mai 2013

Klar for avreise:D

Kofferten er pakket og det viktigste er funnet frem (LES: pass og solbriller og redbull til morgendagens altfor tidligere avreise). I morgen klokken 06.40 tar jeg og to venninner flytoget til Gardermoen og deretter flyr vi ned til Roma! :)

Dermed blir det mest sannsynlig bloggpause på meg noen dager, men anbefaler å følge med på Instagram: siljebjornstad87

Jeg kan også anbefale å følge med på Vings Instagramkonto da en av de jeg reiser med jobber for reiseselskapet og kommer til å legge ut flotte bilder fra Roma der i løpet av oppholdet:



Resten av kvelden blir veldig rolig og forhåpentligvis blir det tidlig til sengs da jeg må opp ved femtiden... 

Kveldssnacks: Jordbær&vannmelon - snakk om sommerfølelse 

Ha en herlig helg. Jeg er tilbake neste uke, men har hotellet nett blir det sikkert noen bloggoppdateringer i løpet av Italiaturen! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fredag

*Sunshine*

Tiden flyr, nå er det allerede fredag (igjen) og helg! Det vil si avreise til Roma for min del! :) I morgen drar jeg og to venninner på en etterlengtet jente-langweekend til Italias hovedstad, det skal bli utrolig deilig med en miniferie nå. 

Markløft 100 kg første forsøk ble forresten FAIL i går kveld :/ Utrolig kjipt, men desto morsommere da jeg faktisk klarer det. Nå er det trening og pakking som er førsteprioritet for min del denne formiddagen.

Ha en herlig fredag, nyt at vi straks er inne i sommermåneden juni!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Karbonadedeigmiddag og jordbærdessert

ALT-I-ETT-KARBONADEDEIGGRYTE: Karbonadedeig, rødløk, squash, paprika, mais, rødløk og paprikapulver. 

Ost på toppen:

Gratineres i 6-7 minutter i stekeovnen:

Og her er det så mye godt at man ikke trenger noe annet tilbehør :)

Dagens dessert:
Ferske jordbær med vaniljekesam <3 

DETTE er smaken av sommer det :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Benkpress + kveldsjogging i går, totalt treningsfri i dag

Oslo kl 22.00 i går. 

Det ble en tur opp til Sognsvann i går også. P E R F E K T temperatur og løpeforhold i går kveld.

Jeg er alltid så motebevisst og tenker "match-match-match" da det gjelder treningstøy... Eller ikke. ;) Jeg har blant annet merka at sokkene mine har en tendens til å skille seg ut, ruter/knallfarger/prikker/striper - whatever. ;)

Humøret og energinivået er det hvert fall ikke noe å si på! :D



Og da ble det 5 km på beina i går.

I dag blir trening byttet ut med diverse ærender og litt sommerklær-shopping. Makstest av markløft er nemlig flyttet til i morgen så da er det H V I L E og oppladning som er stikkordene i dag. Sommerklær trenger jeg fordi jeg drar til Roma på lørdag, også er det jo ganske så varmt og greit i Norge for tiden også! :D

Ha en herlig onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Sunn fastfood: Tips til hvordan du kan bruke restemat

Hva gjør man når man har restemat som består av litt av alt? Jo, man improviserer og bruker restematen til å lage en ny rett:

"Fastfood-Siljestyle: Stekt ris med litt av hvert":

Denne raske og enkle retten ble laget av følgende:
Rester av kokt fullkornsris
1/2 pose grønne bønner
1/2 boks kidneybønner
1 pakke kokt skinke
Squashbiter, paprika, mais og rødløk
4 egg

Stek først grønnsakene, skinkebiter, kidneybønner og grønne bønner i en stekepanne et par minutter slik at dette får litt varme. Tilsett deretter den kokte risen og surr rundt. Visp sammen eggene og hell oppi pannen. Rør forsiktig rundt samtidig som eggene stivner og voilà: Restemat og matslumper du ikke trodde du kunne bruke er blitt til en smakfull og sunn risrett. Perfekt etter trening forresten! :D 

TIPS: For mer smak kan du tilsette krydder, for eksempel gurkemeie eller spisskummin, eller eventuelt et par knuste hvitløksfedd. For min del var smakte det helt perfekt uten noe ekstra kryddertilsetning:)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Film: Basketball-moro Silje&Fredrik-style

Sola tittet frem på ettermiddagen i dag så da ble det 1-mot-1-basketkonkurranse på meg og Fredrik med "21".

 

Her prøver jeg å filme at Fredrik scorer, men han klarer å hive ballen over kurven og over gjerdet... Hehe:

video:img7907

Vi er søte da.... ;)

Så ble det en ny basket-konk-vri med "hvem treffer alle kurvene på banen kjappest":

video:img7916

Greit med litt inspirasjon for å få litt fart på beina på basketballbanen?! :) I fjor kjørte vi "mini-crossfitrunder" for den som tapte med løping + pushups til benk + utfall. Kreativiteten er det ikke noe i veien med hvertfall:)

Dagens middag: Laksefilet i fløtesaus med gulrot og purreløk, fullkornsris og brokkoli.

Dagens dessert:

"Skyr Bringebærmett - Godt med god samvittighet" 

Yumyum!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Halvamputert treningsuke

På grunn av at jeg er supergira på å klare 100 kilo i markløft før sommeren, det vil si FØRSTKOMMENDE FREDAG (31.mai), så vil denne uke bestå av minimalt tung trening. 


Det er det jeg skal gjøre liksom: 3x2 på 60 i markløft på tirsdag... Jeg kan i det minste gjøre litt annen lett trening og leke litt med "støtteøvelser". 

Og jeg får i det minste kjøre litt benkpress og nå for tiden kjører jeg "Smolov Bench Jr". Her snakker vi MYE benking med høy belastning og mye volum. Like it! :D

Les mer om programmet her.

 

Ellers så drar jeg til Roma på førstkommende lørdag og blir der i 3 netter/4 dager. Dermed blir det noen "restitusjonsdager" med trasking der også. 

Anyway, nok treningsskravling. Mandag er her og en nye uke er i gang! :D Ha en finfin dag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Siste fra Instagram

1) En glad og fornøyd Silje som er i knallhumør på grunn av solskinn og varmt vær, og superklar for trening på Elixia.

2) Fredriks "matpakke" fra Norkost - proteinbarer, energidrikk, lakseolje, multivitaminer +++

3) Silje er midt i siste innspurt av eksamenslesinga og er i ferd med å bli "gæren".

4) Silje er så sinnsykt klar for å N A I L E eksamen.

5) Fredrik har mekka salat - mer detaljer om den senere i dag!

6) Ute på kveldsjoggetur langs Akerselva

7) Fra forrige helg: Åpna utgangsdøra, fikk sola midt i trynet, ble blenda og så hvite prikker en god stund etterpå.

8) Fra i morgens, på vei til jobb.

 

Min Instagramkonto er siljebjornstad87

Og min Facebook-side finner du ved å klikke her.

Nå må jeg jobbe videre på Side2. I kveld skal jeg på vennefest og grillings! :D

Ha en herlig lørdag!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

FILM: Markløfttrening på Bjølsen

video:img7893

Fikk være med Fredrik til Bjølsen og Oslo Styrkeløftklubb i ettermiddag :D Veldig greit å få bekreftelse på at man gjør ting riktig i forhold til både teknikk, pust og så videre fra folk som faktisk vet hva de driver med ;)

Så da ble det først litt benkpress og deretter markløft med 10 sett x 2 rep på 80 kilo. Lader opp til makstest på 100 kg i markløft neste fredag! :):):)

Nu er det pizzamiddag og avslapping resten av kvelden. Med andre ord avslappende og rolig siden jeg jobber helg.

Ha en finfin fredag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

TILBUD TIL MINE LESERE: Kostanalyse til halv pris!

Siden jeg nå har fullført bachelorgraden i ernæringsfag, feires dette med å gi følgende tilbud: 
Få en grundig kostanalyse av ditt kosthold for kun 250 kroner!! (Ordinær pris er 500 kroner).

Gjennom en firedagers kostregistrering (3 ukedager + 1 helgedag) kan jeg gi deg informasjon og helsestatus om ditt kosthold i forhold til inntak av fett, karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler. Du har også muligheten til å få tips og råd om hvilke justeringer som kan være gunstig for deg og ditt eksisterende kosthold for hvordan du kan spise sunnere - kanskje ikke så dumt nå rett før sommeren?

I en kostanalyse får du også diagram over vitamin og mineral-inntak og næringsstoff-inntak og hvordan du ligger ann i forhold til anbefalingene, og da råd du om hvordan eventuelle forbedringer kan gjøres.

EKSEMPEL: 



MINERALER:

NÆRINGSSTOFFER:



Høres dette interessant ut, eller ønsker du mer informasjon, legg igjen en kommentar eller send meg en mail på silje1987@hotmail.com. Tilbudet gjelder til 30.juni. :)

Jeg vil også påpeke at jeg har, som annet norsk helsepersonell, taushetsplikt og alle eventuelle personopplysninger og dokumenter behandles konfidensielt. 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

"Halleluja" + "DEN følelsen" = FERDIG UTDANNET ERNÆRINGSFYSIOLOG

Sånn reagerte jeg da jeg kom inn døra i ettermiddag:

Jeg har nemlig hatt min siste eksamen i ernæringsfysiologi i dag og det er en helt ubeskrivelig deilig følelse. 

"JUST DO IT", sier Nike. And I DID IT. 

Jeg klarer faktisk ikke å stoppe og smile:


Eller å skrike av glede:

Ok, bare et siste bilde som viser at jeg ikke har mistet kontrollen helt:

To bachelorgrader i boks i en alder av 25. Da er det faktisk lov til å være glad OG stolt.... :D

Jeg har ikke noe annet å si enn at i dag skal jeg virkelig unne meg denne gode følelsen samt NYTE den enorme gleden og lettelsen jeg har inni meg nå. 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens middag: Green curry kylling med stekte nudler

Jeg kan fort stå flere timer på kjøkkenet, men i dag ble dagens middag laget på under ti minutter, det er jo tross alt midt i siste innspurt av eksamenslesingen. I dag benyttet jeg meg av denne ferdigsausen fra Santa Maria og til tross for at jeg ikke er fan av ferdigprodukter så var denne helt utrolig god på smak!!

Stek kylling og wokgrønnsaker, tilsett sausen og la alt varmes i 2-3 minutter. Så lettvint! :D

Tilbehør ble "nudelrester" fra gårsdagens middag. Disse varmet jeg opp i en stekepanne sammen med litt vårløk:

Og voilà: Kyllinggryte med green curry og stekte nudler:

Virkelig en enkelt, rask og digg expressmiddag! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Happy face

I dag gikk det plutselig opp for meg at det bare er 1 dag til eksamen, med andre ord EN dag til jeg er FERDIG med bachelor i ernæringsfysiologi og jeg er FERDIG utdannet ernæringsfysiolog!!

Så her er hvordan er jeg reagerte:

Nemlig.

Gjett om kroppen min er fullt opp av en god blanding av stresshormoner, endorfiner, spenning og med kingsize-sommerfugler i magen. Dere tror meg sikkert ikke, men jeg GLEDER meg faktisk til eksamen i morgen. 

" - Tenk på eksamen som en mulighet til å vise hva du kan", husker jeg det var en lærer som sa en gang. Oh yes, det kan dere banne på at jeg skal. :D

Jeg skal bruke dagen på å holde miniforedrag til veggen om researchdesign, analyse av forskningsarbeid, kvantitativ og kvalitativ metode, forklare begreper som blant ontologi, epistemologi, induktiv/deduktiv, helsekommunikasjon, motiverende intervju, hjelpende kommunikasjon, empirisk data, metoder for å fremme god kommunikasjon, klinisk kommunikasjon, sosial markedsføring og helsekommunikasjon i media. Og dette er bare en brøkdel av den herlige pensumlista ;)

Men først, trening så klart! :) 

Ha en flott onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Marinert laksefilet med råkostsalat og mager sennepsdressing

Marinert laksefilet:
Pensle litt smør og diverse krydder på toppen av fileten og stekes i ovnen. 

Råkostsalat:
Purreløk
Hodekål
Paprika
Gulrot

Verdens enkleste sennepsdressing:
Til 1/2 boks mager kesam bruker jeg cirka 4 ss sennep (for eksempel bodsennep/pølsesennep/dijonsennep) og det er det! 

Så sunt, kjapt og enkelt! :)

For min del så frister det mer med litt "lettere" måltider nå som varmen har kommet og sommeren nærmer seg. Masse deilig salat av norskdyrkede grønnsaker med herlige, rene smaker. 

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Oslo by night

EKSAMENSTERAPI: 

Etter seks år som Høgskole-student (tre år på Høgskolen i Oslo + tre år på Atlantis Medisinske Høgskole), så begynner jeg å kjenne meg selv og kroppens reaksjoner når det nærmer seg en eksamen. Det vil si "insomnia" med konstant tankekverning i hodet, men siden jeg nå har noen års erfaringer med dette så vet jeg godt også hva som fungerer: pauser og en tur ut i frisk luft.  

Tidspunktet tenker jeg ikke så mye over så i går ble det gåtur ved midnattstider og det er så utrolig deilig å traske rundt med god musikk i ørene i kveldsmørket da de aller fleste har gått og lagt seg. 

I tillegg så vet jeg også at det å sitte å lese i 8-9 timer i strekk ikke fungerer for min del. Jeg må SNAKKE om stoffet og bli stilt spørsmål. Så Fredrik får kjørt seg om dagen med "miniforedrag om helsekommunikasjon, statisikk, forskningsdesign og forskningsmetoder" samt frustrasjonsutbrudd og fjortiss-irritasjon hvis jeg ikke klarer å gi et godt nok svar. Han er best. <3

Så nå er jeg uthvilt, klar og motivert for ny lese-snakke-om-stoffet-dag! :D TO dager til eksamen. Men først, trening.... ;)

Ha en herlig tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens litt-av-alt

Dagens "treningsbilde-fokus-ansiktsuttrykk":



Dagens lunsj/middag: Karbonadedeig gratinert med fersk mozzarellaost og "lun tomatsalsa" (hermetiserte tomater, hvitløk, squash og gulrot)

Dagens dessert: Rett og slett en 1/2 boks med vaniljekesam. Nam :)

Dagens bilde med tittel "se-så-blid-og-fornøyd-jeg-er-med-halvfalskt-smil, neida-jeg-er-IKKE-lei-av-å-lese-til-eksamen": 

Med andre ord: Eksamensmodus er skrudd på, noe som betyr at det sosiale livet er skrudd av. Men derfor er det så herlig med blogg og andre sosiale medier, tjohei! :D 

 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

"Wish it, dream it, do it"

Håper alle hadde en herlig lørdag og pinseaften i går.

Selv tilbrakte jeg kvelden hos ei venninne og det var så utrolig koselig. Og denne dama her bør flere bli inspirert av.

Flere steder i leiligheten var det nemlig hengt opp små merknader med ord og uttrykk som motiverer og gir positiv energi. Det trenger ikke å være "fancy" skilt eller lignende, bare rett og slett noen små lapper her og der med ord som på en måte indirekte minner deg på hvor BRA du er.

Generelt er det for mange fort gjort at det blir mye fokus på "det som ikke er bra", "ting som må fikses", "ting som skulle vært annerledes" osv. Så jeg gjør som jeg pleier og slår et slag for positive tanker og realistisk optimisme. Det er så lite som skal til.  

 

I tillegg fiks jeg tips om denne appen: 

"Gratitude" - en veldig enkel app som er ment for å skrive ned ting man er glad for/en positiv opplevelse/et kompliment eller lignende som du er takknemlig for. Så enkelt og samtidig så motiverende og viktig å huske på i hverdagen. 

Bare som et banalt eksempel kan jeg for eksempel en dag være takknemlig for "solskinn, at jeg kan trene, at jeg har lest eksamenspensum, at jeg har fått i meg næringsrik mat". 

Altså, jeg har ikke tatt helt av her med "åndelige guider" og "finne-meg-selv-yoga-øvelser", men et poeng her er at sånne små notater er så viktig å ta frem de gangene man føler at verden går litt i mot, man har en dårlig dag eller om man opplever en eller annen negativitet. Er rimelig sikker på at slike påminnelser ville ha hjulpet mange til å fokusere på at glasset er halvfullt istedet for at glasset er halvtomt... ;) 

Samtidig så er jeg inne i eksamenslesing som blant annet handler om nettopp det å kunne mestre utfordringer, hva slags forventninger man har til seg selv og ikke minst hvordan man får de ulike forventningene.

Enkelt forklart så er for eksempel en teori "CATS-teorien". Denne går ut på at man stadig blir utsatt for en eller annen form for stimuli/stressfaktor, og hvordan man takler denne påvirker også helsen og fysiske forandringer i kroppen. Stadig liten tro og ingen mestringsfølelse fører til mer stress og slitasje på kroppen, noe som også kan føre til utmattelse og sykdom.

Et viktig begrep i denne teorien er "responsforventning" - altså hva slags innstilling du har for den eventuelle utfordringen/stimuliet du blir utsatt for. 

Og for å best kunne takle og å klare disse stressfaktorene og stimuliene må man ta i bruk tidligere, gode erfaringer og bygge videre på mestringsfølelsen man fikk av å takle de nye utfordringene. 

Sånn, da fikk jeg praktisert litt herlig "helsekommunikasjon-psykologi-eksamenspensum" også.

God søndag! :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Film: et lite klipp fra dagens marktrening, og ja forresten, det ER varmt ute!

video:marktrening

(Ser ut som jeg prøver å spise opp lufta et par ganger der, men det jeg gjør er å trekke inn luft og forsøke å holde trykket...:))

Ettersom jeg har lagt ut tidligere klipp av perser med 1RM (1 repetisjon maks) på markløft hvor teknikken ikke er fullt hundre prosent så var det det vel kanskje på tide å bevise at jeg har bedre teknikk da jeg faktisk trener mark... ;) Tro meg, jeg blir drilla omtrent daglig hvor viktig det er med riktig teknikk og realtistiske mål - ikke minst er dette viktig for å holde seg skadefri! :)

Som tidligere nevnt er det hovedfokus på markløft i treningen min de neste ukene og dagens var 70 kg - 3 rep X 8 sett. Også så koser jeg meg med litt andre øvelser i tillegg også som for eksempel dips, benkpress, chinups/pullups, pushups og slyngetrening.

Ellers i dag har jeg vært innom "Dr. iPhone" her i Oslo (trenger ingen nærmere forklaring...) samt hatt følelsen av å koke over sånn ett par-tre-fire ganger. Været er jo så herlig i hovedstaden nå, jeg hadde bare litt for mye klær på meg da jeg var nedi sentrum tidligere i dag. Olabukse og svart topp i 25 varmegrader og null vind ble fort slitsomt ;)

Solbrillene er i alle fall på plass som alltid: 

Nå har jeg lest eksamenspensum et par timer og i kveld skal jeg til ei treningsvenninne (vi har blitt kjent på Elixia faktisk!) Hjemmelaget pizza står på menyen.

Ha en flott pinseaften!

- Silje Bjørnstad -

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Bringebær- og mangosorbet, sukkerfri og sunn

En perfekt og deilig sommerdessert eller rett og slett en genial erstatning for kjøpe-is:

Bringebærsorbet:
Ca 200 gram fryste bringebær
4-5 ss varmt vann
1-2 ss sukrin eller annet søtningsstoff (Smak deg frem for hvor søtt du vl ha det)

Bland sammen med en stavmikser og sett i fryseren en halvtime. Husk å røre litt rundt i sorbeten av og til for å hindre dannelse av iskrystaller.

Mangosorbet:
1 stor moden mango
Eventuelt litt søtningsmiddel (jeg trengte ikke dette da mangoen i seg selv var søt nok på smak)
Eventuelt litt vann (jeg trengte ikke dette heller da mangoen var meget saftig)

Skrap ut fruktkjøttet av mangoen (et tips er å bruke en skje), bland sammen med en stavmikser og sett kaldt. Denne trengte cirka et par timer i fryseren før den fikk sorbet-konsistens. Husk å røre litt rundt i sorbeten av og til for å hindre dannelse av iskrystaller.

Søtt, sunt og ikke minst så utrolig enkelt! :) Null tilsatt sukker men i stedet en forfriskende og deilig søtsmak samt gode næringsstoffer og vitaminer fra frukten.  

Man kan selvfølgelig variere med ulike frukter og smaker i slike sorbeter, men bringebær- og mangosorbet sammen er virkelig noe jeg kan anbefale. 

De som liker "lollipop", kommer til å ELSKE smaken av de to sorbetene her sammen:

Nyt med god samvittighet!

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Nedtelling

Da var 17.mai-jobbvakt unnagjort og da er det helg for meg også. Eller det betyr "lesehelg".



For om 6 dager har jeg min siste eksamen på bachelorstudiet i ernæring!! :D

Da jeg har levert den eksamenen skal jeg gjøre slik som den hunden her:


Videre betyr det at det er 15 dager igjen til jeg og venninner tar oss en VELFORTJENT weekendtur til Roma, nemlig 1.juni!

Og av sånne tanker blir den reiseglade frøkna her veldig veldig glad. 


Ha en finfin fredag og god helg!! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

17.mai - jobbings :)

Gratulerer med dagen!

Håper alle har en flott 17.mai og en herlig feiring av nasjonaldagen.

Selv sitter jeg på jobb på Side2 i dag så da benytter jeg muligheten til å dele noen av sakene fra dagens Side2-show:

Jamie Oliver-mat tok nesten livet av restaurantkunde



 

Dette så ikke særlig behagelig ut


Advarer mot dødelige slankepiller

 

Back to work! :) 

- Silje Bjørnstad -



FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Siste nytt på treningsfronten: Ny pushups-pers og nå skal det perses i mark! :D



Tjohei! 

Jeg har listet opp ulike mål i treningen jeg har ønsker om å oppnå i løpet av 2013. Ett av de målene var 30 pushups og etter en liten "eksamenslesepause-pushupsøkt" i kveld viste det seg at jeg nå kan krysse av det punktet på lista, eventuelt justere det opp! HAH!

Nok et bevis på at bare man vil så er alt mulig. For i dag tok jeg de 30 pushupsene og for meg som ikke hadde sjans i havet til å klare 1 pushup for 8-9 måneder siden (helt sant, jeg bare lå der langflat og skalv i hele kroppen da jeg forsøkte å komme meg opp...) så gir det en veldig god følelse.

Så nå sitter jeg her da, og smiler:

Neida, jeg sitter selvfølgelig sånn:



"Obligatorisk-strekke-hendene-ut-til-siden-glise-bredt-pers-bilde". Happyface! ;)

Men nå er det et nytt mål jeg skal ha fokus på, nemlig å løfte 100 kg i markløft før 1.juni. Så i de siste ukene av mai måned er det hovedsaklig markløft-trening som gjelder og går det i boks så håper jeg på å klare 2xkroppsvekt i markløft (105 kg). DET hadde vært stas det og 2xkroppsvekt i markløft er ett av målene mine som jeg skal klare i 2013, så det lover godt hvertfall. 

Ellers så er jeg i eksamensmodus for tiden da jeg har eksamen om nøyaktig en uke. 

I morgen er det 17.mai og da skal jeg faktisk jobbe, men det gjør meg ingenting! :D Håper alle får en flott kveld og en nydelig nasjonaldagfeiring i morgen!

- Silje Bjørnstad -

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Kan du stole på brødskalaen? Se hva du heller bør se etter

I går (onsdag) publiserte Mattilsynet en ny rapport der de hadde undersøkt om typiske frokostprodukter er riktig merket. Halvparten av produktene hadde feil i merkingen og et av punktene som blir tatt opp er brødskalaen:

(skjermdump fra Mattilsynet.no)

Det anbefales et inntak på 25-35 gram kostfiber hver dag og de grove brød- og kornvarene er en god og viktig kilde til dette. I tillegg vil de grove brød- og kornvarene inneholde flere vitaminer og mineraler sammenlignet med de mindre grove variantene. Ekstra grovt brød gir faktisk to til tre ganger mer kostfiber i forhold til fint brød.

For å hjelpe oss forbrukere med å velge det beste alternativet ble det i 2006 innført "brødskalaen" her i Norge. Dette er en merkeordning for mel- og bakeribransjen som er ment til å gjøre det lettere å fastslå hvor grovt brødet er. 

Å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende/farge kan gjøre at du blir lyst. For eksempel kan et lyst brød være bakt med mye sammalt mel, mens et mørkt brød kan være bakt med kun siktet mel, men ha få tilsatt farge eller lignende. 

Derfor er jo brødskalaen et godt verktøy, eller? 


Njaeeeei, ikke helt. Fordi: mange grove brød på kommer akkurat innenfor grensen til grovt, med for eksempel 51 %. Det betyr at mange grove brød ikke er særlig mer grove enn et mellomgrovt brød. Derfor bør du i tillegg se etter grovhetsprosenten for å ha full kontroll og at du unngår følelsen "av å bli lurt". 

FINT BRØD

  • 0-25% sammalt mel eller hele korn

HALVGROVT BRØD

  • 25-50% sammalt mel eller hele korn

GROVT BRØD

  • 50-75% sammalt mel eller hele korn

EKSTRA GROVT BRØD

  • 75-100% sammalt mel eller hele korn

 

Grovhetsprosenten står enten oppgitt under brødskalaen eller så er den oppført sammen med ingrediens og næringsinnhold bak på emballasjen. Da står det for eksempel: Grovhetsprosent: 69. Dette er da et bedre valg enn et grovt brød med grovhetsprosent på 51.

Noe å tenke på neste gang du skal kjøpe brød? ;)

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Siste godbiter fra Instagram:

1) Nettopp kjørt Fredrik til Gardermoen fordi han skulle på guttetur. Og etter å ha lempet kjæresten sin på en flyplass fordi han skal ut å reise kombinert med å møte på rushtrafikken i Oslo på veien hjem igjen, ja, da ser man slik ut. ;) 

2) Speltlompepizza hawaiian style

3) Kjørte skikkelig "hjemme-alene-jentekveld" for meg selv en av de dagene typen var borte: Sunn banankrydderkake + Titanic

4) Ute på joggetur langs Akerselva her i Oslo en sen ettermiddag. Helt nydelig. 




5) Fikk en artig kommentar på Elixia da jeg stod og tok markløft i sokkelesten tidligere her i uka: "Sexy valg av sokker i dag". Jeg lo godt! :D

6) En stk sulten 25-åring sluker en nygrilla kylling - "man kødder ikke med en sulten SIlje". 

7) Kveldsmat: Til Fredrik fra Silje - egg&baconlove

8) Bilde er fra dagens trening faktisk. Fikk med meg Fredrik på Elixia og med en PT-kjæreste som står og følger med tenker jeg hvertfall ekstra på å "presse knærne ut og stram opp skikkelig!" mens jeg tar knebøy... ;D

 

Følg meg på Instagram: Klikk her!

Og lik min nye Facebook-side: Klikk her!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Proteinrik sjokoladebrownie

 

Prøvde meg på "sjokoladeproteinbrownies" i går og her kommer oppskriften:

Til 1-2 personer:

40 gram sjokoladeprotein
2 eggehvitter
1 - 2 ss kakao
1,2 dl melk
25 gram kokosmel
1 ts bakepulver 
Søtningsmiddel (smak deg frem)

 

Bland alt sammen i en bolle og hell over i en ildfast form eller i en form med bakepapir. Stek på 175 grader i cirka 12-13 minutter (avhenger av hvor stor formen er og dermed tykkelesen på kaka).

Avkjøl og server gjerne sammen med et iskaldt glass melk og litt sjokoladeglasur. En sunnere, sukkerfri og proteinrik kakevalg ;)

Enjoy!



Nå er hu her nettopp ferdig med "eksamensleseøkt nummer 1 for dagen", så nå blir det avkobling med trening før "eksamensleseøkt nummer 2" senere på dagen.

Ha en herlig onsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Sunnere pai - mager og proteinrik

Jeg er faktisk veldig glad i pai, det er en lettvinn løsning og helt genialt hvis man har masse rester i kjøleskapet man ikke helt vet man kan bruke til. Men istedet for den tradisjonelle paibunnen av mel og smør velger jeg heller en magrere bunn:

Bunn:
200 gram kesam
ca 150-200 gram revet ost
4 egg
Ønsket fyll, for eksempel:
Skinkebiter
Brokkoli
Purreløk

Bland sammen egg og kesam og cirka 75 gram av osten til paibunnen. Hell over i en ildfast form og stek bunnen i cirka 10 minutter på 200 grader. 

Deretter tar du ut formen og har oppi ønsket fyll før du til slutt drysser over resten av osten. 

Stekes dermed i cirka 18-20 minutter på 200 grader (til osten er smeltet og bunnen har stivnet). D

Server med for eksempel en grønnsalat og grovt brød.

Denne paibunnen blir nesten litt som en blanding av ostesufflè og pai! ;) Yumyum!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Alltid i kjøleskapet

Det varierer vel fra kjøleskap til kjøleskap hva det inneholder, men noen ting er helt klart "basisvarer" hjemme hos meg, både fordi dette er varer jeg bruker ofte, men også fordi dette kan være med på å "piffe" opp et måltid, bidra til en sunn løsning når jeg trenger noe raskt, et enkelt mellommåltid eller rett og slett får lyst på noe søtt. Egentlig er det ikke så mye, men det som er her er mat som gir kroppen sunn og god næring og som inneholder mange ulike vitaminer og mineraler. 

Så derfor kommer det en liten liste jeg håper kan bidra til tips og inspirasjon i hverdagskokkeleringen: 

Alltid i kjøleskapet - brukes ofte i matlaging både til frokost, lunsj og middag:
Egg
Mager cottage cheese
Kesam
Ost (Jeg er stor fan av å gratinere omtrent all slags mat med ost.... ;) )
Sennep
Ketchup 
Ulike typer dressinger
Smør 
(Ehm, tranflasken brukes ikke så hyppig i matlagingen, eller utenom matlagingen... Fredrik er MYE flinkere enn meg til å "drikke" av den flaska for å si det sånn. Uansett, ta tran!) 

Mellommåltids-favoritter eller som restitusjonsmat etter trening:
Skyr
YT produkter
Melk 

Grønnsaker som kan brukes til så mangt:
Gulrot
Paprika
Agurk
Brokkoli (blir også kalt "supermat" på grunn av sitt høye innhold av flere ulike vitaminer og mineraler) 

Si hei til løkfamilien:
Rødløk
Gul løk
Purreløk
Hvitløk 

Kjøttpålegg av for eksempel kalkun eller kylling, eller renskåret kokt skinke er også noe som bruker å være her. Genialt som pålegg, ingrediens i middager eller så kan jeg fint spise opp en påleggspakke om jeg er litt småsulten ;) 

I dag ble de siste restene av skinkebiter brukt til middagen:

"Proteinrik og mager pai med kesambunn" - oppskrift kommer i morgen! ;)

- Silje Bjørnstad -  

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Squashgetti med karbonadedeig

"Squashgetti" er rett og slett squashstrimler som kan brukes istedet for spagetti. For de som ønsker å redusere inntaket av karbohydrater, og da særlig i form av stivelse, så kan dette være et ypperlig alternativ til pasta - både i pastaretter, lasagne og lignende. I tillegg kan dette bidra til at man får i seg mer grønnsaker, både for unge og gamle.

"Squashgetti" lager du enkelt ved å høvle tynne strimler med en ostehøvel. Legg i kokende vann i 1-2 minutter, hell av vannet og voilà! :) 

Som kjøttfyll kan jeg for eksempel anbefale karbonadedeig med paprika, rødløk og ananas. Denne kombinasjonen gir så masse god og deilig smak! For de som eventuelet vil "piffe" det opp enda litt til kan for eksempel krydre med litt paprikapulver/chilipulver, tilsette et par knuste hvitløksfedd eller ha oppi en boks med hermetiske tomater. 

Jeg var tom for tomater så denne gangen ble det ketchup som topping! ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

LIK PÅ FACEBOOK: Opprettelse av enkeltmannsforetak og Facebook-side


Siden jeg har opprettet mitt eget foretak har jeg nå opprettet en egen Facebook-side relatert til mitt arbeid og bloggside. 

Denne siden vil inneholde informasjon i forhold til mitt enkeltmannsforetak som ernæringsfysiolog og som informasjon- og kommunikasjonsarbeider. Jeg vil også blant annet legge ut linker og kostholdtips med henvisning til min bloggside. Bilder og oppskrifter vil også bli delt her. 

Her kan man også muligheten til å stille spørsmål til meg direkte og ikke minst vil det komme ulike tilbud og kampanjer relatert til kostveiledning og andre oppdrag. 

Klikk her for å like Facebook-siden!

 

Lik og del ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Om kropp og vekt og sånn, bare les det

Etter en kommentar med spørsmål fra en bloggleser fikk jeg så lyst til å skrive mer om temaet "jenter og kropp" - rett og slett fordi det er et tema som opptar svært mange og fordi det er et sårbart, men viktig tema som både engasjerer og provoserer. 

"Hei du.. bare lyst å spørre om noe for du er jo inne i dette med kosthold og trening osv..
Min oppfatning generelt (...) er at for de aller fleste jenter så blir det aldri "nok".. Når er det bra nok? (...) Med den ufattelige mengden av blogger om temaet...Klarer jenter å stoppe det? Kan det bli nok?"

Jeg er veldig klar over at dette er noe det skrives og snakkes mye om, blant annet på private blogger, i sosiale medier, i direkte samtaler folk i mellom og i det offentlige rom via ulike typer medier. Derfor vil jeg presisere at jeg nå kommer til å uttale min mening som en privatperson på min private blogg, men selv om jeg legger frem et subjetivt synspunkt vil jeg forsøke å holde på identiteten både som en objektiv informasjonsformidler hvor jeg forklarer hvorfor jeg tenker som jeg gjør.

Som aktiv blogger, og som journalist, vet jeg (og ikke minst ser jeg) den ufattelige store påvirkningskraften man har når man gjør seg synlig i sosiale medier. Enda tydeligere blir det at mange (kanskje spesielt unge jenter) ikke har den kompetansen som trengs for å tolke og forstå alle koder og meninger som er der ute. Når det i tillegg er mye informasjon som baserer seg på egne erfaringer, og ikke vitenskapelig forskning/dokumentasjon, så bør man ta på seg "kritisk-blikk-brillene" fremfor å sluke alt som står.

Bilder, oppskrifter, treningsprogram, dietter, modeller, kjøpepress, reklame, motebildet etc er noe som på ett eller annet vis forsøker å trigge oss ved å overbevise om at alt blir så mye bedre bare du gjør sånn og sånn, følger den og den slankekuren eller kjøper den og den kjolen.

Effekten av visuelle virkemidler og visuell kommunikasjon kan virke mot sin hensikt - i stedet for å fungere som inspirasjon blir det heller et "evig kappløp" på jakten på "det perfekte". Mange stiller strenge krav til seg selv og den verste fellen slik jeg ser er å tro at "bare jeg ser slik og slik ut" eller "bare jeg får drømmekroppen", så blir livet så mye bedre. For mange jenter vil "den perfekte kroppen" for eksempel avgjøres av et bestemt tall på badevekta. Sannheten er at mye sitter i hodet og det å ha en riktig innstilling, både til seg selv, godkjennelse av sin egen kropp og ikke minst det å kunne ta til seg komplimenter fra andre. Altfor mange ender opp i en ond sirkel der man hele tiden skal sammenligne seg selv og stadig forsøke å oppnå noe "uoppnåelig" osv i stedet for å fokusere på det som er bra og det som man faktisk er fornøyd med. (Her kan man jo videre diskutere muligheten for å undervise barn og unge i mediapåvirkning og å lære de digital mediekompetanse, noe jeg absolutt mener man skal, men det får bli i et annet blogginnlegg :) )

Det er en grunn for at vi er ulike. Vi har ulike gener, vi har ulike forutsetninger, vi har ulike liv, ulike meninger, ulike interesser. Tenk hvor kjedelig det hadde vært om vi alle skulle ha jobbet som det samme, spist det samme, ment det samme, gått i det samme, trent det samme (snakk om kø ved knebøystativet liksom....:p) eller sett like ut?! 

Et spørsmål jeg ofte lurer på, både som privatperson og privatblogger, men også som informasjonsformidler i en større mediebedrift og som fagperson og ernæringsfysiolog, er: Hvordan påvirker man til sunnhet?

og ikke minst: Hvor går grensen for når sunt blir usunt? 

Dette er spørsmål jeg virkelig ikke har et fasitsvar på. Alt jeg vet er at dette er svært individuelt og vil derfor variere fra person til person. Det som er sunt for en person er ikke nødvendigvis sunt for en annen.

Så tilbake til spørsmålet som er inspirasjonen og utgangspunktet for dette blogginnlegget:

"Når er nok bra nok?"

Mitt svar er at jeg ikke kan snakke for noen andre enn meg selv når det gjelder min oppfatning av min kropp - alt jeg vet er at jeg de siste årene har lært å kjenne meg selv, akseptere meg selv og ikke minst godta at det mest sannsynligvis vil være noe man ikke er fornøyd med. Men nettopp det å akseptere "de subjektive feilene på seg selv" er så mye deiligere og så mye mindre slitsomt enn å hele tiden stresse over å forsøke på å bli noe man aldri blir fornøyd med (hvor mange voksenpoeng scorte jeg nå liksom..;) ). 

Jeg har lært meg å generell være positiv og optimist, men samtidig realistisk. Jeg vet jeg har mye energi og mye glede, men det er fordi jeg også vet hva som gir meg denne positive energien og overskuddet - både psykisk og fysisk. Min glede i akkurat det skal hvertfall ingen få lov til å ta i fra meg -  ikke en tilfeldig fitnessblogger, ingen tabloidvinklet kostholdsartikkel, ingen. 



Til slutt vil jeg gjerne gjenta meg selv når det gjelder det å publisere eller formidle noe, tenk over følgende:

1) Er det korrekt informasjon?
2) Er det nødvendig informasjon?

Er det informasjon som folk kan bruke i hverdagen til noe positivt og er det informasjon som vil fremme god og sunn helse?  

Som avsender så er man nødt til å velge saker som informerer, ikke som forvirrer. Nettopp derfor må man kunne ha kompetanse til å analysere og "se bak kulissene" innen det man skal presentere for tusenvis, ja kanskje hundretusenvis av lesere. 

 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mobilblogg: Lørdagsmat med søt avslutning

NAM!

Det her er min lørdagsmeny i kveld:

Speltlompepizza hawaiian style (skinke og ananas):

Dagens dessert:

1 boks Skyr Vanilje med 2 halve fersken og bringebær - yumyum!

En dag SKAL jeg gi ut en slags kokebok med noe lignende navnet:  "Dessert hver dag -  Tips og oppskrifter til sunne, næringsrike og enkle desserter". 

Sånn, da har jeg fått luftet den ambisjonen, så EN DAG!... :D

Ha en herlig kveld!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Sunn og mager krydderkake med banan

Etter et meget vellykket forsøk med den sunne og magre sjokoladekaken tidligere i uka fikk jeg lyst til å prøve meg på en krydderkakeversjon også. Nå er jeg utrolig dårlig til å skrive opp ingrediensene ettersom jeg jeg prøver meg frem, men tror det ble noe sånn som det her:

Krydderkake med banan, uten hvetemel og sukker:

2 eggehvitter
1 egg
50 gram kesam (vanlig eller vanilje. Kan også bruke Skyr)
20-25 gram kokosmel (eventuelt mandelmel)
3-4 ss sukrin (smak deg frem om du vil ha det søtere/mindre søtt)
1 ts kanel
1/2 - 1 ts kardemomme
1 overmoden banan (kan sløyfes)
4 ss melk
(Blir denne røren for tykk/tynn tilsetter du mer væske/tørrvare)

Bland kesam, melk og det ene egget. Tilsett sukrin og deretter resten av tørrvarene. Mos bananen med en gaffel og ha oppi. Til slutt stivpisker du eggehvittene som du blander forsiktig sammen med resten. Ha kakerøren i en form og stek på 175 grader i cirka 20-25 minutter (sjekk hvordan kaken er etter 20 minutter og følg med de siste minuttene slik at den ikke blir overstekt).

Gjett om det lukta godt på kjøkkenet da den her kom ut av ovnen! :D

La kaken avkjøles før du har på eventuell glasur.

Siden kaken i seg selv er relativ flat så "bygger jeg i høyden" med glasur imellom kakelagene og glasur på toppen:

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fredagsdate

Siden Fredrik er bortreist og jeg skal jobbe i morgen så blir det en rolig fredagskveld for min del. 

Dagen i dag har bestått av blant annet eksamenslesing og 2,5 timers treningsøkt (inkludert knebøysett X 2 som alene tok 1 time <3 ). Så i kveld er dette daten min:



"Rumble Roller" 

Ettersom jeg jobber helgen så blir det nå to dager treningsfri og mange timer med restitusjon ;) Det trengs det også! 

Forresten, jeg prøvde meg på mer kakebaking i går kveld og dette ble resultatet:

Mager og sunn banankrydderkake.

Oppskrift kommer i morgen!  Jeg driver også og skriver på et innlegg som heter "kropp og vekt og sånn", håper å på publisere dette i løpet av helgen! :)
Ha en herlig fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad -   

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

"Hvit fisk i folie med smørsausgrønnsaker" (test av ny fisk)

I går ble det fiskemiddag og for første gang prøvde jeg denne fisketypen:

"Pangasiusmalfile" - en type hvit fisk (kjøpt i Sverige) og den kan absolutt anbefales! :)

SUNN OG ENKEL FISKEMIDDAG:

Legg fiskefileten i aluminiumsfolie sammen med for eksempel dillkrydder og litt sitronpepper. Steketiden i ovn vil variere avhengig av hvilken type fisk du bruker, men tinte fileter av pangasiusfisken tar cirka 12-14 minutter. 

Så tar du valgfrie grønnsaker (jeg brukte gulrot, squash, purreløk), skjærer opp og koker bitene møre (gulrotskiver kokes alene i cirka 2-3 minutter før du har oppi squash og purreløk og lar dette koke i cirka 1 minutt).

Hell av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med 1 ss smør - bland sammen. 

La fiskefileten hvile noen minutter før du legger den på en tallerken sammen med grønnsakene. Server med rømmedressing ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Sunn sjokoladekake: Uten sukker og hvetemel, mager og proteinrik

Jeg eksperimenterte litt på kjøkkenet i går og lagde en sjokoladekake som viste seg å bli alldeles nydelig. 

Sjokoladekake - uten hvetemel, uten sukker, mager og proteinrik:

2 eggehvitter
1 egg
50 gram kesam (jeg brukte vaniljekesam, det går nok fin å bruke vanlig kesam også)
2 ss kakao (for kraftigere sjokoladesmak tilsetter du litt ekstra kakao)
2-3 ss sukrin
1/2 ts bakepulver
20 gram sjokoladeproteinpulver
15-20 gram kokosmel (kan bruke mandelmel)
1/2 dl sterk kaffe (kan sløyfes) 

Bland sammen det ene egget med kesam og tilsett deretter tørrvarene. Visp eggehvitte stive i en annen bolle og bland dette forsiktig inn med de andre ingrediensene. 

Ha røren i en form (jeg brukte vanlig, avlang brødform) og stek på´175 grader i cirka 17-18 minutter. 

Avkjøl kaken før du har på glasur og bygg deretter i høyden med glasur i mellom og som topping.

Forslag til glasur: 
1 eggehvitte (eller 2 ss vann)
1-2 ss kakao
Sukrinmelis til ønsket konsistens
1 ts kaffe (kan sløyfes) 

Næringsinnhold for hele kaken uten glasur:
Ca 400 kcal
Ca 46,5 gram protein
Ca 18,8 gram fett
Ca 11,7 gram karbohydrat

(Tallene vil variere avhengig av størrelsen på for eksempel egg, antall gram av tørrvarer, om man bruker mager/vanlig kesam og så videre)

 

Et halvvarmt kakestykke av denne kaken sammen med et iskaldt glass melk kan virkelig anbefales. Min kake forsvant i løpet av kvelden for å si det sånn.... ;D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Film: Hjemmetrening med egen kroppsvekt alà Silje og Fredrik

Fredrik reiste til Spania i går så nå er jeg hjemme alene noen dager. Men før han dro ble det en minirunde med hjemmetrening for hans del, blant annet pushup med ekstra vekt, LES: meg på ryggen ;)

Her er underholdningen (og forhåpentligvis litt inspirasjon også):

video:moromoro

Haha, noen må jo tro vi er ganske så skada begge to, men dette er helt normalt for vår del. Hehe.  Lite plass eller lite treningsutstyr er ingen unnskyldning, det finnes så mange gode øvelser man kan gjøre hjemme. Også er det jo genialt å ha noen å "trene sammen med". :)

Senere på dagen tok jeg en liten hjemmetreningsøkt selv og selvfølgelig måtte jeg også teste ut pushups med ekstra vekt, men da med "bare" 6 kg: 

video:pushups6kg

Ikke gjør dette hvis du ikke føler du har kontroll og ikke press deg selv hvis det er for tungt. Da er det bedre å kjøre vanlig pushups, eller pushups på knærne. I tillegg så er det fort gjort at den ekstra vekten sklir av, i klippet ser du hvor lett kettlebell-kula forflytter seg i starten. Så jeg vil heller anbefale en "flat" vektskive eller at noen står eller at du har noen som kan passe på. :)

Uttrykket: "Gjør som jeg sier, ikke gjør som jeg gjør" passer egentlig ganske så bra her... Hehe!

Så kjører jeg litt chinups med ekstra vekt 1-2 ganger i uka, men med FÅ repetisjoner og heller mange sett:

video:6kg

De fleste treningsstudioene har belte og "kjetting" man kan bruke, men dette har ikke vi hjemme så her gjelder det å være kreativ! Løsning: strikk + kettlebell. :)

Jeg prøvde meg forresten på sjokoladekake i går, da av den magre, sunne og proteinrike varianten selvfølgelig. Så senere i dag kommer oppskrift på denne godbiten!! :D



- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

"Laks butterfly"

 Da jeg var hjemme i helga hadde mamma kjøpt "laks butterfly" fra ferskvaredisken (denne varianten er fra MEGA). Laksefileten hadde en herlig urtelignende marinade i midten og det var så godt! Tilbehør var kokte grønnsaker og hjemmelaget rømmedressing med hvitløkssmak - perfekt kombinasjon! Sunt samtidig som det var så enkelt og så godt! 

Så hvis du ser "Laks butterfly" i butikken vil jeg absolutt anbefale deg å prøve - stekes i folie i stekeovn. 

TIPS: Ta vare på eventuelle rømme-  grønnsaksrester så kan du kose deg "grønnsaker og dipp" senere på kvelden eller dagen etter. ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Joggetur med godt brukte sko... Ehm, pappa...?!

Er det noen som ikke kan lke våren når man våkner opp til 15-20 grader, blå himmel og sol?! Ah det er så deilig å kunne sette på seg treningstøy, joggesko og solbriller og jogge utendørs! :)))

Men apropos joggesko - jeg trenger nye. Favorittparet har blitt godt brukt det siste året og det vises:

(Man ser hvordan stoffet har begynt å "sprekke" opp på siden og i front der....)

Så siden "blogg-hinting til pappa alá 2012" fungerte så bra i fjor da det gjaldt ny løpejakke, (Les tidligere innlegg her: "Blogg-hinting til foreldre funker!!!" og "Blogg-hinting til foreldre funker dårlig")

så prøver vi oss her med "blogg-hinting til pappa alá 2013":

Fysisk aktivitet bidrar generelt til en bedre helse ved å forebygge og behandle helseproblemer, både fysisk og psykisk. En viktig investering er riktig treningsutstyr og treningstøy, inkludert løpesko/joggesko. For eksempel så kan feil skotøy ende med feil belastning og i verste fall skader. Det er ikke til å komme unna at nytt treningstøy også bidrar til større motivasjon og treningsglede. Og til slutt vil jeg bare minne mine foreldre om alle gangene jeg har vært hundepasser og ikke minst alle turene jeg har tatt med meg de firbeinte på. Bare jeg tar på meg treningstøy blir Lexie så glad at hun ikke klarer å stå rolig og jeg synes hunden vår fortjener en pen og moteriktig antrukket ledsager når vi er på tur. Og etter helgens "ulvebesøk" så skjønner vi jo alle at det hvertfall er viktig med riktig sko slik at man har mulighet til å løpe fortest mulig unna hvis man skulle treffe på en gråvarg oppi skogen, eventuelt bjørn/elg/gaupe.....  Så må jeg også minne om at jeg faktisk aldri spør om å få noe, rett og slett fordi DU pappa har lært meg til å stå på egne bein og hvis det er noe man trenger så må man ordne det selv. Men nå er det faktisk sånn at din datter straks er ferdig med sin andre bachelorgrad og har nettopp levert bacheloroppgave samt skal ha sin siste eksamen i slutten av mai måned. Så kanskje en liten "ferdig-utdannet-treningssko-eksamens/bachelor-gave" ikke hadde vært så upassende.....

(Hvis du som bloggleser er innom denne bloggen for første gang så si hei til selvironi og humor - to viktige og sentrale virkemidler i innleggene her)

Superpappa! <3

(Ikke så vanskelig å skjønne hvor jeg har fått den derre "strekke-armene-ut-til-siden-på-turist-pose-bilder" fra... ;D )

<3




- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Sunnere pizza: 3 alternativer til den klassiske hvetemel-pizzabunnen

Pizza er noe som kan varieres i det uendelige, både når det gjelder pizzafyll og pizzabunn.

Men de klassiske pizzabunnene av vann, hvetemel og gjær er ikke så mye å skryte av når det gjelder næringsinnhold eller smak, så her er tre forslag som kanskje kan inspirere deg til å prøve en liten vri når det gjelder pizza:

Ostesmørbrød-pizza:
Dette er en variant Fredrik skal ha æren for. Her bruker du rett og slett brødskiver som pizzabunn, gjerne da av den grovere varianten (Havrebrød kan anbefales! :) ). Deretter har du på tomatsaus/ketchup, ønsket pizzafyll, ost og oreganokrydder. Stek i stekeovn på cirka 225 grader til osten har smeltet. 

Lompe-pizza (min favoritt for tiden):
Fordel lomper utover et stekebrett med bakepapir (eller aluminiumsfolie hvis du er tom for bakepapir slik jeg var i dag). Legg på tomatsaus/ketchup og ønsket fyll. Lompepizzaene stekes på 200-225 grader i cirka 8-9 minutter til lompene har fått en gyllen stekeskorpe og osten har smeltet.

(Det her ble min lunsj i dag: "Speltlompepizza hawaiian style" (ja, jeg tilhører den gruppa som ELSKER ananas på pizza... ;) )

Proteinrik pizzabunn (lavkarbo-vennlig):

Bunn til 2-3 personer:
2 dl revet ost
4 egg
1 ts salt
1 ts fiberhusk
1 ss toppet mandelmel
ca 0,7-0.8 dl vann
Oregano 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen, men ha i vann til slutt slik at du får en passe konsistenstykkelse (ikke sikkert du har bruk for alt). Hell pizzarøren over på et bakepapir og stek denne på 180 grader i 20 minutter. Ha deretter på fyll og stek pizzaen i 10 minutter på 250 grader. 

 

Enjoy!

 

- SIlje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Film: Søtinger

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at jeg stor fan av hunder og her er en bitteliten filmsnutt fra en supersøt irsk setter-valp jeg besøkte for et par dager siden: 

video:img7378

Jeg vil ha en sånn en!!! :D :D :D (Overse gjerne den derre "oooooh-en" min på slutten av snutten der... Hehe)

<3

Her er en annen søting: Ally! :) (Som tydeligvis liker å ligge i bakruta på bilen når hun er ute på biltur. :D )

Men her er selvfølgelig den aller søteste av de søte: Lexie. Hun er et skikkelig kosetroll og elsker å ligge i fanget. 

Ha en herlig tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Hei ulven, nå synes jeg du er litt for nærme huset mitt!

Litt over klokken ti i dag kom det to ukjente herremenn på besøk til oss for å fortelle at de hadde observert en ulv labbenes rundt på jordet her... Vi snakker sånn cirka femti meter unna huset liksom.

Jeg var hjemme alene og hadde akkurat vært ute og kastet ball med Lexie så jeg ble mildt sagt ganske forskrekka. Og ikke minst irritert for at jeg ikke hadde sett noe av gråvargen selv!!! 

Men jeg fikk i hvertfall sett sporbevis senere på dagen:

Jeg er glad i dyr og alt sånn altså, men jeg synes de derre ulvevesene kan holde seg unna huset til folk. I tillegg så kommer jeg til å være dødsnervøs neste gang jeg skal ut i skogen for å jogge eller gå tur med hunden.

Men men, bra det er litt action på Finnskogen også.

NU reiser jeg tilbake til Oslo! 

Ha en finfin mandagskveld :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens topptur er unnagjort - FYSAKprosjektet

Jeg, mamma og Lexie har vært på en liten topptur i formiddag og jeg nevnte jo så vidt FYSAK-prosjektet i går, så her kommer mer informasjon (jeg skriver om det her hvert år, men det er et jo bra tiltak!) :

Åsnes kommune er en såkalt "FYSAK"-kommune. Kommunen får dermed midler for å fremme fysisk aktivitet, noe som jo bare er meget bra og vel verdt investeringene. 

FYSAK innebærer blant annet:
- Skoler og barnehager satser på fysisk aktivitet daglig
- Toppturer i samarbeid med lokalt næringsliv har blitt et populært årlig tiltak
- Egen aktivitetsgruppe for inaktiv ungdom
- Svømmegrupper og ulike markeringer for ansatte i kommunen- også i samarbeid med lokale bedrifter
Samarbeid med lag og foreninger om FYSAK

Jeg for min del faller innenfor punktet om TOPPTURER. 

Toppturene er 12 ulike merkede løyper rundt omkring i Åsnes kommune. Og ikke minst så har man et klippekort med 10 klipp - og ved å gå 10 turer mellom 1.mai - 30.september, og ha fylt ut klippekortet sitt deltar man i en trekning der hovedpremien er på 5000 spenn. Det er 500 kroner turen om man vinner det. Er jo vinnvinnsituasjon. ;) 

Man har tolv "toppturer" og velge mellom, men man kan gå den samme løypa 10 ganger om man vil.  Løypene er forskjellige, noen lengre enn andre, noen med mer stigning, mens andre igjen er flatt terreng. Alle de tolv løypene er merket. På hver løype er det hengt opp en FYSAK-kasse i "endestasjonen" eller langs løypa som har et klippestempel man "stempler" i kortet sitt samt skriver navnet sitt i en bok slik at man registrerer at du har vært der. 

Les mer om de 12 ulike toppturene med løypebeskrivelse i Åsnes kommune her.

Dagens topptur ble "Gjesåsberget" - en veldig grei og relativ kort tur, men med finfin utsikt:

 

I går ble det topptur til "Furuberget":

Her er man blant innom et gammelt "Finnetorp": 

Utsikt over Vermundsjøen.

Ha en herlig mandag og nyyyyyt det varme, deilige vårværet!


- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens trening: topptur og skikkelig bøy-økt

Alene på CondiZ i ettermiddag. <3  

Men jeg reiser jo ikke på trening for å ta "late-som-jeg-trener-men-heller-se-søt-ut-i-speilet-bilder".

Knebøy stod blant annet på programmet i dag og det føltes så LETT! :D Det er så deilig når de samme vektene fra forrige uke (som da føltes ut som 20 fjell), den neste uka "bare" kjennes ut som.... tja... 12-13 fjell... ;D

Grunnen til at det kan kalles en "skikkelig knebøyøkt" er fordi det programmet jeg trener inkluderer to bøyeøkter på den samme dagen da jeg skal ha "squat". Mellom de to øktene blir det "støtteøvelser", og i dag bestod de blant annet av 5x10 pushups og 3x10 valgfri mageøvelse pluss litt benkpress. Digg <3



"wheeee, sprette-opp-og-ned-med-godkjent-dybde"

2 timer senere var jeg ferdig og da kom jeg hjem til middag alá mamma: Sitron- og peppermarinert kylling med ris, ertepure, hvitløksrømmedressing, paprika og agurk. YUM-YUM! Greit å være hjemme og få servert middag liksom ;)

Tidligere i har jeg hatt kostveiledningstime med en klient, gått årets første topptur også (mer informasjon om FYSAK-prosjektet og toppturer kommer i morgen) og nå skal jeg visst bort til et vennepar av mamma og pappa for å hilse på en 12-13 uker gammel valp! :D :D :D

Snakk om effektiv søndag... ;D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Enkel, sunn og kjempegod "iskremlignende-bærsuppedessert"

Denne "bærsuppe-desserten" er det vel egentlig Fredrik som skal ha æren for. Er litt usikker på hva som egentlig var planen hans den første gangen han lagde dette, men resultatet ble hvertfall noe lignende "bærsuppe".

Til en stor porsjon:
Ca 200 gram valgfrie bær (jeg bruker fryste bær)
1/2 boks vaniljekesam
Evnt litt søtningsmiddel som topping 

Legg vaniljekesam og bær i en dyp tallerken eller i en skål og sett det hele i mikrobølgeovnen på høy varme i omtrent 1 minutt (smak deg frem hvor varmt du vil ha det - jeg liker det best halvlunkent, neste litt sånn "kaldt-varmt" :D )

 

Etter at blandingen har vært i mikrobølgeovnen rører du slik at det blir en slags "suppe-iskrem-konsistens": 

Apropos iskrem, det her er faktisk bedre. Og ikke minst sunnere ;) God og mett blir du også! :)

Dryss over litt søtningsmiddel hvis du ønsker. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Min lørdagskveld

Lexie sier "hallo". 

Jeg er jo hjemme hos mamma og pappa denne helgen og lørdagskvelden ble dermed tilbrakt hjemme med foreldre og hund.

Og da må man jo finne på noe for å underholde seg selv så i går prøvde jeg blant annet gamle klær som sikkert er 4-5 år gamle. Noe passet fortsatt (!), noe passet ikke... Hehe. Det er mulig noen kan ha inntrykk av at jeg lever i treningsklær, men jeg har faktisk en mer "seriøse antrekk"-side også. Hehe.  Jeg og "outfit"-bilder er som dere vet ikke min sterke side, men her er et unntak:


(Gamle dressbukser, gammel dressjakke, "hårtustball" på hodet og totalt sminkefri)

Ja, også må jeg bare dele en denne saken fra et ukeblad jeg bladde gjennom i går som fikk meg til å le sammenhengende i sikkert ti minutter i går. Leserne har jo  mulighet til å sende inn spørsmål om både det ene og det andre og i går kom jeg over en dame som lurer på tips og råd angående en snorkende ektemann - greit nok.

Men da jeg leste den siste setningen i svaret til legen fikk jeg totalt latterkrampe: 

.

"Et tips er å sove med en T-skjorte med et par tennisballer sydd i ryggen". Jeg skjønner jo tankegangen og at T-skjorta vil bidra til at man unngår å ligge på ryggen, noe som kan forsterke snorkingen, men jeg sliter likevel med å tro at denne personen som går med denne "pukkelrygg-t-skjorta" vil sove så særlig mye bedre om man våkner hver gang man skal snu seg eller noe. Jeg lo godt hvertfall! :D

Siste nytt ellers på hjemmefronten er at pappa har fått seg iPhone. Noe jeg må "lide for". T Å L M O D I G H E T er et viktig stikkord her! :)  Men jeg fikk pappa til å laste ned noen apper i går som gjorde at han satt med sin telefonen, eller "datamaskinen" som han selv kaller det, omtrent i hele går kveld. Så det er nok ikke så ille med smarttelefon likevel! ;)

Til slutt en sniktitt på gårsdagens dessert:

Oppskrift og flere oppdateringer kommer senere i dag! Nå er jeg straks klar for årets første Fysak-topptur med mamma og pappa, og Lexie selvfølgelig.

Ha en herlig søndag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens trening og siste Instagram-pics

1) Fra dagens treningsøkt på "CondiZ - Flisa": #Upper #Body #Workout #Deige #seg #alene #på #det #lokale #treningssenteret #hjemme #digg #sheiko #treningsprogram

2) #Instadog #Lexie #Home

3) #Working #at #Idol #Norway #Fun #Journalist #Job

4) Trening med verdens beste kjæreste på Elixia Ringnes Park. #Pullups #love #at #Elixia 

5) #Workout #challenge #at #home #50 #pullups #under #30 #minutes 

6) #hjemmelagde #proteinrike #sjokolademokkakuler

Følg meg på Instagram: siljebjornstad87

Nå er jeg altså hjemme på Flisa og blir her noen dager. Eksamenslesning, kostveiledning, turer i skogen og kose-med-Lexie er det jeg har planer om å gjøre de neste dagene. :)

Ha en herlig lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

MÅ SES: Dette videoklippet fikk meg til å gråte - Theatre Shadow Group

En jobbkollega sendte link til denne videoen mens jeg satt på jobb i går. Det endte med at tårene bare begynte å renne... Hehe, og han kolleagen min bare: "Oh my God, you`re such a girl!" - haha!

 Jeg har ikke en god forklaring på hvorfor denne opptredenen gikk så sterkt inn på meg, men jeg har aldri sett no lignende og ble bare så utrolig fascinert av denne dyktige og kreative gjengen:

 

Hva synes dere?

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Dagens "dessert/middag"

Siden jeg arbeider kveld i dag så ble det "proteinpannekaker" (stekt tidligere i dag) med bringebær, søtningsmiddel og vaniljekesam til middag på jobb. Eller er det mer riktig å kalle det en dessert... Uansett, jeg er god og mett og klar for å stikke til Chateau Neuf for å dekke Idol.

Oppskriften har jeg lagt ut mange ganger før, men her kommer den igjen:

2 egg
1 eggehvitte
120 gram mager cottage cheese^
Kanel og kardemomme

Dette blir cirka tre middels store pannekaker. :) Server med bær og vaniljekesam. Smaker like godt som frokost, lunsj, middag eller rett og slett som dessert ;)

 

Ha en finfin fredagskveld :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Solørfolk: Jeg skal til Flisa i morgen, ta kontakt hvis du ønsker tips og råd om ernæring/ditt kosthold:)

Tjohei! :D

Min fredag startet med litt hjemmekontor og ordning i "ernæringsfysiolog-papirer". I morgen drar jeg nemlig hjem til Flisa og blir der noen dager og i den forbindelse har jeg et par avtaler angående kostveilednings-timer.  Men hvis det er noen andre fra Flisa som er interesserte i å snakke med en ernæringsfysiolog så har jeg altså muligheten på søndag, mandag og muligens tirsdag. Send meg en mail så tar vi det derfra :)  silje1987@hotmail.com

Ellers så er det stor sjanse for at dere finner dere meg sikkert på det lokale treningssenteret Condiz hvis noen har noen spørsmål. :)

Nå  er det trening som står på planen videre samt Side2-jobb i kveld. Så i løpet av kvelden skal jeg til Chateau Neuf for å dekke Idol. Det er alltid gøy :) 

Også er det 3.mai i dag 

Tenn lys den datoen og bare bruk noen minutter på å bare tenke over de du er glad i og vær takknemlig fordi du har det livet du har.  Ikke spør, bare gjør det. 

Ønsker alle en fin fredag :) 



- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Norsk "tapastallerken" med mozzarella-brokkolitopper

Spekemat-tallerken må vel være norges svar på "tapas-variant".

Her er forslag til hvordan det kan se ut:

Roastbiff, kalkunskinke, salat, paprikastrimler, aiolidressing, urtedressing, eggerøre med gressløk og gratinerte mozzarella-brokkolitopper.

De smakfulle brokkolitoppene lager du enkelt sånn:
Del opp brokkolihodet i små buketter og kok disse i 1-2 minutter. Hell av vannet og legg brokkolien i en ildfast form. Bruk fersk mozzarellaost og skjær opp denne i tynne skiver som du legger over brokkolitoppene. Sett formen inn i stekeovnen på cirka 200 grader til osten har smeltet (10-12 minutter). 

Enkelt, sunt og godt tilbehør! :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Bringebærsmoothie-is med smak av vanilje og appelsin

1 porsjon: 

100 gram bringebær (gjerne fryste)
1/2 boks Skyr vanilje
0,5 dl appelsinjuice 
3-4 ss melk
1/2-1 ts søtningsmiddel (Jeg bruker natreen, smak deg frem)
 


(Müsliblandingen på Skyr-begeret er tatt ut med vilje da denne ikke brukes i oppskriften ;) )

Putt alle ingrediensene i en blender og kjør til blandingen får en sorbet-lignende konsistens. Juster med mer melk/juice hvis blandingen blir veldig tykk. Ha smoothie-isen i et glass og sett dette i fryseren i cirka 10-15 minutter. 

Jeg fikk skikkelig sommerfølelse av å mumse den her. :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Treningsdate med "Sheiko" ble byttet ut med Fredrik (med film!)

Tja, istedet for å trene "Sheiko-program" i dag fikk jeg heller med meg Fredrik på en liten treningsøkt. Så da ble det fokus på justere teknikken min i ulike øvelser, samt litt kosetrening i pullups/chins-stativet på et F U L L S T A P P E T Elixia. 

Fredrik "koser" seg med noen kilo ekstra på pullupsene sine også....

video:img7228

 For min del ble det bare "lett trening og teknikk-terp" i dag, så da blir det jeg og "Sheiko" i morgen istedet. ;) 

"Wheee"

Forresten, hva er sjansen for at kjøleskapet ryker 1.mai? Jo, 1/365 sjanse. Og gjett hvem som ble den heldige i år: MEG. 

Med andre ord, resten av kvelden vil gå med til desperat flytting av en haug med matvarer som har overlevd i 12-15 grader så altfor lenge allerede. 

Håper alle andre har en like underholdende onsdag! ;) Ha en finfin kveld!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Jeg har en date med Sheiko, på Elixia: Extreme makeover - home edition

"Sheiko treningsprogram onsdag: Markløft, benkpress, dumbbell fly, markløft-runde 2 fra boks, utfall, valgfri mageøvelse".  

Jeg kan dessverre ikke friste med "dagens outfit" eller "anbefalinger av ulike makeup-produkter, merkeklær" eller andre klassiske "bloggsuksess-tegn". Men underholdning og selvironi vil jeg påstå at jeg er god på. Så her kommer et unntak når det gjelder nettopp "dagens outfit", bare i en litt annerledes versjon.

FØR jeg går inn på badet: Nettopp våknet, treningsklær er på samt tøfler på beina.....

....og "morgensveis inntulla i en tilfeldig hårball midt på hodet:"

ETTER: 

Spist frokost, hestehale, energiboost og så sinnsykt klar for å komme meg på trening! :D

Ellers så har vi jo startet på ny måned i dag. 1.mai betyr fridag for mange, men ikke for min del. Maimåned generelt betyr "eksamensforberedelse" så senere i dag skal det skrives ny time- og leseplan frem til eksamen som er 23.mai (min siste på bachelorstudiet i ernæring!!!:D )

Ha en herlig onsdag og nyt varmen og vårstemningen ute :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

hits