hits

august 2012

Saftig gulrotbrød, hjemmelaget frokostblanding og matpakkewrap.

 

Jeg satt og bladde litt i boken "Mathjelpen for foreldre" som jeg har skrevet om tidligere: Les innlegget her. 

I denne boka finnes det masse fristende tips og oppskrifter og kanskje spesielt for de som har travle hverdager enten de består av jobb, skole, barn, hobbysyssel, trening eller en kombinasjon av hele sulamitten.


Ekstra saftig grovbrød med gulrot (Brødene egner seg godt til frysing!)

50 g fersk gjær
5 dl lettmelk
1 ts salt
1 ss honning
2 ss soyaolje
1 dl linfrø
2 gulrøtter
2 dl havregryn
300 g fin sammalt hvete
300 g hvetemel

Smuldre gjær i en bakebolle og varm melken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn. Elt inn melk til en passe fast deig som slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter. Deretter tar du og deler deigen i to. Rull hvert emne til en pølse og legg i en smurt brødform. Etterhev brødene i 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og sted ved 200 grader nederst i ovnen i 30-35 minutter.  (Gulrot og havregryn gjør brødet ekstra saftig samtidig som du får et brød som er rikere på vitaminer og mineraler)

Hjemmelaget frokostblanding

1 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl linfrø (Rik på fiber og inneholder omega 3.)
1 dl hvetekim
1 dl solsikkekjerner
1 dl nøtter (hasselnøtter, mandler, valnøtter)
1 dl tørket frukt og bær (banan, aprikos, fersken, papaya)
Frisk frukt og bær

Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett frisk frukt og bær ved servering. Frokostblandingen passer med melk, yoghurt eller smaksatt melk, og du kan også bruke den i smoothies. (Mange frokostblandinger inneholder mye sukker og lite fiber. Lager du den selv kan du selv bestemme ingrediensene slik at du får en sunnere blanding med de råvarene du liker.) 

Matpakkewrap - 4 porsjoner

4 fullkornslefser
1 hjertesalat
2 vårløk
1 moden avokado
1/2 sitron
200 gram oppskåret kokt skinke
Sennep (gjerne grov type) 

Vask salaten og skjær den opp i strimler. Skjær opp vårløk og avokado og drypp noen dråper sitron på avokadoen så holder den lenger på fargen. Smør sennep midten og fordel ingredisene utover lefsen før du ruller den sammen. (Disse kan gjøres ferdige kvelden før og oppbevares i kjøleskapet.)

ENJOY! :)

- SIlje Bjørnstad - 

Jobbings og sjekk ut disse sakene

For det første, denne dama her overgår bare alt:

- Jeg har for mye «sidepupp»

Men jeg har selvfølgelig også laget litt kosthold&helse-saker mens jeg er på jobb ;)

LES:

- Du fyller ikke bensin på en dieselbil (Artikkel om ernæringsfysiolog Camilla Andersen og hennes tips og råd til foreldre som ønsker å skape gode og sunne matvaner for barna.)Blir dette den nye treningsdrikken? (TINE lanserer ny melkevariant 3.september: TINE Styrk)

- Ja til fett og ja til karbohydrater (Neste år kommer det nye, fellesnordiske kostråd.)

 

God onsdag! ;)

- Silje Bjørnstad -

Døgnet skulle hatt flere timer.

Etter en ganske så bra sommer (tross mye regn) så er det "på`n igjen" med skole, jobb og de derre hverdagsrutinene. Men det er ikke så ille faktisk.

Det blir noen travle dager denne uka da jeg har begynt med studiene igjen (SISTE ÅRET PÅ BACHELORGRAD I ERNÆRING!! shit...), så til sommeren kan jeg faktisk (forhåpentligvis) kalle meg ernæringsfysiolog! Whohoo. Lurer på hva jeg driver med på samme tid om ett år. Uansett så tror jeg denne høsten vil bli både lærerik, inspirerende og inneholde masse gøy på flere arenaer. 

I kveld og i morgen kveld jobber jeg på Side2.no mens jeg leker student på formiddagen selvsagt, torsdag og fredag er det skole og lesing, jobb igjen til helga og slik går no dagan. 

Nu må jeg tilbake til ernæringsfaget og lesing om råvarekunnskap som innebærer blant annet informasjon om "bør man velge smør eller margarin eller olje", "hvordan er næringsinnholdet i eggeplomme i forhold til eggehvite?", "hva er egentlig belgfrukter?" og lignende. Gøy og interessant er det hvertfall!! :D  Jeg lover flere innlegg om kosthold og helse utover høsten! :D
God tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Wok med karbonadedeig og nudler

Wok kan varieres i det uendelige og nå i det siste er denne varianten med karbonadedeig blitt favoritten.

Til 3-4 porsjoner

400 gram karbonadedeig
1/2 squash
1 rød paprika
3-4 fedd hvitløk
1 rød chili
2-3 vårløk
Kikkoman soyasaus
En type matolje med nøytral smak (for eks rapsolje)

Skjær opp chilien på langs, skrap ut frøene og skjær resten av chilien opp i små biter. Skjær opp hvitløk i små biter (eller helst bruk en hvitløkspresse) og bland dette sammen med karbonadedeig, chilibitene, 3-4 spiseskjeer soyasaus og "en dæsj" matolje" i en bolle. La dette stå og marineres mens du skjærer opp resten av grønnsakene.

Stek karbonadedeigblandingen og la dette bli gjennomstekt før du har oppi grønnsaker. La alt surre i stekepannen i 6-7 minutter og server sammen med kokte nudler.

 

 

ENJOY! 

 

 

- Silje Bjørnstad - 

Tjohei!

Slik går det når man tar med seg ei jente fra Solør på hyttetur. Da er det komfortabelt og varmt som gjelder fremfor hva som ser så himla bra ut. Hah! Lenge leve filttøfler, kingsize jakke og baggy bukse. 

- Silje Bjørnstad - 

DEN følelsen.

Ah, hyttelivet der stress, jobb og skole er byttet ut med toppturer, late morgener og null bekymringer er en bare så ubeskrivelig deilig følelse!

Og det eneste "motepolitiet" her oppe er disse ulldottene her:


Så derfor kan man gå ut å se ut som Ludvig i fra Flåklypa med skjerf rundt halsen, ikke-matchende topplue, og en jakke som er supervarm, men muligens et par str for stor.
- Silje Bjørnstad - 

Feriemodus.

Tjohei, mens andre så smått begynner å komme tilbake i hverdagsrutiner etter sommerferien har jeg selv tatt meg en velfortjent og nødvendig "ferie-etter-sommerferie-ferie". Nettopp. For slik er det å være nettstudent, mi hi.

Uansett, nå er jeg hjemme, men i kveld reiser på hyttetur og blir der på ubestemt tid. Planen er i hvertfall å være tilbake i Oslo igjen på mandag, for da MÅ og SKAL jeg begynne med studiene igjen. 

Enn så lenge så nyter jeg kos og turer med verdens beste venn:HJEMME: Joggetur i skogen med et stk fornøyd hund, lukten av åker, musikk i øret og solskinn i trynet... Det blir ikke bedre.


Men da tar jeg egentlig helg jeg, litt sånn på forskudd.. God tirsdag! ;)

- Silje Bjørnstad

Lokalnytt og Blondie.

Jeg kom hjem til Åsnes og mamma og pappa i går kveld, og med det nydelige været havnet jeg rett på topptur x 2. I dag har jeg tura rundt på tre "toppturer" så i løpet av de siste 24 timene har jeg klart å få til fem FYSAK-toppturer. Eller, egentlig er det jo nesten litt misvisende å kalle det toppturer når en av "toppturene" faktisk er en runde på flat bakke nede på Myrmoen, også kjent som MYGGmoen. For fy satan hvor mye mygg det er nede der, hvertfall når det småregner i tillegg... Og de "toppturene" jeg har gått på tar maks en time når jeg går opp på 40 minutter og jogger ned på 20, eventuelt SKLIR ned i det regnværet her...Uansett, jeg kom meg ned og bortover uten skader så nå er "FYSAK-kortet" komplett og klar til innlevering og trekning av pengepremier. 

Utsikt fra Kjølaberget:

 

Ellers så er følgende lokalnytt observert siden sist:

På Kjølaberget blokkeres nå turstiene av kuer. 

På Myrmoen stjeles det FYSAK-klippetangsakser:

Av ukjent årsak er det satt opp ekstra elg-fare-skilt på Skansen. 

Og ja, ikke minst - jeg er blitt blond. Eller hvert fall sånn halveis - bokstavelig talt. 
- Silje Bjørnstad - 

Enkle løsninger, eller er det rett og slett latskap og lureri?

Barn går igjennom fedmeoperasjoner, slankepille-industrien tjener mer enn noen gang, vi spiser stadig mer ferdigmat, kiosker og bensinstasjoner er blitt til "bolleposer-og-pølsemeny-restauranter", vi vil ha en sunn og sterk kropp samtidig som vi ikke vil anstrenge oss... 

I dagens samfunn er det mange som hele tiden går rundt og snakker om livsstilsendringer, ønsket om å "bli bedre til så mye" og ikke minst den klassiske "på mandag skal jeg starte et nytt og bedre liv". Man skal generelt bli sunnere, man skal gå ned noen kilo, man skal kun spise hjemmelaget mat, man skal bli mer miljøvennlig, og så videre. 

Temaet "HELSE og SUNNHET" er i fokus som aldri før, men ironisk nok er det flere punkter som er det stikk motsatte av dette som man også ser er av økende interesse. 

Ferdigmaten

Selvfølgelig har jeg forståelse for at det er lettvint å ta med seg en Fjordland ferdigmiddag eller en pizza fra frysedisken når man står i butikken, blodsukkeret og energinivået er dalende og man bare ikke aner hva man skal ha til middag. Men visste du for eksempel at mesteparten av saltet i gjennomsnittskosten (ca tre fjerdedeler!) kommer fra industribearbeide matvarer og mat fra serveringssteder...? Og ved å velge "de raske løsningene",  sparer du da egentlig så mange minutter på middagslagingen som du tror?

Det tar femten minutter å steke en ferdigpizza. Det tar femten minutter å lage en kyllingwok med grønnsaker og ris...
Det tar ti minutter "å lage" blomkålsuppe fra pose. Det tar deg tilsammen ti minutter å koke en blomkål, tilsette litt fløte og/eller melk, krydre med salt og pepper og blande alt med en stavmikser...

Også til mine favoritter. Ferdigmatprodukter som rett og slett er til å le av. Ta for eksempel "Omelett på boks". Altså, for all del, dette er jo et sunt produkt sammenlignet med mye annet der ute, men du betaler for ferdigknekte egg. Seriøst...

Eller hva med "hjemmelaget potetstappe" der du selv må tilsette smør, melk, salt og pepper. Du betaler for fryste ferdigskrelte poteter...


Bensinstasjoner og kiosker gjør det heller ikke enkelt for Ola Nordmann når man er på farten. Tilbud som "3 boller til prisen av 2", "Spar 20 kroner ved pølsemeny - du får en cola på kjøpet" eller "Har DU prøvd nyheter Oboybolle?" florerer overalt - både i byer og på landsbygda.

Hvem er det som blir lurt her? Sparer du egentlig så mye hvis du betaler noen få kroner ekstra for å få med en ekstra bolle eller en ekstra halvliter brus? Det som kan se ut til å være en vinn-vinn-situasjon er i mine øyne en tap-tap-situasjon. For det første så ender du opp med å bruke noen kroner mer på noe du i utgangspunktet ikke hadde tenkt å kjøpe, samtidig som du ender opp med å få i deg mer av usunne matvarer - kun fordi "det var jo på tilbud, kan ikke gå glipp av det da".  

"Har ALLE i bilen noe å kose seg med?".

Ja, for all del, kjøp sjokkis og cocacola til kidsa i baksetet så blir det nok en hyggelig reise for familien.... Først får den lille barnekroppen sukkerkick og ungen klarer ikke å sitte stille i baksetet, mens etter en halvtime har blodsukkeret falt igjen og det er sutring og dårlig humør som preger bilturen.  

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen skriver "Er det blitt en helsetrussel å fylle bensin?". I dette blogginnlegget får hun frem veldig mange gode poeng - verdt å lese denne! 
 

LES OGSÅ MINE TANKER OM SOLOBOLLEN I ET TIDLIGERE INNLEGG: Hva pokker er soloboller?

Slankepiller
Hvem har ikke sett og hørt reklamene om pillene som får deg ned fem kilo på fem uker? Det beste er jo de pillene som samtidig skriver på bruksanvisningen at det anbefales et kaloriredusert kosthold og økt fysisk aktivitet i denne perioden som man inntar pillene.... Ehm, OK.... Hmmm, er det pillene eller det faktum at du faktisk spiser mindre og bruker kroppen din mer som gjør at vekta kanskje går litt nedover....?Men du har jo selvfølgelig også enkelte slankeprodukter som kan redusere opptaket av for eksempel fett i tarmen, noe som faktisk også har fungert for mange. Vel, har du lyst til å tilbringe halve dagen på toalettsetet samtidig som du blir så dehydrert at du har null overskudd til å gjøre noe i hverdagen, så værsågod. Og når du da slutter å bruke disse pillene samt spise normalt igjen så skal det ikke mye til før du er tilbake til utgangspunktet. 

Neh, mest sannsynlig er det pengene dine som forsvinner på disse produktene, ikke overflødige kilo.
 

Trening. Eller ønsket om å si at man har trent...?
Ah, fysisk aktivitet - noe som virker å være både elsket og hatet. Tenk på alle de treningsapparatene folk kjøper seg fordi de har sett hvor "magiske og raske resultater" han eller hun på TV-shopreklamen har oppnådd på kun noen få uker. Og hva skjer? Jo, de trener intenst i tre dager og så fant de ut at det ikke var så gøy som TV-reklamen antydet og pakker sammen utstyret og setter det et sted man oppbevarer andre ting man ikke tar frem så ofte. Eller hva med de derre beltene som du kan spenne på deg og du "trener magemuskler, rumpe og lår" mens du sitter i sofaen...

Man trenger vel ikke unormal høy IQ for å skjønne at du ikke får bedre kondis eller blir noe særlig sterkere eller strammere i kroppen av å sitte med et batteridrevet "masseringsbelte" rundt midjen i femten minutter...

Kutt ut å bruke pengene på ting du vet du ikke har bruk for og invester heller i et par gode joggesko og treningstøy og kom deg ut på tur eller inn på et treningssenter der du faktisk får effekt av utstyret.  

Wroom-wroom
Bil er veldig allright, men jeg er ganske sikker på at mange hadde hatt godt av å la bilen stå av og til. Man kjører til jobb, til butikken, til venner, til trening (ironisk nok...) og så videre. Resultatet? Mindre hverdagsaktivitet, mer forurensing og høyere drivstoffutgifter bare for å nevne noe. 

Jovisst er det fint med kollektivtrafikk, men for de som bor i byer så vil det faktisk ta kortere tid å bruke beina av og til. Spesielt når det er snakk om korte avstander og en-to holdeplasser. Hvor mange har ikke sittet på bussen i rushtida og brukt en halvtime på en distanse som sikkert hadde tatt halvparten så lang tid om man hadde brukt beina. 

Og her må jeg bare nevne det med hverdagsaktivtet og hvor viktig dette er - det kan ikke sies ofte nok.  Gå den trappa i stedet for å stå fast i folkemengden i rulletrappene, ta sykkelen i stedet for bilen, ta deg pauser på jobb og reis deg opp fra kontorstolen og gå rundt i noen minutter for å strekke på beina, ta med barna på aktiviteter der dere alle får rørt på dere som for eks svømming, en tur til Lekeland, ballspill, og så videre.  

 

Det er så mange flere detaljer jeg kunne ha nevnt her, men mitt budskap er at når det gjelder en sunn kropp og helse så begynner mye i hodet. Høres noe for godt ut til å være sant, ja, så er det ofte det. Ikke la deg bli lurt av reklameplakaten som vil ha deg til å bruke mer penger på mer usunn mat, ikke bruk energi og lønna di på håpet om quick fix-løsninger, men bruk de hjernecellene du har til å ta de riktige valgene.

For all del, ingen er perfekte, men bare kjenn litt på den gode følelsen av å spise sunn og hjemmelaget mat, endorfinene som kommer når du bruker kroppen, den gode samvittigheten du får av de valgene du vet er de som er best for deg og din helse.

Mens andre drømmer om hvitt hus med stor hage og stakittgjerde, barn som løper barbeint på gresset og en stor TV-stue med det siste innen hjemmekinoanlegg, så drømmer jeg om å ha et hus med KJØKKENhage med hjemmedyrkede grønnsaker og urter, en hund som løper rundt på plenen og et stort treningsrom med diverse utstyr.  :D

Videre drømmer jeg om tilbudsplakater på sunn "fast food" og snacks-varianter som for eksempel nøtteposer, fristende fruktbegre, kaffekopp og grove havregrynsvafler, fullkornwraps med kyllingfilet/biffstrimler/laksebiter, iskalde fruktsmoothies, grove og fylte baguetter UTEN majones/smør (Det finnes INGEN av disse på bensinstasjonene rundt omkring....) og så videre.

Nå MÅ jeg pakke før jeg setter meg på bussen hjem til Åsnes og mams&paps. De neste dagene håper jeg vil bestå av toppturer, fjellturer, skogsturer og masse "kaste-ball-med-crazydog-på-gardsplassen". Lett.

God søndag.

- Silje Bjørnstad - 

Ovnsbakt kyllingfilet med bacon og mozzarella

Kyllingfilet som bakes i ovnen er noe jeg burde lage oftere. Kjøttet blir så mørt og deilig!Uansett, her er oppskrift på en kjempegod variant av ovnsbakt kylling, som også er kjempeenkel å lage.

Til 2 porsjoner:

2 kyllingfilet
4 strimler bacon
100 gram fersk mozzarella
Tilbehør velger du selvfølgelig selv, men noen tips er for eksempel en enkel salat, jasminris og bearnaise saus, ovnsbakte poteter og grønnsaker, eller slik som jeg hadde denne gangen: Wokgrønnsaker stekt i soyasaus. 

Slik gjør du:

Stek baconstrimlene ett-to minutter på hver side i stekepanne. Stek også kyllingfiletene lett på hver side (ca 1 minutt på hver side) og legg filetene i en ildfast form. Legg på baconskiver (evnt surr de rundt kyllingfileten og sett de fast med en tannpirker hvis du bruker for eks stjernebacon). Topp med skivet mozzarella. Stek midt i ovnen i 16-18 minutter på 200 grader. 
Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

"Mathjelpen for foreldre"

Jeg har vært så heldig og fått tilsendt boka "Mathjelpen for foreldre" - et samarbeid mellom Kagge Forlag (utgiver av boka) og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 

Ernæringsfysiolog og småbarnsmoren Camilla Andersen har også bidratt med sine tips og oppskrifter, og kokeboka skal være til nytte og inspirasjon for foreldre og barn i en travel hverdag. Det er derfor lagt stor vekt på at oppskriftene skal være sunne, enkle og næringsrike. I tillegg finner man informasjon om anbefalinger i kostholdet skrevet av ernæringsprofessor Rune Blomhoff. 

LES MER OM BOKA PÅ FRUKT.NO.Boka blir gitt ut gratis til 1.klassinger og helsesøstre, men du har også mulighet til å skaffe deg denne boka i bokhandelen, på nett og utvalgte dagligvarebutikker.

Selv om boka hovedsaklig har barn og foreldre som målgruppe betyr ikke det at den ikke passer for andre (jeg er jo for eks hverken forelder eller 1.klassing.....). Her finner du gode oppskrifter til dagens måltider og masse inspirasjon og informasjon. Boka gir deg en god og lettforståelig innføring i hva som generelt kan sies og være et sunt kosthold, og ikke minst hvordan man får til dette - både for seg selv og for resten av familien. Du får også enkle kostholdsråd, tips om hvordan du kan involvere barna i matlagingen, tips til innkjøp av matvarer, forklaring på brødskala/nøkkelhullsmerking/5-omdagen, og selvfølgelig da en haug med fristende oppskrifter!
Hva med for eksempel grove rundstykker med gulrot, fruktshake, matpakkespyd, sunn "snokemat", grønnsaksvafler (første gang jeg har hørt om det hvertfall!), hjemmelagde fiskepinner, sunn pølsemiddag, indonesisk grønnsakswok, smooth-is eller jordbærsuppe bare for å nevne noen av de herlige oppskriftene i boka. 

Mens andre kanskje foretrekker krimbøker eller lange romaner så digger jeg å drømme meg bort i bøker og magasiner som har med ernæring, kosthold, oppskrifter og trening og helse. Det er jo så mye spennende!!!
Jeg kommer til å legge ut flere av oppskriftene fra boka ut på bloggen fremover, så følg med - send mail om det er noen spesielle oppskriftsønsker/tips til frokost/lunsj/middag/kveldskos/snacks!

God fredag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Annonse


 

Tips til treningslåter

Musikk i øret er et must for meg når jeg skal trene, både inne- og utendørs og hvertfall kondisjonstrening. 

Så her er topp10-lista som går på repeat for tiden: 

1) Flytta på dig

2) Starships - Nicki Minaj

3) Hjerteknuser - Kaizerz Orchestra

4) Alive - P.O.D.

5) Pretty fly for a white guy - The Offspring

6) Bulletproof - La Roux

7) How do you do - Roxette

8) Rock this party - Bob Sinclair

9) When love takes over - David Guetta feat Kelly Rowland

10) Back in time - Pitbull

Lenge leve Spotify!

Litt variert miks det her, med både gamle og nye låter, men det er det som funker ;)

- Silje Bjørnstad - 

Irritasjonsmomenter på treningen.

Mens noen har et heller ambivalent forhold til mandager så liker jeg faktisk den dagen. Dere vet, ny uke, nye muligheter, nye uventede opplevelser, forventninger og alt det klassiske maset. Men det er jo sant da, og en veldig deilig tanke. I tillegg så er mandager ekstra digg da jeg har jobbet helg og endelig har fri og kan sove lenge. Mihi. 

Uansett, etter en litt lengre morgen enn jeg hadde tenkt så stakk jeg ned til Elixia for å trene styrke. Det er ingen hemmelighet at styrkedelen av treningsstudioet domineres av det mannlige kjønn så derfor får man automatisk noen ekstra blikk når man stiller seg på knebøystativet. Men i stedet for å bli redd av muskelbuntene som står og nyter synet av "Michelin-armene" sine i speilet så lar jeg meg heller underholde i form av ting som egentlig også kan være irriterende. Her har dere en liste over mine erfaringer fra diverse episoder fra treningssenteret som kan være bare veldig tragisk å se på eller faktisk veldig morsomt å høre på.
1. Gutta som står og snakker om hvor mye de tar i diverse styrkeøvelser etterfulgt av setningen: "Ja, fææn, jeg har ødelagt to dresser i løpet av de siste månedene. Blir sprengt med en gang vett". (Tatt fra dagens treningsøkt faktisk, jeg konsentrerte meg hardt om å ikke le høyt)

2. Folk som ikke tørker/vasker apparatene de nettopp har stått og svetta på. 

3. "Wannabe-personlig-trenere" som skal prøve å sjekke deg opp,  kommer bort til deg og sier noe lignende som "Ser du tar knebøy, skal jeg stå bak og sikre?" samtidig som de blunker med et øye.   Dette ender alltid opp med at de forteller deg hva de heter, hva de jobber med, hvor ofte de trener, hva de trener - selv om du takket pent nei til "å få hjelp".  

4. Hannkjønn som går bort til ukjente gutter som er litt mindre og sier følgende: "Du, jeg ser at du trener den og den muskelen (her kommer det gjerne en remse med latinske navn på ulike muskler og kroppsdeler som disse "proffene" har lært seg som de tydeligvis tror virker imponerende) og det er SLIK du bør utføre denne øvelsen. Ha fokus på teknikk, selv om du ikke merker noe nå så kan det hende du har pådratt deg en skade om fem-seks måneder. Bare et tips fra en pro til en bro lizzm". (OK....) 

5. Bedreviterne - når det gjelder absolutt alt. "Du må spise sånn og sånn ikke sant. Proteiner mann! Og du må pumpe sånn og sånn. Biceps mann!" "Du må ha protein rett etter trening så får du større muskler ikke sant".

6. De som tilbringer 4 timer på treningssenteret og bruker 3,5 av de til å stå foran speilet og bare "nyter synet av seg selv".

7. Folk som ikke rydder opp etter seg. Sett vektskiver og annet utstyr tilbake på plassen sin. (Jeezez - hvor vanskelig kan det være liksom. Forresten, normale folkeskikkvaner er jaggu blitt en mangelvare i samfunnet vårt generelt.)

8. Jenter som bruker treningssenteret til å ha syklubbmøter der de snakker høylydt om han digge gutten som ennå ikke har ringt deg etter lørdagens one-night-stand samtidig som de tråkker på det laveste nivået på ellipsemaskinen slik at de faktisk kan si de har vært og trent. (You go girl....)

9. Jenter med altfor trange treningsklær

10. Gutter med altfor trange treningsklær.

11. Kikkere. Folk som du kjenner klistrer øyne sine på rumpa di mens du prøver og fokusere på riktig teknikk i markløft eller som går rolig på tredemølla mens de har full oversikt over alle blondinene med pupper i minst C-cup som løper rundt og tar 1 repetisjon på et apparat (mest sannsynlig fordi det var for tungt) og 30 repetisjoner på et annet (mest sannsynlig fordi dette var lett....)
12. De som lager sexlyder. Løfter du tungt nok er det da pokker ikke lang stønning som "aaaaaahhh" det du føler er naturlig å skrike ut.

13.  Og ikke minst - folk som bare gjør det supertydelig at de irriterer seg over andre. Du vet, de som hvisker og tisker med treningskameraten/treningsvenninna om andre, sender stygge blikk som egentlig lyser misunnelighet eller som puster og stønner høylydt mens de venter på at du skal bli ferdig med å ta knebøy. (Det går ann å samarbeide så bare spør meg om du kan bøye mens jeg tar pause og omvendt så blir det vinn-vinn-situasjon)

- Silje Bjørnstad - 

Og folk lurer på hvorfor jeg er redd dyr med vinger...

De som kjenner meg vet at jeg H A T E R frosker og flaggermus og dyr med vinger (fugler, veps, sommerfugl). Generelt uforutsigbare dyr som bare dukker opp fra intet. Ergo slike skapninger man har null kontroll på.

Og bare sjekk den stakkars mannen her som ble overrasket av en havørn mens han helt uskyldig satt og kjørte bil. 

Les sak her: FIKK HAVØRN I FRONTEN
Hvordan? Jeg siterer: - Den kom fra intet.

Ja, nemlig. Det er sånn de arbeider. De jævlene.

Den dagen jeg skal investere i bil skal jeg investere i ekstrautstyr i form av fulgeradar og fuglesikre ruter. 

Så dette er jo bare nok et bevis på at de angriper deg når som helst, uten med noen som helst grunn - whatsoever.

 

Men hvordan overlever du å tusle nedover Grünerløkka og andre dueparadis i Oslo?, tenker kanskje du?

Jo, jeg hyler og banner med en gang jeg ser de fugledyrene har satt kursen mot meg.

Ser ikke folk litt rart på deg da?, tenker kanskje du.

Jo, men ser det ut som jeg bryr meg? Er jo bare flott om jeg kan underholde andre, svarer jeg.

- Silje Bjørnstad - 

Lørdag

Lørdag. Sol. Typisk. Jeg? Jobb. Typisk. Våknet jeg to timer før jeg egentlig måtte stå opp i dag? Ja. Typisk. 

Men havregrøt-frokost og en stor tekopp i sofaen og dårlige amerikanske TV-show servert på rad og rekke av TV3 funker for å få tida til å gå. Så nu er jeg klar for jobbings. I kveld er jeg klar for håndballfinale og ikke minst seier og OL-gull!!!


Og nå står jeg og gjør meg klar for å møte verden med sola omtrent treffendes rett i trynet mitt. Gjesp.

 

Ellers så vil jeg ha en hund. Eller en slik en:

 

Sånn. Pappa fikser ikke sant? Jeg savner pappaen min. Mamma&Pappa: Jeg er keen på hyttetur. Kan jeg låne hytte, bil og hund en gang i slutten av august? Jeg trenger nemlig ferie etter "ferien".   

Gjeeeeesp. Frokostdessert: Kaffe OG redbull. Sugarfree så klart. 

God lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Energikick-iooo!

Etter middags&håndballmatchpåTV-besøk med seier over Sør-Korea er energinivået på topp, så nå er det på tide å komme seg ut og bare løpe som en gærning ute i det fri - diiiiigg!!

I tillegg så har jeg fått dilla på denne sangen, og den får hvertfall energiet opp! 

 

-løpe-rundt-i-leiligheten-og-skli-bortover-gulvet-som-en-gærning-som-nettopp-har-sluppet-ut-fra-galehus!-

Digge`re!!

Så nå har jeg hoppa (ja faktisk) inn i treningsklær og er på vei til å komme meg ut. 

 
 

Life is good!

- Silje Bjørnstad - 

 

Tacosalat med kyllingfilet

Du har sikkert hørt om tacosalat der du bruker tacokrydret kjøttdeig eller karbonadedeig, men har du prøvd tacosalat med tacokrydret kyllingfilet? Mmmmmm!!Et annet tips til tacokjøttet du måtte bruke - stek det sammen med rødløk og paprika! Dette er en perfekt kombinasjon uansett om du skal bruke kjøttdeig/karbonadedeig til pastaretter, tilbehør til biff, tilbehør til omelett - det funker som tilbehør generelt egentlig...Oppskrift på tacosalat med kyllingfilet - 2 pers:

2 kyllingfileter
1/2 rødløk
1 rød paprika
1/2 isbergsalat
1/4 agurk
1 boks mais 
1 boks ananas
Taco-kryddermiks
Evnt rømme og tacosaus 

Skjær rødløk og paprika i strimler og surr i stekepannen sammen med litt olje. Tilsett oppskjærte biter av kyllingfilet og la kjøttet bli gjennomstekt. Ha oppi tacokrydderblandingen med litt vann og la dette småputre i 5-6 minutter. I salaten bruker du selvfølgelig det du selv ønsker, men mitt tips er isbergsalat, agurk, mais og ananas.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Spontant besøk

Etter at jeg plutselig fikk vite at jeg kunne få fri i dag ble det besøk av mamma, storebror og ikke minst den nydeligste hunden :D

Så vi har kost oss med sladderoppdateringer fra hjembygda, håndballkamp (og for en sterk avslutning av Norge på slutten der, ENDELIG litt bra spill!), deretter gikk vi ut en tur langs Akerselva før det ble middag på Nydalen Eat. 

Lexie elsker å bade og med masse ender i Akerselva var det like før jeg fikk bade selv også....

<3

Kylling i honning-soyasaus på en seng av strimlet nykål og gulrot. NAM!

Restauranten Nydalen Eat kan anbefales på det sterkeste!!!!

- Silje Bjørnstad - 

Mandagshumor

Jeg aner ikke hva det er med meg i dag, men jeg har i hvertfall hatt en meget morsom dag på jobb - arrangert av meg selv og artige bilder/filmer.

For det første, sjekk ut dette stakkars dyret som fikk FEMHUNDRE pinnsvinpigger i ansiktet, munnen og i beina. 

Slik så Bella (3) ut etter møte med hulepinnsvin

(Copyright: TV 2)


Her er liksom svaret på hva du får om du krysset et pinnsvin med en bulldogg = PINNDOGG! Klinger jo så sykt bra - ordspill og greier! :D

For all del, jeg elsker dyr og har så inderlig vondt av hunden som opplevde dette, men bildet av det uheldige bulldoggen med de pinnene over hele seg gjorde at jeg knakk totalt sammen på jobb. Jeg lo og lo og lo til jeg slutt måtte bøye meg fremover over pulten fordi jeg fikk vondt i magen. I tillegg så begynte jeg å tenke på følgende vits:

To tannpirkere hadde vært ute på byen og var på vei hjemover da de møter et pinnsvin. Da sier den ene tannpirkeren til den andre: Jøss, jeg visste ikke at det gikk nattbuss!


"Latterkramper som gir-vondt-i-magen--og-gjør-så-du-griner" er de beste! Muligens folka rundt meg trodde det hadde klikka for meg, men det er sikkert ikke første gang den tanken slår dem.. :D

 

Så ble jeg inspirert av å lage en samlesak av morsomme treningsvideoer som du bare MÅ se:

Hvem har sagt at trening ikke kan være gøy?

Her er et par av de klippene jeg holdte på å dø av:

 

 

- Silje Bjørnstad - 

Søndagsmys

Denne frihelga her har bare vært maks behagelig, deilig og ikke minst NØDVENDIG.

Og denne siste dagen i uka startet med en heller meget sen (LES: kl 14.33), men en digg egg&bacon-og-kaffe-frokost på terrasen i  7.etasje i solsteiken, for så å reise å trene styrke i dette geniale styrketreningsrommet. :D Det var så deilig å ikke stresse med masse mennesker rundt deg eller tanken på at du skal rekke ett-eller-annet.

Og nå er det snart klar for håndballkamp! Me happy.

 By the way, dere har vel fått med dere hvem jeg synes landslagstrener Thorir Hergeirsson ligner på??


 Hver gang jeg ser Thorir Hergeirsson så tenker jeg på makker`n til Rudolf Blodstrupmoen fra filmen Flåklypa Grand Prix.- Silje Bjørnstad - 

Lørdagsmys

Tjohei, første fridagen på 11 dager!!!! :D

Trening unnagjort, vasking av leilighet unnagjort, nødvendig småshopping unnagjort - så nå kan lørdagskvelden bare komme!!  Jeg er på vei ut døra for så å stikke til den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien. Håper at været holder seg slik at lørdagsmiddagen kan nytes ute på uteserveringen. God lørdag fra meg!

- Silje Bjørnstad - 

Fredagsmys

Tilbringer fredag ettermiddag og kveld med ei god venninne. Vi har kost oss med "dobbel-time" på Elixia, Tikka masala, film og nå håndballkamp. :D DET er en god start på helgen det:)

Hvis Norge i tillegg klarer å vinne nå så er kvelden komplett. God helg!

Hvorfor....

...har dette DIGRE krepsedyret forlatt Akerselva i regnet?
Jeg løper jo som f... i frykt for å møte frosker langs denne stien, spesielt i vått vær, men i tillegg må man tydeligvis se opp for krepsejævler også.

Så kjære dere dyr som liker vann: HOLD DERE I VANNET. :)

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat