hits

juni 2011

Oppskrift: Lapskaus

Tidligere denne uka lagde jeg en stor porsjon av lapskaus som til og med kjæresten min satte veldig stor pris på. (Masse grønnsaker betyr jo nesten alltid umiddelbar skepsis hos han, så er alltid like gøy å bevise at grønnsaker faktisk smaker godt samtidig som det er sunt!) Og lapskaus er fryktelig undervurdert, så her kommer min oppskrift på denne smaksfulle og sunne retten:


3-4 porsjoner
5-6 dl vann
3-4 store gulrøtter
1 liten kåltot
1/2 sellerirot
1 persillerot
4-5 middels store poteter 
300-400 gram mager kjøttpølse
Eventuelt salt og pepper 
Gressløk eller persille til å drysse over før servering 

Skrell poteter og grønnsakene, og skjær opp i terninger. Kok opp vannet og ha først oppi potetene. Etter fem minutter tilsetter du resten av grønnsakene. Skjær opp pølsene i biter og tilsett disse etter cirka 20 minutter. La alt småkoke i cirka 25 minutter til, og husk å av og til røre rundt i lapskausen. Krydre etter eget ønske. Serveres med rugsprø eller nystekte grove rundstykker.

 

Etter hvert som du skreller og deler opp de ulike ingrediensene kan det være lurt å legge de ferdige bitene oppi ulike skåler. Dermed er alt klart til å has oppi kjelen samtidig. :)

La grønnsakene koke noen minutter før du tilsetter pølsebitene. 


ENJOY!!! :D (Bildene er tatt med et dårlig mobilkamera, så beklager den håpløse kvaliteten!)- Silje Bjørnstad -

YT!Sjokolademelk ER digg, og etter en treningsøkt og en forfriskende dusj smaker det veldig godt med YT Kakao restitusjonsdrikk og gjerne en banan eller et knekkebrød ved siden av. YT-produktene fra Tine kan virkelig anbefales! 

Hentet fra hjemmesiden til YT.no:

YT er en produktserie med skreddersydd mat- og drikke til før, under og etter trening. Produktene er basert på yoghurt, melk, vann, frukt, bær og juice. Det optimaliserte næringsinnholdet gjør at du kan prestere best mulig i den aktiviteten du velger uansett hvilket nivå du er på. Denne komplette serien av treningsprodukter er utviklet av TINE i samarbeid med Toppidrettssenterets eksperter på treningsernæring.

YT-serien består av yoghurt med müsli og mellommåltidsdrikk til før trening, sportsdrikk til under trening og restitusjonsdrikk til etter trening.

Så etter en hard treningsøkt er det bare å nyte deilig sjokolademelk med god samvittighet. Forresten: Les også denne artikkelen som hevder at sjokolademelk etter trening fungerer like bra som proteinshaker og andre restitusjonsdrikker: Sjokolademelk er den beste treningsdrikken.

Nå skal jeg kose meg med siste rest av sjokolademelk sammen med en ny utgave av "Norsk tidsskrift for ernæring". Dette blir utgitt av nfe (Norsk Forening for Ernæringsfysiologer) som jeg selvfølgelig er medlem av. Her er det masse interessant lesestoff om blant annet ulike studier, masteroppgaver, kostholdstips og generelt siste nytt fra ernæringsfronten.

God tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

(Dette er ikke noe reklame for YT-produkter eller KK.no som har skrevet artikkelen jeg linker til, men dette innlegget er heller dedikert til Mr. Håvard Selnes som selvfølgelig synes bloggen min er så inspirerende, informativ og bra. Så ingen årsak min favoritt-nordlending! (Etter Sander og Espen selvfølgelig) ) 

Tips til matlagingen :)

For mange kan det å lage mat virke tidkrevende, vanskelig og kjedelig. Jeg tenker (kanskje ikke overraskende) helt motsatt at dette og synes at mat, kosthold og ernæring generelt er kjempeinteressant og gøy. Siden jeg studerer til å bli ernæringsfysiolog vil jeg jo også prøve å inspirere andre til å ha det artig på kjøkkenet med herlige smaksopplevelser som gevinst. Hvor mange har ikke sett en rett eller en oppskrift og tenkt "DET må jeg lage en gang", men så har det aldri blitt noe av. Kanskje du synes matretten har for mange fancy ingredienser som du "sikkert ikke får tak i", eller at det "vil jo ta en evighet" å lage eller en annen håpløs unnskyldning. 

For det første så vil du alltid finne de ingrediensene du trenger. De største butikkene (prøv for eksempel Meny, Ultra, Mega) hjelper deg mer enn gjerne med å finne det du leter etter, og ofte bestiller de også en vare for deg om de ikke har det inne. 

For det andre så kan du gjøre matlagingen til en sosial greie. Du kan be noen middag eller hva med å invitere noen til å lage mat sammen med deg. Å lage en avtale med 3-4 gode venner der dere for eksempel møtes 1 gang i måneden og lager noe sammen er en veldig hyggelig sosial greie der dere også slipper og bruke flere hundre kroner ute på en upersonlig restaurant. Da kan dere jo også kose dere med å dekke fint bord, lage en herlig 3-retters og ikke være bekymret for å bli "kasta ut fordi restauranten stenger klokka 22.00".

For det tredje så sparer du mye tid på å planlegge hva du skal lage, hvordan du skal lage, hva du trenger for å lage det også videre. Derfor, her er en liten huskeliste til neste gang du skal på kjøkkenet: 

* Det burde være unødvendig å si det, men VASK HENDENE før du skal drive med mat, ALLTID! (Dette tar maks 1 minutt og er latskap om du ikke gjør det. Ville du likt tanken på å spise noe som andre har lagd, men fikk vite at de "glemte" å vaske seg på hendene før de begynte å ta i maten din?)

* Ta på deg forkle, uansett hvor kort eller lang tid det måtte ta å lage det du skal lage (Det ER kjedelig å få fettflekker på den nye toppen eller tomatsuppe på den hvite blusen)

* Finn frem de ulike ingrediensene før du begynner selve matlagingen. Slik vet du at du faktisk har alt du trenger og alt blir lett tilgjengelig når det står klart på kjøkkenbenken. 

* Finn frem ulike redskap, kniver, skåler, skjærefjøl og videre som du skal bruke.

* Planlegg matlagingen. Hva tar lengst tid, hva skal kokes/stekes, hva kan du lage samtidig som noe annet står og småkoker eller lignende.

* Ha alltid tilgjengelig et kjøkkenhåndkle eller noe tørkepapir du lett kan tørke deg på.

* Bruk ulike skjærebrett/fjøler for grønnsaker, kjøtt, fisk og eventuelle andre ting. Ulike råvarer kan blant annet føre til bakteriebomber, matinfeksjoner, diarè osv. Og apropos ulike skjærebrett, bruk for all del alltid et eget skjærebrett (og eventuell egen kniv) til oppdeling av løk! Ellers så smaker det løk av alt det andre du også lager.

* Ettersom du skjærer/deler opp eller blander ulike ingredienser så putt de i forskellige skåler slik at de er klare til å bare tømmes rett oppi kjelen/bakebollen. Slik unngår du også rot i matlagingen og du slipper å lure på om du husket ditt og datt.

* Bruk gode redskaper! Sløve kniver og kjeler der alt bare brenner seg er ikke noe gøy.

* Smak på maten underveis. Trenger du å tilsette noe ekstra krydder, urter, melk/fløte og så videre.

* Sett på noe musikk eller radio og kos deg gjennom matlagingen, ikke stress, lag mat med kjærlighet! (Bare for å være litt ekstra klissete denne dagen)

 

Så, tommel opp for hjemmelaget mat og nye, herlige smaksopplevelser! :)

- Silje Bjørnstad -

 

Restitusjons-smoothie

For meg er det veldig viktig å spise både før og etter trening, og ikke minst å spise riktig. 

Før en treningsøkt passer jeg på å spise noe med både (langsomme) karbohydrater og proteiner cirka 2 timer før. Slik holder jeg ut lenger samtidig som jeg slipper å kjenne en snikende sultfølelse komme etter femten minutter, det er bare kjedelig og fryktelig demotiverende. Det jeg da forsøker å spise kan for eksempel være knekkebrød med magert kjøttpålegg/paprika/mager smøreost + en frukt eller eggerøre laget av 2 egg sammen med gressløk + frukt. Som drikke velger jeg vann/sukkerfri saft og som oftest også en kopp espresso/svart kaffe. 

De siste ukene har jeg trent på formiddagen så etter trening velger jeg for eksempel knekkebrød med magert kjøttpålegg, frokostblanding/All Bran Regular med skummet melk, omelett med skinke/rødløk/paprika, og/eller  sjokolademelk, smoothie eller en iskaffe. 

Og her er en oppskrift på en veeeeldig god smoothie som jeg synes passer perfekt til varme sommerdager, når du har vært og beveget deg eller når du bare har lyst på noe søtt og godt:

1 stor moden banan
1/2 kurv ferske jordbær  (200-250 gram) 
2-3 isbiter
1/2 - 1 dl melk 
1-2 ss kokos (valgfritt, men det gir veldig god smak!) 

Del opp bananen i 4-5 biter og ha oppi en blender. Tilsett jordbær og isbiter og melk, bland i cirka 15 sekunder. Ha oppi kokos og bland i cirka 30-40 sekunder.


(Bildene er tatt med et heller dårlig mobilkamera så disse bildene rettferdiggjør ikke den nydelige fargen som denne smoothien egentlig har!)


 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Jeg har blitt avhengig...

... av "Nespresso Coffee"! Dette er herlig kvalitetskaffe og de små kapslene gir deg bare en helt nydelig espresso.

Og siden både jeg og Joakim har blitt avhengige av disse espresso-koppene så bestilte vi 200 kapsler til, samt gått til innkøp av et sånt fancy stativ som man kan oppbevare kapslene på. :D

Nå skal jeg møte Sandra som kommer med fly helt fra Bergen. Jeg skal nemlig leke Oslo-guide siden Sandra flytter hit til hovedstaden i august! Gleder meg! Det er sol ute også, digg!!

God tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Meny fra Mega-cafeen på Flisa.

Før jeg reiste til Oslo i dag ble jeg med mamma inn på Mega på Flisa. Og der finner man også "Mega-cafeen", også kjent som stamstedet til de over åtti, gravide fjortenåringer, de litt mentalt tilbakestående, og de som later som de er sykemeldte. Det vil dermed si 95% av Åsnes befolkning. Men uansett da, jeg synes at ukas meny var utrolig spennende og interessant:

Fiskerullade og medisterkaker kan man tydeligvis få hver dag denne uka, så det tyder jo på at dette er populært, dog kanskje ikke så altfor kreativt. Men det som fascinerer meg mest er at de på Mega-cafeen er så himmla fine i språket at de skriver "BROCCOLI" med C, og ikke brokkoli slik som det står i norske ordbøker.. Ellers så var det jo mye her som fristet... Eller ikke... "Kålruletter"og "Benløse fugler"? Eh, nei takk. 

Uansett, Mega-cafeen er virkelig et sted alle burde stikke innom når de er på Flisa. For her er det mye artig å se på, mye artig sladder å høre på og ikke minst mye artig å smake på. Prøv for eksempel de lokale rettene som "Gjeddekaker", "Ræsperisk", "Klotmjælk", eller hva med "Æljkarbonader"? 

- Silje Bjørnstad - 

Søndagskos

Endelig litt oppholdsvær der til og med sola titter frem. Og da blir det jo litt varmere med en gang - digg! Det er også ekstra herlig å ta seg en tur ut i skogen der sjansen for å møte noen er minimal, mens du (og hunden/hundene) er helt alene og bare nyter frisk luft og stillheten. 
To stk ivrige bissevovver og en stk fornøyd hundepasser.

Og etter en lengre tur i skogen blir den minste litt sliten og trenger en liten "power nap". Hun hoppa opp i fanget mitt og sovna tvert når vi kom hjem. 


Ja, jeg er usminket og svett.. Men ikke se på meg, se på den sovende hundetassen og hvor nydelig hun er! 
God søndag! 

- Silje Bjørnstad - 

Hundepasser = 24/7-jobb.

Ok, for det første så har familien Bjørnstad verdens mest bortskjemte hunder. De to gordon setterne er nemlig vant til å sove i senga til mamma og pappa, så derfor måtte jo jeg også dele seng med de to nydelige firbeinte. Det som jeg derimot ikke var klar over er at disse to pelsdottene også liker jo virkelig å bare deige seg inntil deg, oppå deg, over ansiktet ditt og oppå hodeputa di når det er tid for å innta sovemodus. (I tillegg så er det en dårlig kombinasjon å ta på nattkrem i ansiktet når du skal sove i samme seng som to bikkjer...) Dermed har jeg hatt en særdeles dårlig natt med lite søvn der jeg har våknet et titalls ganger med hodet til den minste OPPÅ trynet mitt med pelshår fra de lange ørene som kiler meg i nesa. Og hver gang jeg våknet av den sorte hårballen som sov så søtt, og som omtrent har kvelt meg med labbene sine og med den lille hundekroppen grodd fast inni fjeset mitt har jeg tenkt: "Flytta ikke jeg på deg for sånn cirka FEM MINUTTER siden?!?" I tillegg så lager jo den svarte "uskyldige" hundevalpen verre snorkelyder enn en drita sekstiåring med tette nesebor..

For å si det sånn: I natt blir det hundeburet!

Ellers har vi hatt en avslappende lørdagskveld etter å ha vært på farten i hele dag. Frukt med vaniljekesam ble ukas lørdagsgodis og jeg fant ut at også hundevalper liker eplebiter!

Men på dagtid er det topp å være hundepasser, for hun her er jo bare verdens søøøøteste?! :D Og uten tvil verdens morsomste og uforutsigbare lille hundetass! :D
Det å ta bilder samtidig som du skal kaste hundeleke er ikke alltid like lett...


- Silje Bjørnstad - 

Barnevakt.

Denne helga er jeg barnevakt for de to herlige firbeinte familiemedlemmene. Jeg er nemlig hjemme hos mamma og pappa og passer på to nydelige gordon settere, ei på snart ni år og ei på cirka fire måneder. Madamen og sjefen selv er på tur til Amsterdam.  Og det å være hundepasser er seriøst ingen lukurativ jobb med korte arbeidsdager og fleksibel arbeidstid!!! De våkner jo altfor til på morgenen for så å vekke meg så altfor tidlig på morgenen.. Og de skal mates, luftes, gå tur med og lekes med bare for å nevne noe. Særlig hun på fire måneder må man passe ekstra godt på fordi hun skal undersøke alt mulig alle steder og smake og bite litt på sko, samtidig som hun er oppmerksomhetssyk og lekeglad som ingen andre. Men uansett så er hun da verdens nydeligste og kosete hunden! Hun SKAL oppi fanget og hun SKAL legge labbene sine rundt halsen din. 

 


Jeg klarer knapt å holde øya mine oppe og ja, jeg sitter i morgenkåpe. Har nettopp stått opp for å slippe ut denne vovsen. Også må jeg lage herlig frokostblanding med tørrfôr, vått valpefôr og et par kyllingkjøttboller. Digg..


Og nå nettopp fikk jeg virkelig en forståelse om hvorfor man faktisk må følge med på hva denne krabaten gjør HELE tiden. Skulle bare ut å se hva hun holdt på med.Er litt vanskelig å se, men det er faktisk en fugl oppi.Er jo ingen grunn for at de kalles fuglehunder.. Men å spise på døde fugler er uakseptabelt! ÆSJ!Og her er da liksom "Uskyldig 1" og "Uskyldig 2"...  Ikke la deg lure av blikket deres.

God helg!!

- Silje Bjørnstad -

 

Advarsel: Ikke for sensitive lesere.

Jeg skrev jo at jeg en gang skal bli stand up komiker, og merker at det siste året som student ved Atlantis Medisinske Høgskole har lært meg mye som kan brukes som inspirasjon.

Etter et skoleår med "Anatomi&Fysiologi" det første semesteret og deretter et semester med "Sykdomslære" så er det klart at man har blitt litt "miljøskadd" og hypokonder når man har lært og lest så mye som man har gjort. Men en av tingene som jeg har lagt merke til er hvordan mat og ulike matvarer blir brukt som metaforer og forklaringer på diverse fysiske kroppsforandringer og visuelle sykdomstegn. Og hvorfor ødelegge de herlige matopplevelsene ved disse forklaringene?!?

Altså, jeg har for eksempel aldri likt cottage cheese og kommer garantert ikke til å smake på det igjen etter at vi hadde om kvinnelige underlivsplager og "candida" i gynekologien..

Og apropos kvinnenes underliv.... De som liker fisk bør hoppe over neste avsnitt:

.... "Bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Det er ingen synlig betennelse, men kjennetegnes ved unormal og plagsom utflod med en karakteristisk lukt. Den beskrives ofte som fiskelukt."

Og for å si det sånn så har ikke akkurat blomkål vært så særlig fristende etter å ha lest følgende i en av pensumbøkene:

"Kjønnsvorter er vorter på slimhinner og hud i området på og rundt kjønnsorganet, endetarmsåpning og i lysken. Vortene kan minne om blomkål, noen ser ut som små forhøyninger/kuler på slimhinnen/huden, mens andre kan være flate. Kjønnsvorter kan klø, blø og irritere."(BILDET ER HENTET FRA GOOGLE)

Mens drømmen om å sitte tilbakelent i en supermyk og gigantisk silkepute samtidig som noen står og mater meg med druer forsvant fort etter følgende informasjon om hemoroider:

"Det finnes både utvendige hemoroider og innvendige hemoroider. De utvendige kjennes ofte med toalettpapiret når pasienten tørker seg etter avføring. Hemoroider kan gi smerter, lokal kløe og følelse av å ha en klump i endetarmsåpningen. Mange opplever å få flere hemoroider i samme området som gir en følelse av "drueklaser"."

Og det er klart at det ikke akkurat frister å lage seg brun lapskaus til middag samme dag som du har lært at det faktisk er forskjell på "løs avføring" og "diare"....


(BILDET ER HENTET FRA GOOGLE)


Eller så er ikke svett gulost på brødskiva den dagen man lærer om "Plager og sykdommer i det mannlige kjønnsorgan" akkurat den mest velsmakende nistepakka...


"Herlig..."

Men disse måtene å bruke matord til å forklare noe gjelder ikke bare innenfor sykdomstegn eller kroppsforandringer. For eksempel så digger jo gutta "digre vannmeloner", mens jentene setter pris på en skikkelig "XL-pølse".... Jeg for min del håper aldri noen kommer til meg og spør meg om de kan få "smake reke" eller få se på "brøda mine"...

 

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Jeg skal bli stand up komiker. LES!

Jøss, da var det allerede tirsdag og faktisk snart onsdag. Jeg ligger og sløver på sofaen mens jeg venter på at kjæresten min kommer hjem fra jobb.Viktig informasjon for almennheten:Jeg er så himmla smart jeg. Jeg er så smart at jeg sa ja til tannlegetime klokka ÅTTE i morgen tidlig når de ringte fra "Tannlegene i Bogstadveien" for å høre om jeg ville komme på den årlige tannsjekken. (De gir meg studentpris selvfølgelig). Så da må jeg jo pokker meg opp sånn før klokka blir syv for å ta trikken helt til Majorstua - LURT Silje, Kjempelurt! Men men, det er jo litt digg å komme seg opp om morgenen også.. Viktig å tenke positivt!

Her om dagen fant jeg forresten ut at jeg tror jeg hadde gjort det jævlig bra som stand-up-komiker. Jeg liker å tro at folk synes jeg er morsom, og jeg synes faktisk det er like stas enten om folk ler med meg eller av meg. Så lenge jeg gjør folk glad så er det det viktigste. Jeg husker også veldig godt at en gang på ungdomsskolen skulle vi jentene i klassen beskrive hva som ville ha vært den ultimate jenta med egenskaper fra alle oss forskjellige jentene. Og uten å nevne navn (jeg skriver fiktive navn) så lød det noenlunde som følgende: Det mest perfekte ville vært å ha huden til "Klara", puppene til "Cecilie", håret til "Karianne", beina til "Nina", rompa til "Marita", neglene til "Jannike", nesa til "Pernille", og så videre. Også kom vi til meg da, og da lød det som følger: Ja, da vil vi ha..... hmmm... jaaaa.... ja, humoren til Silje!!"
Yes liksom, her har de ramsa opp alle mulige kroppsdeler og feminine kvaliteter og så av meg skulle "denne perfekte jenta" hvertfall ikke ha noe fysisk, men hun skulle da være like morsom som meg. Når man er fjorten år, har null selvtillitt og er misfornøyd med absolutt ALT hjelper det jo jævlig mye å få det bekrefta at kroppen din faktisk ikke duger til noe annet enn å si morsomme ting. Men det trengs jo det også! Og for å si det sånn: Kropp og utseende kan fikses på, men humoren og mine morsomheter er det ingen som kan trene seg til eller få kjøpt slik som for eksempel hold-in-strømpebukser på h&m. Så det så. Jeg vant.  

 

Og apropos ungdommen. De er virkelig fascinerende, og særlig språket deres er særdeles fascinerende. Fordi, nå for tiden gjelder det tydeligvis å si minst mulig i hver setning, og allikevel forstå hverandre uten problemer.

For eksempel så er dette det som dagens ungdom ville ha kalt en gammeldags samtale med bruk av unødvendige mange ord. Bare se for deg to kompiser som møter hverandre på gata. For noen år tilbake ville de kanskje snakka noe lignende som dette: 

"Hei!"
"Hei! Hva driver du med i dag da?"
"Ikke noe spesielt. Skal du ut i dag du eller?"
"Jeg vet egentlig ikke jeg. Kanskje, kanskje ikke."
"Hæ? Er du seriøs? Ingen planer?"
"Hmmm, hadde du tenkt deg ut da?"
"Ja, så klart! Det er jo helg vet du! Det må benyttes!"
"Tja, joda, det stemmer jo det. Det høres kult ut. Da blir jeg med ut jeg også!"
"Så bra! Da sees vi etterpå! Ha det bra!" 

 

Mens i dag blir samme samtale fortalt noe som i denne duren:

"Yo!"
"Sup?" (uttales "søpp")
"Ikno spes. Ut eller?"
"Vetke"
"Serr?"
"Du?
"Seff! Helg vett!"
"Kult, joiner!"
"Fett!"

 

Det er om å gjøre å bruke færrest mulig ord, og gjerne engelskinspirerte ord og ord-forkortelser. Det å snakke og bruke ord som står i ordbøkene er tydeligvis oppskrytt. Men det verste her er jo at jeg selv blir påvirka av de hormonsprengte og forvirra tenåringene. For ordet "Seriøst" og "Selvfølgelig" finnes ikke lenger i mitt vokabular. Nå går det i "Serr" og "Seff" uten at jeg egentlig tenker over det. Og dette er farlig for en som kaller seg journalist og som skal skrive både seriøse (og fullt ikke så seriøse) artikler og blogginnlegg i tiden fremover! 

Og jeg skjemmes. Jeg skal dermed starte Norges første "Tilbake-til-godt-norsk-språk-rehabilitering", og jeg er pasient nummer 1. Når jeg er utskrevet skal jeg melde meg på Stand-Up-Festivalen.

Serr. 

- Silje Bjørnstad -

Minner med blandede følelser!

Her om dagen fikk jeg bilder fra Asia-turen. Jeg hadde bestilt på nettet og hentet pakken på posten og da jeg kom hjem så jeg at jeg hadde fått FEM fullstappa sånne bildepakninger og tenkte: "Greit nok at jeg bestilte utskrift av cirka tohundre bilder, men dette ser ut til å være j.... mange bilder?!".

Så da jeg åpnet første pakningen begynte jeg å undre:


"Eeehm, kanke huske å ha møtt han her eller tatt noe bilde av noen som så sånn ut?...""Og jeg kan hvertfall ikke huske å ha tatt bilde av noen som så SÅNN ut??""OG JEG VET AT JEG ALDRI HAR TATT NO BILDE AV DENNE BABY`N HER?!? Jeg tar aldri bilder av barn, liker dem ikke."


"Jeg kjenner da ikke de her...?""Og ikke de der....?"


"Og ikke de...."

"...men når jeg først har bilde av de kan de jo få havne på bloggen. Hihihi"


"Og hvertfall da de skal tøffe seg sånn!!""Du ekke no tøff. Jeg kan også lage sånne grimaser!""Altså, hvor mange bilder av ukjente overvektige og mindre pene mennesker har jeg egentlig fått?!?""For å ikke snakke om hvor mange sånne baby-bilder det var i denne bunken!?"


"Det der er bare ekkelt.... Fysj!!"

 


"Haha, men av det bildet der måtte jeg faktisk smile""Men hva skjedde med å arrangere hodeplagg-moteshow for de mellom 0 og 8 måneder a??"
Men så åpnet jeg pakke 4 og 5 og der var mine bilder!!

Og da ble jeg veldig glad...


.... og litt emosjonell..
For herreminhatt som jeg savner dette herlige trynet til Eirin:

Bildene skal selvfølgelig inn i album, men hva pokker gjør jeg med de 3 andre pakkene med bilder som ikke er mine? Burde jeg si ifra til selskapet jeg bestilte fra? Burde jeg ikke legge de ut på bloggen? Neeeh, jeg legger de ut på bloggen, for hvis det er noen som kjenner noen av disse menneskene eller har peiling på hvem det er sine så ta kontakt! 

- Silje Bjørnstad - 

Silje, Joakim & sjokoladefabrikken.

Her om dagen kom Joakim hjem med cirka en million kalorier i form av flere ulike sjokoladeplater (Bergene Melk sjokolade, hvit sjokolade og Freia kokesjokolade), Flere Toro Miks-poser for sjokoladekaker, brownies og muffins, 10 nougat-stenger a 100 gram (LES: tilsammen 1 KILO nougat!!!), kokos, nøtter og mandler.
Jeg som studerer ernæring vurderte om jeg skulle ringe 113 siden jeg trodde jeg skulle få slag, og lurte på om det hadde klikka for den stakkars sørlendingen. Men han hadde jo en plan! Vi skulle nemlig lage konfekt som vi skal gi bort. Hvor gøy er det ikke å lage sine egne gaver, og hvor gøy er det ikke å lage hjemmelagde spiselige gaver? Og selv om sjokolade ikke er det sunneste å gi bort så ble det konfektbiter denne gangen. De fleste liker jo sjokolade så er vel også et ganske så trygt gave-valg. 

Uansett, Joakim har stått og kost seg på kjøkkenet to kvelder på rad nå. Han har smeltet nougat i vannbad, tilsatt ulike nøtter og kokos eller smeltet sjokolade, avkjølt blandingen i kjøleskapet over natten, skjært opp til sjokoladebiter eller hatt blandingen i ulike små kakeformer, og pakket de inn i fargede cellofanpapir-firkanter. Tror nok gutten liker seg på kjøkkenet, og det er jo bra! :)

 (Hehe, og da må jeg jo bare si at det generelt er fantastisk underholdende å se  på Joakim  som står og leker Ole Martin Alfsen eller Eyvind Hellstrøm når han sliper knivene sine eller peprer ihjel middagen sin bare fordi han har en elektrisk pepperkvern han synes er dritkul. ) 

Uansett, han har altså mekket frem: Nougatbiter med hakkede peanøtter, nougatbiter med kokos, nougatbiter med hasselnøtter, nougatbiter med hakkede mandler, og nougatbiter med sjokolade. 


Dette er bare en brøkdel av konfektbitene:


Så blir det jo artig å avsløre hvem den heldige gavemottakeren er, men det skjer først etter helga! 

Jeg har selvfølgelig smakt på disse konfektbitene men ble jo kvalm etter en bit, det er så mektig! Så derfor velger jeg heller hjemmelaget banansmoothie som er mye bedre og mye sunnere:Forresten, Bergene Melk-sjokolade kan IKKE brukes til å lage kakao. ÆSJ!

God helg!

- Silje Bjørnstad - 

not much.


BØ!
Jeg bare blogger for å si at jeg ikke har noe spesielt å blogge om for tiden, så derfor er det veldig stille på bloggfronten fra min side for tiden. Skjønner? :D Men jeg lover å komme sterkere tilbake senere i sommer! :)

Planen i dag var å få pynte på og fikse øyenbryna hos Fred Hamelten på JanThomasStudio.

 

Og med litt farging, småplukk og jevnere bryn ble det sånn:Og etter at det ble gjort ringte verdens herligste Silje Aaland og lurte på om jeg ville være med å lunsje oppe hos verdens herligste Eli Mette. Det var veldig koselig!! Jeg har uten tvil verdens nydeligste venner. :)

Nettopp!

Skjønner at jeg har mye å blogge om ikke sant?

Forresten. Om det regner ute og du ikke har gummistøvler anbefaler jeg wedges!Jeg anbefaler forresten også wegdes om du ikke har tøfler..

Uansett, vi høres!  Også må jeg kutte ned på iskaffeinntaket. 

The end!

 

- Silje Bjørnstad - 

Ikke interessant.

Jeg har ikke så mye å blogge om for tiden så derfor er det litt stille. I tillegg så begynner sommeren å komme til Oslo så hvorfor sitte inne på laptopen å surfe kjendisnyheter og sjekke gjennom Facebookstatuser fra folk du egentlig ikke har snakka med på 3-4 år når du kan nyte solstrålene og varmen?

Men tenkte jeg hvert fall skulle vise at jeg faktisk lever, så her kommer en hel del masse uinteressant informasjon for deg som har forvilla deg inn på denne bloggen:
I går grilla jeg for første gang i år. Det ble grillpølse med lompe og maiskolber på Birkelunden, og grilla maiskolber er faktisk veldig undervurdert. Prøv det! :)

Ellers så stod jeg opp halv syv i dag(!), slik blir det når kjæresten skal opp å leke flittig arbeidstaker. Så før klokka var halv ni hadde jeg dermed rukket å vaske badet, vaske soverommet, støvsuge hele leiligheten og spist frokost. Nå sitter jeg å drikker te (ja, usminket og fin...) og hører på svadaprat fra Blomster-Finn, før jeg straks skal på trening og timen "Step" - digger gruppetimene på Elixia!

God helg til alle! Jeg har jobbehelg, men helga blir uansett bra, sola skinner jo og energinivået mitt er stigende!! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Matbloggtoppen Matprat