hits

juli 2014

Test av Peppes Pizza Greenlight"-retter

Hei!

I går kombinerte jeg lunsj med jobb ved å smake på noen av de nye Greenlight-rettene til Peppes Pizza.
I mai lanserte nemlig pizzakjeden den nye serien «Greenlight» med retter de mener er et "lettere og sunnere" valg. Ifølge hjemmesidene til Peppes Pizza inneholder rettene maks 600 kcal per porsjon og de bidrar betydelig til å bidra med de anbefalte "5 om dagen". 

Her er det nødvendigvis ikke pizzaene som gjør retten mer næringsrik og sunnere, men salaten, og det enkle faktum at man har byttet ut en halv pizza med en porsjon salat. 

Serien består av pizzaer, salater, sandwich og en egen dessert

I en pressemelding sendt ut av Peppes Pizza i mai i år står det blant annet: 

- Pizzaene fra den nye GreenLight-serien er helsebringende. De nye pizzaene er så sunne at man kan spise dem til middag hver dag, sier kvalitetssjef Vibeke Bryhn-Hansen hos Peppes Pizza i en pressemelding.

- Denne pizzaen gir bedre helse, sier hennes kollega, direktør for mat og drikke i Peppes Pizza, Tor Morten Myrseth i samme pressemelding.

Sammen med en journalistkollega testet vi 2 ulike pizzaer og en sandwich, samt tok en nærmere titt på næringsinnholdet.

Hele saken kan du lese her: 

Peppes Pizza mener disse pizzaene gir deg bedre helse

SUNNERE PIZZA? Side2 har smakt på tre av de nye «Greenlight»-rettene til Peppes Pizza.

Både pizzaene og sandwichen smakte godt, men å gå ut med å si at "disse pizzaene gir deg bedre helse", synes jeg personlig blir å dra det litt for langt. 

Jeg stiller også spørsmålstegn ved å bruke chorizopølse på en «sunnere pizza» når det finnes så mange andre og bedre alternativer. For eksempel kylling eller skinke. Jeg synes også det kan bli litt feil å stemple en pizza som veldig mye «sunnere» når det likevel blir brukt en fin pizzabunn laget av hvetemel og man ser det «renner fett» av den. Det er ikke nødvendigvis pizzaen i seg selv som er supersunn her, bare fordi den har blitt toppet med brokkolibuketter. Det er nok mer det at man har byttet ut halve pizzaen med en salat som gjør retten sunnere og mer næringsrik, og dette er jo et kjent og enkelt triks som alle burde benytte seg av for å gjøre pizzamiddagen sunnere, altså mindre pizza og mer salat...

I tillegg inneholder mange av disse Greenlight-rettene en hel haug med salt, noe som ikke akkurat er gunstig i en periode hvor Helse-Norge jobber på spreng for å få ned saltinntaket hos den norske befolkningen. For eksempel så inneholder porsjonen med blomkålpizza hele 5 gram salt, noe som er maks anbefalt grense for dagsbehovet! 

Altså, FEM GRAM SALT I EN PORSJON?!? LES MER OM GREENLIGHT-RETTENE OG NÆRINGSINNHOLDET HER

Greit nok at man ikke går på Peppes for å "spise sunt", men greia her er at jeg rett og slett synes det blir helt misvisende og totalt FEIL å si at "Disse pizzaene gir deg bedre helse".... 

Så det så.

- Silje Bjørnstad - 

Grønnsakschips: "- Dette er ikke slankesnacks"

Hei folkens!

Her går mesteparten av dagen til jobbing og alt det måtte innebære. I tillegg til å jobbe for Side2 på dagtid så blir det litt freelance-skriving og sortering av bilag samt annen regnskapsarbeid på kveldene. På torsdag tar jeg nemlig (endelig) en kort, men etterlengtet ferie så da gjelder å levere og fikse det meste før den tid. 

I går testet vi grønnsaks-chips på Side2 hvor jeg vurderte hvorvidt hvor mye "sunnere" dette er sammenlignet med vanlig potetgull. 

Les hele saken her:
- Dette er ikke slankesnacks 

Mange av variantene smakte overraskende digg og etter min smak myyye bedre enn tradisjonell chips. 

SUNT?  - Et noe sunnere alternativ, mener ernæringsfysiolog og journalist Silje Bjørnstad.

Et utdrag fra artikkelen: 

- Joda, dette kan sies å være et sunnere alternativ til potetgull, men vær klar over at det i likhet med tradisjonell chips så er det også en del fett og kilokalorier i disse produktene. Med andre ord så er det ikke noe «slankesnacks» det er snakk om. 

Det brukes mye olje når man steker chips, noe som også fører til mye fett i produktet.  For å velge de «sunneste» alternativene bør se hvilke type fettkilde som er blitt brukt. Oljer med mye umettede fettsyrer (for eksempel raps- og olivenolje) er blir sett på som et bedre valg i forhold til oljer med mye mettet fett (for eksempel palmeolje).

Det er flott å se et chipsalternativ som er laget av mer næringsrike ingredienser som frø og spirer, men vær klar over at selv om det er brukt ulike grønnsaker og spirer i denne chipsen, så betyr ikke dette på noen som helst måte at det kan erstatte det å spise vanlig frukt og grønnsaker. For eksempel kan man kanskje få inntrykk av at man får i seg vitamin C ved å spise « Sprouted Sweet Potato Tortilla Chips», fordi den inneholder søtpotet og fordi søtpoteten er en god kilde til C-vitamin, men det gjør du altså ikke ifølge næringsdeklarasjonen på pakningen (C-vitamin går tapt når det blir utsatt for oksygen og varmebehandling). 

Ha en herlig onsdag!! :D

- Silje Bjørnstad - 


 

BBQ-kylling med grillede grønnsaker

I dag er det jo egentlig "Kjøttfri mandag", men som i forrige uke så blir min veggisdag flytta til onsdag denne uka også! Siden jeg har jobba helg så har jeg fri i dag, og derfor har jeg en skikkelig søndagsfølelse og glemte rett og slett at det var mandag - og også da kjøttfri mandag... ;p 

Men middag ble det og med finværet og ny grill så ble det grillings i dag:

BBQ-marinert kyllingfilet med asparges, rødløk, squas og maiskolbe. YUM!

La kyllingen eller det du ønsker å marinere ligge i marianden cirka 30-45 minutter før du legger det på grillen slik at smakene får tid til å sette seg, (gjerne over natten i kjøleskapet også).

Grillede asparges smaker utrolig godt sammen med litt pepper, havsalt og en god olje (jeg foretrekker en smaksløs olje som for eksempel rapsolje). Legg asparges på aluminiumsfolie og vend de godt inn i olje&krydderblandingen før du legger det på grillen.

Rødløk og squash kuttes opp og pakkes sammen i aluminiumsfolie sammen med en klatt smør.

 

Maiskolbene kan man legge rett på grillen, men noen foretrekker å ha på litt smør/salt/olje mens de grilles. 

Ved siden av hadde jeg enkelt kesamdressing, laget av mager original kesam og en god dæsj sennep. <3

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Sunn og digg fiskemiddag med marinert laks og hjemmelaget kesamsalat

Hei i sommervarmen! 

Dagens middag ble en herlig, sunn og enkel sommerrett: Laksefilet marinert med en blanding av rapsolje, ulike ferske krydderurter, paprikakrydder og litt chilipulver. Så ble det improvisert en lettere variant av den klassiske potetsalaten der jeg i stedet brukte grønnsaker og mager kesam. 

Biter av gulrot og squash ble blandet sammen med maiskorn og deretter vendt inn i kesam. Så tilsatte jeg en god dæsj sennep og rørte godt rundt - Thats it! Og det ble seriøst så utrolig godt og passet perfekt med krydret laks! :D

Andre grønnsaker og/eller frukter kan selvfølgelig også brukes. En annen herlig kesamvariant som passer godt til fisk og kjøtt er kesam blandet med eplebiter, litt ananasjuice (og ananasbiter om du vil) og litt karrikrydder. Så godt og enkelt! Kesam kan også brukes til å lage en magrere coleslaw-variant - prøv for eksempel strimlet kål og revet gulrot sammen med litt sennep for eksempel - mmmmm!! :D

Ellers så er fredagskvelden blitt brukt til å lengre gåtur med verdens beste hund:  

 

Jeg passer nemlig Lexie for foreldrene mine som er på bybesøk og på grunn av varmen så måtte jeg bare ta henne med til et vann slik at hun fikk bade. <3 Noe jeg tror hun satte stor pris på... :D

Jeg har jobbehelg denne uka og i morgen er det derfor tilbake til Side2!

GOD HELG! :D

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri onsdag med vegetarmat på grillen

Fortsatt skyfri himmel, sydentemperaturer og steikende sol fra morgen til kveld! Det er perfekt grillvær og som tidligere nevnt ble denne ukas kjøttfrie dag på onsdag istedet for på mandag.

Derfor ble det vegetarmat på grillen i dag med vegetarburgere laget av soyaprotein, søtpotetmos, grillede maiskolber og grønnsaker i alumuniusfolie. 

Sunt, godt og enkelt! :D

Grønnsakspakkene bestod av champignon, paprikastrimler, squashbiter, rødløk og en liten klatt smør (kan også bruke olje) og legges på varm grill i cirka 10-15 minutter til grønnsakene er blitt møre og godt.

Søtpotetmos lages av kokte søtpotetbiter som moses med en stavmikser sammen med en klatt smør og litt fløte eller melk. 

Og selvfølgelig ble det dessert.


Norske jordbær med vaniljeis - er klassisk sommerfavoritt. 

Det finnes mye digg vegetarmat som kan grilles. Grønnsaker er selvfølgelig et alternativ i ulike varianer (aluminiumsfoliepakker, grønnsaksspyd, fylte champignon etc), grillspyd med marinert tofu, grillede potetskiver, vegetarquesadilla (tacolefser med ost og grønnsaksfyll servert med rømmes, salsa, guacamole), grillede sandwich og så videre. 

Enjoy! :)

- Silje Bjørnstad - 

Perfekt start på dagen

Varmt? Ja. 

Digg? Ja.

Bada i dag? Ja.

Sola i dag? Ja.

Sånn ved halv ti tiden i formiddag var jeg klar for noen timer med soling, bading og totalt avslapping her:

Det var kun et par andre som da hadde tatt turen til denne badeplassen ved Akerselva og det var så ubeskrivelig deilig å plaske litt rundt i vannet før det ble soling under skyfri himmel og med musikk i ørene. 

Selv om det ikke kunne vare lenge, så var det i alle fall helt fantastisk de timene jeg lå her. Klokka 14 begynte nemlig jobbings igjen, men i morgen har jeg fri og da blir det blant annet en lang treningsøkt, vegetar-grillmiddag og forhåpentligvis litt mer grilling av kropp også. ;)

Fortsatt god sommer og nyt finværet så lenge det varer! 

Ah, forresten, jeg ble spurt av en KK-journalist om bensinstasjonsmat og valg av veimat nå i ferien. Les hva jeg svarte i denne artikkelen her. 

- Silje Bjørnstad - 

Kvalitetsøkt og "kjøttfri mandag-fail"

Hei og god mandag!

Jeg har kveldsvakt på Side2 i dag, så da ble det formiddagstrening denne mandagen - ikke meg imot. :D Og for en herlig start på uka det ble. Dagens økt resulterte nemlig i gledestårer etter å ha kjent en ubeskrivelig deilig mestringsfølelse. For noen uker siden begynte jeg på et treningsprogram med treningsøkter 3-4 dager i uka. Jeg har lenge vært vant med å trene 5-6 økter i uka og derfor har det har faktisk tatt litt tid å omstille hodet og kroppen på å gå ned på treningsmengden/hyppighet samtidig har jeg bevisst forsøkt å spise litt mer mat, og på de siste øktene har jeg bare kjent mer og mer på det med "kvalitet fremfor kvantitet" - for å bruke det uttrykket, og det er så sabla deilig!

Det er SÅ DIGG å merke at kroppen spiller på lag og det er så deilig å "konkurrere mot seg selv" der det er dine grenser som skal pushes og dine personlige rekorder som skal slås - enten om det er 1 repetisjon maks eller 5settx5rep osv. 

For et par uker føltes det nemlig håpløst ut å se på hva man skulle prestere fremover, men når man gang på gang merker at ting fungerer så er det bare så er det bare en så fantastisk deilig gledesrus og mestringsfølelse som stråler gjennom kroppen. 

Og da blir man såååå glad:

;)

Ellers så er det jo "kjøttfri mandag" - noe som gikk skeis da jeg skulle hive i meg et par Polarbrød Extreme etter trening. Her kom det nemlig leverpostei på den ene skiva! Skal ikke gjøre noe halveis, så da blir det "kjøttfri onsdag" i stedet, noe som passer bra siden jeg får middagsbesøk av to venninner som er vegetarianere. ;p

 

- Silje Bjørnstad - 

Treningslørdag og slappe-av-søndag

Aaaaah, jeg har en helt fantastisk, herlig og avslappende søndag!  I dag er det balkong-liv som gjelder. Her blir det solings-etapper med litt hjemmekontorjobbing i skyggen sammen med norske jordbær og vaniljeis. <3

Gårkveldens treningsøkt sammen med Fredrik var også utrolig deilig etter noen dager på sofa i paralgin-forte-rus og mye "flytende kost". Så det var deilig å kjenne et ekstra "trøkk" i går. 

Det ble blant annet "lett bøy" og "tung markløft" med 5x5x57,5 kg på bøy og 5x5x85kg i mark.

Og så ble det skråbenk med 5x5x35kg og chins 5x5 (2 sett med 2,5 kg ekstra og 1 sett med 5kg ekstra).

Nå er det 2 uker til med Side2-jobbing før det blir cirka 1,5 ukes ferie før jeg skal i gang med et større jobbprosjekt som vil vare utover høsten. Ikke så mye ferie denne sommeren, men desto viktigere er det å nyte de fridagene som dukker opp innimellom jobbslagene - slik som i dag. :D

Nå er det tilbake i solsenga på balkongen! ;)

Ha en herlig søndag! 

- Silje Bjørnstad - 

Sunnere fredagspizza

Hei!

Da er denne frøkna endelig litt mer våken enn det hun har vært de siste dagene... For ja, det gjør fortsatt vondt i kjeften og jeg er fortsatt avhengig av Paralgin Forte for å døyve den verste smerten slik at jeg fungerer. Hehe. 

I dag har jeg til og med fått trent litt igjen der det ble blant annet knebøy:

 

I morgen er planen å ha en lang og tung økt sammen med kjæresten - så håper de siste dagene på sofaen har vært god restutisjon for kroppen og at det derfor blir litt ekstra "trøkk" i morgen.  

Ellers så går det også trått med spisingen, men etter noen dager med mye is, yoghurt og grøt så er det i alle fall mulig å tygge igjen, det bare tar litt lenger tid enn vanlig. ;)

Denne pizzaen ble vår fredagsmiddag:

Hjemmelaget pizza med en sunnere pizza laget med havremel og fullkornsmel fylt med tomatsaus at hermetiserte tomater med basilikum&oregano og tomatpure, karbonadedeig, rødløk, paprika, mais, ost og oreganokrydder.

YUM! Oppskrift på bunnen finner du her. 

Dessert:

Vaniljekesam med jordbær <3

En perfekt kombo, sunt, søtt og sabla godt!

Enjoy!

God helg :)

- Silje Bjørnstad -

Fra Instagram:

Hei!

Jeg beklager at det er rolig på denne kanten for tiden, men det er en grunn til det.

Som jeg nevnte så skulle jeg operere bort en visdomstann på mandag, altså i går, og etter et slik inngrep blir man altså mer redusert enn jeg hadde sett for meg. Det å fjerne selve tannen var null problem, jeg ba tannlegen om å pøse på med bedøvelse og at han forklarte underveis hva han gjorde. Mulig jeg angret litt på det mens jeg satt i stolen for å høre "nå kutter jeg i tannkjøttet og så må jeg fjerne litt av kjevebeinet"  hjalp liksom ikke helt.. Hehe, men det gikk veldig fint altså. På kvelden derimot, da bedøvelsen begynte å gå ut, DA begynte smertehelvete. Yes, på et punkt begynte jeg bare å gråte fordi det var så vondt og da var det rett til apoteket for å hente ut resepten på Paralgin Forte. Og det hjalp, og hjelper godt fortsatt. Men jeg blir veldig sløv og trøtt av slike medikamenter, så i går kveld og i dag så blir det mye sofaligging og drømmeland. Hehe. DERFOR er jeg litt sånn blogg-borte for tiden. Ikke noe verre enn det altså ;) 

I morgen skal jeg på ShapeUp-jobb med intervju, fotoshoot og det hele på Magnat Center, DET blir gøy det!! 

Enn så lenge deler jeg litt Instagram-bilder fra den siste tiden: 

1) Happyface etter å ha fått vite om nye jobbprosjekter og hvordan høsten vil bli. (Mer om det senere ;) )
2) Markløft-trening <3
3) Ut på tur i skogen med verdens beste venn og firbeinte skapning. Bryr oss ikke om regnet!
4) Jeg snekrer hagemøbler inne i stua og da sofaen er ferdigmontert får jeg den for pokker ikke gjennom balkongdøra. "Smart". Det hele endte med at jeg tok sofaen på hodet, gikk ut av utgangsdøra, løp rundt hele blokka og fikk så vidt "kasta" sofaen opp på balkongen. Noen fordeler må man jo ha ved å bo i 1.etasje....

5) Trening :)
6) Et bittelite utvalg av den fantastiske room service-maten vi bestilte da jeg og Fredrik var i Praha.
7) Dugg-is! Mine favoritter er mango, bringebær og pære. <3
8) Og en is-selfie i Praha. 

9) På kobebiff-restaurant. YUMMY!!
10) Digger den nye leiligheten. Digger at vi har balkong. Digger at det er sol på balkongen hele ettermiddagen. Og digger at det er så lyst og varmt at jeg ikke klarer å holde øya oppe når jeg tar selfie. Jeg mener SOLFIE! ;D
11) Bildedryss fra Praha
12) Frokost-lunsj-middag. Har litt problemer med å spise noe annet enn "flytende" kost for tiden, så da passer det fint med is da. ;p

Ha en herlig tirsdag!

- Silje Bjørnstad -  

Slik er du feriesunn

Hei og god søndag!

 

Jeg har skrevet en ny artikkel for Treningsforum.no som handler om det å være "sunn på ferie" med tips om hvordan man vedlikeholder de gode kostholds- og treningsvanene selv om kroppen er i feriemodus. 

HER ER ARTIKKELEN:

Det er sommerferie og mange har ferieplanene klare. I ferien er det fort gjort at man kommer ut av hverdagsrutinene og sine faste avtaler, og det er vel også litt av poenget med ferietid? Likevel kan dette bidra til at det blir en utfordring å opprettholde gode trenings- og kostholdsvaner, rett og slett fordi man kanskje ikke har tilgang til det samme treningsutstyret eller maten man er vant med hjemmefra.

Likevel er det slettes ikke vanskelig å være sunn og sprek på ferie og her har du 7 gode tips til hvordan du blir feriesunn:

1) Inngå en avtale med deg selv

Ja, ferie betyr avslapping og påfyll av energilagre, noe som også betyr at du må sette deg selv i fokus. Du vet selv best hva som gir deg energi og er trening en naturlig del av din hverdag så vil det nok ikke være noe problem å fortsette aktiviteten i hverdagen. Er du redd for å bli «for slapp» så lag deg gjerne noen mål for sommeren. Det kan enten være at du skal trene så og så mange ganger i uka, at du skal perse i en bestemt øvelse, eller at du rett og slett skal prøve deg på en ny aktivitetsform i sommer.

2) Tenk på kostholdet

Selvfølgelig kan man kose seg med tradisjonell grillmat og is på sommeren, og med et naturlig sunt og variert kosthold har slike «utskeielser» lite å si i det store og det hele. Er du likevel redd for at fristelsene skal bli mange og at det skal bli vanskelig å prioritere de mest næringsrike valgene når du er på ferie, så tenk gjerne litt over hva slags mat og drikke kroppen din fungerer best med på forhånd. Fokuser på all den gode næringen din kroppen vil ha og ikke alt du bør unngå. Tenk ut hva slags alternativer du bør gå for når det blir lange bilturer, besøk på bensinstasjoner, næringsrike mellommåltider og hotellfrokoster, så slipper du å stå der helt tom for forslag når sulten kommer.

3) Forbered deg på utfordringer

Skal du på ferie med mange ulike mennesker er det ikke sikkert alle er like gira på en like aktiv ferie som du er. Er du på første familieferie med svigers eller andre du ikke kjenner så godt, så er det forståelig at det ikke er du som kommer opp med forslag om å spille volleyball eller ta en joggetur i skogen. Selv om det blir noen dager på rad med lite aktivitet så ikke få panikk. Husk at en treningsuke med få, korte økter slettes ikke betyr at alt du har trent deg opp til tidligere er tapt! Tenk på det som nødvendige hviledager og restitusjon for kroppen som i stedet lader seg opp til en skikkelig treningsøkt senere i uka eller neste uke.

4) Lek deg i form

Sommerferien er en perfekt tid til å prøve noe du alltid har hatt lyst til. Hva med for eksempel rafting, fjellklatring eller kanskje et halvmaratonløp? Sjekk ut de ulike mulighetene som finnes for ditt feriested og kanskje du opplever å få et skikkelig adrenalinrush og mestringsfølelse. Har du som mål å klare for eksempel «human flag» eller et visst antall pullups er parken en genial lekeplass samtidig som du får solt kroppen og påfyll av D-vitamin fra sola.

5) Tren utendørs

Sommeren er en perfekt årstid til å ta med treningen ute i det fri. Du har et hav av muligheter for fysisk aktivitet og i tillegg kan naturen fint fungere som et utendørs treningssenter. Bruk naturens egne kulisser som treningsutstyr, og nyt frisk luft og de herlige temperaturene. Trener du ute har du heller ingen åpningstider eller andre medlemmer du må forholde deg til, og i tillegg er det helt gratis.

6) Tenk på alternativer

Det er ikke alle feriesteder som har like stor tilgang til treningssentre eller treningsutstyr som du er vant med i hverdagen. Likevel så er man ikke avhengig av fancy treningsstudio eller masse vektstenger og lignende for å få til en effektiv treningsøkt. Kroppsvekttrening, intervaller og bakkeløp og er noen få av mange muligheter når det gjelder ferietrening. Videre kan du selvfølgelig kose deg med for eksempel sykling, gå toppturer i fjellet, padling og god gammeldags jogging. Andre alternativer er å bruke benker og trapper til å gjøre pushups, dips og utfall. Trenger du ekstra vekter kan du for eksempel bruke flasker fylt med vann, steiner og vedkubber.

7) Tenk på det du har gjort, ikke alt du skulle ha gjort

Synes du det er vanskelig å motivere seg til trening i sommerferien så lag deg en plan og gjerne et treningsprogram for å holde fokuset oppe. Det kan også være en motivasjon og skrive ned hva du gjør på hver enkel treningsøkt så har du oversikt på hva du faktisk har gjort og bruk energien til å gi deg selv en klapp på skulderen for den innsatsen og arbeidet du har lagt ned, i stedet for å tenke på hva du skulle ha gjort. Så vær glad og fornøyd med de treningsøktene du får til. Negative tanker om hva du «helst burde gjøre» gjør deg sannsynligvis bare mer sliten.

Neste uke skal jeg blant annet på jobb med DetNye ShapeUp, blant annet skal vi på Magnat Center for å tå bilder til en ny artikkel som kommer i septemberutgaven. 

MEN jeg skal også operere ut (neida, ikke "trekke tenner", men OPERERE ut) en av to visdomstenner på mandag, og etter å ha googlet litt de siste dagene så skjønner jeg at sjansen er veldig stor for å se ut som et hamster med blå&lillafarget potetkjake samt være neddopet av smertestillende dagene etter inngrepet. :-O Gleder meg IKKE til dette her... :(  Det er jo ikke akkurat kult å gå rundt med halve ansiktet i dobbel størrelse, men det går vel over en gang uansett.. ;)

Enn så lenge, ha en herlig søndag ettermiddag og søndagskveld <3

- Silje Bjørnstad -  

 

 

Film: markløft-lørdag med postsoling

Hei og god solskinnslørdag!

Jepp, det er varmt i dag og, både inne og ute. På trening prøver jeg å tenke "bra det er varmt, så unngår man i alle fall å bli stiv og kald mellom pausene", mens med en gang jeg beveger meg ut så er det "BADE!!" som frister mest.

Det har dessverre ikke blitt noen bading i dag, men det ble 2,5 deilige timer på treningssenteret med knebøy, skråbenk, chins, markløft og hypers.

Som alltid filmer jeg en god del fra ulike vinkler når jeg trener for å se hva man gjør bra og hva man gjør mindre bra. Så er det vel heller ikke til å unngå at det blir en del artige ansikt på disse filmene. Spesielt i markløft...

Her er to av settene av dagens 82,5kgx5x5:

Forfra for å sjekke hofteposisjon og benbredde:

video:marklft825kgx5x5


Fra siden med fokus på rygg og hofteposisjon:

 

video:marklft825kgx5

(Jeg "bomma" på 3.repetisjon her, men hentet meg opp igjen. Bedre å starte repetisjonen helt på nytt hvis man merker ting begynner å svikte.)

Etter trening lå jeg en halvtime i sola på balkongen og det var så varmt!! Slik som sikkert mange andre har erfart i dag også ;)

Så da ble en del skyggepauser med blant annet lompepizza og norske jordbær med vaniljekesam. <3

<3

Nå er det tilbake til resten av "to-do"-lista av denne lørdagen.

GOD HELG!

- Silje Bjørnstad

Tips til partrening

Hei!

Her er noen bilder fra en treningssak fra Side2. Her har vi fått tips av personlig trener Morgan Moen til hvilke øvelser man kan gjøre med kjæresten, venninna eller noen andre utendørs i sommer. 

Her er fem øvelser du kan prøve deg på sammen med en treningspartner.

RYGGLIGGENDE BENSLIPP:

PISTOL SQUAT: 

TRILLEBÅR MED BENSLIPP:LIGGENDE PULLUPS:PLANKE + PUSH-UPS:

Alle øvelsene samt hvordan man kan gjøre det til en lettere/tyngre versjon står forklart i denne artikkelen. 

Det er mange fordeler ved å trene utendørs! Det er gratis, man får friskt luft (og D-vitamin fra sollyset), man har ingen åpningstider eller andre medlemmer å forholde seg til, man kan bruke naturen som gymsal eller bruke benker, trapper og lignende som treningsutstyr. Trener man sammen med andre er man sosial også! :)

God trening!

- Silje Bjørnstad - 

 

Miniguide: Praha

Her er en liten miniguide basert på min opplevelse med langweekend-ferie i nydelige Praha:

Flyturen fra Oslo Lufthavn tar i underkant av to timer.

Praha sentrum
Det finnes selvfølgelig flere ulike turistattraksjoner man kan besøke. Vi prioriterte å bare rusle gjennom de koselige gatene og stikke innom ulike butikker og små cafeer som det passet oss, og da dukket det ofte opp kjente bygninger og plasser. Som for eksempel klokketårnet som samler en hel haug med folk hver time. Ellers så gikk vi til Karlsbroen og vi tok også oss en gåtur langs elva der det finnes mange fine alternativ til å ta en matbit eller noe å drikke på mange av de små, sjarmerende uterestaurantene. Det er også veldig populært med båtsightseeing/båtcruise i Praha.
Det er veldig enkelt å orientere seg i denne byen da det er korte avstander mellom høydepunktene samt at det er god skilting og informasjon alle steder. Byen er også imponerende ren og pen og noe av det som kanskje var det beste er at man ikke blir mast på av lokale selgere/guider/servitører. De lar deg gå i fred og svarer hvis du spør i stedet for at de kommer bort til deg og lurer på om du er interessert i både det ene og det andre.  

Shopping
Det er ikke noe problem å bruke penger på shopping i Praha! Her er det maaaange alternativer for alle (for eksempel H&M, Zara, Nike osv), både sko, klær, krystall, og andre dingsedangser/suvenirer etc. Merkeklær kan være bittelitt billigere sammenlignet med norske priser, og "vanlige" klær er i alle fall en god del rimeligere sammenlignet med prisene i norske butikker. Jeg tror faktisk Fredrik kjøpte noe i hver eneste butikk vi var innom, det var i alle fall ikke langt unna... ;)

(Fredrik sitt er til høyre, mitt til venstre...) ;p

Hotell
Vi booket turen gjennom Norwegian.com der man kan bestille fly&hotell-pakke. Jeg har gjort dette flere ganger, til blant annet Dubai og Tallinn, og har aldri fått noen negative overraskelser sånn sett. Man får det man betaler for og jeg sjekker også alltid tidligere kundevurderinger og hotellanmeldelser. Denne gangen bodde vi på et 5 stjerners hotell som het Corinthia og vi var i alle fall veldig fornøyde! :) Her finnes det også Spa, et lite svømmebasseng, sauna/badstue, treningsrom og ikke minst rimelig room service med fantastisk deilig mat. Vi endte opp med å bestille middag hele 3 ganger fra hotellets room service meny. ;) I tillegg var tbanestasjonen rett utenfor hotellet og etter to stopp var man midt i sentrum av Praha. <3 

Apropos SPA og massasje, det er flere steder i Praha hvor man kan gå å få en kroppsbehandling/massasje til en rimelig penge, tommel opp! ;)

For mer info om Praha - klikk her.

Mat

Mat og drikke ute på restaurant og i matvarebutikker er, ikke overraskende, en god del rimeligere enn i Norge. Særlig øl er billig i Praha for de som måtte like det. Vi spiste på flere ulike steder og er det en ting jeg bare MÅ anbefale så er det Kobe Restaurant i Praha sentrum. Vi bestilte en "grillmix for 2" med ulike kobekjøtt-retter, blant annet to ulike biffer og miniburger av kobebiff. Kobebiff blir ofte omtalt som "verdens beste biffkjøtt", i tillegg til det dyreste... Men det er så verdt pengene når man merker at kjøttet bare smelter på tungen og biff blir aldri det samme etter å ha smakt på kobebiff. ;D 
Ellers så er det ikke noe problem å finne et sted å spise i Praha. Her har man alt man forventer å finne i en storby; italiensk, asiatisk, fast food-kjeder etc, og selvfølgelig også da lokale, tjekkiske spisesteder med sine spesialiteter.  

 

Ja, også var det varmt de dagene vi var der....

Veldig varmt... ;) Men også veldig deilig! ;)

En tur til Praha kan absolutt anbefales!
- Silje Bjørnstad - 

Hva vil DU lese mer om når det gjelder trening og ernæring?

Hei!

Da er vi tilbake i Norge og i løpet av uka (mest sannsynlig i morgen om jeg rekker) så skal jeg skrive en liten "mini-reiseguide" med tips til hva man kan se og gjøre i Praha basert på våre opplevelser.

Men først så er det på tide med litt treningssnakk igjen. For det ble et par økter på hotellgymmet i Praha.

På hotell er det ofte kanskje ikke det best utstyrte treningsstudioet, men da gjelder det å gjøre det beste ut av det man har. Og på det hotellet vi var så var det blant annet både vektstang og vektskiver, flere apparater, dipsstativ og manualer.

 Ja, også smith-stativ da... Som ble et alternativ til tradisjonell benkpress, knebøy og skråbenk. ;)

Ellers så ble det både markløft, dips, chins, utfall, mageøvelse, bicepsøvelse og pulldowns for min del. Her er ett av settene fra markløft med 5x5x77,5kg. Med Fredrik som speaker i bakgrunnen der. ;)

video:marklft775kgx5

Andre øvelser man fint kan gjøre på ferie er selvfølgelig ulike kroppsvektøvelser - jeg tenkte jeg skulle få med meg Fredrik (min herlige samboer som er utdannet og jobber som personlig trener) til å sette opp en slags treningsguide med tips til blant annet "øvelser man kan gjøre på ferie med begrenset tilgang til treningsutstyr", "partrening (bruk en partner som treningsutstyr", "utendørs kroppsvektøvelser", og ellers så er vi åpne for forslag. 

Hva er deres ønsker når det gjelder tips, både når det gjelder trening og kosthold? Bring it! :D

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Oppdatering fra Praha

God søndag! Her kommer nok et lite bildedryss fra herlige Praha. Jeg skal skrive mer detaljert når jeg kommer hjem, men stikkord for denne dagen: Shopping, kobebiff (yuuum!!), is (surprise), hotelltrening, VARMT (over 30 grader i dag), feriemodus <3

Vi reiser hjem i morgen ettermiddag så da blir det litt mer Prahasnakk i morgen kveld eller tirsdag!:) Ha en herlig søndag videre:) Silje

Mobilblogg: I Praha

Hei! Noen bilder og et kjapt "hallo" fra vakre Praha!:) Vi nyter steikende sol, 5stjerners hotell, digg mat og bare lever i turistbobla. Med andre ord, alt er veldig allright!:) god helg! Silje :)

Test av "Dugg is"

Hei!

Igjen, det er flytting og jobbing det går i om dagen og døgnet har altfor få timer for tiden.

I dag har jeg endelig fått skrudd sammen spisestue-settet, ALL BY MYSELF! :D Og i går satte jeg sammen hagemøbler og fikk rydda litt mer, men ja, det er fortsatt en god del som er igjen. 

I morgen reiser vi til Praha og det skal faktisk bli litt deilig å komme seg unna litt flytteprosjektet for noen dager. Merker at alt har gått i ett hele denne uka og at kroppen har fått litt for lite søvn og hvile. Så da passer det jo ganske så perfekt med en liten weekendferie :)

Så litt jobbprat; vi har testet de nye "Dugg"-isene fra Hennig Olsen Is, seks ulike varianter:

DIGG MED DUGG? Side2-redaksjonen har smakt på de seks ulike Dugg-isene.

Frozen Yoghurt Saftige Jordbær, Frozen Yoghurt Mango og Pasjonsfrukt, Frozen Yoghurt Vanilje med honningrippel og mandler, Frozen Yoghurt Original, Fruit Sorbet Søte Bringbær og Fruit Sorbet Smaksrike Pærer.

På hjemmesiden til produsenten står det følgende om produktene: «litt sunnere hverdagskos med naturlig god smak og lavt fettinnhold». «Dugg Frozen Yoghurt» er laget på yoghurt naturell og har et høyt innhold av frukt og bær. «Dugg Fruit Sorbet» er laget med utgangspunkt i frukt og bær.

Jeg synes flere av disse var overraskende gode og dige :D Nå er jo jeg skikkelig fan av is uansett, men særlig bringebærsorbeten slo an hos hele Side2-redaksjonen! :)

Les hele saken her: Side2 har testet lettere og "sunnere" is.

- Silje Bjørnstad - 

Flyttekaos-treningspause

Wow - jeg tror jeg er i en slags flyttekaos-transe. I går var det flytting fra leieleilighet til ny EIEleilighet pluss vasking som gjaldt. Jeg husker jeg stod opp kvart på sju på morgenen, og jeg husker jeg la meg en gang mellom ett og to. Jeg har stor forståelse for at folk leier både flyttefolk og vaskebyrå når man er på flyttefot. Spørs om jeg ikke gjør det samme sjæl til en eventuell neste gang :p  

I dag er det utpakking, organisering og kasting-av-unødvendige-ting som står på planen, og tida går så altfor fort!!!! Men man må vel bli ferdig en eller annen gang! ;)

Uansett så måtte jeg bare ha litt "egentid" og flyttakaos-pause på formiddagen i dag, så jeg startet dagen med en superrask treningsøkt. Jeg rakk i alle fallknebøy, benkpress, hypers, roing, mageøvelse og dips i ringer. 

Da vet dere hva det går i, det blir bedre blogging og mer matprat når ting begynner å falle litt mer på plass!! ;) 

Ha en herlig onsdag!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat