hits

juli 2013

Oppskrift: Sjokolademuffins - sukkerfri og proteinrik

Det blir begrenset med å teste ut nye oppskrifter og kostholdssnakk for tiden da jeg er opptatt med jobb, men i går kveld prøvde jeg meg på sjokolademuffins "Siljestyle", det vil si sukkerfrie sjokoladebomber som kan nytes med god samvittighet. 

Til fire små, søte muffins

1 eggehvite
1 egg
1 scoop sjokoladeprotein
1 toppet ss kokosmel
1 toppet ss kesam (jeg brukte vaniljekesam)
1 toppet ss kakaopulver 
1 - 1,5 ss brun sukrin (Kan erstattes med sukrin+ eller lignende)

Visp sammen eggehvitte og og egg. Bland tørrvarene i egen bolle før du tilsetter eggeblandingen.

 Fordel i muffinsformer og stek på cirka 175 grader i 12-13 minutter. 

Enjoy!

Det eneste som jeg ble skuffet over med disse muffinskakene var at de falt så fort sammen da jeg tok de ut av ovnen. Mulig at en halv teskje med bakepulver kunne ha bidratt til at de holdt fasongen litt lengre. Men smaken var det i alle fall ingenting å utsette på! :)

Hvis du ikke har tid til å steke muffinsene så kan jeg anbefale å bare nyte muffinsrøra, den var minst like god! Hvis ikke bedre! ;D (Ja, jeg er mer glad i kakedeigen enn selve kakene... Tross alt så er favoritt-isen min "Ben&Jerry`s - Cookie Dough...;p )

 

- Silje Bjørnstad - 

 

Deload week og mandagsbiff

Jeg er inne i femte og siste "deload week" av 5x5-program med markløft og knebøy. Så neste uke blir det makstest og jeg GLEDER meg til å sjekke formen.

Gårsdagens "SETT-DEG-BARE"-bilde:

 

3x3x62,5kg i knebøy (med godkjent dybde selvfølgelig).

 

Middagen i går ble inntatt på Nygård Steakhouse i Oslo sentrum:

 

200 grams indrefilet med pannestekte potetskiver, ferske grønnsaker og bearnaisesaus - og dette var virkelig mat med gode råvarer og fantastisk kvalitet! NAM! :D 

Ellers? Jobbings - all week long (inkludert helg).

 

- Silje Bjørnstad -

Unngå dette til lunsj

Et utdrag fra en artikkel skrevet i forbindelse med jobb på Side2.no:

 

Unngå dette til lunsj 

Få tips til hva du ikke bør spise for å hindre at energien og konsentrasjonen din daler.

Hamburger og pommes frites 
Det er faktisk ikke ille med en hamburgerlunsj en gang i blant. Se heller på tilbehøret du spiser sammen med burgeren din. Fettrike baconstrimler, flere skiver med ost og pommes frites fra frityrgryta gir deg både mye usunt fett og mange ekstrakalorier. 

Dette er krevende for kroppen din å fordøye og dette kan ta fra deg energien og hvis du i tillegg bestiller den største brusen får du i deg høyt innhold av sukker som også er skadelig for tennene dine.

Ferdigsmurte baguetter
De fleste kiosker og matvarebutikker har et større utvalg av ferdiglagde baguetter og sandwich. Selv om de ser fristende ut i kjøledisken så er disse ofte laget med næringsfattig og lyst brød som inneholder en ussel osteskive innpakket i masse smør eller dressing.   

Et smartere valg vil selvfølgelig være å lage sine egne smørbrød med grove skiver med mer pålegg og grønnsaker. Hvis dette høres slitsomt ut så får du mye mer for pengene ved å til et bakeri eller en café. Her får nysmurte brød og rundstykker som inneholder ferske ingredienser og mer smak.

Når du er på farten kan en pakke tubeost og noen grove polarbrøde eller knekkebrød være et lettvint alternativ å ha i veska.

Sørg også for å velge proteinrikt pålegg som bidrar til å gi god og langvarig metthetsfølelse. Dette kan for eksempel være kokt egg og fisk- og kjøttpålegg.

 

 

Muffins
Muffins er ikke det samme som en grov brødskive eller rundstykke, det er en kake.

Selv om du velger en muffintype med blåbær eller spinat er det ofte brukt samme grunndeig som de andre muffinskakene.

Denne deigen kan inneholde en del sukker, smør og næringsfattig hvetemel og er dermed ikke det beste valget om du ønsker å opprettholde energien din også etter lunsj.   

En halv muffin kan fint fungere som en «lunsjdessert», men spis den sammen med en næringsrik lunsj som består av mat med lav glykemisk indeks (GI), også kjent som langsomme eller trege karbohydrater.

Grunnen til dette er at den totale glykemiske indeksen i et måltid blir lavere dersom du spiser den delen av maten som har lav GI før den delen av måltidet som har høy GI.

Om du spiser matvarer med raske karbohydrater i samme måltid med mat som har en lav GI vil dette gi deg en jevnere blodsukkerstigning.

 

Kjeks
De fleste kjeks består av sukker, fett og hvetemel og mange kjeksvarianter er derfor ikke å anbefale som noe godt lunsjmåltid hvis du ønsker å holde kroppen i gang.

Velg de typene som er laget av bokhvete, linfrø eller spelt. Både ost og magre kjøttpålegg smaker godt sammen med kjeksen og pynt gjerne med for eksempel paprikaskiver, druer eller mandarinbåter.

 

Energibarer
Energibarer kan være et greit valg når du er på farten eller trenger rask energi. Men mange av disse kan sammenlignes med en sjokolade fordi de ofte innholder et høyt innhold av både sukker og fett.

Selv om en energibar består av tørket frukt og nøtter er dette ofte ingredienser som er blitt kandisert. En slik bar kan bidra til å dempe sultfølelsen for en liten periode, men du risikerer å bli fort sulten igjen fordi blodsukkeret ditt vil synke raskt.

Sjekk derfor ingredienslista og velg energibarene som inneholder minst sukker og mettet fett. Et høyt innhold av protein og fiber vil trekke opp.

IKKE NØDVENDIGVIS BEDRE: En typisk energibar på 50-60 gram har et kaloriinnhold på lik linje som en vanlig sjokolade på rundt 50 gram.

En typisk energibar på 50-60 gram har et kaloriinnhold på lik linje som en vanlig sjokolade på rundt 50 gram.

 

Ha en herlig mandag! :)

- Silje Bjørnstad -

Hvis jeg skulle ha startet en turistattraksjon:

Tja, disse bamsene driver visstnok og trasker rundt i skogene der jeg kommer fra da: Her forsyner bamsene av seg et gammel elgkadaver.Jeg kan ikke si noe om akkurat hvor i skogen disse bildene er tatt, men det er innenfor et en radius på fem kilometer der mine foreldre bor og hvor jeg har vokst opp (Åsnes kommune/Finnskogen). Med andre ord, ikke så aaaaaltfor langt unna mine joggeløyper i skogen i hjemtraktene.

Utrolig kult med sånne bilder, ikke sant? Det er satt opp et kamera med følelsessensor som tar bilder når noe flytter på seg innenfor et visst område.

Tidligere er det blitt registrert ulv og rev i området også, men det kuleste er dette sjeldne rovdyret her:

Jerv! :)


Søt da :)

Om jeg skal hjemover i løpet av den førstkommende tiden så er det ikke sikkert det blir noen lengre gåturer langt inni skauen for å si det sånn... Men det spiller kanskje ikke så stor rolle, det ble jo sett ulv femti meter unna huset vårt tidligere i sommer... 

LES MER OM DET I ET TIDLIGERE INNLEGG HER. 

Jeg foreslo til pappa at vi bør begynne å arrangere "Safariturer Norwegian Style" der vi kan friste med synet av elg, bever, ulv, rådyr, rev og nå også jerv og bjørn. Også kan vi ha kiosk/restaurant og selge tradisjonell, norsk husmannskost som for eksempel "flesk og duppe", "rømmegrøt og spekemat", "hjemmelagde lefser", "rasperisk/potetrisk" og "hjemmelaget saft med smak av rips/bringebær/jordbær/blåbær". Vi må selvfølgelig også ha vår egen spesialitet og da tenkte jeg at bestemor kunne disket opp med "natronstomp/stompekaker" og servert disse med ordentlig norsk brunost. Hjemmebrygget øl og vin kunne man også ha fått smakt på.

Er det noen som hadde ønsket noe mer actionfylt og spenstigere opplegg skulle jeg personlig ha stått for "Boot Camp - Vikingstyle" med skikkelig back-to-basic-trening der man skulle ha klatret opp i trærne, tatt pullups i greinene, dratt seg oppover i tau i bratte skogtopper, hengt opp ringer for å sjekke turn-egenskapene, og ikke minst avsluttet med "jordbil-race" (man kjører rett og slett bil i runder på jordene).

For de litt yngre hadde jeg arrangert små fotballturneringer, slåball-spill, kubbe-spill, og "boksen går" som for lengst er byttet ut med iPad og mobilspill. Jeg kunne sikkert ha leid inn et par hester for de som ønsker å ta seg en ridetur også.

Videre kunne turistene ha leid kano og fiskestenger og kost seg i elva samt overnattet under åpen himmel. Tenk så eksotisk det ville vært for mange utenlandske gjester!! 

Kreativiteten min er det i hvert fall ikke noe galt med! ;D

- Silje Bjørnstad - 

Endelig.

I dag hadde jeg endelig tid til å nyte følelsen av sommer og fri også :)

Dagen er blant annet brukt formiddagstrening (se forrige innlegg), til et besøk i Mathallen, et bad i Oslofjorden (DET VAR SÅ DIGG DET!!! :D ) og iskremspising. En ganske så herlig lørdag med andre ord.

Kyllingburger fra Stange Kylling i Mathallen:

Desserten ble tatt på Grünerløkka og bestod av iskrem med smak av hvit sjokolade og nougat (Og ja, den var like god som det høres ut som) ;)

FORTSATT GOD SOMMER! :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: treningsglede

Å starte helgen med en formiddagsøkt på treningssenteret er for meg himmelen. Det er så deilig å bare være i sin egen verden uten å stresse med tanken på at man skal rekke ett eller annet eller være et sted om så og så lenge. I dag ble det blant annet en koseøkt med rumensk markløft med 5X5X60kg (Er jo i "deload phase" :)

video:rumenskmark

Følelsen av at kroppen bare samarbeider samtidig som den sliter er en egen gledesrus: TRENINGSGLEDE - Mestring av noe DU ikke har klart før, gledesfølelsen du kjenner etter en herlig treningsøkt - Følelsen av endorfinrusen som kommer i det du går ut av studioet - Energinivået som stiger og påfyll av overskudd som du lever på resten av hverdagen - Ubeskrivelig

Sånn som i går da jeg plutselig klarte å "klatre" over hele den derre stigegreia i taket på treningssenteret. Sist gang stoppet jeg jo da jeg skulle på de øverste trinnene. Hehe.. Så skulle jeg bare leke litt i går og plutselig så smatt jeg opp.

video:img9805

 

Happyface:Og dagens restitusjonsdessert: Cottage cheese med NORSKE jordbær og søtningsmiddel. Smaker jo som riskrem! :D

Ha en flott lørdag :) - Silje Bjørnstad -

Mens andre koser seg i solsteiken...

...så koser jeg meg i måneskinnet på kvelden.

Denne uka har jeg jobbet 12-20-vakter så det har ikke blitt mye tid til soling eller bading. Men noen joggeturer på kvelden har det i alle fall blitt. I går tok jeg turen ut ved 23-tiden og det var SÅ DEILIG! I tillegg var månen ganske så fin og flott å se på :)

Også er det selvfølgelig alltid gøy å leke med lys og skygger.

 

God helg :)

- Silje Bjørnstad -

«Fitoreksi»

Saken fra mandag i forbindelse med intervju av to kvinnelige styrkeløftere ble publisert i går:

- Mange utvikler nok fitoreksi(Copyright: Mediehuset Nettavisen. Fotograf: Silje Bjørnstad)

 

Jeg synes ordet «fitoreksi», som ble improvisert frem av intervjuobjektet Camilla, var et ganske så beskrivende og godt ord som kanskje mange vil kjenne seg igjen i. Det er jo ikke til å unngå at "fitness" har blitt en trendy og stor greie her i Norge de siste årene, og dessverre kan det være noen som drar det litt for langt.

«Fitoreksi» er altså ikke synonymt med en spiseforstyrrelse eller handle utelukkende kun om forhold til mat, men vil bestå av flere elementer. Derfor kom vi frem med dette «fitoreksi»-uttrykket. Her er et utdrag av det Camilla sier i intervjuet:

 

- Fitness er blitt en folkegreie og dessverre tror jeg mange begynner å trene kun for å stille i fitness. Det blir jo en helårsjobb der man stadig skal både trene og spise riktig, ta masse formbilder og gjerne blogge om det og dele alt på sosiale medier, sier Camilla for å beskrive enkelte som kanskje tar fitnesstrenden litt for langt.

- Mange utvikler nok «fitoreksi». For meg så kan dette kjennetegnes av personersom i alle situasjoner snakker om og, eller, tar formbilder. Det handler kun om anerkjennelse og ytre påvirkninger og det bygger på at du skal føle deg bra fordi andre sier at du ser bra ut, uten å egentlig tenke over din egen selvfølelse.

 

Jeg synes det er så utrolig viktig å kunne bidra til å fremme gode og sunne forbilder med sunne holdninger og som ikke minst er oppegående til å snakke for seg - og slik typer artikler håper jeg bidrar til nettopp det. Så les den! :)

- Silje Bjørnstad - 

@siljebjornstad87

Her er et utvalg fra det siste som har skjedd på Instagramfronten for min del :)

1) Jordbær og vaniljekesam - ALLTID GODT! :)
2) "Protein-smoothie-is"
3) Tur til Grefsenkollen
4"Do them pullups!" - greit å kunne dingle itt i dørkarmen. 

5) Jobbmat: Cottage cheese med eplebiter og kanel
6) Lexie 
7) Smaksprøver fra Vann Pluss
8) Fra søndagens tur til Hovedøya

9) Flere bilder fra "kroppsgrilling" på Hovedøya
10) Ute på sak i forbindelse med jobb og blir servert en sinnsyk digg smoothiedrikk med jordbærsmak - TAKK CAMILLA!! :D
11) Utsikt over Oslo
12) Jeg har ubevisst tatt på meg turkis topp, gul shorts og rosa nikesko og tok meg en tur langs Akerselva som en joggedansende fargeklatt. (Hørte på Blurred Lines - da kommer det automatisk inn "dansemoves" i denne kroppen!


FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER.

Ellers er det jobb og kveldstrening som står på planen her. Jeg var ute på sak på mandag og intervjuet to flotte jenter som driver med styrkeløft - ble veldig fornøyd med saken og tror artikkelen blir publisert i ettermiddag/kveld. VERDT Å LESE - jeg linker selvfølgelig til saken herfra!:) 

- Silje Bjørnstad - 

Deload week 4

Det skal sies at jeg kanskje var trøtt i trynet på morgenkvisten i dag, men formiddagstrening med blant annet knebøy stod på planen før jobb klokka tolv - så da er det bare å hive på seg treningsklær og "sette seg":

:D

Jeg er i gang med "deload week four of five" i et program som totalt varer i 9 uker. Så gjenstår det å se om det blir noen nye perser etter at man har kommet seg igjennom de to siste ukene. :)

"Formiddagsbøy er slitsomtgøy":

Men å starte dagen med en treningsøkt er uansett absolutt noe å anbefale! :D

Ha en fin kveld videre - her er det jobbings som gjelder frem til klokka åtte!

- Silje Bjørnstad

 

Dagens "tanning" - dagens middag&dessert

Dagen i dag har også gått til "grilling" på Hovedøya sammen med to venninner. I dette herlige været i tillegg til at det var en søndag så var vi ikke alene heller, men vi hadde en perfekt plass på et skjær med kort vei til vannet. HERLIG! :D

Dagens middag: Ost&skinkesalat med kikerter - nam! :) Passet perfekt i denne varmen!

(Et tips til bruk av kikerter i salat: rør de rundt med litt salt og pepper (eller for eksempel paprikakrydder eller lignende) sammen med litt sitronsaft - gir hele salaten en ekstra piff ;))

Dagens dessert: Fryste bringebær sammen med norske jordbær og vaniljekesam. 

*Blande-blande* og NYT! :D

- Silje Bjørnstad - 

Sooool:)

Jeg og ei venninne tok båt ut til Hovedøya og Oslofjorden i går - og på en så herlig dag var vi naturligvis ikke alene. 

Vi fant oss et skjær der vi lå og kosa oss i solsteiken i cirka 4-5 timer - DEILIG! :D Det ble selvfølgelig bading også. 
Sommer.

Så må jeg bare vise frem denne artige tegningen på veska til Kjersti:

Hun er vegetarianer og lager så utrolig mye deilig og spennende vegetarretter. Så i går ble det selvfølgelig litt matprat og mattips - snakk om herlig inspirasjon i solsteiken :D 

I går kveld ble det en liten tur til Grefsenkollen også, der sommer-Oslo får vist seg fra sin beste side:

Nå er det ny runde med soling før en ny jobbuke starter i morgen! :)

Ha en herlig søndag!

- Silje Bjørnstad - 

Fredagskos (film)

Etter jobb i går møtte jeg denne skapningen i Oslo sentrum - jeg skulle nemlig være "hundevakt" for Lexie  ♥

Mamma hadde selvfølgelig tatt med ballen hennes også - den bikkja blir ALDRI lei av den leka :D

video:img9648


Skjera? DET blikket liksom... ;)

Er det forresten noen som har prøvd kombinasjonen av "Snack a Jacks" og Bris? DET var godt i varmen i går! 

Ellers har jeg frihelg og nå er det min tur til å nyte solsteiken og badeliv. Så etter en kort treningsøkt nå på formiddagen er planen Hovedøya og Oslofjorden.

Ha en herlig lørdag :D

- Silje Bjørnstad - 

Disse produktene inneholder nok mer sukker enn du tror

Ny artikkel er ute på treningsforum.no.

Nå er «skjulte sukkerbomber» er overskrift som skal sies å være litt i det drøyeste laget, men poenget mitt med artikkelen er at det ofte er mer sukker i ulike produkter enn vi egentlig tenker over og tror - sånn som for eksempel enkelte Skyr-produkter og TINE Vaniljekesam. 

Her er artikkelen - som du også finner her.

 

At mange produkter som for eksempel ulike typer yoghurter og frokostblandinger har et høyt innhold av tilsatt sukker er nok noe som de fleste har fått med seg. Men har du tenkt over at også «de sunne alternativene» kan være skjulte sukkerbomber?

Forvirrer forbrukerne

Det er ikke rart at man kan bli forvirret av å lese næringsdeklarasjonen på ulike matvarer. Og det er kanskje ikke så rart at man bli enda mer forvirret når man prøver å forstå forskjellen på de ulike karbohydratene samt «naturlig» og «tilsatt sukker». Alle type karbohydrater er ulike typer sukkerarter og enkelt forklart er forskjellen på disse avhengig av hvordan de er bygd opp strukturmessig og også dermed hvordan de vil påvirke for eksempel blodsukkerstigningen hos hver enkelt.

Tilsatt sukker

Noen ganger står det presisert med tall hvor mye sukker produsenten har tilsatt i en vare i tillegg til at det eventuelt finnes naturlige sukkerarter som opprinnelig er i produktet. Andre ganger kan «tilsatt sukker» inngå i betegnelsen «sukkerarter» uten noen mer spesifisering. Dette gjør det nesten nesten umulig å vite hvor mye sukker vi spiser fordi mange av matvarene sjeldent er merket med hvor mye sukker de inneholder.

Sukker i Skyr
Se for eksempel på Skyr. Produktet som først ble markedsført med «fettfri, proteinrik og uten tilsatt sukker». Dette gjelder fortsatt for samtlige Skyr-begre, men er du klar over at flere av de nyere produktene, som for eksempel «Skyr Sitrongnist» og «Skyr Vaniljevilje med müsli», inneholder tilsatt sukker?

La oss se nærmere på Skyr Sitrongnist som inneholder 6 prosent tilsatt sukker:
1 beger veier 175 gram og 6 prosent av dette utgjør 10,5 gram sukker.
1 sukkerbit veier cirka 2 gram og i Skyr Sitrongnist blir det altså hele 5,25 sukkerbiter i et beger.

Vaniljekesam
Tine Kesam Vanilje er et annet populært produkt. Både i den originale og magre versjonen finner man 5 prosent tilsatt. Et beger veier 300 gram og 5 prosent vil totalt utgjøre 15 gram sukker, eller 7,5 sukkerbiter om du vil.

Kaviar
Kaviar er et pålegg som inneholder mange gode og næringsrike ingredienser som blant annet sunne fettsyrer og omega-3. Likevel kan det være greit å være klar over at kaviar også inneholder en del kalorier, salt og sukker.

Eksempel: Mills kaviar - vanlig type
Ifølge varedeklarasjonen er det 12 gram sukker per 100 gram. En tube er på cirka 250 gram og inneholder dermed hele 30 gram sukker, eller 15 sukkerbiter.

Hamburgerbrød
Pølsebrød og hamburgerbrød er et klassisk tilbehør til grillsesongen. Men det kan være lurt å lage sine egne brød da de ferdiglagde du får tak i butikken ofte kan ha et høyt sukkerinnhold.

Eksempel: Hatting Chicago Hamburgerbrød
1 stk (80) gram innerholder 4,5 gram sukker (2,2 sukkerbiter)

Kikkoman less salt
Kjøper du «Kikkoman soyasays less salt» fordi du ønsker å redusere saltinntaket? Vel, kanskje du bør tenke deg om to ganger. Denne versjonen inneholder riktignok mindre salt, men her er saltet erstattet med sukker (totalt innhold er uspesifisert). Ingredienslisten til den originale soyasaus-versjonen, «kikkoman soy sauce», viser at produktet inneholder salt, men her har man ikke brukt sukker. Dermed kan man jo velge selv hva man ønsker - Original soyasaus med salt, men ikke sukker, eller soyasaus med mindre salt, men da med sukker.

Noe som overrasket deg her? ;)

 

- Silje Bjørnstad -

Proteinpulver-smoothie-is!

Første eksperiment med nytt proteinpulver: 

Myoprotein med jordbærsmak 

I Oslo er det helt fantastisk nydelig vær for tiden og med høye temperaturer og herlig solskinn så passer det helt perfekt med is. Selv er jeg fan av hjemmelagde og sunnere isvarianter som for eksempel saftis av Fun Light saft eller fryste smoothies-is. Denne gangen prøvde jeg meg på noe som kan kalles "smoothielignende-proteinrik-sorbè-is", eller noe i den duren. ;) Uansett, det ble utrolig digg så her er ingrediensene og fremgangsmåten:

1 ferdigblandet proteinshake (30-40 gram proteinpulver utblandet med vann/melk)
Cirka 150 gram bær (gjerne fryste som er litt tint - jeg brukte jordbær til jordbærproteinshake) 
1 ss sukrinmelis
1 ts søtningsmiddel (jeg brukte Natreen)

Kjør alt sammen i en blender til du får en tykk smoothielignende konsistens.

 Ha oppi et glass og sett glasset i fryseren cirka 60-90 minutter. Rør et par ganger i blandingen i løpet av tiden den står kaldt. 

Jeg klarte ikke å vente til blandingen hadde stivnet/fryst helt, så mitt resultat ble kanskje ikke så iskremaktig, men mer sorbétlignende.

Men OMG hvor digg det ble!! Prøv! :D

Mettende, sunn, sukkerfri og proteinrik sorbétis - dette skal jeg definitivt lage mer av!

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dagens jobbings og trening samt tips til superenkel og DIGG fiskemiddag

Blid og fornøyd og SVETT frøken er ferdig med dagens treningsøkt:

Det var så varmt inne på Fitness Xpress i dag, men jeg kom i mål med dagens treningsplan som blant annet bestod av markløft 85x3x3 (deloading phase uke 3 - jobber sakte, men sikkert mot det magiske tresifra tallet i sommer)

Også over til dagens middag: Ovnsbakt sennepsmarinert laks på en seng av norske jordbær. (Det hørtes fint og flott ut det!!) 

Men det var akkurat det det var også - intet mer og intet mindre:

 

 

Det er mulig det ser stusselig ut, men har dere forsøkt jordbær i middagslagingen? Det er faktisk utrolig deilig og de søte, norske jordbærene passet hvert fall veldig godt sammen med denne sennepsmarinerte laksebiten. 

 

Laksen var ferdigmarinert (kjøpt på REMA1000) - dette er virkelig noe jeg kan anbefale å teste ut. Denne er så god!! (Og det kommer fra hu som ikke engang spiste fisk for bare ett snaut år tilbake...;))

 

Forresten, må bare nevne en arbeidsoppgave på jobb i dag hvor jeg får brukt både ernæringsfysiolog- og journalistutdannelsen:

Smakstesting og vurdering av nytt produkt - "Vann Pluss".

Mer om produktet og hva ernæringsfysiologen mener om dette (altså MEG :D) blir publisert senere i uka - jeg skal selvfølgelig legge ut link.

- Silje Bjørnstad - 

Film: Se hvem jeg møtte på Grefsenkollen!

video:img9539


"Bambi"! :D

En kjempeflott rådyrbukk sto og ventet på meg oppe på Grefsenkollen i går kveld.

Ellers så var utsikten, kveldshimmelen og temperaturen helt upåklagelig i går.

 

Her er det jobbings til klokken 16 før det blir en etterlengtet markløfttrening senere i ettermiddag. Ha en flott onsdag :)

- Silje Bjørnstad -

Dagens middag, dessert og MyoProtein

Nok en jobbdag over og siden solen dukker frem så vurderer jeg å ta dagens treningsøkt utendørs. Det blir nok en tur opp til Grefsenkollen i alle fall :)

Dagens middag (og morgendagens lunsj;) :

Karbonadedeig med rødløk og paprika sammen med en boks hermetiske tomater (med oregano og hvitløk), kokt brokkoli, mais og agurk samt shirataki-fettuccini.

Sunt, næringsrikt og smakfullt! 

Så har jeg jo alltid dessert etter middag og her er dagens "dessertgodbit":

Questbar med sjokolade&peanøttsmør-smak - YUM! :D

Ja, så var jeg jo og hentet pakke fra MyRevolution i går:

MyoProteinpulveret kan virkelig anbefales - det smaker så godt! Gleder meg til jeg skal eksperimentere litt med dette i matlagingen fremover. Ellers så hadde jeg også bestilt en pakke Sukrin Gold (det vil si, den var inkludert i en sånn tilbudspakke) pluss et par proteinbarer.

Etter åtte timers skrive-og-skrivepult-jobbing er denne kroppen klar for frisk luft og fysisk aktivtet! :D Ha en finfin tirsdag :)

- Silje Bjørnstad - 

Bildedryss og film

Her er noen filmklipp og flere bilder fra to ukers ferie i Norge med verdens herligste:

Fra Gaustatoppen:

Bilmoro:Tur i Geiranger:Atlanterhavsveien:Måke langs Atlanterhavsveien:

Jeg leker meg i Molde:

Fredrik leker seg i Ålesund:

Sightseeing på nattetid:


"Dyresafari" - her med noen hjortedyr som representanter. Ellers så vi både rev, grevling og elg. 

Markløfttrening - "That face... That focus...":


(Fine halsblodåren <3 )

"Håndbak-kamp":Fancy tunnel:Posering foran en eller annen isbre:

"Aursjøveien":


I Trondheim:

Tur til Høgronden:video:img9431
Solnedgang i Folldal:

Lodalen:

Energibunten har våknet:

Vøringsfossen:

video:img9014

Briksdalsbreen:

video:isbre

Ok - det var bare en brøkdel av over tusen bilder, men dette var i alle fall et bittelite utvalg fra en helt fantastisk ferie i sitt eget hjemland. :)

Her flyyyyr tiden avgårde og som tidligere nevnt har jeg startet med sommerjobbing hos Side2.no/Nettavisen denne uka. Nå skal jeg hente pakke fra MyRevolution.no - jeg fikk jo smaksprøver av tre ulike proteinpulver for et par uker tilbake og de falt i smak for å si det sånn! ;)

Håper alle har en nydelig mandag og nyt sommeren mens dere kan:)

- Silje Bjørnstad - 

Folldal - Flisa - Oslo

Noen flere bilder fra noen avslappende dager i Folldal:

En herlig ettermiddagstur i fjellet:

Møtte på hoggorm også:

I går begynte vi på hjemveien og stoppet faktisk innom Flisa (mitt hjemsted) for en liten treningsøkt og et minikveldsbad i en innsjø. (Det var kaldt, men jeg kan i alle fall si at jeg har badet i år!:))Nå er jeg på plass i Oslo og tilbake til jobb og hverdagen de neste fire ukene for min del. Det har vært to utrolige og herlige uker med bilferie i Norge og jeg har fortsatt MASSE bilder og opplevelser jeg vil vise frem. Må bare sortere og ordne litt først ;)

Nyt søndagen :)

- Silje Bjørnstad - 

Fra Instagram: #Bilferie i Norge

1) Herlig fjellgeit i herlig liggeposisjon, "chiller`n her jeg". :D

2) "Original, norsk budeie ledig for 250 spenn"

3) Mange artige dyr man kan møte i fjellet. 

4) Jeg og Fredrik på sightseeing på natta. Det ene minuttet er man LYS VÅKEN, mens i neste: Zzzzz... (Bra det var Fredrik som kjørte.;p )

5) Den beste biffsandwichen jeg har spist noensinne. Jeg nøt herligheten på Matbørsen i Bergen.

6) På trening hos Vektertorget i Bergen.

7) Jeg og Fredrik kjører knebøyduo.

8) "Freia Melkesjokolade"

9) Utsikt over vakre Stryn og på vei til Sogndal.

10) "Do them pullups!" - på ferie gjelder det å benytte seg av de mulighetene man har og her henger jeg i en takbjelke på en hytte vi leide for en natt i Geiranger.

11) Utsikt over Geiranger.

12) På spissen på utsiktspunktet "Løsta" i Geiranger.


13) "Mini-topptur" til utsiktspunktet Sukkertoppen i Ålesund.

14) "Bilmat" - Ben&Jerry`s Cookie Dough (beste isen som finnes!)

15) Markløfttrening <3

16) Topptur til Høgronden - nydelig vær og helt fantastisk flott natur! :)

 

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: 10,5 time i fjellet med skyfri himmel

Bare noen få bilder fra gårsdagens topptur til Høgronden i Rondane (2114 moh). :) Vi hadde en helt fantastisk flott tur som ble cirka 10,5 timer totalt (med pause). Været kunne ikke blitt bedre med skyfri himmel (mesteparten av tiden i alle fall), varmt og så godt som vindstille. Blir nok noen dager til i Folldal før det er tilbake til hverdagen og jobb for min del på mandag. God helg!!!:)

- Silje Bjørnstad -

Åndalsnes - Ålesund - Molde - Atlanterhavsveien - Aursjøvegen - Trondheim

Vi har vært på farten i 20 timer og her er noen flere bilder fra vårt flotte land: først ut er Ålesund

Fra Ålesund gikk turen videre til Molde:

Fra Molde kjørte vi videre til Atlanterhavsveien og vi stoppet blant annet for å se "Trollkyrkja", en marmor-kalkstein-grotte og fossefall som befinner seg inni fjellet, utrolig kul opplevelse!:D

Deretter kjørte vi Aursjøvegen fra Eidsdal til Sunndalsøra - en laaaang veistrekning over fjell og fjorder, helt øde og hakket verre enn kjente Trollstigen! (Google det :) )

Så kjørte vi 2,5 time til Trondheim og var her kl syv om morgenen. He he. Så da ble det senga og soving til halv tre. Vi har sett masse forskjellige dyr i løpet av de siste timene også: rev, hjort, elg, grevling (!). Nattsafari med bil er tingen!;) Fler bilder kommer en annen gang.

- Silje Bjørnstad -

Film: Knebøy-duo, fjord og fjell og isbre

Jeg og Fredrik lekte oss litt på et treningssenter i Bergen og her er en artig video fra den økten:

video:knebyx2

Er vi ikke søte? :p 

Heaven:

Ellers så kan jeg friste med enda en haug med fjord&fjell-bilder:

Geirangerfjorden: 

Nå har vi innkvartet oss på en søt, liten hytte like ved Geirangerfjorden og her er det også muligheter for pullups:

 

Lenge leve kreativiteten!

Mihihihi:) 

Spent på å se hvor veien går videre - jeg tror det blant annet blir mot Trollstigen i morgen hvertfall.

God lørdag!

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Mobilblogg: Bildedryss og på vei til Geiranger

Først noen bilder fra vakre Lodalen, helt fantastisk fjordlandskap, isbre-armer stikkendes ut fra bratte fjellstup, fargekontraster og bare herlig norsk natur.

Veimat:

Med andre ord, vi nyter fortsatt Norge og ferie:)

Det føles nesten ut som at jeg befinner meg i en reklamefilm for Freia Melkesjokolade 24/7. :D

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Bergen - Sogndal - Stryn - Lodalen


Tjohei!

Jeg har masse bilder jeg vil legge ut, men på grunn av laber internettdekning her vi befinner oss for øyeblikket så må det bare vente.

Vi er nå i Lodalen etter en 5-6 timers kjøretur fra Bergen i går og i løpet av turen passerte vi blant annet Sogndal, Gloppen og Stryn. Vi har sett helt fantastisk natur med vakre fossefall, flere ulike "isbre-armer", fjordlandskap og ikke minst helt en hel haug med stupbratte fjell. Noen ganger ser det ut som filmtriks alt vi ser! Og det er ofte man føler man befinner seg i "Ringenes Herre-landskap".


I dag går turen videre til Geiranger og Geirangerfjorden. Planen er å kjøre Trollstigen opp til Åndalsnes/Ålesund - oppdatering og bildedryss kommer da vi har mer stabilt internettdekning! :)

Uansett, alt er fortsatt tipptopp og i dag ser det jammen ut som man får litt sommersol også! :D

- Silje Bjørnstad -

#Siste #Fra #Instagram

1) Gårsdagens digge pannekakefrokost på Eidfjord Gjestgiveri. 

2) Meg på toppen av Gaustatoppen i regn 

3) Strikkhopp Rjukan - Check! :)

4) Flere bilder fra Gaustatoppen - i sol. (Skiftende vær oppå denne toppen for å si det sånn :) ) 

5) Skohylle på Fitness Xpress: "Glutenfritt". Instagramtekst: Her skal man tydeligvis sette glutenfrie sko. Hvor plasserer man laktosefrie sko?

6) Smaksprøvene på MyoProtein fra MyRevolution.no var NAM!!! Så nå har jeg bestilt MyoProtein-proteinpulver med Mocca Chocolate og Jordbær derfra. :)

7) Tur til Grefsenkollen/Oslo.

8) Markløft og knebøy i fine prikkesokker9) Tacosalat

10) Happyface - trening

11) Trenger ingen forklaring

12) Jeg driver med pakkeliste før Norgestur-bilferie. (Det viktigste først: viktig å holde seg ren, viktig å holde seg skadefri, viktig å ikke bli gravid).

Vi er fortsatt i Bergen og tiden flyr, så mer oppdatering om ferietur i neste blogginnlegg! :)

Følg også med på Instagram - klikk her! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Vøringsfossen - pannekakefrokost - Bergen baby!

Dagens frokost: Pannekaker (jeg hadde eplekompott + kanel på) hos Eidsfjord Gjestgiveri - de svarte til forventningene! :) Namnam!

Skilt: "Bed & Breakfast". Også "Pannekaker" da :D

I dag har vi tatt turen vestover mot Bergen og her blir vi 1-2 netter. Tidligere i dag har vi besøkt Vøringsfossen - Norges største foss, og stupbratt som pokker.. (Mamma, ikke noe for deg ;p )

Sommer-Norge på sitt beste: Lue + paraply.

Her er et bilde av Hardangervidda (og Fredrik) fra i går forresten:

Vi stoppa i Voss i dag for en liten treningsøkt også:

Jeg er jo i "deload-phase" i 5x5-program nå så det er ganske behagelige økter for min del. Alltid deilig med litt knebøy uansett. ;)

Dagens middag: Biffsnadder + bakt potet. Feriemodus med andre ord ;)

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: Strikkhopp og Gaustatoppen - Norgesferie dag 2

Allright, er er noen dagens høydepunker: Strikkhopp (84 meter) fra hengebrua i Vemork (Rjukan), med en liten filmsnutt av meg som hiver meg ut :D

video:img8980

"Ja, så henger man her og dingler da..."

Jeg slenger i det minste med et lite gledeshyl over at strikken holdt da i alle fall. ;) 

Det "morsomste" her var at vi sjekka pulsen til meg og Fredrik like etter at jeg hadde hoppet, og han hadde høyere puls enn meg... :D Hehe, jeg hadde faktisk overraskende (litt skuffende) få nerver før jeg skulle hoppe. Vet liksom ikke hva jeg skal finne på for å få SKIKKELIG adrenalin-rush lenger. :p Men jeg har jo hoppa en gang i strikk før så visste på en måte hva jeg gikk til. Uansett, det er en ubeskrivelig følelse og stå ute på den plattingen like før man skal hoppe og bare slippe seg utfor kanten! :D Det kan virkelig anbefales :)

Så har vi vært på Gaustatoppen:

Vi brukte snaut to timer opp og cirka 1,5 time hjem igjen. Også en veldig fin fjell-topptur som passer fint for både barn og voksne. Været var veldig skiftende, vi fikk både regn, sol og tåke, men vi har virkelig fått sett en helt fantastisk utsikt! 

"Energikick-wannabe i bilen".

Etter besøket i Rjukan og Gaustatoppen tok vi turen over Hardangervidda - er dere klar over hvor flott natur Norge har å by på?! Flere bilder derfra kommer i løpet av de neste dagene (tom for strøm på tlf for øyeblikket).

Nå har vi innkvartet oss på Eidsfjord Gjestgiveri og bor i en søt liten hytte for natten:

Med andre ord, alt er helt topp og vi nyter livet! 

- Silje Bjørnstad - 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Film: sommerferie 2013 dag 1

Oppsummering av dag 1 av "Norgesferie i bil":

Vi er i Rjukan og har innkvartet oss på Kvitåvatn Fjellstoge og i morgen er det planer om å bestige Gaustatoppen. Enn så lenge "bestiger" vi mulighetene vi har i rommet vi bor på:

video:rjukan

"Enhver mulighet til å ta chins skal benyttes...." :D

Fredrik har forresten fått seg ny bestis/baby/lekekamerat:

Han har nemlig kjøpt seg nytt kamera :)

I morgen går turen videre til Eidsfjord der vi har bestilt en natts overnatting på Eidsfjord Gjestgiveri - og de reklamerer noe helt sinnsykt for sine hjemmelagde pannekaker (!):

"Kom og spis pannekaker" Haha! :D

Til og med egen pannekakemeny ligger ute på hjemmesiden deres:

Ingen tvil om at det blir pannekakefrokost på onsdag for å si det sånn. ;)

To be continued!

- Silje Bjørnstad -

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Dagens trening, dagens pakking

Noen snapshots fra dagens treningsøkt: 5x5x80 kg markløft. Jeg har kjørt 5x5-program i knebøy og markløft noen uker nå og skal de kommende uke inn i noe som heter "deloading phase" som vil si 3x3 i stedet for 5x5. Dette passer egentlig veldig bra siden det blir litt ubestemte treningsøkter de to kommende ukene, vi reiser jo på road trip i dag! :D

Her er vi i full gang med pakking og forhåpentligvis er vi ute på veien i løpet av ettermiddagen. Første stopp: Rjukan og Gaustatoppen.

Antiback, altfor mye klær, treningssekk, dyne+pute, og jepp proteinpulverboks+diverse kosttilskudd (vitaminer+energi-ting) og proteinbarer. Hehe:

Fredrik har selvfølgelig også pakket ned en liten bag med diverse treningsutstyr som er kjekt å ha med seg på tur: TRX, ringer, ulike strikker, pushups-håndtak. 

Håper alle har en bra start på en ny uke!

- Silje Bjørnstad -  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN - KLIKK HER.

Matbloggtoppen Matprat