juni 2013

Ready, set, go

Ute på en liten joggetur i kveld i dette nydelige været:

Ellers så er man i full gang med planlegging av de neste to ukene. Som sagt, stikkordene er "Norgesferie" "roadtrip" "topptur" "spontanitet" - og jeg gleder meg sånn! :D 

Avreisedag blir i morgen, mandag, og så langt er planen i alle fall dra til Rjukan for så å gå opp Gaustatoppen på tirsdag. :D

Med tanke på at jeg ikke vet når jeg har strøm eller internett de kommende dagene så sier jeg bare, følg med med både her og på Instagram.

GOD SOMMER! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Lørdag - søndag

Lavkarbopizza♥

I går ble det lørdagspizza med karbonadedeig, paprika, rødløk og selvfølgelig MASSE ost.

Oppskrift på stor lavkarbo-pizzabunn:
7 egg
3 dl revet ost
Oreganokrydder
3 ss mandelmel
1/2 - 1 ts bakepulver
Eventuelt litt vann hvis røren blir tykk.

Smør blandingen utover et bakepapir og stek den i cirka 15-20 minutter på 180 grader. Deretter tar du den ut av ovnen for å legge på ønsket fyll. Topp pizzaen med ost før du steker den ferdig på cirka 220 grader i 12-15 minutter.

YUM! ;)

Dagens desssert: Vannmelon med ananassorbet

Nok en jobbesøndag for meg i dag, men enn så lenge kan dere kose dere med denne artikkelen:

Matmerking: Dette fører til at du spiser mer - vi spiser mer om et produkt er merket med «liten porsjon» - selv om den egentlig er stor

Ellers så starter jeg og Fredrik ferie sammen i morgen. Stikkord: Norgesferie og bil. Det er det vi vet så langt. Haha! Spontanitet ♥ En ting er helt sikkert, det skal bli minst en topptur på et eller annet fjell, det blir garantert "test av treningssentre" fra ulike plasser og alt skal selvfølgelig dokumenteres via blogg og Instagram. ;)

Ha en finfin søndag! :)

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Den beste muskelmaten på grillen

Her er utdrag fra en artikkel jeg har skrevet for treningsforum.no:

(Copyright: Treningsforum.no)

Velg proteinrikt

Grillsesongen er allerede godt i gang og i løpet av sommeren kan det bli mye grilling og grillmat. Trening og gode treningsresultater henger nøye sammen med kostholdet, noe de fleste også er klar over. Derfor kan det være smart å tenke over hva du putter på grillen i sommer og ikke minst vite litt om hva slags grillmat som er best for å både opprettholde formen, bygge muskler og for å bli sterkere.

Viktig mat for musklene

Både fett, karbohydrater og proteiner er viktige makronæringsstoffer som kroppen din trenger. Når det gjelder vedlikehold og oppbygging av muskler er protein helt klart den viktigste av disse tre. Videre er proteiner viktig for reperasjon og vedlikehold av cellene i kroppen samt for dannelsen av hormoner, antistoffer og enzymer.

Protein er bygget opp av tjue ulike aminosyrer der åtte av disse kalles for «essensielle». Det vil si at kroppen ikke klarer å produsere disse selv, men må tilføres gjennom kosten. Høykvalitets-protein er matvarer med mange essensielle aminosyrer og når en matvare inneholder mye av disse vil dette si at proteinkvaliteten er god. Animalske proteiner er ofte mer komplett og rikere på essensielle aminosyrer sammenlignet med vegetabilske proteiner. Eksempler på mat som har høy proteinkvalitet er derfor fisk, kjøtt, fugl, egg og melk.

Styr unna bearbeidet kjøtt

Det finnes utallige varianter av både pølser, hamburgere og andre bearbeide kjøttprodukter i butikkhyllene. I grillsesongen kommer det enda flere valg og matnyheter som skal friste forbrukeren, men disse er det lurt å styre unna. Generelt gjelder det at jo mindre bearbeidet kjøttmaten er, desto mer vitaminer, mineraler og proteiner inneholder den. Omvendt gjelder for innholdet av fett der man som regel ser at jo mer bearbeidet en matvare er, desto mer fett inneholder den.

Bearbeidet mat inneholder også ofte en del salt samt tilsetningsstoffer som påvirker smak, utseende og konsistens. Velg derfor rene, naturlige råvarer da dette vil være et mye mer næringsrikt valg medhøyere kvalitet. Gode, proteinrike kjøttretter på grillen vil være rene biffstykker og saftige kylling- og kalkunfileter. Grill kjøttet i hele stykker eller lag kreative grillspyd med ulike grønnsaker og eksperimenter med forskjellige dipper som tilbehør. Er du keen på en saftig hamburger vil en hjemmelaget burger av karbonadedeig være et mye bedre valg fremfor de ferdigproduserte karbonadene fra butikken. Når det gjelder fisk er både fet og mager fisk supert på grillen. Noen av de enkleste grillrettene med fisk er for eksempel fiskefilet i folie sammen med grønnsaker og en god olje, eller lag deg en fiskeburger sammen med grillede søtpotetskiver.

LES HELE ARTIKKELEN HER.

Ellers så jobber jeg på Nettavisen/Side2 i helgen, så her går det unna ;)

 

GOD LØRDAG! :)

- Silje Bjørnstad -

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dette kan anbefales

Jeg er så glad for å ha funnet en liten topptur-tur i nærheten av her jeg bor i Oslo. (Etter X antall år som Tigerstaden-beboer.. hehe. Jeg har liksom vært fornøyd med Akerselva og Sognsvann jeg.. ;p)

Men INGENTING kan sammenlignes med å ta seg en ordentlig skogstur på skogsstier og ikke minst komme seg litt opp i høyen og nyte denne utsikten: 

* T e r a p i *

God helg :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Indisk kikertgryte (vegetar)

Sammen med to andre venninner lagde vi en smakfull og enkel vegetargryte bestående av blant annet kikerter og spinat til middag i går. Det ble skikkelig digg! :) Her kommer oppskriften:

Til 3-4 porsjoner:

1 stor finhakket løk
3-4 fedd raspet hvitløk
400 gram kikerter
1-2 ss Vindaloo-paste
Cirka 300-400 gram frossen spinat
1 boks hakkede tomater
Olje til steking 

Fres løk og hvitløk i litt olje slik at løken blir myk, men ikke brent (bruk middels varme). Tilsett vindaloo-paste og rør godt i et par minutter. Ha i spinaten og la den tine i kjelen mens du rører av og til. Pass på å ikke bruke for høy varme, løken må ikke brennes.

Når spinaten er blitt varm og tint har du i tomatene. Rør godt rundt før du til slutt har over kikertene. Bland alt godt sammen og la det putre på middels varme mens du koker ris og lager i stand tilbehør. 

Server gjerne sammen med raita, mangochutney og nanbrød. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

FILM: Rumensk mark + anbefaling - 10 treningslåter

video:rumenskmark

Bare et bevis på at jeg faktisk trener i de finefine prikke-sokkene mine: En av dagens øvelser lettvekt rumensk mark (50kgX6repX4 sett) (Å filme seg selv på trening er dessuten genialt for å sjekke teknikk og utførelse på ulike øvelser - just a tip;) )

Og tips til treningslåter - godt og blandet for å si det mildt:

♪ Blurred Lines - Robin Thicke (DEN ULTIMATE FAVORITTEN FOR TIDEN. Er det noen som ikke går rundt og "skulderdanser" når de hører denne låta?! :D

♪ ThatPOWER - Will.i.am feat justin bieber

♪ Fathers Eyes - Ask Embla

♪ Spectrum - Florence + The Machine

♪ Vannski - DJ Broiler

♪ Boten Anna - Basshunter

♪ Let Her Go - Passenger

♪ All My Life - Foo Fighters 

♪ Hungry Hearts - Nause 

♪ From Paris to Berlin - Infernal 

Nå må jeg løpe videre for å treffe de to herlige venninne mine som jeg reiste sammen med til Roma for noen uker tilbake.

Vi skal ha vegetarmiddag-aften! :D Mener å huske at vi skal lage kikerter-og-spinat-gryte, oppskrift kommer i morgen! :)

Ha en fin kveld! 

Les forresten mitt reisetips-blogginnlegg om en storbyferie til Roma her. 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Klar for trening og proteinpulver-smaksprøver fra myrevolution.no




Oi, litt dårlig bilde, men poenget kommer hvertfall frem: Sjekk sokkene <3

Hehe. Freshe og oppsiktsvekkende sokker er tydeligvis noe som er blitt den nye treningstøytrenden hos meg ;p (Ida, this is for YOU! *intern*)

Uansett, etter et par timer hjemmekontorjobbing på formiddagen nå er jeg veldig klar for trening!

Jeg er også veldig klar for å teste ut disse:

Myrevolution.no har sendt meg smaksprøver på tre ulike proteinpulver: Myoprotein Mocca, Myoprotein Choco Peanut og Myoprotein Jordbær. Gleder meg til å teste ut de :) Du kan også få tilsendt smaksprøver ved å sende en mail til lager@myrevolution.no

Ha en herlig torsdag til tross for eventuelle regnbyger og grått vær. Frøken positiv er hvertfall på plass hos denne frøkna! ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Green curry med laks

Dagens middag ble laksefilet med ulike grønnsaker i green-curry-saus.

Kombinasjonen av brokkolibuketter, gulrøtter. minimais, vannkastanjer og vårløk kan absolutt anbefales ;)

Sausen lager man enkelt ved å blande green curry paste og kokosmelk. 

La alt koke opp i en stor gryte i cirka 8-10 minutter til grønnsakene er møre.

Fisken stekte jeg ved siden av:

Laksefilet i aluminiumsfolie - inn i stekeovnen på cirka 180-200 grader i 20 minutter (halvfrosne fileter).

Serveres gjerne sammen med ris (jeg brukte fullkornsris) - sunt, enkelt og ikke minst masse deilig smak!

Enkel fiskemiddag på 20 minutter! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

#Instagram

Wow, det har allerede gått en uke siden forrige Instagram-oppdatering i bloggformat. 

Så her er de siste godbitene fra den kanten:

1) Endelig tilbake til å være skikkelig brunette! :)

2) Treningsøkt med blant annet rumenske markløft

3) Proteinrik sjokoladepudding - oppskrift her

4) På fisketur på Finnskogen sammen med Fredrik  ♥ 

5) Blir ALDRI lei denne frokostfavoritten: Proteinpannekaker med fryste bringebær og søtningsmiddel - oppskrift her

6) Treningsøkt med knebøy "FOKUS!" :D

7) Ny sugarfree Burn (som forøvrig var ganske digg)

8) Nye sommersko - Bugatti flowerpower   

 

9) "Pose-pose-pose" - bare et bevis for at jeg faktisk kan gå i noe annet enn treningsklær ;p

10) På "topptur" med Fredrik opp til Grefsenkollen

11) Glad frøken med ny pers i pullups (9 stk nå) - filmklipp her

12) På besøk i Mathallen i Oslo 

Følg meg på Instagram her

Følg meg på Facebook her 

Ha en herlig onsdag! :) 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Er brød sunt? Oppskrift på det "ideelle brødet"

I Norsk Tidsskrift for Ernæring kom jeg over en artikkel om en masteroppgave som blant annet har sett på det omdiskuterte brødet.

"I løpet av de siste årene har brød gått fra å være en av de mest etablerte matvarene i det norske kostholdet til å bli en av de mest omdiskuterte og debatterte. Mens enkelte hevder vi klarer oss "bedre uten brød", fremhever andre - deriblant helsemyndighetene - grovt brød som en viktig komponent i et sunt og balansert kosthold (...). Hvem har egentlig rett? Har er et "ideelt" brød? Eller - først og fremst - bør vi spise brød i det hele tatt?"

Kort oppsummert så konkluderer artikkelen med "at til tross for heftige debatter til brødets plass i kostholdet, er og blir brød en viktig del av norsk matkultur og det daglige norske kostholdet. Dette gjenspeiles blant annet i et stadig voksende brødmarked." 

Videre påpeker masterstudentene at et "ideelt brød" er basert på svært ulike ernæringsteorier, for eksempel lav GI/lavkarbobrød (Fedon), brød med lite energi, brød med mye fiber (Ingers rudbrød) og så videre. 

"Hva er egentlig et ideelt brød? Gjennom arbeidet med våre masteroppgaver hadde vi som mål å identifisere en brødoppskrift med et mer helhetlig syn på hva et "ideelt brød" egentlig er."

Masterstudentene utviklet dermed en oppskrift på bakgrunn av grundige litteratursøk i vitenskapelige databaser og i tillegg ble det satt opp fire kriterier brødet måtte oppfylle; helse, sensorikk, miljø og praktiske faktorer. 

Brødet lages over to dager og her er oppskriften studentene kom frem til:

1 l kaldt vann
12,5 gram gjær
1 ss (10 g) flaksalt (for eks Maldon) 
2 dl (150 g) linfrø 
4 dl (160 g) havregryn
3 dl (180 g) siktet hvete
4 dl (240 g) sammalt hvete
4 dl (240 g) sammalt rug

Dag 1: 
Bland sammen ingrediensene og elt godt (ca 20-30 min i kjøkkenmaskin) til deigen henger godt sammen. La deigen stå framme rundt en time før du setter den i kjøleskap i minium 12 timer.

Dag 2:
Sett stekeovnen på 200 grader. Fordel deigen i to brødformer smurt med olje. Stek brødene i cirka 1time og 15-30 minutter (steketiden avhenger av stekeovn og størrelsen på brødformene) til brødene slipper formen. Legg gjerne et bakepapir over brødene halveis i steketiden. Avgjøl brødene på rist og pakk de inn i linhåndklær dagen etter. Ikke skjær i brødene for de er ordentlige avkjølt - vent helst til neste dag.  

Masterstudentene tydeliggjør også at det finnes ikke noe entydig fasitsvar om brød  er "sunt eller ikke - dette vil selvfølgelig varierer fra person til person avhengig av om man liker brødmat, om man "tåler" brød og eventuelt hva slags brød man tåler mer/mindre enn andre, etc.

Det finnes ikke ETT BRØD som vil være ideelt for alle og det "ideelle brødet" vil være avhengig av hva slags kriterier man sette. Men denne oppskriften er i hvertfall et godt og sunt alternativ for de som er glad i næringsrik brødmat! ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: en helt vanlig mandagskveld for to "treningsapekatter"

Fikk med meg Fredrik på Fitness Xpress i kveld der det blant annet ble 5x5 med 77,5 kg i markløft for min del (tung mark for meg) og "kosetrening" med vektløfting med samme vekt på stanga for Fredrik sin del (lett for han....):

video:20130624211147

Ellers så ble det litt leking i dette stativet:

video:20130624215236

Så skulle jeg prøve og etter 5x5 markløft var ikke akkurat hendene eller armene så gira på en hel runde så neste gang blir det garantert litt mindre vingling og ikke minst så skal jeg da ta hele "runden". :D

video:moro

Med andre ord, her er alt som vanlig og energien på topp! ;)


- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

10 toppturer på 1 uke - check

Etter en uke i hjemtraktene er jeg tilbake i Oslo. I løpet av uka som har gått har jeg i alle fall fått fullført årets Fysak-topptur-kort, det var jo ett av målene med hjemturen. Hehe

Her er forresten et bildedryss fra gårsdagens turer:

Kjølaberget:



Fleksebilder er selvfølgelig obligatorisk på topptur ;)  ♥  

Og et par bilder fra Furuberget:


Ha en herlig mandag og håper alle får en deilig start på en ny uke! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Perfekt søndag

Mamma lagde kanskje tidenes beste biffmiddag i dag: helstekt indrefilet av okse med ferske grønnsaker, bakt søtetpotet og rødvinssaus. Seriøst, kjøttet smeltet i munnen og smaken kan bare ikke beskrives...

Dagens dessert: Mini-pavlovaterter med vaniljekrem og bær:

Også veldig deilig.

Ellers har jeg tilbrakt søndagen med disse to herlige vesene:

Det har blitt både topptur og selvfølgelig en treningsøkt på Condiz:



"Ut med "æssen" og rett i ryggen!" 

"Rumenske markløft" var noe av det som ble gjort i dag - markløft

I morgen bærer det tilbake til hovedstaden!

- Silje Bjørnstad - 

 

<3

Ah, feriedager... Jeg er fortsatt i hjemkommunen og i helga er Fredrik på besøk også! :)

I går ble det blant annet selvfølgelig en tur til Condiz, det lokale treningssenteret jeg omtrent bor på når jeg er i hjemtraktene hos mamma og pappa:

Viktig og informativ plakat! 

På kvelden ble det endelig litt oppholdsvær og det ble en liten tur til en innsjø midt i skogen. 

Prøvde fiskelykken også, men det var heller labert (fiskestengene var fra før krigen så skylder på dårlig utstyr. Ja, pappa, dette er et hint om at du bør investere i et par nye stenger).

Det var i hvertfall veldig avslappende og nydelig å stå her.

I dag satser jeg på å få med Fredrik på topptur, så lenge været holder seg. Ha en herlig søndag!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dessertpannekake med bær og ananassorbet

 

Dessertpannekake 1 stk (middels stor størrelse):
1 egg
2-3 spiseskjeer cottage cheese
Kardemomme
Kanel 

Bland alt godt sammen i en bolle (eventuelt bruk en blender) og stek i en teflonpanne med litt smør på middels varme. Snu pannekaken når den har stivnet helt for at den ikke bare rakner sammen. (Tålmodighet, tålmodighet;) )

Ananassorbet lager du kjempeenkelt av 1 stk fersk ananas som du kutter i biter og moser sammen med en stavmikser. Tilsett 1 ss sukrinmelis hvis du ønsker mer søtsmak. Sett i fryseren 3-4 timer til sorbeten har stivnet.

Tips: Bruk en plastpose til å dekke over bollen når du bruker en stavmikser så slipper du unødvendig mye søling overalt. 

 

Server pannekaken sammen med fryste bær og ananassorbet. Strø over søtningsmiddel.

Så sunt, godt, forfriskende og veldig mettende! :) 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: ny pers - 9 pullups


Fant ut at jeg skulle teste pullups-formen i dag, noe som resulterte i akkurat 9 pullups (jada, haka er over på den siste!;) ) Det betyr 1 mer enn forrige pers på 8 - så det er i alle fall noe fremgang. :p

video:9pullups

Og da blir denne frøkna HAPPY! :D *smart traing pays off*


Nå ser jeg frem til den dagen jeg klarer tosifra og 10 pullups (overhåndsgrep)! Jeg har jo tatt 10 chins (underhåndsgrep) fra før, men konsentrerer meg nå mest om pullups for å klare tosifra der også. ;)

Ellers så ble det 5x5 knebøy, hip-thrust og pyramidesett i bulgarsk utfall på dagens økt. 

Etter trening var jeg fortsatt i endorfinrus med masse energi i kroppen så da ble det liten joggetur i en Fysak-løype:

En herlig start på helgen for min del! :D

♥ GOD FREDAG OG GOD HELG 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Tiden flyyyyr

Jeg virkelig nyter fridagene hjemme hos mamma og pappa for tiden, men tiden går så altfor fort. Egentlig skulle jeg ha gjort både det ene og det andre, men plutselig har hele dagen gått. Det tyder vel bare på at man koser seg når timene bare flyr, men det er jo alltid noe "man skulle/burde ha gjort". Uansett, like viktig er det faktisk å ta seg en time eller to helt alene og bare senke skuldrene og faktisk bare sitte litt rolig. (Note to self: Kroppen din har godt av det også Silje, restitusjon..)

Her er litt av min torsdag:

Dagens toppturbilde:

Resultatet etter 2,5 time hos frisøren:


Bort med slitte og bleikede tupper, en skikkelig brunette-tilværelse føles mye bedre. 

Også ble jeg Lexie ned til elva slik at hun kunne bade. Jeg angret på at jeg ikke hadde med meg badetøy for det fristet veldig å kaste seg uti:

Helt alene med stille vann og helt fantastisk natur. Priviligert!! :D

Dagens middag: Hjemmelagde hamburgere på grovt brød med salat

Dagens dessert: Jordbær med vaniljekesam

Her er det fortsatt nydelig sommervær så nå skal jeg ut å kaste ball med Lexie! :D 

Ha en fin kveld :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Proteinrik og sukkerfri sjokoladepudding


Ca 50 gram sjokoladeprotein
3 ss kakao (toppede - jeg er glad i kraftig sjokoladesmak ;) )
5 gelatinplater
ca 3 dl vann 
2 dl melk
Litt søtningsmiddel (smak deg frem)
Eventuelt en 1/2 dl espresso-kaffe hvis du ønsker sjokolademokkapudding 

Blant sammen melk, kakao, søtningsmiddel og melk i en bolle. Legg gelatinplatene noen minutter i kaldt vann. Når gelatinplatene er myke klemmer du av vannet og varmer opp vannet med gelatinen mens du rører rundt (det skal ikke koke) (bruker du kaffe og ønsker mokkapudding varmer du opp denne sammen med vannet). Når gelatinen er helt oppløst tilsetter du resten av ingrediensene i kjelen og blander alt godt sammen. 

Settes til avkjøling i minst 5-6 timer. Server med for eksempel vaniljekesam/vaniljesaus og bær.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

http://feeds.blogg.no/242331/post.rss

Dagens topptur, dagens middag, dagens dessert

Jeg, mamma og Lexie hadde allerede vært på to toppturer før klokka var tolv i dag. Været var helt nydelig og min hjemkommune viste seg fra sin beste side:

Apropos mamma, min sterke matinteresse har jeg nok arvet fra henne for denne dama vet hva hun driver med når hun står på kjøkkenet. I dag serverte hun ovnsbakt sennepsmarinert laks sammen med søtpotetmos og stekte grønnsaker:

Det var SÅ GODT! :D 

Jeg stod for desserten da: Proteinrik og sukkerfri sjokoladepudding servert med vaniljekesam og bringebær. YUM! 

Oppskrift kommer i morgen! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Aktiv på Instagram

Den siste uka har det blitt en del Instagram-shots, og her er noen av godbitene:

1) Jeg "lånestjeler" t-skjorter av Fredrik til trening. 

2) Side2s nye maskot?

3) Fant en herlig litt-for-stor-joggebukse i retrostil hjemme tidligere i uka. Ingen grunn til å ikke vise frem skatten så jeg tok den likegjerne på meg til trening. :D

4) Jeg og Lexie på topptur

5) Flisa bru kl 00.00

6) Fredrik på styrkeløftstevne. Knallsterke resultater blir feiret med is. 

7) På vei hjem i solsteiken

8) Jeg fortsetter med min påbegynte trend om å ta markløft i "sexy sokker". Denne gangen: sokker med XL-sløyfe

9) Fikk tilsendt en vareprøve-goodie-bag på jobb som blant annet inkluderte et minirivjern. 

10) I Sverige: fant en original innpakning av risgrøt. "Risgrøt-pakket-inn-som-XL-hundepølse-mmmmmm...."

11) Ut på tur :)

Apropos tur, nå skal jeg, mamma og Lexie ut på (forhåpentligvis) to toppturer før det blir altfor varmt. Sola skinner og det er så godt som skyfri himmel! Deilig!
Ha en herlig onsdag :)

- Silje Bjørnstad -  

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER.

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Nye treningsjakke og sko - hverdagslykke

#Dætt-bekkentilt.... :p

Storebror og lillesøs Bjørnstad har vært i Sverige i dag (min andre sverigetur på under en uke! Men denne gangen var det Charlottenberg som ble besøkt) og her var det blant annet FEMTI PROSENT på en ALT sammen i en gedigen sportsbutikk. Jeg er sikker på at jeg kunne ha brukt hele dagen der, for å ikke snakke om å bruke mer penger enn det jeg faktisk gjorde. Likevel holdt jeg meg i skinnet og kjøpte kun to ting som jeg faktisk trengte: ny løpejakke og nye høye sneakers 

Skoene kostet opprinnelig 900 spenn, var satt ned til 400 og deretter halv pris av det igjen. Så det ble 250 kr for sko og 699:2=350 kr for Craft løpejakke. ME HAPPY :)

Dagens dessert:

svensk ispinne

Resten av kvelden går med til trening og venninnebesøk. Ha en herlig tirsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dagens dessert og en stor takk til Maren

Søte Maren har laget ny header til meg så jeg vil bare si TUSEN TAKK til henne!! :):):)

Sjekk ut hennes blogg her:

nhllz1d.blogg.no

Jeg ble veldig fornøyd med både design og komposisjonen. 

 

Og her er dagens "dessert": Cottage cheese med fryste bringebær og søtningsmiddel, minner meg faktisk veldig om riskrem! Nam! :)

 

- Silje Bjørnstad - 

"Mandagstrykk" på trening

Ah, MANDAG! Jeg er så fan av mandager, ny uke, ny energi samt at jeg pleier å ta en av ukens tyngre økter denne dagen siden helga som regel har inkludert både hviledag og litt-ekstra-mat.

Så dagens styrketreningøkt er unnagjort og her er et "in-action-bildedryss" med "fun faces" jeg håper kan inspirere (eventuelt underholde).

I dag ble det blant annet knebøy, skulderpress og chins med ekstra vekt:


Haha, jeg synes det er like gøy hver gang å se trynet mitt med "that focus" ;)

Senere i dag må det vil bli en tur med denne søtklumpen også:

"Når skal vi gå tur i dag egentlig?...."

Ha en fin mandag! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Home

Meg og bursdags"barnet" på vei til Skaslien Gjestgiveri for middag.

Og det ble: Urtebakt kyllingfilet med sesongens grønnsaker og røstede poteter i rødvinssaus. YUM! :D

På kveldingen fikk jeg tatt meg en liten topptur sammen med hunden også:

Også skulle jeg prøve å ta et bilde av meg og Lexie, men det var så sinnsykt mye mygg at det var umulig å stå stille! Noe som resulterte i finfin dobbelthake og sideprofil i stedet:

Anyway, det er deilig å kjenne frisk luft og skogssti under beina igjen, og ikke minst å se noe annet enn trikker og blokker! :)

God søndag:)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Søndag formiddag på Fitness Xpress

All alone på i et 2000 kvm stort treningsstudio i formiddag - HELT GREIT! :D (Det skal sies at det kom noen i løpet av den timen jeg var der altså)

Men det passet bra å knipse litt fler bilder fra det nye senteret jeg har begynt å trene på hvert fall:

Hmmmm, hvilket knebøystativ skal man ta mon tro? :D

Til og med egen boksering har de her. Jeg er ikke akkurat den ivrigste i å befinne meg i den firkanten kan man si..

Lekestativ Siljestyle: 

Nå er jeg straks klar for avreise hjemover til mamma og pappa. Vi skal ut å spise en bedre middag i kveld da verdens beste pappa har bursdag i dag: GRATULERER MED DAGEN PAPPA! :D

Ha en herlig søndag ♥ 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Supersterk kjæreste og "harrytur"

 

Whohoooo, sjekk ut dagens resultater av min flinke, supersterke og herlige kjæreste ---> FREDRIK:

Resultat: 

Knebøy 202,5 kg
Benkpress 142,5 kg (ny pers for han! :D )
Markløft 227,5 kg (3Xkroppsvekt!!!)

Han veide inn på 75,7 kg og løftet utstyrsfritt (de fleste styrkeløfterne bruker "utstyr" i form av spesiallaget drakt/benkpress-skjorte, knebind, og dette gir de en del kilo ekstra). Så han (og jeg) var både rimelig happy etter dagens stevne i Askim. Gøy!

Vi tok turen til Sverige også:

 

 

X antall kilo karbonadedeig, diverse pålegg, biff, kylling, cottage cheese, kesamdessert, skyr, saft, kaffe og diverse annet ble med hjem fra dagens "harrytur".

Og selvfølgelig noen proteinbarer 

God lørdag til alle :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mobilblogg: på farten til styrkeløftstevne

Denne lørdagsmorgenen startet heller tidlig da jeg skal være med til Askim for å se på blant annet Fredrik konkurrere i et styrkeløftstevne i dag. 

Så nå svømmer leiligheten over av diverse styrkeløftutstyr og matbokser, men straks går turen til Østfold!

En god lørdag starter uansett med en god frokost: Proteinpannekake med fryste bær 

Ha en herlig lørdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Bra start!

Happyface!

Å våkne til lønn med feriepenger inn på konto, fått karakteren B på siste eksamen samt hatt en helt herlig treningsøkt hvor alt bare gikk så det suste vil jeg si er en grei start på en fredag! :)

Nå er jeg straks klar for jobb, har til og med fiksa "jobbmiddag": 400 gram karbonadedeig med ananas, squash, paprika, paprikapulver, rødløk og en dæsj ketchup. 

 

Så får jeg plukke meg med en salat eller lignende på veien som tilbehør. :) 

Ha en herlig fredag så lenge og GOD HELG! 
- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

- Ikke gå i diettfellen

Tjohei!

Jeg jobber kveldsvakter denne uka (og trener på formiddagen) så dermed blir det litt amputert blogging. Men dere kan jo lese et par av sakene fra Side2 så lenge:

- Ikke gå i diettfellen (Folk blir stadig mer opptatt av kosthold, ernæring og sunnhet, noe som bidrar til at mange setter seg selv på unødvendig diett)

Avkjølende sommerdrikker inneholder like mange kilokalorier som en middag

Også et lite "in-action-treningsbilde", rett og slett fordi det var markløft-dag <3

Ha en fin torsdag!:)

- Silje Bjørnstad -

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mulighet for kostveiledning på Flisa/i Solør

Hele neste uke vil jeg være hjemme i Åsnes kommune/Solør da jeg har et par avtaler angående kostveiledningstimer. Men hvis det er noen andre fra distriktet som er interesserte i å snakke med en ernæringsfysiolog så har jeg muligheten til å få til dette. Send meg en mail eller ring meg på mobil hvis du ønsker å vite mer eller har noen flere spørsmål så tar vi det derfra:
silje1987@hotmail.com
 eller tlf: 41 63 19 17

 

 

Her er bare noe av det en ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med:

* Kosthold ved ulike allergier og matintoleranse

* Kosthold til gravide og ammede

* Kostholdsforedrag

* Næringsinnhold i mat

* Næringsbergening i måltider/oppskrifter/matvarer

* Kosthold til barn og unge

* Kostold til eldre (både hjemmebeboere og pasienter på sykehjem/eldrehjem)

* Kosthold til kreftpasienter

* Kosthold ved livstilssykdommer: Diabetes type 2, overvekt og fedme, hjerte-og-karsykdom, hypertensjon

* Kosthold og kantinemeny på jobben

* Vegetarianere

* Trenddietter

* Ned/opp i vekt

* Tips til sunne mellommåltider

* Sunnere livsstil

Etc etc etc etc etc ;)

Minner også om dette tilbudet:

Kostanalyse - bestill innen 30.juni og få kostanalyse til halv pris: 250 ,-

Les mer om dette her.

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Siste Instagram-shots:



1) På flyet på vei til Roma. Jeg og Mr X synes tydeligvis det var tidlig med avreise klokken 08.45...

2) Silje ber Fredrik kjøpe cottage cheese og egg. And he did! Han kom hjem med 36 egg og 2 kilo cottage cheese.

3) Nyter det varme sommerværet

4) Ny veggdekorasjon: verdenskart ♥

1) Mimrebilder fra sommeren i fjor.

2) Saftflaske fra jobb. Usikker på hvor lenge den har stått der....

3) Nesten helt alene på trening og knebøyøkt ♥

4) Fornøyd og treningsglad frøken som har blitt medlem på Fitness Xpress.

 Følg meg på Instragram her: siljebjornstad87

Følg meg på Facebook her: Silje Bjørnstad - Journalist&Ernæringsfysiolog

Nå er det siste innspurt på kveldsvakt! :)

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mandag<3

Ah, mandag:) Ny uke, nye utfordringer (eller muligheter som jeg liker å kalle det) og forhåpentligvis bra dager i vente.

For min del har mandagen startet med trening:

5x5 lett rumensk markløft var blant annet det som stod på programmet i dag. :) Ellers ble det tung knebøy, lette "good morning", litt utfall og "kose-pullups (4 rep x 2 sett + 3 rep x 2 sett)" og alt føltes så lett i dag! Digger sånne økter. ♥ 

Ellers har jeg fikset jobbmat (det vil si, Fredrik ordnet laksewok i går kveld som jeg rapper med meg... :)) og er klar for kveldsvakt på Side2.no.

Ha en herlig mandag, været i hovedstaden er i hvertfall varmt og deilig, noe som bidrar til høyt energinivå og meget godt humør hos denne frøkna her! :) 

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mathallen i Oslo og dagens middag: kyllingcurry med stekte nudler

I dag har jeg vært og besøkt "Mathallen" for første gang her i Oslo, og for en herlig opplevelse! Så mye utrolige deilige fristelser og et STORT utvalg av flotte og ferske råvarer under ett og samme tak. Med andre ord et matparadis 

OM MATHALLEN OSLO:



Med en gang du kommer innenfor dørene dufter det helt nydelig av både det ene og det andre: blant annet tapasretter fra den spanske restauranten, sjokolade fra konditoriet, nystekte vafler fra "Torget", utallge krydderiet og frukt og grønnsaker fra "Frukt og grønt", stekt kjøtt fra en annen restaurant, nystekte brød og kaker fra bakeriet og nytraktet kaffe fra en kaffe- og tebutikk. 

Mange av utsalgsstedene kunne by på smaksprøver også, for eksempel ostebiter, ulike typer sjokolader og brød- og bakevarer.

Selv kunne jeg fint brukt en hel dag her inne med å prøvesmake ulike retter fra ulike restauranter og ikke minst å sjekke ut nye, spennende råvarer både her og der. 

Det var et under at jeg ikke gikk bananas i frukt&grønt-butikken for her var det MYE spennende og nytt! Også hadde de så utrolige mange ulike varianter av en ting, for eksempel nudler som man kunne få som "vegetable noodles", "egg noodles", "spirulina noodles", "tomato noodles", og så videre. (Og dette var bare en brøkdel jeg nevnte nå).

Videre hadde de forskjellige bønner og linser, ulike nøtter, sauser og mye mer. Jeg kjøpte med meg "green curry paste" og "pineapple curry sauce" og dermed ble det curryrett til middag i dag:

Kyllngbiter med stekte nudler og wokgrønnsaker i ananascurrysaus: 

Og her er litt inspirasjon om hva de ulike stedene i Mathallen kan friste med: 

Namnamnam!! :D Jeg må definitivt tilbake hit veldig snart.

Nyt resten av søndagen!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Neste tur: destinasjon ukjent.

Jeg har en reiselyst som gjør at hver gang jeg kommer hjem fra en tur trenger jeg å booke neste reise med en gang slik at jeg vet når og hvor neste tur går.

Etter at jeg kom hjem fra Roma tidligere i uka har jeg derfor selvfølgelig allerede begynt å snuse på neste reisedestinasjon, men denne gangen A N E R jeg ikke hvor jeg vil. Det vil si, jeg vil MANGE steder, men vet på en måte ikke hvilket land som står øverst på lista. Alt jeg vet er at jeg ikke har vært i Sør-Amerika enda så det frister veldig, men hvor i Sør-Amerika, hvor lenge og når er jeg mer usikker på. 

Her om dagen begynte jeg å telle antall land jeg har besøkt:

Sverige
Danmark
England
Skottland
USA
Canada
Thailand
Malaysia
Borneo
Filippinene
Bali
Singapore
Australia
New Zealand
Fiji
Rarotonga (Cook Islands)
Sør-Afrika
Tyrkia
Egypt
Spania
Italia 
Portugal
Hellas
Litauen
Estland
Kroatia
Dubai
Frankrike
(Dagstur til Monte Negro, Gibraltar og Mexico)









Og her er noen av landene jeg vil besøke uten at jeg vet hvilket sted som står øverst på lista for øyeblikket:
Galapagos-øyene
Kenya
Aruba
Cuba
Maldivene
Brasil
Peru
USA (vært der to ganger, men det landet er STORT og har mye å tilby)
Bahamas 
Storbyferie/landweekend i Europa (for eksempel Amsterdam/Praha/Reykjavik (Island))

Ok, den lista kunne fort ha blitt veldig mye lengre så jeg bare stopper der jeg.... ;) I tillegg vil jeg besøke flere av de stedene jeg allerede har vært for å oppleve det man ikke rakk første gang. Haha. Jeg er kjempeglad i å blant annet oppleve nye steder, møte nye mennesker, bli kjent med andre kulturer, prøve ut ting som får adrenalinet til å pumpe (blant annet strikkhopp/fallskjerm/rafting er testet ut, jeg gjør det gjerne igjen), safari, strandliv og matopplevelser.  Man lærer så utrolig mye både om verdenen og andre mennesker, men også om seg selv - ting man erfarer som ikke kan læres på noen skole eller lese om i bøker. 

Uansett, har noen reisetips og forslag til hvor man bør dra rundt desember/januar ut i fra min nåværende ønskeliste, bring it! :) 

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Superenkel og supersunn fiskemiddag

Det er så utrolig lettvint og praktisk med "alt-i-ett-form-middager".

Ovnsstekt laksefilet med grønnsaker:

Legg  ulike grønnsaker (gjerne fra en wokpose eller lignende) i en ildfast form og legg fiskefilet oppå. Krydre med ønsket krydder (for eksempel sitronpepper) og eventuelt litt sitronsaft eller soyasaus. 

Stekes i 16-17 minutter (opptint fiskefilet) på cirka 200 grader til fisken er gjennomstekt. 

Selv er jeg stor fan av å krydre med dillkrydder når det gjelder fiskemiddager:

Rene gode råvarer med masse sunne næringsstoffer og god smak!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Speltlompepizza med melonsalat <3

Det er kanskje blitt litt lite av nye oppskrifter og matbilder i det siste, men det er rett og slett fordi jeg spiser mye av det samme for tiden. Jeg har en helt sinnsyk cravings for speltlompepizza og ikke minst de proteinpannekakene som du finner oppskrift på her.

I dag ble det følgende restitusjonsmåltid etter trening: 
Speltlompepizza med kalkunskinke, mozzarellaost, squash, rød paprika og rødløk.

I tillegg hadde jeg noen biter av vannmelon og galiamelon som "tilbehør" - selv om det kan høres ut som en merkelig kombinasjon var det utrolig deilig med noe friskt og søtt ved siden av.  

Dagens dessert: 

Enda mer melon;) 

Og dagens bevis for at jeg faktisk har vært på trening:  

Knebøy ♥

Ha en herlig fredag!

Selv skal jeg tilbringe kvelden med herlige venninner her i Oslo - gleder meg! :) 

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Matallergi og matintoleranse

I går var jeg på fagseminar arrangert av melk.no og det ble en bra dag med masse bra foredrag og faglig påfyll. Selv om seminaret hovedsaklig var ment for helsesøstre fikk vi ernæringsfysiologer lov til å komme også :) I tillegg fikk man diverse kursmateriell, blant annet en mappe for helsepersonell med informasjon om diagnotisering av laktoseintoleranse samt gode verktøy ved veiledning av pasienter. 

 Nettopp matallergi og matintoleranse var hovedtemaet for gårsdagens seminar. Mange selvdiagnotiserer seg og bruker "Dr. Google" og dette kan i mange tilfeller føre til at man utelukker mange matvarer unødvendig, desto viktigere er det med riktig diagnotisering hos kvalifisert helsepersonell og ikke minst riktig kostråd og veiledning til de som faktisk får påvist en form for intoleranse eller matallergi. 

Selv om man har lært om alt dette på skolen er det alltid greit og inspirerende å få en oppfriskning. 

Det ble servert en nydelig lunsjbuffet også:

Med andre ord, jeg er veldig fornøyd med seminaret av melk.no og deres foredragsholdere i går! Jeg har skrevet mer utdypende om matallergi og matintoleranse tidligere, men hvis det er noe du lurer på er det bare å spørre! :)

Matallergi eller matintoleranse?

Melkeallergi og laktoseintoleranse

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Reisetips: storbyferie i Roma

Her kommer et bildedryss fra fire feriedager i Roma samt en liten miniguide til tips hvis du skal besøke Italias hovedstad:

TURISTATTRAKSJONER: 

Colosseum:
Dette er helt klart en selvfølgelig severdighet på storbyferie til Roma. Her er det MYE historie og Colosseum er regnet som et av verdens mest imponerende byggverk. Her foregikk både dyre- og gladiatorkamper med plass til 50.000 tilskuere.  

Trevifontenen:
Den største og mest berømte fontenen i Roma. Ved et besøk bør man ifølge en legende kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og det sies også at du dermed er sikret å besøke Roma og Trevifontenen igjen senere i livet.  

Vatikanstaten:
Verdens minste land der Paven er landets øverste sjef.  Her finner du også Vatikanmuseet som består av flere museer med kunst samlet inn av paver gjennom hundrevis av år. Det sixtinske kapell er kanskje den største attraksjonen i Vatikanmuseet. Kapellet har vegger og tak dekket av utsmykkinger og malerier av blant annet kunstere som Michalangelo, Botticelli og Perugino.

Da du er i Vatikanstaten bør du også ta turen innom Peterskirken, kristendommens største monument og verdens største kirke med en grunnflate på hele 16,125 kvm. 

Spansketrappen:
Et populært shoppingdistrikt med en rekke eksklusive forretninger samt mange fristende cafèer og restauranter. 

Pantheon: 
Et imponerende bygg og et prakteksemplar på romersk ingeniørkunst. Tempelet er en rund bygning og er rikt utsmykket med farger marmor. Rommet har bare en lyskilde, et rundt lysøye som er 9 meter i diameter i toppen av taket midt i kuppelen. Dette er et åpent hull så når det regner faller dråpene inn i bygget og for at vannet skal bli drenert bort er gulvet svakt buet med høyeste punkt i senter.

  

MAT OG DRIKKE: 

- Pizza: Det er vel nesten obligatorisk å spise pizza i Italia? Med ekte mozzarellaost og masse deilige råvarer på pizza som er stekt i steinovn er du nesten garantert et smakfullt og godt pizzamåltid.

- Gelato: Den fløyelsmyke italienske iskremen som du kan få i både kjeks og beger kan ikke sammenlignes med vanlig pinneis eller softis. Med utallige smaker kan du nyte iskremvarianter som for eksempel bountysjokolade, fersken, mango, kiwi, kindereggsjokolade, kjekssmak, kokos og så videre. Personlig kan jeg anbefale hasselnøtt og tiramisu. Mmmmm!!

- Vin: Selv drikker jeg ikke alkohol, men de to frøknene jeg var med på tur smakte både på musserende vin, hvitvin, rødvin og rosèvin, og de kan melde om god vin til gode priser! Det er heller ingen grunn til å frykte at "husets vin" på restaurantene vil skuffe deg. Med andre ord så trenger du ikke å betale dyrt for å god vinopplevelse med god smak. 

- Salat: Italienerne kan det med å bruke gode og ferske råvarer. Salatporsjonene er store og bugner av blant annet ulike typer grønnsaker, ost og oliven. Sammen med en god olivenolje og balsamicoeddik får du en salat rik på masse deilig god smak samtidig som den metter. 

- Sandwich og foccacia: Rundt omkring finner du ulike salgsvogner/boder som kan by på ferske brødvarer som for eksempel sandwich og foccacia med ulike pålegg og grønnsaker. Disse er billige og faktisk veldig gode. Det er garantert noe annet enn de påsmurte brødskivene og baguettene som man kan få kjøpt på kiosker og bensinstasjoner her i Norge! 

 

ANDRE TIPS:

- Bestill billetter til de store turistattraksjonene på forhånd slik at du/dere slipper lange køer og unødvendig ventetid. Vi hadde forhåndsbestilt billetter til blant annet Vatikanmuseet og Colosseum slik at vi unngikk å stå i kø og i stedet kunne henvende oss til egne resepsjoner hvor vi byttet ut papirbillettene vi hadde printet ut hjemme med "godkjente" billetter. Vi sparte masse tid og slapp unna kjedelige køsystem! :DHTML av/på

- Ha med gode joggesko. I Roma er det faktisk gåavstand mellom de største turistattraksjonene dersom du har hotell i sentrum.

- På flere av restaurantene legger de selv inn "service-utgifter/tips", dette står på regningen, men ikke nødvendigvis på menyen da du bestiller. Vi var blant annet på to steder der vi uansett måtte betale 15% og 12% tips. Noen hoteller har også ekstra skatteavgifter som må betales  ved utsjekking.

- Gå i de små, koselige gatene fremfor å bare traske langs hovedveien der alle bilene kjører. Det er som oftest her du finner de tradisjonelle, "ordentlige" italienske butikkene med for eksempel superkoselige italienske cafèer, små pastaforretninger, og hjemmelaget treskjærerkunst. Vi gikk for eksempel plutselig forbi en Pinocchio-butikk:

Har du noen andre reiserelaterte spørsmål angående Roma er det bare å spørre! :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Fra Elixia til Fitness Xpress

Vis denne jenta et stort treningslokale som er rikelig utstyrt med ordentlig treningsleketøy til en tredjedel av prisen hun er vant med fra tidligere, og hu er solgt.

I dag var jeg på det nyåpna Fitness Xpress-senteret på Storo og her kommer jeg til å bli. Rett og slett fordi det er en del billigere enn mitt tidligere abonnement samt at det er nærme hvor jeg bor og ikke minst så har senteret alt jeg trenger for en skikkelig treningsøkt. Selv om jeg kommer til å leke mest i styrkeavdelingen så kan Fitness Xpress Storo også friste med egen kondisjonsavdeling, slyngetrening, bokseavdeling, stor frivektsavdeling, automatisk klatrevegg og egen jenteavdeling bare for å nevne noe. De to siste der er jeg heller usikker på hva betyr, men det skal jeg nok finne ut i løpet av sommeren! :D

Da man er vant til 2 knebøystativ og 2 benkpress-benker, og man kommer til et sted med 6 knebøystativ og 5 benkpress-benker.... DEN følelsen... ;)


Så da ble det en etterlengtet to timersøkt i dag med knebøy, markløft, benkpress og chins. Det kommer nok flere oppdateringer og bilder herfra etter hvert :)

Resten av ettermiddagen har gått til 5-6 timer med hjemmekontor, tida flyr når man har det gøy!! :D

Roma-reiseinnlegg kommer i MORGEN ETTERMIDDAG! :)

Ha en fin kveld videre!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Klar for trening og testing av nytt treningssenter



Etter fire "treningsfrie feriedager" i Roma så er jeg MEGAKLAR for å ta et par timer med skikkelig styrketrening denne formiddagen. I dag skal jeg teste ut et nytt treningssenter også: Fitness Xpress. 

Ettersom mitt abonnement på Elixia nettopp gikk ut så passet det bra med dette kampanjetilbudet for sommeren:

Hvem vet, trives jeg og er fornøyd med treningsutstyret blir jeg kanskje FitnessXpress-medlem til høsten.

Etter trening blir det opprydding av papirer og hjemmekontor, det må til etter noen dager med ferie. Jeg skal også smelle sammen et reiseblogg-innlegg med tips til Roma i løpet av dagen!

Ha en herlig onsdag :)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Siste fra Instagram

1) Brunsnegler/mordersnegler er tilbake for sesongen. Det KRYR av dem her i Oslo!

2) Pakistansk middag ute på restaurant

3) Jordbær og vaniljekesam 

4) Mine nye Nike-joggesko 

1) Milepæl: Spise pizza i Italia

2) Hotellfrokost i Roma 

3) På besøk i Vatikanet - MYE folk!

4) Flere snapshots fra Roma blant annet nnitzelmiddag og turistbilde fra Spansketrappen.

 

Nå er jeg forresten tilbake i Oslo og Norge! I kveld blir det utpakking og opprydding av klær og papirer. I morgen tenkte jeg å lage et oppsummerings-reise-blogginnlegg med tips til en weekend i Roma. 

Ha en finfin tirsdag! :)

- Silje Bjørnstad -

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

 

Mobilblogg: Snapshots fra Vatikanet

Vi har vært noen timer i Vatikanstaten i dag og det er bare noe som ikke kan beskrives, det må oppleves. De bygningene, arkitekturen, statuene, kunstverkene, miljøet, og ikke minst ALLE turistene!!!;)) Med andre ord, vi koooooser oss forstatt veldig her i Roma, for en vakker by:)

- Silje Bjørnstad -

hits