hits

juli 2015

Mobilblogg: På Snøhetta

Ah, for en herlig fredag med topptur til Snøhetta! Her er noen bilder fra en nydelig tur til tross for ganske tøff vind enkelte steder og skiftende tåke på toppen. Ekstra gøy var det på bussturen til parkeringsplassen da vi skulle hjem igjen - en diger moskusokse stod midt i veien, og løp "på feil side" av bussen ifht der jeg og Fredrik satt, så det ble dessverre ingen bra bilder av dyret. Men utrolig kult å se moskus for første gang i tillegg til at den var så nære!:D Silje.

Mobilblogg: Ferietreningskos

Aaaaah, ferie! Her er det "ta-dagene-som-det-kommer-stemning" og det er så utrolig deilig. Her er noen bilder av hyttetrening, topptur og ikke minst ny benkpress-pers med stopp på 57,5 kg! :D Med andre ord, jeg nyyyyyyter feriemodus og alt vel!:) Silje

Bildedryss: Besseggen <3

God søndag! I går gikk jeg og ei venninne Besseggen-tur, og blogger fra mobilen nå, så her er et bildedryss fra gårsdagens herlige tur i Jotunheimen:) Vi brukte 6,5 time og etter turen ble det en helt fantastisk treretters:D herlig lørdag! Silje

På Instagram og snapchat

Hei og god fredag!

Det viktigste først: Jeg har sommerferie!!! :D :D :D I to uker skal jeg (i alle fall forsøke) å legge all jobbrelaterte ting på hylla og bare nyte feriemodus. Det starter med Besseggentur i morgen sammen med ei venninne, vi blir til søndag, før jeg og kjæresten reiser på hytta på mandag <3

Følg meg gjerne på Instagram og snapchat, jeg kommer nok til å være mer aktiv der enn bloggen i disse feriedagene ;)

På Instagram: Siljebjornstad87
På snapchat: Silje1987

Siste Instagramsnaps:

1) Treningsøkt med fineste Camilla på Optimal Trening
2) Endelig ferie!!!
3) Benkpress med 52,5 kg
4) Haha, en annerledes, morsom og totalt useriøs knebøyvariant på gårsdagens treningsøkt. Viktig å leke seg litt! ;)

5) Hamburgertallerken <3
6) Chinstrening
7) Pullupstrening
8) Og ro-trening! 

9) Huskepullups i solnedgangen i Oslo
10) Haha, spør Siri og du får svar! Genialt hvis man kjeder seg på ensomme kvelder... Tidsfordriv! :p
11) Sjokolademelk - har blitt en del av det i det siste ;)
12) Grillmiddag - blir aldri lei!

Ha en strålende helg og fortsatt god sommer!

- Silje Bjørnstad - 

Naturlig muskelmat og kompresjonsartikkel i ShapeUp

Hei!! 

Ah, en dag igjen til ferie og to dager til jeg (forhåpentligvis) står oppå Besseggen! For det er der sommerferien min starter - topptur til Besseggen med overnatting på en fjellstue sammen med ei venninne. Jeg gleder meg maks! Resten av ferien blir litt "ta-ting-som-det-kommer" (LES: La været avgjøre...), men det blir i alle fall hytteliv og fjell!

I går dumpet det en ny utgave av ShapeUp i postkassa mi og sjekk så superfresh denne sommerutgaven er! :DJeg bidrar selv med to artikler i denne utgaven: Naturlig muskelmat der jeg lister opp 12 matvarer som er naturlig rik på ulike næringsstoffer, samt en artikkel om kompresjonstøy der blant annet Helene Høimyr (dama bak bloggen KunnskapsrikTrening) forklarer om hva kompresjonstøy er, hvordan det fungerer, hvorfor man eventuelt skal bruke det og ikke minst om det har noen effekt på oss dødelige ;)

 

Løp og kjøp!

Ha en strålende torsdagskveld - det skal i alle fall jeg, her står det nemlig pizza på menyen! <3

- Silje Bjørnstad - 

Film: Så glad blir man...

...når man perser i markløft :D

Altså, hva gjør man når kameraet klikker når man perser i en øvelse?

Vel, stabeist som jeg er så gjør jeg et nytt forsøk senere samme dag, så i går kveld klokken 22:30 ble det repriseløft med 120 kg i klassisk markløft - og da blir man så glad:

video:120kg

Men, oh , wait for it, wait for it!!!!

Jeg tok like så gjerne 125 kg mens jeg var i gang, noe som er 2xkroppsvekt og det meste jeg har løftet i markløft noensinne.

video:125kg

Så det var kanskje bare "bra" at kameraet klikka i går formiddag da jeg perset med 120 kg - for den følelsen når jeg tok 125 kg var enda bedre og så bare så ubeskrivelig digg! 

:D :D :D :D :D :D :D :D

Dette er bare et bevis på at så sykt mye sitter i hodet, for jeg visste at jeg var sterk nok til å det 120kg-løftet en gang til, og da Fredrik sa jeg skulle prøve 125 kg så bare bestemte jeg meg for at de kiloene skulle opp. Pluss at jeg er perfeksjonist og gir meg ikke før jeg er fornøyd. 


Markløft - you made my day.

- Silje Bjørnstad - 

I-landsproblem: #denfølelsen

Hei!

I dag ble det formiddagstrening og egentlig skulle jeg ha tung sumomarkløft i dag, men der er det visst null trykk for tiden. He he. Mens klassisk markløft er det liksom veldig god driv i og jeg persa til og med, med 120 kg (+5kg pers). 

