hits

mai 2015

Silje tester "Silje"

Goooood søndag! :D

Ah, før helga kom det en pakke fra GetInspired med "Rönisch Shape Silje Anti-Shake Shorts" - I know, shortsen heter "Silje", digger navnet! ;D Allerede der var jeg solgt lissom...

Jeg bruker jo å skrive om matprodukter og lignende som jeg tester her på bloggen, så nå er det jammen meg på tide å "teste treningsting" også. ;p

Og Oh My God - så digg den shortsen er!!!! Den vil virkelig bli helt perfekt til joggeturer på sommeren, og ikke minst på treningsøkter - både innen- og utendørs. Shortsen sitter virkelig helt perfekt, uten å være stram eller for kort. Så Silje kan absolutt anbefale Silje - jeg visste det var et godt valg ;p

I dag ble det en kjapp runde med hjemmetrening - shortsen funka bra til det også :p

video:img4837

Supersett med 3 øvelser og 3 runder: 8 pullups - 8 diamond pushups - 8 smale pushups, før samme runde med 6 repetisjoner og siste runda med 5 repetisjoner.

Ellers så blir det en økt på treningssenteret senere i dag før det blir grillings med et vennepar. Love it!

Ha en flott søndag!

- Silje Bjørnstad -

Skyr-Smoothie

Hei!

Forrige helg tipset jeg om denne himmelske bringebær-Skyr-smoothien, naturlig rik på protein og andre gode næringsstoffer. 

Denne lørdagen er denne fristelsen på menyen:

Skyr-smoothie med smak av vannmelon

Til 2 store porsjoner:
1-1,5 dl melk
1 beger Skyr med bringebær & fersken
1/4 vannmelon (det røde kjøttet)
cirka 100-150 gram smoothieblanding (mango/fersken/banan)
Søtningsstoff (kan sløyfes, denne smoothien blir søt og god uansett ;) )

Bland alt i en blender og server straks.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Hei helg!

Hei hvor det går!
Paradise-finalefest i går, Findings-festival med jobben i dag! :DOg i morgen er det stand-up-show i Oslo Spektrum - gotta love my job!

I tillegg var jeg på posten for å hente en ny ladning med proteinbarer. Jeg smelte til med storkjøp denne gangen og bestilte 60 barer siden det var 40 prosent. :D Mihihhi. 

Disse er så gode!!! (Og nei, jeg får ingenting sponsa hvis noen måtte tro det ;) )

Nå har frøkna dusja og skifta klær - klar for middag ute og deretter festivalstemning på Bislet i VIP-lounge (hell yeah). 

God helg folkens!

- Silje Bjørnstad -

Så godt, så enkelt

Trenger du mattips til noe som går kjapt å lage som i tillegg er sunt og godt?

Her er to av mine favoritter:

Frokost/lunsj/mellommåltid:

Polarbrød laget med fullkorn med proteinrikt pålegg som for eksempel kalkunskinke og ost - pynt med grønnsaker. Og selvfølgelig grønnsaker samt frukt ved siden av. (og hurra for at sommeren melonsesong endelig er i gang!)

Lunsj/middag:

Biff med ferdiglaget bulgursalat og salatrester. 

Ting trenger ikke å være så komplisert og husk at det er helt greit å av og til kjøpe ferdigprodukter på butikken. Les på ingredienslistene for å unngå skjulte salt- og sukkerbomber, og velg produkter som bidrar godt med protein, langsomme karbohydrater (fiber) og sunne fettsyrer. 

Spre matglede, ikke matfrykt. 

- Silje Bjørnstad - 

Ikke glem dette!

Hei!

Nytt Shape Up er ute til abonnenter NU! Og det kommer veldig snart i butikk :)Nå skal (må) jeg jobbe litt (digg med hjemmekontor, starter jobbdagen kl 16 - hehe), og på planen i dag står blant annet næringsberegning av oppskrifter, artikkelskriving og oppdatering av konsultasjonsjournaler.  Phew. 

Og så blir det å sette rumpa nedi sofaen og nesa nedi det nyeste Shape Up.

Minner forresten om DETTE ARRANGEMENTET: 
SHAPE UP CONVENTION 26.september!  
LES MER OM DETTE HER. 

Ellers så var det lite trøkk på dagens treningsøkt - Det kjentes ut som alt gikk i sakte film, men øvelser ble gjennomført og utrolig nok klarte jeg ny pers med 12,5 kg i dips med 7 reps. 

video:dops7x125kg

Resten av økta så sånn ut: Pullups (7-6-6 reps), benkpress 3x3x45kg med stopp + 7repsx40kg med stopp, dips med 12,5 kg ekstra (7+6 reps) roing med stang (37,5kg 3x5), skulderpress med stang (6 reps på 30 kg, 6 reps på 27,5 kg og 7 reps på 25 kg), arnold press, hammercurl og fransk press.

Nu er det jobbings!

- Silje Bjørnstad - 

 

Denne uka :D

Tjohei!!!

Aaaaah, mens andre begynner jobbeuka si etter pinse, så har jeg to dager fri (LES: hjemmekontor der jeg disponerer tiden min sjæl ;D ) Og det er så deilig!

Så da ble det formiddagstrening med blant annet knebøy og sumomarkløft - seigt og jævlig, men settene ble i alle fall gjennomført.  Så ble det liggende og sittende leg curl, utspark, rumenske markløft, og stående og sittende tåhev.

Her er ett sett i bøy: 70 kg x3 reps:

video:70kgx3

Og det siste settet i markløft med 100kg x 5 reps x3 sett

video:5x100kgseigemark


Phew. 

Ellers så skjer det så utrolig mye gøy denne uka! På torsdag er det finalefest i Paradise Hotel (jeg var jo på pressetur i Mexico i januar og har dekket dette programmet for Side2 i hele vår og gleder meg faktisk veldig mye til å hilse på deltakerne igjen), så er det Findings Festival på fredag (Side2.no er samarbeidspartner! :D ) , og på lørdag er det standup-show i Oslo Spektrum med Gabriel "The Fluffy Guy" Iglesias. Oh yes! Dette må jo bare bli en bra uke :D

Ha en nydelig tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Kjøttfri mandag: sunn fast food

Hei og god mandag!
Det er jo helligdag og fridag for store deler for befolkningen, men det er fortsatt kjøttfri mandag! :)

Dagens middagstips er stekt ris - vegetarstyle, og dette er faktisk en kjempeenkel rett som er perfekt å lage når man har rester av for eksempel kokt ris og grønnsaker.

Dette er rett og slett sunn fast food!

Hvit ris i seg selv bidrar ikke så veldig med høyt innhold av ulike næringsstoffer og derfor er det fint å supplere med andre matvarer som bidrar til å øke næringsinnholdet.

I tillegg kan man jo bruke en annen ristype, for eksempel villris, brun ris eller fullkornsris.

I denne kjøttfrie stekt-ris-retten bruker jeg 2 egg og erter som øker innholdet av blant annet protein, grønnsaker som gulrot og aspargesbønner bidrar med blant annet fiber og ulike vitaminer, så topper jeg retten med usaltede cashewnøtter for å spe på med litt mer protein samt sunne fettsyrer. I tillegg så elsker jeg nøtter og det er en ingrediens som nesten kan brukes som topping på hva som helst. :D

Kok risen etter anvisning på pakken, hell av vannet og ha risen i en stekepanne. Visp sammen eggene og ha dette oppi stekepanna med risen. Tilsett grønnsakene og rør godt slik at alt blandes sammen. Server gjerne med usaltede nøtter (for eksempel peanøtter/cashewnøtter) eller ristede pinjekjerner på toppen.  

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

 

Du skal holde hviledagen hellig

God søndag!

Ah, i dag er det treningsfri og det tror jeg kroppen har gått av. Så her er det "du skal holde hviledagen hellig"-innstilling for alle penga. 

 I dag er jeg støl både her og der, men det er vel bare et resultat på at gårsdagens energitrøkk gjorde susen. 

Fra gårsdagens andre økt som ble utført på kvelden i lokalene til Oslo Styrkeløftklubb sammen med typen:

3x6repsx30 kg pendlay rows, roing i tau, nedtrekk, pullups, roing med manual, skulderhev, omvendt flyes og 10 chins (digg å kjenne at jeg mer eller mindre fortsatt kan ta 10 chins uansett dag og energinivå til tross for et par kg ekstra opp i vekt ;D )

video:roingitau

video:10chins

I morgen er det mandag og det betyr kjøttfri mandag for min del. Deler mattips i morgen, en rett som kan sies å være "sunn fast food". ;)

- Silje Bjørnstad - 

Kaboom og hei energi!

Haaallooo lørdag!

Ah, endelig fikk jeg sove ut uten å bli vekt av vekkerklokka og det kjentes på dagens treningsøkt. Det er flere dager siden jeg hadde så mye energi som i dag, og da passet det fint at jeg utsatte gårsdagens økt til i dag ;)I går skulle jeg egentlig ha "tung beindag", men det endte med 5000 meter roing og 11-8-7 pullups i stedet :p

Treningslogg fra de to siste øktene (dette er kun for min egen del):

Lørdag: 3x3x80 kg i knebøy, 3x3x60 kg i frontbøy, beinpress, utspark, 3x5x75 kg strake markløft, glute ham raises, liggende lårcurl, sittende og stående tåhev.

Torsdag: 3x5x95 kg i sumomarkløft, 3x3x35 pendlay rows, 2x6 chins (med 5 kg ekstra) + 10 nøytrale chins, 3x5x30 kg skulderpress med stang, arnold press, hammercurl.

I kveld blir det en økt sammen med Fredrik på lokalene til Oslo Styrkeløftklubb - perfekt pinseaften det! ;D  I morgen og mandag jobber jeg på Side2, og nå må jeg videre til konsultasjonsjobbing. (folk flest har jo ikke tid i hverdagen, så da får det bli litt lørdagsjobbing i stedet )

Så skal jeg bla litt i denne boka som jeg har fått tilsendt fra Lasse Tufte. Mer om den i et senere innlegg!

Ha en strålende lørdag :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Deilig og sunn smoothie

God fredag!

Et lite smoothie-tips nå før helga <3 Dette er en deilig smoothie-variant som passer perfekt både før og etter trening, som dessert eller som et lite mellommåltid. 

Det er superraskt å lage, smaker fantastisk godt, er naturlig rik på protein og bidrar med en hel haug med næringsstoffer. Melk og Skyr bidrar med blant annet protein, kalsium, B-vitaminer,og bringebær er en kilde til vitamin C og fiber.

Til en porsjon:
1-2 dl melk
100 gram fryste bringebær
1 beger Skyr med bringebær
Søtningsstoff (smak deg frem)

Ha alt oppi en blender og kjør til passe smoothie-konsistens. Mmmmm, så forfriskende, godt og mettende! :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Fra Instagram

Hei!

Denne uka er det tydeligvis "den-store-sjekke-formen-uka". Lege og fastende blodprøver i går, tannlegesjekk i dag, og har foreløpig overlevd ganske greit ;)

I ettermiddag blir det trening (midt i rushen... grøss), but first, litt Instagram-updates:

1) Ut på tur med Lexie
2) Speilhuset i Liseberg - herregud så gøy!
3) Hotellfrokost <3
4) Flowerpower på 17.mai i Sverige

5) Strake markløft
6) Klassisk markløft
7) Knebøy
8) Jeg og Fredrik har uhøytidelig pose-selfie-konkurranse i Gøteborg

9) Da man kommer på kveldsvakt og har fått tilsendt godteri- og snacksnyheter...
10) Dips!
11) Pump versus vanlig - ikke tro på alt du ser på Instagram. 30 minutter skiller disse bildene, lyssetting og timing av bilder har MYE å si..
12) Nabokatten Torstein er på besøk <3

På Instagram: siljebjornstad87

- Silje Bjørnstad -

Film: Blir aldri lei dette

Hei og god onsdag!

Jeg har treningsfri i dag, men må bare dele et par markløft-videoer fra Gøteborg. 

Jeg tok 6sett x 3reps på 84 kilo, og etter dette sa PT-kjæresten følgende: "Ja, så tar du 10 repetisjoner på 90 kilo og jeg tar 10 repetisjoner på 190 kilo". 

Mhm.... Hallo markløft-cardio liksom.. Men vi gjennomførte settet med ti repetisjoner begge to, selv om de to siste repetisjonene ikke overraskende var grisetunge og seige. Men hodet hadde bestemt seg;)


3 reps x 84 kilo:

video:img4433


10 reps x 90 kilo:

video:img44341

 

Er det en øvelse jeg aldri blir lei så er det markløft. Aaaaaah, jeg bare elsker å plukke opp ting fra bakken :p  Så er det så fint å variere med ulike varianter også (som man strengt tatt kan gjøre med omtrent alle øvelser).

For eksempel klassisk markløft, rumenske markløft, strake markløft, sumomarkløft, markløft fra kloss, markløft på kloss, markløft med strikk, markløft med stopp, sakte markløft, eksplosive markløft, og så videre :D

Variasjon = motivasjon, i alle fall for meg :)

- Silje Bjørnstad - 

Tips til treningslåter

Hei og god tirsdag!

Tenkte at det var på tide med en ny 10-treningslåter-liste - er en stund siden sist og en oppdatering i musikklista er alltid bra for motivasjonen og treningslyst, i alle fall for min del. 

Mine topp 10 låter for tiden er:

- Stole the Show - Kygo

- Take A Bite - Vigiland

- Ah Yeah So What - Will Sparks

- Juicy Wiggle - Redfoo

- Cheerleader - Felix Jaehn Remix

- Pinne for Landet - Freddy Kalas

- Black or White - Michael Jackson

- All of Me - John Legend

- Are You With Me - Lost Frequencies

- Lean on - Major Lazer

GOD TRENING! :D
- Silje Bjørnstad -  

Kjøttfri mandag: søtsterk vegetarwok med banan

Dagens kjøttfrie mattips er søtsterk wok med grønnsaker, banan, quorn-nuggets og villris. 

YUM!

Jeg er en av dem som ELSKER frukt i middagsretter (ananas på pizza, fersken og eple i salater, appelinsaus, etc <3), og i dag ble det banan i wok, SÅ GODT!

Jeg bruker en del quorn-produkter på vegetardager, men man kan selvfølgelig fint bruke andre alternativer også. Tofu, belgfrukter, champignon eller andre grønnsaker kan fint erstatte nuggetsene i denne wokken. :)

Evnt bruk kylling- eller svinekjøtt om du ønsker retten med kjøtt. 

Wok de grønnsakene du vil bruke i en god olje og tilsett skiver av banan helt til slutt. Deretter har du oppi cirka 3 ss sweetchili-saus og bland dette med grønnsakene og bananskivene.

Stek nuggetsene for seg selv og kok ris. 

Dryss gjerne over en liten neve nøtter like før servering. 

Enjoy!

Her får man blant annet i seg proteiner i fra quorn, nøtter bidrar også med protein samt sunne fettsyrer, grønnsakene bidrar med masse vitaminer og fiber. 

- Silje Bjørnstad -  

 

 

Liseberg <3

Hei og god mandag!

Jeg har sovet til 10.00 i dag (tommel opp for hjemmekontor!) og er straks klar for en treningsøkt. Merker at helga har gitt nødvendig påfyll av energi og både kropp og hode er megaklar for en date med Fitness Xpress. 

Håper alle hadde en nydelig 17.mai-feiring, selv feiret jeg 17.mai på Liseberg i Gøteborg og storkoste meg. 

Jeg ELSKER fornøyelsesparker, karuseller, lykkehjul og alt som hører med og Liseberg-besøket var intet unntak. 

Vi kjørte ulike berg-og-dal-baner, falt 116 meter ned fra attraksjonen "Atmosphere", gikk i Spøkelseshuset der de bruker ekte folk som kulisser (GRØSS!!!), tok ulike huske- og slyngekaruseller, sjekket utsikten fra pariserhjulet, kjørte tømmerrenna og en annen ting i vann som gjorde at man ble kliss klass, vant godis på Lykkehjul, snurret rundt og rundt i tekopper og ikke minst lo oss ihjel i Speilhuset. 

Det er lenge siden jeg har ledd så godt - jeg klarte knapt å stå oppreist, herregud så morsomt det var!!! :D 

 

Årets 17.mai-middag:

Kalvesnitzel med rødkålsalat

Ah, med andre ord, en helt perfekt dag! <3 

Ha en nydelig KJØTTFRI MANDAG  - det blir vegetarwok til middag senere i dag, publiserer mattips og oppskrift senere;)

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: lite bildedryss fra Gøteborg

Et lite bildedryss fra lørdagen i Gøteborg. Dagen har bestått av shopping, gatevandring (eller "fika" som man kaller det her, biljard- og bordtennisspilling, trening, masse digg mat og ellers bare avslappingskos. I morgen er det LISEBERG som gjelder!!!!:D

Saved by deadlift

God fredag!!!

Ah, jeg pleier å elske formiddagstrening, men i dag hadde jeg virkelig null energi og da jeg startet økta med tung knebøy måtte jeg bare utsette den øvelsen til en annen dag. Uansett hvor mange kilo jeg tok av, så var det bare blytungt. (Der får man igjen for å løpe opp Grefsenkollen dagen før da vøttu, haha. Beina var rett og slett gelé og slitne og det var NULL trykk ;p )

Noen ganger er det bare sånn at man ikke "treffer" med de planlagte øktene på de bestemte dagene, og jeg var rett og slett SÅ nære ved å bare utsette hele økta til en senere. 

MEN, så vet jeg jo samtidig hvis jeg i det minste forsøker å fullføre så har jeg i alle fall prøvd. Og i et forsøk på å få motivasjon bestemte jeg meg for teste trapbar-markløft-styrken. He he. Det er vel den øvelsen jeg aldri trener, men som jeg øker i på grunn av alle de andre markløft-øvelsene jeg gjør. ;)

Så da ble det 5 kilo pers og 135 kg opp fra bakken - det gjorde godt for hodet og treningslysten ;p

video:trapbar135kg


Så kosa jeg meg med strake markløft etterpå. Her er det 8repsx70kg:

video:strakemarklft8x70kg

Samt beinpress, legcurl, glute ham raises, tåhev og til slutt litt roing (1,5 minutt med maks drag (423 meter) og deretter rolige drag med 2x5minutter (cirka 2100 meter))

Og nå er endorfinrusen igjen løs i kroppen. :D

Ellers så reiser vi straks til utlandet (LES: Sverige ;p ). Ha en nydelig fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad - 


Joggings og endelig langhelg

Tjohei!!!
DA var det endelig langhelg for meg også :D Halve Norge har jo tatt langhelgsferie med Kristi Himmelsfartsdag-fri i dag og "inneklemt" dag i morgen.

Jeg har derimot jobba i dag, har fri i morgen OG fri på mandag <3

 

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra jobb var å skifte til treningsklær og LØPE ut i Oslo-marka og opp Grefsenkollen.

 

Perfekt 1-times-tur med musikk i ørene og skogsstier under beina.

Om jeg ikke var hoppende glad nok FØR jeg løp ut...

...så var det i alle fall ikke noe å si på godfølelsen og gliset etterpå:

:D

I helgen skulle jeg og sambo egentlig på fjellet i håp om å gå topptur, men det er jo så mye snø at da er man avhengig av å ha ski på beina - og det var ikke helt det vi hadde tenkt. Alt fra Galhøpiggen, Rondane og Besseggen ble sjekket opp, men nope - snø, snø, snø. :p


Derfor blir det i stedet en tur til Sverige og GØTEBORG! Og ikke minst LISEBERG :D :D :D 

 

Jeg elsker fornøyelsesparker og karuseller og husker jeg synes det var stor stas å besøke Liseberg når jeg var mindre, og ja, jeg gleder meg som en unge. ;)

Hotell i to netter med hotellfrokost, gratis inngang til treningssenter og alt annet Gøteborg måtte by på er ikke meg imot.

 

Vi drar i morgen og kommer hjem søndag, med andre ord blir det svensk 17.mai på oss i år - noe som er heeeeelt greit! :D

- Silje Bjørnstad -

film: sumomark og dips fra siden

Hei!

Da hadde det plutselig gått et par dager siden forrige oppdatering fra bloggfronten gitt.

Men ikke no nytt og spennende har skjedd, det går i trening, jobb og hverdag for å si det sånn. Jeg skal straks på jobb på Side2 for kvelden, samt at jeg jobber Kristi Himmelfartsdag i morgen, men på fredag blir det en liten miniferie sammen med typen - om det blir fjellet eller noe annet sted aner vi ikke helt ennå, men det skal uansett bli veldig deilig med noen dager unna hverdagsrutinene og bylivet ;D

Fra dagens treningsøkt:

3x5repsx90kg sumomark, 10dipsx3, kabelroing, arnoldpress, skulderpress med stang (3x8x22,5), roing med stang (3x8x25 kg) skulderhev, benkpress (45kgx3x3 med stopp) og 2x6 pullups.

Det er noen kilo og sett og repetisjoner jeg må notere ned som er "viktigere" enn andre, så det er kun for min egen del at jeg logger de tallene enkelte steder :)

Sumomark: 

 

video:90kgx5


<3

Dips fra siden:

video:10dipsfrasiden


Dett var dett!

 

Nyt resten av onsdagen og fridag i morgen :)

- Silje Bjørnstad -

Søndag

God søndagskveld!

Denne søndagen har mer eller mindre gått i ett fra jeg stod opp (LES: ble vekket av en våt snute og labb midt i trynet) klokka halv ni.

Klokka ni var jeg ute for å både kaste ball og jage duer...

 

 

Lexie <3

Deretter bar det til Harrytur-land over grensa der jeg (endelig) fikk kjøpt meg ny vår/høst-jakker - ja, i flertall :D Tre jakker som jeg har hatt noen år bestemte seg nemlig for å dø samtidig tidligere her i vår - glidelåser som ikke lenger funker kombinert hull i lommer slik at nøkler, kort og mobil havner INNI jakkeforet slik at det nesten er umulig å finne igjen tingene.

I tillegg ble det selvfølgelig litt matshopping:

Blant annet Fun Light saft, kjøttpålegg, polarbrød, sukkerfri energidrikke, nøtter og kaffe og...

...karbonadedeig :)

Til min store skuffelse så var det tomt for favoritt-proteinbare SweBar med lakris på hele Nordby-senteret. Det er jo forståelsesfullt, siden den er den beste - hehe - men utrolig kjipt.... men da sparte man de penga. 

Ny mandag og ny uke i morgen - nyt resten av søndagskvelden! 

- Silje Bjørnstad - 

Lørdagstur

Hei og god lørdag!

 

Se hvem jeg har besøk av i dag:

LEXIE!! :D :D :D

Jeg skal passe denne vovsen til i morgen tidlig og vi tok en tur til Grefsenkollen opp i formiddagssola. 

 

Etter et par timer var vi tilbake i sofaen, og Lexie la seg på teppet sitt i sofaen. 

Så gikk jeg og dusja, og da hadde vesenet lagt seg på den andre siden av sofaen... haha! Hvorfor skal det være såååå grusomt å ligge på teppet sitt?

 

Bortskjemte vovsen - jeg har ikke hjerte til å vekke henne nå i alle fall, så da får hun bare ligge der ;) 

<3

Ha en nydelig lørdag og lykke til til alle som løper Holmenkollstafetten i dag!

- Silje Bjørnstad - 

 

Film: Mer mat = flere kilo = mer styrke = mer moro

KA-BOOM!!!
Ai, ai, ai, så deilig det var å trene i dag! :D
Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å teste ut om jeg kunne forbedre 1 repetisjon maks på markløft, og under oppvarming kjentes det egentlig ganske håpløst ut. Alt var tungt og da jeg hadde tatt 115 kg så tenkte jeg bare: Nei, dette får jeg teste en annen gang. 
Men så satte jeg på godlåta "Juicy Wiggle" og fikk psyka meg opp til å bestemme meg for at 120 kg SKULLE opp fra gulvet i dag. 
Og med den tanken og innstillingen så klarte jeg det. Så viste det seg at jeg ikke hadde fått filma det fordi tlf ringte midt under innspilling, så da bestemte jeg meg for å prøve 122,5 kg - haha.
Og dæven, det gikk det også :D
5 kg pers. Og nå veier jeg et par kilo mer enn forrige makstest, pluss at jeg trener litt annerledes - godt å se at mat+trening gir den styrken jeg er ute etter. 
video:1225kgmarklft

Så måtte jeg bare teste om jeg også fortsatt kunne ta 10 pullups på rappen med et par kg ekstra innabords. 

Det gikk det også, så vidt :p Digg følelse uansett.

video:10pullupsmai2015

Så ble det en slags pers i dips med ekstra vekt også - 9 repetisjoner med 11,25 kg :D Har aldri gjort det før. He he

 

video:9dipsx1125kg


Så da var dagen min loada greit opp med endorfinrus i alle fall. Utrolig digg å kjenne at de kiloene man går opp i vekt gir utslag på styrken. Ta for eksempel dipsen - jeg tok 6 reps med 10 kg i november og veide 55-56 kilo, nå tar jeg 10 reps med 10 kg og har selv økt 4-5 kilo i vekt. Noe muskelmasse må det jo ha blitt. ;)

Med andre ord, spis nok, restituer kroppen, tren smart - and repeat. ;)

Ha en strålende torsdag!

- Silje Bjørntad -  

Havre-sjokoladekuler

God onsdag (og lillelørdag som mange kaller det).

Her kommer tips til enkle havre-sjokolade-kuler uten sukker og rik på protein, laget på null komma niks!

Til 5-6 munnfuller:
1 scoop sjokoladeprotein
40 gram havregryn
1-2 spiseskjeer kakaopulver
2 ss sukrinmelis
1/3 boks kesam (enten vanlig eller vaniljekesam)
1 ss  agavesirup (her kan man fint bruke yaconsirup eller lignende)
2-3 ss melk (se an konsistens) 

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.

Ha deretter i kesam, melk og sirup og bland godt. Lag kuler ved hjelp av to skjeer og sett kaldt til masse stivner helt. Strø gjerne over litt sukrinmelis eller kokos, eventuelt litt smeltet sjokolade og sett de kaldt igjen. <3
 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

5 must i treningsbagen

 

Hei og god tirsdag!

Jeg starter dagen med formiddagstrening siden jeg jobber kveldsvakt. Det ble pullups (10-6-6-5), benkpress med speedreps, skrå skulderpress med manualer, kabeltrekk, og triceps- og bicepsøvelser. 

 

Men det jeg tenkte jeg skulle skrive om er hva jeg alltid MÅ ha i treningsbagen - for jeg merker så godt det er noen ting jeg er blitt ganske så avhengig av. 

Så, here we go:

1) Ørepropper til mobiltelefon og sånn bånd rundt armen til å ha mobilen i. Musikk er et stort MUST for min del, jeg bare merker så enorm stor forskjell på å ha musikk i ørene som gir meg skikkelig treningsboost og ikke. Jeg står sikkert og "shaker" helt ubevisst i pausene mellom settene på treningssenteret... "CrazyDancingLady".  Men det er jo også forskning som viser at man yter mer med musikk på trening, så dette MÅ være med på trening :)

2) Grrrrip - dette er en flaske med løsning som gir et ekstra godt grep når man for eksempel skal holde en vektstang, gjøre pullups eller lignende. Med andre ord - denne gir SUPERGREP. Det er også ganske smart å ha på treningssenter der magnesium er forbudt - slik som det er der jeg trener. Jeg har derfor kjøpt min Grrrip på Fitness Xpress, men tidligere har jeg kjøpt dette fra Gymgrossisten.no. 

3) Treningssko - kanskje ikke så overraskende, men på dager der jeg trener knebøy og/eller frontbøy er disse skoene det jeg vil ha på beina. Jeg er helt forelska i disse styrkeløft-skoene fra ADIDAS. Styrkeløft-sko har oppbygd hæl med flate såler som for mange sørger for enda bedre støtte og stabilitet.

4) Stoppeklokke - etter at jeg begynte å trene mer hypotrofi der jeg skal ha maks 60-90 sekunder mellom hvert sett, så måtte jeg få meg en stoppeklokke. Tidligere brukte jeg stoppeklokka på mobilen, men med en stoppeklokke så slipper man å ta av og på mobilen fra armen, eventuelt gå glipp av musikken i ørene fordi mobilen ligger på golvet og er stoppeklokke. En enkel liten sak som gjør treningen litt enklere :D Min stoppeklokke er fra Klubben.no - jeg har en ganske enkel variant, men her er det mange forskjellige stoppeklokker som både er vanntette, mer robuste og passer til ulike aktiviteter.

5) Strikk - det tar jo så lite plass og kan brukes til så mangt. Ulike strikker har ulik motstand - jeg bruker en rød strikk som er den med minst motstand til for eksempel oppvarming og å ta knebøy med strikk rundt knærne (Prøv det for å få variasjon og kanskje en litt mer utfordrende knebøyvariant, men gå litt ned på de vektene du vanligvis trener med ). Så kan jeg jo lage et innlegg senere om hva slags øvelser jeg gjør når jeg varmer opp med strikk :)  Strikker er også genialt til ulike øvelser som kan gjøre det både lettere og tyngre - dette er også noe jeg gjerne skriver et innlegg om senere. Jeg har strikker fra Klubben.no - den røde varianten finner du her. 

LES OGSÅ OM HVORDAN DU KAN BRUKE STRIKK TIL Å BLI STERKERE I PULLUPS OG CHINS HER

God tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: superenkel pasta carbonara

God mandag, og en ny kjøttfri mandag :)

Ukas kjøttfrie middagstips er en superenkel og smakfull pasta carbonara-rett.

Du trenger følgende til cirka 1 porsjon:
1 porsjon spagetti/pasta (gjerne fullkornsvariant!)
2 egg 
En liten neve revet ost
En liten skvett melk (vil tippe 4-5 ss, her kan du også bruke fløte om du vil) 
Sort pepper

Kok pasta som anvist på pakken og hell av vannet. Bland sammen egg, revet ost og melk i en bolle. Ha dette over kjelen med den kokte pastaen og bland godt rundt samtidig som du skrur opp varmen. Når eggemassen har stivnet har du fått deg en kjapp og digg carbonara-lunsj/middag. Ha over sort pepper like før servering.

Server med for eksempel salat.

Så GODT og SÅ ENKELT! <3 :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Dette blir årets treningsparty!

26.september folkens - da braker det løs med ShapeUp Convention på Bislett Stadion i Oslo!!! 

Dette blir garantert årets treningfest med en hel haug av sporty ShapeUp-jenter, dyktige trenere, masse inspirasjon, den kuleste treningsmusikken, spennende treningsøkter, konkurranser (selvfølgelig med mulighet for å vinne premier), goodiebags til alle og inspirerende stands med shoppingmuligheter. Vi snakker tidenes råeste treningsdag noensinne! Tenk for en herlig kickstart på treningshøsten med masse påfyll, inspirasjon og nye bekjentskap! :D 

 

ShapeUp arrangerer ShapeUp Convention i samarbeid med Casall og theworkout.no. 

Det er kun 500 plasser så det gjelder å være kjapp, her er det førstemann til mølla som gjelder.
Det koster kun 499 kroner for ShapeUp-abonnenter, og 599 kroner hvis du ikke er abonnent. 

For påmelding klikk her. 

 

Tenk for en opplevelse å samle sammen 500 freshe ShapeUp-chicks på Bislett Stadion!  

Kom, kom og bli med på treningsfesten! :D
- Silje Bjørnstad - 

 

Silje tester softis

 

nærmere bestemt det nye produktet "Softisbase" fra TINE.

Jeg er jo iskremvrak og matvrak, og tester alt som testes kan når det gjelder mat- og drikkeprodukter.

Med dette produktet trenger man kun en miksmaster og en stor boller, og en fryser. Man heller softisbasen i en bolle og visper denne med en mikser i cirka 2-3 minutter til blandingen blir litt fluffy.  Eventuelt så bruker man en iskremmaskin hvis man har. Deretter skulle man sette softisbasen i fryseren i cirka 3,5 time, og lar isen tine noen minutter igjen før servering.

And thats it.

Det er jo et utrolig lettvint produkt som gjør at "alle" kan lage sin egen softis hjemme, så tommel opp for det. Men det viktigste er jo smaken! Og smaken på denne softisen når ikke opp hvis man sammenligner med de vanlige softisene man kjøper i kioskene. I tillegg var jeg nok litt utålmodig da jeg skulle vente på at isen skulle smelte, den kunne nok stått litt lenger i romtemperatur og fått en enda tydeligere softiskonsistens.

Det er mulig det også hadde blitt et enda bedre resultat med en iskremmaskin. Softisen smaker også litt mer vaniljeiskrem enn softis. 

Brukervennlighet: 6
Konsistens: 4 
Smaksmessig: 3-4. (Og da går jeg utifra at "vanlig" softis får terningkast 6)

Totalkarakter:  4

:D

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat