hits

august 2010

3 dager

Jeg er så syyyyyykt klar for å reise til Spania og begynne på ernæringsfysiolog-studiet at det er heeelt SYYYKT! :p

Hehe. Gleder meg sånn til å treffe nye mennesker, til å begynne å studere, til å bo i et annet land i Norge og alt som det fører med seg. Sjekka nettopp værmeldinga for der jeg skal bo og check it out:Oh yes. 
Skal begynne med pakkinga i morgen, og Silje Aa (som bodde der i fjor) anbefalte blant annet å ta med seg norske suppeposer. Så har da fått hamstra 10-15 suppeposer samt 1 pose med ertestuing. Så begynner elimineringen av klær og sko i morgen, det kan fort ta litt tid..

SNART SPANIA :D
- Silje Bjørnstad - 

Devil in disguise?

En tur ut i skogen med musikk i ørene og bare dine egne tanker er av og til det eneste som hjelper mot late søndager, lite energi, for mange bekymringer og dårlig humør. 


Freedom <3
Søndag kan være den verste dagen i uka, eller den beste. Det er opp til deg.

- Silje Bjørnstad - 

Ukas helgekos: Tacosalat

Nå er det akkurat en uke til jeg reiser til Spania og begynner på studiet som ernæringsfysiolog! Wheee! :DOppskrift: Tacosalat
Etter at jeg fikk vite at sånne pakker med ferdig tacokrydder i butikken består av en tredjedel salt (!), så har jeg bannlyst disse, og stemmer i stedet for hjemmelaget tacokrydder som er mye sunnere og som smaker mye bedre!
Hjemmelaget tacokrydder:
2 ts paprikapulver
1/2-1 ts chilipulver
2-3 ts spisskummen
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts koriander (kan byttes ut med oregano
Bland sammen og stek en pakke karbonadedeig før du tilsetter krydder og ca 0,5 dl vann. Tilsett gjerne et fedd hakket hvitløk og litt løk i karbonadedeigen for mer smak.


Tacosalat 2 porsjoner:
1/2 isbergsalat
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1 boks Ananas
1/2 Agurk
1 boks mais
1/2 kidneybønner (kan også tilsettes når du steker karbonadedeigen)
200 gram stekt karbonadedeig med tacokrydder
75 gram revet ost
Litt finkuttet vårløk
1 tomat skjært i båter (Jeg liker ikke tomat så sløyfer denne)
Eventuelt litt tacosaus(salsa) og lettrømme ved siden av hvis du liker det.


Enjoy!
- Silje Bjørnstad -

Daff, men effektiv torsdag

I dag våknet jeg opp til null vann og tre ukjente middelaldrenende menn.
Kan jo høres mistenkelig ut, men årsaken var 1 rørlegger og 2 maskinreperatører som var i hus før klokka var NI!
Så på grunn av noen skifting av rør ble vannet stengt, og de to maskinreperatørene skulle fikse en viss tresker som tilhører pappa.
Men fikk en fin start på dagen allikevel, og etter frokost ble det skogstur med Sara <3Og etter en halvtime i skogen kommer man til åker-land...

Etter gåtur spurte jeg om bestemor ville bli med til mormor. (hadde jo fortsatt ikke vann hjemme, så måtte jo ut av huset for å få formiddagskaffen! ;p)

Dermed bar det til mormor, og på veien rakk vi jammen innom kirkegården og butikken. Hos mormor ble det selvfølgelig kaffe, vafler, nyplukkede bringebær, is og kringle. 
Og de to damene fant ut at å rulle håret til bestemor var en super ide. Dermed lekte mormor frisørdame med gamledagse hårruller, en oransje hårtørker fra 1974 og hårspray fra First Price. 
Med andre ord, vi ble noen timer.

Mormor er superflink med blomster, og hun hadde den flotteste orkide-samlingen jeg noensinne har sett. 

Nå skal jeg male skohylla mi! I helga blir det fullt hus -  og sikkert meget lite blogging.
Neste uke drar jeg til SPANIA! :D

- Silje Bjørnstad - 

Break

Mens andre i disse dager begynner på jobb og skole så tar jeg meg noen fridager og litt ferie før jeg reiser til Spania 3.september der jeg skal begynne på ernæringsfysiologstudiet. Og ja, jeg GLEDER MEG NOE SINNSYKT! :)

Det blir lite å blogge om i disse dager, jeg nyter livet på landet blant flytteesker, utallige skopar og klesplagg jeg aldri bruker som jeg snart må sortere ut og kaste.. 

I løpet av uka skal jeg inn til Oslo for å hente siste rest av flyttelasset fra leiligheten jeg har bodd i i 2 år. Kommer til å savne den. Men kjenner jeg også er klar for nye steder og utfordringer, så ernæringsstudiet med analogi, biokjemi, fysiologi og masse annet jeg egentlig ikke helt har peiling på; HERE I COME! :D- Silje Bjørnstad - 


Hjemmelaget knekkebrød

Her er oppskrift på sunne, mettende og kjempegode knekkebrød! :)

Hjemmelaget knekkebrød
3 dl sammalt rug, grov
3 1/2 dl havregryn, lettkokt
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vannSlik gjør du:
Bland alt sammen til en røre. Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover plata. Lag ruter med slikkepotten. Stek i ca 40 minutter på varmluft, 185 grader. Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp.

 Sett deretter ned temperaturen på ovnen til 100 grader. Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø (ca 45-60 minutter).
La de avkjøles helt på rist, før de legges i en tett boks.
Disse smaker himmelsk med en gang de kommer ut fra ovnen, gjerne sammen med prim. MÅ prøves!:)
Enjoy!
- Silje Bjørnstad -

Jeg, Sara og ingenting annet. <3

Etter en "opplevelse" i mai, har jeg måttet kutte ut hard fysisk trening i 8 uker, og som jeg har savnet det. Sommeren har
bestått av jobb, for mye sofasliting om kveldene og for lite aktivitet. 

 
Sara med lykkelige "bjeffe-ul" da vi skal ut på tur.


Men nå kan jeg endelig begynne å løpe litt igjen, gå litt lengre turer og kjenne hvor deilig det er å bevege seg litt mer enn bare en halvtime om dagen!
Ahh, ingenting inspirerer meg, gjør meg gladere og gir meg mer energi enn å få småløpe litt i skogen. Helt alene, eller med familiehunden vår Sara og med iPoden i ørene. 
Hun blir jo helt gæren og i ekstase bare jeg finner frem jakka eller joggeskoa fordi da skjønner hun at nå skal vi ut på tur.
Herlig :DMin bestevenn:):):)

- Silje Bjørnstad - 

Resultat av mandagens makeover.

Her er saken om 57 år gamle Ragnhild som ble flere år yngre etter å ha blitt sminket av stylist og makeup-artist Jon Lundemoen, samt få fikset øynebrynene sine av Fred Hamelten.

Flere bilder og hele artikkelen:
LES SAKEN HER!


(Nettavisen/Fotograf: Silje Bjørnstad)


(Nettavisen/Fotograf: Silje Bjørnstad)

I stad sa jeg ja til å jobbe dobbelt på jobb nummer to i helgen, altså som personlig assisent.
Det vil si 19.00-03-00 på fredag, 09.00-16.00 og 19.00-03.00 på lørdag, 09.00-16.00 og 20.00-24.00 på søndag.
Hmmm, noe sier meg at jeg kommer til å sove lenge på mandag.. Men jeg elsker jobben min og trenger penga, så null stress:D
Nå venter reunion med VGS-jentene, samt en date med bestissen min Silje Aaland <3<3<3
Ha en flott torsdag!


