og på søndag, den 7.april, da er det "Spinningens Dag". 
Elixia og andre treningssentre inviterer til gratis spinningtimer så sjekk ut ditt lokale treningssenter og hva de kan tilby :)
Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha tatt turen både lørdag og søndag, men denne helga er det jobbings som gjelder! Så sjekk ut side2.no i løpet av helgen også! :)
Ha en flott fredag og god helg! 
- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Hjemmelaget hamburger - Hawaiian style, og hjemmelaget, mager hamburgerdressing

"Kingsize-burgere" med grillet ananas = nam :)

Hamburgere:
400 g karbonadedeig
1/2 rødløk
1 egg
Salt & pepper
For mer smak: 1 fedd hvitløk

Bland sammen karbonadedeig, egg, hakket løk og krydder. Form til hamburgere og stek på middels varme.

Server sammen med ønskede grønnsaker og grillet ananas. (Legg ananas i aluminiumsfolie på cirka 180-200 grader i 12-15 minutter til de har fått litt stekeskorpe. 

Hjemmelaget og mager hamburgerdressing lager du av følgende: Mager kesam, paprikapulver, ketchup, litt sennep, litt chilipulver, dillkrydder. Smak deg frem! :)

Jeg valgte en ristet skive brød som hamburgerbrød ;)

Jeg er en av de som elsker ananas til alt: på pizza, i taco, i gryteretter, til hamburger etc. Men det bør være fersk ananas, den er så mye bedre på smak enn ananas på hermetikkboks. :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Har man lyst har man lov: jeg spiser også junk

 

Bare for å vise at jeg er "menneskelig" til de som eventuelt måtte tro noe annet: Det blir junk og sukker-godteri her en sjelden gang også.

Min herlige kjæreste (som ironisk nok er utdannet ernæringsfysiolog og personlig trener......) stod for middagen på mandag: Take Away Pizza. Sist gang jeg spiste kjøpepizza var i London i juni i fjor.

Samme kveld fikk vi påskeegg på døra fra verdens kuleste huseier! Mentos, kvikklunsj, juicy fruit tyggegummi og kaffekapsler. 

Og sånn ved ett-tiden i natt tok jeg ansvar for å fjerne den siste mentosrullen og en kvikklunsj. Slik går det når man sitter oppe og finpusser på bacheloroppgaven. Så det så. Men jeg innrømmer at det er svært sjeldent jeg får lyst på no sugar-ish, rett og slett fordi jeg foretrekker sunnere og mer næringsrike alternativer som gir meg mer enn bare en berg og dalbane-tur innom blodsukkeret og energinivå. Men da man faktisk har lyst på så skal man unne seg også. 

I dag har jeg blant annet vært på venninnedate og middag nummer 1 ble kyllingwok med ris og mangopeanøttsaus-dipp. YUM!!!!!!!! DET var så godt!

<3

Så skal jeg lage middag nummer 2 senere i dag: Hamburger Hawaiien Style. Oppskrift kommer i morgen! :)

Ha en flott kveld!

Hilsen "matvraket":

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Sukkerfri, proteinrik "sjokolademousse-dessert"

Til en porsjon:

1 scoop sjokoladeprotein-pulver
10 gram kokosmel
Melk 
Bær

Bland sammen det tørre og tilsett litt og litt melk til du får en "sjokolademousse"-aktig konsistens. Sett i fryseren i 15-20 minutter, eller 1-2 timer i kjøleskapet. Server med friske/fryste bær. 

 

Den første gangen jeg prøvde meg på denne så ble det liitt mer deig-konsistens fremfor mousseaktig-konsistens, men godt var det jo uansett :)

 

Den andre gangen brukte jeg litt mer melk og resultatet så litt mer sjokolademousse-lignende ut. 

 

Så enkelt, så raskt, og SÅ GODT! Ikke trenger du noe ekstra søtning i form av søtningsstoffer (sukrin etc) heller, fordi dette er naturlig søtt og godt. 

 

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens trening: Selvtillit-boost på Elixia

I dag hadde jeg en meget bra opplevelse på trening på Elixia. Ei jente (på cirka min alder) kom bort til meg og sa at hun var helt i hundre etter å ha klart sin første chins/chinips - noe som hun hadde bestemt seg for å klare etter å ha sett at jeg hadde trent dette noen uker tidligere. 

"Takk! Du inspirert meg til å ville klare det her og nå er det julekveld, bursdag og nyttårsaften på en og samme gang" sa hun mens hun omtrent ikke klarte å stå stille.

Jeg ble så glad! Jeg ble så takknemlig for at hun faktisk kom bort og sa det til meg. Akkurat den følelsen av å mestre noe man har hatt som mål er en ting, men å bli fortalt at du har vært en inspirasjon til en ukjent person ga meg virkelig bare en enda bedre følelse. Det er i sånne situasjoner jeg bare vet jeg virkelig vil arbeide med mennesker... 

Så svarte jeg:

"Nå ble jeg litt satt ut, men så utrolig kult å høre! Jeg kjenner så innmari godt til akkurat den følelsen, og med en gang man har klart sin første chins så er man hekta, he he. YOU made my day!"  

Vi snakket sammen i garderoben etterpå også. Temaer som kropp, kosthold og psykisk og fysisk velvære ble tatt opp. Vi mennesker er jammen flinke til fokusere på akkurat den "ene feilen" på seg selv som for det første mest sannsynlig ikke er noen "feil", men bare noe du selv tror og mener. 

Videre så er vi gode til å fokusere på enkelt-punkter i stedet for å sette det hele i et større perspektiv. For eksempel når man føler man stagnerer eller ikke får den fremgangen så raskt man hadde håpet på i ett eller annet. Eller når det eneste i speilet man ser er en stor mage og ikke ser på helheten med hvor fantastiske proposjoner man har og hvor flott du egentlig er. For det ikke finnes ingen andre som deg, hverken psykisk eller fysisk - DET er en ganske unik følelse. Det at ingen kan bli deg er i seg selv en ganske unik følelse. 

(Foto: Kim Gjedtjernet)

Ikke la for eksempel et tall eller en "føler-meg-i-dårlig-form-dag" ødelegge for alt det andre du tidligere har gjort og prestert. 

Se tilbake og tenk på hva du har oppnådd hittil. Tenk tilbake på den mestringsfølelsen da du klarte noe for første gang som du aldri hadde gjort før eller den gode følelsen av høy selvtillit og hvordan du flommet over av endorfiner etter å ha satt ny pers i ett eller annet osv.  

Og for all del, gi hverandre komplimenter. Til både folk du kjenner og ikke kjenner. En ting er at personen du sier noe til antakeligvis kommer til å bli veldig glad og få enda litt mer energi til å yte litt ekstra, men det føles så sabla godt også. 

Motivasjon og inspirasjon fungerer begge veier - man gir og man får. 

En god helse handler ikke nødvendigvis om man spiser sunt, trener riktig, veier så og så mye eller er  hundre prosent frisk fra sykdom:


Det var dagens "pep-talk" fra meg :p Men virkelig, komplimenter må være en av de beste medisinene som finnes. Det koster deg ingenting og er like godt å gi som å få. 

Oppskrift på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse kommer i morgen :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Ovnsbakt fiskefilet med blomkålpure med smak av sennep

Stek fisken i en ildfast form sammen med litt olje eller en smørklatt. Steketiden vil variere avhengig om fisken er fryst eller tint. 

Blomkålpuré med sennepstwist:
1 blomkålhode
0.75 dl fløte
1 ss god sennep

Skjær opp blomkålene og kok blomkåltoppene møre. Hell av vannet og tilsett litt og litt fløte mens du bruker en stavmikser til å lage en glatt pure. Til slutt har du oppi 1 ss god sennep (jeg brukte dijonsennep, men dette kan gi en litt "spiss" smak for mange, så velg gjerne en søtere variant om du ønsker).

Server med fisken og kokte grønnsaker.

Krydre fisken med dill og ha litt deilig rømmedressing over det hele. Ta gjerne på en ekstra dæsj med sennep på tallerkenen også. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Kostholdsutfordring? "7-om-dagen-tirsdag"

Forrige uke skrev jeg et innlegg om inspirasjon og tips til hvordan man gradvis kan legge om kostholdet til å bli litt bedre, litt sunnere og litt mer næringsrikt. Les mer her: 1-ukes-kosthold med en vri

Ett eksempel jeg kom med var å dra "5-om-dagen" litt lenger, så i dag har jeg gått inn for "7-om-dagen-tirsdag". 

De norske helsemyndighetene anbefaler minst "5-om-dagen (2 porsjoner frukt og 3 porsjoner grønnsaker)" som er med på å gi grunnlag for en god og sunn helse. Men hvorfor stoppe der...? ;) Mange sliter med å dekke de 5 porsjonene (meg inkludert noen dager), men hvis man har en dag man virkelig er innstilt på å "sprenge" denne "grensen" så vil man kanskje oppdage at "5-om-dagen" de resterende dagene egentlig ikke er så vanskelig likevel? :)"

En porsjon tilsvarer ca 100 gram og kan for eksempel være en middels stor frukt, en gulrot, fruktsalat, en liten bolle med bær, grønnsaker til middagen, en salat og så videre. Maksimalt ett glass juice kan inngå som én porsjon. 

Vel, før klokka er blitt 19.00 denne tirsdagskvelden har jeg allerede rukket mine 7-om-dagen og litt til tror jeg! ;)

CHECK this out: 

Frokost: Hjemmelagde pannekaker av cottage cheese+egg+kanel+kardemomme toppet med fryste jordbær og bringebær: 1 porsjon - check!Banan før trening: 1 porsjon - check!

Mellommåltid - smoothie av melk, ananas, jordbær og bringebær: godt over 1 porsjon - check! 

"Ventegrønnsak" nr 1 før middag, 1 stor gulrot: 1 porsjon - check!

"Ventegrønnsak" nr 2 før middag, 1/2 rød paprika: 1 porsjon check!

Middag bestående av blant annet blomkålpuré, asparges og gulrøtter: (minst) 2 porsjoner - check! 

Dessert - proteinrik sjokolademousse med en stor neve fryste bringebær: 1 porsjon check! 

Det handler bare om å velge riktig i løpet av dagen så er det egentlig ikke noe problem å få i seg 5 (eller 7 for den saks skyld) om dagen.

Oppskrift på dagens middag og dessert kommer i morgen, ha en fin kveld videre! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Tradisjonsmat: Kålstuing

Hodekål er en kalorifattig grønnsak som er rik på blant annet fiber, C-vitamin og folat. Kålstuing er nok ikke det som er "mest" vanlig å lage til middag nå for tiden (ikke i min generasjon hvertfall), men det er faktisk en veldig god norsk tradisjonsrett! Og med dette som tilbehør trenger du ikke å lage saus til middagen. I tillegg er det kjempeenkelt!

Til ca 3 porsjoner:

25 gram smør
1/2 middels stor hodekål  
1,5 dl melk
Johannesbrødkjernemel (eller vanlig hvetemel) 
Muskatnøtt
Evnt salt og pepper 

Skjær kålen i strimler og kok i vann til strmilene blir møre (ca 15-20 minutter). 

Bruk halvparten av melken til å lage jevning ved å vispe melk og johannesbrødkjernemel/hvetemel i en bolle eller lignende (se an hvor mye tykk du ønsker at stuingen skal være, tilsett bare litt om gangen). Smelt smør i en kjele og tilsett litt og litt av mel-melkeblandingen mens du rører rundt på middels varme. Blandingen skal bli tykk, fortsett å piske mens du til slutt har oppi resten av melken til du får ønsket konsistens. Sil av vannet av kålen og vend kålstrimlene inn i sausen. Smak til med krydder - gå forsiktig fram da det fort kan bli for kraftig muskatnøtt-smak.

Server som deilig tilbehør til middagen.

Enjoy!

- SIlje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Lettvinn middag, lettvinn dessert

Karbonadedeig og spagetti med brokkolitopper gratinert med fersk mozzarellaost. Mmm-mmmm! :D

Og Skyr Vanilje Müsli med fryste bringebær. Mmm-mmmm nok en gang! :D

I dag har jeg restitusjonsdag på alle mulige måter, noe som er helt greit siden det er tilbake til hverdagen i morgen igjen! :)

Nå skal jeg nyte litt kvalitetslitteratur på sofaen og la kroppen slappe helt av: 

"Norsk tidsskrift for ERNÆRING"  :)

Vi "tagger" det bildet der med #sminkefri-slappe-av-i-sofaen-kveld.... :D 


Ha en flott 2.påskedag-mandagskveld. 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Matbloggtoppen Matprat