hits

mai 2014

Grefsenkollen

Hei!

Aaaah, det nydelige været fortsetter denne lørdagen her i Oslo, og det virker som at både energinivå og humør bare stiger til nye høyder for hver dag som går. :D

I går kveld var jeg og ei venninne på Grefsenkollen der vi spiste en helt sinnsyk god pizza (faktisk en av de bedre jeg har spist i byen her noensinne) til en fantastisk utsikt og herlige temperaturer.

Så tok vi skogsveien ned igjen og stanset noen minutter på det obligatoriske stoppet på et utsiktspunkt:

 

En tur til Grefsenkollen anbefales på det sterkeste, enten om det er for å nyte god mat og drikke på uterestauranten eller bare å nyte utsikten fra det fantastiske flotte stedet. 

Også er det så utrolig digg å trippe på skogsstiene og bare nyte naturen. 
- Silje Bjørnstad - 

Endelig fredag!

Hei og hopp!

Da var det endelig fredag og helg! Jeg for min del har helga pakket opp med planer og ærender allerede, men det er faktisk mer enn bare jobb og leilighet-ordninger altså. :)

Jeg har nettopp hatt en liten økt der det ble markløft, benkpress, rygghev, chins, biceps-øvelse, triceps-øvelse og bulgarsk utfall.

I kveld skal jeg og ei venninne opp på Grefsenkollen for å teste uterestauranten der oppe. Det blir digg! Satser på å få med oss en fargerik og nydelig solnedgang også.

Ellers så har jeg jo dilla på is nå i varmen, og særlig disse to fra Dream-serien med jordbær og sitronsmak. Jeg bare elsker is og kan spise ganske så store mengder av det uten å gå lei eller bli kvalm. He he. 
Så har du ikke testa ut disse så kan jeg absolutt anbefale dem. 

Næringsinnholdet er heller ikke "like ille" som tradisjonell fløteis for de som måtte tenke på det. Det er ikke såå store forskjeller, men i større mengder kan det jo bli litt :)Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

Hjemmelaget og sunnere is

 

Vår og sommer er helt klart høysesong for isspising. Selv er jeg generelt svak for iskrem, gjerne fløteis og softis. Men det finnes jo mange is-varianter som man kan lage selv også, og som i tillegg er mye sunnere.

Tradisjonell fløteis inneholder en god del sukker og usunt fett. 

Så husk at ulike typer frukt og bær, samt kesam og yoghurt er for eksempel to geniale ingredienser som kan brukes når man lager is.

Hjemmelaget yoghurt-is med bær

400-500 gram fryste bringebær og blåbær
1-2 ss melis/sukrinmelis
2 dl vaniljeyoghurt

Mos bærene i en blender og ha over i en bolle. Vend inn yoghurten og melis. Sett yoghurtkremen inn i fryseren i 2-3 timer og rør i isen en gang i timen. 

Kiwi- og melonsorbet

200 gram galiamelon
200 gram kiwi i biter, fryst
2 dl vaniljekesam
1 eggehvite stivpisket

Kjør melon, melis og vaniljekesam i blender til en jevn sorbet, og bland inn en stivpisket eggehvite og fryste kiwibiter. Serveres den straks. Sorbeten kan også oppbevares i fryseboksen i inntil 30 minutter før den skal serveres.

Hjemmelaget og sunn lollipop

Her kan du bruke hva slags frukt og bær du selv vil. For å få den klassiske lollipop-fargen er det her brukt ingredienser som gir en gul og en rød blanding. For å få best mulig konsistens på isen er trikset å lage en så tykk smoothie som mulig. Blir det for mye væske, så tilsetter du bare litt mer bær og/eller frukt.

Rød isblanding:
1 dl jordbær
1 dl bringebær
1 ss limesaft
2 ts melis/sukrinmelis

Gul isblanding:
2 skive frisk ananas
1 dl appelsinjuice

Bland alle ingrediensene til den rød isblandingen i en blender og hell over i egnede isformer. Fyll formene halvfulle og sett i fryseren.

Når den røde isblandingen har frosset til is begynner du på den gule. Rens og skjær ananas i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først  og deretter ananas. Kjør blandingen til du får en glatt, tykk smoothie. Hell den over i isformene du har i fryseren. Sett i en trepinne, en teskje eller lignende og sett i fryseren. Ta lollipopene ut av fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.


(Frukt.no)

«Bananis»

Del bananer på midten og stikk en ispinne i bunnen (Ønsker du mindre «is» deler du bananen i flere biter).

Legg bananene i fryseren. Etter to-tre timer tar du ut bananene og pynt de med for eksempel smeltet sukkerfri sjokolade og valnøttkjerner eller flytende honning og kokosmasse, Husk å ta ut bananene ut av fryseren en liten stund før de skal spises slik at de «mykner» litt.

 

 

(Copyright: Frukt.no)

 

Smoothie-is

Bland sammen ulike frukter og bær i en blender. Tilsett yoghurt til ønsket iskremkonsistens og smak til med sukrinmelis eller annen søtning hvis du ønsker søtere smak.

 

Smoothie-slush

Bland sammen favorittbærene dine og tilsett yoghurt eller banan og smak til med søtning (for eksempel sukrinmelis). Serveres straks i høye glass.

 

ENJOY!

- Silje Bjørnstad -

Torsdag

Hei!!

Håper alle nyter en herlig fridag i dag og at dere kan nyte litt solskinn for meg også. Jeg sitter nemlig på jobb for Side2 i dag, noen må jo faktisk jobbe på disse helligdagene også. :p

Men snart er det jo helg uansett så da satser jeg på å være litt mer utendørs.Aporopos utendørs, i går var jeg sammen med en gjeng fra Side2 ute på restaurant SydØst her i Oslo og der ble vi vel sittende i nærmere 3,5 timer. :) Såååå kos og så deilig! :)

Maten var også digg og jeg hadde en kyllingrett med spicy saus og ris.

Siden det er så fint solvær ute så tenkte jeg at det kanskje er mange som blir is-sultne i varmen. Og nå skal jeg derfor i gang med en artikkel om hvordan man selv kan lage enkel og sunn is. Jeg skal linke til saken senere når den er publisert. ! :)

 

Enn så lenge, ha en fantastisk torsdag!

- Silje Bjørnstad -

Gresk eller tyrkisk yoghurt?

Hei!

Denne uka er veldig travel så det blir litt korte blogginnlegg enkelte dager. Men jeg håper likevel informasjonen og inspirasjonen kommer frem like vel! :)

For noen uker tilbake så lagde jeg en sak om forskjell på gresk, tyrkisk og vanlig yoghurt for Side2.no.


Jeg personlig er veldig glad i yoghurt, særlig gresk, og har alltid lurt på hva som er hovedforskjellene på de ulike yoghurttypene.

Så her er et utdrag fra artikkelen:

 

Tradisjonell gresk og tyrkisk yoghurt er begge matyoghurter som inneholder mer fett enn tradisjonell naturell yoghurt, samtidig som ingen av disse inneholder tilsatt sukker.

tradisjonell gresk og tyrkisk yoghurt er nokså like i næringsinnhold, men at gresk yoghurt har et litt høyere innhold av protein og blir derfor naturlig tykkere i konsistensen og får en litt syrligere smak enn den tyrkiske.

Vær også oppmerksom på at de fettrike variantene også inneholder flere kalorier.

Yoghurt bidrar med proteiner, kalsium, jod, B-vitaminer og fosfor.

Lindahls er en av de produsentene som tilbyr tyrkisk yoghurt og på deres nettside skriver de at denne yoghurtvarianten er mild, med en behagelig syre og kremet konsistens. De anbefaler blant annet å spise yoghurten som frokost eller som et mellommåltid, enten slik som den er eller sammen med frukt og bær.

Meierigiganten TINE tilbyr flere ulike typer av gresk yoghurt. En av variantene er «Tine  MatYoghurt Gresk Type». Denne skal være rik på proteiner og ha en fyldig konsistens og en frisk smak.

Meieriprodusent Synnøve Finden kan også tilby ulike smaksvarianter av gresk yoghurt. De markedsfører sine yoghurter med at produktet har en fyldig konsistens, lite fett og er rik på proteiner

 

Sammenlign næringsinnholdet her:

Næringsinnhold Lindahls Tyrkisk Yoghurt per 100 gram:
129 kcal
4,2 gram protein
5,1 gram karbohydrat
10 gram fett

Næringsinnhold Tine MatYoghurt Gresk Type per 100 gram:
128 kcal
7 gram protein
7,1 gram karbohydrat
8 gram fett

Næringsinnhold Synnøve Finden Gresk Yoghurt Naturell per 100 gram:
64 kcal
6,7 gram protein
4,9 gram karbohydrat
2 gram fett

 

 MANGE YOGHURTVARIANTER: Hvilken er din favoritt?

 

Ha en strålende onsdag! :)

- Silje Bjørnstad -

Tips til treningslåter? Her er 10 forslag

Hei og god tirsdag!

Tenkte jeg kunne komme meg mine forslag til treningslåter denne formiddagen, er en stund siden sist. 

Det er som vanlig godt og blandet, men her er noen av sangene som blir spilt ganske ofte om dagen:

♪ Bad - David Guetta
♪ Dark Horse - Katy Perry
♪ Waves - Mr. Probz
♪ Olé- Adelen
♪ Shot Me Down - David Guetta 
♪ Put Your Hands Up for Detroit - Fedde Le Grand
♪ Vill ha dig - Drömhus
♪ Pretty Fly For a White Guy - The Offspring
♪ Walk the Line- Laurent Wolf
♪ Give Me Everything - Pitbull 

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Mozzarella-salat

 

Hei!

Ny uke, ny mandag og ny kjøttfri mandag for de som er med på den ;)

Jeg er et "ostevrak" og elsker blant annet mozzarellaost i både fersk og fast form og ikke minst tradisjonell gulost som for eksempel Jarlsberg og Norvegia. Denne gangen er det mozzarella som er i hovedfokus i en deilig, vegetarisk lunsj/middagssalat laget på 1-2-3. 

Kutt opp valgfrie grønnsaker og bland sammen med en herlig proteinrik salatingrediens. Jeg har brukt linser, men disse kan du fint bytte ut med for eksempel bønner, kikerter eller kokt egg. Skjær opp fersk mozzrellaost i skiver som du legger over "linsesalaten" og NYT!

Så kjapt, enkelt og ikke minst sunt og godt! :D

Og ganske så perfekt "varme-temperaturer-snart-sommer-"-mat ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Kjapp hjemmetrening

Tja, dagens "trening" ble en rask 20-minutters kveldsrunde i sin egen stue som bestod av dingling i dørkarm og påkledning med ekstra kilo.

Men andre ord:  Dette er altså første fase av "Back Lever", nærmere bestemt "Tucked Back Lever". Og enda nærmere bestemt veldig i første fase av en "Tucked Back Lever"... ;p Her er det MYE å jobbe med for å si det sånn. Første mål: Bli sterk nok til at i det minste ryggen er i en rett, mer horisontal linje.

I en "Back Lever" skal man nemlig fra en oppned-posisjon havne slik: 

Jeg er ikke helt der da for å si det sånn! Haha, men det er en ny øvelse for min del til å trene kjernemuskulatur, så da får man se hvordan det utvikler seg i tiden fremover. :)

Men ellers så ble det en ny "pers" i dag, med trening påkledd vektvest på 10 kilo. Strengt tatt ble hver repetisjon en ny pers, siden jeg aldri har trent chins med vektvest tidligere (kun vektskiver som ekstra vekt), og uten oppvarming tok jeg til sammen 4 stk. Så da har man et utgangspunkt i alle fall ;)

Ellers så ble det noen pushups og utfall på stuegulvet. Fortsettelsen følger i morgen, men da på treningssenteret ;D

Husk forresten kjøttfri mandag - jeg skal legge ut et nytt vegetarisk mattips! 

- Silje Bjørnstad - 

Sunne og sukkerfrie proteinkarameller

Hei!

Jeg prøvde meg på noe karamell-lignende sunt godis i går og resultatet ble bare så utrolig godt! Jeg spiste opp alt med en gang.... ;D

Prøv ut disse sunne proteinbitene med karamell-peanøtt smak:

1 scoop proteinpølver med peanøttsmak (Jeg bruker Myoprotein med peanøtt-og-sjokolade-smak. Kan virkelig anbefales hvis du tenker på å kjøpe proteinpulver. Nei, jeg er ikke sponsa eller får betalt for å skrive dette. Jeg bare liker å informere om produkter jeg er fornøyd med og som jeg synes smaker godt ;) )

2 plater gelatin
0,25 dl varmt vann 
1 ss sukrin gold
4 dråper stevia karamell
0,75 dl melk

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Når de har blitt myke så klemmer du av vannet og smelter platene i en liten kjele med 0,25 dl varmt vann og rør godt. Bland sammen proteinpulver, sukrin gold, stevia karamell-dråper og melk i en bolle. Tilsett deretter gelatinvannet. 
Legg plastfolie i en liten boks og hell røren oppi denne.

La blandingen stå kaldt i minst 3 timer før du skjærer opp i biter.

Enjoy! 

Disse fikk en sånn en karamell-lignende konsistens og ble så digg! Og samtidig så var det mettende ;)

 

Tips: Ved å bruke 1 ekstra gelatinplate og en litt mindre boks som gir "høyere" karameller får du mer fugde-lignende biter. ;)

- Silje Bjørnstad - 

Trening, matprat og kjeks

Hallå hallå.

Min lørdag startet helt perfekt siden jeg var i drømmeland helt frem til kvart på ti. Kan ikke huske sist gang det har skjedd. Så med uthvilt kropp og med en god frokost i magen så tilbrakte jeg noen timer på treningssenteret. 

"Som jeg har nevnt tidligere, jeg er ikke sint eller sur, bare veldig fokusert og i dyp konsentrasjon..." ;p

I dag ble det (som vanlig) knebøy med stopp, benkpress med stopp, markløft fra kloss, rygghev, mageøvelse, triceps-øvelse og biceps-øvelse.

Denne gode blandingen tok 2,5 time (med lange pauser og diverse treningssamtaler med kjentsfolk) så plutselig var det blitt ettermiddag gitt og bittelitt lenge siden man hadde spist frokost. Så da ble det lunsj, middag og dessert fortært på kun et par timer. (Vi snakker havregrøt til forrett/lunsj, overfylte lompepizzaer til hovedrett/middag, og hjemmelaget jordbær-is-smoothie til dessert). 

Superenkelt jordbær-is-smoothie: 100 gram fryste jordbær, 1-2 dl lettmelk, 1-2 ts natreen søtningsmiddel eller lignende. Blandes i en blender og voilá.

Deilig når matlysten er på plass da for å si det sånn. Og nå er jeg god og mett også. ;p

Ellers så kan jeg anbefale å lese litt om ulike kjeksvarianter i denne artikkelen: - Styr unna!

Jeg har vurdert ulike kjekstyper og hvilke som er "verstinger" og hvilke som er et "bedre valg" sammenlignet med lignende kjeksvarianter.

Kanskje ikke så passende lesestoff på en lørdag kveld, men da har man informasjonen og forskjellene hvis man er opptatt av det. ;)

 

Ha en herlig kveld!

- Silje Bjørnstad -  

TGIF

Hei!
Endelig fredag! :D

Jeg starter helga med å by på mæ sjæl, igjen. ;p

Her er siste nytt fra Instagram:

1) ....Og sånn reagerte jeg da eiendomsmegleren ringte og gratulerte med ny leilighet i forrige uke. ;p 
2) Markløft-trening <3
3) På jobb i København der jeg blant annet intervjuet bloggeren Sophie Elise
4) Treningsøkt

5) Hehe, et høyst selvironisk Instagram-innlegg med følgende tekst: "Assåååå, trenger du flexelys til å få det til å se ut som du har muskler du ikke har så anbefaler jeg lyset på toalett på Fitness Xpress. Trenger du rumpeløft anbefaler jeg buksene fra Weightless". (Ja, forresten, de buksene er en DRØM å ha på seg, min nye favoritt uten tvil!)
6) Knebøy <3
7) I finstasen i anledning 17.mai forrige helg
8) Kjøttfri mandag med bønnestuing-taco. (Skikkelig digg faktisk!! :) ) 

9) Test av nye matprodukter på jobb
10) Takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg fikk for denne artikkelen. (Denne sikret meg også "ukas vin" på jobb! ;D )
11) Ute på jobb og intervju
12) "Matvrak møter matvrak". ;)

Ha en herlig fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad - 

Torsdagstrening

Heeeei og god torsdag!

Jeg er min egen sjef i dag og har hjemmekontor :D Fordelen med enkeltmannsforetak og 1-2 dager i uka med hjemmekontor er at man kan sove bittelitt lenger og ikke minst dra på formiddagstrening da det er mindre folk og støy på treningssenteret. :):):)

Så da ble det en lang og ikke-stressende økt med blant annet knebøy, benkpress, strake markløft på kloss, rygghev, mageøvelse, front press, bulgarske utfall og pullups:

Så nå er endorfinlageret fylt opp og NÅ må jeg i gang med jobbing.  På planen står blant annet artikkelskriving til ulike aktører og nødvendig papirarbeid. 

Ha en herlig og sporty ettermiddag!

- Silje Bjørnstad - 

Voksenpoeng og ekte gjeldsslave

Tjohei!!

I forrige uke så nevnte jeg så vidt at det var mye som skjedde og at det var en relativ stor begivenhet å fortelle om. 

Vel, for de som følger meg på Instagram og er venner med meg på Facebook så kommer ikke dette som en stor bombe nå, men til dere andre: Jeg og kjæresten har kjøpt leilighet! :D 

Whoooo, etter så altfor mange år som leietager er det bare så utrolig deilig å vite at man faktisk eier sitt eget sted.

Her er noen bilder fra den superfiiiiiiiiiiiiiine leiligheten som vi tar over 1.juli: 

Det er en 3-romsleilighet som ikke ligger så langt unna det området vi bor nå og jeg kjenner jeg bare blir mer og mer sikker for hver dag som går på at vi har gjort noe veldig riktig. Den følelsen når eiendomsmegleren ringer og gratulerer med leilighet var bare så uvirkelig så det tok noen dager før jeg faktisk skjønte at det faktisk var reellt :p

Men nå går jeg bare rundt og søker rundt etter møbler, lamper og andre dingsedangser som jeg har lyst på. Og ikke minst så blir det så deilig med balkong!!! Grillsesongen 2014 kommer til å bli helt konge! ;)

Ha en herlig onsdag, snart helg igjen! 

- Silje Bjørnstad - 

Farris&Juice

Hallo! :) Som jeg nevnte i forrige uke så har jeg fått tilsendt noen vareprøver av de nye Farris&Juice-drikkene.

Dette sier produsenten om produktene: 
Vann er anbefalt tørstedrikk nummer én, men folk vil fortsatt ha noe som smaker godt. Også til hverdags. De vil ha mer vitaminer og mindre sukker. De vil ha masse smak og helst forfriskende bobler. Stadig flere, hjemme og på nettet, har tipset hverandre om å blande Farris og juice for en sunnere brus. I år lanserer vi derfor, enkelt og greit: Farris og Juice!

*    Farris og Juice består av 50% kullsyreholdig vann og 50 % fruktjuice.
*    Drikken er ren og naturlig, uten tilsatt sukker eller kunstig søtning.
*    Farris og Juice kommer i to ulike varianter: Eple og Mango
*    Farris & Juice kommer i en miljøvennlig engangsflasker, enda en nyhet fra Ringnes i år.Her min mening og vurdering, både med tanke på ernæring og smak:

Ingredienser - Eplevarianten:
- Naturlig mineralvann, eplejuice (26,2%), druejuice (21,1%), sitronjuice (2,7%), kullsyre, naturlig aroma, konserveringsmiddel (juice fra konsentrat).
Næringsinnhold pr 100ml:
29kcal
fett<0,5g hvorav mettede fettsyrer <0,1g
karbohydrat 6,7g hvorav sukkerarter 6,5g
protein <0,5g
salt 0,06g

Ingredienser - Mangovarianten: 
- Naturlig mineralvann, druejuice (44,5%), mangojuice (2,8%), sitronjuice (2,7%), kullsyre, naturlig aroma, konserveringsmiddel (juice fra konsentrat).
Næringsinnhold per 100ml: 
34 kcal
fett<0,5g hvorav mettede fettsyrer <0,1g
karbohydrat 8g hvorav sukkerarter 8g
protein <0,5g
salt 0,06g


GENERELL ERNÆRINGSMESSIG VURDERING:Det er jo positivt med nye drikkeprodukter som ikke er tilsatt sukker og noen setter nok også pris på en tørstedrikk som inneholder mindre kcal per 100ml enn for eksempel brus, juice og saft. Det er sikkert mange som fristes til å ta med denne på blant annet stranda i sommer og det er jo et sunnere valg fremfor for eksempel iste med tilsatt sukker, brus, butikkjøpt juice, saft og lignende. Likevel så er det som produsenten selv skriver, at vann er og blir den beste tørstedrikken. Ønsker du farris blandet med juice kan dette også gjøres sunnere ved å lage dette selv, og da med hjemmelaget juice som inneholder fruktkjøtt. Når man putter frukt og grønnsaker i en blender skjer det nemlig et større eller mindre tap av vitaminer. Hvis du selv lager juice og bruker hele frukten/grønnsaken, inkludert fruktkjøttet, så får du alle fordelene (vitaminer, mineraler og fiber). Mye av juicen som man kjøper i butikken er filtrert for å bedre holdbarheten og da er det bare saften igjen. Man fjerner det som er inne i plantecellene, hvor godsakene befinner seg, med andre ord så fjernes vitaminene. 

SMAKSVURDERING: Jeg er glad i Farris og Farris Bris, og kommer nok fortsatt til å velge dette fremfor Farris&Juice i fremtiden. Jeg synes eplevarianten var helt klart best - terningskast 5 ;) Frisk og god og som passer veldig godt på en varm sommerdag. Mangovarianten er helt OK, men ikke noe jeg selv kommer til å kjøpe - den lander på en terningkast 3. Farris Bris-varianten med mangosmak er mye bedre. ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

En helt vanlig dag på jobb

Hei!

Håper alle har hatt en herlig og sporty start på en ny uke! For min del startet mandagsmorgenen ekstra tidlig siden jeg skulle ta fly til København 07.40. 

Hele dagen har nemlig gått med til å henge på settet til TV-programmet Masterchef, noe som jo har vært både gøy og interessant. 

 

Har selvfølgelig snakket med både deltakere og programledere, og resultatet av de ulike intervjuene vil etter hvert bli publisert på Side2.no :)

 

 

Denne uka var det blant annet toppblogger Sophie Elise Isachsen som var en av deltakerne. Jeg har møtt henne flere ganger og Sophie Elise er alltid så hyggelig og svarer gjerne på spørsmål.  

 

 

 

Ellers så har jo jeg egentlig "Kjøttfri mandag" i dag, men denne uka må det nok bli en annen kjøttfri dag. Dagens middag ble nemlig inntatt på denne biffrestauranten.

 

 

 

Ytrefilet med pommes frites, rødvinssaus, bearnaise og salat.

Kunne heller ikke klage på romsligheten på vei hjem: 

"But first, let me take a fly-selfie" Ha ha! Litt sløv i blikket her, men litt sliten etter en 12-timers arbeidsdag ;)

Også synes jeg denne var morsom:

Nettopp.

Etter å ha vært på reisefot siden halv seks i morges så tar denne kroppen straks kvelden. 

Good night! :)

- Silje Bjørnstad - 

Søndagstrening og fiskelunsj

Heeeei!

Oi så herlig sommervær det er for tiden. Det ble VELDIG varmt med bunad i går og det er fortsatt like varmt (selv om bunaden er byttet ut med mer hverdagslige klær ;p ) og strålende sol i dag og jeg digger det! :D

Med et solid inntak av "klassisk 17.mai-mat" i går så var det i alle fall ikke no å si på energiet og "treningstrykket" dagen derpå. I dag ble det intet mindre enn 3 timer med "kosetrening" bestående av knebøy til boks, benkpress med stopp, markløft, chins med ekstra vekt, good mornings, rygghev, 8x3 triceps-øvelse,  8x3 biceps-øvelse og bulgarske utfall. :D

Dagens "post-workout-måltid", (eventuelt sen lunsj om du vil ;) ), ble ovnsbakt krydret laksefilet servert med potetsalat, kokt brokkoli og paprikastrimler.

Så godt og så enkelt, og ikke minst sunt og næringsrikt!

Nyt siste rest av helgen og søndagen :)

I morgen skal jeg opp grytidlig for å rekke et fly til København i forbindelse med jobb. Jeg kommer hjem igjen sent samme kveld, så det blir nok en lang, men interessant jobbdag i morgen. Hva som skjer i København kan jeg fortelle mer om til uka ;)

- Silje Bjørnstad -  

Med finstasen på

Hei og GRATULERER MED DAGEN NORGE! :)

Vi har fått på oss finstasen (jeg i Gudbrandsdalen Festdrakt-bunad og Fredrik i stilig dress) og startet dagen med 17.mai-frokost.

Det frokostbordet er noe av det beste jeg har sett på lenge.

Der var vi i cirka fem timer før jeg og Fredrik tok en tur til en selvfølgelig overfyllt Aker Brygge. Men vi fikk i alle fall kjøpt oss softis (obligatorisk på 17.mai! ;D ) og koste oss med en liten spasertur der nede i sola.

Håper alle har hatt og fortsatt har en flott bursdagsfeiring! :)

- Silje Bjørnstad - 

17.mai-mat

Hei!!

For en uke og i dag skjedde det noe egentlig veldig forutsett, men veldig gøy og positivt. Mer om det neste uke, må bare holde på "hemmeligheten" litt til. Men dette er faktisk stort (nei, jeg er ikke gravid for de som måtte være morsomme å i det hele tatt tenke tanken). 

Uansett, i morgen er det 17.mai og jeg er så klar til å ta på meg bunad og nyte deilig 17.mai-frokost og feiring med venner her i Oslo.
I forbindelse med nasjonaldagen ble jeg spurt om hvilke "matbytter som kan være smarte" på 17.mai.

dessert, jordbør, kesam

Litt om mine personlige tanker først om 17.mai og matvalg:

 

Det jeg synes kan være en grei tanke å huske på, er at denne dagen feirer vi landet vårt slik at matglede og det sosiale ved måltidene er vel så viktig som selve maten man spiser. Kos deg sammen med familie og venner og nyt tiden når dere samles for å spise et bedre måltid. Én dag med "utskeielser" vil ikke føre til noen store endringer for kroppen. Velg det du har lyst på og ikke bruk all energien din på å eventuell gå rundt med dårlig samvittighet denne dagen hvor vi skal feire oss selv. Mat må man ha uansett, så vær heller mer bevisst på mengden fremfor å unngå enkelte mat- og drikkevarer. 17.mai er også en dag hvor det er lett å være aktiv så bruk beina når du skal fra et sted til et annet.

Og mat- og griiltips til litt sunnere valg på 17.mai og hele artikkelen på kk.no finner du ved å klikke her. 

Ha en riktig fin dag og flott 17.mai-feiring i morgen! :)
- Silje Bjørnstad- 

 

Here we go again: Instagram!

Helloooo! :)

I forrige uke på samme tid lå jeg og grilla kroppen i 27 varmegrader på en strand i Tunisia og i morgen er det allerede 1 uke siden vi kom hjem fra ferie. Denne uka har gått så fort!!! 

Det ble en del bilder på Instagram under oppholdet så derfor er denne Instagram-bildekollasjen mer eller mindre preget av det. 

Hehe, så her er altså siste nytt fra den kanten:

1) .....Og der var årets grillsesong i gang - fra første solingsdag i Tunisia.
2) "Let`s take a selfie!!" :D  Med den søte dromedaren <3
3) HAHAHAHA!! Etter første dagen fikk både jeg og kjæresten et relativt merkelig solskille til tross for at vi hadde smurt oss inn med solkrem og det hele. Jeg lo så jeg hadde vondt i magen. :D Det jevna seg ut etter hvert da :)
4) Sol-selfie 

5) Bader i Middelhavet
6) Noen bilder fra den fantastiske matbufféten på hotellet
7) Alternativ trening.... Hotellet vi bodde på hadde begrenset med vektstenger og apparater, men det gjelder å gjøre det beste ut av det som er tilgjengelig. Så derfor ble Fredrik "benkpress-stativ", det ble noen knebøy i Smith-stativ, pullups i tilfeldige stenger og markløft fra "klosser". ;D
8) Nyter livet

9) Parkeringsplass i Sahara. ;D
10) Tilbake i Norge igjen og klar for markløft-trening <3
11) Og litt mer markløft. ;p
12) Smakstest på jobb og vurdering av noen av de nye mat- og drikkeproduktene som ble lansert i mai. Les saken her: - Den beste isen på lenge!

Og mitt brukernavn på Instagram er fortsatt siljebjornstad87 :)

Ha en herlig fredag og GOD HELG!

- Silje Bjørnstad -  

For en herlig start på en ny dag! :D

Gooood formiddag! :D

Wow, først og fremst må jeg bare si at både jeg, Camilla og Andreas er overveldet over responsen og tilbakemeldingene på artikkelen som jeg skrev om Andreas` bilde av samboeren som han la ut på Facebook. 

Saken ble publisert i går kveld og ble kjapt en hyppig delt sak på Facebook og Instagram og det virker som det er mange som har sett og lest artikkelen.

LES SAKEN HER: "Dette er samboeren min. Er hun ikke flott?"

Flere titusenvis har trykket like og delt artikkelen på nettet og det snakkes om bildet i sosiale medier, på forum og i kommentarfelt.

For min del og fra et journalistisk perspektiv føler jeg meg så utrolig heldig som kan være med på en slik type helsejournalistikk som bidrar til motivasjon, inspirasjon og glede fremfor skremselspropaganda og forvirring, spesielt når det gjelder kosthold og trening.

For meg personlig gir det meg så utrolig mye når folk kommer med tilbakemeldinger om at det er den beste artikkelen de har lest, at det var på tide at en journalist skrev om normale mennesker og for eksempel ikke bare idrettsutøvere og fitnessdeltakere eller kvantitative "slik får du sommerkroppen"-artikler. 

Det er da det er så utrolig gøy å ha muligheten, som journalist, til å kunne være med på å bidra til å sette ting i fokus og vise flere perspektiv og flere sider av samme sak/tema. 


"Takk for at jeg får lov til å jobbe med det jeg liker aller best, nemlig å kunne bidra til å formidle god helseinformasjon, å inspirere andre mennesker til sunne, gode valg og ikke minst det å skape en god selvfølelse og selvtillit - både som journalist og som ernæringsfysiolog". <3 my job. 

Så til alle som har lest og delt saken: TAKK. Det betyr utrolig mye for meg, både personlig og jobbmessig.

Ikke minst, takk til Camilla og Andreas som i det hele tatt sa ja til å stille opp på intervju og at Nettavisen kunne bruke bildet som ble lagt ut på Facebook.

Ellers så har jeg vært på posten denne formiddagen hvor jeg hentet noen vareprøver på de nye Farris&Juice-drikkene som jeg skal teste og vurdere, med både en subjektiv, personlig mening og en vurdering fra et ernæringsperspektiv. ;)
Skal skrive et blogginnlegg om disse senere i uka.

I tillegg har jeg møtt pappa som hadde med seg bunaden min til hovedstaden slik at det blir 17.mai-feiring i riktig antrekk! ;) Det kommer nok noen bunadsbilder i løpet av uka også. ;)

Ellers jobber jeg kveldsvakt på Side2 i dag så da ønsker jeg alle en herlig og sprek torsdag.

Oppfordrer også til å bruke Camillas hashtag #fitnok på Instagram for å vise at du er stolt av deg selv og egen kropp! :D

- Silje Bjørnstad - 

 

 

 

Salat, matmerking og folk i fitnessbobla

Hei! :D

I dag tenkte jeg å tipse dere om en hel del saker som jeg absolutt vil anbefale dere å titte innom ;)

Først så er det denne saken og intervjuet på KK.no der jeg uttaler meg som ernæringsfysiolog om salat og hvordan gjør salatmåltidet mer næringsrik og mettende.  

Silje Bjørnstad, som er ernæringsfysiolog og driver siljebjornstad.blogg.no, forteller til KK.no at hun vil anbefale deg å fokusere på å velge ingredienser som bidrar både med protein, grove karbohydrater og litt fett av den sunne varianten.

Tenk gjerne over at ingrediensene skal bidra med både protein, sunt fett og karbohydrater som bidrar til en jevn og langsom blodsukkerstigning for å utgjøre et fullverdig måltid med de næringsstoffene som kroppen din trenger.

LES HELE ARTIKKELEN HER: Så mye salat må du faktisk spise

 

Og i går var jeg og en kollega på seminar med hovedfokus på matmerking og " Får vi god nok informasjon om hva maten vi spiser inneholder? Hvordan kan bedre merking av mat gjøre det enklere å velge sunt?". 

Under her er det link til videoklipp av de ulike foredragene og er det ett foredrag jeg virkelig kan anbefale så er det videosnutt nummer to med ernæringsprofessor Wenche Frølich "Kosthold, mat og merking - hva er utfordringene?"

LES MER OG SE FOREDRAGENE HER. 

Og den siste artikkelen jeg mener er virkelig verdt å titte på er denne (yes, I wrote this;p ): 

 

I forrige uke la Andreas Stokkeland (23) ut et bilde av samboeren sin, Camilla Lorentzen (25), som blotter magen med følgende tekst:

«Dette er samboeren min, er hun ikke flott? Hun har hverken six pack eller cut i låra, men representerer det jeg kaller en sunn (og sykt deilig) kvinnekropp! Visste du at en for lav fettprosent, hos jenter, kan føre til både infertilitet og økt sjanse for utvikling av osteoporose? Tommel opp for en SUNN sommerkropp!».

På kort tid haglet det inn kommentarer og likes, og samboerparet er begge overveldet av oppmerksomheten.

- Jeg la ut bilde først og fremst fordi jeg er stolt av Camilla og det forholdet hun har til mat og trening, sier Andreas til Side2.

Les hele artikkelen - klikk her. 

- Silje Bjørnstad - 

Superenkle og proteinrike sjokolade-peanøtt-kuler

Hei!

Her er tips og oppskrift på noen skikkelige deilige godbiter laget på 1-2-3. 

Til cirka 4 middels store kuler:
1 scoop sjokoladeprotein-pulver
1/2 scoop sjokopeanøttprotein-pulver  (eventuelt peanøttmel)
1 strøken ss kokosmel
1-2 ss Sukrin Gold
Litt vann 
Eventuelt usaltede peanøtter, havregryn, kokos, knuste nøtter, smeltet sjokolade, tørket frukt eller lignende som topping.  

Bland sammen proteinpulver, kokosmel og Sukrin Gold i en bolle. Deretter tilsetter du litt og litt vann (Snakker om dråper/1-2 små teskjeer) om gangen for å få en jevn og god blanding med litt "seig konsistens".

Ta litt proteinpulver eller kokosmel/peanøttmelk på hendene og del opp deigen i fire like store biter som du triller til kuler. Pynt med det du måtte ønske og sett kaldt (gjerne fryseren) i cirka 25-30 minutter. Ta ut og NYT! :D (Eller så kan du også oppbevare kulene i kjøleskapet hvis du ikke vil ha de med en gang).

Disse fire kulene gikk ned på høykant og er virkelig noen digge, sukkerfrie og proteinrike godisbiter! YUM! :D

Enjoy!

Oppskriften er inspirert fra dette blogginnlegget skrevet av Kristine Weber. 

- Silje Bjørnstad - 

Film: Markløft fra kloss

God mandagskveld :D

Etter en uke ferie med mer eller mindre relativ alternativ trening så var det veldig deilig å ta en skikkelig økt her hjemme i Norge igjen i går. Det ble blant annet knebøy, frontpress, benkpress, dips med vekt, pullups, glute brigde og utfall.

Og ikke minst sumomarkløft fra kloss og sumomarkløft fra bakken. 

Her er to av settene med 80kgx3 fra kloss, ett sett filmet fra siden og ett sett filmet forfra.

Jeg vet jeg særlig trenger å jobbe med bunnposisjon så derfor filmer jeg så godt som alle sett jeg tar nå for å se og vurdere hva jeg gjør bra og hva jeg bør bli flinkere til.

video:80khmarklfttfrakloss

 

video:marklft80kgkloss

 

 

Ellers så sier dette trynet faktisk god natt ganske snart. Jeg sover så utrolig dårlig om nettene, tror kroppen min fortsatt er dypt inne i feriemodus med lange, sene og ikkestressende morgener og er derfor lite gira på å sovne før klokka to på natta. Men i kveld tror jeg ikke det blir noe problem... Zzzzz ;)

I morgen kan jeg forresten friste med noen skikkelige herlige proteinrike godbiter gjort på null komma niks! Nemlig søte, små hjemmelagde sjokoladepeanøtt-kuler. YUM! :D

- Silje Bjørnstad -  

 

 

Kjøttfri mandag: vegetartaco

Ny uke, ny kjøttfri mandag og dagens middagstips er vegetarisk taco med bønnestuing. 

Å bytte ut og å variere kjøttfyllet i tacoen med for eksempel bønner er absolutt å anbefale. Bønner er både lettvint, rimelig og en god proteinkilde for vegetarianere og ingrediensen er rik på blant annet fiber, B-vitaminer, sink, selen og jern. 

I denne varianten har jeg brukt "bønnestuing" som rett og slett er moste kidneybønner spicet opp med tacokrydder. 

Hell av vannet av en boks med kidneybønner og putt i en kjele. Varm opp samtidig som du moser bønnene med for eksempel en gaffel til det blir en jevn blanding/stuing. Bland sammen med litt vann og tacokrydder (jeg bruker en hjemmelaget tacokrydder-variant bestående av spisskummin, paprikapulver og litt chilipulver eller knuste chilifrø. De ferdiglagde tacokrydderposene består av 1/3 salt (!), så disse unngår jeg så ofte jeg kan.) Når blandingen er blitt jevn og varm er det bare å servere med ønsket tacotilbehør, for eksempel ulike grønnsaker, ost, kesam og tacosaus. 

Så enkelt og kjapt kan et sunt tacomåltid lages! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Tunisia: bildedryss og oppsummering av ferietur

God søndag :)

Da kommer litt mer informasjon og noen flere bilder fra en helt fantastisk herlig uke i Tunisia. Jeg for min del har hatt en helt perfekt ferie med god blanding av opplevelser, læring om kultur, befolkning og landets historie, helt utrolig mye god mat, fantastisk kundeservice og selvfølgelig soling og bading. 

Før vi reiste hadde jeg hørt både positive og negative ting om å reise på ferie til dette landet, blant annet at det var masete og søplete og rett og slett mindre pent.

Dette tror jeg avhenger veldig av hvilke områder man oppsøker og ja, selvfølgelig er det mas på markeder med masse selgere som ønsker å tjene penger på turistene, men slik er det ofte i "Syden-land" uansett, og det finnes andre steder der man også kan shoppe ulike lokale spesialiteter og souvernier der man faktisk kan gå litt i fred og titte. Jeg og kjæresten unngikk disse tradisjonelle bymarkedene og gatebutikkene, og i stedet reiste vi på en 2-dagers utflukt arrangert av reiseselskapet der vi blant annet fikk se og oppleve "det virkelige Tunisia". Og dette er noe jeg virkelig vil anbefale for de som skal reise til dette landet!!!

I løpet av disse to dagene besøkte vi blant annet flere byggverk (blant annet El Djem som er en mindre utgave av Colosseum i Roma der det en gang i tiden ble arrangert gladiatorkamper og en moské og et tradisjonelt berberhus som rett og slett er flere hull i sandbakken). Vi fikk oppleve Sahara-ørkenen der vi også ridde på dromedarer over sanddynene, vi kjørte landcruisere over store "sanddumper" (ikke noe for de som blir kvalme av karuseller eller vanlig bilkjøring for å si det sånn ;D ) og langt inn i ørkenen der vi plutselig kom til et kulisseområde der det en gang er blitt spilt inn scener til en Star Wars-film, vi ble servert tradisjonell tunisisk mat som for eksempel "brik", vi ble servert treretters på et 5stjerners hotell, vi fikk se saltsjøen og en del av Atlasfjellene (Afrikas lengste fjellkjede på 2400 km). 

Et tradisjonelt Berber-hus (huler gravd ut i sanden)


Dromedarridning i Sahara

"Parkeringsplassen i Sahara" :pUnder et lite stopp ved en liten souvernirsjappe midt i ørkenen møtte jeg en så utrolig herlig, søt liten hundevalp som bare ville leke. :D


Star Wars-kulisse. 

 

Så har det selvfølgelig blitt bading i både hotellbasseng og i Middelhavet. Hotellet vi bodde på lå like ved stranden og hadde også egne solsenger og parasoller. LOVE IT!Fra toppen av hotelltaket:Ja, så var det maten da, som rett og slett bare fortjener et eget avsnitt. :D Som jeg nevnte så har vi smakt på flere ulike tunisiske retter i løpet av denne ferieuka, blant annet "brik" som det er bilde av under her: 

Og tradisjonell couscousgryte med kylling og grønnsaker:

På hotellet hadde vi "all-inclusive", noe som innebærer fri tilgang til mat og drikke og utvalget har vært helt upåklagelig! Til frokost kunne vi velge mellom blant annet pannekaker, flere ulike frokostblandinger, forskjellige typer brød og kaker (for eksempel crossiant, krydderkake etc), egg i alle variasjoner (kokt egg, speilegg, omelett, eggerøre), råkostsalater, linser, bønner, grønnsaker, juice, flere typer kaffe- og tevarianter, kjøttpålegg, ost og så videre.

Kan jo også nevne at jeg har spist pizza, pasta, potet og iskrem hver eneste dag, sju dager i strekk, og har gått opp sånn cirka 100 gram. Så de som utelukkende tror at "farlige karbohydrater" gjør at du går opp i vekt, eh nei. Veldig enkelt forklart, og bare for å gjenta meg selv for ørtende gang; Det er det totale energiinntaket som er av betydning.

(Jeg kan gjerne gå dypere inn på hvorfor mange anbefaler at man reduserer inntaket av for eksempel pasta, ris og potet hvis man ønsker å gå ned noen kilo, men den forklaringen tar jeg ikke i dette innlegget)

Til lunsj og middag var det ikke akkurat noe mindre utvalg med blant annet flere typer salater, dressinger, oljer, linse- og bønneblandinger, oppskjærte grønnsaker, kokte grønnsaker, friterte grønnsaker (!), lasagne, flere typer pasta, pizza, kyllingretter, oksegryte, fiskeretter, flere typer ris, couscous, kalkun og jeg vet ikke hva. I tillegg har det vært et dessert- og kakebord jeg aldri har sett maken til. Flere titalls forskjellige kaker, ulike typer mousse, frukt, og ikke minst iskrem-bar!! Aaaaah, isen der borte er helt sinnsyk god. YUM! ;D 

Så ja, det har vært en veldig deilig ferieuke i Tunisia og jeg kan absolutt anbefale dette landet som reisemål. :)

- Silje Bjørnstad - 

Bildedryss: Tunisia

Hei!!

Da er jeg tlbake i Norge etter en fantastisk herlig, varm og opplevelsesrik ferieuke i Tunisia. Jeg har sovet 3 timer i natt (pga tidlig fly), og kjenner at jeg ikke helt orker å forklare og fortelle om turen i dette blogginnlegget, så mer tekst og enda flere bilder kommer i morgen. 

Men her er i alle fall noen bilder fra ferieturen fra landet i Nord-Afrika: 

(Hvor passer det best med punktering? Joda, midt i ørkenen milevis unna bensinstasjoner og bebyggelse :p Gudskjelov så hadde vi reservehjul, men hadde det vært et dekk til som hadde tatt kvelden kunne det blitt interessant... ;p )Sliten? :p <3

"Algerie 150 km"... Neeeh, skeptisk. ;pKort oppsummert enn så lenge: 2dagers utflukt til Sahara, strand, soling, bading, spising (inkluderer blant annet matbuffet med alt man kan ønske seg 24/7 (Jeg elsker is og har spist iskrem 7 dager på rad ;D) ), dromedarer, ubeskrivelige byggverk, helt fantastisk landskap og natur, slaraffenliv. :D

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Tunisia

Hei! Det er litt ustabilt nett her, men vi nyter latmannslivet i varmen!;) følg meg på Instagram, hyppigere oppdateringer og fler bilder der! Silje

Følg meg på Instagram:

Hei! De neste dagene blir det feriemodus for min del, så da blir det nok mer aktivitet på Instagram enn på bloggen. 

Min Instagramkonto er siljebjornstad87 

1) Vi på Side2 hadde blindtest på ulike Cola-brus denne uka. Og resultat kommer nok i løpet av helga eller neste uke. En ting er i alle fall sikkert, det er neimen ikke lett å vite hva som egentlig er hva når man får det servert i pappkrus. Jeg gjetta riktig på kanskje halvparten, og DET ER forskjell på brus fra glassflaske, plastflaske og fra boks! :p
2) Klar for å "spise-oss-ihjel" med All-Inclusive på hotellet de kommende dagene :D
3) Markløft-trening <3
4) Meg akkurat nå - energikick og reisefeber.  

5) "Sakte-knebøy"-trening
6) Bakt søtpotet til middag!
7) På vei opp til Grefsenkollen
8) Trening :) 

9) Trening ja.. ;)
10) Deja vu? :p
11) I forrige helg dekket jeg bryllupet til Jenny Skavlan og Thomas Gullestad i forbindelse med jobb. Jenny Skavlan er alltid bare helt smashing, kul og nydelig!
12) Energikick-trening: laaang økt med noe tyngre vekter og færre repetisjoner <3

I løpet av uka blir det kanskje noen mobilblogger, men laptopen blir igjen hjemme. Så igjen, Instagram blir nok min form for sosiale-medier-kommunikasjon den neste uka. 

- Silje Bjørnstad -  

Fredagsenergi

GOD FREDAG!

:D

Jeg har brukt dagen til shopping og trening og resten av kvelden vil nok gå med til prøve-og-pakke-klær til ferieturen som starter i morgen. 

Dagens treningsøkt ble knebøy, markløft fra boks, benkpress, dips (supersett med 5 stk i ringer og deretter 5 stk vanlig), pullups (6-7-6-7-6), hipthrust (80kgx3x6), glutebrigde (80kgx3x6), lat row, good mornings, rygghev og chrunches i redcord. Med andre ord, en skikkelig godøkt før ferie. :)

Apropos trening, jeg vil absolutt anbefale denne artikkelen jeg har skrevet med typiske treningsfeil i seks forskjellige, kjente styrketreningøvelser. Personlig trener Martin Norum forklarer hva som er rett og galt - med stor bildeguide :)

LES SAKEN HER: Nei, slik skal du ikke gjøre

FEIL: Mange løfter rumpa når de trener benkpress, men da lurer du bare deg selv, mener personlig trener.

FEIL: Løfting av rumpa er en annen vanlig feil. Gjerne som følge av for tunge vekter, vil noen løfte hofta kjapt opp når stangen skal returnere fra brystet. Du lurer kun deg selv, og bør jobbe opp en ekte styrke uten bruk av hoftepartiet til å skyve stangen opp.

Også må jeg bare dele noen solnedgang-og-himmel-bilder fra gårsdagens topptur til Grefsenkollen:

- Silje Bjørnstad - 

 

Den følelsen!

Whooohoooo, ENDELIG FERIE!!! :D Og ikke bare sånn 1-2 fridager innimellom "ordentlige ferier" og høytider, men flere dager på rad der jeg kan koble helt ut og ikke tenke på jobbmail, artikler, enkeltmannsforetek, kontorarbeid og jobbtelefoner.

Jeg har nemlig jobbet i dag, men i morgen har jeg fri og på lørdag drar jeg og kjæresten til utlandet og tar 1 uke på 5stjerners-hotell i Tunisia. Hallo avslappende dager ved basseng og på stranda med forhåpentligvis skikkelig sommervarme og solskinn. 

Ikke har vi planer om å sulte heller. Sjekk menyen:

Hah! Do-you-even-gainZ-lissom (Intern for treningsfreaks...;p )

Og med den gode følelsen i kroppen så går man konstant rundt med et lurt smil om munnen og to øyer som bare stråler glede:

I tillegg så venter disse godbitene på meg:

Lompepizza <3

Ja, også kom den nyeste utgaven av DetNye ShapeUp med posten i går, og jeg skal ikke åpne bladet før jeg sitter på flyet på vei til Nord-Afrika. 

*Ferielektyre*

Ha en herlig kveld og fridag videre!

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat