hits

juni 2016

Tha Booty Builder

God torsdag!

Jeg skal straks til tannlege før jeg raser videre til kveldsvakt for Side2 så det ble formiddagsøkt i dag.

Der jeg trener, Fitness Xpress Storo, så har de nå fått det nye "trendapparatet" i hus, nemlig "Booty Builder"! Jeg har prøvd apparatet før i forbindelse med Side2-tester-Booty Builder, men det var ikke før i dag at jeg faktisk brukte det i forbindelse med en treningsøkt. 4x15reps med hip thrust stod på programmet og da var det bare å spenne på seg beltet i Booty Builder`n!

Personlig synes jeg dette er et meget enkelt og praktisk apparat å bruke når man skal trene hip thrust fordi man slipper å bruke tid på å sette opp en benk og vektstang, samtidig som at det er SÅ mye mer behagelig å ha "et mykt belte" som klemmer på hofteområdet fremfor en stang.

Ellers så bestod dagens økt av "speed-knebøy" 6settx4reps, benkpress med kloss (kreativ løsning her som dere ser ;) ) med 5x5 på 50 kg med stopp, rygghev 3settx15 reps, ettbeins-sidehev i kabel 3settx15 reps, omvendt roing 5settx10 sett og skrå brystpress 3 settx10-12reps.

Ey, forresten, jeg har delt et nytt innlegg på Facebook-siden til meg og Susanne som heter "Slik former du kroppen":

Meieriprodukter er en god kilde til fullverdig protein, men har du noen gang opplevd å ta av lokket til for eksempel yoghurt, kesam eller cottage cheese og ser at det flyter "vann" på toppen? Dette "vannet" er ikke nødvendigvis et tegn på at noe er galt med produktet. Faktisk så er dette ofte en blanding av vann og myseprotein utskilt fra resten av massen så ikke hell av denne væsken! Rør det heller inn igjen så unngår du å "helle av" proteiner. Dette er altså ikke et tegn på at meieriproduktet er "gammelt" eller er "dårlig", og smaken er fortsatt den samme.Så det så.

;)

- Silje Bjørnstad -

Kalorier er ikke farlige!

Hei!

Når du får et nytt Shape Up-blad på midt i uka så blir onsdagen med ett så mye bedre! :D

I denne utgaven bidrar jeg med en ny sak om mental trening: "Kunsten å si nei" - noe jeg tror mange (kanskje spesielt jenter) kan kjenne seg godt igjen i. 

Et sitat fra en av ekspertene i saken: 

- Veldig mange, spesielt kvinner synes det er vanskelig å si nei og velger å si ja for å unngå en ubehagelig situasjon med negative følelser. Hjernen vår fungerer på den måten at det er de emosjonelle tankene som kommer først, og som vi som regel handler ut ifra. Det er de som gjør at samvittigheten slår inn, at vi sier ja isteden for nei. 

Noen som kjenner seg igjen her?

Det var spesielt en setning jeg la merke til da jeg intervjuet de to ekspertene til denne saken og i artikkelen formulerer jeg denne setningen på denne måten:  "Husk at du alltid har et valg, og for hver gang du sier "ja" til andre, så kan det også være at du samtidig sier "nei" til deg selv. Eller for å si det på en annen måte; hver gang du sier nei til noen i de situasjonene du faktisk bør si nei, så sier du samtidig ja til deg selv" . 

Det å si nei er definitivt en treningssak og jeg har selv blitt så mye bedre på dette de siste årene. Man kan ikke alltid rekke alt, man kan ikke alltid være med på alt eller stille opp på alt. Og jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i det at "det å si nei til andre, er samtidig som å si ja til seg selv". 

Ellers så har Shape Up nå startet med en ny serie: "xxx er ikke farlig". Jeg er så heldig å ha fått hovedansvaret for denne serien og skal i utgavene fremover ha en artikkel om matmyter og bestemte produkter som folk kanskje er skeptiske til eller unngår å spise fordi de tror det er "farlig/usunt" og så videre. 

Først ut er "Kalorier er ikke farlige!":

Håper juli-utgaven inspirerer deg til en sporty og sunn sommer!

- Silje Bjørnstad - 

Når ikke alt går som "planlagt"

God tirsdag!

De siste ukene er det PT-kjæresten Fredrik som har satt opp treningsprogram til meg. En gang i uka har jeg trent chins/chin-ups (kroppshev med underhåndsgrep - pullups er kroppshev med overhåndsgrep), og i mai begynte jeg med 5x5 med 5 kg ekstra på 52 kg kroppsvekt. I forrige uke tok jeg 5x5 med 13,75 kg og i dag forsøkte jeg meg på 5x5 med 15 kilo ekstra. 

BHMPiX-DfwK
Det ble for tungt og det ble "bare" 3 sett med 5 repetisjoner med 15 kg ekstra før jeg tok de to siste settene med fem repetisjoner og 10 kg ekstra. Men jeg depper virkelig ikke av den grunn!!! Med tanke på at jeg nå også har noen kilo ekstra på kroppen å dra opp (nåværende kroppsvekt er cirka 55-56 kg) samt at jeg "kun" har trent denne øvelsen én gang i uka så er det å klare sett med 5-reps-chins med 15 kg ekstra virkelig noe som ga meg en sinnsyk digg følelse av mestring og treningsglede. Det er så fort gjort å bli avhengig av et treningsprogram, avhengig av å følge noe til punkt og prikke, og kanskje føle seg så mislykket og svak hvis man én dag eller i én periode ikke gjennomfører det som står på programmet, eller ikke lenger kan øke kiloene i styrkeøvelser som man har gjort jevnt og trutt de siste ukene. Altså, hvorfor bruker energi og krefter på denne negative og demotiverende følelsen? ALLE har en "dårlig" dag eller en "dårlig" treningsøkt, også de som er toppidrettsutøvere og de aller beste på sitt område. Det er så fort gjort å sammenligne seg med alle man ser på Instagram, alle de smilende spreke bloggerne i sosiale medier og "de sterkeste" på treningssenteret, men husk at det du observerer bare en liten del av deres hverdag. Dette er bare en liten del av en større kontekst og helhet. Selv om noen alltid har det helt perfekt og helt topp, enten det er på trening eller i andre situasjoner, så har alle både gode og dårlige dager - det er bare ikke alt som deles ;)

Selvfølgelig kan det være fint å følge andre for å få inspirasjon og motivasjon, men likevel så er mestringsfølelse og treningsglede noe du får av DEG og DIN kropp, DINE prestasjoner og DIN framgang. De gangene du føler at kroppen er svak og tung, at økta kjentes dritt ut og at alt "bare gikk i vasken", så husk da at en slik økt bare er en liten del av det store bildet. Gå tilbake og se på hva du har oppnådd, se på treningen i et større og mer helhetlig perspektiv. Bare det at man faktisk har kommet seg på et treningssenter eller tatt seg en løpetur er for mange noe som kan føles helt fantastisk ut fordi man kanskje har brutt en stor sperre. 

Så, i stedet for å "sutre" over at jeg ikke klarte 5x5 med 15 kg ekstra i chins, så velger jeg heller å tenke positivt og at jeg er meget fornøyd med chins-styrke-fremgangen de siste ukene! Og den endorfinrus-energien var godt å ha med seg når knebøy med 6x6 på 57,5 kg og stopp i bunnen stod for tur. Her begynte jeg vel på 40 eller 45 kg, og jeg har økt 2,5 kg hver uke. Det blir jo spennende å se hvor lenge jeg kan holde på sånn før progresjonen begynner å flate ut :p

video:knebystopp575x6reps

Ellers så ble det 4settx6reps på 37,5 kg i smalbenk (det bomma jeg på i forrige uke faktisk, så det var digg å få til den med spagetti-armene mine), roing i kabel (4settx8 reps), utfall 3 settx12 reps og ro-intervaller. 
 
video:smalbenk 375 kg


Alt i alt, en god og varierende økt! :D Så vurderer jeg en joggetur i Oslo-marka i kveld fordi været er så deilig!!

Ha en sporty tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Lun og smakfull sommersalat

Hei og god mandag!

Sommeren er høysesong for grillmat og isspiing, men det er også høysesong for norske frukter og bær, og salater.

Her kommer et tips til en lun sommersalat med kylling. 

Til cirka 2 porsjoner:
2 stk kyllingfilet
5-6 ss soyasays
1 stk rødløk
2-3 hvitløksfedd
1 boks mais
1/3 isbergsalat
1/4 agurk
1-2 små never med ristede cashewnøtter

Skjær opp kyllingfilet i biter og stek bitene litt gyldne i stekepanna sammen med litt olje/smør. Tilsett deretter oppskjært rødløk og 1-2 knuste hvitløksfedd (bruk hvitløkspresse). La dette surre et par minutter før du tilsetter soyasaus og det siste knuste hvitløksfeddet. Når alt er blandet sammen trekker du stekepanna til side og begynner med grønnsakene. Skjær opp agurk og isbergsalat - ha over på en tallerken. Tilsett mais og den stekte kyllingen og løken. Dryss over ristede cashewnøtter til slutt.

Denne salaten får en litt asiatiskpreget smak og bidrar godt med både gode karbohydrater fra grønnsakene og maiskorn, protein fra kylling og nøtter, og sunt fett fra nøttene.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Nyter sol, sommer og gigantisk kanelbolle

Hei og lørdag!

Mine siste dager kort oppsummert: God mat, godt selskap, jobbings, nyte sommervær og gåturer i Oslo-marka. 

 

Torsdag kveld gikk jeg og Susanne opp på Grefsenkollen. Det vil si, NESTEN opp til Grefsenkollen siden det viste seg at festivalen "Over Oslo" arrangeres i disse dager og man måtte ha inngangsbillett for å komme helt på toppen. Uansett så fikk vi med oss både utsikt og leking på veien.

Det skulle noen forsøk til før vi fikk det pistol-squat-duo-bildet til å sitte for å si det sånn. Disse bildene delte Susanne på vår Facebook-side "Slik former du kroppen" tidligere i dag:"Husk at trening ikke alltid ser ut som i fitnessbladene eller i sosiale medier, i alle fall ikke når du skal prøve noe nytt for første gang! Trening er trening, du gjør det for å øve og bli bedre fra gang til gang. Bare hopp i det, alle har vært nybegynner en gang!"

I dag har jeg virkelig storkost meg etter jobb sammen med en av mine beste venner på Aker Brygge i sola. Vi spiste forrett og hovedrett på restauranten ASIA (som for øvrig virkelig kan anbefales - NAM!), så tok vi desserten ved å besøke en av de mange isbodene som frister hele veien til Tjuvholmen. En helt perfekt venninne-date <3

Ellers så jobber jeg helg på Side2 slik at det heller blir en tidlig lørdagskveld på meg i dag. 

Kveldens underholdning er det nyeste nummeret av Tidsskrift for Ernæring og lørdagsgodtet blir nok denne GIGANTISKE kanelbollen som Fredrik overrasket meg med. Altså, det er den største kanelbollen jeg har sett! 

God helg a​! :)

- Silje Bjørnstad - 

5 gode grunner til å spise (mer) frukt

Sommeren er høysesong for norske frukter og bær. Både frukt og bær er populært å ha med seg på stranden og i parken nå som det er blitt varmt og godt. Disse matvarene passer også perfekt som sunnere snacks eller som en søt avslutning på måltidet.

Å inkludere frukt i kostholdet sitt har mange fordeler, men til tross for sine positive egenskaper har frukt fått mye negativ omtale de siste årene. Påstander som at "frukt gjør deg feit" og "frukt er sukkerbomber" er bare noe av det man har sett og hørt i både media, sosiale medier og kanskje også i samtaler med venner eller kollegaer. Og hvem kan vel glemme "banandebatten" i desember?!

I dette innlegget ønsker jeg derfor å gå litt mer detaljert inn på hvorfor jeg mener det er totalt unødvendig med en slik "frukt-frykt". Hvorfor gjøre sunn og næringsrik mat mer komplisert enn nødvendig? For friske mennesker er frukt noe som bør ses på som noe som er en positiv matvare som helt klart kan inngå i et sunt og variert kosthold!

1) Frukt ER sunt
De norske helsemyndighetene anbefaler at vi spiser minst "5 om dagen" fordelt på minst 2 porsjoner frukt og bær og 3 porsjoner grønnsaker. Men mange unngår frukt i frykt for å få i seg for mye sukker. Ja, frukt inneholder sukker, men dette er et naturlig innhold av fruktsukker, noe som gjør at fruktene har en naturlig søtsmak. Det er altså ikke tilsatt noe ekstra sukker i frukt! Det er stor forskjell på å spise en sjokolade eller drikke en brus som inneholder tilsatt sukker og å spise en frukt som har et naturlig innhold av fruktsukker. Med typiske sukkervarer som godteri og brus får du stort sett i deg bare «tomme kalorier», mens når du spiser frukt så får du også i deg flere viktige næringsstoffer som kroppen må og vil ha for at du skal holde deg frisk og rask. Med andre ord så er det ikke frukten du bør droppe hvis du skal redusere inntaket av sukker. Det er først og fremst det tilsatte sukkeret som finnes i typiske godterivarer som sjokolade, kaker og brus man bør begrense inntaket av.Når det gjelder «vanlig bordsukker» så består dette av cirka 50 prosent glukose og 50 prosent fruktose. For å få i seg like mye fruktose fra frukt som det er i 1 liter brus, må du spise 1 kilo bananer som tilsvarer ni middels store bananer på 110 gram eller 3 kilo fersken som tilsvarer 7-8 middels store ferskenfrukter. I tillegg så vil den flytende brusen bidra med dårlig metthetsfølelse og ingen gode næringsstoffer, mens du fra fruk får i deg mettende fiber og vann, og ikke minst viktige vitaminer mineraler. Tross alt så oppfordres vi til å spise minst «5 om dagen» som er en anbefaling basert på systematiske kunnskapsoppsummeringer og forskning på feltet. Forskning viser nemlig at frukt og grønt er bra for helsa vår! Dette er matvarer som blant annet er med på å styrke immunforsvaret ditt, redusere risikoen for å utvikle hjerte- og karsymdom og redusere faren for å uvikle kreft. 

2) Det er praktisk og svært anvendelig
Frukt kan spises som den er og er derfor et perfekt valg når du trenger noe kjapt og enkelt, eller ønsker et sunt, lite mellommåltid. Frukt kan kuttes opp å brukes i salater, frisk sorbet, juice og smoothies. Mange synes også at frukt er et perfekt alternativ når man har lyst på noe søtt og trenger å dempe søtsuget. Frukt er i tillegg en ypperlig ingrediens i bakst og desserter! Baker du med frukt får du et naturlig søtt resultat slik at du helt slipper å bruke tilsatt sukker, men du får øker innholdet av gode næringsstoffer.  

3) Det inneholder få kalorier
"Frukt gjør deg feit" er en annen myte som går igjen. Hvis vi sammenligner kaloriinnholdet på en frukt, for eksempel et eple, med en sjokolade så inneholder eplet 50-70 kcal per stykk avhengig av størrelsen, mens en vanlig sjokolade på 40 gram bidrar med cirka 200-250 kcal. En 100 grams sjokoladeplate inneholder 500-550 kcal. Du må altså spise 7-8 epler for tilsvarende kalorimengde som en 100 grams sjokoladeplate. De største sjokoladeplatene veier 200 gram og inneholder cirka 1100 kalorier, noe som tilsvarer 17-18 epler! Husk også at frukt inneholder mye vann og en del fiber som er med på å fylle opp magen. Dette kan bidra til at man spiser mindre av energitette og næringsfattig mat som blant annet søtsaker og chips. Når det er sagt så er det aldri for sunt å overdrive, et sunt kosthold handler jo tross alt om variasjon og balanse. Men hvis du overdriver og spiser for mye er det ikke nødvendigvis frukten i seg selv som er problemer, men nettopp det at det totale kaloriinntaket blir for mye. Som jeg har sagt utallige ganger før: det er ikke den ene matvaren eller det ene måltidet som gjør deg sunn/usunn eller som påvirker om du går opp/ned i vekt. Det er det helhetlige kostholdet over tid som har noe å si.

4) Det er billig
Hvis man begynner å sammenligne kilosprisen på frukt og grønnsaker med for eksempel sjokolade og andre søtsaker så ser man fort hva som er det rimeligste alternativet. En sjokolade eller en liten potetgullpose koster gjerne mellom 20-40 kroner, mens frukt som for eksempel et par bananer eller 2-3 epler ikke koster mer enn en 10-12 kroner.5) Det får maten til å se mer fristende ut
"Vi spiser med øynene" er et uttrykk mange kjenner seg igjen i. Både frukt, bær og grønnsaker i fine utskjæringer er med på å gjøre at matfatene ser mer appetittelige ut og fargerik mat kan bidra til å gi mer matlyst. Og i tillegg er dette "pynt" som du kan spise med god samvittighet. 

Så ikke bruk tid og krefter på å "frykte frukt", eller fruktens naturlige innhold av fruktsukker. Vær heller glad for alle de gode næringsstoffene du får med på kjøpet ved å spise disse vitaminbombene fra naturen! Vi må fremsnakke mat, ikke skape unødvendig matfrykt.

- Silje Bjørnstad - 

(Alle bilder er fra Opplysningskontoret for frukt og grønt)

Å bli sterkere krever også hvile

God tirsdag!

Etter noen dager på Finnskogen der gåturer og fiskestang har vært det som har fristet mest, så har nok styrketrenings-energien fått bygget seg greit opp, for i dag boblet jeg over av energi på trening. Og jeg tror nok mye av grunnen til at jeg hadde så trøkk som jeg hadde i dag var fordi jeg har vært mentalt innstilt på denne treningsøkta i ett døgn. He he. Jeg reiste nemlig på trening i går, men kjente fort at jeg bare ikke hadde den energien som skulle til for å gjennomføre økta - en følelse jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. Selvfølgelig er det smart og motiverende å ha en plan for hva man skal gjøre når man kommer på trening, men noen ganger er det også helt greit å gjøre noe annet eller bare utsette hele økta hvis du kjenner at energien og lysten bare ikke er til stede. Det kan være flere grunner til at man har denne følelsen - man er rett og slett sliten (kan være både psykisk og fysisk), du har spist for lite (eller for mye rett før trening slik at fordøyelsessystemet er det som tar hovedfokuset og krever energi), eller så kan det være at du ikke har restituert lenge nok etter forrige økt. Og da er det helt greit å gjøre noe annet uten å få dårlig samvittighet! Altså, hva er det verste som kan skje liksom? Jo, at du forsøker å gjennomføre økta på et senere tidspunkt med mer treningslyst og energi i kroppen! Det er i alle fall sånn jeg liker å tenke og jeg kan i alle fall ikke klage på dagens energinivå. To økter ble slått sammen til én der det var god fart i både armer og bein. 

Dagens økt ble 4settx6repx95xkg i "opphøyd" markløft, 3settx8repsx47,5 kg frontbøy med to sekunders stopp i bunnposisjon, 5x5 chins med 13,75 kg ekstra, 5settx8-10 repetisjoner med diamant-pushups, 6x6 dips med 15 kg ekstra sakte nedoverbevegelse med 1-2 sekunders stopp i bunn og eksplosivt opp og 4settx12 ettbeins-beinpress. 

video:5x1375kgchins

video:95kgklossx6reps

Jeg tror nettopp dette med "dårlig samvittighet" for treningsøkter som ikke helt blir som planlagt er noe veldig mange kan kjenne seg igjen i, særlig i dagens "generasjon prestasjon"-samfunn. I månedens utgave av Shape Up har jeg skrevet et artikkel om nettopp dette i bladets serie om "mental trening".

Mange er rett og slett overdrevet redd for at den fysiske formen svekkes med en gang man tar en dag eller tre på sofaen, eventuelt om en man må utsette en treningsøkt en dag eller to fordi det dukker opp noe annet som må prioriteres. 

Og jeg gjentar følgende sitat fra en av ekspertkildene i saken:
- (?) er ekstremt viktig at kroppen får hvilt og restituert godt. Ifølge forskning vil hviledager øke prestasjonsframgang. Det er også vesentlig, rent mentalt, at trening ikke bare blir et kontinuerlig pliktløp. 

Så i stedet for å gå rundt med dårlig samvittighet, som tross alt ikke fører noe godt med seg, så bruk heller kreftene på å glede deg til alle øktene som venter! Hvis du aldri gir kroppen tid til å bygge seg opp igjen etter en periode med tøffe treningsøkter, vil du aldri få fullt utbytte av treningen. Og hvis du konstant går med dårlig samvittighet på ferier og i perioder med mindre trening, så vil du heller aldri kunne slappe helt av når kroppen trenger hvile.

Fra artikkelen i bladet:
"Både hode og kropp trenger av og til en "timeout". Tross alt så er det jo helheten som teller, og selv om du har en treningsfri periode eller en periode med færre økter, så er det ikke nødvendigvis slik at du har bestemt deg for å aldri trene igjen. Så bruk heller denne tiden til å hente deg inn igjen hvor du samler energi og nye krefter!"

- Silje Bjørnstad - 

Tips om ny nettbutikk!

God mandag! Siden jeg er på hjemlige trakter for tiden så tenkte jeg at det passer perfekt å tipse om en ny nettbutikk som en god venninne av meg nylig har åpnet. For denne jenta fortjener CRED!!!! 

Linda Jahnsen ble mor for første gang i november og er for tiden i mammapermisjon, men denne dama ligger definitivt ikke på latsiden av den grunn. Neida, hun har like så gjerne brukt tiden til å starte sitt eget foretak og egen nettbutikk, nemlig FESTTORGET.NO

Snakk om stå-på-vilje da!!! Én ting er jo at det skal litt guts til for at man tør å satse på seg selv og sitt konsept med sitt eget foretak, men å være i startfasen som gründer samtidig som du er blitt mor for første gang og er i mammaperm - det står det virkelig respekt av! Linda har fikset alt selv, og da snakker vi alt i fra nettside, leverandør-avtaler, betalingstjeneste og så videre. Linda har til og med sin egen lagerholdning av produkter hjemme i sitt eget hus i Åsnes kommune! :D

Men tilbake til selve nettbutikken - festtorget.no tilbyr blant annet utstyr og tilbehør til temafester, bryllup, dåp, babyshower og utdrikningslag. Altså, vi snakker alt i fra duker, ballonger og bestikk til kakeformer, barnebursdags-pakker og t-skjorter. 


 

Sjekk ut siden selv for å se det store utvalget ;)

Nå er det også sommersalg i nettbutikken, så er det noe som skal feires i sommer så bør du absolutt la deg inspirere av festtorget.no.

 

Og nei, dette er ikke noe sponset reklameinnlegg eller annonse. Dette er bare noe jeg synes er så utrolig kult å kunne få tipse om, det er så gøy å høre om andre som bare får til ting, har tro på seg selv og sitt konsept og bare gjør det de drømmer om. I tillegg er nettbutikken visuelt pen å se på, brukervennlig og oversiktlig - noe som i alle fall er viktig for meg når jeg skal finne frem og shoppe på nett. 

Følg også Festtorget.no på Facebook her.

- Silje Bjørnstad - 

 

Å bare nyte

Søndag <3 

Dagen startet med en topptur til "Elgklinten" - som visstnok er det høyeste punktet i Åsnes kommune. Turen er faktisk slik at man følger "grensesporet" oppover fra den ene siden opp til toppen, og når man kommer opp så blir man møtt med svensk og norsk flagg. Så det ble topptur i både Norge og Sverige i dag ;p

Så ble det noen timer med hjemmekontor før jeg reiste å spiste en helt fantastisk middag sammen med kjentsfolk. Min søndagsmiddag var intet mindre enn indrefilet med saltbakte amadinepoteter med aioli, stekt champignok, bønner og mais servert med rødvinssaus. YUM!

På vei hjem fikk jeg et nytt energikick og tok derfor dagens topptur nummer to da jeg først var ute på farten. Altså, alt jeg vil er å løpe i skogen! He he, det er bare en så ubeskrivelig deilig frihetsfølelse hvor beina bare går av seg selv, hodet tømmes for tanker og planer om hva som skal/må/bør gjøres, og alt jeg tenker på er hvor utrolig digg det er å bare være til i denne fantastiske sommernaturen samtidig som godmusikken spiller i øret.

Nå er kroppen godsliten samtidig som den er klar for å konsentrere seg om mer jobbings. Og sånn går no dagan!! I alle fall når jeg er hjemme på Finnskogen - og det er akkurat slik jeg elsker å tilbringe dagene her: med en god blanding av effektiv jobbing kombinert med alenetid i skog og mark. Og det går egentlig slag i slag, men alt skjer liksom i en helt annen stressfri sone når jeg er hjemme på Finnskogen, langt borte storbyens tjas og mas ;)

- Silje Bjørnstad - 

Det enkle er ofte det beste

Hei!

Lørdagsinnlegg på overtid denne gangen - klokka er blitt 00:30 og min lørdagskveld har blitt brukt til reising fra Oslo til Finnskogen for deretter å gå tur med Lexie i skogen og så ble de siste lyse kveldstimene tilbrakt med fiskestanga i hånda med en helt upåklagelig utsikt over stille vann med vakende fisker i solnedgangen. 

Altså, kan det bli bedre?!

Noen ganger så er det bare stillhet og naturen som er det som skal til for å gi meg en helt stressfri sone og lykkefølelse, og er det noe Finnskogen kan by på så er det nettopp det ;)

Det ble ikke noe fancy og komplisert på dagens treningsøkt heller.

Knebøy - benkpress - markløft (med bredt grep) og gående utfall var det som skulle til for å gi meg en god og effektiv styrkeøkt i hvert fall.

 

Knebøy, benkpress og markløft tilhører alle gruppen som heter for "baseøvelser", og en av de største fordelene med å trene baseøvelser er at du trener flere muskelgrupper som må jobbe sammen for å utføre bevegelsen, helt enkelt forklart. 

Men nå må jeg legge meg! Tida flyr enten man er i Oslo eller på landsbygda...

- Silje Bjørnstad - 

Enkelt, smakfullt og sunt grilltilbehør

Hei og god fredag! :)

Sommeren er høytid for grillings og en smakfull, næringsrik grilltallerken er ikke vanskelig! Det er så mye mer enn pølser og ferdiglagde hamburgere som kan grilles, for eksempel rene fileter av kylling, storfe og fisk. Grønnsaker er også enkelt å grille - lag for eksempel grønnsaksspyd, grønnsakspakke i aluminiumsfolie, grillet fylt paprika eller sopp etc. Når det gjelder tilbehør så er potetsalat en klassiker, noe du også enkelt kan lage selv. Men to favoritter hos meg er hjemmelaget hummus og tzatziki (oppskrift fra Susanne Soydan). 

Tzatziki:
300 gram yoghurt naturell
1/2 revet agurk
2 fedd hvitløk (bruk hvitløkspresse til å knuse feddene)
Litt salt og pepper

Bland alt sammen godt i en bolle og server til for eksempel kjøttretter, salater eller bare som en snacks sammen med litt godt brød. 

Hummus:
1 boks (200-250 gram) kikerter (hell av saften og skyll kikertene i vann)
Saften av en sitron
1 ss tahini
1 ts spisskummen
2 fedd hvitløk (Bruk en hvitløkspresse til å knuse feddene)

Miks alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser!

Dagens grilltallerken:

Grillet chilimarinert laks, hummus, tzatziki, grillede grønnsaker i aluminiumsfolie (paprika, champignon og rødløk), kokte grønnsaker (hadde igjen rester;) ) - YUMMY!!!

Lag gjerne dobbelt opp med hummus og tzatziki så har du tilbehøret klart til middagene de kommende dagene ;)

Enjoy! :D

Så må jeg bare komme med et kinofilm-tips hvis noen har tenkt seg på kino i helgen, nemlig "Et helt halvt år". Jeg og Fredrik så denne på kino på onsdag, og for en film og historie.  Det er nok en typisk "chick flick"-film, men til og med Fredrik syntes denne var rimelig bra, og han er ikke lett å please når det gjelder filmer! Filmen er basert på romanen "Me before you" og handler om Lousia Clark som blir personlig assistent for Will Traynor - en ung, fremgangsrik investor som plutselig fikk hele livet sitt snudd oppned etter en motorsykkelulykke. Will blir ikke skadet i hodet/hjernen, men han blir lam i hele kroppen, havner i rullestol og er helt avhengig av mennesker som hjelper han med alt, og da menes ALT. 


 

Jeg tror dette faktisk er en av de beste filmene jeg noensinne har sett. Denne filmen og historien er så sterk og gjorde i alle fall stort inntrykk hos meg. Superflinke skuespillere var det også!

Jeg jobbet selv som personlig assistent i Uloba i flere år da jeg var student. Totalt var jeg personlig assistent for tre ulike brukere med fysisk funksjonshemming og som satt i rullestol. Det er så mange ting man tar for gitt og ikke tenker over i hverdagen når det gjelder hvor heldig man faktisk er som har en kropp som fungerer og at man, tross alt, faktisk kan gjøre hva man vil når man vil. Ting som mange ikke tenker over som er "bagateller" i hverdagen som kan være gigantiske utfordringer og hindringer for andre. For eksempel bare det å åpne en dør eller hente et glass øverst i kjøkkenskapet og fylle det med juicen som skal hentes fram fra kjøleskapet, hente posten og ta opp brev, plukke opp ting som faller på bakken og så videre. Når det gjelder jobben som personlig assistent er i alle fall det en jobb jeg virkelig kan anbefale - samtidig som det er viktig å være klar på at man ikke skal leke eller være en "wannebe-psykolog" eller bli bestfriends-for-ever liksom. Du bidrar med assistanse ved å rett og slett bruke dine armer og bein til å gjøre ting den du jobber for ikke er i stand. Det er et serviceyrke, men samtidig er det selvfølgelig helt essensielt at man kommer godt overens med de man jobber for. Jeg har i alle fall vært superheldig med de jeg har vært personlig assistent til og har bare gode erfaringer å komme med. 

GOD HELG!!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Slik former du kroppen

God torsdag!

I dag lanserte jeg og Susanne Soydan siden "Slik former du kroppen"Facebook. Susanne er personlig trener, naprapat og coach i Atlas Fitnessteam. 

Hun blogger på www.susannesoydan.blogg.no, og du finner henne på Instagram under @susannesoydan

Vi to er begge opptatt av å formidle informasjon og kunnskap om trening og kosthold som fremmer treningsglede, smarte matvalg og ikke minst en sunn helse. 


 

OM SIDEN "SLIK FORMER DU KROPPEN":
Her deler vi vår kunnskap og inspirasjon om smart trening og næringsrik mat. Vi mener det bør være helt legitimt å si at man trener for å forme kroppen. Dette er et vidt begrep, og selv om det kan høres overflatisk ut er det ingen hemmelighet at mange gutter og jenter trener for å forme kroppen, på en eller annen måte. Derfor vil vi dele vår kunnskap og erfaring med deg, så du får en sunn og god utvikling mot målene dine.Å forme kroppen kan for en person bety å bygge muskelmasse i ben og rumpe, mens for en annen stramme opp armene og få flatere mage. Noen andre ønsker også å forme kroppen ved å redusere fettprosenten og samtidig beholde en kvinnelig og veltrent fysikk. Det som gir kroppen og musklene form er styrketreningsmetoder som fremmer muskelvekst sammen med et variert og næringsrikt kosthold. Det kan oppleves litt tabubelagt å si høyt at man trener for å forme kroppen. Vi mener at det bør være helt greit å si at man trener for å forme kroppen se bra ut hvis det bidrar til at du får en bedre selvtillit og har det bra med deg selv. Begrepet helse omfatter også psykisk velvære, og hvis det å trene for å forme kroppen gjør at du får det bedre så gjør det også noe positivt for helsen din.

Derfor vil vi dele vår kunnskap og erfaring med deg, så du får en sunn og god utvikling mot målene dine. På denne Facebook-siden vil informasjon med tips og råd være basert på prinsipper som har fungert i mange år og som ikke kan erstattes av nye trender.

Bra kosthold og trening er ikke så komplisert som det av og til kan fremstå som.

Jeg og Susanne håper denne siden vår kan være med på å gi deg inspirasjon, forståelse og motivasjon.

- Silje Bjørnstad - 

Insta-update

Hei!

I dag startet jeg dagen på frokostseminar arrangert av Opplysningskontoret for Meieriprodukter hvor hovedtemaet var den nye rapporten om risiko for jodmangel i Norge. Sak kommer på Side2 i løpet av ettermiddagen! :)

Ellers så er det på tide med en liten oppdatering fra Instagram-verdenen, så her er noen av mine Insta-shots fra de siste ukene:

1) Gladlaks klar for å komme seg ut i frisk luft etter noen dager inne på sykesofaen slått ut av feber, snørrenese og vondt halsen.
2) Treplanke på Grefsenkollen!
3) Sunnere fløyelsgrøt laget av havremel og melk (oppskrift her)
4) Verdens fineste Lexie med verdens tristeste uttrykk da jeg skulle reise innover til Oslo igjen. <3

5) Bare ei som er glad og fornøyd med ny treningstopp fra Reebok
6) Hamburgertallerken med søtpotet og salat. 
7) Tilbakeblikk til Oslo Grand Prix i april, backstage, før jeg og Susanne skulle ut på scena.
8) Tilbakeblikk til kamelkyss i Miami.

9) Ut på topptur med Lexie.
10) I endorfinrus etter å ha gjennomført Toughest Viking (1 mils hinderløype) på Tryvann i Oslo
11) Nytt Shape Up er ett av månedens høydepunkter!
12) Hip-thrust med 15 reps og stopp på topposisjonen - svir godt i rumpemusklene den her! ;)

På instagram heter jeg silje_bjornstad
På snap: silje1987

- Silje Bjørnstad - 

Superenkel, sunn og kjapp smoothie-is-shot

Hei tirsdag! :)

Det har vel aldri vært noen hemmelighet at jeg er glad i is og nå på sommeren er ikke akkurat is-lysten noe mindre! Jeg kunne fint ha spist mengder med is hver eneste dag, men det er jo ikke akkurat det mest gunstige for helsa eller positivt for lommeboka (en Ben&Jerry-boks koster jo rundt 70-80 kroner nå? :-O ).

Men det finnes jo mange andre alternativer som fungerer som en deilig dessertvariant og kjøllig nytelse nå i varmen. Forrige uke skrev jeg jo om vaniljekesam blandet sammen med varme og fryste bær og litt søtningsmiddel som er en av mine dessert/sunnere-kos-alternativer. En annen variant er sorbet-is-lignende smoohie laget med melk, litt sukrinmelis og fryste bær som du har i blenderen, kjør til alt har blitt blandet sammen, hell over i et glass og nyt. Jeg slumper jo (som alltid), men jeg tenker her brukte cirka 1-1,5 dl melk til cirka 100 gram fryste bær.

Det skal liksom ikke så mye til, men det tilfredstiller i alle fall mitt etter-middagen-iskrem-søtsug ;)

Sunt og sukkerfritt er det også! Melk bidrar med blant annet kalsium, jod, B-vitaminer og fullverdig protein, mens bær er en god kilde til blant annet C-vitamin og fiber. 

Enjoy!

Ellers så må jeg også nevne at vi testet 14 ulike havregrøt-porsjonspakniner på Side2 i dag.

Jeg har også vurdert grøtene, så følg med på Side2 i løpet av uka for å lese resultatene! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Mandagstrening og ovnsbakt paprika

Hei mandag!

Dagene bare flyr avgårde her, men litt treningssnakk og matprat må jeg jo klare å få til:)

Dagens treningsøkt var superdigg og jeg kjente det allerede før jeg gikk inn døra til treningssenteret at i dag kommer ALT til å sitte i hodet. Kroppen var nemlig rimelig herpa etter supersett-pumpe-økt i går, altså, jeg har aldri vært så støl i øvre del av ryggen og skuldre (!) som jeg var i dag. He he. Så da passet det jo fint at markløft (fra kloss) og knebøy (med stopp i bunn) var noen av øvelsene på programmet. (Selv om det var vondt nok å ha stanga plassert der den skal være under knebøy ;p)

 

Men det jeg er mest fornøyd med er å ta 5x5 med 12,5 kilo ekstra i chins. Jeg har økt med 1,25 kilo hver uke den siste måneden nå, i tillegg til at jeg selv har økt litt i vekt, så det er fint å kjenne at det i alle fall blir noe styrke av all den maten man har i seg (pluss trening da så klart;) ).

Ellers så ble dagens middag ovnsbakt paprika med karbonadedeig, rødløk, mais og ketchup blandet sammen med tomatpuré.

Så har jeg også fått dilla på søtpotet-chips og her kan du lese oppskrift til crispy søtpotet-fries.

Ovnsbakt paprika har jeg også laget flere ganger og skrevet om på bloggen - fremgangsmåte her og her (kjøttfri versjon).

Denne uka blir nokså hektisk (som vanlig), hehe. Timeplanen begynner å fylle seg opp allerede, men søndag er planen å ta med seg hjemmekontoret og reise hjem til Finnskogen og Lexie. Jeg synes det alltid er digg å reise til landsbygda, men nå på sommeren er det ekstra stas fordi det er så deilig å gå turer i skog og mark, i tillegg til at jeg elsker å fiske - og da kan jeg bare rusle ned til elva i skogen bak huset vårt. DET er kanskje noe av det beste jeg kan gjøre faktisk - gå turer i skogen med Lexie og å stå å fiske. Egentlig er jeg en ganske utålmodig sjel, men når det gjelder å fiske så kan jeg stå rett opp og ned med fiskestanga i hånda i flere timer. Det trenger ikke å nappe en gang, det bare er noe helt magisk deilig med stillheten, alenefølelsen og naturen. 

​Helt perfekt. :D

Ha en herlig mandag!

- Silje Bjørnstad - 

Very berry kesamswirl

Hei og god fredag!

En snacksvariant/dessert/mellommåltid jeg aldri blir lei er vaniljekesam og bær. Dette er en superdig og sunn kombinasjon som faktisk minner meg om iskrem. 

Perfekt nå på sommeren!

Very-Berry-Kesamswirl:
Cirka 200 gram Vaniljekesam (eller en annen type fruktkesam)
Cirka 100 gram valgfrie bær
Litt sukrinmelis eller annen søtningsmiddel (kan sløyfes)

Ha vaniljekesam i en skål og tilsett varme bær. Eller så kan du ta hele skålen med vaniljekesam og fryste bær inn i mikrobølgeovnen i 30-60 sekunder. Bland godt sammen og topp med litt ekstra fryste/ferske bær. 

Strø over søtning hvis du ønsker. 

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Ny runde med athletic fitness og diett?

God tirsdag!

Jeg startet dagen med en deilig treningsøkt som inkluderte både styrke og kondisjon. Masse trøkk og energi i dag! :D

Det ble blant annet 5x5benkpress med kloss hvor jeg bruker 3 sekunder ned og kjører så eksplosivt opp som jeg bare kan (min løsning på "kloss" var da å feste vannflaska under trenings-BH-en. Derfor den bulken midt på overkroppen der ;p ), 6x4reps "speedknebøy" (vanlig tempo ned, så eksplosivt opp som jeg bare kan), 4x15reps hipthrust med "hold" i topp-posisjon (denne gir i alle fall meg j.... god kontakt med muskulaturen i baken for å si det sånn), bein-sidehev i kabel, liggende roing i supersett med brystpress og rygghev. 

BGWP5fttgSF


Så tok jeg noen ro-intervaller, og bare det å sette seg ned på romaskinen har sitti langt inne de par siste ukene ;p Det er ingen tvil om at trening generelt er ferskvare, og man blir ikke akkurat bedre på det man ikke prioriterer. Så jeg visste godt at utholdenheten og kondisjonen ikke var på topp, men guri malla så digg det er når det er gjort!!! 

Det er en del som lurer på om jeg skal i gang med en ny oppkjøringsrunde med Athletic Fitness til høsten. Allerede nå er det flere fitnessutøvere som er godt i gang med sin oppkjøring til høstens konkurranser. Selv kan jeg ikke fatte at det har snart gått 3 måneder siden AF-debutkonkurransen i Sandefjord 20.mars 2016!!!

Når det gjelder høstsesongen så aner jeg virkelig ikke hva jeg har lyst til. En dag så er motivasjonen og lysten på topp, og hodet mitt sier bare "Du vet du kommer til å angre hvis du ikke blir med!". 

Når jeg ser tilbake på filmer fra konkurransene, backstage-bilder og leser tidligere blogginnlegg fra forrige konkurranseoppkjøring så får jeg sommerfugler i magen og blir bare kjempegira. 

(Bilder tatt av Espen B. Andersson)

Likevel så dukker det opp tanker og følelser hvor jeg kjenner at jeg heller at jeg bør bruke månedene fremover på å spise mer, trene tyngre, bygge opp mer styrke og muskelmasse.

Så, jeg har gitt meg selv junimåneden for å ta en endelig avgjørelse. 

Hvis hodet og kroppen henger med så begynner jeg på konkurransediett 1.juli, men hvis det blir diettstart skal jeg tillate meg noen flere dager med «frimåltider» denne gangen. Rett og slett fordi jeg sist gang gikk ned 11-12 kilo på 3-3,5 måneder, og det er ikke like mange kilo og fettmasse som må av denne gangen. Nåværende kroppsvekt er på 54-55 kilo, cirka 3-4 kilo over konkurransevekten jeg hadde i vår. Men det er ikke bare dietten som skal gjennomføres i en konkurranseoppkjøring. I athletic fitness er det styrkerunder med chins, romaskin og dips, og man må jo øve på det man vil bli god på.

Og det er nok her den største utfordringen ligger for min del.

Jeg trives så godt med å kjenne at jeg blir sterkere for hver uke i øvelser jeg ikke har prioritert på flere måneder, som for eksempel å trene tunge baseøvelser som knebøy, markløft og benkpress. Det er fortsatt et lite stykke opp til mine gamle perser i disse øvelsene for å si det sånn. Samtidig er det å sette seg frivillig på romaskinen noe som sitter langt inne, som jeg nevnte tidligere her, og kondisjonsformen er ikke slik den en gang var! 

På en annen side så har jeg erfart at en konkurranseoppkjøring gir meg så utrolig mye mestringsfølelse og treningsglede på helt nye måter jeg aldri før har opplevd. Selv om man har økter og dager som er tyngre enn andre, så er det helt klart verdt det den dagen man står på scenen. Og det er jo fristende å se hvor bra man kan gjøre det i en ny sesong. Jeg har tidligere vært klar på at jeg uansett skal være med på athletic fitness i fremtiden uansett, men jeg vil bygge en bedre fysikk og bli bedre på styrkemomentene. Spørsmålet er da hva jeg skal prioritere de neste månedene. Skal jeg bare "gønne på" med det jeg har - eller skal jeg gi meg selv ett år helt fri fra konkurranse? Høsten 2017 har jeg som mål å stille uansett, så den er liksom satt ;)

Det var uansett litt om dagens status, så får jeg se hva magefølelsen og hodet sier i slutten av måneden. Det er i alle fall ingen tvil om jeg vil kjenne meg 100 prosent sikker på at jeg faktisk VIL konkurrere til høsten og at motivasjonen må være på topp før jeg kaster meg ut på et eventuelt treningsopplegg og diett rettet mot Athletic Fitness-konkurranser. Det er et egoistisk sirkus som krever 100 prosent fokus, både på trening, mat og posering. Man er i sin egen boble og må kanskje takke nei til enkelte sosiale settinger, stå over restaurantbesøk og så videre. Jeg vet i alle fall at jeg har folk som støtter meg hvis jeg bestemmer meg for å kjøre i gang med en ny oppkjøring nå i sommer. Kjæresten min Fredrik leker jo også med tanken på å stille, og hvis han bestemmer seg for å gå "all in" så vil det bare være noe som teller positivt for min avgjørelse. Det er lettere når det er to i samme leilighet som har samme mål for å si det sånn! He he.  

Dette er ikke noe jeg kan gjøre halveis, da gjør jeg det bare tyngre for meg selv samtidig som jeg ikke får vist frem mitt beste. Jeg gjør det her for meg og min egen del, ingen andre. 

For meg er treningsglede og en skadefri kropp uansett det viktigste!

- Silje Bjørnstad - 

Sunnere fløyelsgrøt

Hei og god mandag!

Her kommer et mattips som passer perfekt både som frokost, lunsj og middag - nemlig fløyelsgrøt. Jeg har selv spist mengder av fløyelsgrøt i løpet av min barndom og da var det grøten laget av smør, melk og hvetemel. Ikke akkurat de mest næringsrike ingrediensene, men godt var det jo! 

Likevel er det jo greit å lage sunnere varianter også, særlig hverdagsmaten, så i helgen testet jeg ut å lage fløyelsgrøt med havremel og melk. OG FY SØREN SÅ GODT DET BLE!!!!

Jeg slumpet jo, som vanlig, men her er i alle fall cirka-oppskrift til 1 porsjon:
1-1,5 dl havregryn som du maler til havremel (jeg bruker bare en blender til å lage havremel av havregryn)
2-3 dl melk (Man tilsetter uansett litt og litt om gangen til ønsket konsistens, så mengden melk vil nok variere fra person til person :) )

Ha havremelet i en kjele og tilsett cirka 1 dl melk. La blandingen varmes opp samtidig som du rører godt rundt. Pass på at ingenting brenner seg fast i bunnen på kjelen. Tilsett litt og litt mer melk etter hvert som blandingen tykner. Husk å røre godt hele tiden - jeg brukte en visp. Tilsett melk til du har fått ønsket konsistens og hell grøten over i en skål. Strø over sukker/søtningsmiddel og kanel, og ikke glem smørøyet!!! ;)

Så enkelt, så godt og mye sunnere enn tradisjonell fløyelsgrøt. Dette ble et måltid med skikkelig barndoms-flashback for min del. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Energisøndag

Søndag <3

Det ble ikke noen fancy hinderløype på 1 mil, apekattstreker i stenger, ny pers eller noe annet fancy treningsopplegg i dag - bare god gammeldags treningsøkt fra programmet med masse treningsglede og energi. Akkurat slik det skal være ;)

Det ble 6x6 knebøy med 2 sekunder ned og 2 sekunder stopp i bunnposisjon, rumenske markløft 3x10, 3x12 utfall, 6x6 dips med ekstra vekt (11,25 kg) med 2 sekunder ned og 2 sekunder stopp i bunnposisjon, og 4x8 roing i kabel. 

Konsentrasjonsblikket er på plass?. ;p

Kroppen virker helt ok og ikke trøtt ut etter Tough Viking i går, men når jeg kom hjem kjente jeg at det uansett var digg å legge seg på sofaen en liten halvtime ;) Glad og fornøyd - i skikkelig endorfinrus.

Ellers så har jeg vasket hele balkongen i ettermiddag, inkludert balkongmøbler, og det er jo omtrent som en treningsøkt alene. Fy søren hvor mye skitt og støv som samler seg utenfor her. He he. Men det er digg å få det gjort og jeg priser meg lykkelig for at vi i det hele tatt har en balkong nå i denne varmen :D

"Ikke tenke - bare gjøre!"

Nå blir det straks litt jobbings med "partner in crime" Susanne - søndag er ingen helligdag for frilansere for å si det sånn! Og når vi i begge tillegg har tusen ting vi ønsker å realisere og prosjekter som vi elsker å jobbe med, så spiller det liten rolle om klokka er 9 på morgenen eller kvelden, eller om det er søndag eller onsdag. 

Nyt resten av helgen!

- Silje Bjørnstad - 

Toughest Viking

God lørdag!!! Og for en fantastisk lørdag det er her i hovedstaden med knallblå himmel, strålende sol og rundt 25 grader.

Jeg startet dagen oppe på Tryvann for å løpe "Toughest Viking 10 km" og for et herlig arrangement!!! Det var så utrolig gøy og jeg stilte som 1 av 4 i laget "ShapeUp Norge".

Hinderløypa bestod av blant annet "monkey bars", "Dip walk", kryping under nett, bære digre vanntanker i myr og gjørme, balansestokk, "gjørmebad", klatrenett, slakkline, klatre opp vegger, og selvfølgelig en god del terrengløping inkludert "mountain climber" - altså, OPPOVERBAKKER. Og det var nok oppoverbakkene som var mest slitsomt for min del - he he he. De andre hinderne var bare kjempemorsomme - er jo så mye morsommere å løpe når man vet det kommer en utfordring rundt neste sving. I tillegg var det jo bare helt perfekte forhold, i alle fall for oss som startet litt tidlig på formiddagen siden det bare ble varmere og varmere utover dagen. 

Uansett så kom vi i mål - vi hjalp hverandre underveis, motiverte, backa opp og hadde det rett og slett bare dritkult. Jeg kan virkelig anbefale å være med på et slikt løp!! Det frister i alle fall for gjentakelse for min del. Jeg er også kjempefornøyd med å faktisk gjennomføre alle hinderne, med godt teamhjelp og motiverende heiarop! Man har muligheten til å skippe hindere og ta for eksempel burpees eller armhevinger i stedet, men klarte å holde meg unna det.   

 

- Silje Bjørnstad - 

Apekatt-trening

God fredag!!!

Jeg har brukt dagen til å gjøre unna en del småærender pluss at jeg rakk en time med "leke-trening" på treningssenteret. Der ble det blant annet litt chins med ekstra vekt og "apekattstreker" - greit å bare kjenne an hvordan apekatt-teknikken er med tanke på at jeg skal delta i Toughest Viking Oslo i morgen. 


 

Helt ærlig så har jeg virkelig ikke peiling på hvordan det kommer til å gå og jeg har i alle fall ikke satt meg noe konkret tidsmål. Alt jeg vet er at jeg garantert kommer til å ha en enorm stor mestringsfølelse når jeg kommer i mål, at jeg kommer til å møte en hel haug med fantastiske folk, at jeg kommer til å bli utfordret i helt nye øvelser og hindre jeg aldri før har vært borti, og at det blir en dag fullspekket med treningsglede, motivasjon og inspirasjon! :D

Med andre ord - JEG ER GIRA! 

God helg! :) 

- Silje Bjørnstad - 

Enkle og sunne bananpannekaker - med helt vanlige ingredienser

Hei og god (VARM) torsdag!

Tidligere denne uka fikk jeg et nytt treningsprogram fra Fredrik - eller, det vil si, det er mye likt som det forrige, men likevel en del nye øvelser, belastninger, sett og repetisjoner! OG DET ER GØY!!! :D

Blant annet så er "vanlig knebøy" nå på programmet pluss benkpress med bredt grep og markløft med bredt grep, en markløftvariant jeg faktisk aldri har trent før. Men det gikk finfint det :) Kjenner det er digg med litt forandring av og til - det er jo også viktig for både motivasjonen og progresjon - kroppen trenger å få nye utfordringer jevnlig!

Ansiktsuttrykket - LOL :D 

Etter treningsøkta ble det restitusjonslunsj med bananpannekaker, vaniljekesam, skogsbær og sukrinmelis. YUM!!!

Og det er superenkelt og superdigg laget med helt vanlige ingredienser, altså ingredienser du kjøper på vanlige dagligvareforretninger. Det er jo blitt så trendy de siste årene med fancy melblandinger, superfrø, sukkererstatninger og jeg vet ikke hva, men hvorfor gjøre et sunt og næringsrike matretter mer komplisert enn nødvendig liksom ;)

Så, det du trenger til 1-2 porsjoner (avhengig av hvor sulten du er ;) ) er som følger:
2 egg
2 godt modne bananer
60 gram havregryn eller havremel (havremel får du ved å male havregryn i for eksempel en blender)
60 gram grovere mel - for eksempel grovt speltmel, fibra fullkornsmel, sammalt hvete grov eller lignende (du kan også bruke mer havregryn/havremel)
Cirka 2 dl melk
Kardemomme og kanel
Smør til steking

Ha alle ingrediensene i en blender og la røra svelle i 5-10 minutter. Stek små pannekaker (eller lapper om du vil) i en stekepanne sammen med litt smør på lav til middels varme. Server med det du måtte ønske. Disse har en naturlig søtsmak fra banan og smaker også like godt alene altså!

Enjoy!

Nu skal denne frøkna på jobb og i dag er det Paradise Hotel finalefest, så da slår a til med skjørt og penskjorte.

 

;)

- Silje Bjørnstad - 

I Shape Up: Slik spiser du sunt og smart i ferien!

Hei og god onsdagskveld!

Denne dagen kort oppsummert:


Jobbings på Side2 - trening og svettefest - hjemmekontorjobbings - varmt - mer jobbings med regnskap og bilagsinnlevering for mai måned! ;D

Nå er klokka blitt 22:20 og jeg sitter fortsatt med jobbeting som bare må gjøres. Men så snart jeg er ferdig så skal jeg kose meg med dette hjertebarnet:


 

For i dag plukket jeg opp en ny utgave av Shape Up fra postkassa!

I denne utgaven bidrar jeg med to artikler - en sak om mental trening og hvordan du skal unngå den (unødvendige) følelsen av dårlig samvittighet selv om det blir noen perioder med mindre trening, eventuelt ikke noe trening i det hele tatt.

Sak nummer to er mine personlige tips og råd til hvordan du er sunn og smart i matveien på ferie.

Ett avsnitt fra artikkelen:
Spørsmål som «Lurer på om det er noe sunt å spise der?» og «Får jeg trent nok?» kan starte et tankekaos uten like allerede før ferien har startet. Før du reiser kan det derfor være lurt å få en oversikt og ha en plan for hvordan du kan kunne nyte både utepils og iskrem, samtidig som du får i deg mat som gir deg de gode næringsstoffene kroppen trenger. Sunn balanse er stikkordet! Så i stedet for å la stressende tanker og spørsmål slite deg ut før du i det hele tatt har reist, ta med deg noen gode tips for hvordan du kan nyte både restaurantmiddager, desserter og paraplydrinker uten at det skal gå utover samvittigheten og humøret. Det er viktig å huske på at «ett usunt måltid» ikke gjør deg usunn, som på samme måte som at «ett sunt måltid» ikke gjør deg sunn. Det er helheten som teller, og variasjon og matglede er to viktige stikkord du bør fokusere på, ferie eller ei! Med andre ord kan du leve sunt med både takeaway-pizza og digg drikke, men samtidig ha glede over å spise sunn og næringsrik mat som du vet gir kroppen din god energi.

Og i slutten av saken oppsummerer jeg følgende:
Som du kanskje skjønner så skal det ikke være noe som heter «nei-mat» på ferie. Det er lov til å si «ja, takk, begge deler», uten at man blir ekstrem verken den ene eller andre veien. Husk at det tross alt er du selv som bestemmer. Det er nemlig denne berømte balansen det handler om. Det er fullt mulig å leve både sunt og godt i ferien. Gled deg til å nyte både grillede kyllingspyd og grønne salater, men også deilig iskrem og fantastiske burgermåltider!

Så det så! ;)

- Silje Bjørnstad -

Matbloggtoppen Matprat