hits

mai 2010

"Men hvorfor drikker du ikke?"

Aaaah, jeg fatter ikke hvorfor det spørsmålet alltid kommer i en negativ tone? Hvorfor er det så "feil" å være avhold?
For jeg er så godt som avholdsmenneske og har vært det nå i 2 år.
Jeg er vokst opp på "bondelandet" som kjæresten min kaller det, og her er det ikke vanskelig å få tak i hverken sprit, øl eller hjemmebrent. Jeg innrømmer at jeg også har smakt på alt det her, men helt ærlig kan jeg ikke si at jeg virkelig har nytet alkoholsmaken noe særlig. 
Til russetida måtte jeg bare "lære meg å like øl", slik at det ble billigst mulig å kjøpe alkoholen som selvfølgelig MÅTTE konsumeres. Men øl gjør meg egentlig bare forferdelig stinn og jeg synes fortsatt at det smaker piss.Rødvin har jeg aaaaldri likt, og jeg har så klart smakt på det mange ganger. Men det smaker bare ikke digg. Det samme med hvitvin selv om det ikke er like ille som rød, men det smaker fortsatt ikke godt.
Sprit? Å nei takk - Bare lukten for meg til å brekke meg, og jeg har altfor mange dårlige/uklare minner enn gode minner for å si det sånn.

Champis var favoritten, og dette er vel det som er unntaket fra min avholdslivsstil. Champagne er det eneste jeg faktisk kan si er godt - et par glass holder lenge. Så får jeg champagne på nyttårsaften, i bryllup eller i andre sammenheng så tar jeg et glass om jeg har lyst på. Champagne og jordbær er faktisk veldig godt. (Høres ut som deeeen klysa, hehe. "Skumpa og strawberries er det eneste som er bra nok for meg liksom.")

Så hvorfor drikker jeg ikke?
1) Jeg synes virkelig ikke at det smaker godt. Og jeg kommer aldri til å drikke fordi noen skal tvinge meg til det?! Det er jo bare helt latterlig. Jeg velger selv hva jeg putter i min egen kropp.
2) Jeg slokna alltid før tolv da jeg skulle drikke meg full, det var ikke så morsomt dagen etter å høre hvor kult alle hadde hatt det på festen eller ute på byen, mens jeg kun huska det som skjedde fra klokka 19 til 23.. Ergo, jeg synes det er mye morsommere (og helt klart tryggere) å kunne være med på hele festen, være med ut å danse og ikke ligge halvdød ved toalettskålen. Jeg trenger ikke alkohol for å kunne ha det gøy.
3) Kroppen din klarer seg veldig fint uten alkohol da dette kan øke risikoen for hjertesykdommer samtidig som alkoholen fortynner bloder. Alkohol er som gift for kroppen, det er ikke noe jeg overdriver.

4) Jeg har tusen andre ting å bruke pengene mine på enn alkohol og dagenderpå-takeaway.
5) Og kanskje det beste av alt: Jeg slipper fylleangst, fyllesyke og fyllenerver dagen etter. Jeg har selvfølgelig ikke noe i mot folk som drikker, men derfor synes jeg heller ikke at folk skal se ned  på de som velger å la være heller. Folk må jo få velge selv!:) Så det så.

- Silje Bjørnstad - 

Snadder aka turkish meat delight!

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er opptatt av kosthold og at jeg ELSKER å lage mat. Jeg digger å dille lenge på kjøkkenet og lage mat fra bunnen av slik at jeg vet hva jeg får i meg.

Her kommer en oppskrift på herlige, smaksrike kjøttboller som krever litt tid, men garantert ikke lenger enn 35-40 minutter fra du starter til du sitter klar for å hogge innpå. :) Noe av stasen med mat er jo å tilberede den også.
"Tyrkiske" kjøttboller - 4 porsjoner
400 g karbonadedeig (kjøttdeig kan også brukes om du ikke har noe annet tilgjengelig)
1 egg
1/2 løk
1 ts koriander
1 hvitløksfedd
1 halv chili (Kan kuttes ut hvis du ikke liker det veldig sterkt)
(1/2 ts salt og 1/2 ts pepper om du er keen)
TIPS: Andre krydder du kan bruke er for eks hvitløkspulver, chilipulver i stedet for chili, paprikapulver, det du selv måtte like.


Start med å dele opp kjøttdeigen i en foodprofessor. (Bruk hendene om du ikke har noe annet) Tilsett ett egg og bland sammen i 10-12 sekunder.
Finhakk løk, hvitløk og chili. (Bruker du chili så vær obs på at frøene ikke er nødvendig da dette gjør kjøttbollene megaHOTHOTHOT!)
Tilsett ulike krydderier og bland farsen i ca 15 sekunder til du ser alt har blandet seg.
La farsen hvile en ca 10-12 minutter, denne tiden kan du for eks skjære opp salat, sette på pasta, eller fikse det tilbehøret du måtte ønske til kjøttbollene.

Det ser kanskje ikke så delikat ut, men jeg lover  - de smaker kjempegodt.
Når du skal steke kjøttbollene bruker du en spiseskje og hendene til å forme kjøttbollene.
(Du trenger aldri å bruke smør eller olje når du steker kjøttdeig/karbonadedeig da dette avigr mer enn nok stekefett når du steker det!!!! Det blir bare en kjøttdeigsuppe i masse fett...)


Stek kjøttbollene på middels varme, vend på de av og til. Det er viktig med tålmodighet i denne stekeprosessen. Kjøttbollene er ferdige når de har fått en mørkebrun skorpe. Del en kjøttbolle for å sjekke at den er gjennomstekt og ikke bare kullsorte utenpå og rå inni.
Jeg liker å spise disse kjøttbollene i pitabrød med salat, men dette er selvfølgelig valgfritt. Er du lavkarbo-fan dropper du pitabrødet og lager for eksempel en god salat med kjøttbollene som hovedingrediens eller kanskje sammen med blomkålpure eller ovnsbakte grønnsaker.


TIPS TIL TILBEHØR:
Salat
Grønnsaksspyd
Pasta
Ris
Wrap
Tzatzikisaus
Hjemmelaget mangodressing
Hjemmelaget ketchup/tomatsaus
Kjøttbollene kan selvfølgelig også brukes som en del av et tapasbord.
Det beste med å lage kjøttboller/hamburgere eller lignende, er jo at du selv kan tilpasse hvor sterkt du selv vil ha det. Eksempel: Ønsker du milde kjøttboller kutter du ut chili`n.
(Kjøper du en pakke chili uten å bruke opp alle chiliene kan disse enkelt bare fryses ned til neste gang du trenger det)
- Silje Bjørnstad -

Ny oppskrift: Lavkarbo-lunsj.

Ah, søndag er daffedag nr 1 og en typisk "egg-til-frokost/lunsj-dag" for mange!

Her er en oppskrift på en superenkel, superrask og supersmakfull omelett som ble min søndagslunsj idag. Den er også i lavkarbo-kategorien for de som er opptatt av det:)
SUPERENKEL OMELETT
1 porsjon:
3 egg
3 ss vann
Gressløk
2 skiver kokt skinke
Visp egg og vann, tilsett gressløk. Jeg anbefaler å bruke fersk gressløk om du har det tilgjengelig, det gir en rundere og rikere smak enn gressløk fra krydderglass.

Hell røren i en varm stekepanne som du har tilsatt 1/2 ts smør eller 1 ss olje. Legg på skinkestrimler på halvparten av omeletten, skru ned varmen og la røren bli stiv. Pass på at det ikke brenner seg ved å løsne litt på kantene og røre forsiktig rundt i røra mens den fester seg.


Når omeletten har blitt stiv velter du den ene halvparten over på den andre og la ligge i ca 2-3 minutter til den er helt ferdig stekt. Server med salat, agurk og paprika. Denne retten tar seriøst kun 5-7 minutter å lage.


TIPS:
1)Du trenger ikke å salte om du bruker skinke eller annet kjøttpålegg i omeletten da dette avgir saltsmak.
2) Annet fyll: Purre, vårløk, paprika, pølse- eller andre kjøttrester, ost, sopp - valget er ditt! (Kjøttpålegg med tilsatte kryddersmaker smaker også supert i eggeretter!)
3) For en enda fyldigere omelett kan du tilsette litt matfløte og ost, og du har en ypperlig middagsrett.
4) Lag en agurksalat med masse tynne skiver agurk ved å høvle agurken med en ostehøvel! :)

5) Omelett er ypperlig turmat - lag før du skal ut på tur og pakk inn i aluminiumsfolie, den smaker like god kald som varm. Eller lag omelett om morgenen, sett i kjøleskapet, og du har middagen klar når du kommer hjem på ettermiddagen!
Enjoy!
- Silje Bjørnstad -

En sunnere sjokoladekake

Her er en oppskrift på en enkel sjokoladekake med færre kalorier til helgekosen. Oppskriften er hentet fra Grete Roedes hjemmeside:

Deler du kaken i ca 16 store deler får du antall kalorier per kakestykke uten glasur (40 gram): 95 kcal
Kalorier per 100 gram ferdigstekt kake: 235 kcal.
.
Sjokoladekake 1 porsjon
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
4 ss sukker (Ønsker du enda færre kalorier kan du bytte ut sukkeret med søtningsstoff/splenda)
4 ss flytende margarin
2 egg
2 dl skummet kulturmelk (Jeg hadde kun lettmelk tilgjengelig, og dette fungerte uten problemer)


Slik gjør du:
Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og tilsett sukker. Bland sammen det tørre: 


Smelt margarin


Visp sammen margarin, egg og kulturmelk, og rør det inn i det tørre til du får en jevn og glatt røre. 


Hell røren i en liten langpanne eller stor rund form kledd med smurt bakepapir.Stek kaken nederst i ovnen på 175 C i ca 30 minutter til den er gjennomstekt. 
Avkjøl den på rist.


Pynt med ønsket glasur.Glasuren jeg brukte bestod av:
ca 40 gram smeltet smør
4-5 ss kaffe
2 dråper romessens
2 ts vaniljesukker
1-2 ts bakekakao
Melis til ønsket konsistens
Og til slutt drysset jeg hakkede mandler som topping


TIPS - SUNNERE KAKEGLASUR: Bytt ut sjokoladeglasuren med for eks:
Friske bær
Hakkede nøtter/mandler
Tynt lag med siktet melis
Enjoy!
- Silje Bjørnstad -

Moden eller ikke? Bruk nesa.

Hvordan vet du om frukten/grønnsaken du har lyst på er moden? Her er noen tips:

Ananas: Kjøper du en grønn ananas kjøper du en umoden ananas. For en søt og moden ananas skal skallet være nesten brunt, hvertfall gulbrunt, og et triks er å trekke ut en av "bladene" på toppen. Rykker dette bladet lett ut er ananasen moden, men må du bruke mye makt er det lurt å la frukten stå å modne noen ekstra dager på kjøkkenbenken. En moden ananas bør du derimot oppbevare kjølig. En ananas som er litt "skitten" i bladene er ofte søtere og bedre enn helt grønne ananas med små harde blader.Melon: Når du kjøper en melon så skal frukten ikke være steinhard, men heller ikke så myk at du kan klemme den i stykker. Melon skal være litt myk i skallet, men samtidig tåle litt. Et godt tips er å LUKTE på frukten, og ikke minst se på den. Har den mange mørke flekker eller mørke "hull" så bør du se etter en annen.


Nektarin: Nektariner skal være myke, men også tåle et lett trykk. Lukt på frukten for å kjenne om den er moden. Nektariner får lett skader ved trykk og støt, pass derfor på at frukten er hel og uten sprekker eller mørke flekker.


Avokado: Når skallet gir etter for et lett trykk er avokadoen moden. Kjøper du en umoden avokado modnes den ved å ligge på kjøkkenbenken 2-3 dager. En moden avokado bør oppbevares i kjøleskapet.

Mango: Mango kan ha forskjellige farger i skallet uten at det nødvendigvis betyr om den er moden eller ikke. Moden mango skal gi lett etter for trykk og lukter sterkere enn umoden og hard mango. Moden mango kan ofte ha små sorte prikker i skallet som indikerer høyt sukkerinnhold, og som er et tegn på at den er spisemoden. Skallet skal være fast og glatt uten tegn til mørke flekker eller råte. 


Så, nesa er uansett et viktig redskap når du skal kjøpe frukt og grønt!
Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Nye produkter fra dagligvareverden

Hey ho, her er noen nyheter fra mat- og dagligvarehandelen:

Fjordland har kommet med flere ferdige middagsretter, her er noen av dem. Jeg har ikke smakt noen av disse ennå, men synes Fjordland ikke er det verste å spise om man har dårlig tid. Jeg velger heller Fjordland enn Grændis for å si det sånn.

 

Biffgryte med potetstappe. Pølse stroganoff med potetmos.

 

Laks med poteter og gulrøtter Karrikylling med ris

Fjordland har også kommet med 2 ferdigdesserter, 3-4 porsjoner.
 

Kos sjokoladepupping laget med belgisk sjokolade, og karamellpudding med karamellsaus.


Toro har også lansert to nye retter i Velbekomme-serien. 
 
Laksegryte. Kyllingrisotto.


Ellers har jeg også prøvd noen andre nye produkter:
Extra tyggegummie spearmint/melon, den er sølvfarget med noe lysegrønt, og den er kjempegod. Gir både frisk smak i munnen samtidig som den smaker digg.
Og Lakerol Fresh Mouth-Drops. Husker ikke helt navnet, men det var en grønnfarget eske og en blå. Jeg anbefaler virkelig den grønne, men absolutt ikke den blå. Disse dropsene smakte Pepsodente tannkrem, og var bare kvalmende. (Den blå barnetannkremet fra nittitallet)

Enjoy!

Så er det noen som har prøvd disse ferdigmiddagene?

- Silje Bjørnstad -

Et litt sunnere kjeks- og ostefat

Ost og kjeks er noe de fleste liker og som mange koser seg med, særlig i sosiale sammenhenger.

Men mange av kjeksene som blir brukt inneholder mye sukker, lite fiber, usunt fett og gir dårlig metthetsfølelse. Noe som igjen kan bidra til at man spiser og spiser uten å bli ordentlig mett.
Så hvorfor ikke bytte ut noen av kjekstypene med litt grovere typer som også gjør måltidet sunnere og som gjør deg mett. Ikke minst synes jeg at det smaker mer og bedre med den grovere sorten også.
Så mitt tips er å bytte ut de typiske variantene som for eksempel Ritz, Kapteinkjeks, Korno fullkorn og Sætres beste. (Disse kjeksene inneholder faktisk mye mer sukker, fett og kalorier enn mange tror)
Andre gode alternativer er tynnere typer knekkebrød (Fiberblus, Multigrain, Ryvita), hjemmelagde kjeks (her har du muligheten til å selv velge ingredienser og dermed gjør kjeksen sunnere, bruk for eksempel honning i stedet for sukker og grovere mel, rosiner, tørket frukt, og havre) og mer fiberrike og mindre kaloririke varianter som for eksempel
Fiber plus


Ryvita
Ideal Gull sprø


Fiberrik
(Fiberrik Tranebær er blant mine favoritter)

Rugsprø


Så knekk opp disse i mindre størrelser og legg på et fat sammen med ulike ostetyper og masse deilig frukt og grønt.
Og hvorfor ikke prøve noen andre frukt-og-grønt-tilbehørsvarianter til osten også?
Standard er druer og paprika, men her kommer flere alternativer til å gjøre måltidet nytt og mer spennende og smaksrikt:
Appelsinskiver
Kiwi
Ferske jordbær
Raspet gulrot
Purre
Ferskenbiter
Bananbiter
Knuste mandler, valnøtter, pecannøtter eller lignende
Mango
Melon


 

ALT ER MULIG - ikke vær redd for å prøve noen nye sammensetninger.

OPPSKRIFT:  Sunnere havrekjeks:

500g havregryn (store)
100g plantemargarin
5 dl skummetmelk
2 ts bakepulver
500g rugmel

Smelt plantemargarin og tilsett melk.Ta havregrynene i en bolle. Hell melk/smørblandingen over havren. Bland så bakepulver og rugmel i blandingen..
Kjevl så ut deigen,og form kjeks med glass/former.
Sett kjeksene midt i ovnen på 200 grader.
Stek  i ca.20min. (Steketiden varierer etter hvor tykke kjeksene er) Ta ut kjeksene når de er små gylne og fortsatt litt myke i miden.

Avkjøl på rist.

Godt, enkelt og SUNT!

TIPS: Vil du ha de litt søtere tilsett ca 3-4 ss søtningsmiddel. For mer smak tilsett for eksempel rosiner eller litt kanel.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 


Nytt desserttips - sunt, raskt og enkelt

Dessert hver dag uten dårlig samvittighet?

Åjada, det er fullt mulig det. Jeg for min del har dessert hver dag i form av frukt. Og jeg innrømmer det, i`m a freakin` fruitlover. Pære og røde epler er favorittene for tiden. For meg er frukt min form for godis.
Men ofte kan det være gøy å gjøre noe mer med frukten, og for eksempel så digger jeg også kanel. Jeg bruker sikkert flere spiseskjeer med kanel på havregrøten min om morgenen.
Kanel er sunt og er med på å holde blodsukkeret ditt stabilt, så liker du kanel er det bare å drysse på!


OPPSKRIFT - DESSERT: Stekt eple  1 porsjon
Del et eple i båter og legg i ildfast form - fjern kjernehuset. (Jeg anbefaler å ikke skrelle eplet)
Dryss over kanel og stek i ovnen på 225 grader i ca 12-15 minutter til eplebåtene er møre, men eplebåtene skal fortsatt holde formen. Avkjøl et par minutter før du spiser.
Jeg liker best å bruke røde epler til denne desserten, men dette er selvfølgelig valgfritt.
For de som vil ha det litt søtere kan man drysse over litt splenda/søtningsstoff. (Sukker for de som bruker det)


TIPS:  Det er ikke sikkert alle er så glad i varme desserter, og ønsker du en dessert med noe kaldt kan du jo spise denne desserten sammen med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller litt pisket krem, men da er det nok ikke like lurt å unne seg denne desserten daglig. ;)
- Silje Bjørnstad -

Bloggecamp25. - 28. juni er det bloggcamp og den holdes på Odderøya i Kristiansand.
Det er 18 årsgrense og her har man blant annet muligheten å bli kjent med andre mennesker, delta i workshops, høre på profilerte foredragsholdere, grille og ikke minst treffe andre bloggere.


Det er også mulighet for å jobbe som frivillig på bloggcampen, les mer her.
Webadressen, billetter og mer info: www.bloggcamp.noFaren til Emilie Nereng, Erling Nereng, er en av foredragsholderne på bloggcampen. (foto: Silje Rindal/www.bloggcamp.no)

Så, er det noen som har tenkt seg på bloggcamp?

- Silje Bjørnstad -

Blogger jeg leser

Inspirert av søte Mette som hadde satt opp en liste med blogger hun leser, så kommer jeg med min liste over blogger jeg leser regelmessig:

Venner:

Silje Aaland - www.siljeblogg.blogg.no: Min bestis og en av de nydeligste personene jeg vet om.Mari Ø. Fossum - www.merrilu.blogg.no: Venninne jeg ble kjent på ungdomsskolenElin Fallås - www.elinfall.blogg.no: Venninne jeg ble kjent med på ungdomsskolen


Mette Haukedalen - www.haukedalen.blogg.no: Venninne jeg ble kjent med i Oslo
Andre blogger
:

Voe - Emilie Nereng - www.voe.blogg.no: Har vært på topplista til blogg.no siden august. Skrev også bacheloroppgave om denne 14 år gamle jenta med problemstillingen: Hva er det som gjør denne bloggeren så populær?


Tone Damli Aaberge - www.tonedamli.blogg.no: En av idoldeltakerne som jeg faktisk tror har noe vett i hodet og som vet hvordan hun skal opptre i media.Linni Meister - www.linni.blogg.no: Underholdning på høyt nivå, samtidig som hun viser utrolig ekte side av seg selv hvor hun er alt annet enn blond bimbo. Linni overrasker og imponerer stadig!:)


Heidi Alexandra Olsen - www.heidialexandraolsen.blogg.no:
Aaaah, det er ikke noe mer å si. Hun spiller den mest dumme, blonde og tankeløse jenta som fins, og folk går på. Det i seg selv er underholdende.


Camilla Kvarsvik - www.mrskvarsvik.blogg.no :
Kjent i fra Unge Mødre, en av mine favoritt TVserier. Hun har 20 år, gift og har 2 barn. Er utrolig oppegående og har et nydelig hus som hun innreder og pusser opp. Anbefales!


Ida Wulff - www.idawulff.com
En av "bloggdronningene" her i Norge og en av de som virkelig satte blogging på kartet. Skriver underholdende og morsomt og ærlig.


Jeg anbefaler alle disse bloggene - det er noen av bloggene som underholder meg i hverdagen hvertfall.
Hva synes dere? Og har dere noen andre blogger å anbefale?

- Silje Bjørnstad -

Lunsj/middagstips - Min risotto

Ah, risotto - superenkelt og supergodt.


(Dette er ca halve porsjonen av oppskriften)
Jeg bruker som regel kun ris, hvitløk, gulrot og mais, men man kan bruke hva slags grønnsaker man ønsker. Hemmeligheten er hvitløken! ;)
1-2 porsjoner
1 kopp ris (ca 0.75 dl. Jeg bruker forresten vanlig jasminris, har aldri prøvd ordentlig risottoris da jeg synes dette fungerer utmerket)
1-2 hvitløksfedd
1 grønnsaksbuljong
2 gulrøtter
1/2 - 1 boks mais ( Jeg elsker mais så jeg bruker hele)
Vann (Vanskelig å si eksakt, men det ser du)
Gjør klar grønnsakene du skal bruke. Jeg skreller gulrøttene og deler de slik at det blir gulrot-ringer.
Sett på kokeplaten på maks. Bruk en kjele og ha i ca 1-2 ss olje. Bruk hvitløkspresse til å knuse hvitløksfeddene og surr dette ca 30 sek i oljen. (Du MÅ bruke hvitløkspresse, finhakket hvitløk gir ikke i nærheten så rund og god hvitløkssmak. I tillegg til hvitløk kan du også bruke løk, rødløk, purreløk osv) Tilsett risen og bland med hvitløk og oljen. La surre i ca 15 sekunder. Tilsett 2-3 dl vann og halve grønnsaksbuljongen. (Knus buljongen på forhånd slik at det ikke blir liggende som en klump i risen)
La dette koke i ca 5 minutter før du tilsetter gulrot. (Eventuelle andre grønnsaker) Rør rundt slik at alle ingrediensene blander seg. La koke i ca 10 minutter.
Husk å tilsette mer vann når du ser at det begynner å bli lite igjen, men bare litt og litt om gangen eller så kan det fort bli suppe og ikke en risotto.
Så tilsetter du mais (og evnt paprika om du bruker det), og resten av grønnsaksbuljongen. La blandingen fortsatt koke på sterk varme. Rør rundt og nå vil du etter hvert at når vannet fordamper får blandingen er mer kremete risottokonsistens. Finito! (Jeg bruker ca 25 minutter totalt fra start til risottoen er ferdig)


Andre grønnsaker som egner seg godt i risotto: Squash, paprika, brokkolibuketter, ertebukker, bambusskudd, hermetiske tomater, sopp.
TIPS: Bruk en olje som ikke gir så mye smak, for eks rapsole eller solsikkeolje. Personlig er jeg ikke fan av olivenolje da den avgir mye smak i selve retten.
Jeg spiser risottoen som et eget hovedmåltid, men det kan fint også brukes som tilbehør til for biff og renskåret svin eller kylling. Husk at denne risottoen gir mye smak.
For de som er glad i parmesan kan man drysse litt revet parmesanost like før servering.
Enjoy!
- Silje Bjørnstad -

En liten update

Tannlege i går, frisør i dag.
Hadde forøvrig NULL HULL (som vanlig;)) og friske og sterke tannebisser.

I dag er det håret som skal få en oppgradering. Trenger å trimme tuppene ja!Ellers så har jeg skifta header! Også tenker jeg at jeg kommer til å rette bloggen mer som en temablogg og faktisk gjøre den mer nyttig. Skal jo studere som ernæringsfysiolog, er generelt veldig opptatt av kosthold og en sunn livsstil. Så kommer til å komme flere matoppskrifter, livsstilstrender, tips og råd osv. samtidig som det også vil bli det samme av mine uinteressante oppdateringer om hverdagen ;) Blir liksom en slags "start" på det jeg skal arbeide med videre i livet. Og man må bruke sosiale medier for det det er verdt. 
Men jeg holder meg uansett langt unna "dagens outfit", "sminketips" og de greiene der. Rett og slett fordi det finnes så mange andre som har langt bedre kunnskap innen det feltet enn meg.
Følg med. Jeg forklarer mer en annen gang. Nå er det frisørtime som venter.

- Silje Bjørnstad - Verdens enkleste, sunneste og diggeste sommerdessert

Du trenger:

1 kurv ferske jordbær
Litt søtningsstoff (evnt 1-2 ts sukker) Jeg bruker ca 1,5 ts søtningsstoff på en kurv, se ann mengden selv, men pass på å ikke tilsette for mye om gangen, da blir det bare altfor søtt og kvalmt - smak deg frem!
Ønsker du en mer sorbet-lignende dessert erstatter du søtningsstoff/sukkeret med melis til ønsket konsistens. (ca 1.dl per 200 gram jordbær)
Fremgangsmåte:
Rens jordbær (jeg bruker 1 kurv til 1 porsjon, ca 400 gram) og putt i blenderen. Bland i ca 10-12 sekunder. Tilsett søtningsstoff/sukker/melis og bland i ca 15-20 sekunder, du ser når den er ferdigblandet. (Bruker du melis så ikke tilsett alt samtidig.)


Sett i fryseren ca 30-45 minutter for en kald og deilig sommerforfriskelse. (Har du brukt melis bør den stå ca 1 time i fryseren, kommer ann på mengden - sjekk selv)
Du kan selvfølgelig også bruke bringebær, melon, ananas, banan, hva du enn nå måtte like. Om du bruker ferske eller fryste bær er også opp til deg selv. :)
Enjoy!
- Silje Bjørnstad


Drømmejobben

Så denne jobbannonsen ute på journalisten.no i dag:


For en perfekt ekstrajobb!!
Tenk da, gå ut å prøve alt mulig rart, sjekke service og kvalitet, samtidig som du skal fortelle alle din bedømmelse om stedet. Da snakker vi makt da - Like It!
 Så etter at jeg er ferdig utdannet som ernæringsfysiolog (om 3 år), og samtidig ha en bachelor i medier og kommunikasjon så skal jeg lett ha en ekstrajobb som restaurantanmelder! :D
Jeg kan nesten ikke vente til jeg er en skrivende ernæringsfysiolog. Hadde aldri tippet at jeg skulle svare det når jeg var yngre og fikk det evige spørsmålet "Hva skal du bli da du blir stor da?"

Men nå kan jeg endelig svare på det spørsmålet samtidig som jeg faktisk vet at det er det endelige svaret:
Jeg skal bruke mine to bachelorgrader (medier og kommunikasjon & ernæringsfysiolog) til å arbeide med mennesker på det private plan, samtidig som jeg jan reise rundt å holde foredrag/kurs i ulike grupper/barnehager/jobbarenaer osv, og også skrive egne kostholdsartikler i for eks et kvinnemagasin, nettmagasin eller lignende. 
Og så skal jeg selvfølgelig ha en ekstrajobb som restaurantanmelder. ;)
- Silje Bjørnstad -

Oh hello sunshine!

Oh yes, nå begynner det å ligne noe.
gradestokken min viser nå 24,3, og jeg har akkurat kommet inn og kan bekrefte at det stemmer.
I dag har jeg vært på journalistjobbing, men tok lunsj på Kaffebrenneriet i solsteiken. Hadde jeg vært aleine hadde jeg seriøst sittet i undertøyet. Det var så varmt, men samtidig så deilig.
Og nå er flipflopsene hentet frem og jeg håper at sola har planer om å bli på ordentlig nå.

Noen bilder fra tidligere Oslo-somre:
Summerlovin`<3

Say hello to parkliv, soling, solkremduft, solbriller, sommerklær, bikini, bading, grilling, og jordbær. 


- Silje Bjørnstad - 

Idyll
Er tilbake i Oslo, men selv om det ikke alltid er like mye sol og blå himmel så er det helt nydelig å være ute. Er kjempedeilige temperaturer, bysykkelentusiaster som cruiser nærmest lydløst forbi deg, folk i parken og barnevognsmafiaen har erobret uteserveringen på alle byens "Kaffebrenneriet" og parkbenker. 

Da jeg var hjemme i helgen startet grillsesongen med pappa som grillmester og grillmat på balkongen. Digg! Også så jeg en regnbue mens jeg mumsa grillede maiskolber, marinert entecote og grillpølser med potetsalat. Det var herligt.


- Silje Bjørnstad - 

17.mai - alà Bjørnstad

Har feria 17.mai med familien, har gått i tog og vært på min gamle barneskole, spist pølse og gått natursti.
Var nok et av landets minste 17.mai-tog med sånn ca 70-80 mennesker, og ikke minst gråtass-traktor (tidligere var det hester) som drar en kjerre med barnehage-unger. Korps hadde vi også!  

Der kommer Gråtass-traktoren som skal frakte barnehage-kidsa.
Søte og stolte tante Hanna med søte (og litt skeptiske) Mathilde på skuldra. 

Familien Solbrille... Ja, jeg veit jeg glemte å lukke igjen veska mi etter at jeg tok opp kameraet. 


Det siste bilde er tatt med mobilkameraet..


Etter barnetoget var det hjem til tidenes festkoldtbord med roastbiff, eggerøre, laks spekemat, karbonader, loff, flatbrød, potetsalater, salat, buffalowings, rødvinspølse, salami og stekt løk.
Og eplekake og is til dessert. 


Så var det dags for å reise til Flisa for å titte på russetoget, og nå i kveld er jeg tilbake i Oslo. Jeg har hatt en meget fin 17.maifeiring og håper alle andre godtfolk er fornøyde også! :)
Viktig med "mætti basskasse" da man har russebil på Flisa.

- Silje Bjørnstad - 


Karamelisert klippekranskringle.

Jepp, det er det det ble etter å ha vært litt i overkant sjenerøs med sukkeret! ;) Men kringla ble jo god da, og ikke minst søt.

Når jeg er hjemme får jeg bake-dilla for her er det uansett liksom alle slags typer mel, gjær, bakepulver, vaniljesukker, mandelflak og alt mulig rart som en student ikke bruker de stakkarslige studentpenga på i hverdagen.

Så ost&skinkehorn i går, klippekranskringle i dag.
Men da den ble stekt fløt sukkeret ut og la seg som en karamellbunn, hehe. Det var bare å brekke av etterpå uansett da, men var jo litt spesielt å se kringla faktisk "boble" i stekeovnen. :)


Haha, den var kanskje ikke den lekreste eller største kringla, men til å være min første homemade kringle ble jeg fornøyd ;p


HAHAHA! Det endelige resultatet. Ser noen karamellflak som fortsatt sitter på, men det meste er fjernet. Hullet i midten var jo helt fylt opp med sukker. :D
Den var digg hvertfall, det er det viktigste. 

I morgen er det 17.mai, jeg håper på sol! 

- Silje Bjørnstad - 

Solørmart`n 2010

Hvert år feires Solørmart`n siste helga i juni på Flisa.
Det er seriøst årets happening der absolutt ALLE kjente og ukjente samles til fire dager med fest og moro, salg og kjempetilbud, karuseller og jallaboder. 
Kort oppsummeret blir alle drita og keen på å vrikke seg til svensk dansebandmusikk samtidig som man "prater mækk" med kjentsfolk, til man sykler ustabilt hjem etter og ha fortært overstekte grillpølser som nattmat utpå morgenkvisten.
Dette blir bare større og større og mer og mer populært, og i det jeg satt og bladde gjennom Se og Hør så jeg jammen en annonse for Flisas stolthet:


Yeaheeeey, DDE skal ha konsert i år... 

Jeg var ikke på Mart`n i fjor fordi jeg da var i utlandet, men i år skal også jeg titte på kjentsfolk, diskutere usaklige temaer med halvkjente og sitte sammenklemt med tusenvis av andre i Kaffegata på Flisa.Tøffe-Toget er med hvert år. 
Og hvert år åpnes Solør-Mart`n med det tradisjonelle karnevalstoget med små og store som kler seg ut.So people, torsdag 24. juni braker det løs. Be there.

- Silje Bjørnstad - 

Jeg har sølvisopor i døra mi.

Da er bacheloroppgaven levert, og jeg har tatt meg en tur hjem for første gang siden jul.
Planer for de neste dagene:
Sove uten å bli vekt av duer eller sirener
Gå tur i skogen
Grille
Feire 17.mai
Lese Se og Hør

Jepp, en innholdsrik helg der altså, men avslappende og deilig blir det hvertfall.

Hadde tenkt meg en tur ut nå, men det regner så drøyer den litt. Dermed så bakte jeg heller ostogskinkesnurrer som ble til ostogskinkehornlignende ting, smakte digg i hvertfall. Godt og mettende!Ellers så er det alltid like spennende å komme hjem å sjekke hva mamma har plassert på rommet mitt denne gangen. Det har liksom blitt til det rommet vi bare setter ting i mens vi vurderer hva vi skal gjøre med det..
Men nå var faktisk alt skrot og "leftovers" blitt flytta, og det er jeg ganske fornøyd med. Mitt rom er endelig blitt normalt igjen. Sånn nesten i hvertfall... Jeg flytta ned til kjelleren da jeg var  13-14 år, og det var tidligere en kjellerstue med en bue-inngang med et forheng. Min kjære pappa liker å tegne hus og ha diverse byggeprosjekt. Han har tegnet huset vi bor i, han har bygget huset vi bor i, og han har hatt flere oppussingsprosjekt i huset vi bor i. Han har tilogmed gjort ferdig TO rom i kjelleren med kjempefine, ordentlige dører! MEN det dør-prosjektet på rommet mitt som ble satt i gang for 10 år tilbake, det har liksom aldri blitt helt ferdig.Jeg fikk en dør, med hull på sidene og over. Kjempelekkert og helt klart lydisolerende som pokker... Så etter noen år fikk jeg noen fine sølvisopor-ting til å pynte opp døra mi med. Det hjalp jo på lyden, og greit å vite at ikke alle bare kan titte innom som det passer dem når de skal ned i kjelleren for å hente ting i fryseren eller lignende.
Men det prosjektet har som sagt aldri blitt helt ferdig. Pappa har i mellomtiden bygd garasje, fått seg hytte som han har bygget på, og i fjor kjøpte han jammen et hus til som trengte noe oppussing.

Så pappa, den reserveløsningen du satte inn for noen år tilbake, er det egentlig sånn at det bare er selve løsningen? 

- Silje Bjørnstad -  

Innlevering av bacheloroppgave.

Jepp, nu skal jeg løpe til skolen, printe ut tre eksemplarer av min bacheloroppgave som er et case-studie av bloggeren Emilie Nereng: www.voe.blogg.no - Norges mest leste blogger.Da gjenstår det å få igjen et resultatet som ikke tilsier STRYK, samt muntlig eksamen i juni, OG så har jeg en bachelorgrad i medier og kommunikasjon. :D

Hey ho - i gotta go!

- Silje Bjørnstad - 


Snart helg, snart 17.mai - det er helt sant.

Joda, det er snart helg. Hvis man legger godvilja til. ;)

For i morgen er det jo allerede onsdag, på torsdag er det helligdag og fri, og fredag er liksom starten på helga, så sånn sett er det bare 1 dag til helg, nemlig i morra.  og ikke minst så er det jo LAAAAANGHELG som venter.

Fri torsdag - fredag (starten på helga, ergo helgedag) - lørdag - søndag - mandag. For på mandag er det 17.mai, og jeg skal feire Norges bursdag  i hjemkommunen i år. 

Så det store spørsmålet - bunad, eller ikke bunad? Kommer nok til å bli bunad, hvis det ikke blir 25 varmegrader liksom, men det tviler jeg sterkt på gitt.
Jeg har Gudbrandsdalen Festdrakt  (min bestemor og noe slekt kommer fra Gudbrandsdalen), og den ser slik ut:Er jo like spennende hvert år å se om bunaden passer, men tror faktisk det skal gå greit! :D

- Silje Bjørnstad - 

Jeg har endelig fått mine "Nelly High Heels Party Shoes"

I forbindelse med et Side2-oppdrag tidligere i år, så var jeg på presselansering for Nelly High Heels Party. (Har skrevet et tidligere blogginnlegg om det også.)
Uansett, der skulle vi alle få et gratis par sko fra kolleksjonen, men etter flere måneders ventetid sendte jeg en mail for å høre om det bare var bull-shit, eller hva som skjedde.

Da fikk jeg til svar at de skoene jeg ønsket var utsolgt, men at jeg bare kunne gå på nettsiden å finne et annet par om jeg ønsket det. Det ønsket jeg selvfølgelig, og jeg er storfornøyd med resultatet:


Hælene er faktisk litt høyere enn det de ser ut på på bildet, men ikke for høye til at jeg ikke klarer å gå med de.

Disse var skoene jeg egentlig ønsket:


Happy ending her altså!:)

- Silje Bjørnstad - 

Good old days..

Egentlig hater jeg bilder fra gode gamle dager, men da min kjære venninne Hanna la ut dette bildet på facebook var slaget allerede tapt. Så hvorfor ikke broadcaste det på alle slags mulige måter da det allerede har kommet frem -
Ungdomsskolen:Jeg tror bildet er tatt i en forbindelse med noe julegreier på ungdomsskolen, men jeg kjenner jeg er flau da jeg ser at de andre er stivpynta med dress og skjørt, mens den eneste "pynten" jeg har klart å tre på meg er noe som ligner en nisselue. MEN sjekk de uberkule Nike-skoa mine med blå lisser, DE var jeg stolte av de. 

Andreas (fremst) har et meget artig uttrykk i trynet - jeg tror kanskje han helst skulle vært på et helt annet sted da bildet ble tatt..

Jeg møtte Hanna tidligere i dag, og gud så mye gøy vi snakka om. Vi har utvilsomt hatt tidenes beste barndom med en helt fantastisk kreativtet. <3
Håper det ikke blir lenge til neste gang vi "cathcer opp". :D

- Silje Bjørnstad - 

Pollenparty og Grunerdagene

Symptomer ved pollenallergi:

Rennende neste: CHECK!
Røde og rennende øyer: CHECK!
Kløende følsese i nese og øyer: CHECK!
Kløe og rødme i hud: CHECK!
Tretthet: CHECK!
Skifter mellom å være varm og kald: CHECK!
Redusert konsentrasjonsevne: CHECK!
Kløe i svelg: Nope
Hodepine: Nope

Men 7 av 9 holder til å gi meg diagnosen - pollenallergiker.

Trodde jeg faktisk skulle "slippe unna" denn gangen, siden jeg ikke hadde kjent noe tidligere i år. Men nei.
Så jeg burde komme meg til apoteket å kjøpe litt Zyrtec. Men det er et faktum at jeg ikke orker, samt at jeg har minimalt med penger på kortet. Og nettbanken min funker ikke lenger på min kjære mac. Så her er det bare å finne frem snytepapir og klageskjema. ;D

Ellers så er det Grunerløkkadagene med Bondens Marked og det hele i helga - kom kom kom:)- Silje Bjørnstad - 


Pollen? Atsjo!

Jepp, tror jeg har blitt medlem av pollenallergiker-gruppa for real denne gangen.

"Dedd i nesa" og "ATSJOO" all day long.

Så det blir en del kopper med varm te om dagen, og da jeg skulle ta illustrasjonsbilde av meg med tekoppen kom det selvfølgelig et nys. Resultatet ble forøvrig ganske artig:


Her det like før "atsjo`n".
Også et par "seriøse" bilder bra for å vise at jeg ikke er helt snørrunge.

- Silje Bjørnstad - 

Seriøst?

Snø?
4.mai?
SNØ?
NÅ?!

Åneia..
Det var jo strålende sol og kjempedigg vær ute i går. Hvor kommer denne plutselige snøen fra?
Håper det hvertfall ikke blir en hvit 17.mai i år. Har fortsatt ikke glemt 17.mai 2008 da jeg satt og skulle nyte en bedre 17.maimiddag i kald trekk og gåsehud like innenfor den åpne inngangsdøra til Egon på Paleet. Det var liksom ikke heeeelt den 17.maistemninga jeg hadde ønska meg da for å si det sånn.


"Finn èn feil"


Brrr-ipp, brr-ipp, brr-urra!

- Silje Bjørnstad - 

Smoothie-love.

Dette her har vært en trøøøøtt dag.
Har ikke sovet i natt, og har omtrent sittet foran mac-skjermen hele dagen. Det sliter litt på mine øyne for å si det sånn.


Ja, jeg ser trøtt ut, men det er fordi jeg ER det.

Og med null energi så trengte jeg en energiboost, og dermed ble det smoothie. Eller jordbær&ananas&isbit-drink er vel heller mer korrekt å kalle det. For jeg liker ikke yoghurt, slik som mange smoothies inneholder.
Men uansett så ble den superdigg. Hemmeligheten er ekte råvarer, ikke fryste liksomjordbær og ananas på hermtikk. Nei, ekte ananas og ekte jordbær pluss noen isbiter oppi en blender og du har en supernydelig dessert/drink/energiboost/mellommåltid.


Enjoy.

- Silje Bjørnstad - 

Jeg lengter etter mine barndomsvårtegn.

Denne uka som har gått har bestått mye av:
Bacheloroppgave
Kaffebrenneriet
Jobb

Neste uke vil mest sannsynlig bestå av:
Bacheloroppgave
Kaffebrenneriet
Jobb


Om to uker håper jeg at jeg er:
Ferdig med bacheloroppgaven.
Ferie.
Hjemme i en traktor og hjelper pappa med våronna hvis han ikke er ferdig. (Si hva dere vil, men det er gøy og så utrolig behagelig å sitte der, ensom i et traktorhus med radioen på full guffe, kjenne lukten av nybrente jorder og vår og se en rødglødende himmel med sola som går ned.)  Og jeg vet at hjertet til pappa bare smelter når han leser dette her.
Hvis jeg ikke sitter som en bondetamp i en traktor så er jeg nok uansett hjemme og nyter stillheten og flere hundre kvadratmeter å bevege seg på uten å møte en sjel. For det er ganske digg av og til.


Bildene er tatt av meg, 2006.- Silje Bjørnstad - 


Ny grÆndis.

Selv om jeg ikke er noen fan av ferdigpizzaer, så er det oftest klassikeren "Hawaii" jeg ender opp med de få gangene jeg spiser pizza ute i alle fall.
Og pizzaen med ananas og skinke er nå å få i Grandiosa-format her i landet.


Varianten som nå er tilgjengelig i Norge er et kampanjeprodukt som kommer i 2-pakk. Foreløpig er det bare Rema 1000 som har tatt den inn, men Hawaii er tilgjengelig for alle kjeder.
Jeg har ikke smakt den, ennå hvertfall. Byr muligheten seg så sier jeg sikkert ja takk til en smakebit.

Så nå er informasjonen spredd, and enjoy.
- Silje Bjørnstad -

Blogg Award!

Jeg har fått blogg-award av Mette. Sjekk ut hennes blogg - Klikk her!

Så da er det min plikt å sende award`n videre, rett og slett fordi jeg ikke har noe annet å finne på nå. ;p


Reglene for denne pass-it-on awarden er:

1. Kopier awarden til bloggen din.
2. Link til den personen som ga deg awarden.
3. Fortell 7 interessante fakta om deg selv.
4. Velg 7 andre bloggere som du sender awarden videre til.
5. Link til deres blogger.
6. Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden.


Så, 7 interessante (og helt sikkert uinteressante) fakta om meg:
1) Jeg HATER frosker og flaggermus
2) Jeg har et seriøst tyggegummiproblem, jeg kan lett tygge 2-3 pakker tyggis om dagen
3) Noe av det verste jeg vet er folk som ikke kommer til avtalt tid.
4) Jeg sender gjennomsnittlig ca. hundre sms om dagen.
5) Jeg er avhold, altså drikker ikke alkohol.
6) Jeg har en sykt barnslig kofferthumor
7) Jeg virkelig digger å fiske, men tør ikke å ta i fisken. (Med andre ord, jeg kommer meg aldri på fisketur alene, noen må være med å drepe det stakkars dyret, MEN jeg setter på marken selv da.... Og jeg er med i Dyrebeskyttelsen og greier, dobbelmoral..?.. jeje)


Det var 7 små fakta om meg.

Jeg sender awarden videre til:
Silje Aaland
Mari Fossum
Ida Marie Weldingh
Irlin Finsådal
Berga Thorgrimsdottir
Julie og Ida
Anne Kjerland- Silje Bjørnstad -
Matbloggtoppen Matprat