hits

juni 2014

Kjøttfri mandag, flyttetirsdag, flytteonsdag

De siste dagene (egentlig ukene) har naturlig nok vært veldig mye preget av flytteprosess og alt det som det måtte innebære. Hjelpes meg hvor mye det er som skal fikses og ordnes i forbindelse med boligkjøp, men så blir det så utrolig deilig å få sitt eget sted også.

Derfor blir det muligens litt sporadisk blogging de kommende dagene. Jeg har flyttedag både i morgen og på onsdag. Og på fredag drar vi jo til Praha (en tur som ble bestilt i januar da vi visste lite om at dette ble omtrent samtidig med flytting). Så jeg ser for meg at det blir en stund til ALLE esker og bager er helt pakket ut og på plass, men men. 

Du vet man uttrykket  "man har alltid mer enn man tror"? Vel, jeg kan bekrefte det... Utrolig hvor vanskelig det skal være å gi bort/kaste ting man "tror man får bruk for", mens det egentlig bare blir flyttet til et støvete sted til et annet hvor det kan støve ned litt mer. ;p

Uansett, jeg kan ikke vente med å vise bilder av den nye leiligheten da vi er kommet oss ordentlig på plass! 

Men flytting eller ei, i dag er det kjøttfri mandag!

Få tips og oppskrifter her:

framtiden.no/matbloggen

Vegetarbloggen

Grønn Hverdag

 

Selv ble det en superenkel, men digg, næringsrik og mettende salat som et lite ettermiddagsmåltid for min del:

Hvite bønner, revet ost, ananas, agurk, paprika og mais <3

 

I kveld blir det kinesisk takeaway! ;)

Ha en herlig mandag!!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Om meg av meg

Hei og god søndag!

Som jeg nevnte tidligere denne uka er bloggen nå knyttet opp til Side2 og ligger dermed som en egen boks under Side2.no/trening. 

Derfor tenkte jeg å skrive litt mer om hvem jeg er, hva jeg jobber med og hva jeg ellers bruker tiden min på - slik at nye lesere (og gamle) får en oppdatering og et lite innblikk i hvem jeg er. 

Jeg er 26 år gammel og arbeider som journalist og ernæringsfysiolog. 
Utdannelse: Bachelorgrad i medier og kommunikasjon + bachelorgrad i ernæringsfag/ernæringsfysiologi.Siden 2010 har jeg arbeidet som journalist i Mediehuset Nettavisen og da i redaksjonen Side2 (www.side2.no). Nå kombinerer jeg denne jobben med å være selvstendig næringsdrivende og har dermed hjemmekontor et par dager i uka hvor jeg både jobber med ernæring, kommunikasjon og freelancearbeid. I tillegg til å skrive for Side2.no skriver jeg også for blant annet Treningsforum.no, bedretrent.no og DetNye ShapeUp.

Jeg bor i Oslo sammen med min herlige kjæreste og samboer Fredrik. Han er utdannet og arbeider som personlig trener og han har også bachelorgrad i ernæringsfag/ernæringsfysiologi. Nå for tiden er vi midt inne i et flyttekaos uten like da vi 1.juli flytter til vår egen leilighet. :DKosthold
Når det gjelder jobben som ernæringsfysiolog og mitt forhold til kosthold generelt pleier jeg å påpeke at det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er "det riktige kostholdet" som gjelder for alle. Vi er alle ulike, har forskjellige kropper og ernæringsbehov, liker forskjellig mat, noen har matallergier/intoleranse og så videre. Derfor er jeg opptatt av å møte hvert menneske og hjelpe de utifra deres mål, ønsker og behov til å finne et næringsrikt kosthold som man selv kan leve med - altså at kost og ernæring ikke skal bli noe som skal føles belastende, men som er en naturlig del av sin livsstil.

Selv liker jeg å spise mat som gir kroppen de næringsstoffene den trenger og mat som jeg merker jeg fungerer best med, samtidig som jeg opplever matglede og ikke minst god smak. Naturlige råvarer er en stor del av mitt kosthold, samt nysgjerrigheten og iveren etter å prøve nye oppskrifter og skape næringsrike, smakfulle måltider. Derfor er det varierende mattips og oppskrifter på denne bloggen, alt i fra hjemmelaget pizza med havremelsbunn til proteinrike, sukkerfrie sjokoladekarameller og kjøttfrie mandager.

Fysisk aktivitet
Når det gjelder trening så er det hovedsaklig styrketrening og da baseøvelser som er i fokus. Markløft, knebøy, benkpress, chinup/pullups og dips er eksempler på noen øvelser jeg trener hver uke. Jeg setter opp ulike delmål for året, men hovedmålet er alltid å bli bedre på teknikk og selvfølgelig å øke styrken. Ellers så elsker jeg også å gå tur i skog og mark, besøke nye fjelltopper og nyte stillheten og synet av vår vakre natur.

Reise er også noe jeg prioriterer når jeg har fritid og ferie. Jeg elsker å oppleve nye steder og kulturer, og har stadig en lang liste over hvilke land jeg ønsker å besøke. Tidligere har jeg vært på jorda-rundt-reise, USA-tur, rundreise i Asia og ellers besøkt flere av Europas kjente hovedsteder og byer. Da jeg studerte ernæringsfysiologi bodde jeg også 7 måneder i Spania der jeg tok medisin grunnfag.  

Hvorfor blogger du?
 

Jeg har blogget siden 2007 og for det første så elsker jeg å skrive. For det andre så er en blogg en fantastisk mulighet til å inspirere, dele, formidle og fortelle om ulike temaer med et mer personlig preg. En blogg og måten man formidler på kan si så mye mer om personen enn bare det som uttrykkes gjennom tekst og bilder, og på en måte blir det en slags person-CV som oppdateres kontinuerlig. 
LES MER OM MINE TANKER RUNDT DET Å BLOGGE I TIDLIGERE INNLEGG HER 

Jeg er også på Instagram: siljebjornstad87

Tja, nå har jeg bretta ut ganske mye i et blogginnlegg som  egentlig ble mer som en kontaktannonse parret sammen med en jobbsøknad. Ja, forresten, HUMOR og SELVIRONI er to viktige momenter i mitt liv.  ;)

Men ellers er det bare å spørre i kommentarfeltet hvis det er noen som lurer på noe, eller så kan man også sende en mail til:

silje.bjornstad@nettavisen.no
eller
siljebjornstad87@gmail.com

- Silje Bjørnstad -  

"Inne- og utegym"

Hei! Jeg er på 24-timers besøk hjemme på Finnskogen, både i forbindelse med sosiale sammenkomster og litt ryddeflytting. Da benytter jeg jo selvfølgelig muligheten til å henge litt sammen med verdens beste Lexie, pluss ta en liten økt på treningssenteret. 

Det ble ikke så mye styrketrening i dag, det var mye bedre å være ute i skogen med den firbeinte vovsen samtidig som man kjenner det drypper noen forfriskende regndråper i ansiktet. 

 

Lørdagslunsj: Biffstrimler med kokt søtpotet og grønnsaker. Jeg elsker den naturlige smaken fra de deilige råvarene og bruker sjeldens saus eller krydder. I tillegg er jo biffen stekt i smør så det blir en ganske deilig smørsmak derfra. ;) 

<3

YUMMY!!! 

Straks reiser jeg tilbake til Oslo for å fortsette ryddekaoset-ryddingen. Og ja, man har alltid mer enn man tror! God lørdag! :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: pers med dips med ekstra vekt

Hei og god fredag!
Jeg står på farten til å reise ut fra Oslo, men rakk en kjapp treningsøkt på formiddagen i dag.

Da fikk jeg for meg at jeg skulle teste litt maks på 1 repetisjon i dips med ekstra vekt, til tross for at energinivået var veldig tappet etter markløft.

Jeg har aldri testet maks med ekstra vekt på dips heller, men det endte med at jeg så vidt klarte 17,5 kg ekstra, så neste mål må jo være å klare 20 kg ekstra :)

Her er klippet med 15 kg: 

video:dips15kg


Og her er klippet med 17,5 kg ekstra, da prøvde jeg heller ikke noe mer siden jeg var bittelitt stressa for jeg må rekke diverse resten av dagen: 

video:dips175kg

Haha, sjekk gliset! ;) Måtte bare siden jeg ofte synes jeg ser så "sur" på trening, men jeg er bare konsentrert og veldig fokusert på det jeg skal gjøre. :p
Ha en sprek og sporty fredag! Nå blir det 2,5 timers biltur på meg da jeg setter nesa hjemover for å være sosial i kveld. Hehe. GOD HELG! :D

- Silje Bjørnstad - 

Veien videre

Hei!

Som dere ser så er bloggen nå blitt lagt inn som en "Side2-blogg" og innunder kategorien "trening". I den forbindelse er designet ikke helt optimalt akkurat nå, men dette skal jeg få hjelp med å fikse i løpet av de neste ukene. Derfor må jeg bare beklage eventuelt "designrot" og litt lite oversikt på bloggen akkurat nå, men jeg lover at det vil bli så mye bedre i løpet av sommeren!

Jeg har blogget siden 2007 og har siden den gang vært en del av blogg.no. Siden 2010 har jeg arbeidet som journalist i Side2.no som er en del av Nettavisen.no. 

I fjor ble blogg.no en del av Nettavisen og Side2, og flere bloggere er tilknyttet en seksjon på Side2.no, som for eksempel "Mote",  "Foreldre" eller "Trening". Nå er også jeg og min blogg blitt knyttet opp mot treningssiden til Side2, men jeg vil påpeke at jeg fortsatt kommer til å holde på miksen av å skrive om både trening, kosthold og litt mer personlige innlegg om meg og mitt liv. 

I løpet av helga tenkte jeg å skrive litt mer om hvem jeg er, hva jeg jobber med og rett og slett hvordan hverdagslivet mitt er til dere som er nye lesere og eventuelt som en liten oppfrisking til de som har fulgt meg en stund.  :)

Enn så lenge, takk for tålmodigheten i disse "oppgradering-av-bloggen-tidene" og ikke minst at dere følger meg, sender meg mail, stiller spørsmål og rett og slett bidrar til at det å blogge er så utrolig avhengighetsskapende og gøy som det er! ;) 

- Silje Bjørnstad - 

Instagramselfies og div

Hallo torsdag! :D

Her er siste nytt fra Instagram. Denne gangen er det en god miks av jobb, trening, mat og selfies ;)

 

1) Ute på tur sammen med verdens beste firbeinte skapning Lexie
2) Noen journalister på jobb har fått utdelt et telleapparat som skal brukes i ulike saker. Denne uken skulle man klikke hver gang man tenkte på sex i løpet av 24 timer! "JustANormalDayAtWork". ;D
3) Lexie-kos <3
4) Jeg og en journalistkollega smaker og vurderer ulike energibarer. 


5) Selfie med rotebustehår.  
6) Testing av pole fitness.
7) Kjøttfri mandag med hjemmelaget thai green curry gryte. YUM!
8) Jepp, markløft. ;)9) Selvironi lenge leve. Lyssetting og enkelte bukser kan skape morsomme illusjoner for å si det sånn!
10) Trening med duo-PT
11) Dips med ekstra vekt. 
12) Trening med benkpress og knebøy.

Kontoen er siljebjornstad87 for den som lurer på det ;)

Ha en herlig dag!

- Silje Bjørnstad - 

Pole fitness og energibarer med grøntfor

Hei! Kanskje ikke så overraskende så går mesteparten av tiden til  flytting og jobbing disse dagene. Og jeg har et så spennende jobbprosjekt på gang nå, noe jeg gleder meg så utrolig til å fortelle mer om i løpet av måneden! :) 

I forrige uke nevnte jeg at jeg og en journalistkollega hadde testet "Pole Fitness", og nå er artikkelen publisert. 

LES SAKEN HER: Dette er mange skeptiske til

POLE FITNESS: På grunn av minimalistiske
antrekk er det mange som tenker på stripping når man snakker om pole, men en runde med pole fitness handler definitivt ikke om kaste av seg klærne, det er rett og slett en skikkelig god treningsøkt.

Ellers så har vi smakt og vurdert ulike energibarer og "proteingodteri" på jobb denne uka, blant annet "Superfood-barer" med brokkoli, spinat og spirulina(!).

Så har jeg snakket litt om valg av salatdressinger til kk.no. Les den saken her: Dette blir fort 200 kalorier

Ha en herlig onsdag videre, jeg må tilbake til bananesker-sortering, rydding og flyttekaos.... ;)

- Silje Bjørnstad - 

Film: Dips med ekstra vekt og markløft fra kloss

Heia! :)

Om nøyaktig en uke er det MOVING DAY og de neste dagene kommer vel til å være preget av rydding, sortering, bananesker og svarte søplesekker. Men fra flytting til trening, her er et par klipp fra forrige uke. Jeg har blant annet begynt å trene dips med litt ekstra vekter. 

Her er et sett fra 3settx6rep med 7,5 kg ekstra:

video:dips75kgx6x3

Og så selvfølgelig litt markløft (favorittøvelse nummer 1), fra kloss denne gangen (90kgx3x3):

video:marklftkloss

Jeg har jo som tidligere nevnt satt meg ulike treningmål for året og følger spesifikke program for å nå de målene jeg har satt meg. Slik som i vår var det jo 15 chins som var målet og da trente jeg mer spesifikt mot det. Ellers så har jeg jo et ønske om klare en muscle up før året er omme, pluss noen andre perser, men tålmodighet er viktig og nå er det å øke 1RM maks i benkpress, knebøy og markløft som er hovedprioritet, så da blir det hovedsaklig de øvelsene som er i fokus pluss noen støtteøvelser ved siden av. Så det blir litt av hvert fordelt på ulike perioder ;) Hovedmålet er selvfølgelig å bli sterkere og å terpe teknikk, men trening for meg er så mye mer enn bare akkurat disse personlige målene. Å dra på trening er for meg et sted hvor det er meg selv som er i fokus samtidig som man treffer andre man kan få tips av, bli inspirert og få motivasjon til å prestere best mulig og så videre. 

For meg er en treningsøkt som en frisone som bare gir meg positiv energi. Så klart er det noen dager hvor kroppen er mindre gira på å komme seg på trening enn andre, men blir man først hekta på noe er det vanskelig å la være. Det å bruke kroppen på denne måten noe som gir meg et pusterom i hverdagen i tillegg til at det gir meg energi og overskudd, noe jeg også vet gjelder for maaaaange andre. <3 I tillegg synes jeg det er like viktig å få frem at det å hvile og å spise nok er vel så viktig som selve treningen - hvor mye av hva og hvor ofte vil selvfølgelig variere fra person til person, så derfor skal ikke jeg gå nærmere inn med detaljerte forklaringer og hypoteser,  men det er i alle fall ingen tvil om at kosthold og hvile har mye å si når det gjelder treningsresultater ;)  Just saying! ;)

- Silje Bjørnstad -

Kjøttfri mandag: thailandsk red curry med tofu

Hei og god kjøttfri mandag!

I dag er det middagstips med tofu. Tofu er laget av soyabønner og blir også kalt for "bønne-ost". Dette er en fullverdig proteinkilde på lik linje som for eksempel melk, egg og kjøtt, i tillegg til at du får i deg blant annet B-vitaminer og jern.

Prøv det for eksempel i gryteretter, pastaretter, wok og lignende retter man bruker kjøtt.

Jeg har blant annet prøvd tofu i red curry thaigryte og yummy!

RedCurry-sausen lager man enkelt selv med følgende ingredienser:
1 boks kokosmelk (400 ml)
3 ts red curry paste (mindre hvis du ikke ønsker det så sterkt
1-2 ss fiskesaus
3 stk limeblader
1 ss sukker
1/2 stk chili
2 ss koriander (kan sløyfes)

Stek først curry paste i en kjele og tilsett deretter kokosmelken, rør godt rundt. Smak til med fiskesaus og limeblader (disse skal ikke spises, brukes kun for å sette smak;) ). Tilsett ønskede grønnsaker og tofubiter. Dryss over koriander like før servering. (Jeg byttet ut koriander med cashewnøtter ;) )

Server med ris eller nudler.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Kosesjuk

Lexie <3

Hun må være en av verdens mest kosesyke skapninger, men størrelsesproporsjoner er nok ikke helt hennes sterke side... Hehe.

 

"Helt normalt å bare stå oppå krakken".

"Helt normalt for en voksen hund å bare velte seg oppi trynet ditt".

Vi var på tur i skogen allerede kl 10 i dag. Da var det overskya, men nå begynner sola å titte frem. 

Det er så fint her på landsbygda nå <3

Oh well, tilbake til Oslo i kveld..

- Silje Bjørnstad - 

Morgentrening på en lørdag

Status:
Helg: Lørdag: Passer en hund som ikke skjønner forskjell på helg og hverdag = blir vekt klokka sju av en firbeint vesen som er helt tullerusk og så glad at det ikke er mulig å bli irritert.

;D

Derfor stod jeg opp fem over sju og allerede litt før ni var jeg på trening der jeg var heeeelt alene, så deilig!! :D

Så da ble det selvfølgelig klein pose-selfie-bilde i speilet:

Og det ble en økt på 2,5 time med knebøy, strake markløft, benkpress med stopp, rygghev, hengende beinhev (mageøvelse), militærpress og hipthrust. <3 

 

Merket helt klart at energilagrene var ganske intakte etter isspising-maraton i går kveld så det var veldig deilig ;p

Nå er Lexie klar for sin "treningsøkt" (LES: Gå ut på tur), så jeg må vel bare frem med joggeskoene og ta meg en tur i skogen i dag også. <3 

Her er et bilde av den skjønne og kanskje mest bortskjemte skapningen fra i går kveld (Ja, hun ligger i senga....). 

Lexies blikk bare: "Kutt ut å ta bilder a, vil sove lissom".<3<3<3<3<3

Ha en herlig lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Hos verdens beste

 

Åh, denne helga har jeg gledet meg lenge til!! Jeg er nemlig i hjemtraktene på Finnskogen og skal være hundepasser for verdens beste firbeinte skapning Lexie.

Vi har allerede vært en tur i skogen på formiddagen i dag, i perfekt solskinnsvær på skogsstiene. 

Ellers så blir det litt hjemmekontorjobbing nå frem til tacomiddag i ettermiddag hos ei venninne. 

For en deilig start på helgen. 

Det synes Lexie også:

<3

God helg!

- Silje Bjørnstad - 

Jobb i dag: POLEDANCE

Allright, på jobb i dag har jeg  blant annet testa poledance sammen med en mannlig kollega som jobber i Side3.no, og fytti rakkern så gøy det var! 

For min del var det en utfordring bare det å få mine lange spagettiarmer og ikke-myke-kropp til å gå i grasiøse bevegelser rundt stanga, men jeg fikk faktisk til flere ulike typer "spinn" og å holde meg oppe ved å klamre meg fast med hender og bein. Jeg kommer til å lage en sak kombinert med "Side2 tester poledance" og det faktum at dette ikke har noe med stripping å gjøre, det er rett og slett en treningsform, imponerende akrobatikk og KUNST, som instruktøren forklarte. Mer detaljer kommer selvfølgelig i en artikkel neste uke. :)

Her er noen få bilder fra prøvetimen, flere bilder kommer så klart i saken og de er verdt å få med seg.. Haha, det er lenge siden jeg har ledd så mye, både av meg selv og den tøffe kollegaen som faktisk turte å bli med. Poledance er selvfølgelig også for menn og er faktisk veldig populært i utlandet. 


Ellers så kan jeg tipse om denne saken jeg har skrevet om energibarer/proteinbarer/lavkaloribarer:
- Er dette egentlig sunnere enn sjokolade?

Ah, nok en herlig dag på jobb med andre ord!! :D Og snart er det helg!! Jeg skal faktisk hjem til Finnskogen i helga for å være hundepasser! Gleder meg maks! :D

Ha en herlig kveld videre!

- Silje Bjørnstad - 

Test av duo-PT

I forrige uke testet jeg og en Side2-kollega "Duo PT" på Sats Storo her i Oslo og det var skikkelig gøy samtidig som man ble ordentlig godsliten og svett!

Les hele saken her: - Vi ble kvalme og blålilla i huden

ETTER 60 MINUTTER MED HARDTRENING: En er kvalm og klarer nesten ikke å smile mens den andre har fått lættis og en blank blålilla «glød» over hele kroppen.
ETTER 60 MINUTTER MED HARDTRENING: En er kvalm og klarer nesten ikke å smile mens den andre har fått lættis og en blank blålilla «glød» over hele kroppen.

 

Her er min dom:

- Jeg trener for det meste alene og trener hovedsaklig styrke der jeg styrer både øvelser og pauser mellom settene selv. Derfor var jeg veldig spent på hvordan det ville bli med å ha både både en PT og en treningsvenn som skulle stå å fortelle meg hva jeg skulle gjøre samtidig som de skulle «heie på meg».

Helle trener yoga, jeg trener ikke yoga - og det ble fort avslørt i begynnelsen av timen. Allerede under oppvarmingen blir jeg meget imponert av Helle som ser ut som GummiTarzan under oppvarmingen, mens jeg sliter med å få strekt ut beina skikkelig allerede i første oppvarmingsøvelse.

For ei som stort sett er vant med styrketrening der man bestemmer belastning og pauser selv, er det ingen tvil om at det var noen øvelser som ble mer utfordrende enn andre. Samtidig så var det så utrolig deilig å kjenne at man ble sliten på en helt annen måte. Jeg føler at øvelsene den personlige treneren hadde valgt ut kunne tilpasses våre individuelle nivåer. Det var også gøy der man kombinerte «par-øvelser» der man brukte hverandre som belastning. Jeg er også et skikkelig konkurransemenneske og flere ganger i timen fikk jeg kjenne at konkurranseinstinktet fikk meg til å gi enda litt til, faktisk så mye at jeg ble kvalm og trodde jeg skulle kaste opp på slutten av økta...

Jeg opplevde stor motivasjon fra både PT og min kollega under hele duo-timen og ble mer sliten enn jeg hadde trodd på forhånd. Ja, jeg fikk kjenne på både den berømte melkesyra og blodsmaken i munnen.

For min del er ikke dette den type trening jeg kommer til å prioritere på grunn av mine personlige treningsmål, men det var utrolig gøy å prøve noe nytt og annerledes. Og kroppen har helt klart godt av litt variasjon. Man er helt klart avhengig av en PT og en treningspartner som man kommer godt overens med, men jeg fikk meg i alle fall en effektiv og morsom økt. 

;D

- Silje Bjørnstad - 

Sommerens supermat

Hei!
Her er en artikkel jeg har skrevet ute for Treningsforum.no som ligger ute nå. 

For mange betyr sommeren mindre klær, utendørs trening og avkjølende kveldsbad i havet. Men sommeren er også en tid for grillkos, piknik i parken og deilig, sunn sommermat. Uansett hvor du spiser og hva du lager så bør du satse på ferske, naturlige råvarer som du finner i helt vanlige dagligvarebutikker.

Her har du 8 eksempler på typisk sommermat som er naturlig næringsrike og proppet av flere ulike vitaminer og mineraler:

Sunn sorbet

Den beste issorbeen lager du enkelt selv ved å bruke sesongens deilige, søte frukter. For eksempel så er mangosorbet en sunn og søt avslutning på grillmåltidet. Skrell en mango og fjern steinen. Mos fruktkjøttet med en stavmikser til du får en jevn og glatt puré som du setter i fryseret et par timer før servering. Andre frukter og bær som passer perfekt til å lage issorbet er for eksempel bringebær og ananas.

Kål
Kål er noe av det sunneste vi kan spise og særlig nykål og spisskål er typiske sommergrønnsaker. Forskning har vist flere helsemessige fordeler ved å spise disse næringsbombene. Blant annet vil det å spise kål ha en positiv effekt på tarmsystemet. Å inkludere ulike kålvarianter som en del av kostholdet sitt har også vist at dette kan bidra til å redusere risiko for å utvilke flere former for kreft, diabetes, og hjerte- og karsykdommer. Disse grønnsakene er en god kilde til blant annet fiber, vitamin C, vitamin K og folat.

Hjemmelaget iskaffe
I varme sommertemperaturer frister det kanskje ikke så mye med varm drikke, men er du en kaffeelsker kan du for eksempel lage en fristende iskaffe helt på egen hånd. Kaffe får stadig skryt for å bidra med flere helsemessige fordeler som har gunstig effekt på kroppen. Blant annet inneholder denne svarte drikken et rikt innhold av antioksidanter og forskning har vist at kaffe også er med på å redusere risikoen for å få blodpropp, og utvikle diabetes type 2 og Parkinson-sykdom. Tilsetter du et par desiliter med melk i iskaffen har du en deilig islatte som du også kan nyte med god samvittighet. Melk inneholder nemlig fullverdig protein samt andre viktige næringsstoffer som kroppen trenger - blant annet kalsium, job og B-vitaminer.

Bær 

Ulike typer bær er herlige, søte smaksbomber som fungerer utmerket som for eksempel snacks, i desserter eller som en del av et mellommåltid. I sommermånedene er det endelig sesong for norske bær som du enten kan plukke selv eller kjøpe i butikk. Et kosthold med mye frukt, bær og grønnsaker er vist å beskytte mot flere kroniske sykdommer, særlig kreft og hjerte- og karsykdom. Bær er gode antioksidantkilder og i tillegg gir de deg kostfiber og vitaminer som for eksempel C-vitamin.


Urter
Krydderplanter og urter er helt klart med på å gi maten et løft, både når det gjelder smak og utseende. I tillegg er det faktisk veldig sunt med krydderurter. De bidrar med antioksidanter, vitaminer og mineraler som har helsefremmende effekt, blant annet til å forebygge og lindre sykdommer og plager.


Salat
Nei, vi snakker ikke om et halvt hode isbergsalat, noen maiskorn og et par strimler med paprika. Salat er så mye mer enn bare grønne blader og på sommeren er det mange som gjerne bytter ut varme måltider med friske og lette salatmiddager. En salat kan være en sunn og mager erstatning for tradisjonell middag, men det er viktig å sørge for at man blir mett også. Sats på proteinrike ingredienser som gir deg stabilt blodsukker og som metter godt. Gode proteinrike salatingredienser er for eksempel kokt egg, kyllingbiter, skinkestrimler, osteterninger eller tunfisk. Belgfrukter som kikerter, bønner og linser er også noe s
om passer perfekt i en salat. En spiseskje eller to med en god oljedressing av for eksempel olivenolje eller rapsolje kan løfte salatmåltidet samtidig som du får i deg sunne fettsyrer. Hakkede nøtter, frø eller pinjekjerner er smakfulle alternativer som bidrar med fett av den sunne varianten.

 

Fisk
Fisk er sunt året rundt, men nå på sommeren smaker det kanskje ekstra godt hvis det er du selv som står for fangsten? I sommermånedene er det mange som finner frem fiskestanga og er du heldig og får fisk så er dette sunt og næringsrik mat du bør legge på middagstallerkenen. Både fisk og annen sjømat er en ypperlig proteinkilde som vil gjøre deg god og mett samtidig som du får i deg vitamin D, vitamin B12, selen og jod.


Norske grønnsaker
Grønnsaker er noe av de fleste av oss bør spise mer av, uavhengig om det er sommer eller ikke. Men når sommeren og høsten er her er det et større utvalg av kortreiste, smakfulle, norske grønnsaker i butikken. Typiske sesongvarer når det gjelder norske sommergrønnsaker er blant annet blomkål, gulrøtter, vårløk, tomater, agurk og sukkererter. Grønnsaker kan spises både rå, kokt, stekt eller bakt i ovn. Nå på sommeren smaker det også utrolig godt med grillede grønnsaker. Aluminiumsfolie bevarer kraften fra grønnsakene og en større del av vitaminer og antioksidanter. Smør folien med olje eller smør så ikke grønnsakene brenner seg fast. Pakk sammen og la grønnsakene ligge på grillen i cirka 10-15 minutter. I tillegg til grønnsaker er det et stort og fristende utvalg av søte, norske bær, nypoteter, moreller og epler, så her er det bare å nyte de norske, næringsrike godsakene mens man kan.
 

 

NYT! :D

- Silje Bjørnstad - 

Om kesam

Hei.

Kesam er et meieriprodukt som har økt i popularitet de siste årene og i tillegg er det også kommet flere nye kesamvarianter på markedet, og jeg og ernæringsfysiolog Camilla Andersen snakker om kesam i denne saken fra KK.no:  "Hvor sunt er egentlig kesam?" Et utdrag fra artikkelen:

Silje Bjørnstad, som er ernæringsfysiolog og driver siljebjornstad.blogg.no, forteller til KK.no det er vanskelig å si at et produkt er «bedre» enn et annet, da det først og fremst kommer an på hva det skal brukes til.

- Meieriprodukter som for eksempel rømme, kesam og crème fraîche har ulike bruksområder. Hvis man kan bruke et magrere meieriprodukt i matlagingen er det noen som ser på dette som fordelaktig, da de blant annet kan spare noen kilokalorier og fett, mens andre igjen sverger til de «originale variantene» og ønsker ikke å bruke lettprodukter eller magrere alternativer.

Videre forteller Bjørnstad at hun i likhet med Andersen mener at det kan lønne seg å velge kesam til enkelte retter, da det inneholder mer protein, mindre fett og færre kalorier sammenlignet med lignende meieriprodukter.

- Original kesam inneholder ikke tilsatt sukker, mens for eksempel mager vanilje kesam og kesam med limesmak inneholder litt tilsatt sukker.

- Kesam er et produkt som egner seg godt til blant annet dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter, og kan fungere som en god erstatning til for eksempel rømme. Kesam tåler ikke koking, men kan fint brukes i varme retter som skal i stekeovnen. Det egner seg også godt i paideiger, sier hun.

Kan du spise for mye?

Kesam kan altså brukes til det meste, og egner seg godt til både frokost, lunsj, middag og kvelds. Men kan det bli for mye av det gode mon tro?

- Det finnes nok ikke noe enkelt fasitsvar på hvor mye kesam det er greit å spise, da dette vil variere fra person til person med tanke på at vi alle har forskjellige mat- og drikkepreferanser, ulike energibehov og kanskje reagerer ulikt på samme mengde av et bestemt produkt.

- En generell regel er at et sunt kosthold også er et variert kosthold. Kesam kan gjerne være en del av et sunt kosthold, men ikke ta så mye plass at det går utover inntaket av andre mat- og drikkevarer som bidrar med andre viktige næringsstoffer som kroppen trenger, forklarer Bjørnstad.

 ;)

- Silje Bjørnstad -

Sommersalat på en kjøttfri mandag

God mandag!

Sånn er været i Oslo i dag:

:D

Jeg la ut en oppskrift til kjøttfri mandag i går, men deler like så gjerne denne herlige vegetar-sommersalaten i dag:

Vannmelon i biter, paprika, agurk, kikerter, ost og cashewnøtter bidrar til at denne er en næringsrik, mettende og ikke minst smakfull salat i sommervarmen.

Blant annet så bidrar ost med for eksempel kalsium og protein, paprika er en ypperlig c-vitaminkilde, kikerter inneholder blant annet en god del protein, fiber og diverse vitaminer og mineraler, cashewnøtter er en kilde til både sunne fettsyrer og protein samt vitaminer og mineraler. 

Enjoy :)

- Silje Bjørnstad -

Kjøttfri mandag på forskudd: vegetar green curry

Søndag i  dag, men kjøttfri mandag i morgen. Så derfor kommer et tips til en deilig, smakfull vegetarrett: Thailandsk Green Curry med masse grønnsaker og kikerter.

Du trenger:
Valgfrie grønnsaker (jeg bruker for eksempel wokpose + 1-2 gulrøtter + 1/2 brokkoli)
1 boks kikerter
1 boks kokosmelk 
4 ss green curry 
2 ss fiskesaus
En klype Sukrin gold (eller brunt sukker) 
En håndfull thaibasilikum
2-3 limeblader (Finnes i større dagligvarebutikker med asiatiske varer) 
1 god neve cashewnøtter 

Kok/wok grønnsakene lett et par minutter så de blir gjennomvare. Ha green curry paste i en egen kjele og stek den i cirka ett minutt før du tilsetter kokosmelk. Rør godt sammen og skru ned varmen. Tilsett fiskesaus og sukrin gold. Ha i limeblader og chili og la dette fortsette å putre. Smak på currysausen - tilsett grønn chili for "hottere" smak. Til slutt har du oppi grønnsakene og kikerter. La dette stå å bli varmt før du serverer. Nøttene kan du ha oppi den varme gryta eller drysse over like før servering. 

 

Server med ris eller nudler hvis du ønsker det.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

En sunnere quesadilla-variant

Hei!

I går forsøkte jeg meg på en litt sunnere vri av den klassiske retten "quesadilla" med hjemmelaget krydderblanding. Tradisjonelt bruker man tortillawraps, men jeg forsøkte meg på en variant med speltlomper - noe som absolutt kan anbefales. Mange ferdiglagde tortillawraps inneholder ofte en god del "raske karbohydrater" og kilokalorier, så da kan lomper være et fint alternativ. 

I stedet for kylling brukte jeg karbonadedeig som jeg stekte sammen med løk, paprikapulver, spisskummin og hermetiserte tomater med hvitløkssmak. En skikkelig digg kombinasjon med et hint av tacosmak og mye sunnere enn ferdiglagde tacokrydderblandinger som ofte har så mye som 1/3 salt. 

Legg karbonadedeigblandingen på en lompe og strø deretter på revet ost. Legg lompe nummer to over og stek i en tørr stekepanne på middels varme. Cirka 4-5 minutter på hver side til lompene har fått en gylden brunfarge og er blitt sprø.

Del quesadillaen i to og server med for eksempel salsa, guacamole og grønnsaker. 

Jeg har dilla på vannmelon for tiden så det ble faktisk en del av tilbehøret til min quesadilla, sammen med mais og paprika.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

Formiddagstrening

TGIF!!! :D

God fredag! Jeg jobber hjemme i dag og kan styre timene selv så da begynte jeg dagen med en tur på treningssenteret. I dag var det blant annet knebøy og benkpress med stopp som stod på programmet (Sitter i bunnposisjonen i knebøy i 1-2 sekunder før jeg reiser meg, og det samme med benk: 1-2 sekunder med stanga plassert på brystet før jeg presser opp). 

Så ble det latrow, rygghev, mageøvelse, dips med ekstra vekt og strake markløft. 

 Skal ærlig innrømme at formen  og energinivået ikke var helt i hundre i dag. I går ettermiddag var jeg og en Side2-kollega nemlig på SATS Storo for å teste duo-PT, og her var det mange øvelser som fikk opp pulsen min på en heller uvant måte enn den treningen jeg driver med til vanlig... Hehe. Så var nok litt mer sliten enn normalt i dag da hviledagen i går ble helt "hvilete" likevel. ;) Og ble nok forresten maaaaange flotte bilder derfra... HAH! Sak kommer i løpet av neste uke i alle fall :D

Nå må dette trynet ta seg en kaffe og begynne på jobbdagen! Ha en herlig fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad - 

Sunt med pizza?

På Instagram i går la jeg ut et bilde av en pizzabit med følgende tekst: "Går ubevisst, men åpenbart på pizzadietten. Er nå klar for å innta pizzamiddag nummer 6 på 8 dager".

Litt humoristisk ment, men også ren faka.

Jeg har tydeligvis fått pizzadilla de siste ukene og som ernæringsfysiolog vil jeg blant annet få frem at tradisjonell "junk food"-mat slettes ikke trenger å være så usunt som mange kanskje skulle tro. 

Et sunt kosthold er også et variert kosthold, og selv om jeg nå har spist pizza til middag flere dager på rad så trenger ikke dette å bety at man får i seg masse usunt fett, raske karbohydrater og bearbeidede produkter. 

Både pizzadeig og pizzafyll kan enkelt gjøres sunnere ved å velge mer næringsrike ingredienser. 

Som pizzabunn varierer jeg mellom for eksempel lomper, gjærdeig med grovt mel/havremel, mini-pizzabunn laget på mandelmel og egg og så videre. 

Jeg liker også å bruke hjemmelaget tomatsaus som består av hermetiserte tomater med krydder og urter fremfor de ferdiglagde fra industrien som ofte har et høyt innhold av sukker og salt. Bruker du magrere kjøttprodukter (for eksempel kylling, skinke, biffstrimler, karbonadedeig fremfor pepperoni, pølsebiter og bacon) og masse deilige grønnsaker kan pizza bli en deilig, næringsrik og mettende middag. Ønsker du en lettere ostetype finnes det mange varianter å velge mellom her også. 

Jeg er også opptatt av å spise nok grønnsaker i løpet av dagen og en pizzamiddag er intet unntak. Jeg har ALLTID noe grønt i tillegg, enten det er et par gulrøtter mens pizzaen står i ovn, en frisk sidesalat, kokte grønnsaker eller en råkostsalat. 

Med andre ord, pizza kan varieres i det uendelige så det handler om å lage sin egen kombinasjon for å dekke ditt behov av næringsstoffer, vitaminer og mineraler. ;)

Her er tips til noen sunne, deilige pizzaretter jeg har delt tidligere:
Hverdagspizza laget med havremel 

Kjapp og proteinrik porsjonspizza

Proteinrik lavkarbopizza

Lompepizza

Så hvis du ikke vet hva du skal ha til middag i dag.... ;)

 

Enjoy!
- Silje Bjørnstad -  

Test av iskaffe og full score for Side2! :)

Tjohei!

I dag er det en strålende dag å være journalist i Side2-redaksjonen:
Forrige uke hadde én Nettavisen-avdeling grunn til å juble ekstra høyt. Side2 satte ny rekord med over 632 000 lesere og kan smykke seg med tittelen «Norges største kvinnemagasin på nett».

Side2 er Nettavisens eget livsstilsmagasin for kvinner, men dekker også underholdning og kjendisstoff.

- Dette er helt fantastiske tall, og det er så gøy å se at den omleggingen vi nå er i gang med fungerer, og at flere og flere lesere finner veien til Side2, sier redaktør Ingeborg Heldal om rekord-tallene.

LES HELE SAKEN HER. 
DET er så utrolig kult å være en del av denne redaksjonen! :D

I tillegg til disse gode nyhetene har jeg vurdert og smakt på 12 ulike iskaffevarianter sammen med de andre Side2-kollegaene.


(Her er jeg sammen med noen av de andre i smakspanelet ;) )

Den ernæringsmessige vurderingen ble publisert i denne saken i går:
Tre iskaffe får terningkast 6

Et greit mellommåltid

En iskaffe en gang i blant kan fungere som et bra mellommåltid eller som en oppkvikker når du trenger litt ekstra energi. I tillegg bidrar en iskaffe laget av kaffe og melk med både antioksidanter og fullverdig protein fra melka.

Hvor sunn iskaffedrikkingen din, er avhenger av hvilke type iskaffe du velger og selvfølgelig mengden du har i deg. Dermed kan det være verdt å merke seg at ulike iskaffetyper varierer på størrelsen og dette kan igjen føre til store forskjeller på hvor mange kalorier og hvor mye sukker du får i deg. Hvis iskaffene kommer i tillegg til alle måltidene i løpet av en dag kan det fort bli et kalorioverskudd som også blir noen ekstra kilo i løpet av ett år.

En iskaffe laget på lettmelk fremfor helmelk og som ikke inneholder tilsatt sukker er derfor et sunnere og lettere valg.

Slik har vi utført testen

Side2s journalist og ernæringsfysiolog Silje Bjørnstad har sett på næringsinnholdet i 12 ulike iskaffetyper.

I denne testen har vi sett på innholdet av tilsatt sukker, kalorier, fett og protein. 

Lite sukker og en høyere andel protein trekker opp, mens mye tilsatt sukker, kalorier og fett trekker ned. 

 

Når det gjelder innhold av fett er ikke andel mettet fett opplyst på alle produktene i testen og derfor har vi valgt å se på den totale andelen for å kunne vurdere produktene opp mot hverandre.Resultatet av smakstestingen blir publisert senere i dag på Side2.no! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Sunne, sukkerfrie og proteinrike "havregrynkaker"

Hei og god tirsdag!

I helgen fikk jeg "bakeånden" over meg igjen og denne gangen var det egentlig myke havrekjeks som var planen, men resultatet ble heller "havregrynkaker med sjokoladesmak" - eller noe sånt ;)

Gode ble de i alle fall! Jeg skulle bare ønske jeg hadde tilsatt 1-2 ss med kesam så hadde de nok blitt enda saftigere, så prøv gjerne å erstatt litt melk med kesam hvis oppskriften virker fristende. 

Uansett så ble jeg overrasket over "man-tager-hva-man-haver-slumpe-resultatet" - søtt, sunt og digg! :D 

Til ca 8 stk:
30 gram havremel (knus havregryn)
1 scoop sjokoladeprotein 
1 ss kakao (gjerne mer for mer sjokoladesmak, jeg brukte kanskje 1 ts, det ble litt lite)
cirka 10-15 gram kokosmel (kan erstattes med mer havremel)
1 egg
Litt melk (tja, som sagt så slumper jeg, men cirka 0,3-0,4 dl tenker jeg. Som tidligere nevnt, prøv gjerne å erstatte noe av melken med 1-2 ss kesam. Kesam er med på å gjøre bakverk saftigere.)
1-2 ss sukrin gold
1/2 ts bakepulver 

TIPS: For vaniljesmak bytter du ut sjokoladeprotein med vaniljeprotein og dropper kakaopulveret. 

Visp sammen egg og sukrin gold. Bland alle tørrvarene sammen og tilsett eggdosisen. Tilsett deretter litt og litt melk/kesam til deigen henger sammen og samtidig er litt klissete.

 

Legg små klatter på et bakepapir og stek på cirka 170 grader i 11-12 minutter. (Avhenger av stekeovn og størrelsen på kakene)

Nytes gjerne sammen med et iskaldt glass melk. Enjoy!

- Silje Bjørnstad -
 

 

 

Soooool!:)

For en deilig sommervarme!! Det er på sånne dager her jeg bare virkelig savner å ha en balkong, men om bare 3 uker så har vi flytta til ny leilighet og da med balkong! :D DET blir så deilig det. 

Ellers så er det jo en del parker her i Oslo som man kan grille seg i:

"Solfie".

I sommervarmen så er det sommermat som gjelder, og som jeg nevnte tidligere i dag så hadde jeg min kjøttfrie dag i går (som forøvrig bestor av blant annet vegetarpizza på Grefsenkollen... ;D )

Dagens middag ble dermed marinert kalkunstrimler med potetsalat, vannmelonbiter og kokt brokkoli. 

Utrolig deilig med frisk vannmelon som tilbehør - det må dere prøve! :D

Tips til en "lettere potetsalat": Bruk ekstra lett lettrømme eller kesam med for eksempel litt sennep, revet pepperrot, dill eller andre urter. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Knebøy..

God 2.pinsedag / kjøttfri mandag / fridag - hva du nå kaller denne herlige solfylte mandagen! :D

For min del begynte det med "knebøy-mandag" og jeg er veldig fornøyd med dagens sett.

Det er tunge vekter og få repetisjoner i forhold til min 1RM, og det er deilig å kjenne og se at ting går fremover. 

Her er to av dagens sett. Først 70kgx2:

video:boy70kgx2

Og her 72,5kgx2, som forøvrig ble bedre utført enn det settet med 2x70kg ;p

video:boy725kgx2

For all del, jeg vet at teknikken er langt ifra perfekt, men den er likevel mye bedre nå sammenlignet med tidligere i forhold til tyngre vekter og få reps. Det har liksom tatt noen måneder og skjønne og kjenne hvilken startposisjon som er best for løftene (det samme gjelder for markløft for den saks skyld), og ikke minst forståelsen og følelsen av kontakt med de ulike muskelgruppene og inntak av luft ;p (noe som sikkert ser og høres helt merkelig ut på klippene, men det er en grunn for at  man står og gjesper etter så mye oksygen som mulig. "TRYKK!") Også må jeg helt klart bli bedre til å unngå å "tippe fremover" på vei opp, mister mye trykk der...) Men, som sagt, i dag fokuserer jeg på det positive og hadde jeg tatt samme antall kilo og reps for 2-3 uker siden så hadde det ikke sett slik ut ;p

Ja, ellers så er det jo (egentlig) kjøttfri mandag i dag, men jeg hadde min kjøttfrie dag i går - mer matprat senere i kveld! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Mellommåltider: Sunn mat på farten

Hei

Jeg får ofte spørsmål om tips til mellommåltider og hva man skal velge når det gjelder "sunn mat på farten". Det virker som om mange har bestemt seg for at "Nei, det finnes ikke noen sunne valg når man har det travelt og bare må hive i seg noe fra en kiosk eller bensinstasjon". 

Vel, min respons til det er "Eh, feil". 

Selvfølgelig er det ikke alltid like lett å planlegge måltidene sine i en aktiv og til tider hektisk hverdag. Men det betyr ikke at man må ty til en sjokolade, pølse-i-brød, eller en Narvesen-bolle hver gang man kjenner blodsukkeret begynner å synke eller at konsentrasjonsevnen ikke er helt på topp. Ikke misforstå meg, jeg sier ikke at er noe direkte i veien feil med en bolle eller en pølse en gang iblant, men det er ikke av det mest næringsrike valget hvis man ønsker påfyll og et mellommåltid som sørger for et jevnt energinivå. 

Et generelt tips når det gjelder matvalg er å legge fokus på måltider som bidrar med langsomme karbohydrater, sunt fett og har et høyt innhold av protein. Da sikrer du deg en jevnere og langsommere blodsukkerstigning som bidrar til et stabilt energinivå og bedre metthetsfølelse. 

Hvor mye?

Det finnes ikke et enkelt svar på hvordan fordelingen av energi og næringsinnhold i de ulike måltidene man spiser da dette vil variere fra person til person. Det daglige energibehovet avhenger av aktivitetsnivå, kroppsstørrelse og selvfølgelig hva man ellers spiser i løpet av en dag. Generelt sier man at et mellomåltid bør bidra med 100 - 250 kcal.  

Her er noen av mine personlige favoritter når det gjelder mat-på-farten og som jeg merker gir meg det ekstra påfyllet kroppen trenger når det enten er litt lenge til middag, man sitter i bilen eller lignende:

- En neve usaltede nøtter

- En gresk yoghurt fra Synnøve Finden eller en Skyr

- 24-Havregrøt fra TINE

- En frukt og en kaffe latte

- En påleggspakke med magert kjøttpålegg (for eksempel kalkunskinke)

- En proteinshake

- Knaskerøtter + noen mandler

- 1/2 boks cottage cheese med bær 

- 1-2 fullkornskjeks med 3-4 osteskiver

- 1 boks vaniljekesam

- Bærsmoothie laget med melk + 1 neve bær og litt søtningsmiddel

- 1-2 speltlomper meg kyllingpålegg + sennep + grønnsaker

 

Greit nok at ikke alle disse alternativene finnes på alle mulige kioskutsalg, bensinstasjoner og så lignende, men jeg er ganske sikker på at de fleste stedene uansett har noen nøtter, grønnsaker/frukt, yoghurter og kaffedrikker til salgs... ;)

Tja, dette er jo MINE personlige favoritter, men andre sunne og næringsrike forslag til mellommåltider er for eksempel: 

- Avokado

- Tunfisk på boks

- Makrell i tomat + 1-2 skiver knekkebrød

- 1 skive grovt brød med proteinrikt pålegg

- Yoghurt naturell med hakkede nøtter + tørket frukt

Ellers er det selvfølgelig bare å spørre i kommentarfeltet hvis noen har noen spørsmål om dette med mellommåltider/sunn mat på farten! :)

- Silje Bjørnstad -

Film: Markløft fra kloss

Heia!

Det ble en god treningsøkt denne lørdagsformiddagen med blant annet markløft fra boks. Og egentlig ny pers med 2 doble på 100kg (totalt 3 sett):

video:marklftboks100kgx2

Det skal jo sies at jeg aldri har testet 1RM eller 2RM eller noe annet når det gjelder markløft fra kloss, men det er i alle fall fint å se at teknikken stadig blir bedre og at styrken også kommer seg. (Er vel i 7. eller 8. uka av et totalt 12 uker, så da blir det spennende å sjekke 1RM maks i knebøy, markløft og benkpress). Har vel ikke testet 1RM siden januar/februar nå..

Resten av dagens økt bestod av knebøy til boks med stopp i bunnen, smalbenk, dips med ekstra vekt, latrow, rygghev, mageøvelse, chins og militærpress. 

Men med endorfinrus i kroppen og en liten pers på dagens økt så strekker denne jenta hendene i været og nyter tanken på at det er lørdag og pinsehelg. 
GOD HELG og GOD PINSEAFTEN! :)

- Silje Bjørnstad - 

Sunn og digg "lunsjform"

Whohoo, det er fredag og straks helg!!

Vel, min helg starter ikke ordentlig før jeg er ferdig på kveldsvakt, men det nærmer seg! :)

Før jeg stikker på jobb vil jeg tipse om et superenkelt lunsj/middagstips. Dette er en smakfull og enkel rett som lager seg selv. I tillegg er det en fin måte å bli kvitt eventuelle rester og å få i seg masse deilige grønnsaker!

Her brukte jeg rester av wokgrønnsaker fra pose (opptint) og ferdigstekte kyllingbiter. Så hadde jeg oppi 1/2 boks mais og litt purre. Med litt tomatsaus (ketchup/tomatpure eller lignende) og ost på toppen har man en gratinert alt-i-ett-form på 1-2-3! :D

Sett formen midt i ovnen på cirka 200-225 grader til osten har smeltet (ca 10-12 minutter). Denne kan fint nytes alene eller sammen med for eksempel en skive grovt brød, fullkornsris eller lignende avhengig av hvor sulten du er.

 

For en ekstra piff kan du strø over et dryss med for eksempel oreganokrydder eller lignende. 

Enjoy!

- SIlje Bjørnstad - 

Instagram-goodies

Hei!

Da var det på tide med litt oppdatering fra Instagram igjen :) Her er noen av de siste "Insta-begivenhetene" fra min konto:

1) Skjeggtrollet mitt!... Enough said.
2) Dipser og pusher!
3) Hehe.. Jeg tok med litt is på biltur... ;)
4) Knebøy

5) En fantastisk start på formiddagen - opp til Grefsenkollen med skyfri himmel og steikende solskinn. 
6) Ute på restaurant med noen av Side2-kollegaene
7) Før Side2-folket kom satt jeg alene med 9 ledige stoler rundt meg. Satt med "Neida-jeg-har-ikke-blitt-ditcha-av-9-andre, jeg-er-bare-tidlig-ute"-blikk til de andre rundt meg noen minutter der ja... ;)
8) Nok en tur til Grefsenkollen - like varmt og fint på ettermiddagen. 

9) Gjør meg klar til tannlegebesøk. "Not amused".
10) Trenings-selfie!
11) Ute og spiser pizza med ei venninne
12) Markløft-trening, min favorittøvelse. <3

Og som alltid finner du meg på kontoen siljebjornstad87. 

Snart helg!

- Silje Bjørnstad - 

I DetNye ShapeUp

 

Hei! Onsdag og snart halveis til helg allerede!? 

Jeg skal straks stikke på kveldsvakt for Side2, men før den tid så skal jeg bla litt i den nyeste utgaven av DetNye ShapeUp. 

Jeg har forresten skrevet en ny artikkel for bladet som er med i denne utgaven: Smart treningsmat på kjøkkenet. 

Her får du tips om hva slags basisvarer som kan være lurt å ha i både kjøkkenskap, i kjøleskapet, i fryseren og på kjøkkenbenken. ;)

 

Ha en sporty onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Trening og bananfakta

Helloooo!!

Wow, som dagene flyr!

Jeg jobber kveldsvakter for Side2 denne uka og har nok av ærender på formiddagen for å si det sånn.  Og etter Side2-jobb blir det gjerne litt hjemmekontor også.. Hehe. Det er veldig mye gøy som skjer for tiden og jeg gleder meg sånn til å fortelle mer om det, litt senere i måneden.. ;)

Uansett så er det viktig å fylle på energilagrene sine også, og det gjør jeg som kjent med trening. Så i dag ble det supersett for å spare tid med følgende øvelser: Knebøy + Benkpress, Rygghev + Strake markløft på kloss.


 

Ellers så kan jeg tipse om en ny artikkel jeg har skrevet for Treningsforum om "Mindful Eating" basert på en bok skrevet av kostholdslegen Fedon Lindberg.

LES SAKEN HER: Dette bidrar til mindre stress, slutt på trøstespising og et mar stabild blodsukker, hevder Fedon.

Ellers så kan dere lese denne saken jeg har skrevet for Side2, som rett og slett handler om banan, en frukt med flere fordeler:

Banan inneholder også mer karbohydrater enn de fleste frukter, men nettopp derfor blir denne frukten sett på som ypperlig treningsmat. Den gule frukten kan være lurt å spise både før og etter fysisk aktivtet fordi kroppen fort tar til seg næringen.


LES SAKEN HER: Hvor sunt er egentlig banan?

FLERE GODE NÆRINGSSTOFFER: Bananer inneholder mer enn bare fruktsukker og kalorier.

Enn så lenge, ha en fin ettermiddag og kveld videre.

Back to work!

- Silje Bjørnstad - 

Nye uke og den starter slik:


Hei!

Fortsatt skyfri himmel med strålende sol og høye temperaturer endte med at jeg tok en tur ut i skogen etter frokost i dag. Deilig!! :DEllers er det jo kjøttfri mandag for min del, men i dag har jeg ingen kjøttfri oppskrift på lur. Det blir nemlig en mat-på-farten-dag for meg denne mandagen, for nå skal jeg straks rekke noen møteavtaler før jeg begynne på jobb klokka 14. Så det blir nok ingen hjemmelaget kjøttfri middag, men det blir selvfølgelig kun vegetarmat i løpet av dagen likevel altså. ;)

Så i stedet vil jeg komme med tips til steder hvor man kan finne inspirasjon og oppskrifter til deilige vegetarretter.
Sjekk ut:  

Grønn Hverdag sine hjemmesider
Veganmisjonen
Vegetarbloggen
Dyrevennlig
Norsk vegetarforening

Ha en deilig og varm mandag, nå er vi faktisk inne i juni måned, den første sommermåneden! :D

- Silje Bjørnstad -

Minipers på trening

God søndag!

I dag har jeg endelig trent litt tung styrke igjen og det ble blant annet en liten pers i "dobbel-bøy" med 75kgx2rep - noe som gir en så utrolig deilig følelse. (Tok 2 på 72,5 kg i forrige uke. 1 RM er på 80kg)  I tillegg ble militærpress, smalbenk, rygghev, chins, utfall og dips. (Er nok all isspisinga som gir litt ekstra trykk... ;p ) 

Også en liten treningsselfie - fordi jeg faktisk er ganske blid når jeg er på trening, selv om det ikke alltid ser sånn ut "in the moment". ;pEllers så har det blitt litt hjemmekontor-jobbing og litt leilighets-planlegging. Nå er det akkurat 1 måned til jeg og Fredrik flytter til VÅR EGEN leilighet! Jeg er så klar!! I disse solskinnsdager savner jeg virkelig å ha en balkong, så det skal bli så deilig å få et sted man kan sitte ute og ikke minst et sted man kan grille.

Også må man jo finne ut alt man trenger, av både møbler, hvitevarer, gardiner og annet dilldall. Og nå er det plutselig litt morsommere å titte litt i interiør-nettbutikker og i reklameblader for å se om det er noe som frister. ;D 

Med andre ord, jeg har en helt perfekt søndag og håper alle dere andre også lader opp batteriene på best mulig måte til en ny uke i moren. <3

- Silje Bjørnstad 

Matbloggtoppen Matprat