Og selvfølgelig filma jeg dette, MEN, når man fyller opp kameraet med ulike løftevideoer så sier det en gang stopp for lagringsplassen. Så dagens viktigste film stoppa liksom slik:

video:videofailmarklft120kg 

Med andre ord, NULL videobevis for at jeg faktisk reiste meg med opp 120 kg og fikk et digert glis rundt munnen. Fy søren så frustrert jeg ble når jeg innså at det bare ikke hadde blitt tatt opp. Også midt i løftet da?! 3 sekunder til og jeg hadde hatt løftet på film. Uansett, da man ikke har større hverdagsproblemer enn som så, så skal man jaggu ikke klage. <3

Og her er sumomarkløft 100 kg uten belte - NULL trykk..

video:100kgsumoutenbelte

Så tok jeg annen pers i dag også, 32,5 kg skulderpress med 3 reps x 5 sett. (1 RM her er 35 kg, lenge siden jeg har testa maks her). Så styrken går fremover og det er jo det diggeste :D

Ha en strålende tirsdag (til tross for massivt regnvær her i Oslo). 

;)

- Silje Bjørnstad -

 

Burgermandag

Grillvær eller ei - det er sommer og det er høysesong for grillings for min del, så her blir det grillmat selv om det regner! Og i det siste har jeg fått litt dilla på hjemmelagde burgere, det er jo så godt (og så enkelt)!

Så en hamburgertallerken med hjemmelaget hamburger av karbonadedeig, grovt hamburgerbrød, yoghurtdressing og salat er aldri feil! 

 

Til 400-500 gram karbonadedeig
2 egg
2-3 hvitløksfedd
1/2-1 rødløk
Salt og pepper

Skjær opp rødløk i små biter og bruk en hvitløkspresse til å knuse feddene. Bland sammen med karbonadedeigen, egg og krydder. Bland godt sammen og bruk hendene til å forme burgere.

 

Grill burgerne på middels varme i cirka 10-15 minutter til de er gjennomstekte. 

Men siden det er kjøttfri mandag så vit at det også finnes mange gode alternativer til vegetarburger.

Tidligere har jeg for eksempel blogget om smakfulle vegetarburgere som:
Linseburger
Falafelburger
Kikertburger

Så da gjenstår det bare å si ENJOY! :D 

- Silje Bjørnstad - 

Dagens treningsøkt og SnapChat

Løøøøørdag! Det betyr som regel en god formiddagsøkt uten å måtte tenke på at man skal rekke jobb, møter eller lignende ting.

Ikke at det ble gjort så mye likevel, siden jeg lader opp til en skikkelig treningsøkt på Bjølsen i morgen kveld sammen med kjæresten :)

Det ble 5x5x57,kg i knebøy, 11-7-6-6 chins og deretter 10.000 meter roing. JA, EN JÆVLA MIL med romaskin! Haha, aner ikke hvor den idéen kom fra, siden jeg ikke er så fan av roing og virkelig ikke kan skryte av å trene kardio, men jeg gjennomførte i alle fall 10x1000 meter og sa meg fornøyd med det.

Og så er det jo så digg med endorfinfølelsen i kroppen etterpå!

video:575kgby

11 pullups i går - 11 chins i dag, digg digg digg! :D

video:11chins

Ah, forresten, jeg har fått dilla på MyStory på SnapChat så legg meg gjerne til der for å følge med på helt totale meningsløse, men definitivt underholdende, snaps fra mitt hverdagsliv ;)

Du finner meg på Silje1987

Ha en strålende lørdagskveld! :)

- Silje Bjørnstad -

Film: superdigg treningsøkt


Bæng-bæng ass! Shit for en deilig økt jeg hadde i dag - formiddagstrening! <3

I dag ble det blant annet skulderpress med stang, arnoldpress, roing med stang, sittende roing med kabel, omvendt flyes, skulderhev, pullups og benkpress.

Og veeeeldig deilig å kjenne at benken begynner å løsne litt også.

3x3x50kg med stopp i dag er et mål jeg har hatt lenge, og i dag satt det:

video:3x3x50kg

Også fornøyd med å ta 11 pullups uten at beina vingler hit og dit, samt at jeg aktivt arbeider for å øke kroppsvekt (forhåpentligvis da mest styrke og muskelmasse. Så 11 pullups på 61,5 kg var veeeeldig digg (etterfulgt av 8-7-6 reps).

video:11pullups

Det ble dips også, 2x15 reps:

Og dagens lunsj ble grillbiff med potetsalat og salat.

Så nå er denne jenta klar for kveldsvakt på Side2 med endorfinrus i kroppen og et godt måltid i magen. :D

Ha en strålende helg!

- Silje Bjørnstad -

Enkle og effektive hjemmetrening-øvelser

Tjohei!!

I går hadde jeg en kjapp økt med hjemmetrening der jeg brukte "Catslide" - og er det en ting som er sikkert er det at jeg trenger å trene mer spesifikk på kjernemuskulatur! PUH!

Altså, jeg trenger ikke å utdype det mer enn at man merker man blir god på det man trener på, og omvendt... Man bruker jo (forhåpentligvis) kjernemusklene i mange øvelser, men det er lenge siden jeg har hatt treningsprogram og treningsdager der det har vært kjernemuskulatur med spesifikk mage- og ryggtrening i hovedfokus. 

Så i går da jeg testet de fire catslides-mattene var det en oppvekker å virkelig få kjenne sine svakheter... Jeg skal starte med nytt treningsprogram neste uke og her skal det garantert inn egne øvelser som fokuserer på kjernemusklene.

Da er det også genialt med catslides nå som det er ferie, for disse tar minimalt med plass i feriebagen og du kan gjøre øvelser når som helst, hvor som helst. Man kan fint bruke ullsokker, vaskekluter, grytekluter eller lignende, men personlig føler jeg meg mer stabil på catslides. :) 

Jeg er virkelig ingen treningsekspert og er heller ikke utdannet personlig trener, men jeg liker å inspirere til treningsglede og variert fysisk aktivitet som passer for alle samtidig som man liker det man driver med. Variasjon er derfor viktig for meg og her har jeg hentet litt informasjon om nettopp Catslide fra nettstedet Klubben.no:

Catslide er intensiv styrketrening som utfordrer hele kroppen. Aller mest må du jobbe med kjernemuskultauren (coremuskulatur) som er de dype rygg og magemusklene. Disse musklene er viktige for god kroppsholdning, god balanse, rett og slett for å kjenne seg sterk. Kjernemuskulaturen har en spesielt viktig oppgave med å beskytte ryggraden, spesielt i forbindelse med store kraftanstrengelser innen idretten. For vanlige folk er slik at god styrke i mage og rygg reduserer risikoen for akutte skader og for belastningsskader. Prinsippene for trening med Catslide er så enkle at de passer for alle. Du bruker kroppstyngden din som belastning og kontrollerer hvor tungt du jobber ved å skli kortere eller lengre ut fra utgangspunktet. Du kan enkelt øke belastningen når du blir sterkere.

Det er Christina Therkildsen som står bak konseptet Catslide og i går hentet jeg inspirasjon fra YouTube til å gjøre enkle øvelser hjemme i stua. Og jeg ble seriøst så svett.... Av omtrent ingenting - typ 3 runder med 8-10 reps med 4-5 øvelser og jeg var helt død.... 
Slik så det ut på film - det ser jo rimelig greit ut dette? ;)Mitt forsøk: 

 UTFALL BAKOVER

HOFTEHEV/LEGCURL:

SPIDERMAN-PUSHUPS PÅ MATTER:

MAGEØVELSE (Øvelse 1: Stå på alle fire og la hendene skli fremover mens du strammer mage og har rett rygg. Dytt deg selv oppover med hendene når du kjenner du har gått "langt nok". Øvelse 2: Dra knær eller tær inn mens du strammer magen og har rett rygg, rett ut beina igjen og gjenta). 


Joda, det gikk jo greit altså, men man får jo seg en aha-opplevelse når man for eksempel skjønner at kjernemuskulaturen ikke er såååå sterk som man trodde, og ettbeinsøvelser som utfall fikk i alle fall meg til å innse at jeg er noe (les: EN DEL) svakere i venstre bein enn høyre. Men man blir jo god på det man trener på (det er ikke for uten grunn at man sier "øvelse gjør mester"), så nå blir det garantert mer ettbeinsøvelser og kjernemuskel-trening på denne jenta her. 


GOD TRENING! :)


- Silje Bjørnstad - 

#sånngårnudagan

Du vet da kjæresten din kommer hjem fra jobb og skal trene og vil du skal være ekstravekt? Nei?!
Vel, da kan du se på dette klippet her. Jeg ler like godt av både videoene og latteren min... (Bra at man ler og blir underholdt av sæ sjæl da!)
Ellers så går det i Side2-jobbings disse dagene med både treningssaker og test av ny is. (Jeg klager ikke :D )
Vi har fått hjelp av personlig trener Ulrik Ask Fossum til å fortelle og vise hva som skal til for å lære seg å stå på hendene, så det kommer sak og video på Side2 i løpet av uka. 

Senere i dag tenkte jeg å teste catslides-trening hjemme i stua. Det kommer et innlegg om dette i løpet av de neste dagene. 
Ha en flott kveld!
- Silje Bjørnstad - 

 

Behind the scenes til Shape Up

God (kjøttfri) mandag :)

Min uke kunne vel ikke startet så mye bedre når mandagen begynner med treningsdate med en venninnekollega (der det blant annet ble 115kg3x3 i markløft for min del :D)

Før det deretter ble Shape Up-jobbings sammen med fotograf og Camilla Lorentzen eller Fitnok-Camilla om du vil.

;)Vi skal nemlig begge på ShapeUp Convention som finner sted i september og her skal Camilla være treningsinstruktør og byr på øvelser med fokus på rumpe og core. Så i dag hadde vi en liten fotoshoot for en artikkel som kommer i neste ShapeUp-utgave med nettopp rumpeøvelser som hovedfokus, øvelser du kan gjøre når som helst, hvor som helst :)

Men i dagens medieverden holder det ikke bare å ta bilder, det skal filmes også:

video:img6764


Flinke og positive folk gjør at jobben går lekende lett og at tida flyr, og jeg tror både jeg, Camilla og fotografen ble skikkelig fornøyd med dagens bilder. Takk til Gym Ila for lån av lokaler! Et treninggssenter som åpnet for kun to uker siden som har skikkelig store, lyse og flotte lokaler med masse kult treningsutstyr. Dit vil (og MÅ) jeg tilbake! ;)

Eller så ble dette min kjøttfri lunsj i dag:

Osteomelett med bønnesalat, agurk og paprika, og selvfølgelig sjokolademelk ved siden av ;) YUM! Et enkelt og næringsrikt måltid som blant annet bidrar med masse protein og som ikke minst smaker utrolig godt! Dagens kjøttfrie middag blir pannekaker! <3

Ha en strålende mandagskveld!

- Silje Bjørnstad - 

Jeg er forelska

i dette blikket her:

Åh som disse nydelige her, har smelta meg totalt.

Jeg får faktisk tårer i øya av disse bildene fordi de er så himla søte, uskyldige og så ubeskrivelige gode.  

Jeg har de siste dagene hatt hjemmekontor på Finnskogen, men er nå tilbake i Oslo. Likevel kunne jeg ha vært på landsbygda i flere uker til. 

Det er så nydelig her på sommeren, så fredfullt og det gir meg bare en helt annen energi og frihetsfølelse av å for eksempel gå ned i elva og fiske og å gå tur i skogen uten å møte en levende sjel.


Men man skal vel være sosial også, så i dag blir det lunsj med et vennepar jeg ikke har sett på evigheter hos ei venninne som nettopp har kjøpt seg (topp)leilighet på Skøyen før det også blir besøk på hjemmefronten av et vennepar med hund. <3

I går ble det en liten kort treningsøkt på Bjølsen/Oslo Styrkeløfteklubb med 5x5x60kg i bøy og 5x5x40kg i benkpress.

video:by60kg

Så var planen å ta 16 reps med 5 kg ekstra i dips, men det ble altfor vinglete at jeg bare måtte gi opp på 12. eller 13.repetisjonen... 

video:vingledips

Fint at noen etterpå kom og forklarte at det dipsstativet hadde vært hakket mer stabilt hvis det hadde hengt et annet sted... ;p

Vel, i Oslo skinner i alle fall sola, så ha en solstrålende dag ;)

- Silje Bjørnstad - 

En ny sport du bør prøve i sommer: speedminton

Hei!!!

Som blogger og journalist får man lov til å teste så utrolig mye gøy og i dag har jeg testet Speedminton!

"Hva sa `ru, sa`ru?" SPEEDMINTON! :D

Dette er en trendsport som stadig får økende oppmerksomhet og flere spillere og Speedminton beskrives gjerne som en herlig blanding av badminton, tennis og squash.

Jeg testet med mamma i dag og at denne ballen får fart på seg (og ikke minst at man selv får fart på seg!), merket vi godt begge to! Dette er jo en genial sommersport hvor man virkelig får testet både hurtighet og reaksjonsevne.

 

 

Ballen som brukes kalles en "speeder" og denne er designet for å fly raskt mellom slagene og den raskeste speederen har en toppfart opp mot 290 km/t!

 

Det du trenger er to racketer og en speeder, og bane er ikke nødvendig, men det finnes markører som man kan sette opp på et avgrenset område. Det som kanskje er den største forskjellen på Speedminton og Badminton er at speederen i dette spillet har en vindring som gir den ekstra styrke og som derfor fint også kan spiles når det blåser.

Les også en artikkel fra Lierposten om sporten her.

Genialt å ha med seg på ferie nå i sommeren, enten du er på fjellet, stranda, hjemme eller i parken. FOR DET ER GØY OG KREVENDE. Altså, dette er ikke som badminton der du slår litt og har noenlunde kontroll på ballen. Her går det unna og man står liksom ikke stille å slår litt pent frem og tilbake ;)

Speedminton fås kjøpt flere steder på nett, det er ikke alle sportsbutikker som har tatt det inn (ennå). Og les mer om Speedminton her.

Det blir morsommere å være ute med sånne aktiviteter! :D

- Silje Bjørnstad -

Film: treningstrøkk!

God torsdag!

Jeg har kommet meg til landsbygda og i dag har jeg blant annet vært på babybesøk til et vennepar <3 Det er jo alltid koselig da (og alltid skummelt å holde et så lite vesen!!!!)

Så ble det trening på Condiz Flisa, og selv om økta begynte med hodepine og null energi, så kom energinivået etter hvert, noe som blant annet førte til ny benkpresspress med 2x2x50 kg med stopp. 

Her er sett nummer to:

video:2x50kgmedstopp 

Benkpress er kanskje en av de øvelsene jeg har den mest langsomme fremgangen i, men man kommer i alle fall mer fremover med små steg enn ingen steg i det hele tatt! :D

Ellers ble det 5x5x30 kg i skulderpress:

 video:skulderpress5repsx30kg

Og knebøy (5repsx60kg,62,5kg,65kg,67,5kg og 70kg), beinpress, markløft, liggende legcurls og utspark.

Endorfinruuuus:

 

Ja, forresten, jeg har begynt å bli veldig aktiv på snapchat, så følg meg gjerne der på Silje1987 :)

Nå må jeg jobbe litt! :) Ha en fin kveld!

- Silje Bjørnstad - 

Trening med fitnok-Camilla

God onsdag!

I dag har jeg og Fredrik vært en liten tur på treningslokalene til Optimal Trening, der jeg hadde en treningsdate med Camilla Lorentzen, som forøvrig er utdannet personlig trener og dette er dama som startet begrepet "fit nok" etter denne artikkelen jeg skrev for Side2/Nettavisen:Sjekk ut bloggen til Camilla her. Fitnok.no

Jeg og Camilla er faktisk fra samme sted (Flisa) og hadde trent flere ganger på samme Elixia-senter for noen år tilbake, men det skulle gå noen år før vi faktisk skjønte at vi visste hvem hverandre var! Ha ha!

Camilla er bare en helt genial person og et fantastisk vesen. Hun er like hyggelig, blid, selvironisk og morsom som hun er på Instagram, og den jenta er da bare så jævlig pen også! :D *Girlcrush*.

Vel, på Optimal Trening var det ganske så folksomt i dag, og det ble ikke særlig seriøs trening på oss to:

video:dipspoptimaltrening

Men akkurat det å leke på trening er så viktig, det SKAL jo være gøy! Haha, jeg ler meg ihjel av dette klippet! :D

 

Så fikk jeg Camilla til å lære meg facepulls - har aldri helt fått taket på den øvelsen, men NU skal den inn i programmet ;)

Nå reiser jeg til Finnskogen der jeg skal ha hjemmekontor de kommende dagene. HELT OK :) <3 Og så skal jeg besøke de supersøte gordonsetter-valpene igjen! Er helt forelska i de jeg... He he :)

Ha en strålende dag!

- Silje Bjørnstad -

Fordeler og ulemper ved jobben

Hei og god tirsdag!

Jeg får ofte en del spørsmål om hvilke typer jobber jeg har. Sjekk gjerne ut min hjemmeside Siljebjornstad.no der det står mer om hvem jeg er, hva jeg gjør, kostholdsfilosofi og lignende. Jeg har jobbet i Nettavisen siden 2010 med en stillingsprosent som har variert i alt fra fereivikar til fast ansettelse med 50 - 100 prosent. (I begynnelsen var jeg på Side2/Nettavisen i forbindelse med praksisplass når jeg studerte på Høgskolen i Oslo (som det het den gang, nå heter det jo Høgskolen i Oslo og Akershus).  Per i dag jobber jeg 50 prosent fast i Side2, noen ganger mer avhengig av hvor mye annet jeg har å gjøre. 

I 2013 opprettet jeg et enkeltmannsforetak som har gitt meg mange fantastiske muligheter, bekjentskap og jobboppdrag. 

Jeg frilanser mer eller mindre fast for Treningsforum.no, Bedretrent.no, magasinet DetNye ShapeUp, i tillegg har jeg ernæringskonsultasjoner med klienter samt konsultasjoner/kostholdsoppfølging via mail. Nylig begynte jeg også å skrive artikler for Akademiet for Personlig Trening. 

I dag har for eksempel Treningsforum.no min artikkel "5 fristende sommerdesserter" på front, og Akademiet for Personlig Trening har lagt ut min artikkel om helsejournalistikk: "Derfor skal du ikke tro på alt du leser". 

Også ikke minst, min lille (store) jobb-baby det siste året har jo vært kantineprosjektet for Møre og Romsdal fylkeskommune som jeg skrev om i går. 

Og sånn går no dagan! :D

Det er utrolig morsomt og deilig å kunne jobbe for seg selv og å kunne styre sin egen hverdag de dagene jeg har hjemmekontor. Og å starte et enkeltmannsforetak er ikke så skummelt eller så vanskelig som mange kanskje frykter. 

Derfor tenkte jeg å liste opp noen fordeler (og eventuelle ulemper) ved nettopp å jobbe for "sæ sjæl", det er i alle fall et valg jeg ikke angrer på. Nå er jeg såpass heldig at jeg har Side2/Nettavisen "i bånn" uansett med noen faste vakter i uka uansett, slik at jeg alltid er sikret en viss fast inntekt i måneden, men det er jo også flere fordeler ved å være fast ansatt et sted. Med andre ord, så er jeg kjempeglad for å kunne ha muligheten til å kunne ha en fast stillingsprosent ett sted (hvor jeg også får skrive om det jeg brenner for, teste trening, teste mat osv :D ), samtidig som jeg kan jobbe med enkeltmannsforetaket. 

ENKELTMANNSFORETAK - NOEN FORDELER
- Den største fordelen i mine øyne er helt klart at man får arbeide med det man virkelig brenner for og du kan styre din egen jobbhverdag akkurat som du selv vil. (I mitt tilfelle vil det da blant annet si at jeg kan sove litt lenger om morgenen, reise på formiddagstrening og slippe rushtrafikken klokka 7:30 om morgenen og klokka 16 på ettermiddagen, jeg kan ta ut ferie når det passer meg (og hvis man har råd selvfølgelig)).
- Du får møte nye mennesker og stifte nye bekjentskap, kanskje reise litt, du former gjerne dine egne arbeidsoppgaver.
- Er man momspliktig så får du selv igjen momsen du betaler ved utgifter. 
- Det er enkelt å registrere seg og et eventuelt underskudd går direkte til fradrag i innehavers selvangivelse. 
- Man bestemmer selv og du alene tar avgjørelsene. 

ENKELMANNSFORETAK - NOEN ULEMPER
- Risiko - du er personlig ansvarlig for gjeld og risiko, går du konkurs så går DU som enkeltmannsforetak konkurs.
- Det er dårligere ordning ved sykdom og dårligere forskringsordninger.
- Å jobbe for seg selv kan til tider bli veldig ensomt og du går glipp av et sosialt arbeidsmiljø. (Jeg synes for eksempel det er helt fantastisk å komme på Side2 og SE og SNAKKE med folk etter et par dager med hjemmekontor der jeg har sittet foran PCen hele alene.)

Når det er sagt så trives jeg midt i blinken med å ha en kombinert jobbsituasjon av det beste fra to verdener. Jeg elsker jobben min hos Side2 og jeg elsker jobben min jeg selv styrer som enkeltmannsforetak. Ja, jeg kan ha sene kvelder (og netter) der jeg må sitte oppe å jobbe for å levere prosjekter innen deadline som jeg har sagt «ja» til med litt for kort tidsfrist, selv om jeg allerede har jobbet 8-16 tidligere på dagen, men samtidig så vet jeg at det kommer roligere perioder der jeg for eksempel kan ha langhelg og litt ekstra fritid. Samtidig så ser jeg at det er en fordel å være en ordensmenneske (eller organiseringsfreak som jeg liker å kalle det), når det gjelder å disponere tid og avtaler. I tillegg så er det også greit å vite at når man har enkeltmannsforetak så må man ha orden på papirer, bilag, kvitteringer og økonomi. Å sitte med papirarbeid er ikke noe noen betaler deg for, men det må gjøres. (Eventuelt så kan man betale noen andre til å gjøre regnskapsføring-jobben - etter at jeg ble momspliktig skaffet jeg meg regnskapsfører og jeg angrer ikke på det for å si det sånn. Ja, det er en ekstra utgift, men det er det verdt for min del). 

Silje på jobb:

 

I LOVE MY JOB <3

- Silje Bjørnstad -

Sneak peak på "boka mi"

Whohooo og god mandag! 

Som jeg har nevnt tidligere så har jeg i det siste året vært prosjektleder i "Kantinesatsing i videregående skoler - Møre og Romsdal fylkeskommune", og til jul leverte jeg en kantineveileder sammen med min jobbkollega som er storkjøkkenkonsulent. Etter jul ble det bestemt at denne veilederen skulle bli til bok og i vår har jeg sittet og skrevet om sunne og smarte valg, laget retningslinjer for sunne mat- og drikkevaner funnet matoppskrifter, skrevet om hvordan mat- og drikkevarer skal promoteres og prises og så videre. Min jobbkollega har tatt seg av kapitlene om kantineutstyr, funksjon og IK-mat, og sammen har vi skrevet om økonomi, spisetid og målsettinger når det gjelder kantinedrift. Til sammen er boka på cirka 100 sider.

Og nå har jeg fått 1.korrektur på "Kantinehåndboka", og jeg må jo innrømme at det rett og slett er skikkelig gøy å se hvordan det blir med "ordentlig layout" og tekst og bilder er plassert slik som jeg har forklart i malen. 

Det er flinke Synnøve Hungnes som står bak firmaet "Kreatoriet" og som er grafisk designer, som har hovedansvaret for den visuelle utformingen med farger og lignende.

Boka skal etter planen være ferdig trykket i august, men her er en liten "sneak peak": 

:D
:D Dette er definitivt en av de kuleste og morsomste og mest givende oppdragene jeg har hatt. Jeg er så enorm takknemlig for denne muligheten og håper virkelig jeg får lignende sjanser og muligheter i fremtiden.

Shit som jeg gleder meg til jeg holder denne boka i hendene og kan sette den på CVen! 

Ha en strålende kveld :)

- Silje Bjørnstad - 

Motiver og inspirer andre ved å dele ditt stiminne <3

Hei og god søndag!! Nok en solrik og varm dag her i Oslo, jeg klager ikke! :D

Også har jeg nettopp booket overnatting i forbindelse med tur til Besseggen sammen med ei venninne senere i juli, og jeg gleder meg så masse allerede! Det er jo en tur som er superpopulær, og jeg har altså enda ikke fått gått den, men i år blir det Besseggen-tur! Den har stått lenge på lista! ;)

Og i slutten av juli/begynnelsen av august har jeg og Fredrik ferie sammen i to uker, og det blir Norgesferie i år, med forhåpentligvis flotte toppturer, hytteliv og fjelluft. 

Det er bare noe helt eget med den norske naturen. Og apropos toppturer og natur, har dere gått med dere kampanjen til Den Norske Turistforeningen i år? 

De har nemlig en sommerkampanje som heter "NORGES STIMINNER".  Kampanjen går ut på å samle inn minner fra nordmenns turopplevelser, som en slags stiminnesbok! Man kan dele turopplevelsene sine i hele sommer: alt fra frieri eller storslått utsikt til uforklarlige syn, eller få inspirasjon til å skape et nytt! 

Det er så utrolig mange flotte og inspirerende bilder på denne nettsiden allerede, jeg vil ut på tur NÅ! He he. Selv lastet jeg opp et bilde fra fjorårets topptur i Rondane der jeg og Fredrik sammen med et vennepar gikk på fire topper over 2000 moh på én dag, i et helt nydelig sommervær. Kampanjen har allerede startet og varer frem til 14.august. På stiminner.no kan man laste opp bilder, video og tekst. Ukens fineste minne vinner en premiepakke til en verdi av 15.000 kroner, og hver dag er man med i trekningen av en DNT-lue.

DNT OM KAMPANJEN:
En kampanje med fokus på  små og store øyeblikk som gjør stien helt unik for de som går på den. Vi samler inn minner gjennom 8 uker i sommer for å få flere til å dele sine stitips, og inspirere andre til å skape et nytt i løpet av sommeren. Jo flere som samarbeider for å motivere turglade nordmenn, jo flere vil oppdage stien.

På www.stiminner.no kan man dele bildet direkte på instagram og Facebook når man laster opp et bilde, dersom man ønsker det. Bruk gjerne også hashtagg #stiminner

Det som er kult med denne siden er at alle  minnene lagres på et kart over Norge, så folk kan bli inspirert til å gå de ulike stiene!

I går var jeg forresten en tur i Oslo-marka på ettermiddag. SÅ DIGG!!!

"Ut på tur - aldri sur" ;)

 

SOL :D

<3

Og det er det jo blitt så morsomt å leke i trærne også. Hihi.

Mitt stiminne fra turen: "Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?" ;)

- Silje Bjørnstad - 

10 tips til treningslåter

Tjohei og god lørdag!! Ah, denne dagen har jeg venta på!!!!! Etter to (altfor lange) uker så kommer samboeren hjem fra familieferie i dag :D  Den gjengen har nemlig vært i Tanzania og besteget Kilimanjaro OG vært på dyresafari... (Om jeg har vært misunnelig?! OH YES! Men unner de alle den fantastiske turen og alle de uforglemmelige opplevelsene de helt sikkert har fått).

Uansett så er stemningen på topp her og med blå himmel og knallvarm sol i tillegg så kan det jo ikke bli bedre.

Så da smiler jeg da:

Selv om stemningen egentlig er slik:

GLEDER MEG SÅ SYKT TIL Å SE FREDRIK IGJEN :D :D :D

Men tilbake til overskriften! Her er 10 forslag til treningslåter som går ofte på min Spotify for tiden, en god miks av både nytt og gammelt :)

Sandra Lyng - Play My Drum

Lumidee - Dance (Remix)

Lumidee - Uh Ooh, Uh Ooh

Astrid S - 2 AM

Jennifer Lopez - On The Floor

Avicii - Waiting For Love

Tiësto - Secrets

Roxette - How Do You Do

Trumpsta - Djuro Remix

Casada - Everytime We Touch

Også tok jeg forresten 6 dips med 15 kg ekstra i går :D Dips har definitivt blitt en ny favorittøvelse og da er det morsomt at det går fremover også ;)

video:6dips15kg

Ha en strålende helg :D

- Silje Bjørnstad -

Vær så snill, dropp maten-du-ALDRI-bør-spise-maset!

I dag publiserte min Side2-kollega et blogginnlegg "Maten du absolutt bør spise" - et blogginnlegg som er et svar til Cornelis Elander sin blogg "10 ting du aldri bør spise eller drikke". 


"Ok, så før noen setter i gang å angripe meg; dette er ti ting jeg altså personlig ikke ville kjørt i meg, og som jeg mener heller ikke du bør drikke eller spise. Du må gjerne være uenig, men dette er altså drikkevarene og maten som jeg selv mener man bør hoppe over..." skriver blant annet Cornelis Elander. 

"For å ha én ting sagt før vi begynner: Cornelis er uten tvil en mann som kan mye om trening. Dette er absolutt ikke et personlig angrep på Cornelis, som jeg har hørt at er både flink og hyggelig, men mer et forsøk på å minne dere om hva mat egentlig er: Noe veldig, veldig godt", skriver blant annet Kjersti. 

Så har jeg selv noen kommentarer til Cornelis Elander, og jeg ønsker også å understreke at jeg ikke ønsker å angripe treningsbloggeren, men heller stille noen spørsmål som jeg vet også flere lurer på...

Først og fremst HVORFOR?! Hvorfor skal bloggere (gjerne uten faglig ernæringsutdannelse) støtt og stadig pushe på med skremselspropaganda som bidrar til matfrykt fremfor matglede? Og selv om du skulle ha en faglig utdannelse med bachelor- eller mastergrad, så handler det også om å ha menneskelig innsikt og å kunne kommunisere med andre mennesker. Kosthold er og blir noe som er individuelt og det som fungerer for deg fungerer virkelig ikke nødvendigvis for alle andre! Det er kanskje ett av de første punktene man bør forstå når man skal formidle sine råd og erfaringer til andre. Vi er alle ulike.

Så handler det også om psykologiske faktorer som blant annet hva slags forhold man har til egen kropp, matglede og å finne et kosthold som er en naturlig del av sin livsstil og å tenke litt over hvorfor man spiser som man gjør. Hva ønsker du at maten skal gjøre for din kropp? At det fungerer som energi for kroppen er så klart en viktig ting, men mat er også en avgjørende faktor for om du ønsker å bygge muskler, gå ned i vekt, gå opp i vekt, få en bedre fordøyelse osv.  Kost og ernæring er ikke noe som skal føles belastende og et sunt forhold til mat og matglede kan fort forsvinne hvis det hele tiden er fokus på "ja"- og "nei"-mat og at man stadig tvinger i seg "de sunneste produktene" fordi noen andre mener at dette er det "sunneste av det sunne". Eller at man skal føle seg dårlig fordi man velger noe som andre mener er "usunt".  Og er slike setninger som "mat du ALDRI bør spise" det vi vil at personer (både barn, unge og voksne) som kanskje allerede sliter med selvbilde, kroppspress og mulige spiseforstyrrelser skal få slengt opp i trynet?!

Jeg har stor forståelse for at mange blir matforvirret når det gjelder dagens matprat og det evige jaget om å være sunnest mulig. Å være sunnest mulig handler nødvendigvis ikke om bare selve handlingen å putte i seg sunne matvarer, her er det også som nevnt mange psykologiske faktorer som spiller inn. Man skal spise sunn og riktig mat, men samtidig er det her viktig å påpeke at det handler om å spise mat som er sunn og riktig for DEG.

Og når man først skal si noe om matvarer så bør man vel også ha en begrunnelse for å skrive det man skriver?!  For eksempel:
9. "Sjokoladebarer"
«Om det ikke står protein foran mener jeg du bør styre unna de såkalte "sjokoladebarene". Dette betyr ikke det samme som at jeg aldri mener du skal kan få kunne unne deg en sjokoladebit, og en av de få, søte kveldssnackene jeg anbefaler er nettopp en liten bit mørksjokolade av og til. Imidlertid er dette ment som litt lovlig kos på slutten av en lang dag, og det å derimot gå rundt og "gomle" i seg sjokolade for eksempel i lunsjpausen, eller på vei til eller fra trening, er jeg imidlertid sterkt imot!»

OK?! Hvorfor er proteinbarer eventuelt et bedre valg enn sjokolader? Det jeg savner her er forklaring og begrunnelse på hvorfor det ene produktet eventuelt er et bedre valg enn det andre. Og er det alltid sånn at proteinbarer da er bedre enn sjokolade? Hvis man for eksempel er på tur i fjellet og trenger energipåfyll og spiser en proteinbarer som kanskje er søtet med kunstig søtning og som magen din reagerer så kraftig på at du får akutte magekramper og løs mage på tur, ville det ikke da kanskje vært et bedre valg å ta for eksempel en Snickers som ikke inneholder det søtningsstoffet magen din eventuelt reagerer på? Ja, sjokoladen inneholder tilsatt sukker, men raske karbohydrater når man går på lengre turer kan være fordelsaktig hvis man kjenner energinivået og blodsukkeret dale, og en sjokolade som også inneholder nøtter kan være positivt da dette bidrar sunt fett og en noe mer stabil blodsukkerstigning. Jeg ønsker ikke å henge ut hverken proteinbar eller sjokolade her, men jeg mener man er nødt til å kunne se ting fra flere sider. (Og er ikke også Cornelis Elander sponset av Proteinfabrikken... en av de største nettsidene i Norge som selger kosttilskudd, proteinpulver og proteinbarer... Just saying.... *Kildekritikk* folkens, det er greit å huske på...)

Jeg er fullstendig klar over at bloggere er en plattform for subjektive meninger og kommentarer, men det må da være lov å bruke de hjernecellene man har?! Folk sier stadig at man skal ha et kritisk blikk på det som blir presentert i medier og sosiale medier, noe jeg selvfølgelig er helt enig i, men jammen må de som er informasjonsformidlere bruke hodet sitt og være kritiske til seg selv og det de skriver også.

Og som jeg også har sagt en million ganger før: Ett «sunt» produkt eller ett «sunt» måltid gjør deg ikke sunn, på samme måte som at et «usunt» produkt eller ett «usunt» måltid er ikke det som gjør det usunn. Det er det totale kostholdet over en lengre periode som har noe å si i det store og det hele. 

Skjerp deg. Bidra til matglede og veiledning, ikke matfrykt og villedning.

 

 

 - Silje Bjørnstad - 

Treningssnaps, bikiniselfies og feriekos

Jeg snakker selvfølgelig om Instagram-update :)

Selv om bloggen stort sett er i fred når jeg har ferie, så er jeg derimot ganske så aktiv på Instagram: siljebjornstad87

Her er noen av de siste innleggene:

1) Jeg og mamsen på hotell-treningsstudioet i Bulgaria :D Hihi, her snakker vi treningsglede! :D
2) Jeg lo så jeg grein når jeg fikk dette SMS-svaret!
3) Jeg og Lexie sier god natt <3
4) Klar for knebøy (i smithstativ.....!.....) i Bulgaria

5) Koser meg i bassenget i Malta
6) Bikini-speilfie i Bulgaria - forsøk nummer 935. Uansett klar for ny grilldag i sola! 
7) Storkoser meg på stranda i Bulgaria (Sunny Beach)
8) Matbuffene på hotellet i Bulgaria var en veldig hyggelig og positiv overraskelse. Her var det så utrolig mye å velge mellom, og det var så mye "ren" mat, uten noe mer dilldall, og flere varianter av samme type kjøtt/grønnsaker/eggeretter etc. (For eksempel kunne det være grilla kyllingfilet, kyllingspyd, helgrilla kylling, kyllingvinger, eggerøre/eggehviter-røre/omelett/kokt egg/stekt egg/eggerøre med ost/eggerøre med grønnsaker, osv.)

9) Solnedgang ved Glomma <3
10) Dips-pers (21 stk)
11) Fem favorittbilder fra Malta: "Hatte-Silje" (mens Fredrik tydeligvis har funnet noe interessant på gulvet?!) - Solnedgang - Fredrik som sover på flyet - Båtliv - Utsikt
12) Markløft! :D

 

Ha en strålende fredag, snart helg! :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: treningsupdate

God torsdag!

Her ble det (endelig) formiddagstrening på Fitness Xpress (tilbake til favorittgymmet <3), og til min store glede hadde de fått nye knebøyracks og ny platting:D

Dagens treningsøkt ble rett og slett "gjøre-det-man-føler-for" og det ble blant annet 5x5knebøy, 4x8repshipthrust, 3x5benkpress, 3x3klassisk markløft og 4x4skulderpress-med-stang. Det morsomme her var at sumomarkløft (1 rep på 100 var omtrent som LIM til bakken) og benkpress føltes helt jævlig ut og bare var grisetungt, mens klassisk markløft (3x3xx100) kg og skulderpress gikk ganske så greit. "Its just one of those days".

Det ble selvfølgelig litt trening da jeg var i Bulgaria også. Treningsrommet til hotellet var relativt bra utstyrt med ulike apparater, manualer dips/pullups-rack og smith-stativ (noen steder består "hotellgymmet" av en tredemølle og fitnessball lissom...), så jeg var fornøyd. Det eneste jeg savnet var en "ordentlig" 20-kilosvektstang, men man tager hva man haver. Så da ble det litt halvsumormarkløft med den stanga som var tilgjengelig:

EZ-bar på 12,5 kilo.... :p


Og litt annet dilldall:

Fikk også ny dipspers under Bulgariaoppholdet med 15 ganske lette dips med 4,5 kg ekstra:


video:15dips45kgekstra

Så ble det en skikkelig grill-lunsj før jeg straks skal til Side2 på kveldsvakt:

ca 400 gram ytrefilet av storfe, maiskolbe, potetsalat og agurkskiver+paprika. Næringsrikt, mettende og megadigg! :D

 

Nå er det det jobbings som venter! Ha en strålende sol-torsdag!
- Silje Bjørnstad -

De søteste <3

Hei:) Klokka 03:00 i natt fant jeg endelig senga etter flyreisa fra Bulgaria og dagen i dag har bestått av forsøk på en treningsøkt (som jeg bare ga fint opp og utsatte til i morgen, he he, ikke alltid kroppen er like gira på en styrkeøkt etter 4,5 timers søvn rett etter frokost gitt!), fisketur, og jeg er i ferd med å komme tilbake i jobbmodus og har oppdatert meg på alle mailer og diverse - med andre ord, det hoper seg fort opp en del etter en ukes ferie.

Men dagens (og helt sikkert ukas) høydepunkt var disse små sjarmtrollene:

video:img6318

Jeg har hilst på 11 supernydelige herlige vofser i dag av rasen gordon setter, og jeg smelta helt. Herregud, se på dem da! :D :D :D <3<3<3<3<3

Disse er 5,5 uker gamle og jeg er ikke ute etter hun nå, men benytter hver mulighet jeg har til å se på slike nøster. <3

video:valper3

SMELT SMELT SMELT :)

Ellers blir det en tidlig kveld her nu, merker hodet og kroppen lengter etter litt søvn. Men nå skal jeg kommer tilbake i normal bloggmodus, jobbemodus og treningsmodus.

:)

- Silje Bjørnstad -

Matbloggtoppen Matprat