- Silje Bjørnstad -

Skeptisk

Å oppdage sånne megastore flyvedyr med bein på tre meter på rommet mitt er ikke noe jeg er veldig fan av.
Så jeg bare skrek, løp ut, stengte døra og håpa at den var borte neste gang jeg gikk inn.

Den ser kanskje ikke ut som verdens verste kryp, men jeg HATER all slags dyr med vinger. De er jo bare utrolig uberegnelige og man vet aldri hvor man har de, bokstavelig talt.
Men den var borte da jeg kom inn igjen på rommet da- takk for det!:)

- Silje Bjørnstad -

Supermandag :)

I dag har jeg vært på Jan Thomas Studio der jeg har laget en artikkel av ei 57 år gammel dame som fikk styling av makeupartist og stylist Jon Lundemoen (blant annet kjent fra TV2s "Sommertid") og øyenbrynsmesteren nummer 1 Fred Hamelten.

Jon Lundemoen.

Greia var å vise hvor mye litt sminke og litt napping av øyenbrynet kan gjøre for ansiktet og utseendet ditt, og det var noen kjempekule timer på studioet:)
Artikkelen kommer senere i uka på Side2.no, skal legge ut bilder og link her da den er publisert.

Damen ble kjempefin, hun hadde virkelig noen bustete bryn (hun har aldri nappet bryna) og etter at Fred hadde fiksa de så hun ti år yngre ut. Og med makeup lagt av Jon så ble hun enda freshere og vakrere.

Fred driver forresten og planlegger øyenbryns-kurs, slik at folk kan lære hans teknikk og sånn. Det kommer til å bli superpopulært, for han er bare helt rå på øyenbryn! :)


I morgen har jeg fri etter åtte dager i strekk på jobb, men merker jeg synes det er trist å tenke på at dette er siste uka mi hos Nettavisen/Side2 før jeg reiser til Spania for å studere. Jeg ELSKER virkelig det jeg får jobbe med på Side2 - det er gull! :) Har i hvert fall en veldig bra start på uka!


- Silje Bjørnstad - 

Ukas helgekos: Hjemmelaget og sunn harmburgertallerken.

Dette er kjempegode karbonader med mye smak som er superenkle å lage.


Oppskrift - Hjemmelaget Hamburgere/Karbonader

400 gram karbonadedeig
1/2 - 1 løk (Jeg foretrekker rødløk, men du kan selvfølgelig bruke gul)
1 - 2 hvitløksfedd
1 egg
Eventuelt litt griljermel/potetmel
Krydder etter eget ønske, for eksempel salt, pepper, chilipulver osv
Start med å blande egg og karbonadedeig, bruk gjerne henda. Bruker du food prosessor så pass på å ikke kjøre deigen for lenge, da blir den bare seig. (Cirka maks 30 sekunder)


Tilsett løk, hvitløk og evnt litt griljermel (1-2 sss) og ønsket krydder.
La deigen hvile i 20-30 minutter før du steker.

Form deigen i like store karbonader og stek i litt smør på middels varme. Pass på så det ikke brenner seg. Det beste er om du snur karbonadene flere ganger etter 1-2 minutter på hver side for at de skal bli best mulig gjennomstekt.


Server med masse salat og litt ost.
Min salat:
Isbergsalat
Rød spisspaprika
Og fersk mozzarella. (Ta på ost når karbonadene ligger i panna om du ønsker smeltet ost)


ENJOY!
- Silje Bjørnstad -

Tilbake til hverdagen

Nå er det mye som skjer om dagen. Merker for hver dag at det er flere og flere som er tilbake i jobb og i byen, og jeg selv stortrives på jobb og har begynt å komme i hverdagsrutinene igjen.
Har allerede klart å få full timeplan for neste uke og skal jobbe kommende helg så har nok av ting gjøre hvert fall:) Men det er sånn jeg liker det! :D

Neste uke skal jeg blant annet være med på og skrive om noe jeg tror blir en kjempekul sak. Kommer tilbake til det neste uke:)
KVELDSSNACKS:
Noen skiver kokt skinke og melon, samt et par krydrede squashskiver fra middagsrestene. Også et glass nypresset appelsinjuice. Juice fra pappkarton smaker æsj, frisk og fresh juice er best.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Lavkarbo-tips

Et lavkarbo-kosthold gir mange gunstige helseeffekter. Mange opplever at det er enklere å gå ned i vekt, har mer energi og/eller har mindre vondt i magen når man kutter ut brød, pasta, ris og poteter.

Jeg for min del klarer meg fint uten dette, men jeg er ingen lavkarbo-fanatiker. Havregrøt, knekkebrød og ikke minst muslibrød fra kaffebrenneriet er noe av det beste jeg kan spise ;)
Men du trenger ikke å være på slanker`n for å forandre kostholdsvaner. Jeg merker selv at jeg får mindre energi og mindre metthetsfølelse av å bare spise pastaretter, pizza, hamburger og særlig pommes frites. Jeg blir trøtt og mange føler seg også oppblåst og kan ha hodepine og magesmerter. Mange er faktisk ikke klar over at karbohydrater kan ha stor påvirkning for din helse. Dette er selvfølgelig individuelt, men mange vil oppleve reduserte helseplager med et lavkarbo-kosthold. Det samme gjelder fordi som har mistanke om glutenallergi eller laktoseintoleranse, prøv å kutte ut noen matvarer du tror kan ha negativ virkning på din kropp og helsetilstand.
Uansett, så leste jeg en artikkel på Menshealth.com og brukte dette som inspirasjon når jeg skrev følgende artikkel for Side2:
Her får du tips og oppskrifter til lavkarbomat. :)


Egg og bacon er gode lavkarbo-matvarer. Andre er: Kjøtt, kylling, fisk, grønnsaker, ost, tacosalat, kjøttpålegg, karbonader, supper og andre salater. Er du glad i brød og bakevarer kan du lage dine egne lavkarbovarianter ved å erstatte melet med for eksempel soyamel, creme fraiche og så videre.På VG Nett kan man også lese om "villmannen" Kristoffer Clausen som har bodd ett år ute i skogen og kun livnært seg på det villmarken hadde å tilby. Hjortekjøtt, fisk, bær, skjell og tang og tare har vært hovedmatvarene i kostholdet hans.
Du kan lese hele saken: KLIKK HER.

- I snart ett år har jeg levd på en diett med svært lite karbohydrater og helsen min har aldri vært bedre enn nå. Lavkarbo mat har blitt mer og mer populært de siste årene og jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men at kroppen og helsa mi trives på lavkarbo mat er det ingen tvil om, sier 34-åringen.Vel, det var dagens kostholdtips fra meg.
- Silje Bjørnstad -

Verdens enkleste, beste og sunneste snacks og tilbehør.

Til min egg&bacon-middag i dag testa jeg noe nytt som bare må prøves.

Nemlig squash bakt i ovnen med ulike krydder.


Skjær opp ønsket mengde med squash i skiver og legg i ildfast form. Strø på ønsket krydder. Jeg brukte hvitløkssalt og oregano, men du kan for eksempel bruke havsalt, pepper, timian, rosmasin etc. Du kan også helle litt olje oppå.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka femten minutter, men pass tiden. Squash-skivene skal ikke være sprøstekte, og heller litt myke enn tørre og overstekte.Dette er digg! Spis squashen som snacks eller ha det som tilbehør til lunsj eller middag.


Det blir ikke enklere!
Tips: Når du oppbevarer squashen i kjøleskapet dekk den til med plastfolie eller aluminiumsfolie. Slik holder grønnsaken bedre på fuktigheten og sin konsistens.
Enjoy!
- Silje Bjørnstad -
Matbloggtoppen Matprat