hits

mai 2012

Antioksidant-test

I dag har jeg vært med en kompis på et kort foredrag om blant annet antioksidanter og generell helsestatus i Norge og inntaket av frukt og grønt. Og i den forbindelse ble vi tilbudt om å få scanne oss å sjekke vårt eget antioksidantnivå, eller, egentlig så sjekkes nivået av karotenoider (en type antioksidant), og etter 90 sekunder kommer et tall som gir en indikasjon om hvilket nivå du ligger på. Jeg DIGGER å teste sånne ting. :D

Veldig kort om antioksidanter: De beskytter oss mot frie radikaler, noe som igjen kan skape sykdom og betennelse i kroppen. Antioksidanter beskytter mot oksidativt stress  og dermed sykdommer som for eksempel kreft, hjerte&sykdom, diabetes, alzheimer, med mer..

Uansett, gjett hvem som fikk toppscore.... ;D  Jeg var faktisk den eneste av de 10-12 som var der som scora "blått". Mi hi.

 
 

Det denne scanneren kan bidra med er for eksempel å gi en større forståelse av antioksidanter og helsen vår. 

Scorer man blått har man ifølge scanneren: "Høyt inntak av frukt og grønnsaker, optimalt kosttilskudd, lav BMI, lite stress og utsatt for lite fol og forurensing."

Tja, noen punkter stemmer hvertfall! ;)"Målingen av hudkarotenoider er en nyttig indikasjon på karotenoidkonsentrasjoner og gir en god indikasjon på kroppens helhetlig antioksidantstatus."
Spør mer om dere ønsker flere detaljer eller om det er noe dere lurer på om denne scanneren eller antioksidanter for den saks skyld :)

Eller se dette klippet fra Dr Oz om denne scanneren og antioksidanter:

 

 

Og på tampen så vil jeg absolutt anbefale å gå tur etter at sola har gått ned uansett hvor i landet du befinner deg - perfekt temperatur og lite folk ;)

I morgen åker jeg tilbake til Åsnes og blir der i helga :)

- Silje Bjørnstad - 

I skauen.

"Topptur" nr 2 ble unnagjort i formiddag. Denne gangen til "Gøstastorpet".

Det er såååå digg å gå på skogsstier uten å måtte "stå i kø" for å komme frem, noe man risikerer å gjøre hver gang man er på Sognsvann, langs Akerselva eller generelt i Oslo-marka.

 

I ettermiddag bærer det tilbake til hovedstaden for å rekke noen avtaler på torsdag og fredag, og jeg gruer meg til å ankomme Oslo S når jeg vet byen er okkupert av gærne tenåringsjenter som løper rundt og skriker. Ah, mas. 

Uansett, planen er å reise tilbake til Åsnes og være her i helgen. Mest for å benytte muligheten til å gå toppturer mens jeg har fri! :D Selv om det er spådd regn og mamma er bekymra for at jeg løper rundt i skauen alene fordi det er sett en del bjørn her i det siste. Skulle jeg eventuelt møte en bamse så skal jeg bare si: "Hei. Ikke gjør meg noe, jeg tilhører også bjørneslekten. BJØRNstad vett..." Eller så kan det også hende at jeg bare skriker som f...., snur meg 180 grader og løper som pokker eller desperat prøver å klatre opp i et tre. Den derre "legge seg ned å spille død" tror jeg hvertfall ikke noe på. Hvordan vil man i så fall klare å spille død hvis en bjørn tusler rundt deg og snuser i trynet ditt?

 

- Silje Bjørnstad - 

Fysak-prosjektet

Min hjemkommune Åsnes ble i 2006 utnevnt som FYSAK kommune av Hedmark Fylkeskommune. 

Kommunen får dermed midler for å fremme fysisk aktivitet, noe som jo bare er meget bra og vel verdt investeringene. 

FYSAK innebærer blant annet:

Skoler og barnehager satser på fysisk aktivitet daglig
Toppturer i samarbeid med lokalt næringsliv har blitt et populært årlig tiltak
Egen aktivitetsgruppe for inaktiv ungdom
Svømmegrupper og ulike markeringer for ansatte i kommunen- også i samarbeid med lokale bedrifter
Samarbeid med lag og foreninger om FYSAK

Jeg for min del faller innenfor punktet om TOPPTURER. 

Toppturene er 12 ulike merkede løyper rundt omkring i Åsnes kommune. Og ikke minst så har man et klippekort med 10 klipp - og ved å gå minst 10 turer, og ha fylt ut klippekortet sitt deltar man i en trekning der hovedpremien er på 5000 spenn. Det er 500 kroner turen om man vinner det. Er jo vinnvinnsituasjon. ;) 

Man har tolv "toppturer" og velge mellom, men man kan gå den samme løypa 10 ganger om man vil. Du trenger altså ikke å gå 10 ulike løyper, man velger selv hvilke man vil gå.:) Løypene er forskjellige, noen lengre enn andre, noen med mer stigning, mens andre igjen er flatt terreng. Alle de tolv løypene er merket. På hver løype er det hengt opp en FYSAK-kasse i "endestasjonen" eller langs løypa.

Les mer om toppturene på Åsnes kommune sine hjemmesider her. 

Så i ettermiddag var jeg på min første topptur for året, sammen med mamma og Lexie. 

 

I denne kassa ligger det en bok til å notere navnet ditt i, og klippetang å klippe kortet ditt med. Løypene har ulike sånne stempel-klipp, så jeg synes derfor det er morsomt å gå litt forskjellige løyper slik at jeg får ulike stempel i klippekortet mitt. (Ubetydelige små gleder er bra:p)

Slik kan man heller ikke jukse seg frem til 10 klipp på en og samme tur. Blir jo litt merkelig om navnet ditt står ti ganger etter hverandre i boka liksom..

Absolutt alle kan delta, både de som bor i kommunen eller er her på besøk.

Å gå ti toppturer i perioden 1.mai - 30.september er virkelig noe som er overkommelig for absolutt alle, så til alle solunger: her er det bare å komme seg ut :)

- Silje Bjørnstad - 

Sara....

I dag har vært en drittdag.

Verdens beste, søteste, herligste gordon setter Sara måtte avlives i dag etter at hun plutselig ble syk før helgen. Alle som kjenner meg vet hvor glad jeg generelt er i dyr, spesielt hunder. Og alle som kjenner meg vet hvor mye Sara betydde for meg. "Hunden er menneskets beste venn" sies det, og det er så sant. De blir som et familiemedlem...

Jeg har gått med en stor klump i magen i hele dag. Egentlig skulle Sara opereres i ettermiddag, men da vi kom til dyrlegen sa hun at en operasjon i seg selv ville være en stor risiko og det var ikke sikkert hun ville overleve. Så sammen med dyrlegen bestemte vi at det beste var å la henne slippe å lide noe mer. En ting er å se ditt eget kjæledyr ligge der på dyrlegebenken og se de ha det vondt, men det å se at de skjønner hva som er i ferd med å skje er bare det jævligste... Det blikket.. De øynene.. 

Så resten av dagen har bestått av intervallgråting og hodepine og innvendig stress. Og når jeg blir stressa så må jeg skrive... 

Sara som alltid har vært hos oss, helt siden hun ble født. 1 av de 7 valpene vi fikk i 2001. Valpen som fikk sin egen stol før hun var 1 måned gammel. 

Sara som var verdens beste venn og turkamerat:Sara som hadde sin egen skidress for å ikke få snø i pelsen, men som ikke virket så veldig begeistrert for å få tredd på seg en kondomdrakt.  Sara som elsket å være med ut i skogen og å bade:

Sara som elsket å være med på hytta:

Sara som synes det var like underholdende å se på ekorn som å se på fugler:Sara som var med oss i 10 år...

 

 

Jeg måtte en tur alene ut i skogen i kveld, frisk luft var helt klart nødvendig.  

  

 

Jeg er så glad vi har en hund til, nemlig Lexie. Hun skjønner nok at noe er skjedd for hun er veldig rolig og vil bare kose og "trøste".

 - Silje Bjørnstad - 

 

Sara <3

Vår eldste gordon setter har blitt syk. Sånn alvorlig syk.... Og derfor reiser jeg hjem til Flisa i morgen... 

 

- Silje Bjørnstad . 

Fredagsmys.

Med 14-15 personer hadde jeg en helt perfekt fredagskveld med mye latter og knallgod stemning, og igjen - TEMPERATUREN OG VÆRET er perfekt da man kan sitte ute til godt over midnatt.

Her er noen av de herlige menneskene i altfor mørke bilder, men vi er like søte i dagslys.

 

Meg og Eli Mette <3

 

 

 

Ey, husk MGP-finalen i kveld, jeg skal jobbe på Side2.no og DU kan trille terning på de ulike sangene ;) Så følg med på både NRK og Side2.no fra klokken 21.00.

- Silje Bjørnstad - 

Jordbær

Park. Varmt. Digg. Svett.

Finnes det noe bedre enn jordbær og vannmelon når det er så herlig vær som nå?

Forresten, prøv å smaksette iskaldt vann med jordbær - deilig!! Del 5-6 jordbær i to og ha oppi en vannmugge, sett i kjøleskapet og nyt som tørstedrikk. Sammen med sitron og/eller noen appelsinbåter er også å anbefale ;)

God fredag!

Jeg må dusje av meg varmen før det bærer til innflyttnings-bursdagsfest :)

- Silje Bjørnstad - 

Lykke lykke lykke

Akerselva 08.50:

DA er jeg endelig tilbake i mitt irriterende positive, optimistiske og blide vesen. Mi hi.

Noen som har lagt merke til varmen forresten....? Vel, frem med sommerkjoler, solkrem, og flipfloppere!! Jeg flytter til parken! Etter en tur på Elixia selvfølgelig. :D

 

- Silje Bjørnstad - 

Kort oppdatering: Den følelsen

... når du er ferdig med eksamen og har DEN FØLELSEN at det faktisk gikk relativt greit.

... når du er ferdig med eksamen og endelig har et normalt energinivå igjen og klarer faktisk å jogge og ikke bare GÅ turer.

... når du er ferdig med eksamen og du kan ligge i parken og har absolutt ingen planer eller noe annet du "burde gjøre", men bare kan ligge å nyte sola og varmen.

... når du er ferdig med eksamen og har SOMMERFERIE.

DEN FØLELSEN - det er pur lykke.

Og jeg er der nå. :D

- Silje Bjørnstad - 

Svada.

Jeg har kjøpt meg basketball. Bildebevis kommer. Akkurat nå er den i utrygge hender ett-eller-annet-sted i Oslo. Tror jeg. Håper jeg. 

Min plan for neste uke:

Mandag og tirsdag: Bibliotek og lesemodus deluxe.

Onsdag: Eksamen. Onsdag klokken 15.00: SOMMERFERIE!!

Torsdag: Kropps-grilling i parken og Elixia.

Fredag: Kropps-grilling i parken og Elixia.

Lørdag: Kropps-grilling i parken og Elixia. Og jobb på kvelden.

Søndag: Kropps-grilling i parken og Elixia.

Med andre ord: Tøft liv! ;)

 

Bare sjekk værvarselet for Oslo neste uke:KONKLUSJON: Jeg må finne frem flipfloppere og dra på sommerklær-shopping. Og nye solbriller. 

Og dagens spørsmål går til mamma og pappa: Er hytta og hundene og bil til lån hvis jeg vil til Trysil og sniffe frisk fjell-luft den første uka i juni? Eller noko..

 

- Silje Bjørnstad - 

 

17.mai 2012

Håper alle har hatt en fin nasjonaldag. 

For min del ble det feiret i godt selskap på Røa her i Oslo:

Verdens beste verter: Silje & Steffen :)

Sukkerinntaket har vært på topp med blant annet pavlovaterte med krem og bær.

Og hjemmelaget iskake:

Med andre ord: En herlig dag med herlige mennesker :)

I morgen er det tilbake i eksamensmodus.

- Silje Bjørnstad - 

Barn og overvekt

8 dager igjen til eksamen og ikke minst sommerferie!

Bortsett fra å lese på mitt nåværende 2.hjem (biblioteket) så prøver jeg å få noen minutter i frisk luft og hvertfall bli litt varm.

"Svett = Digg".

 

I kveld skal jeg forresten på "temakveld" arrangert av AFPT (Akademiet for personlig trening). DET tror jeg kan bli meget interessant og ikke minst så er det meget aktuelt - både nå og i de kommende årene: 

                             

God tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

 

Oppdatering på treningsmusikken.

Jeg er så flau, men jeg har fått totalt dilla på Norges landeplage:

 

 

Og jammen er det flere norske artister som synger på dialekt som også har fått æren av å gi meg energi. + selveste Prodigy..... Jadda! :D Men sett på deg treningstøy og med en av disse sangene i øret og jeg lover deg  energinivået bare Kaboooooom!! :D (Stakkars Eirin som lever med meg)

 

Silje: Elixia er oppe til ni i dag Eirin!!! Wheee!!

Eirin: Jeg skal IKKE dit nå. Jeg sliter med å finne energi til å føne håret mitt liksom.

Silje forsvinner ut døra.

 

- Silje Bjørnstad - 

Bjørn...

Altså, da jeg var en snartur hjemmom nå så fikk jeg vite at mamma at det er sett bjørnespor og bjørnemøkk langs min faste joggerunde i skogen hjemme. 
Min reaksjon var da "Ehm.... HÆÆÆÆ?!?" 

Og i dag kom bildebeviset, og nå har dyret begynt å bevege seg på jordene og enda nærmere husene også.


Bjørnespor...

 

Ellers så er det fortsatt eksamensmodus som gjelder frem til 23.mai, men jeg har lovt å ta meg fri fra lesingen på selveste nasjonaldagen for da er det feiring på Røa med de beste menneskene som gjelder:) 

 

 

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: mitt kolesterolnivå

Totalkolesterol: 4,9 mmol/l, og det ligger den ønskelige verdien på under 5 mmol/l så da er jeg fornøyd. :) For å vite  hvordan sammensetningen er mellom LDL og HDL må man ta prøver hos legen og jeg har faktisk tenkt å ta en "helsjekk" på kolesterolnivåer, vitaminstatus, jernstatus, blodtrykk osv etter at jeg er ferdig med eksamen. Greit å sjekke liksom. 

 

- Silje Bjørnstad - 

Jeg inspirerte mamma...

... til å sjekke kolesterolverdiene sine i forbindelse med kampanjen "Sjekkedagen" etter at jeg skrev om det på bloggen, les her: Skal du sjekke deg?
Og etter en telefon fra nettopp mamma som kunne informere om ikke helt optimale resultater, så skjønner jeg at jeg må følge opp det innlegget med å komme med tips til hvordan man kan senke det dårlige kolesterolet i blodet og tips til et hjertevennlig kosthold. 

Hva er kolesterol?
Kolesterol er fettstoffer som vi trenger og kolesterol er nødvendig i blant annet cellemembraner, og kolesterol er viktig for dannelse av kjønnshormoner og gallesalter. Kroppen kan lage kolesterol selv og noe blir også tatt opp fra maten vi spiser. 

For at kolesterol skal kunne fraktes rundt i kroppen har vi lipoproteiner: LDL og HDL. LDL blir ofte referert til som det "dårlige kolesterolet" og HDL som "det gode kolesterolet. For mye LDL fører til økt risiko for hjerte- og kardsykdommer da dette kan avleires i årevegge og føre til at årene tettes igjen; arterosklerose/åreforkalkning. Åreforkalkning kan igjen føre til hjerneslag og problemer med hjerte som for eksempel angina og akutt hjerteinfarkt. 

VERDIER FOR KOLESTEROL:

  Tilfredsstillende Lett forhøyet Moderat forhøyet Klart forhøyet
Totalkolesterol lavere enn 5 mmol/l 5-6,4 mmol/d 6,4-7,8 mmol/l Over 7,8 mmol/l

 

Ikke få panikk om du skulle ha litt over 5 mmol/l, men alle med noe forhøyet totalkolesterol har godt av å gjøre noen forandringer i kostholdet og andre levevaner. Både fysisk aktivitet og røykeslutt påvirker kolesterolet i gunstig retning (man får en bedre fordeling mellom det gode og det dårlige kolesterolet). Den viktigste kostfaktoren er fettbalansen. Ved å erstatte mettet fett med umettet fett, kan man oppnå lavere kolesteroltall. Har du over 7,8 mmol/l bør du gå til din fastlege for videre oppfølging. 


Så det vil være lurt å velge magre melk- og meieriprodukter, magre kjøttprodukter (velg for eksempel karbonadedeig, kyllingfilet, skjær bort synlig fett på osv) grove kornprodukter/mer fiber, spis mer fisk, kutt ned på sukkerinntak, kutt ned på ferdigprodukter og salt, spis mer frukt og grønt, og pass deg for kokekaffe og presskannekaffe da dette inneholder et fettstoff som heter cafestol som øker kolesterolet (filterkaffe og pulverkaffe har ikke samme virkning).  Olivenolje og rapsolje har vist seg å være ekstra gunstige for hjertet.
Transfett er alltid fy-fy og dette er noe man uansett bør unngå å få for mye av! I tillegg til å øke det dårlige kolesterolet vil transfett også gi en økning av triglyserider i blodet og øke kroppens produksjon av betennelsesfremmede faktorer. Transfett finner du i produkter som har lang holdbarhet - for eksempel ferdiglagde kaker og kjeks, chips og frityrstekt mat som pommes frites.  

Noen matvarer som er spesielt gunstig for kolesterolet: Havre, hvitløk, laks, løk, olivenolje, mandler og valnøtter, avokado, bønner, jordbær, epler og gulrøtter. 
Jeg skal selv sjekke kolesterolverdiene på et Boots Apotek i løpet av dagen! Jeg har aldri gjort det før så blir gøy å få en pekepinn på hvordan det egentlig står til med kolesterolnivået.  :D

Når det er sagt så er det greit å vite at ditt kolesterolnivå bestemmes av flere faktorer enn bare kosthold og kroppsfasong: kjønn, alder, genetiske forhold, livsstil og eventuelle medikamenter.

Så lytt til hva min kloke pappa skriver:

Og jada pappa, det vil være lurt å gå til legen for eventuell videre behandling ved forhøyet kolesterolnivå, men det er uansett greit å benytte seg av en gratistest slik at du kan få en anelse om hvordan det ligger ann vet du. 
(Jeg helgarderer med solbriller og regnjakke-lignende jakke i dagens ustabile værsituasjon.)

God onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

 

 

 

Gratulerer....

....med dagen, verdens beste Eirin!!! :D :D :DMin herlige sambo, reisebuddy og venninne har bursdag i dag og det må jo feires! :) 24 år!!

Jeg var med på bursdagsfeiringen hennes i fjor også, da starta det med en mer eller mindre påtvingt båttur rundt midnatt, formiddagssløving, massasje som endte opp med å stå ufrivillig i bro, middag ved stranda og soling ved bassenget - i Thailand. Det blir muligens ikke like innholdsrikt dette året, men jeg skal gjøre mitt for at dama skal ha en bra dag. Hun er GULL!!! :D


Silje: Hva ønsker du deg til bursdagen?

Eirin: Ingentiiiiing!

Silje: Ok. Men du må ha mat, så da synes jeg vi hvertfall kan gå ut å spise, på min regning så klart.

Eirin: Neeeeeei! Hmmm. Jeg ønsker meg NOX.

Silje: Ja, så bra. Men jeg synes ikke NOX lakris er et fullverdig middagsmåltid. Ergo, vi skal fortsatt ut å spise. 

Nå skal jeg ut å teste de nye skoene mine i sola! Whohoooo.


- Silje Bjørnstad - 

Skal du sjekke deg?

Det skal jeg! :D

I disse dager har Boots Apotekene en kampanje hvor du kan sjekke kolesterolet gratis 7. - 12. mai! :)
Hentet fra hjemmesiden:

Høyt kolesterol er ikke noe man kan kjenne på kroppen. Selv unge mennesker med sunn livsstil kan ha for høyt kolesterol.

Derfor arrangerer vi Den store sjekkedagen! Du får et stikk i fingeren, og tre minutter senere vet du kolesterolnivået ditt ? helt gratis. Skulle det vise seg å være høyt, så er det heldigvis noe du kan gjøre noe med. Møt opp i et Boots apotek fra 7. til 12. mai, og ta gjerne med deg noen du bryr deg om!

Les mer om sjekkedagen og kolesterol her: sjekkedagen.no.

- Silje Bjørnstad - 

Jeg blir så provosert....

.... av slike misvisende artikler!!

Jeg satte faktisk kaffen i halsen på Elixia i dag da jeg leste denne saken.
Jada VG, fremsiden deres selger sikkert kjempemasse den, men det er lov til å bruke litt fornuft også når det er snakk om folks kropp og helse. (Det gjelder forøvrig ikke bare denne saken som bare er en dråpe i mediahavet)

Dette er nemlig dagens fremside til VG:

 

Og i avisen er det satt opp to ulike menyforslag for mann og kvinne som "vil ned 10 kilo på 10 uker" med "sunn slankemeny for ham 1868 kcal" og "sunn slankemeny for henne 1460 kcal".


For det første:
Det er gitt en forklaring om at dagsmenyene er beregnet på "en voksen mann med stillesittende jobb som beveger seg fire til seks timer i uken, er cirka 180 cm høy, veier cirka 100 kilo og skal ned 10 kilo på 10 uker". For damemenyen passer dette for "en voksen kvinne med stillesittende jobb, som beveger seg fire til seks timer i uken, er cirka 165 cm høy , veier ca 80 kilo og skal ned 10 kilo på 10 uker".
Allerede der har over halvparten av leserne falt av lasset. Det sier jo seg selv at denne dagsmenyen virkelig ikke vil passe alle, og uansett om du er i nærheten av "kriteriene", hvordan kan du være sikker på at dette totale kaloriinntaket være det riktige for deg? Alle har ikke samme kropp og utgangspunkt med samme vekt, fettprosent, høyde eller BMI. Hva med variasjoner av trening, hverdagsaktivitet, bevegelse på jobben? Og hva er egentlig "bevegelse fire til seks timer i uken"? Er det gåturer? Spinning? Løping? Styrketrening? Det er stor forskjell på 1 times gåtur 4 - 6 ganger i uka og 1 times høyintensiv trening 4 - 6 ganger i uka. Alle har ulike definisjoner på hva bevegelse er.

For det andre:
Dere skriver "ned 10 kilo på 10 uker" og har satt opp ETT forslag på en dagsmeny. Hvor mange vil klare å følge denne ene dagsmenyen og spise akkurat det samme dag ti uker på rad? Hva med de som for eksempel ikke liker rekesalat? Hva kan da være et alternativ/en erstatning for dette pålegget...? Nei, ingen informasjon om det..

For det tredje, og kanskje det som provoserer meg aller mest:
Dere skriver for eksempel:
"Frokost 1 porsjon brød med rekesalat 155 kcal". 

eller

"Lunsj 1 porsjon pastasalat med kalkunpålegg 266".

Hva i all verden er 1 PORSJON brød? Er det snakk om en brødskive på 40 gram? 80 gram? Hvor tykk er egentlig denne brødskiva? Hvilket type brød er det snakk om? Hvor mye rekesalat er det egentlig som skal være på skiva? 1 spiseskje? 2 spiseskjeer? 5 spiseskjeer?! 
Eller hva med pastasalaten, hva er 1 PORSJON pastasalat? Hvor mange gram pasta og kalkunpålegg skal det da være i den salaten? Og hva med andre type ingredienser?! Og er dressing inkludert i denne retten her?

 

Dette kan være en porsjon pastasalat.....


.... det her kan også være 1 porsjon pastasalat....

Jeg regner med dere skjønner poenget.. "1 porsjon" for en person er ikke nødvendigvis den samme porsjonen for en annen og derfor vil heller ikke total-kaloriinnholdet stemme overens med det VG skriver... Det er jo ikke rart folk blir enda mer forvirret over "kostholdsrådene" som mediene skriver i dag. Jeg håper så inderlig jeg kan være med på å bidra til å snu denne trenden og heller fokusere på at det ikke handler om "10-ukers-dietter", "slank på lavkarbo" eller lignende. Men å få folk til å forstå at det som passer en person passer ikke nødvendigvis til deg bare fordi en avis eller et ukeblad skriver om det. Jeg skjønner for all del at dette er det som selger, men nettopp derfor er det også enda viktigere for folk å kunne se på disse "tabloidvrengte" overskriftene med et kritisk blikk. 

Beklager å si det nok en gang, men det er en grunn for at det heter "trenddietter", og det er en grunn for at det hele tiden dukker opp "nye dietter" - det skal selge. Det er for kjedelig å skrive at for å gå ned i vekt trengs det mindre energi inn enn det man forbruker selv, og at det da er livstilsendringer som gir det beste resulatet som også varer. Så blir man lurt nok en gang da, og man prøver å leve på en slik type trenddiett i 8 uker, for å se om det gir resultater. Og kanskje gir det resultater, men som oftest opplever de fleste at det å kunne leve med denne dietten resten av sitt liv ikke er til å holde ut, nettopp fordi det er en så stor endring i kostholdet som påvirker livskvaliteten og livsgleden. Det blir for uvant og som igjen fører til at det bare blir slitsomt å spise noe du egentlig ikke er så fan av bare fordi du har lest eller hørt om det et sted. Og da går man tilbake til gamle vaner og plutselig er man tilbake til utgangspunktet og kanskje litt over det også. 
DET HANDLER IKKE OM DIETTER OG SLANKING, DET HANDLER OM LIVSSTILSENDRINGER DU KAN LEVE MED - og ikke forandringer du kan leve med i 8 uker for å gå ned 4 kilo, men forandringer som du kan tilpasse til å bli en naturlig del av ditt kosthold slik at du når dine mål og ikke minst blir der. Med andre ord, det handler om å tilpasse et kosthold for hver enkelt, individualisering er et viktig stikkord her. Det er for eksempel det samme som med trening det: Birken passer ikke for alle, jogging passer ikke for alle, saltimer passer ikke for alle, bare for å sammenligne med noen enkle eksempler. Vi er forskjellige og trenger også derfor ulik veiledning og tilpasninger. 

 

Og for det fjerde så er det i hjørne av artikkelen satt inn denne informasjonen: "Dette får du om du er medlem i Vektklubb.no" (som ligger under VG), og blir du medlem får du da altså alle detaljer om hva som er "en porsjon".
Men da må man jo begynne å betale for å kunne forstå denne menyen da: "3 mnd 399 kr , 6 mnd 499 kr, 12 mnd 699 kr".
I mine øyne blir dette helt feil i forhold til en seriøs artikkel som skal være objektiv og informativ for leseren, dette minner meg mer om skjult markedsføring for Vektklubb.no.. Forresten så er tilfeldigvis  ernæringsfysiologen som har satt opp disse menyene også en av ekspertene i Vektklubben.... Jeg sier ikke mer. 

Min oppfordring til deg: Det er lov å bruke hodet og fornuften i dagens mediedekning av kosthold og ernæring. Igjen, med en kombinert utdannelse med to bachelorgrader som journalist og ernæringsfysiolog skal jeg virkelig gjøre alt for å unngå slike type saker. Jeg VET at mye handler om å selge ting, men når det gjelder folks kosthold og helse så skal nivået ligge høyere enn som så. 

 

- Silje Bjørnstad - 

Nye sko..

... er på vei til meg :D

 

Nettshopping er genialt. Sjekk ut Gmax.no for veldig mange bra tilbud på ulike type sko nå! :)

999,- (300 kr rabatt) + frakt for disse: 

NIKE FREE RUN +3 

Det er før-eksamensgave til meg selv.. :D

- Silje Bjørnstad - 

Status:

- Ja, jeg lever og alt står bra til. 

- Ja, jeg og Eirin har planer om interrail i sommer.

- Ja, jeg har tenkt meg hjem til Åsnes i slutten av mai/begynnelsen av juni.

- Nei, jeg tviler på at jeg skal på Solørmart`n i år. 

- Ja, det er en grunn for at jeg er stille på bloggfronten: EKSAMENSMODUS. 

Sånn. Da svarte jeg likesågjerne på alle spm her til de som har spurt/lurer. Kjekt med blogg gitt. 

Forresten, vannmelon og jordbær har ankommet butikkene for fullt! Deilig. 

 

 

 

Og så vil jeg faktisk være litt seriøs.. Nå er det 22 minutter til midnatt og 22 minutter til 3.mai. Tenn lys den datoen. Alltid. 

 

- Silje Bjørnstad - 

 

90-tallets beste treningsmusikk

Etter forrige ukes 90-tallets-blogghyllest om både 90-tallsparty og 90-tallsmusikk så fikk jeg spørsmål om hvilke 90-tallssanger jeg mente passet så bra til trening. Og her er noen sanger som sikkert er helt forferdelig for noen, men som for min del går på repeat når jeg enten jogger ute eller er på Elixia:

 

Hvem får vel ikke energi av litt Scooter, Gigi D`Agostino, E-Type, Fragma Vengaboys og Reset?.... ;)

Bra musikk til trening (hvertfall kondisjonstrening) har helt klart mye å si for min del hvertfall. Så om du har flere musikkforslag, bring it. :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Matbloggtoppen Matprat